-
Ο χρήστης n_olympios έγραψε:
Α όχι, εγώ δε σταμάτησα ποτέ να την κράζω για την αξιοπιστία της.Είχες Alfa romeo και σου έβγαλε προβλήματα???
-
...........
(μετάφραση: Τα ίδια Παντελάκη μου, τα ίδια Παντελή μου)
-
Ο χρήστης nasos/sti έγραψε:
είπα να σε αντιγράψω 'δάσκαλε'
έχεις μέλλον ακόμα...
αλλά ότι και να κάνεις, πιο γρήγορη την Brera με τίποτα -ούτε και να αυξηθούν οι 'πωλήσεις'
Γιατί όταν κάποιος δίνει 40-50.000 να πάρει αυτοκίνητο, δεν του αρκεί ούτε η κληρονομιά, ούτε η ψυχή, ούτε η ιστορία. Θέλει ΚΑΙ αξιοπρεπείς για την κατηγορία επιδόσεις.-
σχετικο αυτο.
σχετικό μπορεί να είναι, αλλά οι πωλήσεις δείχνουν ακριβώς αυτό, στην ελληνική αγορά τουλάχιστον και στα σχετικά ακριβά/σπορ αυτοκίνητα.
@car_crazy: πότε έχω κράξει την Αlfa για την αξιοπιστία της;
-
Γιατί πιστεύεις οτι αναφέρθηκα σε εσένα?
-
Το τελευατίο πράγμα που κοιτάει κάποιος που θα δώσει 40-50μ χιλιάρικα είναι οι επιδόσεις.
Και ο λόγος είναι απλός. Σε αυτά τα άλογα 200-260 ΟΤΙ ΠΑΡΕΙΣ είναι γρήγορο. Οπότε μετράνε και άλλα πράγματα. Μετράει τι σου κάνει 'κλικ'. Μπορεί να σου κάνει κλικ το design, να σου κάνει κλικ ο ήχος του μοτερ, να σου κάνει κλικ το σύστημα διέθυνσης και πως νιώθεις το αυτοκίνητο να πατάει στο δρόμο, να σου κάνει κλικ η ποιότητα των υλικών.
Ο λόγος που δεν πωλούνται, ούτε θα πωληθούν πολλές brera είναι ότι ο Έλληνας δεν έχει συνιθίσει να δίνει τόσα πολλά για Alfa Romeo. Σε αυτά τα λεφτά θέλει κάτι ψυχολογικά πιο 'σίγουρο', οπότε θα καταλήξει σε CLK που είναι πρώτη με διαφορά στα 'μεσαία' κουπέ και slk.
Μη μου πεις ότι αγοράζουν όλοι CLK200 επειδή είναι πιο γρήγορη. Ούτε SLK200 επειδή είναι πύραυλος.
Αν αγοράζανε όλοι με βάση τις επιδόσεις θα έπρεπε να είχαμε γεμισει και με 350Ζ.
ο 2ος λόγος είναι ο καννιβαλισμός με την GT. Μπορεί εμείς να ξέρουμε ότι η GT είναι ένα segment c κουπέ, και η brera ένα segment d κουπέ πιο ποιοτικό και στιβαρό, αλλά ο αγοραστής δεν το βλέπει έτσι. Έχεις λοιπόν μια GT 3.2 στα ίδια λεφτά με την brera 2.2 γρηγορότερη και πιο ευρύχωρη.
Αν είναι δυνατόν να κρίνουμε το καλό αυτοκίνητο με βάση τις πωλήσεις. Και να σας πω, δεν θα ήθελα ποτέ να βλέπω GT στο δρόμο, όσο βλέπω ας πούμε 3άρες κουπέ και RX8. Καλό είναι αυτά τα αυτοκίνητα να έχουν κάποιο excusivity. Γιατί αλλιώς γίνονται σούπα και μαζί με τους συνειδητοποιημένους αγοραστές που φυσικά υπάρχουν μπάινουν και πολλοί πουλ-μουρ-τζήδες, κάγκουρες και λοιπά στοιχεία.
