-
Ο χρήστης Sinanai έγραψε:
Άρα βλακεία, γιατί άμα δεν ξέρεις πως αποδίδει/δουλεύει, δεν 'πας'.Οταν εισαι σε μια ωριμη ηλικια για γρηγορη γενικα οδηγηση, ετσι (και πολυ σωστα) το βλεπεις.
Δυστυχως ομως πολλοι απο τους τοτε κατοχους, δεν ηταν σε αυτη την φαση, και η βιασυνη -λογω και της προσφατης ενηλικιωσης ενιοτε- για την εισπραξη μεγαλων ποσοστητων αδρεναλινης (πσσσ, πως τα γραφω ο 'ποιητης'... ), οδηγουσε αρκετους σε δυσαρεστα αποτελεσματα.
Κατι που φυσικα ισχυει και σημερα, απλως η φιλικοτερη συμπεριφορα, και τα ηλεκτρονικα συστηματα ασφαλειας, περιοριζουν κατα πολυ, τυχον δυσαρεστες καταστασεις απο οδηγικα λαθη... -
Ο χρήστης Κίκιζας Γρηγόρης έγραψε:
Τα περισσότερα vtec μετά από μερικούς μήνες επέστρεφαν στις αντιπροσωπείες τρακαρισμένα.
Δεν ήταν εύκολα αμάξια στο όριο αλλά ο λόγος που τα τσάκιζαν ήταν η βλακεία του οδηγού - μάζευαν πολλά χιλιόμετρα γρήγορα.
...ή η ελλειψη εμπειριας/εξοικειωσης με την 'ιδιαιτεροτητα' του συγκεκριμενου κινητηρα. (Sic)...
Ο συγκεκριμένος VTEC τον οποίο είχα οδηγήσει όχι σε CRX αλλά σε Civic 160άρι το '93 ή το '94 ήταν πολύ 'φιλικός' και δεν είχε πουθενά ξεσπάσματα. Τα δε άλογα που έβγαζε μόνο βλέποντας που έφτανε η βελόνα του στροφόμετρου μπορούσες να τα πιστέψεις.
-
Renault 5GT turbo vs Twingo 133 cup σε βρεγμένη πίστα [από το Fifth Gear]:
Youtube VideoΤο 5GT είναι κάπου 150 κιλά ελαφρύτερο, με ~15 άλογα λιγότερα, αλλά και χειρότερα λάστιχα...
Μη δώσετε σημασία στο χρόνο που κάνουν (το λένε κιόλας ότι δεν είναι αντιπροσωπευτικός), το βάζω απλά για τα σχόλια.
-
Ο χρήστης thvarveris έγραψε:
Θα μπορούσα να γράψω δεκάδες ιστορίες προς επίρρωση των γραφομένων μου αλλά ξέρω ό,τι θα τις αμφισβητήσετε και ακόμα παραπάνω οπότε το αφήνω καλύτερα.
Δεν ξέρω την ηλικίας, σας αλλά δεν νομίζω ό,τι όλοι ξέρετε από πρώτο χέρι την εποχή λόγω ηλικίας φυσικά.
Εγώ αυτά τα ολίγα ξέρω λοιπόν από μέσα πάντα και αν διαβάσετε καλά τις προηγούμενες καταχωρήσεις μου δεν έχω διστάσει να παρουσιάσω και πολλά κουσούρια για τα RENAULT που υποτίθεται πως απαθεώνω.
Όσοι έχουν κάτσει πίσω από το τιμόνι σε κάποιο από τα παραπάνω αυτοκίνητα ξέρουν τι λέω.Για τους υπόλοιπους έχω να πω ό,τι όσο και να διαβάσετε φυλλάδια και ιστοσελίδες (αμφιβόλου εγκυρότητας οι πιο πολλές) αν δεν έχετε ζήσει σε πρώτο χέρι ένα γεγονός δεν θα το αντιληφθήτε ποτέ αφού θα σας λείπει πάντα το βασικό κομμάτι.
