-
Tι να σου πω φίλε μου...Ό,τι μου λένε μεταφέρω.
Το δικό μου στάνταρ έχει 6 ταχύτητες.Τώρα αν βγει με 7...τι να πω...προσωπικά δε με πολυνοιάζει.Στο κάτω-κάτω δεν αλλάζει και όπως έκανα την επιλογή μου (με τις πληροφορίες που ήξερα) δεν το μετανιώνω. -
Καλορίζικο και καλοτάξιδο το A3. Κουκλί είναι
-
Άψογο το Α3!
Καλά και ασφαλή προπαντώς χιλιόμετρα...
-
-
καλοταξιδο το premium!
οσο για τα xenon, μονο και μονο για να μπαινεις στο ματι του λαππα, εγω θα εβαζα after market!
(αν δεν πεις και καμμια μαλακια, δεν περναει η ωρα!) -
Ο χρήστης tm έγραψε:
καλοταξιδο το premium!
οσο για τα xenon, μονο και μονο για να μπαινεις στο ματι του λαππα, εγω θα εβαζα after market!
(αν δεν πεις και καμμια μαλακια, δεν περναει η ωρα!)Εντάξει, δεν πειράζει μωρέ, ας έβαλε τα μαμά. Τον Λάππα τον εκνευρίζει όποτε θέλει ανάβοντας κάνα τσιγάρο!
-
tm
Ευχαριστώ πολύ!!!
(αν και διαφωνώ με τον όρο premium )Δεν το είχα σκεφτεί αυτό με τα aftermarket xenon...μαλακία...Αν το είχα σκεφτεί νωρίτερα, μπορεί και να τα έβαζα!!
(πλάκα κάνω φυσικά ) -
Ο χρήστης Κάβουρας έγραψε:
@Χρίστος Λάππας
Τα xenon ήταν extra (μόνο το S3 έχει στάνταρ xenon). Προσωπικά πρόσθεσα και τα adaptive lights (τα οποία είναι έξτρα και στο S3), αξίζουν όμως και το τελευταίο ευρώ τους από όσα έχω δει στις βραδυνές βόλτες ως τώρα
Τα συγκεκριμένα xenon έχουν το καλό ότι είναι bi-xenon, δηλαδή τόσο η μεσαία όσο και μεγάλη είναι στα xenon.Λιγότερο από μήνας έχει μείνει και για το δικό μου και περιμένω πως και πως την... πρώτη νύχτα!
-
Ο χρήστης Χρήστος Λάππας έγραψε:
Λιγότερο από μήνας έχει μείνει και για το δικό μου και περιμένω πως και πως την... πρώτη νύχτα!Εύχομαι η αναμονή να περάσει σα νεράκι
Θα περιμένω εντυπώσεις...ΥΓ:Οι νύχτες απέκτησαν νέα αξία πλέον
-
φιλε καβουρα καλοταξιδο το αυτοκινητο σου και να το προσεχεις,αλλα επιτρεψε μου να σου πω οτι εκανες λαθος επιλογη...
στα λεφτα που εδωσες ,για μενα τουλαχιστον, ειναι κριμα που δεν πηρες το s3....
σε ο,τι αφορα το βασικο εξοπλισμο του,θα δεις οτι εχει στανταρ τις 18αρες,τα ημιδερματινα,τα bi-xenon,τη τετρακινηση,τη πιο καλη αναρτηση,το συναγερμο,τα πιο καλα φρενα και γενικα παιρνεις ενα πολυ ανωτερο αυτοκινητο στα ιδια σχεδον λεφτα που εδωσες...
εδω ειναι ο βασικος εξοπλισμος του αυτοκινητου http://www.audi.gr/site/pdf/S3_&_S3_SPO ... 6_2008.pdf' target='_blank' target='_blank' target='_blank' target='_blank' target='_blank' target='_blank' target='_blankτο θεμα της καταναλωσης που λες το καταλαβαινω,και απο γνωστο με leon 1.8Τ εχω ακουσει πολυ καλες καταναλωσεις,οι οποιες ομως μολις το στρωσεις και αρχιζεις να το λιωνεις,δε θα ειναι και τοσο χαμηλες..χαλαρα θα παιζεις στο 10λιγο ακομα και με ηρεμη οδηγηση.
Το s3 απο την αλλη θα καψει σαφως πιο πολυ(ειδικα στο σκισιμο),αλλα για τα αλογα του κατα τη δικη μου αποψη καιει λιγα.
και για να εξηγηθω,στον υπολογιστη ταξιδιου εχω γενικη καταναλωση 13,5(χωρις να το εχω μηδενισει ποτε) και στη χαλαρη βολτα που δε θελω να καψω ασκοπη βενζινη μπορω ανετα να παω με 11,5αρια πανω κατω...οταν το λιωνω παω ανετα στα 18+και για να ξεκαθαρισω τη θεση μου,δε λεω οτι επρεπε να παρεις το πιο γρηγορο για να τρεχεις σα μουρλος και να τους περνας ολους,απλα να παρεις ενα πιο ολοκληρωμένο,πιο ασφαλες (λογω τετρακινησης,γιγαντιων φρενων,καλυτερων αναρτησεων οι οποιες ειναι πολυ ανετες ,αλλα και λογω αλογων για πιο γρηγορες προσπερασεις) και γιατι οχι?? ενα πιο γρηγορο αυτοκινητο για να γουσταρεις οποτε σου κ@υλωσει να κανεις τις ταρζανιες....
θεωρω οτι το Α3 1.8Τ ακομα και σε απλη εκδοση(30.000 ευρω) ειναι αρκετα ακριβο για αυτο που ειναι,ενω το s3 για τετρακινητο αυτοκινητο με 265 αλογα και την ποιοτητα της audi στα 44κατι που θα βγει τελικη τιμη ειναι μια αρκετα λογικη προταση,σε σχεση παντα με τον ανταγωνισμο.
απο τη στιγμη που ηθελες το συγκεκριμενο μοντελο(Α3),μαρκα και διεθετες τα συγκεκριμενα χρηματα,θα επρεπε να ειχες κανει το επιπλεον βημα....το dsg τελος ειναι καλο και πρακτικο,ειδικα για καθημερινες αγγαρειες,αλλα οπως και να το κανουμε το αλλο θα φορουσε ενα σηματακι πανω του,το οποιο κατι σημαινει!!.....για καποιους τουλαχιστον..
ελπιζω να μην παρεξηγησες τα λεγομενα μου,αλλα απο την αλλη αυτο ειναι το νοημα της συζητησης,ο αντιλογος και οχι να σου λεμε ολοι μπραβο...
-
Σε καταλαβαίνω απόλυτα, αφού είχε παίξει σοβαρά κάποια στιγμή αυτή η σκέψη.
Ξέρω τι έξτρα και στάνταρ έχει το S3.Και το σκεφτόμουν σοβαρά, άσχετα αν έχω πει στον εαυτό μου ότι δε θα πάρει ποτέ 2θ-3θ (λόγω πρακτικότητας βασικά).Ωραίο να το βλέπεις, υπέροχο να με πάνε βόλτα, δε θα ήθελα με τίποτα 2θ-3θ αμάξι όμως
Πληροφοριακά σε βόλτα (Φάληρο-Σούνιο και πίσω) έχω δει και 7,2lt/100km (κατα μέσο όρο βλέπω γύρω στο 8-8,2), ενώ γενικό μέσο όρο (το 2 δεν το έχω μηδενίσει ακόμα) αυτή τη στιγμή έχω 9,1lt/100km έχοντας κάνει 800 κάτι km.(υπολογίζω και να πέσει λίγο -0,5lt περίπου- όταν ανοίξει η μηχανή)
Δε λέω...αυτή τη στιγμή το στρώνω οπότε θεωρητικά αφού δεν το πατάω, δεν καίει κιόλας...
Μου αρέσει πολύ το S3 (ειλικρινά) και πραγματικά αξίζει τα λεφτά του ως το τελευταίο €, όμως και πάλι και στο S3, θα πρόσθετα πάλι χαλαρά 1.000-2.000€ σε extra, οπότε μιλάμε για 45-46.000€ τουλάχιστον (όταν τα 42.500€ ήταν η απόλυτη οροφή για μένα, ούτε 1€ παραπάνω)
Το μόνο που σκέφτομαι ήταν μήπως περίμενα το S3 sportback αλλά άκουσα κάτι τιμές με το κλειδί στο χέρι χωρίς έξτρα (45.000+€) και έκοψα δρόμο
Προφανώς και δεν παρεξηγώ καθόλου τα λεγόμενά σου.
Μη σου πω ότι μου έκανε και εντύπωση που συμφώνησαν οι περισσότεροι, αφού ο καθένας έχει ένα δικό του σκεπτικό και δικά του κριτήρια με τα οποία κρίνει και αποφασίζει. (λες να το κάνανε απο ευγένεια? )
Περίμενα να ακούσω πάρα πολλά σχόλια του στυλ 'είσαι μ@λ@κ@ς που δεν πήρες S3!!'ΥΓ:και το δικό μου έχει Sline ανάρτηση.
ΥΓ2:Μπαίνοντας στο S3 ενός γνωστού, μου φάνηκε το ίδιο σκληρή πάντως.Δεν ξέρω αν είναι ίδια βέβαια...
ΥΓ3:Προσωπικά με ενοχλεί και λίγο η φάση του στυλ:'δίνω χ λεφτά...ποιό είναι το πιο γρήγορο?Ποιό αυτό που πάει πιο γρήγορα στην πίστα?Αυτό θα πάρω' Το αμάξι δεν είναι μόνο μηχανή.Ας σκεφτούμε λίγο ότι μία μηχανή πόσο να κάνει?7-10.000€?Στο Α3 συγκεκριμένα που πήρα εγώ δεν είναι ούτε το 10% καλά-καλά... Αν το αμάξι ήταν μόνο μηχανή, φρένα και μετάδοση, το ακριβότερο αμάξι θα έκανε 20-25.000€ ) Γιατί πρέπει να ανάγουμε τα πάντα (στο αν αξίζει το αμάξι ή όχι) από το πόσα άλογα βγάζει?Ακόμα στην πολυκατοικία μόνο πόσα άλογα βγάζει και τι 0-100 έχει.
ΥΓ4:Και το S3 πάντως δεν έχει λογική τιμή με τον ανταγωνισμό όταν αμέσως πιο ακριβό αμάξι της κατηγορίας του πάει στα 32-33.000€ - Mazda 3 MPS αν θυμάμαι καλά την τιμή. (Ο.Κ. δεν είναι τετρακίνητο, αλλά μάλλον κι εσύ μπαίνεις στο τρυπάκι ότι 'αφού έχει πέραν του ανταγωνισμού λίγο καλύτερη ποιότητα εσωτερικού και είναι και audi και και τετρακίνηση, άρα τα δικαιολογεί τα λεφτά του). -
Σ'αυτά που γράφει ο QsisVTS, έχει ένα δίκιο, αλλά παραγνωρίζει κάποια πράγματα:
-Κάποιοι δεν ενδιαφέρονται τόσο για τα παραπάνω άλογα και βολεύονται με απλώς αρκετά και τα ρέστα σε μπιμπλίκια.
-Η κατανάλωση είναι σημαντικότατος παράγων πλέον. Σίγουρα το Α3 του Κάβουρα, θα έχει μια μέση κατανάλωση 3-4 λίτρα πιο κάτω από το S3. Σε βάθος χρόνου, είναι ένα σημαντικό ποσό.
-Φθηνότερη η συντήρηση του 1.8Τ συνολικά.
-4 πόρτες, άρα μεγαλύτερη πρακτικότητα.Το S3 έχει την τετρακίνηση που είναι σημαντικό + και το ξεχωριστό σχήμα. Επίσης τα φρένα είναι πολύ καλύτερα, αλλά είναι κάτι που με 1000€ πάνω κάτω, το βελτιώνεις και στο άλλο, αν δεις πως δεν σου φτάνουν. Το σήμα, σαφώς και είναι το κάτι παραπάνω και θα μετρήσει πολύ και στην μεταπώληση...
Για μένα, αν το Α3 του Κάβουρα μπορούσε σαν option να έχει και τον Haldex, θα ήταν ακόμη καλύτερο. Και χωρίς αυτό, παραμένει εξαιρετικό όμως. Την διαφορά μεταξύ απλού Α3 και S3 την κάνει ο Haldex και όχι τα άλογα και τα φρένα κατ' εμέ. Τα άλογα, περισσεύουν και στον 1.8Τ, ενώ τα πάγια έξοδα είναι και πολύ χαμηλότερα.
-
@HighFidelity
Θα συμφωνήσω απόλυτα με όσα λες.
Έγραψες πιο περιεκτικά και ίσως και πιο εύστοχα αυτό που προσπαθούσα να περιγράψω μέσα στις 400 γραμμές του προηγούμενου post μου -
Χα! Να και μια φορά που ήμουν περιεκτικός και σύντομος!
-
Ο χρήστης Κάβουρας έγραψε:
@HighFidelity
Θα συμφωνήσω απόλυτα με όσα λες.
Έγραψες πιο περιεκτικά και ίσως και πιο εύστοχα αυτό που προσπαθούσα να περιγράψω μέσα στις 400 γραμμές του προηγούμενου post μουΣυμφορουμίτη Κάβουρα, καλορίζικο κι από μένα, με μια ...παρατηρησούλα !
Στο spritmonitor (που καλά κάνεις και ενημερώνεις !) βάλε στο γέμισμα που έκανες την ένδειξη '1' ή 'first fueling', αφού μιλάμε για τον πρώτο σου ανεφοδιασμό. Έτσι δεν θα σου 'χαλάσει' τους μέσους όρους από 'δω και στο εξής . -
Ο χρήστης HighFidelity έγραψε:
Σ'αυτά που γράφει ο QsisVTS, έχει ένα δίκιο, αλλά παραγνωρίζει κάποια πράγματα:
-Κάποιοι δεν ενδιαφέρονται τόσο για τα παραπάνω άλογα και βολεύονται με απλώς αρκετά και τα ρέστα σε μπιμπλίκια.
-Η κατανάλωση είναι σημαντικότατος παράγων πλέον. Σίγουρα το Α3 του Κάβουρα, θα έχει μια μέση κατανάλωση 3-4 λίτρα πιο κάτω από το S3. Σε βάθος χρόνου, είναι ένα σημαντικό ποσό.
-Φθηνότερη η συντήρηση του 1.8Τ συνολικά.
-4 πόρτες, άρα μεγαλύτερη πρακτικότητα.Το S3 έχει την τετρακίνηση που είναι σημαντικό + και το ξεχωριστό σχήμα. Επίσης τα φρένα είναι πολύ καλύτερα, αλλά είναι κάτι που με 1000€ πάνω κάτω, το βελτιώνεις και στο άλλο, αν δεις πως δεν σου φτάνουν. Το σήμα, σαφώς και είναι το κάτι παραπάνω και θα μετρήσει πολύ και στην μεταπώληση...
Για μένα, αν το Α3 του Κάβουρα μπορούσε σαν option να έχει και τον Haldex, θα ήταν ακόμη καλύτερο. Και χωρίς αυτό, παραμένει εξαιρετικό όμως. Την διαφορά μεταξύ απλού Α3 και S3 την κάνει ο Haldex και όχι τα άλογα και τα φρένα κατ' εμέ. Τα άλογα, περισσεύουν και στον 1.8Τ, ενώ τα πάγια έξοδα είναι και πολύ χαμηλότερα.
κοιτα haldex εχει και το Α3 2.0Τ...θες να πεις οτι με ενα προγραμμα γινεται S3???ή το wrx γινεται ετσι απλα sti,η 330 Μ3 κτλ...?
θα επιμεινω οτι υπαρχουν πολλες σημαντικες διαφορες ορατες και κυριως μη ορατες οπως πχ ενισχυσεις στο σασι,στο haldex και στο κιβωτιο το οποιο εχει μικροτερες διαδρομες,διαφορετικο δισκο,αλουμινενια ψαλιδια,πολλη δουλεια στον κινητηρα...
οσο για τα extra νομιζω , αν ειδες τον καταλογο στο λινκ μου, οτι ο φιλος καβουρας πληρωσε για να παρει πραγματα που το s εχει στανταρ μεσα...
επισης θα βγει και 5θυρο πολυ συντομα,αν δεν πωλειται ηδη ετσι...το θεμα της καταναλωσης το καταλαβαινω παντως,γιατι οπου να ναι ετοιμαζομαι να αρχισω να τρεφομαι με ορο απο την αφραγκια αλλα και παλι ο 1.8Τ δεν ειναι και η πιο οικονομικη λυση στο θεμα καυσιμο....
τεσπα ο,τι προτιμα ο καθενας,απλα εγω θα γουσταρα απο τη στιγμη που πηγαινες για Α3 ουτως η αλλως να το εκανες S μιας και μπορουσες με βαση τα οικονομικα σου..δε σε ξερω προσωπικα αλλα θα χαιρομουν περισσοτερο για σενα!!αλλα ας μην το γρουσουζευουμε,ακομα δεν το πηρες,καλοταξιδο και παλι!!!
-
-Το Α3 Q4 είναι δίλιτρο και ο Κάβουρας ήθελε 1.8. Λογικό κι εγώ δεν θ'αγόραζα 2.0, είναι αρκετά παραπάνω τα έξοδα σε τέλη, ασφάλειες, βενζίνες.