Το Heritage δεν αποτελεί κάποιο 'αντικειμενικό' λόγο υπεροχής. Είναι κάποιο κόλλημα που έχουν κάποιοι (όπως εγώ) να θέλουν να υπάρχει μια ιστορία πίσω από το αυτοκίνητο, ειδικότερα όταν οι πρόγονοι κοσμούν εκθέσεις ιστορικών αυτοκινήτων.
Φυσικά και δεν θα δώσω σε φίλο μου συμβουλή 'πάρε αυτό γιατί έχει heritage'. Είπαμε εγώ έχω το κόλλημα
-
Ο χρήστης Babbis έγραψε:
Και να σας πω, δεν θα ήθελα ποτέ να βλέπω GT στο δρόμο, όσο βλέπω ας πούμε 3άρες κουπέ και RX8. Καλό είναι αυτά τα αυτοκίνητα να έχουν κάποιο excusivity. Γιατί αλλιώς γίνονται σούπα και μαζί με τους συνειδητοποιημένους αγοραστές που φυσικά υπάρχουν μπάινουν και πολλοί πουλ-μουρ-τζήδες, κάγκουρες και λοιπά στοιχεία.
Ο εισαγωγέας βέβαια-και οι τοπικοί αντιπρόσωποι- πολύ θα το ήθελαν
να κυκλοφορούν περισσότερες GT κι από Punto...Βέβαια, αν οι πωλήσεις της Brera ήταν πολύ καλές,
τώρα θα μιλούσαμε για αύξηση μεριδίου της AR,
στροφή της αγοράς από τις καθιερωμένες μάρκες,
εκθειάζοντας πάντα τα νούμερα. -
Ο χρήστης Babbis έγραψε:
Το τελευατίο πράγμα που κοιτάει κάποιος που θα δώσει 40-50μ χιλιάρικα είναι οι επιδόσεις.Διαβάζεις τι γράφω;; ολόκληρο ΚΑΙ έγραψα, ελληνικά είναι!!!!
Και ο λόγος είναι απλός. Σε αυτά τα άλογα 200-260 ΟΤΙ ΠΑΡΕΙΣ είναι γρήγορο. Οπότε μετράνε και άλλα πράγματα. Μετράει τι σου κάνει 'κλικ'. Μπορεί να σου κάνει κλικ το design, να σου κάνει κλικ ο ήχος του μοτερ, να σου κάνει κλικ το σύστημα διέθυνσης και πως νιώθεις το αυτοκίνητο να πατάει στο δρόμο, να σου κάνει κλικ η ποιότητα των υλικών.
Αυτό γράφουμε, πως ότι πάρεις με 200-260 άλογα ΔΕΝ είναι γρήγορο, γι' αυτό και η αντιπαράθεση στο αρχείο, που δεν είναι τίποτ' άλλο από συλλογή σε έναν πίνακα μετρήσεων επιδόσεων -αφού δεν το κάνουν οι 4Τ
Ο λόγος που δεν πωλούνται, ούτε θα πωληθούν πολλές brera είναι ότι ο Έλληνας δεν έχει συνιθίσει να δίνει τόσα πολλά για Alfa Romeo. Σε αυτά τα λεφτά θέλει κάτι ψυχολογικά πιο 'σίγουρο', οπότε θα καταλήξει σε CLK που είναι πρώτη με διαφορά στα 'μεσαία' κουπέ και slk.
Μη μου πεις ότι αγοράζουν όλοι CLK200 επειδή είναι πιο γρήγορη. Ούτε SLK200 επειδή είναι πύραυλος.
Μόνο γι' αυτό δεν πωλούνται Brera; αν πλησιάζε σε επιδόσεις το RX-8 τα ίδια θα πουλούσε; Η το ΤΤ θα πουλήσει λόγω ονόματος και μόνο κι όχι λόγω 200 ίππων
Αν αγοράζανε όλοι με βάση τις επιδόσεις θα έπρεπε να είχαμε γεμισει και με 350Ζ.
Ακόμα πιο exclusive και από Brera
ο 2ος λόγος είναι ο καννιβαλισμός με την GT. Μπορεί εμείς να ξέρουμε ότι η GT είναι ένα segment c κουπέ, και η brera ένα segment d κουπέ πιο ποιοτικό και στιβαρό, αλλά ο αγοραστής δεν το βλέπει έτσι. Έχεις λοιπόν μια GT 3.2 στα ίδια λεφτά με την brera 2.2 γρηγορότερη και πιο ευρύχωρη.
Ναι, ο αγοραστής αυτό θα κοιτάξει, αν είναι Β, C, D coupe επειδή κάποιοι θέλουν να το βαφτίζουν έτσι. Coupe στα 40Κ είναι και τελικά η Brera έκοψε πωλήσεις από... GT με συνολικά πολύ χειρότερα αποτελέσματα.
Αν είναι δυνατόν να κρίνουμε το καλό αυτοκίνητο με βάση τις πωλήσεις. Και να σας πω, δεν θα ήθελα ποτέ να βλέπω GT στο δρόμο, όσο βλέπω ας πούμε 3άρες κουπέ και RX8. Καλό είναι αυτά τα αυτοκίνητα να έχουν κάποιο excusivity. Γιατί αλλιώς γίνονται σούπα και μαζί με τους συνειδητοποιημένους αγοραστές που φυσικά υπάρχουν μπάινουν και πολλοί πουλ-μουρ-τζήδες, κάγκουρες και λοιπά στοιχεία.
Ποιος έκρινε ένα αυτοκίνητο βάσει πωλήσεων; Για exclusivity τα πάμε, το 'Z' κερδίζει κατά κράτος. Όπως έγραψε κι ο άλλος εγκάθετος, όταν δεν πουλάμε είναι αποκλειστικότητα, όταν πουλάμε το γράφουμε σε όλα τα θέματα H FAH και το εργοστάσιο τι λες να προτιμά, αποκλειστικότητα ή πωλήσεις; -ρητορική ερώτηση
Το Heritage δεν αποτελεί κάποιο 'αντικειμενικό' λόγο υπεροχής. Είναι κάποιο κόλλημα που έχουν κάποιοι (όπως εγώ) να θέλουν να υπάρχει μια ιστορία πίσω από το αυτοκίνητο, ειδικότερα όταν οι πρόγονοι κοσμούν εκθέσεις ιστορικών αυτοκινήτων.
Φυσικά και δεν θα δώσω σε φίλο μου συμβουλή 'πάρε αυτό γιατί έχει heritage'. Είπαμε εγώ έχω το κόλλημα
το 'χεις ανάγει, μαζί με την ιστορία σε παράγοντα απόκτησης αυτοκινήτου και μάλιστα σημαντικό. Στό δρόμο τι ρόλο παίζει ακόμα να απαντήσει κάποις με έστω κάποια λογικά επιχειρήματα
-
Ο χρήστης nasos/sti έγραψε:
ατην ελλαδα υπαρχει κ εντονη παραπληροφορηση οπως κ το στατους οτι για να μπουμε στο ματι του γειτονα πρεπει να χουμε bmw-merc.
δεν πιστευω να αμφισβητεις κατι τετοιο ε?
ασε την προκαταληψη εναντι των ιταλικων που εχει ριζες χρονια τωρα..
τωρα μπορει να μην γουσταρω αλφα γιατι εχουν μπροστινη κινηση αλλα μετα απο δεκα χρονια σιγουρα θα ξαναπαρω αλφα γιατι δεν θα με ενδιαφερουν οι επιδοσεις-πρεστιζ-βαρος κοκ,αλλα θα θελω να βλεπω οπως θα τρωω τα καλαμαρακια κ πινοντας τα ουζακια μου μια
ιταλιδα κουκλαρα κ να θυμαμαι τις σαχλαμαρες που διαβαζα στο νετ μικροτερος..φυσικά κι υπάρχει παραπληροφόρηση, στερεότυπα που δεν αλλάζουν με τίποτα από την πλειοψηφία των αγοραστών και των φανατικών. Γι' αυτό δεν αρκεί να λες ότι είσαι πρίμιουμ, να το πιστεύεις και να το υποστηρίζεις επειδή ήσουν πριν 30-40-50 χρόνια, αλλά πρέπει να το περάσεις και στο κοινό που σίγουρα μόνο στις πρίμιουμ δεν κατατάσει την Alfa.