Κοινώς κριτική και και τεκμηριωμένη γνώμη χωρίς να έχετε οδηγήσει μερικά από τα αυτοκίνητα της παραπάνω λίστας δεν στέκει επ ουδενί.Βρε μάστορα, ποιος σου είπε οτι δεν έχουμε μπει ή δεν έχουμε οδηγήσει ένα από δαύτα? Αυτα που έγραφα για τον 1600άρη vtec ήταν από δική μου εμπειρία, όχι από τις ιστορίες των γραφημάτων, αυτό που έβαλα ήταν απλά συμπληρωματικό. Μια χαρά μου φάνηκε ο κινητήρας σε καθημερινή οδήγηση, ακόμα και σε σβέλτη μετακίνηση (απλά πιο γρήγορα από την 'πλέμπα' δηλαδή, όχι κυνηγητό), η ενασχόληση με το κιβώτιο άρχιζε όταν ξεκινούσες να πιέζεις. Εδώ που τα λέμε, η ενασχόληση με το κιβώτιο των Honda εκείνης της εποχής μόνο μειονέκτημα δεν ήταν, σε αντίθεση με τις αντίστοιχες ιταλικές και γαλλικές κατασκευές.
-
Παιδες το v-tec crx ναι μεν μπορουσε να ακολουθησει την κινηση(ακομα και με 40 αλογα οπως προαναφερθηκε μπορεις) αλλα γεματο μοτερ δεν ειχε με την καμια.Επρεπε να ασχοληθεις με το λεβιε και σε πολυ ψηλες στροφες για να παει παρεα με τα τουρμπατα της εποχης.Μην το μπερδευετε με τα 2λιτρα i-vtec ουτε με τα 1,8 integra.Απλα μεχρι τις 5000 στροφες ηταν ανυπαρκτη η δυναμη.Οταν ασχολιοσουν με το λεβιε και ψηλες στροφες εκει αρχιζαν τα μειονεκτηματα της αναρτησης και του μετριου στησιματος.
Επειδη σαν νεος ειχα κανει απειρες ''δοκιμες'' με v-tec crx και σαν μαμα και σαν φτιαγμενα με φπε+ εκκεντρα,παλι δεν εβλεπαν πουθενα τα αντιστοιχα τουρμπο.Μεγαλο μειον τους και η γρηγορη εκκινηση απο σταση.Πως να το ξεκινησεις βεβαια οταν για να φυγει αξιοπρεπως ηθελε στροφες αρκετες,οπου μετα ο ελεγχος του σπινιαρισματος ηταν χαμενο παιχνιδι.
Το δυνατο τους χαρτι ηταν τα πολλα χλμ με μεγαλες σχεσεις στο κιβωτιο.
Σαν μαμα για ρεπριζ οπως τις τυποποιημενες που εκαναν παλια οι 4τροχοι δεν ειχαν επαφη.Ειμαι σιγουρος οτι εαν βρειτε μετρηση με 4η ή 5η ταχυτητα και απο 80-90 εως 140-150 χλμ(για να δειτε τι εκανε χαμηλα το μοτερ του) η διαφορα τους ειναι χαοτικη.Στο crx ειχαν 4η στα 200χλμ και το 5 στα 165 χλμ.Βαλτε το χαμηλοτερο βαρος,την κοντυτερη τελικη σχεση μεταδοσης,και τα 16,8 κιλα στις 3750 ε δεν χρειαζεται και τιποτα αλλο. -
Στην δημοσκοπηση, φαινεται να 'ξεχωρισε' η αγαπημενη τριαδα, με τα μικρα 'καυτα' Renault να προηγουνται με ποσοστο
24%, ακολουθουμενα απο τα Peugeot με 21% και τριτο -και μονο του- το CRX V-TEC με ποσοστο 19%.
