-
Πεσ' τα βρε Νάσο....
Επίσης, για να έχουμε μια πιο ολοκληρωμένη εικόνα για το πόσο ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΠΟΣΟΤΗΤΑ είναι ο Λοέμπ, πρέπει να κοιτάξουμε και την ραγδαία του εξέλιξη, από τα πρώτα του βήματα, σε μεγάλη ηλικία, σε σχέση με τους αντιπάλους του...Δείτε λίγο 106, λίγο κιτ-καρ και σούπερ και μετά τα ξαναλέμε....
-
Ο χρήστης sp0+ έγραψε:
Πεσ' τα βρε Νάσο....Επίσης, για να έχουμε μια πιο ολοκληρωμένη εικόνα για το πόσο ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΠΟΣΟΤΗΤΑ είναι ο Λοέμπ, πρέπει να κοιτάξουμε και την ραγδαία του εξέλιξη, από τα πρώτα του βήματα, σε μεγάλη ηλικία, σε σχέση με τους αντιπάλους του...Δείτε λίγο 106, λίγο κιτ-καρ και σούπερ και μετά τα ξαναλέμε....
Και τις εξοδους του κοντου να κοιταξουμε...και να τις συγκρινουμε με ολων,απο Μακρει,μεχρι Γκρονχολμ και οποιονδηποτε.
-
Ο χρήστης nafpaktos έγραψε:
Εξίσωση
Πολύ καλός οδηγός+καλό(το καλύτερο) αυτοκίνητο+ομάδα στημέμη εξ'ολοκλήρου γύρω από τον οδηγό+έλειψη σοβάρού ανταγωνισμού(για διάφορους λόγους)=Καλύτερος οδηγός όλων των εποχών.
Εγώ πάλι λέω εξίσωση που δίνει λανθασμένα αποτελέσματα.Αυτο το στερεοτυπο μπορει να μου το εξηγησει καποιος? Γιατι το ακουω και για τον Μακινεν και δεν το εχω καταλαβει.Τι εννοουν οτι εχουν φτιαξει μακφερσον ειδικο για τον Λεμπ?
-
Ο χρήστης sp0+ έγραψε:
Και τις εξοδους του κοντου να κοιταξουμε...και να τις συγκρινουμε με ολων,απο Μακρει,μεχρι Γκρονχολμ και οποιονδηποτε.
Σε κάποιο παλαιότερο ακρόπολις είχα παρατηρήσει το εξής.Σε πατημένο κομμάτι όλοι έκαναν κάτι απίθανες μπούκες μήπως και κερδίσουν κανένα δλτ.Ο Σέμπ οδηγούσε σαν (εννοώ χωρίς υποψία μπούκας και τιποτα άλλο)και παρόλα αυτά οι χρόνοι του ήταν απίστευτοι .Σύμφωνα με τη δική μου οπτική γωνία το ΑΝΩΤΕΡΟ αυτοκίνητο ήταν ο λόγος.Αυτό βέβαια σημαίνει και ότι έπαιρνε ΠΟΛΥ ΛΙΓΟΤΕΡΑ ρίσκα που σημαίνει λιγότερες έξοδοι.Ως γνωστόν οι έξοδοι από μπούκες είναι πολλοί.Κορυφαίο αμάξι=κανένας λόγος για ρίσκα(ελλείψη σοβαρού ανταγωνισμού) αφού το αμάξι είναι γρήγορο=λιγότερες έξοδοι(στο tube θα βρείτε άπειρες)
@dim8Οσον αφορά για τη στημένη ομάδα γύρω από τον οδηγό θεωρώ το ερωτημά σου ρητορικό.Υ.Γ Με έχετε παρεξηγήσει πάντως, προφανώς και είναι οδηγός πολύ υψηλού επιπέδου,ΥΠΕΡΟΔΗΓΟΣ υποστηρίζω ότι δεν είναι.Επίσης υποστηρίζω ότι οι τίτλοι-νίκες-ρεκόρ δεν είναι ενδεικτικές των οδηγικών του ικανοτήτων(όπως και οι 0 τίτλοι δεν είναι ενδεικτικό των ικανοτήτων του Άλεν).Ξαναλέω λοιπόν ότι άν βρισκόταν εκεί που βρέθηκε ο Πέτερ, σήμερα τον λέμπ θα τον είχε φάει η μαύρη μαρμάγκα όπως έφαγε δυστυχώς τον Πέτρο(όποιος έχει αντίθετη άποψη παρακαλώ να την εκθέσει).Αυτά.Το κούρασα το θέμα.
-
[quote='nass']Με τίποτα. Ούτε τον Gronholm θα κέρδιζε ούτε μετέπειτα Hirvonen και Latvala (είπε η κρυστάλλινη σφαίρα μου )
Το Χίρβονεν και το Λάτβαλα δεν υπήρχε λόγος να τους κερδίσει αφού έχαναν από μόνοι τους και ο γκρόνχολμ σε δυο σημαντικότατες περιπτώσεις
-
Ο Loeb έθεσε όρο στην ανανέωση να φύγει ο Ogier γιατί δημιουργούσε αρνητικό κλίμα για τον ίδιο και την ομάδα. Τα πράγματα είναι απλά και η Citroen πήρε την τελική απόφαση. Μάλιστα ούτε ο ίδιος ούτε η ομάδα αρνούνται πως έτσι έγινε.
-
Ο χρήστης mirage έγραψε:
Ο Loeb έθεσε όρο να φύγει ο Ogier γιατί δημιουργούσε αρνητικό κλίμα για τον ίδιο και την ομάδα. Τα πράγματα είναι απλά.+10000
-
Nαι ΟΚ +1000 αλλά η απόφαση αυτή δείχνει σε πιο άλογο ποντάρει η Citroen για τα επόμενα 2 χρόνια. Ταλέντα θα υπάρξουν πολλά ο Ogier όμως δεν θα πάει πολύ μακριά αν συνεχίσει να συμπεριφέρεται έτσι γιατί χέρι που σε ταιζει δεν το δαγκώνεις
-
@nafpaktos
Για να καταλάβω κάτι: υπάρχει κάποιος 'υπεροδηγός' και αν ναι ποιός ?
Εσύ τον Loeb μαζί με ποιούς άλλους 'οδηγούς πολύ υψηλού επιπέδου' τον κατατάσσεις ?Οι χρόνοι του Loeb δεν ήταν απίστευτοι επειδή είχε καλύτερο αυτοκίνητο (πχ. ούτε το Saxo ήταν καλύτερο από τα άλλα S1600 αλλά τους έριχνε 'μέρες' ούτε η Xsara ήταν καλύτερη από πχ. το Focus 2003) αλλά επειδή είχε προσαρμόσει τον τρόπο οδήγησής του ('ίσια', με γραμμές) ώστε να μη χάνει χρόνο και να εκμεταλλεύεται την 4κίνηση του αυτοκινήτου του.
@mirage
Προφανώς έτσι έγιναν τα πράγματα. Αυτό που λέω είναι πως δεν έγινε επειδή 'ο Loeb δεν ανέχεται καλύτερους οδηγούς' αλλά επειδή λόγω των μαλακιών της παρεούλας Ogier-Quesnel (πχ. Ακρόπολις) είχε 'στραβώσει' το κλίμα. Οπότε φαντάζομαι πήγε ο Loeb στο ΔΣ της Citroen και τους είπε 'μου έχουν πρήξει τα @@ οπότε ή αυτός ή εγώ'. Ε, δε θέλει και πολύ... -
Εγώ απλά επιβεβαιώνω αυτό που γράφεις nass. Η σχέση των δύο ήταν πολύ καλή στην αρχή της χρονιάς και ο Loeb ήθελε να βοηθήσει αλλά έχω την αίσθηση πως ο Ogier το είδε σαν αδυναμία, ως γνήσιος Γάλλος, και συνεπικουρούμενος απο την ανοχή και ίσως και την βοήθεια του Quesnel κατάφερε να τα κάνει σκατά. Να σημειώσω πως και για τον Quesnel τα πράγματα εντός Citroen δεν είναι τόσο ρόδινα όσο ήταν πριν το Ακρόπολις και πιθανώς ένας χαμένος τίτλος να σήμαινε εξελίξεις και για τον ίδιο
-
Ο χρήστης mirage έγραψε:
**Ο Loeb έθεσε όρο στην ανανέωση να φύγει ο Ogier **γιατί δημιουργούσε αρνητικό κλίμα για τον ίδιο και την ομάδα. Τα πράγματα είναι απλά και η Citroen πήρε την τελική απόφαση. Μάλιστα ούτε ο ίδιος ούτε η ομάδα αρνούνται πως έτσι έγινε.που το εχεις δει αυτο? Δεν το εχω διαβασει πουθενα.Καποιο λινκ?
Εγω ξερω οτι οταν ηρθε η ωρα της ανανεωσης συμβολαιου του Λεμπ,εθεσε ορο να ειναι νουμερο 1 .Τιποτα περισσοτερο.Και τα αφεντικα ορθως επελεξαν τον καλυτερο. -
@nass
1)Υπεροδηγός δεν είναι κανένας.Αυτό όμως αφήνουν να εννοηθεί αυτοί που λένε ότι είναι ο καλύτερος όλων των εποχών.Με αυτούς διαφωνώ.
2)Tώρα σχετικά με το που τον κατατάσσω θα τον έβαζα ας πούμε δίπλα στον Κάρλος και στους άλλους κορυφαίους που προανέφερες.Αλλά και πάλι δεν μπορώ να πω με απόλυτη σιγουριά γιατί ευννοήθηκε από τα πάντα.Σίγουρα πάντως ψηλά. -
Ο χρήστης mirage έγραψε:
Εγώ απλά επιβεβαιώνω αυτό που γράφεις nass. Η σχέση των δύο ήταν πολύ καλή στην αρχή της χρονιάς και ο Loeb ήθελε να βοηθήσει αλλά έχω την αίσθηση πως ο Ogier το είδε σαν αδυναμία, ως γνήσιος Γάλλος, και συνεπικουρούμενος απο την ανοχή και ίσως και την βοήθεια του Quesnel κατάφερε να τα κάνει σκατά. Να σημειώσω πως και για τον Quesnel τα πράγματα εντός Citroen δεν είναι τόσο ρόδινα όσο ήταν πριν το Ακρόπολις και πιθανώς ένας χαμένος τίτλος να σήμαινε εξελίξεις και για τον ίδιοΣυμφωνω.Οσο για τον Κεσνελ εχω την αισθηση οτι θα του αλλαξουν ποστο για του χρονου.Η σιτροεν ανακαλυψε-επενδυσε στον Οζιε 4 χρονια και δεκαδες εκατομμυρια ευρω.Το να τον αποζημιωσουν για το 2012 και να τον φυγουν δειχνει τι εγινε μεσα στην Σιτροεν.Σε πολυεθνικες τετοιου επιπεδου τετοιες πατατες δεν περνανε απληρωτες.Να σημειωθει και το χασιμο της Πεζω στο irc που και αυτο ηταν υπο την επιβλεψη του Κεσνελ.
-
-
Ο χρήστης nafpaktos έγραψε:
@dim8Οσον αφορά για τη στημένη ομάδα γύρω από τον οδηγό θεωρώ το ερωτημά σου ρητορικό.
οχι δεν ειναι ρητορικο,ειναι πραγματικο και θα ηθελα να ηξερα πως μπορεις να φτιαξεις ενα αυτοκινητο που θα βολευεται ο Λεμπ αλλα οχι ο Σαινθ,Γκρονχολμ κλπ.
Τι ειχαν φτιαξει στο λανσερ που βολευε μονο τον Μακκινεν και οχι τον Μπερνς, Λοιξ κλπ? -
Ο χρήστης mirage έγραψε:
@dim8
http://www.20minutes.fr/article/824672/citroen-separe-sebastien-ogier-parce-loeb-voulait-plus-vivre-climat-tensions
http://www.sports.fr/cmc/auto-moto/201146/loeb-revient-sur-le-depart-d-ogier-on-ma-demande-mon-avis_418033.html?featureshome-page
2 link για το πως και γιατίΜιραγκε επειδη δεν ξερω Γαλλικα το εβαλα στον μεταφραστη,και στο τελος του κειμενου μου εβγαλε αυτο..
''Yes, I delivered my opinion on the departure of Ogier”, Επειδη με τους μεταφραστες εχω δει οτι μεταφραζουν λαθος καμια φορα αν μπορεις μας εξηγεις τι λεει ακριβως?
Ευχαριστω παντως μιας και δεν το ειχα υποψιν μου. -
Σωστά το μετέφρασε. Στα ελληνικά θα ήταν κάπως έτσι: ναι έδωσα την γνώμη μου για την παραμονή του Ogier
-
@Μιραγκε
στο δευτερο λινκ βρηκα αυτο παλι απο μεταφραστη.......
You spoke about guarantee at the time to resign your contract. Was this in connection with your statute of first pilot?
It was the guarantee that one would not draw any more in the legs the next year, to try all to give in the good direction to optimize our chances.
Αν καταλαβαινω καλα δεν λεει πουθενα οτι απαιτησε να φυγει ο Οζιε,αλλα to try all to give in the good direction to optimize our chances.
Αν κατι δεν καταλαβαινω καλα εδω ειμαστε να μου το εξηγησεις.
Που για μενα και παλι μετα απο τα αισχη που εγιναν,και απο τον Οζιε και απο τον Κεσνελ δεν θα ειχε αδικο να ζητουσε και την απομακρυνση του ως ορο για να μεινει.
Αυτο που ειχε πει ο Οζιε ''υπαρχει δικαιοσυνη τελικα'' δεν θα το χωνευε ουτε ο Ματ Γουιλσον,ποσο μαλλον ενας τοτε 7ακης πρωταθλητης.
Για μενα και το ποσο μεγαλος ειναι ο Λεμπ φανηκε στους τελευταιους 2 αγωνες.Τα πηρε ολα πανω του,ηταν ταχυτερος,εμεινε μεσα στο δρομο στις λασπες της Ουαλιας και απεδειξε οτι οι 8 τιτλοι δεν ειναι τυχαιοι.Ολα αυτα χωρις την παραμικρη βοηθεια απο τον Οζιε που βγηκε στην πρωτη ειδικη στον τελευταιο αγωνα που παιζοντουσαν ολα,και στον προηγουμενο ηταν συγκριτικα αργος.Ευτυχως που δεν προωθησαν αυτον να κυνηγησει το πρωταθλημα... -
Mάλλον η Ford αποχωρεί από το WRC για του χρόνου.
Φήμες λένε ότι η M-Sport θα συνεχίσει με το Latvala αλλά ως ιδιώτη και κάποιους πελάτες. -
Ο χρήστης rallycards έγραψε:
Mάλλον η Ford αποχωρεί από το WRC για του χρόνου.
Φήμες λένε ότι η M-Sport θα συνεχίσει με το Latvala αλλά ως ιδιώτη και κάποιους πελάτες.Αν δεν υπήρχε το εργοστάσιο της PSa θα ήταν καλύτερα τα πράγματα για αυτούς όπως και για τη Subaru αλλά και τη Hyundai (αν θυμάμαι καλά για την τελευταία).
Ήταν/είναι ημίμετρα.
_
WRC 2012 (all rounds)