Κι εκτός της πριμιουμίτιδας και της αύξησης τιμών, χάνεις κι ένα από τα βασικά χαρακτηριστικά, όπως τις επιδόσεις, οπότε τι άλλο μένει;
Δεν είδαν τι έπαθε η VW με το Phaeton που πήγε να το παίξει Merc και πήρε @@ κι έχασε και την πρώτη θέση στην Ευρώπη με τις τιμές που είχε τότε.
-
Ο χρήστης Babbis έγραψε:
θα μου επιτρεψεις να σου πω οτι κανενα απο τα 2 δεν πουλαει, αρα δεν υπαρχει καννιβαλισμος.
-
lkar, πραγματικά δεν θα μπω σε άλλη μια διαμάχη με απανωτά quotes.
Θα πω για τελευταία φορά ότι:
-
Οτιδήποτε (πλην μεγάλων suv >2τόνους) με 200-260 άλογα ΕΙΝΑΙ γρήγορο, μάλιστα τόσο γρήγορο που ο αγοραστής δεν χρειάζεται να μετράει διαφορές 0,4 δευτ.
-
Αν η Brera είχε καλύτερες επιδόσεις, θα πουλούσε το ίδιο, άντε να είχε 10% επιπλέον πωλήσεις.
-
Οι αγοραστές άνω των 40000
-
-
Ο χρήστης car_crazy έγραψε:
Α όχι, εγώ δε σταμάτησα ποτέ να την κράζω για την αξιοπιστία της.
Είχες Alfa romeo και σου έβγαλε προβλήματα???
Οχι, ποτέ (στο πρώτο και συνεπώς και στο δεύτερο). Το γελάκι το πρόσεξες?
:whatever: ...........
(μετάφραση: Τα ίδια Παντελάκη μου, τα ίδια Παντελή μου)
Το αυτό επιθυμώ και δι'υμάς.
-
. To 350Z είναι πιο exlusive απο την GT κυρίως γιατί 50χιλ για datsun είναι πολλά. Σε χώρες με καλύτερη τιμολόγηση πάει αρκετά καλά. Και στο κάτω κάτω είπαμε να έχεις ένα βαθμό exclusivity, όχι να είσαι σπάνιο πουλί.
Καλά τα λές σιγά μην πάω να δώσω 50Κ για ντάτσουν!
Μιλάμε για αυτοκίνητα >30χιλιάρικα και με πολύ έντονο ανταγωνισμό, καθώς πολλοί που θα την αγόραζαν προτιμούν το best value for money rx8,
Το οποίο το ακολουθεί πολύ άσχημη φήμη, έχει τρομερή κατανάλωση βενζίνης και λαδιού
-
Ο χρήστης Babbis έγραψε:
lkar, πραγματικά δεν θα μπω σε άλλη μια διαμάχη με απανωτά quotes.Θα πω για τελευταία φορά ότι:
- Οτιδήποτε (πλην μεγάλων suv >2τόνους) με 200-260 άλογα ΕΙΝΑΙ γρήγορο, μάλιστα τόσο γρήγορο που ο αγοραστής δεν χρειάζεται να μετράει διαφορές 0,4 δευτ.
Ναι, είδαμε όλοι πόσο 'γρήγορο' είναι, αν δεν το βλέπεις δεν μπορώ να κάνω κάτι άλλο.
- Αν η Brera είχε καλύτερες επιδόσεις, θα πουλούσε το ίδιο, άντε να είχε 10% επιπλέον πωλήσεις.
Ναι, δεν πρόκειται να παραδεχτούμε ΠΟΤΕ ότι είναι αργή ή ότι έχει λάθος τιμή
- Οι αγοραστές άνω των 40000? αδιαφορούν για τις επιδόσεις αλλιώς δεν θα είχαμε τόσο πολλές clk200 και slk200.
και γι' αυτό θα πουληθούν καμιά 600αριά ΤΤ συνολικά, επειδή είναι αργά και δεν ενδιαφέρουν οι επιδόσεις
- To 350Z είναι πιο exlusive απο την GT κυρίως γιατί 50χιλ για datsun είναι πολλά. Σε χώρες με καλύτερη τιμολόγηση πάει αρκετά καλά. Και στο κάτω κάτω είπαμε να έχεις ένα βαθμό exclusivity, όχι να είσαι σπάνιο πουλί.
Αποφάσισε!!! Τι θες από ένα αυτοκίνητο; 'Σούπα' δεν σ' αρέσει, έχουν όλοι, 'σπάνιο πουλί' όχι, δεν πουλάει τίποτα -κι η Ferrari συγκριτικά λίγα πουλάει, λες να τους απασχολεί;-
spiros
για ένα κουπέ με 3 χρονιές στην αγορά 2004, 2005, 2006 τα 250 τεμάχια έιναι καλά. Μιλάμε για αυτοκίνητα >30χιλιάρικα και με πολύ έντονο ανταγωνισμό, καθώς πολλοί που θα την αγόραζαν προτιμούν το best value for money rx8, καθώς και πάρα πολλά 2λιτρα χάτσμπακ που δεν υπήρχαν πριν από 3 χρόνια.
Αθροιστηκά GT + Brera + GTV= 250+113+3 = 366 κουπέ δλδ 13,7% στη αγορά των κουπέ.Μην ξεχνάς ότι περιμενανε όλοι ένα Face lift με νέα μοτερ και άρα περιμένανε, και ευτυχώς για τους παλιούς κατόχους κάτι τέτοιο δεν έγινε.
Μόνο που το 2005 τα τεμάχια ήταν 500+ για την GT -σχεδόν 50% πτώση για τη GT και 30% στα coupe- και όταν είχε ξεπεράσει το RX-8 -το Cosmo μόνο- το 2004 πανηγύριζες. Τώρα φταίει ο διαιτητής -κλασικά-
-
lkar έλεος ρε φίλε,
το ΤΤ θα πουλήσει ΚΑΙ γιατί είναι ΑUDI, ΚΑΙ γιατί είναι εξαιρετικό αυτοκίνητο. Πρέει να καταλάβεις ότι η συντριπτική πλειοψηφία του κόσμου, ούτε ξέρει αν η brera είναι βαριά, ούτε αν είναι πιο αργή. Ρωτάω ανθρώπους που ιδέα δεν έχουν από αυτοκίνητο και το πρώτο που σου λένε είναι ότι αν έιχαν λεφτά θα έπερναν ΤΤ, η Ζ4 ή SLK.
Θα μπει κανένας στον κόπο να ψάξει, να μελετήσει, να ερευνήσει. Γιατί να το κάνει, εφόσον έχει την σίγουρη επιλογή. Θα κάτσει να ρισκάρει ή να ακούσει εμένα ή εσένα?
Λάθος τιμή έχει σίγουρα η Brera. Λάθος τιμή εχει όμως και το Ζ, και το EVO, και η CLK, και πολλά άλλα αυτοκίνητα. Δεν είναι μόνο η brera.
Από ένα αυτοκίνητο θέλω όπως είπα ΚΑΙ να πουλάει ΚΑΙ να μην είναι σούπα. Είναι απλό και κατανοητό πιστεύω. Η GT στα 400-600 κομάτια είναι το ιδανικό, και τα 250 μετά από 3χρόνια με αναμονή face lift και εσωτερικό ανταγωνισμό δεν είναι άσχημα. Αν σε χαλάει μην αγοράσεις μετοχές.
Όταν πανυγύριζα, που δεν πανυγύριζα, ήταν γιατί είχε τις πωλήσεις που περιγράφω. Να είσαι σίγουρος ότι αν πολούσε 1000 κομάτια δεν θα πανυγίριζα καθόλου.
Πάντως έχεις γέλιο, όταν ασχολείσαι με πωλήσεις ακριβών κουπέ με το ίδιο τρόπο που παρακολουθείς πωλήσεiς σούπερ-μίνι.
-
Το ποιος βγάζει γέλιο είναι προφανές
Τώρα έχει λάθος τιμή η Brera ε;
κάτι ήξερε τελικά όποιος διέγραψε το αρχικό τόπικ με τις ταξινομήσεις
-
Ο χρήστης Babbis έγραψε:
Η GT στα 400-600 κομάτια είναι το ιδανικό, και τα 250 μετά από 3χρόνια με αναμονή face lift και εσωτερικό ανταγωνισμό δεν είναι άσχημα. Αν σε χαλάει μην αγοράσεις μετοχές.Όταν πανυγύριζα, που δεν πανυγύριζα, ήταν γιατί είχε τις πωλήσεις που περιγράφω. Να είσαι σίγουρος ότι αν πολούσε 1000 κομάτια δεν θα πανυγίριζα καθόλου.
Αναρωτιέμαι αν έχουν τις ίδιες απόψεις και στην ίδια την Alfa...
Και από την άλλη μου φαίνεται παράξενο ένας τέτοιος φίλος της εταιρείας να λέει πως δε θα πανηγύριζε αν η εταιρεία μπορούσε να πουλήσει περισσότερα κομμάτια, κάτι που αποδεδειγμένα αποτελεί τη μόνη σωστή λύση απέναντι στο πρόβλημα που μόνιμα αντιμετωπίζει η ιταλική αυτοκινητοβιομηχανία τα τελευταία 20 χρόνια (άλλοτε σε μικρότερο κι άλλοτε σε μεγαλύτερο βαθμό): το ΛΟΥΚΕΤΟ.
-
Ο χρήστης ratanplan έγραψε:
. To 350Z είναι πιο exlusive απο την GT κυρίως γιατί 50χιλ για datsun είναι πολλά. Σε χώρες με καλύτερη τιμολόγηση πάει αρκετά καλά. Και στο κάτω κάτω είπαμε να έχεις ένα βαθμό exclusivity, όχι να είσαι σπάνιο πουλί.
Με τον ίδιο τρόπο που δε συγκρίνεται μια Alfa Romeo με μια BMW γιατί τα γερμανικά είναι καλύτερα, ενώ όλοι προτιμούν μια Ζ4 από μια boxster γιατι ναι μεν το porsche είναι 'καλύτερο' αλλά θέλει και 'ένα βυτίο βενζίνη για να πάει μέχρι την Κόρινθο'... αυτό προσπαθεί να πει ο Babbis γιατί, δυστυχώς, αυτή είναι η 'γενική' αντίληψη...
Η αγορά (ειδικά στα 35+ χιλιάρικα) δεν καθορίζεται από αυτοκινητόφιλους , που κάθονται να κοιτούν ρεπρίζ και συμπεριφορές στο δρόμο. Σκεφτείτε αυτή τη στιγμή πόσοι (και κυρίως, ποιοί) έχουν διαθέσιμα 50Κ για αγορά αυτοκινήτου και αναλογιστείτε πόσοι από αυτούς είναι πραγματικά petrolheads. Μια CLK είναι σαφέστατα αργότερο και λιγότερο ενδιαφέρον αυτοκίνητο από ένα RX-8 ή ακόμα και ένα mx-5 αλλά, κυρίως λόγω του ονόματος, πουλάει! Με την ίδια λογική θέλει πραγματικά να είναι κανείς τρελλαμένος με την AR για να πάει να αγοράσει τη Brera τη στιγμή που, πράγματι τιμολογιακά δεν είναι ο,τι καλύτερο (όπως και πολλοί άλλοι, όμως) ΚΑΙ δε τυγχάνει της ίδιας 'κοινωνικής' αποδοχής με το αντίστοιχο γερμανικό κουπέ ή ανοιχτό. Αν πράγματι, όσοι αγοράζουν σπορ αυτοκίνητα στην Ελλάδα έθεταν ως βασικό κριτήριο τις επιδόσεις, τα σαββατοκύριακα στα Μέγαρα θα είχε πολύ περισσότερο ενδιαφέρον!
Όπως και να έχει, με στεναχωρεί για την εταιρία που δεν έχει τις καλύτερες πωλήσεις (αν και είναι ένα μέσο 'διόρθωσης' αυτό) αλλά από την άλλη χαίρομαι που δεν το βλέπω κάθε μέρα 45 φορές.
Το συμπέρασμα για εμένα είναι ότι δεν μπορείς να εξάγεις...συμπέρασμα για την αξία ενός μοντέλου από τις πωλήσεις και μόνο. Αν δε, γινόταν πολυκριτηριακή αξιολόγηση πάντοτε πριν την αγορά ενός αυτοκινήτου και μέσα στα κριτήρια δεν υπήρχε ο 'συναισθηματικός παράγοντας' (με όποια μορφή και να είναι αυτός) τότε οι περισσότερες αυτοκινητοβιομηχανίες θα είχαν κλείσει ή θα παρήγαγαν ένα μοντέλο μόνο. -
Ο χρήστης D-Jet έγραψε:
Με τον ίδιο τρόπο που δε συγκρίνεται μια Alfa Romeo με μια BMW γιατί τα γερμανικά είναι καλύτερα, ενώ όλοι προτιμούν μια Ζ4 από μια boxster γιατι ναι μεν το porsche είναι 'καλύτερο' αλλά θέλει και 'ένα βυτίο βενζίνη για να πάει μέχρι την Κόρινθο'... αυτό προσπαθεί να πει ο Babbis γιατί, δυστυχώς, αυτή είναι η 'γενική' αντίληψη...
Η αγορά (ειδικά στα 35+ χιλιάρικα) δεν καθορίζεται από αυτοκινητόφιλους , που κάθονται να κοιτούν ρεπρίζ και συμπεριφορές στο δρόμο. Σκεφτείτε αυτή τη στιγμή πόσοι (και κυρίως, ποιοί) έχουν διαθέσιμα 50Κ για αγορά αυτοκινήτου και αναλογιστείτε πόσοι από αυτούς είναι πραγματικά petrolheads. Μια CLK είναι σαφέστατα αργότερο και λιγότερο ενδιαφέρον αυτοκίνητο από ένα RX-8 ή ακόμα και ένα mx-5 αλλά, κυρίως λόγω του ονόματος, πουλάει! Με την ίδια λογική θέλει πραγματικά να είναι κανείς τρελλαμένος με την AR για να πάει να αγοράσει τη Brera τη στιγμή που, πράγματι τιμολογιακά δεν είναι ο,τι καλύτερο (όπως και πολλοί άλλοι, όμως) ΚΑΙ δε τυγχάνει της ίδιας 'κοινωνικής' αποδοχής με το αντίστοιχο γερμανικό κουπέ ή ανοιχτό. Αν πράγματι, όσοι αγοράζουν σπορ αυτοκίνητα στην Ελλάδα έθεταν ως βασικό κριτήριο τις επιδόσεις, τα σαββατοκύριακα στα Μέγαρα θα είχε πολύ περισσότερο ενδιαφέρον!
Όπως και να έχει, με στεναχωρεί για την εταιρία που δεν έχει τις καλύτερες πωλήσεις (αν και είναι ένα μέσο 'διόρθωσης' αυτό) αλλά από την άλλη χαίρομαι που δεν το βλέπω κάθε μέρα 45 φορές.
Το συμπέρασμα για εμένα είναι ότι δεν μπορείς να εξάγεις...συμπέρασμα για την αξία ενός μοντέλου από τις πωλήσεις και μόνο. Αν δε, γινόταν πολυκριτηριακή αξιολόγηση πάντοτε πριν την αγορά ενός αυτοκινήτου και μέσα στα κριτήρια δεν υπήρχε ο 'συναισθηματικός παράγοντας' (με όποια μορφή και να είναι αυτός) τότε οι περισσότερες αυτοκινητοβιομηχανίες θα είχαν κλείσει ή θα παρήγαγαν ένα μοντέλο μόνο.ακριβώς φίλε αυτό ήθελα να πω για το Ζ.
n_Olympios,
θα ήθελα η Alfa Romeo να έχει πωλήσεις από 147/159 κυρίως δλδ πιο mainstream μοντέλα, παρά από τις GT/Brera/Spider.Δεν είμαι ευχαριστημένος από τις πωλήσεις της 147, αν και για 6-7 χρόνια δεν είναι και τόσο χάλια. Την 159 την ήθελα σαφως καλύτερα, αλλά δεν θα περίμενα να χτυπήσει τα επίπεδα της 3άρας, λόγω μη ετοιμότητας των αγοραστών για μια τόσο ακριβή 159. Αλλά θα περίμενα κάτι παραπάνω.
Ποτέ δεν είπα ότι η Alfa Romeo έχει καλή τιμολογιακή πολιτική.
Αυτό που αρνούμαι όμως είναι ότι είναι η μόνη. Η boxter σε όλη την Ευρώπη κοστίζει όσο μια spider. Το s2000/350z κοστίζουν όσο μια 3.2 GT. Πολλά αυτοκίνητα είναι υπερτιμημένα, όχι μόνο τα Alfa. Δλδ η AUDI/MERCEDES/BMW δεν είναι πολύ περισσότερο υπερτιμημένες? Μια 316 έχει όσο μια 159 1.9, μια 120 έχει όσο μια GT 2.0. Όλο το premium segment είναι υπερτιμημένο, δεν το κρατάμε κρυφό. Ο καθένας πουλάει όσο πιστεύει ότι φτάνει η μαγκιά του. Η Alfa Romeo κρίνει ότι τα αυτοκίνητά της λόγω ιστορίας, χαρακτήρα, τεχνολογίας, και εμφάνισης πρέπει να πωλούνται τόσο. Όποιος θέλει αγοράζει από άλλο μαγαζί. -
Ο χρήστης Babbis έγραψε:
Ποτέ δεν είπα ότι η Alfa Romeo έχει καλή τιμολογιακή πολιτική.
Αυτό που αρνούμαι όμως είναι ότι είναι η μόνη. Η boxter σε όλη την Ευρώπη κοστίζει όσο μια spider. Το s2000/350z κοστίζουν όσο μια 3.2 GT. Πολλά αυτοκίνητα είναι υπερτιμημένα, όχι μόνο τα Alfa. Δλδ η AUDI/MERCEDES/BMW δεν είναι πολύ περισσότερο υπερτιμημένες? Μια 316 έχει όσο μια 159 1.9, μια 120 έχει όσο μια GT 2.0. Όλο το premium segment είναι υπερτιμημένο, δεν το κρατάμε κρυφό. Ο καθένας πουλάει όσο πιστεύει ότι φτάνει η μαγκιά του.Φυσικά και δεν είναι η μόνη. Έχει πέσει το άπειρο κράξιμο και σε άλλες μάρκες -αν διάβαζες κι άλλα πλήν Alfa θέματα θα το διαπίστωνες- με τα ανάλογα αποτελέσματα.
Η διαφορά όμως είναι ότι άλλες μάρκες μπορεί να έχουν ακριβές τιμές -θεωρητικά- αλλά να πουλάνε, άρα οι τιμές είναι σωστές, αφού την αποδέχεται η αγορά.
Τις τιμές της Porsche δεν τις αποδέχονται εδώ κι είναι η χαρά του μαντρά μεταχειρισμένων
Η Alfa Romeo κρίνει ότι τα αυτοκίνητά της λόγω ιστορίας, χαρακτήρα, τεχνολογίας, και εμφάνισης πρέπει να πωλούνται τόσο. Όποιος θέλει αγοράζει από άλλο μαγαζί.
να τη πάλι η ιστορία και τελικά αυτό γίνεται, αγοράζουν από άλλα μαγαζιά. Έλαβα στοιχεία πωλήσεων βάσει κυβικών
Δεν αρκεί να λες ότι είσαι πρίμιουμ και να τοποθετείσαι στα πρίμιουμ
-
Ο χρήστης Babbis έγραψε:
...Λάθος τιμή εχει όμως και το EVO...Γιατί θεωρείς λάθος την τιμή του EVO?
ΑLFA ROMEO FORUM