Πρεπει ωστοσω να τονισω οτι τα συγκεκριμενα ποσοστα των Renault δεν ειναι και ακρως αντικειμενικα, αλλα αντιθετα, μαλλον σχετικα αδικα, προς τα Peugeot, και ακομα περισσοτερο προς το 'βαρελοτο' της Honda, καθως για τις δυο Γαλλικες μαρκες, τυχον επιλογες, αφορουν απο μια εως και 2-3 επιλογες μοντελων στην καθε περιπτωση, εκτος απο την μια και μοναδικη του CRX V-TEC για την Ιαπωνικη προταση.
Απλα η συμπτυξη καποιων μοντελων ιδιας μαρκας, εγινε λογω του περιορισμου των συνολικων (μεχρι 15 αν θυμαμαι καλα)
εναλλακτικων επιλογων προς δημοψηφισμα.@dim8
Δυστυχως, τευχη των 4τροχων, τα οποια εχουν μετρησεις, τουλαχιστον για το V-TEC, και για το Uno Turbo i.e 1.4, απ' οσο θυμαμαι που εχω, ειναι στο εξοχικο. Την ερχομενη εβδομαδα θα παραθεσω ενδεικτικα τις μετρησεις που πραγματοποιησαν...P.S Ασχετο, απλα μολις διαβασα ενα αρθρο του Σπυρου Λεμανη στο Autoblogger.gr
Γνωριζα απο προηγουμενο αρθρο του Σ.Χ , στο ιδιο Blog, οτι προσφατα ειχε καποιο θεμα υγειας, αλλα δεν υπηρξαν περαιτερω λεπτομερειες, για την σοβαροτητα αυτου. Ευχομαι γρηγορα περαστικα, σιδερενιος, και οσο το δυνατον συντομα, παλι
'ετοιμοπολεμος'... -
Η δημοσκόπηση αυτή δεν λέει και κάτι το απόλυτο φυσικά.Συνήθως την εποχή εκείνη όποιος είχε μικρή ''βόμβα'' την είχε βελτιωμένη.Αρα οι απόψεις δεν μπορεί είναι ίδιες.Ολα τα πλήν δηλ αυτομάτως γίνονταν συν.
Ως εργοστασιακά αν πάρεις τα τεχνικά χαρακτηριστικά και τις εμπειρίες που μπορεί να έχεις πάνω τους βγάζεις κοντά περί τα ανωτέρω. -
Αν και το crx με τρελαινε τοτε ψηφισα το ρενο gt5 γιατι το θεωρο καλυτερο.
-
...Χωρις βεβαια αυτο να σημαινει οτι τα 5αρια και τα Uno turbo τα πηγαιναν πραγματικα γρηγορα, ακομα και μετριοι οδηγοι, απλως -κατα προσεγγιση- σε ενα 60-70% των δυνατοτητων τους περιπου, μπορουσαν καμποσοι να το φτασουν.
Στο CRX V-TEC, με τις πιο ιδιαιτερες ρυθμισεις/λειτουργια κινητηρα, πολυ πιο λιγοι ηταν εκεινοι οι οποιοι μπορουσαν να το πανε πραγματικα γρηγορα, καθως η μεταβαση πχ απο το 60% των δυνατοτητων του στο 80% και πανω, ηταν σαν μια...κλωστη, συγκριτικα με τα ποιο ομοιογενη χαρακτηριστικα των μικρων turbo...
Μπορει να κανω και λαθος, απλως αυτη ειναι η αισθηση που μου εχει μεινει απο αυτα που εχω διαβασει/ακουσει κατα καιρους και απο κατοχους των συγκεκριμενων αυτοκινητων...Από τα turbο της εποχής μπορούσε ο μέτριος να πάρει το 90% των δυνατοτήτων τους. Τι υπόλοιπο 10% ήθελε ικανότητες, προσπάθεια, ρίσκο.
Για το CRX νομίζω ό,τι ασχολούμαστε δυσανάλογα από όσο ασχολούνταν μαζί του την εποχή του.
Οι υποψιασμένοι της εποχής εκείνη απλώς δεν το συμπεριελάμβαναν στα υποψήφια προς αγορά αυτοκίνητα.
