-
Μοναστικη ζωη, η γνωμη σας;
Αν εχει καποιος γνωμη για το θεμα αυτο. Τι δυσκολιες υπαρχουν; διαφορες απο τον στρατο; Μπορουμε να πλησιασουμε το Θειο; -
Αν εχει καποιος γνωμη για το θεμα αυτο. Τι δυσκολιες υπαρχουν; διαφορες απο τον στρατο; Μπορουμε να πλησιασουμε το Θειο; -
εχεις καποια σχεση με αυτο το thread?
http://www.insomnia.gr/topic/411686-� ... %8C%CF%82/
-
Με αυτό έχει πάντως.
-
ναι εκει δε σηκωνουν πολλα πολλα το κλειδωσαν αμεσα
-
Το νήμα προμηνύεται επικό, αρκεί οι υπεύθυνοι διαχειρισταί να επιδείξουν αυτοσυγκράτηση.
-
Ή κάνει εργασία για κάποια κοινωνιολογική ή θεολογική σχολή ή έχει διδακτορικό στο trolling...
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Ή κάνει εργασία για κάποια κοινωνιολογική ή θεολογική σχολή ή έχει διδακτορικό στο trolling...Το τελευταίο παρακαλώ να το πάρεις πίσω!
Δεν έχω παραδώσει ακόμα ΚΑΝΕΝΑ διδακτορικό σε κανέναν!τον άλλο μήνα είναι οι εξετάσεις!
-
Σόρρυ Θάνο, δεν ήξευρα...
-
Τώρα έμαθες...
Τα καλοκαιρινά μαθήματα, ξεκινουν στις 18 του μηνος αυτουνου...
-
Εγώ νομίζω πως η μοναστική ζωή είναι μια σοβαρή απάντηση στην οικονομική κρίση που ζούμε:
-Τσάμπα φαί και ύπνος.
-Δεν πληρώνεις εφορία.
-Δεν πληρώνεις ούτε καν τέλη κυκλοφορίας αν κυκλοφορείς το όχημα στο Άγιον Όρος μόνον.
-Ούτε και έκτακτη εισφορά.
-Δεν πληρώνεις για γκομενάκια! Είναι και το σημαντικότερο έξοδο αν το καλοσκεφτείτε!
-Δεν έχεις ανάγκη τράπεζες, μνημόνια, κυβέρνηση κλπ κλπ!Νομίζω πως πρέπει να εξεταστεί σοβαρά σαν συνολική λύση εξόδου από τα αδιέξοδα της υπάρχουσας οικονομικο-κοινωνικής κατάστασης!
-
Ο χρήστης nikosxeng έγραψε:
Τι δυσκολιες υπαρχουν;Στο Αγιο Ορος εχουν αλλο προγραμμα/ωραριο. Ξυπνας σε φαση 3 το πρωι και τρως μεσημεριανο το πρωι και κατι τετοια. Θα'χει τη φαση του για λιγο αλλα μετα καπου θα φρικαρεις και ή θα γινεις Λουκά ή θα τα μαζεψεις και θα φυγεις νυχτα
-
Ο χρήστης skye έγραψε:
Τι δυσκολιες υπαρχουν;
Στο Αγιο Ορος εχουν αλλο προγραμμα/ωραριο. Ξυπνας σε φαση 3 το πρωι και τρως μεσημεριανο το πρωι και κατι τετοια. Θα'χει τη φαση του για λιγο αλλα μετα καπου θα φρικαρεις και ή θα γινεις Λουκά ή θα τα μαζεψεις και θα φυγεις νυχτα
Δυο-τρία ποτηράκια κοκκινέλι στις 8 το πρωί συνοδεία ψητής τσιπούρας πάντως ήταν απολαυστικότατα στην Βατοπεδίου πριν 3 χρόνια.
Κατά τα άλλα ο στρατός είναι κολέγιο μπροστά στο μοναστήρι...πολύ σωματική εργασία και το χειρότερο είναι η πνευματική εργασία-κούραση που κάποιους τους οδηγεί μακριά τρέχοντας και κάποιους τους αλλάζει την ζωή
-
Εξαιρετικές οι διακοπές στο Αγιο Ορος.Εχω γνωστό περίπου 15 χρόνια σε φοβερή σκήτη (βίλα θα έλεγα) με φουσκωτό 8μετρο με 2 διακόσάρες ,κομπρεσέρ γιά να γεμίζει τις μπουκάλες του και μεγάλο V8 4Χ4 .
-
Ο χρήστης skye έγραψε:
Τι δυσκολιες υπαρχουν;
Στο Αγιο Ορος εχουν αλλο προγραμμα/ωραριο. Ξυπνας σε φαση 3 το πρωι και τον τρως μεσημεριανο το πρωι και κατι τετοια. Θα'χει τη φαση του για λιγο αλλα μετα καπου θα φρικαρεις και ή θα γινεις Λουκά ή θα τα μαζεψεις και θα φυγεις νυχτα
σφιξεντ
-
Τις ωραιότερες τηγανιτές πατάτες της ζωής μου τις έχω φάει στο Αγ. Ορος και φυσικά ... ροφός με λευκή σάλτσα!!!
Ο μεγαλύτερος εφιάλτης μου ... στις 9 το πρωί μεσοκαλόκαιρο να πρέπει να φάω φασολάκια!
Προσωπικά σαν επισκέπτης σε μοναστήρια αισθάνομαι αυτή την ηρεμία και γαλήνη που επικρατεί στον χώρο την οποία την θέλω όμως για περιορισμένη χρονική διάρκεια. Σαν μόνιμος κάτοικος όμως ... δεν θα άντεχα!Τον μοναχισμό τον θεωρώ ίσως την δυσκολότερη αποφαση στην ζωή του 'κοσμικού' κυρίως σαν ύπαρξη ανθρώπου! Και κάποτε ήμουν αρνητικός βλέποντας τον σαν λύση απομάκρυνσης απο τον καθημερινό αγώνα επιβίωσης. Τωρα τον δικαιολογώ ως ένα σημείο ... σαν αφιέρωση της ζωής στα 'πιστεύω' του καθενός.
Ακόμα ψάχνω πάντως μια απαντηση στο αν υπάρχει προσφορά ενός ανθρώπου που θέλει να μονάσει στο κοινωνικό σύνολο! -
Ο χρήστης nikos_pap έγραψε:
Τι δυσκολιες υπαρχουν;
Στο Αγιο Ορος εχουν αλλο προγραμμα/ωραριο. Ξυπνας σε φαση 3 το πρωι και τον τρως μεσημεριανο το πρωι και κατι τετοια. Θα'χει τη φαση του για λιγο αλλα μετα καπου θα φρικαρεις και ή θα γινεις Λουκά ή θα τα μαζεψεις και θα φυγεις νυχτα
σφιξεντ
Έλα μωρέ, σιγά. Εξάλλου, όπως λέει και η αοιδός....
-
-
Εχω δημιουργησει αυτο το θεμα κι αλλου, το ενα απο τα δυο που αναφερεται, με καθε επιφυλαξη, για ενημερωση.
Μηπως εχετε καποια link που μπορουν να βοηθησουν;
Αναφερομαι εκτος Αγιου Ορους.