-
Δεν ξέρω αν κάνω καλά, που ανοίγω (άλλο ένα) θέμα, αλλά μου έτυχε στο στενό μου εργασιακό περιβάλλον η παρακάτω περίπτωση σήμερα: συνάδελφος 'κληροδοτήθηκε' (τρόπον τινά) πριν έναν χρόνο με 3θυρο Focus II ST 2006, ΑΛΛΑ επειδή λόγω κάποιων αλλαγών στη ζωή του δεν μπορεί να συνεχίσει να το πληρώνει με τα χρήματα που του πρέπουν (2.5+ λίτρα), αποφάσισε να το πουλήσει ... Αφού λοιπόν δεν το αγόραζε κανείς, αποφάσισε να το ανταλλάξει στο μόνο εξουσιοδοτημένο που δέχτηκαν να συζητήσουν για το αυτοκίνητό του και τ' οποίο ήταν αυτό από τ' οποίο είχαν αγοράσει το Focus, αλλά κι ένα Mondeo παλιότερα ... Του έδωσαν λοιπόν σαν τιμή ανταλλαγής τα ...7.400 € (τιμή αγοράς πριν 4,5 χρόνια: 31.000€) !! Κι όλα αυτά, για να πάρει ένα 3θυρο Fiesta 1.25 Trend, προσθέτοντας άλλα 5 χιλιάρικα ...
Μου περνάνε λοιπόν ...εσχατολογικές σκέψεις απ' το μυαλό: μήπως να του δώσω ένα 7,5άρι και να το πάρω εγώ ;
Δεδομένου ότι, θα το προόριζα αποκλειστικά και μόνο για χρήση 'Σαββατοκύριακου', πιστεύατε πως θα ήταν τελείως εκτός πνεύματος μια τέτοια κίνηση από μέρους μου ; -
Δεν ξέρω αν κάνω καλά, που ανοίγω (άλλο ένα) θέμα, αλλά μου έτυχε στο στενό μου εργασιακό περιβάλλον η παρακάτω περίπτωση σήμερα: συνάδελφος 'κληροδοτήθηκε' (τρόπον τινά) πριν έναν χρόνο με 3θυρο Focus II ST 2006, ΑΛΛΑ επειδή λόγω κάποιων αλλαγών στη ζωή του δεν μπορεί να συνεχίσει να το πληρώνει με τα χρήματα που του πρέπουν (2.5+ λίτρα), αποφάσισε να το πουλήσει ... Αφού λοιπόν δεν το αγόραζε κανείς, αποφάσισε να το ανταλλάξει στο μόνο εξουσιοδοτημένο που δέχτηκαν να συζητήσουν για το αυτοκίνητό του και τ' οποίο ήταν αυτό από τ' οποίο είχαν αγοράσει το Focus, αλλά κι ένα Mondeo παλιότερα ... Του έδωσαν λοιπόν σαν τιμή ανταλλαγής τα ...7.400 € (τιμή αγοράς πριν 4,5 χρόνια: 31.000€) !! Κι όλα αυτά, για να πάρει ένα 3θυρο Fiesta 1.25 Trend, προσθέτοντας άλλα 5 χιλιάρικα ...
Μου περνάνε λοιπόν ...εσχατολογικές σκέψεις απ' το μυαλό: μήπως να του δώσω ένα 7,5άρι και να το πάρω εγώ ;
Δεδομένου ότι, θα το προόριζα αποκλειστικά και μόνο για χρήση 'Σαββατοκύριακου', πιστεύατε πως θα ήταν τελείως εκτός πνεύματος μια τέτοια κίνηση από μέρους μου ; -
Την τσεπη σου ρωτα οχι εμας...
α και τον Παπακωνσταντινου ρωτα τι διαθεσεις εχει! -
Γιάννη, αν σου βγαίνουν τα κουκιά και το αυτοκίνητο είναι σε καλή κατάσταση, προχώρησε!!! Στην χειρότερη το πουλάς στην αντιπροσωπεία με πολύ μικρή χασούρα αν δεις ότι ζορίζουν και άλλο τα πράγματα. Θα είναι σαν να το είχες νοικιάσει για τα γούστα σου για λίγο καιρό.
Ότι και αν γίνει όμως, πείσε τον συνάδελφό σου να πάρει κάτι αξιοπρεπέστερο. Ένα 1400άρι Fiesta ή ένα Ibiza 1.2 Tsi...
-
Ο χρήστης Govus έγραψε:
Δεδομένου ότι, θα το προόριζα αποκλειστικά και μόνο για χρήση 'Σαββατοκύριακου', πιστεύατε πως θα ήταν τελείως εκτός πνεύματος μια τέτοια κίνηση από μέρους μου ;Πάρτο και μας σώζεις. Τα λεφτά σου χρειάζοται τώρα περισσότερο απο ποτέ
Ελπίζω να αντιλαμβάνεσαι ότι αγοράζοντάς το, δίνεις το απόλυτο ελεύθερο στο κράτος να σου επιβάλλει ότι πρόστιμο γουστάρει ακόμα και αναδρομικά. Αν είσαι ΟΚ με την ιδέα του ότι θα σε κλέβουνε, πάσο και καλοτάξιδο.
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Γιάννη, αν σου βγαίνουν τα κουκιά και το αυτοκίνητο είναι σε καλή κατάσταση, προχώρησε!!! Στην χειρότερη το πουλάς στην αντιπροσωπεία με πολύ μικρή χασούρα αν δεις ότι ζορίζουν και άλλο τα πράγματα. Θα είναι σαν να το είχες νοικιάσει για τα γούστα σου για λίγο καιρό. ..+1
Σε αυτη την τιμη, ειναι κελεπουρι -
τα τελη κυκλοφοριας / η καταναλωση και η ασφαλεια, ανασταλτικος παραγοντας για την αγορα αυτου του αυτοκινητου ακομη και σε αυτη την τιμη.... και χωρις να εισαι σιγουρος αν θα το πουλησεις μετα. η αντιπροσωπεια θα στο αγορασει μονο αν αγορασεις καινουργιο!!!
-
[quote='popol@ros']τα τελη κυκλοφοριας / η καταναλωση και η ασφαλεια, ανασταλτικος παραγοντας για την αγορα αυτου του αυτοκινητου ακομη και σε αυτη την τιμη.... quote]
τα τρια ανωθεν ειναι ανασταλτικοσ παραγοντας αν το χρησιμοποιειεσ π/σ/κ δεν θα εχεις κανενα προβλημα με καταλαλωση, η τιμη ειναι δελεαστικοτατη το αμαξι πωλειταα ανετα ανω των € 10 χιλ+ (αρκει να βρεθει αγοραστεις λογω κυβικων). μονος φοβος οι ορεξεις του υπουργειου οικονομικων για επιβαρυνσεις και προσθετους φορους σε υψηλου κυβισμου αυτοκινητα. Αν δεν μασας απο τετοια παρτοοοοοοοοοοοοοοο
-
Mη κοιτάτε τιμές αγοράς αλλά κόστος συντήρησης. Άν το πορτοφόλι σου το 'σηκώνει' προχώρα. Άν ειναι να δείς τα δύσκολα σύντομα (αυτό εσύ το ξέρεις) τότε κάνε κράτει.....
-
Μη λέμε πολλά. ΠΑΡΤΟ ΧΤΕΣ!
Απλά επειδή ο φόβος φυλάει τα έρημα πάρε το μισό μισό με κάποιο έμπιστο συγγενή (αδελφό, γονέα, μπάρμπα κλπ) για να μοιραστεί το τεκμήριο σε περίπτωση που ζορίσουν και άλλο τα πράγματα. Αν και 2.5 λίτρα δεν είναι και πολύ χάλια.
Τι άλλο ήθελα να σου πω? Ξέχασα ρε παιδί μου...
Αααα ναι...
ΠΑΡΤΟ! Αν όχι χτες το πολύ μέχρι αύριο !
-
Ο χρήστης sv2 έγραψε:
Μη λέμε πολλά. ΠΑΡΤΟ ΧΤΕΣ!
Απλά επειδή ο φόβος φυλάει τα έρημα πάρε το μισό μισό με κάποιο έμπιστο συγγενή (αδελφό, γονέα, μπάρμπα κλπ) για να μοιραστεί το τεκμήριο σε περίπτωση που ζορίσουν και άλλο τα πράγματα. Αν και 2.5 λίτρα δεν είναι και πολύ χάλια.
Τι άλλο ήθελα να σου πω? Ξέχασα ρε παιδί μου...
Αααα ναι...