Επ ουδενί δεν έκανε πιο αισθητή την παρουσία του την εποχή εκείνη σε σχέση με τα RENAULT, FIAT, PEUGEOT.Είπα κάτι πριν από κάποιες σελίδες που πέρασε στο ντούκου.
Καλή οδική συμπεριφορά και HONDA το 80-90 ήταν έννοιες εντελώς ασύμβατες.
Ό,τι και μοτέρ να είχε, απλώς δεν έστριβε.Θυμάμαι να γυρίζουμε από Πάτρα που είχαμε πάει για το Ραλλυ Αχαιός, εγώ με 5GT και από πίσω φίλος με CRX.
Μικροί τότε, ραντάρ κλπ δεν υπήρχαν ούτε για δείγμα ο δρόμος για Πάτρα τότε ο καλύτερος (που λέει ο λόγος) πηγαίναμε τέζα.
Στις ευθείες δίπλα μου το CRX. Με την πρώτη υποψία καμπής (ούτε καν στροφής) έμενε πίσω.
Ο φίλος μου μου έλεγε ό,τι όταν υπήρχε ακόμα και υποψία στροφής απλώς έννοιωθε ό,τι το αυτοκίνητο πήγαινε ευθεία.
Το δοκίμασα και εγώ και το έννοιωσα και το εννοιωσα και μετά από χρόνια και με το δίλιτρο CIVIC.
Ο καθένας ξέρει ό,τι τα HONDA μόλις πριν από λίγα χρόνια μπόρεσαν να σταθούν πλάι στα ευρωπαϊκά στην οδική συμπεριφορά. -
Ο χρήστης taurus έγραψε:
Θα μπορούσα να γράψω δεκάδες ιστορίες προς επίρρωση των γραφομένων μου αλλά ξέρω ό,τι θα τις αμφισβητήσετε και ακόμα παραπάνω οπότε το αφήνω καλύτερα.
Δεν ξέρω την ηλικίας, σας αλλά δεν νομίζω ό,τι όλοι ξέρετε από πρώτο χέρι την εποχή λόγω ηλικίας φυσικά.
Εγώ αυτά τα ολίγα ξέρω λοιπόν από μέσα πάντα και αν διαβάσετε καλά τις προηγούμενες καταχωρήσεις μου δεν έχω διστάσει να παρουσιάσω και πολλά κουσούρια για τα RENAULT που υποτίθεται πως απαθεώνω.
Όσοι έχουν κάτσει πίσω από το τιμόνι σε κάποιο από τα παραπάνω αυτοκίνητα ξέρουν τι λέω.Για τους υπόλοιπους έχω να πω ό,τι όσο και να διαβάσετε φυλλάδια και ιστοσελίδες (αμφιβόλου εγκυρότητας οι πιο πολλές) αν δεν έχετε ζήσει σε πρώτο χέρι ένα γεγονός δεν θα το αντιληφθήτε ποτέ αφού θα σας λείπει πάντα το βασικό κομμάτι.
Κοινώς κριτική και και τεκμηριωμένη γνώμη χωρίς να έχετε οδηγήσει μερικά από τα αυτοκίνητα της παραπάνω λίστας δεν στέκει επ ουδενί.Βρε μάστορα, ποιος σου είπε οτι δεν έχουμε μπει ή δεν έχουμε οδηγήσει ένα από δαύτα? Αυτα που έγραφα για τον 1600άρη vtec ήταν από δική μου εμπειρία, όχι από τις ιστορίες των γραφημάτων, αυτό που έβαλα ήταν απλά συμπληρωματικό. Μια χαρά μου φάνηκε ο κινητήρας σε καθημερινή οδήγηση, ακόμα και σε σβέλτη μετακίνηση (απλά πιο γρήγορα από την 'πλέμπα' δηλαδή, όχι κυνηγητό), η ενασχόληση με το κιβώτιο άρχιζε όταν ξεκινούσες να πιέζεις. Εδώ που τα λέμε, η ενασχόληση με το κιβώτιο των Honda εκείνης της εποχής μόνο μειονέκτημα δεν ήταν, σε αντίθεση με τις αντίστοιχες ιταλικές και γαλλικές κατασκευές.