-Δεν είπα να κάνεις το Q4 τίποτε. Ούτε S3, ούτε τίποτε. Δεν θα ακουμπούσα ποτέ το μοτέρ για να βάλω οποιοδήποτε πρόγραμμα, είναι ανόητο απλά. Ρισκάρεις να πάρεις το μοτέρ στο χέρι, αφηνόμενος στα χέρια συνήθως ανθρώπων που δεν έχουν ιδέα του τι κάνουν ή ακόμη χειρότερα, έχουν και γνωρίζουν πως βάζουν την αξιοπιστία του μοτέρ τελευταία. Το S3 είναι άλλο αμάξι από όλα τα άλλα Α3, απλά λέω πως κάποιοι ΔΕΝ χρειάζονται το S3. Για να σου δώσω πάντως να καταλάβεις, τόσο ο Κάβουρας όσο κι εγώ θα παίρναμε Α3 με 1.8Τ, κρίμα που δεν μπορείς να έχεις και Haldex μ'αυτό το μοτέρ... Το ν'αγοράσεις 2.0Τ, θέλει να το σκεφτείς αρκετά δυστυχώς και στο λέω εγώ που το σκέφτομαι διαρκώς για ένα μετάχειρο Golf GTi DSG: όσο σκέφτομαι πόσο θα μου κοστίζει ΑΦΟΥ το αγοράσω... το ξεχνάω και επιστρέφω στο Υ που δεν μου κοστίζει και τίποτε που λέει ο λόγος!-Ξεχνάς και το S-tronic. Δεν το συζητώ πως προτιμώ το λιγότερο 1.000.000 φορές ένα 1.8Τ S-tronic σε σχέση με ένα 2.0Τ manual, κι ας έχουν κι 100άλογα διαφορά! Σε παραξενεύει; Κάνε ΜΙΑ φορά την διαδρομή Ελληνικό - Καλλιθέα ένα πρωί καθημερινής, ειδικά το χειμώνα που είναι και πιο πηγμένη η κίνηση και τα ξαναλέμε!
-Για να με καταλάβεις ακόμη περισσότερο: θα ήθελα να υπάρχει μια έκδοση κάτω από το S3 κάτι σε S3light, με 1.8Τ, S-tronic , Haldex, 5πόρτες και πολλά μπιμπλίκια. Ο φίλος Κάβουρας νομίζω θα ήθελε το ίδιο. Επειδή δεν το βρήκε, αγόρασε το πλησιέστερο σ'αυτό.
-
οκ θα συμφωνησω με ολα οσα λες και για τους μαστρο-μητσους και για το οτι δε χρειαζονται ολοι τα 100 παραπανω αλογα και για την ευκολια του dsg..
επισης κανω καθημερινα τη 'μαρτυρικη' διαδρομη γλυφαδα-πειραιας και εχω φαει πολλη κινηση στη ζωη μου και ναι,ειναι ανυποφορη!!!!απλα στο δικο μου αθωο μυαλο με πιανει αυτο το 'γαμωτο' αλλα δε σκεφτονται ολοι οπως εγω...
παντως μη με θεωρεις καγκουρα κιολας,γουσταρω να τρεχω ναι,αλλα εχω και δουλειες και εκει θελω και χω την ανεση μου!και απο τα σπορ μοντελα σε αυτα τα χρηματα θεωρω το δικο μου ειναι η πιο μεσοβεζικη λυση...δε μου χει περασει απο το μυαλο να οδηγω αυτοματο..αν το ειχα ζησει ισως να το ηθελα,αλλα οπως εσενα δε σου φαινεται σημαντικο να χεις 100 αλογα παραπανω ετσι και μενα δε μου φαινεται σημαντικο να εχω αυτοματο(ακομα κι αν ειναι απο τα καλυτερα) και εξτρα...ακομα και τα 3 εξτρα που εχω(τεμπελης,full δερμα,ηλιοροφη ,ααα(!) και φυσικα τα πατακια ) τα εχω,γιατι τα χε πανω το εκθεσιακο μοντελο και δε θελαμε να περιμενουμε 3-4 μηνες...επιασαν και τον πατερα μου τα κεφια του...εγω για ασπρο γυμνο πηγαινα μπας και γλιτωνα και τα 800 ευρω του μεταλλικου....
ο καθενας με ο,τι νιωθει χαρουμενος,απλα μια γνωμη ειπα..
-
Kαλά έκανες και την είπες την γνώμη ρε συ, γι'αυτό είναι τα φόρουμ! Ασε που ζωντάνεψες και την κουβέντα!
Μήπως ν'ανοίξουμε νέο τοπικ με τίτλο 'Μήπως ο Κάβουρας έχει πολλά καβούρια στην τσέπη και κόλωσε να πάρει S3';
Νο offence ε;
-
Ο χρήστης HighFidelity έγραψε:
Μήπως ν'ανοίξουμε νέο τοπικ με τίτλο 'Μήπως ο Κάβουρας έχει πολλά καβούρια στην τσέπη και κόλωσε να πάρει S3';
Νο offence ε;
Με καταλάβατε...μαλακία...
ΥΓ:Αν έβγαινε αυτό το S3 light 1.8Τ, στάνταρ θα το έπαιρνα
Βαλτε μια φωτο απο το αυτοκινητο σας!