ΠΑΡΤΟ! Αν όχι χτες το πολύ μέχρι αύριο !
Αν το γράψει σε δύο άτομα θα έχουν και οι δύο το 100% του τεκμηρίου Νομίζω ο Παπακωνσταντίνου το έφτιαξε έτσι πέρσι.
Έτσι είναι. Μην στηρίζεσαι πια σε αυτό το κόλπο.
Πάντως υπολόγισε τα έξοδα του που δεν θα είναι καθόλου λίγα (μέχρι και διπλασιασμό τελών θα έλεγα). Αν θεωρείς πως δεν θα στριμωχτείς οικονομικά και δεν θα σε επιβαρύνει πολύ η κατοχή και συντήρησή του, προχώρα.
Βέβαια, την εικόνα σε ένα ενδεχόμενο πώλησής του την έχεις. Πάνω από 2000κυβικά δεν αγοράζει σχεδόν ΚΑΝΕΙΣ. Ούτε έμποροι πλέον. Στον φίλο σου μάλλον χαριστικά και κατ' εξαίρεση του έδωσε τιμή.
-
παρτο.....απλα και ασε τα αλλα
-
Ήρθα
-
Να αγοράσεις πολλά κυβικά αυτη την εποχη σε καλή τιμή είναι το πιο εύκολο πράγμα. Το θέμα είναι να μπορείς να τα συντηρείς!!!
-
Ο χρήστης popol@ros έγραψε:
τα τελη κυκλοφοριας / η καταναλωση και η ασφαλεια, ανασταλτικος παραγοντας για την αγορα αυτου του αυτοκινητου ακομη και σε αυτη την τιμη.... και χωρις να εισαι σιγουρος αν θα το πουλησεις μετα. η αντιπροσωπεια θα στο αγορασει μονο αν αγορασεις καινουργιο!!!Η γνώμη μου είναι πως μάλλον θα το παντρευτώ (ν' αλλάξει η φορομπηχτική κατάσταση σ' αυτό το αχούρι, μάλλον χλωμό ...). Από την άλλη, τι αγοράζεις σήμερα (έστω και μεταχειρισμένο) για να το ευχαριστιέσαι λίγες μέρες το χρόνο με αυτά τα χρήματα ;
Άλλες ερωτήσεις : το 'χει κανείς από το φόρουμ; Ασφάλεια πόσο περίπου πληρώνει; Στο Clio του 2004 που έχω τώρα, πληρώνω (μετά τις φετινές αυξήσεις) πάνω από ...700 € το χρόνο (με κεφάλαιο 5000€! ), για απλή ασφάλεια (εντάξει, με κάποια πολύ ψιλά εξτρά). Τέλος, το τεκμήριό του λογίζεται ως 2,5 λίτρων ή 2,6 (έχει 2522 κυβικά...); Το ότι το συγκεκριμένο κλείνει 5ετία τον Σεπτέμβρη, σημαίνει πως δηλώνεται με -20% τεκμήριο στο Ε1 του 2012 ;(Μάλλον βρήκα μια αφορμή να κόψω το τσιγάρο... Μιλάμε πως έτσι όπως είναι τα πράγματα σήμερα, θα γλιτώσω ετησίως περί τα ...1200 € !! )
-
Απλή ασφάλεια στο κλιο με λίγα έξτρα στα 700 το χρόνο;;;; Λιγότερα πληρώνουμε στο πασσατ 2,000cc , όχι μικτή, αλλά με αρκετα εξτρα, ενώ στο πολο tsi σχεδόν τα μισά πληρώνω το χρόνο (κάπου 400ευρω)
Εγώ φίλε μου πάντως δε θα το τολμούσα. Δύσκολοι καιροί για τέτοια χόμπυ
-
Ο χρήστης Orestisren έγραψε:
Ήρθα(Ξανα)ψήνεσαι για το Clio ;
(το Focus, αν το πάρω, θα το 'χω σαν 'δεύτερο' ...) -
https://www.youtube.com/watch?v=1XhkT2QCIeQ
και κρινεις -
Ο χρήστης Govus έγραψε:
Ήρθα
(Ξανα)ψήνεσαι για το Clio ;
(το Focus, αν το πάρω, θα το 'χω σαν 'δεύτερο' ...)
Θα αγοράζατε πολλά κυβικά σε τιμή ευκαιρίας;;!!