Κατα αρχή δεν είμαι 'μάστορας' .
Μετά αφού έχεις εμπειρία δεν αφορά εσένα.
Και τέλος
Αφού έχεις εμπειρία πως μπορείς να βάζεις στην ίδια μοίρα όλους τους λεβιέδες (εννοώ την αίσθηση και την σαφήνεια) του ΓαλλοΙταλικού άξονα της εποχής;
Ο λεβιές του 5GT είχε την καλύτερη αίσθηση όχι μόνο από από όλες τι μικρές ευρωπαικές βόμβες της εποχής, αλλά και από τα περισσότερα αυτοκίνητα της εποχής.
Σαφέστατος, χωρίς δισταγμούς, με την αντίσταση που χρειαζόταν και με μόνη ένσταση από τους 4ΤΡΟΧΟΙ της εποχής το 'σκουφάκι του' που είχε γωνίες και θεωρητικά δυσκόλευε (προσωπικά εμένα ποτέ).
Ακόμα και σήμερα που το οδηγώ παράλληλα με ένα GOLF GT όχι μόνο δεν υστερεί αλλά δίνει μαθήματα στο πως θα πρέπει να είναι ένας λεβιές. -
Τα χόντα crx τότε όλα έβαζαν βελτιωτική αναρτηση για να οδηγήσουν σβέλτα.Το κιβώτιο ήταν άψογο.Σαφές και γρήγορο.Εγω οδήγησα τοτε συναδέλφου σε γρηγορο στυλ και διαπίστωσα ότι είχα ασάφεια στο τιμόνι κατα τις εντολές και καθόλου αισθηση στις στροφές .
Μονο και μονο απο τα παραπάνω ήθελες μεγαλύτερες ικανοτητες να τα οδηγήσεις απο τα ρενο,φιατ και πεζο.Στην ευθεία ομως όταν ''φόρτωνε'' ήταν πολύ καλό ατμοσφαιρικό για την εποχή του. -
Ο χρήστης thvarveris έγραψε:
...Χωρις βεβαια αυτο να σημαινει οτι τα 5αρια και τα Uno turbo τα πηγαιναν πραγματικα γρηγορα, ακομα και μετριοι οδηγοι, απλως -κατα προσεγγιση- σε ενα 60-70% των δυνατοτητων τους περιπου, μπορουσαν καμποσοι να το φτασουν.
Στο CRX V-TEC, με τις πιο ιδιαιτερες ρυθμισεις/λειτουργια κινητηρα, πολυ πιο λιγοι ηταν εκεινοι οι οποιοι μπορουσαν να το πανε πραγματικα γρηγορα, καθως η μεταβαση πχ απο το 60% των δυνατοτητων του στο 80% και πανω, ηταν σαν μια...κλωστη, συγκριτικα με τα ποιο ομοιογενη χαρακτηριστικα των μικρων turbo...
Μπορει να κανω και λαθος, απλως αυτη ειναι η αισθηση που μου εχει μεινει απο αυτα που εχω διαβασει/ακουσει κατα καιρους και απο κατοχους των συγκεκριμενων αυτοκινητων...Από τα turbο της εποχής μπορούσε ο μέτριος να πάρει το 90% των δυνατοτήτων τους. Τι υπόλοιπο 10% ήθελε ικανότητες, προσπάθεια, ρίσκο.
Για το CRX νομίζω ό,τι ασχολούμαστε δυσανάλογα από όσο ασχολούνταν μαζί του την εποχή του.
Οι υποψιασμένοι της εποχής εκείνη απλώς δεν το συμπεριελάμβαναν στα υποψήφια προς αγορά αυτοκίνητα.
Επ ουδενί δεν έκανε πιο αισθητή την παρουσία του την εποχή εκείνη σε σχέση με τα RENAULT, FIAT, PEUGEOT.**Είπα κάτι πριν από κάποιες σελίδες που πέρασε στο ντούκου.
Καλή οδική συμπεριφορά και HONDA το 80-90 ήταν έννοιες εντελώς ασύμβατες.
Ό,τι και μοτέρ να είχε, απλώς δεν έστριβε.Θυμάμαι να γυρίζουμε από Πάτρα που είχαμε πάει για το Ραλλυ Αχαιός, εγώ με 5GT και από πίσω φίλος με CRX.
Μικροί τότε, ραντάρ κλπ δεν υπήρχαν ούτε για δείγμα ο δρόμος για Πάτρα τότε ο καλύτερος (που λέει ο λόγος) πηγαίναμε τέζα.
Στις ευθείες δίπλα μου το CRX. Με την πρώτη υποψία καμπής (ούτε καν στροφής) έμενε πίσω.
Ο φίλος μου μου έλεγε ό,τι όταν υπήρχε ακόμα και υποψία στροφής απλώς έννοιωθε ό,τι το αυτοκίνητο πήγαινε ευθεία.
Το δοκίμασα και εγώ και το έννοιωσα και το εννοιωσα και μετά από χρόνια και με το δίλιτρο CIVIC.
Ο καθένας ξέρει ό,τι τα HONDA μόλις πριν από λίγα χρόνια μπόρεσαν να σταθούν πλάι στα ευρωπαϊκά στην οδική συμπεριφορά.**Στην Ιαπωνια θεορουν οτι ειναι μυθος περι στρηψιματος του CRX και γενικα Ef9-eg..
Eγω μπηκα σε crx{δεν εχω οδηγησει}αλλα με τρομαζες οταν ο δρομος επερνε καμπη..
Ως κατοχος του Civic vti EK μπορω να πω οτι με ενα καλο σετ αναρτησης γινοταν αλλο αυτοκινητο αλλα και παλι...πολλα μουτρα εξω.
Οταν ομως εφερα το Integrta Type-R τα πραγματα ηταν πολυ διαφορετικα..ανθεωρησα τα παντα για την Χοντα που ελεγα οτι ΔΕΝ στριβει ΚΑΝΕΝΑ!Επισης το ταπερ{EP3}πολυ καλο σε στροφες..το οδηγησα αρκετες φορες και διαπιστοσα οτι ΔΕΝ ειχε καμια σχεση με τα προηγουμενα.
-
@dim8
Δυστυχως, τευχη των 4τροχων, τα οποια εχουν μετρησεις, τουλαχιστον για το V-TEC, και για το Uno Turbo i.e 1.4, απ' οσο θυμαμαι που εχω, ειναι στο εξοχικο. Την ερχομενη εβδομαδα θα παραθεσω ενδεικτικα τις μετρησεις που πραγματοποιησαν...Ας βάλω μετρήσεις από 2 τεστ.. Για την ιστορία, τα περιοδικά της εποχής λέγανε ότι είχε πολύ καλή οδική συμπεριφορά. Το μεγάλο του μειονέκτημα ήταν τα φρένα.
Θα διαφωνήσω ότι ήταν ψόφιο στις χαμηλές στροφές. Το αντίθετο. Ήταν το πιο γεμάτο ατμοσφαιρικό 1600ρι της εποχής του(και όχι μόνο) σε όλο το εύρος των στροφών. Από τις 2000rpm μέχρι τον κόφτη έχεις διαθέσιμο πάνω από το 85% της μέγιστης ροπής (που φυσικά αποδίδεται ψηλά).
-
Για απλή οδήγηση καλό ήταν.Για σπορ οδήγηση απαράδεκτο.Το ειπαν και κάτοχοι άλλωστε.
Πολύ καλός κινητήρας για την εποχή του φυσικά. -
Ο χρήστης nidosan έγραψε:
Renault 5GT turbo vs Twingo 133 cup σε βρεγμένη πίστα [από το Fifth Gear]:
Youtube VideoΤο 5GT είναι κάπου 150 κιλά ελαφρύτερο, με ~15 άλογα λιγότερα, αλλά και χειρότερα λάστιχα...
