-
Ο χρήστης thvarveris έγραψε:
Το κακό κατά την γνώμη μου με το 106 ήταν ό,τι δεν ήταν turbo πράγμα που θα του έδινε την δυνατότητα την 'κρίσιμη' στιγμή να υπάρχει δύναμη για να το τραβήξει μπροστά.
Θα είχε, πιστεύεις, την απαραίτητη απόκριση στο γκάζι και φιλικότητα αν ήταν τουρμπισμένο [με την τεχνολογία της τότε εποχής] για να σε βοηθάει να μαζεύεις τις υπερστροφές χωρίς να αγοράζεις οικόπεδα?
-
Ο χρήστης junior gt έγραψε:
Σίγουρα θυμάμαι ένα τεστ μεταξύ uno turbo, swift gti, charade gtti, ax gti. Πρέπει να ήταν 90-91. Χαρακτηριστηκά έλεγε ότι στο ax μετά τα 160 νομίζεις ότι από τα τριξίματα θα πέσει το ταμπλό. Άλλη μια ατάκα που μου'ρθε από το τεστ αυτό: 'εντάξει το ax δεν είναι το πιο γρήγορο αλλά με τις κοντές του σχέσεις βάζεις πέμπτη στην Αθήνα και τη βγάζεις στη Θεσσαλονίκη.'
Φοιτητής στα πρώτα έτη τότε αν διάβαζα το ίδιο καλά στατική θα είχα γίνει καθηγητής πολυτεχνείου.Aυτο ειναι το τευχος που ειχα 'λιωσει' απειρες φορες στο διαβασμα...
Ιανουαριος 91' . Καθε φορα που διαβαζα το συγκριτικο, επελεγα αλλο αυτοκινητο ως αγαπημενο. -
Ήταν μάλλον η εποχή που άρχισαν να τα βγάζουν 'όλα καλά'.
-
Ο χρήστης taurus έγραψε:
Ήταν μάλλον η εποχή που άρχισαν να τα βγάζουν 'όλα καλά'.Νοpe. Ξεχωριζουν ως all-rounder το Uno Turbo i.e εφοσον προκειται για πρωτο αυτοκινητο.
Αλλιως για 'αυτους που θελουν να κινουνται πολυ γρηγορα, ή ψαχνουν για το δευτερο αυτοκινητο τους, το Swift GTI, συγκεντρωνει τα περισσοτερα προσοντα'. Το AX το προτεινουν εφοσον δεν μπορει κανεις να φτασει σε Budget τα αλλα, τονιζοντας οτι 'στριβει καλυτερα απ' ολα , ενω ταυτοχρονα ειναι το φθηνοτερο σε τιμη, αλλα και σε κατασκευη.
Το Charade διαθετει στοιχεια απο ολα τα μοντελα, και κρυβει περιτεχνα τα μεμονωμενα μειονεκτηματα του. Κριμα που σε τιμη συναγωνιζεται τα Σουιφτ και ουνο, και οχι το ΑΧ. Τοτε ο συναγωνισμος θα ηταν εντονοτερος, και το διλημμα μεγαλυτερο'.
Το προνομιο ('ολα καλα') το εχουν κυριως τα εβδομαδιαια περιοδικα αυτοκινητου... -
Μου άρεσαν αυτές οι εποχές, έμπαινες μέσα σε κάτι μικρό με 120 άλογα κι εντυπωσιαζόσουν απ' τα γκάζια...
Τώρα, άστα να πάνε! -
Ποια 120; Εδώ τα 90 έθεταν προϋποθέσεις 'όπλου'...
-
Ο χρήστης nidosan έγραψε:
Μου άρεσαν αυτές οι εποχές, έμπαινες μέσα σε κάτι μικρό με 120 άλογα κι εντυπωσιαζόσουν απ' τα γκάζια...
Τώρα, άστα να πάνε!Το χειροτερο δεν ειναι τοσο η μοιραια αυξηση βαρους-ογκου, αλλα η μοδα των 'πολλων αλογων', (παροτι σιγουρα το μεγαλυτερο βαρος 'απαιτει' και αυξημενη δυναμη) σε συνδυασμο και με τον
ανταγωνισμο μεταξυ των εταιριων που σε καθε νεο μοντελο, ανεβαζαν την ιπποδυναμη.
Σημερα πλεον ακομα και μια 'θειτσα' στο ακουσμα ενος σπορτιφ αυτοκινητου με 200αλογα, θα πει: 'σιγα το σπορτιφ, μονο τοσα βγαζει'? . Βεβαια στην πραξη, χονρικα, το πολυ ενα ποσοστο γυρω στο 20% απο αυτο που αγοραζει τετοια αυτοκινητα, μπορει να εκμεταλευτει αυτες τις ιπποδυναμεις σχεδον στο επακρο... -
Όταν έλεγα εγώ στο άλλο τοπικό για υπερβολές, ήμουν κακούλης...
-
Ο χρήστης Κίκιζας Γρηγόρης έγραψε:
Βεβαια στην πραξη, χονρικα, το πολυ ενα ποσοστο γυρω στο 20% απο αυτο που αγοραζει τετοια αυτοκινητα, μπορει να εκμεταλευτει αυτες τις ιπποδυναμεις σχεδον στο επακρο...πολλα λες
ουτε το 1% δεν μπορει να παει στο επαρκο τα 200 αλογα , ειδικα στους δρομους που εχουμε
ακομα και για 120 να μιλουσαμε , πολυ ειναι το 20%
παρολα αυτα μια χαρα μπορει να χαρει καποιος τα 200 αλογα και ας μην εχει κορυφαιες ικανοτητες
-
Ο χρήστης QsisVTS έγραψε:
Βεβαια στην πραξη, χονρικα, το πολυ ενα ποσοστο γυρω στο 20% απο αυτο που αγοραζει τετοια αυτοκινητα, μπορει να εκμεταλευτει αυτες τις ιπποδυναμεις σχεδον στο επακρο...
πολλα λες
ουτε το 1% δεν μπορει να παει στο επαρκο τα 200 αλογα , ειδικα στους δρομους που εχουμε
ακομα και για 120 να μιλουσαμε , πολυ ειναι το 20%
παρολα αυτα μια χαρα μπορει να χαρει καποιος τα 200 αλογα και ας μην εχει κορυφαιες ικανοτητες
+1
-
Πάντως έχει διαφορά και η αίσθηση ίδιας ιπποδύναμης σε ίδιου βάρους αμάξωμα τώρα, σε σχέση με τότε (και ακόμα περισσότερο σε σχέση με λίγο παλαιότερα), μιας και δεν είναι μόνο η αναλογία του δεύτερου προς το πρώτο, αλλά και το πως αποδίδεται η δύναμη, πόση αμεσότητα έχει το γκάζι κ.τ.λ. Αυτά τα χαρακτηριστικά έχουν έρθει σε δεύτερη μοίρα τώρα πια, με τον ψεκασμό, το ηλεκτρικό γκάζι κ.τ.λ. Ακόμα και ένα 'απλό' αυτοκίνητο της περιόδου που 'εξετάζουμε' βάρους ας πούμε 900 κιλών και ιπποδύναμης 60-70 αλόγων, σου έδινε αίσθηση πολύ ισχυρότερου απ' αυτή ενός σημερινού, ακόμα και λίγο καλύτερου, στην αναλογία κιλών ανά ίππο.
-
Πρόκειται περί σκευωρίας των κατασκευαστών, ανάλογης με αυτής των υπολογιστών.
Τα άλογα ανεβαίνουν, αλλά η αίσθηση ταχύτητας δεν ακολουθεί αυτό τον φρενήρη ρυθμό. Ακριβώς όπως στους Η/Υ. -
μια χαρα υπαρχει η αισθηση ταχυτητας σου η/υ
πραγματικη αναγκη για τοση ταχυτητα δεν υπαρχει (οπως και στα αυτοκινητα)
-
Άμα περίμεναν να πουλήσουν με βάση τις πραγματικές ανάγκες, η αγορά θα ήταν 2 με 3 φορές μικρότερη. Και σε όγκο και σε ιπποδύναμη.
-
συμφωνω, η αγορα βασιζεται παρα πολυ στο εκαστοτε 'ψωνιο' των καταναλωτων, και γιατι οχι στο κατω κατω ?
μια ζωη την εχουμε
-
- λεφτά υπάρχουν
-
Ο χρήστης taurus έγραψε:
Όταν έλεγα εγώ στο άλλο τοπικό για υπερβολές, ήμουν κακούλης...Λιγο πιο συγκεκριμενα?
Σε αυτο το θεμα περι δυναμης γενικα, απο την πλευρα μου παντως, δεν διαφωνησα ποτε, δηλαδη στο οτι την τελευταια δεκαετια πχ, τα αλογα εγιναν στραγγαλια, και οτιδηποτε σημερα ακουγεται με κατω απο 200αλογα, 'ενταξει σβελτο ειναι...'
Για τα δικα μου γουστα, σημερα με 150-160αλογα στο δρομο, οποτε εχει τυχει στα χερια μου τετοιας δυναμης αυτοκινητο, αυτα που θελω να κανω τα κανω , και ας εχει ο
αλλος παραδιπλα 300αλογα. Θα μου πεις αμμα πας στα 150, μετα θα 'γαργαλιεσαι' για 200 τουλαχιστον και παει λεγοντας...
Ενταξει , ομως πιστευω οτι με 150-160αλογα κανεις παππαδες αμμα ξερεις-μπορεις, παντου, και ειδικα στο λεκανοπεδιο ειναι ΥΠΕΡαρκετα. -
Ο χρήστης taurus έγραψε:
- λεφτά υπάρχουν
λεφτα υπηρχαν
-
Ο χρήστης QsisVTS έγραψε:
- λεφτά υπάρχουν
λεφτα υπηρχαν
λεφτα (μας εκαναν να νομιζουμε) οτι υπηρχαν...
-
Ο χρήστης nidosan έγραψε:
Το κακό κατά την γνώμη μου με το 106 ήταν ό,τι δεν ήταν turbo πράγμα που θα του έδινε την δυνατότητα την 'κρίσιμη' στιγμή να υπάρχει δύναμη για να το τραβήξει μπροστά.
Θα είχε, πιστεύεις, την απαραίτητη απόκριση στο γκάζι και φιλικότητα αν ήταν τουρμπισμένο [με την τεχνολογία της τότε εποχής] για να σε βοηθάει να μαζεύεις τις υπερστροφές χωρίς να αγοράζεις οικόπεδα?
Μια χαρά θα ήταν. Το 5GT πως τα κατάφερνε και μάλιστα με τεχνολογία πανάρχαιη;
Όταν λές 'τεχνολογία της τότε εποχής' τι εννοείς; Το turbo lag;
Εγώ προσωπικά στο 5 GT δεν με είχε ποτέ φέρει σε δύσκολη θέση. Ούτε πολύ ήταν και το συνήθιζες και άμμεσα.
Διαισθητικά πατούσες το γκάζι λίγο πιο πρίν και όλα πήγαιναν μια χαρά.
Όσο για τα 'οικόπεδα' πρέπει να έχεις την ιδιότητα του 'οικοπεδοφάγου' για να τα 'αγοράζεις'
Άμα έχεις κοινή λογική, λίγο οξυδέρκεια και καλή αίσθηση περί της οδήγησης, μπορείς μια χαρά γρήγορα να κινείσαι χωρίς να 'αγοράζεις οικόπεδα'.
Μικρες "βομβες" στα τελη 80's αρχες 90's