-
Καλησπέρα σε όλους,
Θα ήθελα την γενικα τη γνώμη σας για το Volvo s60 και συγκεκριμένα για το 1.6 diesel.
Το αυτοκίνητο μου αρέσει πολύ και σκεφτομαι σοβαρά να το αγοράσσ. προβληματίζομαι ομως για τα λιγα αλογα του diesel σε συγκριση με τα 150 της βενζινης. Να πάω σε άλλη έκδοση δεν παίζει, οπότε 1.6 diesel η 1,6 βενζινη?
Αν κάποιος έχει το s60 ας μου πεί εντυπώσεις και τι παίζει με τα service (κοστος, ανταλλακτικά και λοιπα....) -
Καλησπέρα σε όλους,
Θα ήθελα την γενικα τη γνώμη σας για το Volvo s60 και συγκεκριμένα για το 1.6 diesel.
Το αυτοκίνητο μου αρέσει πολύ και σκεφτομαι σοβαρά να το αγοράσσ. προβληματίζομαι ομως για τα λιγα αλογα του diesel σε συγκριση με τα 150 της βενζινης. Να πάω σε άλλη έκδοση δεν παίζει, οπότε 1.6 diesel η 1,6 βενζινη?
Αν κάποιος έχει το s60 ας μου πεί εντυπώσεις και τι παίζει με τα service (κοστος, ανταλλακτικά και λοιπα....) -
Καλησπέρα σε όλους,
s60 δεν εχω,αλλα θα σου πω οτι μου φαινεται πολυ ακριβο. την στιγμη που το 2λιτρο πετρελαιο 163 αλογα insignia προσφερεται με υψηλο επιπεδο εξοπλισμου στα 30,000, το s60 με αντιστοιχο εξοπλισμο και 115 αλογα χτυπαει 32,000 . το ξερω οτι ειναι και θεμα γουστου,αλλα εγω αν ημουν στην θεση σου θα περιμενα να βγαλουν καμια προσφορα-εκπτωση αν ηθελα ντε και καλα volvo.
οσον αφορα τον κινητηρα, απ οτι διαβαζω ειναι λιγο ψοφιος, και μαλιστα σε ενα τεστ σε περιοδικο εξωτερικου, σχολιαζαν πως επειδη δεν τραβαει και πολυ και αναγκαζεσαι να το πατας περισσοτερο, καιει σχεδον οσο το 2λιτρο volvo..απο εκει και περα κρινεις
-
το S60, στην Ελλάδα diesel, έρχεται σε 1.6D ... με 115Hp και D3 5cyl 2.000cc με 163Hp. Σχετικά με τις τιμές κάνε βόλτα από αντιπρ, παίζουν εκπτώσεις Volvocarhellas+ αντιπροσώπων, αποσύρσεις κτλ κτλ .....
Αν κοίταγα για diesel μέχρι 1600cc σήμερα, θα έβαζα στις επιλογές μου και κάποιο μοντέλο της renault με τον νέο κινητήρα με τα 130Hp.
Πόσα χλμ κάνεις το χρόνο ?
-
ξερω τις τιμες...
οσο γι καποιο αλλο αυτοκινητο δεν με ενδιαφερει, αυτο θελω απλα δεν ξερω πια εκδοση να παρω..26.500,00 € τελικη τιμη με εξοδα, μεταλικο, με αποσυρση το 1,6 diesel kinetic
-
σορυ φιλε,αλλα δεν χωραει συζητηση το πραγμα τοτε. απλα παρε οποια εκδοση σηκωνει η τσεπη σου
-
Ο χρήστης deminio έγραψε:
ξερω τις τιμες...
οσο γι καποιο αλλο αυτοκινητο δεν με ενδιαφερει, αυτο θελω απλα δεν ξερω πια εκδοση να παρω..26.500,00 € τελικη τιμη με εξοδα, μεταλικο, με αποσυρση το 1,6 diesel kinetic
το βενζίνης, θα είναι σίγουρα πιο γρήγορο και θα καταναλώνει περισσότερο ..... Αποφασίζεις και παίρνεις
ανάλογα με το πόσα χλμ κάνεις το χρόνο, ώστε να έχει νόημα το diesel και με το πόσο είσαι διατεθειμένος να περιμένεις πίσω από μια νταλίκα για να κάνεις την προσπέραση με τα 115Hp. -
Μια χαρά την προσπερνάει την νταλίκα με το diesel με τα 115
-
σε δρόμο, με παραπάνω από μια λωρίδα ανα κατεύθυνση, μια χαρά προσπερνά ....