Μη δώσετε σημασία στο χρόνο που κάνουν (το λένε κιόλας ότι δεν είναι αντιπροσωπευτικός), το βάζω απλά για τα σχόλια.
Yπάρχει και αυτό
-
Ο χρήστης akiskev έγραψε:
@dim8
Δυστυχως, τευχη των 4τροχων, τα οποια εχουν μετρησεις, τουλαχιστον για το V-TEC, και για το Uno Turbo i.e 1.4, απ' οσο θυμαμαι που εχω, ειναι στο εξοχικο. Την ερχομενη εβδομαδα θα παραθεσω ενδεικτικα τις μετρησεις που πραγματοποιησαν...Ας βάλω μετρήσεις από 2 τεστ.. Για την ιστορία, τα περιοδικά της εποχής λέγανε ότι είχε πολύ καλή οδική συμπεριφορά. Το μεγάλο του μειονέκτημα ήταν τα φρένα.
Θα διαφωνήσω ότι ήταν ψόφιο στις χαμηλές στροφές. Το αντίθετο. Ήταν το πιο γεμάτο ατμοσφαιρικό 1600ρι της εποχής του(και όχι μόνο) σε όλο το εύρος των στροφών. Από τις 2000rpm μέχρι τον κόφτη έχεις διαθέσιμο πάνω από το 85% της μέγιστης ροπής (που φυσικά αποδίδεται ψηλά).
Φιλε μου εδω συζηταμε εαν το crx ηταν αντιστοιχο με τα τουρμπατα της εποχης σε ρεπριζ,και μας βαζεις τεστ απεναντι σε 1600αρια με 100 αλογα για να μας πεις οτι ηταν γεματο?
τα ποσα κιλα ροπης ηταν διαθεσιμα θα το δεις μολις βρεις ρεπριζ απεναντι σε 5 gt και οχι σε βαρυτερα αυτοκινητα με 50αλογα λιγοτερα. -
Ο χρήστης dim8 έγραψε:
Φιλε μου εδω συζηταμε εαν το crx ηταν αντιστοιχο με τα τουρμπατα της εποχης σε ρεπριζ,και μας βαζεις τεστ απεναντι σε 1600αρια με 100 αλογα για να μας πεις οτι ηταν γεματο?
τα ποσα κιλα ροπης ηταν διαθεσιμα θα το δεις μολις βρεις ρεπριζ απεναντι σε 5 gt και οχι σε βαρυτερα αυτοκινητα με 50αλογα λιγοτερα.Ας δούμε μερικά facts.
Nissan 100nx, αλουμινένιο 2ιλτρο μοτέρ με 18,5kg ροπή
Calibra, 2λιτρο μοτέρ 150 άλογα
Μχ-3, 1840cc V6!!!!!
Toyota Celica, 2000cc, δεν θυμάμαι άλογα -
με 5 θα μας βρεις?
-
Ο χρήστης dim8 έγραψε:
με 5 θα μας βρεις?Απο εμενα παντως, θα εχετε μετα το ΣΚ, οπου και θα εχω προσβαση στα τευχη...
-
Απλά απάντησα σε αυτό που μου είπες, ότι σύγκρινα το crx με 1600ρια 100 ίππων εννοώντας τα mx3, calibra, celica και 100nx. Σου εξήγησα ότι κανένα από αυτά δεν ήταν 1600κ.εκ. ή 100hp.
To 5 όοοοταν ξυπνούσε το υπερσύγχρονο turbo του, λογικά θα ήταν πιο γρήγορο . 120 άλογα σε 850 κιλά είναι πολύ καλή αναλογία. Άμα τουρμπίσεις βέβαια το vtec θα έχεις για πλάκα 300 αλογάκια αλλά ας μην κάνουμε αυτήν την κουβέντα, γιατί μιλάμε για εργοστασιακές κατασκευές.
Μικρες "βομβες" στα τελη 80's αρχες 90's