-
http://www.spritmonitor.de/en/
Κάνε εγγραφή καλύτερα εδώ και βάλτο στην υπογραφή σουΟ πατέρας της κοπέλας σου καμιά αντιπροσωπία της Aprillia έχει; Δεν έχεις αφήσει κανένα να μην το αγοράσεις...
-
Ο χρήστης GeorgT έγραψε:
γιατι αναφέρεις καθε φορα ποσο καίει κάθε μηχανάκι σουσε blog θα ταίριαζε περισσότερο νομίζω
Το προβλημα ειναι.........................?
-
-
το τοπικο αυτο, δημιουργηθηκε γι αυτον ακριβως τον λογο... να γραφω οτιδηποτε εχει σχεση με το σκουτερακι και τη συμβιωση του. Προς το παρον, το μονο που εχει χρειαστει ειναι η βενζινη, συνεπως μονον αυτο γραφω.
το σπριτμονιτορ, ειναι γνωστο απο παλια, ευχαριστω για την υποδειξη, αλλα δεν γουσταρω να τα γραφω εκει, βαριεμαι τους πολλους κωδικους και τα πολλα σιτε. Εδω βολευει, εδω το εφτιαξα. Τοσο απλα!
Αν ειχε ο πατερας της κοπελας μου μαγαζι με απριλια, δεν θα ειχα παρει μονον 3 μηχανακια, να ειστε σιγουροι!
Την καλημερα μου! -
Δεν είπα οτι έχεις την απριλια απλά την ουσία δεν καταλαβαίνω π.χ αν γράφαμε ολοι πόσο καταναλώνουν τα δίκυκλα-τρίκυκλα-τετράτροχα μας το φορουμ θα ηταν σαν βομβαρδισμένο! Αυτο εννοώ!
Το να υπάρχει τοπικ για κάποιο μοντελο κ να αναφέρετε καποιο πρόβλημα μου φαίνεται πιο λογικό γιατί έτσι βοηθάει ο ενας τον άλλον! Αλλα να γράφει κάποιος τρεις κ λιγο σε στυλ μονόλογο ποσο έκαψε κ τέτοιες λεπτομέρειες μου κάθετε λιγο ανούσιο να το πω!!
Προσωπική άποψη παντα κ ούτε εχω κάποιο πρόβλημα απλα το έβλεπε καιρό (στα δυο τοπικς που ειναι) κ ηθελα να το αναφέρω!
-
δε νομιζω...
ιδιαιτερα στα διτροχα, η καταναλωση (και πως αυτη μεταβαλεται - αν μεταβαλεται) στην παροδο του χρονου ή με διαφορετικο φορτιο, ειναι το κυριο μελημα καποιου, που ενδιαφερεται να αγορασει καποιο συγκεκριμενο μοντελο. Σε ολα τα σιτε με αναλογο περιεχομενο, οι ερωτησεις ειναι:
καταναλωση
τελικη
κοστος σερβις
βελτιωσειςγια την απριλια πηγαινε στον gansan, που επειδη εχω αλλαξει 3 μοντελα, ειπε μηπως
-
8 χρόνια εχω 125 Piaggio skr 4t κ δεν εχω δει να παιζει η κατανάλωση η μάλλον καλύτερα οσο δινει εργοστασιακά πιάνει εκτός οταν το πατάω λίγο περισσότερο (που ειναι αρκετές φορές)!
Ακομα κ στο φορουμ τον ειδικών (scooterclubhellas) δεν βλέπω να δίνουν τοσο βάση στη κατανάλωση γιατι δύσκολα θα μπορώ εγω που το πηγαίνω πιο ζόρικα να δώσω σωστή εικόνα σε εναν που θα το πηγαίνει αρκετά πιο χαλαρα!
Π.χ ακομα κ στα ποσα αλλάζεις τον ιμάντα δεν ειναι απόλυτο γιατι μπορεί να κοπεί απο τα 6 χιλ με βαριά χρήση αλλά κ στα +12χιλ αν το πηγαίνεις χαλαρά!
-
τοτε θα βλεπουμε διαφορετικο σκουτερ κλαμπ ελλας, γιατι εγω εχω δει οτι σχεδον σε καθε μοντελο υπαρχει ειδικο θεμα που αναφερει μονον καταναλωσεις
εγω πιστευω οτι θα ενδιεφερε να υπηρχε ενα θεμα για το μηχανακι σου, αφου το εχεις και 8 χρονια, να αναφερεις ποσο σου εχει κοστισει συνολικα!
