-
Ο χρήστης stelioskava έγραψε:
Καβαλαράκης Στέλιος λέγομαι, είμαι δάσκαλος, και θα ήθελα να ρωτήσω το Υπουργείο Οικονομικών τέσσερα πράγματα. Περιμένω απαντήσεις γιατί είμαι σίγουρος ότι ένα Υπουργείο όταν κάνει κάτι το έχει μελετήσει πρώτα πολύ καλά.
Υπαρχει καποιος του υπουργειου εδω;
-
- Με ποια λογική ένα αυτοκίνητο 2.000 cc αξίας 20.000-25.000 € πληρώνει έκτακτη εισφορά κι ένα αυτοκίνητο 1.400 cc ή 1.600 cc ή 1.800 cc αξίας 35.000 € ή 45.000 € ή 55.000 € αντίστοιχα δεν πληρώνει;
Και μην ξεχνάτε ότι με όλα αυτά που κάνετε τα αυτοκίνητά μας δεν έχουν πια καμιά αξία. Δώσαμε δηλαδή πριν 2-3 χρόνια 20.000 – 25.000 € και τώρα αν θέλουμε να τα πουλήσουμε δεν τα παίρνει κανείς.
-
Με ποια λογική ένα αυτοκίνητο με εκπομπές 177gr CO2/Km που αγοράζεται τώρα θα πληρώνει τέλη κυκλοφορίας 354 € και το ίδιο ακριβώς αυτοκίνητο με τον ίδιο κινητήρα πάλι με εκπομπές 177gr CO2/Km που αγοράστηκε πριν 2-3 χρόνια θα πληρώνει 670 €;
-
Με ποια λογική ένα αυτοκίνητο 1.928 cc θα πληρώνει τέλη κυκλοφορίας 300 € κι ένα 1.930 cc 670 €; ( Και τα δυο με το παλιό σύστημα υπολογισμού.)
Πολύ θα ήθελα να δω τις απαντήσεις σε αυτά...
-
Ο Πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου εμφανίζεται με λίγες καταθέσεις της τάξεως περίπου των 35.000 ευρώ και άλλες 11.000 ευρώ έχει από κοινού με τη σύζυγό του Αντα, η οποία φαίνεται να πούλησε ένα αυτοκίνητο 1.400 κ.ε. που είχε αποκτήσει το 1992 έναντι μόλις 100 ευρώ. Ο ίδιος πάντως, απ΄ ό,τι δείχνει η φορολογική του δήλωση, δεν διαθέτει ιδιόκτητο αυτοκίνητο, όπως και ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος δηλώνει πως κατέθεσε τις πινακίδες και τις άδειες κυκλοφορίας για δύο οχήματα 2.000 και 1.549 κ.ε. αντίστοιχα.
(από εδώ: http://www.tanea.gr/ellada/article/?aid=4595167 )
-
Καβαλαράκης Στέλιος λέγομαι, είμαι δάσκαλος, και θα ήθελα να ρωτήσω ......... Με ποια λογική ένα ......
Να σου απαντήσω εγώ δάσκαλε; Εκεί που σταματάει η λογική αρχίζει ο ελληνικός σοσσιαλισμός!!!!
-
Ο χρήστης nidosan έγραψε:
Ο Πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου εμφανίζεται με λίγες καταθέσεις της τάξεως περίπου των 35.000 ευρώ και άλλες 11.000 ευρώ έχει από κοινού με τη σύζυγό του Αντα, η οποία φαίνεται να πούλησε ένα αυτοκίνητο 1.400 κ.ε. που είχε αποκτήσει το 1992 έναντι μόλις 100 ευρώ. Ο ίδιος πάντως, απ΄ ό,τι δείχνει η φορολογική του δήλωση, δεν διαθέτει ιδιόκτητο αυτοκίνητο, όπως και ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος δηλώνει πως κατέθεσε τις πινακίδες και τις άδειες κυκλοφορίας για δύο οχήματα 2.000 και 1.549 κ.ε. αντίστοιχα.
(από εδώ: http://www.tanea.gr/ellada/article/?aid=4595167 )
Κορόϊδα είναι να έχουν στο ονομά τους αυτοκίνητα; Αφού τους τα πληρώνουμε εμείς...
Η Βουλή έχει ξοδέψει αρκετά εκατομμύρια ευρώ για αγορά βουλευτικών αυτοκινήτων μέσω leasing...
ΟΛΑ πληρωμένα και ο λογαριασμός στα κορόϊδα του λαού... -
καλημερα σε ολους . τελικα τι κανουμε με τις πινακιδες για τα ανω των 1929 κυβικων οχηματα? μπορουμε να αντιδρασουμε? νομιΚΑ αυτο με τις φωτο ντυπιες στεκη ? μηπως πρεπει να βρουμε δικηγορο και να κανουμε ανα νομο ομαδικες αγωγες κατα του δημοσιου? πιστευεται οτι εκβιαζεται το κρατος με φωτοτυπιες? αν θελετε επικοινωνηστε μαζι μου να δουμε πως θα το οργανωσουμε γιατι ηρθε ο καιρος να μας αγγιξει το θεμα, και αντε και το πληρωσουμε φετος εχεται καταλαβει για τι ποσο αυξησεις μιλαμε για τ ο 2013?
-
Πιστευω οτι η τελικη φαση ειναι να γινουν αγωγες κατα του δημοσιου συμφωνα με το σκεπτικο που εχουμε βαλει στις αιτησεις μας αρκει να μαζευτουμε μερικοι.
Το σιγουρο ειναι οτι αυτη η ιστορια δεν θα σταματησει το 2013-14 οπως λενε και θα παει επ'αοριστον οποτε μιλαμε για μεγαλη
απωλεια και το πιο σημαντικο ειναι οτι τα αυτοκινητα μας εχουν πλεον αμελητεα αν οχι μηδενικη αξια αν ηταν να τα πουλαγαμε. Για να παρουν τα 400-500 ευρω τους απο εκτακτες εισφορες κλπ υποτιμηθηκαν τα αυτοκινητα μας κατα χιλιαδες ευρω. Αυτη η αναγκαστικη και παρανομη απαξιωση που επιφερουν με τις εισφορες, γιατι αυτοι οι ιδιοι δεν προκειται προσωπικα να δωσουν καμμια εκτακτη εισφορα αφου ολα ειναι πληρωμενα (η απληρωτα μαλλον) απο το δημοσιο, ειναι απο μονη της αιτια για αγωγη.
Αν γινει αρχη εγω μεσα ειμαι. -
Τα ερωτήματα που διατυπώνω εδώ τα έχω στείλει και στο Υπουργείο Οικονομικών εδώ και δέκα μέρες και περιμένω απάντηση!!! ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ;
-
Τα ερωτήματα που διατυπώνω εδώ τα έχω στείλει και στο Υπουργείο Οικονομικών εδώ και δέκα μέρες και περιμένω απάντηση!!! ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ;Όλα τα ηλεκτρονικά μηνύματα προωθούνται ύστερα από ειδική επεξεργασία αυτόματα στην διεύθυνση onourballs@minfin.gr και θα λάβετε εντός προθεσμίας 50 το πολύ ημερών από την υπηρεσία μας σύμφωνα με τον ν. ν.3230/2004 (αρθ. 11) απάντηση από την υπηρεσία επικοινωνίας με το κοινό (deneimaste.emeis@armodioi.minfin.gr).
-
Σήμερα μου απάντησαν από τον συνήγορο του πολίτη, στην αναφορά που τους είχα κάνει. Να θυμήσω ότι είχα πάει να καταθέσω τις πινακίδες από ένα παλιό αυτοκίνητο που έχω και μου είχαν πει να περάσω τον Νοέμβριο!!!!!!
Επικοινώνησαν με τον προιστάμενο του τμήματος που δέχονται τις πινακίδες και τον διευθυντή της ΔΟΥ και ω του θαύματος όλα είναι μια χαρά. Να έρθει ο κύριος να τις παραδώσει όποτε θέλει και απορούμε πως του έδωσε η υπάλληλος τέτοια απάντηση και άλλα τέτοια χαζοχαρούμενα.
Θα πάω την Δευτέρα και θα ενημερώσω. -
Αν κάνεις κατάθεση πινακίδων να σημειώσεις αριθμό πρωτοκόλλου, και μετά από κάποιες μέρες ξαναπήγαινε για να δεις αν όλα εχουν γίνει σωστά.
Επίσης να ζητήσεις γραπτώς οποιαδήποτε περίεργη απάντηση ή ενέργεια της (του) υπαλλήλου. Ακόμα και το κλάσιμο
-
-
Εγώ θα βγάλω και το σπίτι μια φωτοτυπία και θα τους το παραδόσω!!!!!
-
Eτσι θελουν ...αν και δεν νομιζω οτι καταλαβαινουν τιποτα .
Το σχεδιο τους προχωρα κατα γραμμα . -
Από τον δημιουργό του άλλου fail πρόβατα-που-δαγκώνουν-όχι-άλλοι-φόροι-στις-ρόδες-μας-τα-@@-των-πολιτικών-κουνιούνται.
Εγγυημένη επιτυχία η παραπάνω κίνηση. -
Ο χρήστης dti έγραψε:
Κορόϊδα είναι να έχουν στο ονομά τους αυτοκίνητα; Αφού τους τα πληρώνουμε εμείς...
Δεν βγάζει νόημα η πρόταση αυτή.
-
Ο χρήστης BASSstarlet έγραψε:
Δεν βγάζει νόημα η πρόταση αυτή.
Τι δεν καταλαβαίνεις; Κάποιοι βουλευτές ακινητοποίησαν τα δικά τους αυτοκίνητα κι έτσι δεν πληρώνουν τέλη κυκλοφορίας και (πιθανόν) ειδικές εισφορές, αφού με τα αυτοκίνητα που έχουν πάρει από τη Βουλή μέσω leasing, αυτά και όλα τα υπόλοιπα έξοδα συντήρησης κλπ. τα επιβαρυνόμαστε εμείς όλοι οι φορολογούμενοι...
-
Αν δεν ακινητοποιούσαν τα προσωπικά τους οχήματα πάλι δε θα πλήρωνες τα βουλευτικά τους;
-
Μα αυτό ισχύει χρόνια νομίζω (leasing)
Η έκτακτη εισφορά όχι, αλλά και πάλι περισσότερο επικοινωνιακό μου φαίνεται..Αυτό το 1549κ.ε είναι το prius?
-
Ο χρήστης InFiNiTy έγραψε:
Αν δεν ακινητοποιούσαν τα προσωπικά τους οχήματα πάλι δε θα πλήρωνες τα βουλευτικά τους;Ναι και πάλι θα τα πληρώναμε, αλλά αν πλήρωναν από την τσέπη τους τα τέλη κυκλοφορίας και ενδεχομένως την ειδική εισφορά, πρώτον θα είχε επιπλέον έσοδα το Κράτος και δεύτερον (ίσως) θα καταλάβαιναν πιο εύκολα πόσο άδικα είναι αυτά τα μέτρα...
Μα αυτό ισχύει χρόνια νομίζω (leasing)
Η έκτακτη εισφορά όχι, αλλά και πάλι περισσότερο επικοινωνιακό μου φαίνεται..Αυτό το 1549κ.ε είναι το prius?
Το οτι ισχύει χρόνια, απλά αποδεικνύει γιατί φθάσαμε εδώ που είμαστε σήμερα.
Μήπως λοιπόν σαν ένα επιπλέον μέτρο θα έπρεπε να περικοπούν αυτές οι παροχές στους βο(υ)λευτές;
Όσο για την ειδική εισφορά, γιατί να μην πληρώσουν και μάλιστα αυξημένη και από την τσέπη τους οι βο(υ)λευτές αφού αρκετοί από αυτούς, καταθέτοντας πινακίδες, στερούν από το Κράτος έσοδα για αρκετά χρόνια...Το νέο prius είναι στα 1800 cc
ΠΡΩΤΑ ΦΩΤΟΤΥΠΙΕΣ ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΚΑΝΟΝΙΚΕΣ, ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΠΙΝΑΚΙΔΩΝ