-
Ο χρήστης thymios έγραψε:
Έτσι όμως όπως βλέπω τα πραγματα, στην Ελλάδα μόνο ο φραπές και το σουβλάκι θα επιβιώσουν...
αυτό είναι μια πικρή αλήθεια εδώ κ 2-3 χρόνια...
Χθες ήρθε ένας νέος πελάτης στο γραφείο για άδεια. Δε ρώτησε τίποτα απολύτως, ούτε μου είπε πού είναι το οικόπεδο, τι σπίτι θέλει, πώς το θέλει, ούτε ζήτησε να δει παλιές δουλειές μου, τίποτα απολύτως. Μπήκε και μου πε 'θέλω να μου βγάλεις μια άδεια 110 τετραγωνικά. Πόσο θα κοστίσει;' Κλασική περίπτωση 'γυρολόγου', ο οποίος συγκεντρώνει προσφορές, αδιαφορώντας για την ποιότητα. Έτσι θα γίνουμε όλοι - κανένα ενδιαφέρον για την ποιότητα, μόνο να γίνει δουλειά όσο το δυνατόν φθηνότερα...
από περιέργεια, αν καθόταν κ σου έδειχνε σχέδια, σε ρωτούσε για καμιά ώρα περί του οικοπέδου κ του σπιτιού κ μπαίνατε σε λεπτομέρειες, ενώ στο τέλος έλεγε 'ευχαριστώ πολύ, θα το σκεφτώ κ θα σας απαντήσω' θα ζητούσες αμοιβή για τις 1-2 αυτές ώρες ή τουλάχιστον θα τον κοιτούσες με μισό μάτι για τον χρόνο που έχασες?
με καλό σκοπό ρωτώ, όχι απο ειρωνία...
Από την άλλη δε μπορώ να φανταστώ κάποιον να ρωτά απλώς πόσο κάνει μία άδεια 110 τ.μ. χωρίς να μπαίνει σε λεπτομέρειες για το σπίτι, ορόφους, κτλ... -
Αν χρειάζεστε και κάποιον πολιτικό μηχανικό που να ξέρει από κομπιουτεράτσι, είμαι μέσα.
-
Κι αρχιτέκτονα...
-
καλά ρε σεις, κόμμα θα κάνετε?!!!
έχω γύρω στους 7-8 φίλους πολιτικούς μηχανικούς. ίσως στο μέλλον θελήσω να χτίσω σαν Έλληνας κ εγώ ένα εξοχικό, ένα σπιτάκι...
δεν ξέρω ποιον να πρωτοπώ, αλλά κ εδώ μέσα βλέπω χαμός γίνεται! πιο πολλοί από εμάς είστε, θα μας φάτε
-
Νά΄στε καλά παιδιά με τις επιλογές σας αλλά αυτά που λέτε σαν διαφήμιση του επαγγέλματός σας ακούγεται σε μένα.Την ποιότητα δηλ σαφώς και την θέλουν όλοι άλλο που δεν την ζητούν και οι λόγοι γνωστοί.Το να μην κάνεις το επάγγελμα που θέλεις για θέμα μη απονομής ποιότητας στον πελάτη αφού ο ίδιος ο πελάτης δεν την ζητά ,το θεωρώ λάθος.
Προσωπικά και χωρις να αμφισβητώ την απόφαση κανενός, θα έκανα αυτό που σπούδασα και μου άρεσε στη συνέχεια για την επιβίωσή μου και μόνο.
Μια συνεργασία θα ηταν καλή περίπτωση πιστεύω και εγώ.......
Βασίλη είσαι αρχαιότερος στο επάγγελμα? -
Ο χρήστης coupeas έγραψε:
Νά΄στε καλά παιδιά με τις επιλογές σας αλλά αυτά που λέτε σαν διαφήμιση του επαγγέλματός σας ακούγεται σε μένα.Την ποιότητα δηλ σαφώς και την θέλουν όλοι άλλο που δεν την ζητούν και οι λόγοι γνωστοί.Το να μην κάνεις το επάγγελμα που θέλεις για θέμα μη απονομής ποιότητας στον πελάτη αφού ο ίδιος ο πελάτης δεν την ζητά ,το θεωρώ λάθος.
Προσωπικά και χωρις να αμφισβητώ την απόφαση κανενός, θα έκανα αυτό που σπούδασα και μου άρεσε στη συνέχεια για την επιβίωσή μου και μόνο.