απο την αλλη, δεν ειναι οτι αναγκαζεις και καποιον να μπει να διαβασει, ετσι δεν ειναι? -
Καλά κάνεις ρε συ και αναφέρεις τις καναλώσεις. Και για μένα ένας από του πολύ σημαντικούς παράγοντες που διάλεξα το Versys ήταν η χαμηλή κατανάλωση. Και με την τιμή της βενζίνης στα 1.70€/λτ πώς να μην είναι. Το site στο έδωσα για διευκόλυνση και για να έχουμε μια καλύτερη εικόνα. Εγώ το χρησιμοποιώ και για τα δύο οχήματα μου και το βρίσκω πολύ βολικό ενώ πέρα τους οικονομικού μπορώ να βλέπω πως μεταβάλετε η απόδοση από τα οχήματα μου πχ ανα το χρόνο, μετά απο κάποιο service, μετά από κάποια ρύθμιση κτλ. Επίσης αν ψάχνομαι για κάποιο μοντέλο μπορώ εύκολα να βρώ που βρίσκεται απο αποψη κατανάλωσης/συντήρησης βασιζόμενος σε πραγματικά δεδομένα καθημερινής χρήσης
πχ
http://www.spritmonitor.de/en/overview/ ... owerunit=2Πλάκα εννοείται έκανα όταν σε ρώτησα αν έχετε αντιπροσωπία της aprillia
Πόσα μοντέλα θα είχες αλλάξει σε τόσο διάστημα αν είχατε δηλαδή? -
Ναι βρε παιδια, καλα κανετε και ειστε σχολαστικοι, κατ'αρχας εχετε ενα 'αρχειο' εστω ιντερνετικο οπου μπορειτε να κοιταξετε πραγματα που εχετε ισως ξεχασει και δευτερον βοηθατε οσους τυχον ενδιαφερονται για αγορα, να εχουν μια αρκετα πληρη εικονα για το μοντελο
-
Αναφορά κατανάλωσης:
Γεμισμα 12Ε, με 1.643Ε/λτ και 224 χλμ στον μερικο χιλιομετρητη..
Μεταφραζεται σε 3.26λτ/100 χλμ, η χαμηλοτερη καταναλωση μεχρι στιγμης! Σαφως καλυτερο απ το προηγουμενο 4.21 που εδειξε στα χερια του μωρου μου
Κατα τ' αλλα συμπληρωσαμε 1100 χλμ απροβληματιστα..
Ενα κακο... συνηθισα το γκαζι... -
Και ξαναρωτώ: το πουλάς ...;
-
ειναι πολυ νωρις ακομα!
εξ' αλλου, το rs 125 το πουλησε ..
να το πουλησω να παρω τι?
α! και μια οδηγικη εμπειρια/παρατηρηση...
Σημερα το πρωι, πηγαινοντας στην δουλεια, χτυπησα ενα 120αρι στην κηφισιας απο σιδερα, μεχρι το φαναρι του Υγεια...
Το φαναρι του Υγεια, κοκκινιζε, οποτε επρεπε να φρεναρω... ημουν λιγο γυρμενος, λογω της ελαφρας καμπης που κανει, αλλα ετσι οπως ημουν και στα φρενα, μου φανηκε σαν να επαιζε ολο το μηχανακι....
οχι καποιο τρεμουλο απ τα φρενα, μαλλον σαν ομοιομορφη 'ταλαντωση' .. δεν ξερω αν μπορω να το εξηγησω ...
βοηθα κι εσυ ρε ταυρε, ολο σιφτι ξερεις να βαζεις! -
Μήπως είχες γραπώσει το τιμόνι αρκετά δυνατά?
-
οχι, δεν συνηθιζω να το κανω αυτο.. Ισως λογω ταχυτητας και ανωμαλιας οι αναρτησεις να ηταν περισσοτερο μαλακες απ οτι θα επρεπε και να εμφανιστηκε το φαινομενο.. Δεν ξερω τι αλλο να πω...
-
Ο χρήστης Govus έγραψε:
Ρε, λες να 'χουν δίκιο αυτοί που λένε, πως στα σκούτερ ο ψεκασμός και τα περισσότερα κυβικά, βοηθούν στο χαμηλότερο στροφάρισμα, άρα και στην επίτευξη χαμηλότερης κατανάλωσης ;Καλορίζικο κι από μένα και, για να τρολλάρουμε και λίγο, μήπως το πουλάς ...;
Συγκρινόμενο με σκούτερ;
Γιατί τα 125άρια παπιά παίζουν με τα 2λτ/100.
-
Ο χρήστης tm έγραψε:
Δεν ξερω τι αλλο να πω...Μόλις βίωσες το φαινόμενο 'πλαίσιο μεταβλητής γεωμετρίας'..
Ένα κλειστό πλαίσιο, όπως αυτό, είναι πολύ πιο άκαμπτο
Τα σκούτερ με ανοιχτό πλαίσιο
παραμορφώνονται όταν ασκούνται μεγάλα φορτία (έντονο φρενάρισμα και κατηφόρα) στο λαιμό του τιμονιού (steering stem). -
πολυ ενδιαφερον!
δεν μπορω να πω οτι με εκανε να αισθανομαι ανετα!
παντως, μεχρι τα 120 και με μπαγκαζιερα πισω, δεν εντοπισα καποιο τρεμουλο στο τιμονι, παρ' ολο που δεν εχει βαριδια_πως_τα_λενε! -
Όταν λεω εγώ πάρε μια κανονική μηχανή...
Είδες? Δεν έβαλα shifty...
-
η κανονικη μηχανη, δηλαδη, δεν εχει τετοια φαινομενα?
Αφου το πλαισιο της δεν δειχνει ιδιαιτερα διαφορετικο απ αυτο ενος σκουτερ και απ οτι καταλαβα, ο λαιμος ειναι σημειο που 'πονανε' ολα αυτα...
Ειδα 130 χαω σημερα
Sportcity ^3 (Cube)