-
Για να το λέω σημαίνει πως το έχω κάνει με το ίδιο περίπου μοτέρ και το ίδιο περίπου βάρος. Μιλάω για 308cc. Θέλει κατέβασμα συμφωνώ. Πρέπει να είναι στην ροπή, να κατεβάσει κλπ αλλά το μοτέρ έχει αρκετό νεύρο και αυτό εδώ είναι πιο σβέλτο απο το παλιότερο που είχε το 308ψψ που οδηγούσα για ένα ΣΚ σε επαρχιακούς δρόμους με μια λωρίδα.
-
Δεν θέλω να τρέχω απλα με προβληματιζει αν θα ανταπροκριθει οπως πρεπει σε μια προσπεραση, το θεμα ειναι οτι δεν βρισκω να κανω τεστ drive to diesel, μονο το s40 με τον ιδιο κινητηρα μπορω να οδηγησω, ειναι ομως 200 κιλα ελαφρυτερο
-
Το ψψ ήταν 100 κιλά βαρύτερο απο το S60 και τα πήγαινε μια χαρά. Αν κατεβάσεις ταχύτητα μια χαρα ρεπρίζ έχει απλά σε ένα μοτέρ πετρελαίου πρέπει να προσαρμόσεις τον τρόπο οδήγησης στην λογική λειτουργίας του. Στην τελική ένα μοτέρ με 0-100 σε 11 sec, που δεν είναι και το δυνατό σημείο των diesel πόσο άσχημο μπορεί να είναι.
-
Ο χρήστης mirage έγραψε:
Το ψψ ήταν 100 κιλά βαρύτερο απο το S60 και τα πήγαινε μια χαρά. Αν κατεβάσεις ταχύτητα μια χαρα ρεπρίζ έχει απλά σε ένα μοτέρ πετρελαίου πρέπει να προσαρμόσεις τον τρόπο οδήγησης στην λογική λειτουργίας του. Στην τελική ένα μοτέρ με 0-100 σε 11 sec, που δεν είναι και το δυνατό σημείο των diesel πόσο άσχημο μπορεί να είναι.Μιας και το αναφέρεις, σαν αναγκαστικά μια ζωή βενζινοκίνητος, να ρωτήσω: πώς ακριβώς κάνεις μια προσπέραση σε ανηφορικό κομμάτι μιας λωρίδας (π.χ.), μ' έναν κινητήρα που τελειώνει λίγο πάνω από τις 4000 ;
-
Όταν κρουζάρεις χαλαρός με 110-130 δεν έχει 4000 στροφές αλλά αναλογα με το κιβώτιο κλπ είσαι στις 1500 με 2000 το πολύ. Το κατέβασμα απο 6η σε 5η δεν ανεβάζει τόσο τις στροφές ούτε ένας diesel ανεβάζει στροφές τόσο γρήγορα όσο ένα βενζίνης. Ξεκινάς λοιπόν την προσπερασούλα είσαι στην ροπή, αν είσαι και με τέρμα γκάζι μπορεί να μπεί και το overboost αν και εφόσον υπάρχει διακοπτάκι στο τέρμα της διαδρομής του πεντάλ. Μπορεί να χρειαστεί να κατεβάσεις και σε 4η αν η διαδρομή είναι ανηφορική και έχεις πέσει πολύ κάτω απο τις 1500 που μπαίνει συνήθως το turbo αλλά η προσπέραση θα γίνει και θα γίνει και σχετικά σβέλτα αρκεί να παραμένεις μέσα στην ωφέλιμη περιοχή της ροπής που είναι απο 1500 μέχρι 4500 στροφές πρπ. Φυσικά ένα μεγαλύτερο μοτέρ θα είναι λίγο πιο γρήγορο, όχι απαραίτητα πάρα πολύ γιατί το κιβώτιο γίνεται ακόμα πιο μακρύ, αλλά και ο 1.6 είναι ΟΚ. Φωτιά στην άσφαλτο δεν βάζει αλλά μια προσπέραση την κάνει πιο άνετα απο ένα ατμοσφαιρικό βενζινοκίνητο με 125 άλογα.
-
Ο χρήστης Govus έγραψε:
Το ψψ ήταν 100 κιλά βαρύτερο απο το S60 και τα πήγαινε μια χαρά. Αν κατεβάσεις ταχύτητα μια χαρα ρεπρίζ έχει απλά σε ένα μοτέρ πετρελαίου πρέπει να προσαρμόσεις τον τρόπο οδήγησης στην λογική λειτουργίας του. Στην τελική ένα μοτέρ με 0-100 σε 11 sec, που δεν είναι και το δυνατό σημείο των diesel πόσο άσχημο μπορεί να είναι.
Μιας και το αναφέρεις, σαν αναγκαστικά μια ζωή βενζινοκίνητος, να ρωτήσω: πώς ακριβώς κάνεις μια προσπέραση σε ανηφορικό κομμάτι μιας λωρίδας (π.χ.), μ' έναν κινητήρα που τελειώνει λίγο πάνω από τις 4000 ;
Αν δεν ειχε στροφομετρο θα ηξερες σε τι σαλ εισαι;
-
η μεγιστη ροπη του ειναι απο τισ 1750 εως τις 2500 στροφες
-
@ mirage όπως ακριβώς την κάνει ένα βενζινοκίνητο ίδιας αναλογίας kg/hp την ? κάνει και αυτό (έχουμε κάπου ρεπρίζ ?) .... Με το δικό μου, βενζίνη 1.8 125Hp 1300Kg, έχω κινδυνέψει σε επαρχιακό σε προσπέραση νταλίκας, συνηθισμένος από 106R 950kg με 122Hp. Στο volvo, όταν μου τελειώσει η 2α στα 80χλμ και δεν έχω ολοκληρώσει την προσπέραση ..... 'τον ήπια', αντίθετα στην εθνική που έχει φορτώσει, έχει βαρύ βολάν, αν δεν με κόψει κανείς @#$%@$%#$%, μπορώ να είμαι και στις ανηφόρες με πάνω 160+ , χαλαρά και ήσυχα. Το diesel τώρα που μάλλον δεν 'αρπάζει το ίδιο εύκολα' με -10Hp, πιο βαρύ, ούτε να το σκέφτομαι σε προσπεράσεις, στον ανοιχτό δρόμο, πρέπει να είναι πολύ καλό.
Κατά σύμπτωση, σήμερα άνοιξα, από στάση με μια BmwE39 diesel(δεν ξέρω μοτέρ) και μέχρι τα 160+ ήταν 2+ καρότσες πίσω ........ από τους 125 ατμοσφαιρικούς βενζινοκίνητους ίππους.
-
Ο χρήστης deminio έγραψε:
ξερω τις τιμες...
Πανέμορφο το νέο S60
Αν δεν κάνεις πάνω από 20,000 το χρόνο η επιλογή είναι Volvo S60 T3 150hp .
Είναι εμπορικότερο
Έχει πανεύκολο upgrade στα 199hp με 300Nm για να γουστάρεις . Δεν υπάρχει λόγος για το Τ4.Αν κάνεις και δεν έχεις πρόβλημα με τα έκτακτα τέλη και την υψηλότερη τιμή ,τότε με κλειστά μάτια D3 .
Αν είσαι χαλαρός και θέλεις και οικονομία και χαμηλούς ρύπους και όμορφο αμάξι , φθηνά τέλη και οικονομία στην κατανάλωση . . . τότε μια χαρά είναι αυτό που διάλεξες .
-
Βρε παρε το ντιζελακι να εισαι μαγκας . Οικονομια και παλι οικονομια, λιγα κυβικα και εισαι κυριος! Να μην εχεις νταβατζη το κρατος! Μην σκεφτεσαι τις προσπερασεις γιατι σε λιγο καιρο ΔΕΝ ΘΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ ΜΥΓΑ στους δρομους . Αν ταξιδευεις συχνα θα δεις οτι στους δρομους ακομη και τα Π/Σ/Κ δεν κυκλοφορει κοσμος!
Volvo S60 1.6d 115HP diesel