Βασίλη είσαι αρχαιότερος στο επάγγελμα?Ποιος Βασιλης;
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Βασίλη είσαι αρχαιότερος στο επάγγελμα?Ποιος Βασιλης;
Δε νομίζω πάντως να εννοεί τον Άι ! (i-Vasilis)
-
Λάθος παιδιά. ......Συγνώμη ''Bill'' (Βασίλη) ήθελα να πώ.
-
Ο χρήστης ililias έγραψε:
.. Θύμιο, συνεργαζόμαστε ν' ανοίξουμε μια επιχείρηση στο Κιάτο, αδελφέ?Πυργος-Κιατο; και παλι
Ξερει ο Θυμιος >
Λάθος παιδιά. ......Συγνώμη ''Bill'' (Βασίλη) ήθελα να πώ.Καλα και στο Βασιλης απανταω αλλα δεν καταλαβα την ερωτηση.Αν ειμαι αρχαιοτερος σε ποιο επαγγελμα;
-
Απλά είμαι απαράδεκτος και απ'ότι φαίνεται νηστικός λόγο ώρας .Καμιά σχέση ......Toν thymio εννοούσα .....
Το γ....α το θέμα.... -
Ο χρήστης coupeas έγραψε:
Απλά είμαι απαράδεκτος και απ'ότι φαίνεται νηστικός λόγο ώρας .Καμιά σχέση ......Toν thymio εννοούσα .....
Το γ....α το θέμα....Ναι στο Θυμιος δεν απανταω,ειναι αληθεια .
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
.. Θύμιο, συνεργαζόμαστε ν' ανοίξουμε μια επιχείρηση στο Κιάτο, αδελφέ?
Π
Λάθος παιδιά. ......Συγνώμη ''Bill'' (Βασίλη) ήθελα να πώ.Καλα και στο Βασιλης απανταω αλλα δεν καταλαβα την ερωτηση.Αν ειμαι αρχαιοτερος σε ποιο επαγγελμα;[/quote]
-
Ο χρήστης Thomas_C200K έγραψε:
Eσυ εκει το μυαλο σου συνεχεια
-
-
Ο χρήστης ililias έγραψε:
...Χθες ήρθε ένας νέος πελάτης στο γραφείο για άδεια. Δε ρώτησε τίποτα απολύτως, ούτε μου είπε πού είναι το οικόπεδο, τι σπίτι θέλει, πώς το θέλει, ούτε ζήτησε να δει παλιές δουλειές μου, τίποτα απολύτως. Μπήκε και μου πε 'θέλω να μου βγάλεις μια άδεια 110 τετραγωνικά. Πόσο θα κοστίσει;' Κλασική περίπτωση 'γυρολόγου', ο οποίος συγκεντρώνει προσφορές, αδιαφορώντας για την ποιότητα. Έτσι θα γίνουμε όλοι - κανένα ενδιαφέρον για την ποιότητα, μόνο να γίνει δουλειά όσο το δυνατόν φθηνότερα...
ΑΚΡΙΒΩΣ αυτός ήταν ο λόγος που δεν ασχολήθηκα επαγγελματικά με το αντικείμενο των σπουδών μου, δεν έγινα δλδ πολιτικός μηχανικός. Μια τέτοια ίδια φάση, στο γραφείο πολιτικού μηχανικού όπου έκανα χαμαλοδουλειές μπας κ μάθω τπτ πρακτικό, το ... 1984.
Δεν έχω ποτέ μετανιώσει για κάτι που έκανα, άλλωστε δεν υπάρχει λόγος, αλλά τώρα ξέρω ότι θα μπορούσα να το είχα παλέψει με 1002 τρόπους. Θα μπορούσα να είχα γίνει κατασκευαστής, να είχα δικά μου συνεργεία κ να έκανα από ανακαινίσεις μέχρι μονώσεις.
Γενικά όριο είναι μόνον ο ουρανός και ... Θύμιο, συνεργαζόμαστε ν' ανοίξουμε μια επιχείρηση στο Κιάτο, αδελφέ?Έλα να ανοίξουμε τσιπουράδικο Κι αν δε πάει καλά η δουλειά, θα μας μείνουν οι μεζέδες!
από περιέργεια, αν καθόταν κ σου έδειχνε σχέδια, σε ρωτούσε για καμιά ώρα περί του οικοπέδου κ του σπιτιού κ μπαίνατε σε λεπτομέρειες, ενώ στο τέλος έλεγε 'ευχαριστώ πολύ, θα το σκεφτώ κ θα σας απαντήσω' θα ζητούσες αμοιβή για τις 1-2 αυτές ώρες ή τουλάχιστον θα τον κοιτούσες με μισό μάτι για τον χρόνο που έχασες?
με καλό σκοπό ρωτώ, όχι απο ειρωνία...
Από την άλλη δε μπορώ να φανταστώ κάποιον να ρωτά απλώς πόσο κάνει μία άδεια 110 τ.μ. χωρίς να μπαίνει σε λεπτομέρειες για το σπίτι, ορόφους, κτλ...Δεν υπάρχει περίπτωση ούτε να τον χρέωνα, ούτε να τον κοιτούσα με μισό μάτι. Χίλιες φορές να καθόμουν 3-4 ώρες, να μιλούσαμε, να του έδειχνα σχέδια και φωτογραφίες, να βλέπαμε το οικόπεδο, να μου λεγε πώς το χει στο μυαλό, τα πάντα. Αλλωστε από τέτοιες συζητήσεις μαθαίνεις κι εσύ...
Τώρα το να έρθει και να μου πει: 110 τετραγωνικά με τους κλασικούς χώρους και τρία υπνοδωμάτια και τίποτα άλλο, πραγματικά δε μου λέει κάτι. Ενώ λοιπόν το να κάτσω να κουβεντιάσω με τον δυνητικό πελάτη έχει ενδιαφέρον, αυτό το σημερινό είναι από αδιάφορο μέχρι ενοχλητικό. Δηλαδή καλέ μου άνθρωπε δε σε νοιάζει καν τι θα φτιάξεις;; Υπάρχουν βέβαια και περιπτώσεις που κάτι κρύβεται (πχ έχουν ήδη μηχανικό και τον τσεκάρουν ή θέλουν να τον διώξουν κτλ). Αυτοί κάνουν μπαμ από χιλιόμετρα
Η βασική μου αρχή στους πελάτες είναι πρώτα πολλή συζήτηση, μέχρι να βρω τι τους αρέσει. Από κει και πέρα πάνω σε αυτήν, κάνω τις κατόψεις των χώρων. Μέχρι εκεί δεν υπάρχει καμία χρέωση. Ο πελάτης προτού πληρώσει θα πρέπει να δει 5 πράγματα. Αν του αρέσουν οι κατόψεις, μια συμβολική προκαταβολή και προχωράω σε λεπτομερέστερα σχέδια Φυσικά και έχει τύχει και έχω χάσει δουλειές σε αυτό το στάδιο, αλλά όποιος έχει δική του δουλειά και δεν κάνει την αυτοκριτική του... Δε φταίει πάντοτε ο πελάτης...
Εντωμεταξύ...πόσοι μηχανικοί υπάρχουν στο φόρουμ ρε σεις;;;
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Eσυ εκει το μυαλο σου συνεχεια
Ειμαι αθωος
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
.. Θύμιο, συνεργαζόμαστε ν' ανοίξουμε μια επιχείρηση στο Κιάτο, αδελφέ?
Πυργος-Κιατο; και παλι
Ξερει ο Θυμιος >
Νομίζω οτι αν συνεργαστούμε με τον Ηλία και τον umaga, η Κρήτη απλά δεν έχει μέλλον... Καθότι και ποιότητα διαθέτομεν και ποσότητα...
Το γ....α το θέμα....Αυτό με την αρχαιότητα μου θύμισε για ποιό λόγο είναι διάσημη εδώ και αιώνες η Κόρινθος!
Αποκλείεται να μαι ο αρχαιότερος κουπέα, είμαι 31 ετών, αν και δουλεύω σε γραφεία μηχανικών από 20 χρονών φοιτητής. Ωστοσο σίγουρα υπάρχει κάποιος μεγαλύτερος και με περισσότερα χρόνια στη δουλειά.
-
Πολύ καλή ηλικία για συνεργασίες. ...Ο Ililias πόσο είναι?
-
Νομίζω πως σιγά σιγά το ερώτημα γίνεται ποιός δεν θα άλλαζε επάγγελμα...
-
Εγώ απο την άλλη θα έβαζα θέμα.......''Σας αρέσει η δουλειά που κάνετε ή οχι?'' ....Εχει σημασία μεγαλη πιστεύω.Ανάλογα τους λόγους θα ξέραμε και αν θα αλλάζαμε.
ΘΑ ΑΛΛΑΖΑΤΕ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ ;