-
Ο χρήστης kouk έγραψε:
Αυτό Αλέξανδρε ισχύει για αυτούς που η αισθητική εχει σημασία...Για αυτούς που δεν ενδιαφέρονται δεν έχει καμία σημασία.
Παράδειγμα ο lkar. Πήγε και πήρε αυτοκίνητο που διαφημίζεται οτι δεν είναι αυτοκίνητο και μάλιστα παγωτατζιδικο!πάντως κι εγώ, που φημίζομαι για τη λεπτή αισθητική μου,
το GTI θα το έπαιρνα -εν τέλει- σε λευκό.
Ο lkar, λοιπόν, ή έχει κάνει λάθος επιλογή
ή μας δουλεύει... -
Ο χρήστης technik έγραψε:
πάντως κι εγώ, που φημίζομαι για τη λεπτή αισθητική μου,
ή μας δουλεύει...και το χρώμα επιλέγεται βάσει πρακτικότητας/ευχρηστίας
-
δεν πληρώνεις τα επιπλέον για το μεταλλικό που φωνάζει το coyote
-
φαίνεται ΠΙΟ καθαρό -από μακριά
-
Ελλάδα και σκούρα χρώματα
-
Είναι πιο ευδιάκριτο -ειδικά όταν πλησιάζεις με...
στα χιόνια δεν πάω
-
-
Ο χρήστης lkar έγραψε:
όπου να ναι θα γίνει διάσπαση
Αντε με το καλό!
Το αμάξωμα το βλέπω αναγκαίο 'κακό' Είναι απλώς για να καλύπτει τα μηχανικά μέρη και να προσφέρει -πλέον- αξιοπρεπή αεροδυναμική.
Τότε δεν υπάρχει και λόγος να είναι διαφορετικό από αυτοκίνητο σε αυτοκίνητο...όποιον σχεδιαστή και να ρωτησεις θα σου σχεδιάσει το απόλυτα αεροδυναμικό σχήμα και από εκεί και πέρα θα το προσαρμόζεις στις διαστάσεις του πατώματος Αλήθεια σου αρέσει αυτη η ιδέα;
Αν πεις ναι, τότε θα εισηγηθω να γίνει δεκτή η πρόταση γνωστού καθηγητή που λεει να βαλουμε κόφτη στα 80!
Την ερώτηση για τη δουλειά την ανέφερα επειδή το έθιξες. Όπου δουλειά, μπορεί να μπει βόλτα, διακοπές, επαγγελματικό ταξίδι, πίστα. Στη δουλειά λόγω κίνησης ελάχισα γρηγορότερα μπορείς να πας με διαφορετικό αυτοκίνητο. Στις υπόλοιπες περιπτώσεις...
Αν το δεις με τα απόλυτα 'μηχανολογικά' σου κριτήρια είναι σαν να αγοράζεις μια χαρτοποιητική μηχανή και για την πλάκα σου να τη βάζεις τα σ/κ να σου κόβει κομφετί με τα έξτρα βαττάκια της...
Σημασία έχει η απόδοση και όχι η επίδοση, σωστά;
Αν δε θέλεις να ξεφύγεις από τη λογική του απόλυτου και δε θέλεις να δεχθείς ότι ΣΗΜΑΣΙΑ ΕΧΕΙ ΝΑ ΠΕΡΝΑΣ ΚΑΛΑ ΜΕ ΤΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΣΟΥ, είτε αυτό είναι στην πίστα είτα από την ομορφάδα του τότε λυπάμαι αλλα δεν μπορώ να δεχθώ την παραπάνω πρότασή σου...Αυτό που με 'καίει' όπως λες είναι η ενεργητική ασφάλεια και τα δυναμικά χαρακηριστικά σε -ΠΡΟΦΑΝΩΣ- λογικό κόστος.
Και αυτό είναι καραμελίτσα για να κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας... τα 6' 0-100 δεν είναι ενεργητική ασφάλεια, είναι για την πλάκα μας.
Πάλι πέφτουμε στην περίπτωση της προηγούμενης παραγράφου
(δλδ, η 159, ακόμα και η 1.9, έχει πρόβλημα 'ενεργητικής ασφαλείας';;; )Κι η περσινή επιλογή αυτοκινήτου έγινε με αυτά τα κριτήρια και φυσικά με τι ήταν διαθέσιμο την αντίστοιχη περίοδο. Με 30Κ ή και παραπάνω, προφανώς και υπάρχουν άπειρες επιλογές -όμορφα, ΑΣΚΗΜΑ, 'premium', 'σπορ' κλπ
Μεγειά σου με χαρά σου. Και δε διαφωνώ και με το χρώμα...αν σου φτιάχνει τη διάθεση. Και εγώ έχω σκάσει πάνω από 30 χιλιάρικά για όμορφα αλλά αναχρονιστικά και αργά σαράβαλα...
(βάζω στοίχημα, ωστόσο, ότι ένα κουκλίστικο junior του '70 με 90 ασθενικά αλογάκια έχει καλύτερη αίσθηση και προσφέρει περισσότερη χαρά από οποιοδήποτε τζιτιαϊοειδές των 30Κ, αλλά αυτό είναι άλλη ιστορία).H Subaru μήπως πουλάει λόγω εμφάνισης; άλλο το όνομα που έγινε μέσω των αγώνων κι άλλο η εξωτερική εμφάνιση. Ακόμα κι εγώ άθλια τη θεωρώ, αλλά δεν θα χα κανένα απολύτως πρόβλημα να το αγοράσω -ή το EVO- αν έφτανα στα 50Κ. Wannabee's υπάρχουν σε όλες τις εταιρείες και θα δεις άπειρους στο .au τόπικ
αγριάδα και όνομα πουλάει..
Καλά ίσως να κάνω λάθος εδώ γιατί προφανώς εσύ θεώρησες οτι πιστεύω πως είναι όμορφα ενώ εγώ, απεναντίας, θα ντρεπόμουν να κυκλοφορήσω με τρύπες, φουσκώματα και φτερά...
Η έννοια της αισθητικής σίγουρα έχει υποβαθμιστεί πολύ τα τελευταία χρόνια και ευτυχώς που υπάρχουν και κάτι εταιρίες σαν την AR (και την ΒΜW_ ρε ποσοστά θα μου δώσουν σε λίγο αυτοί!).Τα 50Κ που αναφέρεις αφορούν την υπερπλήρη έκδοση. Τα 42Κ είναι καλά για πουσαρισμένο κουτί υπερεπιδόσεων;
Και πάλι πολλά είναι
-κι αυτά στην Ελλάδα λόγω κυβικών, αλλά συμβαίνει και σε άλλους. Αντίστοιχα τα 42Κ για το 'ίδιο' πουσαρισμένο κουτί με τούρμπο S3 είναι πολλά ή λίγα; Τα 45Κ για την 'παντόφλα' -όπως τη λένε- πουσαρισμένη 130i; όσοι την οδήγησαν πάντως δεν είπαν τίποτα για εμφάνιση
Το audi σε σχέση με το vw υπερεχει σε design; Ιδια τα βλεπω... ότι ισχύει για το ενα ισχυει και για το αλλο ΙΜΗΟ.
Η παντόφλα έχει αμφιλεγόμενο design αλλά οπωσδήποτε καλύτερα έτσι παρά εντελώς αδιάφορο όπως αυτό ενός γκόλφ ή μιας κορόλα(ς) (τα έχεις βάλει δίπλα δίπλα από πίσω; Ιδια είναι! ). Σε κάποιους αρεσει!Κι ένα ακραίο, η Enzo σ'αρέσει εμφανισιακά;
Όχι... και βάζω το χέρι μου στη φωτιά οτι και ο Enzo το ίδιο θα σου έλεγε...εμφανισιακα εμπίπτει στην ίδια κατηγορία με το εσπάς: Έχει λειτουργικό σχήμα (το καθενα για τη δουλειά του, βέβαια).
BTW έχεις υπόψη σου το πάτωμα της 250gt σε πόσα διαφορετικά αμαξώματα διαφόρων σχεδιαστών (σπατάλη χρόνου και χρηματος δλδ) έχει μπεί;
Φυσικά και δέχομαι την αντίθετη άποψη -αντίθετα από άλλους- Αυτό όμως που ΔΕΝ δέχομαι είναι ότι το 'ωραίο' αυτοκίνητο είναι 'καλύτερο' στο δρόμο. Φυσικά και δέχομαι να μου πει ο άλλος 'το είδα μ'άρεσε και το πήρα', αλλά όχι ότι επειδή ΜΟΥ άρεσε είναι το καλύτερο στον κόσμο κι όλα τα υπόλοιπα στην πυρά.
ή ανάποδα, δεν γουστάρω να βλέπω το τάδε, είναι ΑΙΣΧΟΣ, δεν βλέπεται, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν στρίβει ή δεν επιταχύνει ή επειδή είναι ΑΣΚΗΜΟ για κάποιον είναι και χάλια αυτοκίνητο.Δεν έχω κανένα πρόβλημα με αυτό... ειδικά στα καθημερινά αυτοκίνητα (τα #1, 2 κλπ κλπ που λέγαμε)! Και καλό είναι να είναι και άσπρα με μαύρους προφυλακτήρες να μη σε βαραει και ο ήλιος.
Αλλά δεν εχει και ιδιαίτερο ενδιαφερον AW...Το 1007 πχ εκτός από αίσχος εμφανισιακά -για μένα- είναι και ΑΘΛΙΟ αυτοκίνητο και σε τελείως άκυρη τιμή, γι' αυτό και το κράξιμο. Αν ήταν στοιχειωδώς Peugeot, -σύμφωνα με τα ΠΡΟ τελευταία μοντέλα- δεν θα χα κανένα απολύτως πρόβλημα
Μαζί σου και εγώ...σιχαμερό είναι.
Μπορεί όμως να έχεις στενό γκαράζ οπότε είναι πολύ καλό! Ας μην είμαστε απόλυτοι ( ) -
Ο χρήστης technik έγραψε:
πάντως κι εγώ, που φημίζομαι για τη λεπτή αισθητική μου,
ή μας δουλεύει...:rant:
και το χρώμα επιλέγεται βάσει πρακτικότητας/ευχρηστίας
σωστά. σε αναγνωρίζουν εύκολα οι γείτονες κάθε πρωί
που φέρνεις το ξυνόγαλα- δεν πληρώνεις τα επιπλέον για το μεταλλικό που φωνάζει το coyote
500 είναι αυτά
- φαίνεται ΠΙΟ καθαρό -από μακριά
τί σε νοιάζει? αφού εσύ δεν το βλέπεις
- Ελλάδα και σκούρα χρώματα
σωστά. άσπρο και γαλάζιο έχει η σημαία μας
στα χιόνια δεν πάω
δεν ταιριάζουν τα χρώματα GTI/χιονιού
-
Ο χρήστης D-Jet έγραψε:
Τότε δεν υπάρχει και λόγος να είναι διαφορετικό από αυτοκίνητο σε αυτοκίνητο...όποιον σχεδιαστή και να ρωτησεις θα σου σχεδιάσει το απόλυτα αεροδυναμικό σχήμα και από εκεί και πέρα θα το προσαρμόζεις στις διαστάσεις του πατώματος Αλήθεια σου αρέσει αυτη η ιδέα;κανένα πρόβλημα, θα παίρνα εκείνο με τα καλύτερα μηχανικά μέρη. Τα αεροπλάνα μπορούν να διαφέρουν σχεδιαστικά;
Αν πεις ναι, τότε θα εισηγηθω να γίνει δεκτή η πρόταση γνωστού καθηγητή που λεει να βαλουμε κόφτη στα 80!
καμία σχέση. Ή αλλιώς ποια η διαφορά να πηγαίνουν όλα τα πανέμορφα αυτοκίνητα με 80;
Αν το δεις με τα απόλυτα 'μηχανολογικά' σου κριτήρια είναι σαν να αγοράζεις μια χαρτοποιητική μηχανή και για την πλάκα σου να τη βάζεις τα σ/κ να σου κόβει κομφετί με τα έξτρα βαττάκια της...
Σημασία έχει η απόδοση και όχι η επίδοση, σωστά;
Αν δε θέλεις να ξεφύγεις από τη λογική του απόλυτου και δε θέλεις να δεχθείς ότι ΣΗΜΑΣΙΑ ΕΧΕΙ ΝΑ ΠΕΡΝΑΣ ΚΑΛΑ ΜΕ ΤΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΣΟΥ, είτε αυτό είναι στην πίστα είτα από την ομορφάδα του τότε λυπάμαι αλλα δεν μπορώ να δεχθώ την παραπάνω πρότασή σου...Δεν πειράζει. Έτσι είμαι, αν δεν το δέχεσαι δεν μπορώ -κι ούτε θέλω- να κάνω κάτι
Και αυτό είναι καραμελίτσα για να κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας... τα 6' 0-100 δεν είναι ενεργητική ασφάλεια, είναι για την πλάκα μας.
Πάλι πέφτουμε στην περίπτωση της προηγούμενης παραγράφου
(δλδ, η 159, ακόμα και η 1.9, έχει πρόβλημα 'ενεργητικής ασφαλείας';;; )Με ένα 1.6άρι δεν έχει -αλλά το 1.6άρι δεν κοστίζει 30Κ- σε σχέση με το δικό μου -που κυμαίνεται στα ίδια ευρώ- κι αντίστοιχα μοντέλα, δεν υπολείπεται κάτι δευτερόλπετα στα προσπεράσματα; -αφήνω έξω το στρίψιμο γιατί θα κλειδωθεί, αφού άλλωστε το GTI δεν στρίβει.-
Μεγειά σου με χαρά σου. Και δε διαφωνώ και με το χρώμα...αν σου φτιάχνει τη διάθεση. Και εγώ έχω σκάσει πάνω από 30 χιλιάρικά για όμορφα αλλά αναχρονιστικά και αργά σαράβαλα...
(βάζω στοίχημα, ωστόσο, ότι ένα κουκλίστικο junior του '70 με 90 ασθενικά αλογάκια έχει καλύτερη αίσθηση και προσφέρει περισσότερη χαρά από οποιοδήποτε τζιτιαϊοειδές των 30Κ, αλλά αυτό είναι άλλη ιστορία).Η επιλογή του χρώματος εξηγήθηκε. Αίσθηση μπορεί να προσφέρει, αποτελεσματικότητα όμως; σε πόσες ώρες και -άλλο θέμα αυτό- με ΠΟΙΟΝ ΤΡΟΠΟ - θα κάνεις Αθήνα-Σαλόνικα; Άρα για μένα προσφέρει περισσότερη χαρά, θα χω κάνει 4 ώρες χαλαρά και ξεκούραστα και με μεγαλύτερη ασφάλεια -ατσαλάκωτα το κάνει η Audi
αγριάδα και όνομα πουλάει..
Καλά ίσως να κάνω λάθος εδώ γιατί προφανώς εσύ θεώρησες οτι πιστεύω πως είναι όμορφα ενώ εγώ, απεναντίας, θα ντρεπόμουν να κυκλοφορήσω με τρύπες, φουσκώματα και φτερά...όχι δεν θεώρησα ότι πιστεύεις ότι τα Subaru είναι όμορφα. Απλώς είπες ότι πουλάει λόγω ονόματος. Εγώ πάλι όταν είχα για ένα ΣΚ ένα STI δεν έβγαινα από μέσα
Η έννοια της αισθητικής σίγουρα έχει υποβαθμιστεί πολύ τα τελευταία χρόνια και ευτυχώς που υπάρχουν και κάτι εταιρίες σαν την AR (και την ΒΜW_ ρε ποσοστά θα μου δώσουν σε λίγο αυτοί!).
καλά η Alfa, αλλά η BMW έχει φάει ΤΟ κράξιμο για την τριάρα και την 1 και συ λες ευτυχώς που υπάρχει; είδες πόσο ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΙΚΗ είναι η αισθητική;
Και πάλι πολλά είναι
Ενώ για κάποιο 'ωραίο' δεν είναι; στο ένα πληρώνεις εμφάνιση στο άλλο τις όποιες μηχανικές λύσεις -αφου η σχεδίαση δεν κοστίζει. Τελικά τι είναι πιο εύκολο; να σχεδιάσεις σωστά μηχανικά μέρη (κινητήρες-αναρτήσεις-κιβώτια-πλαίσιο) ή να σχεδιάσεις ένα 'όμορφο' αμάξωμα; κι αν δεν μπορείς ο ίδιος, το δίνεις σ'εξωτερικό στούντιο και τελείωσες. Σιγα ΤΟ ΔΥΣΚΟΛΟ!
Το audi σε σχέση με το vw υπερεχει σε design; Ιδια τα βλεπω... ότι ισχύει για το ενα ισχυει και για το αλλο ΙΜΗΟ.
Δεν εννοώ αν υπερέχει μόνο σε εξωτερικό design, σιγά τις διαφορές. Υπάρχουν και τα 'μαλακά' πλαστικά, και φυσικά το... 'όνομα'
Η παντόφλα έχει αμφιλεγόμενο design αλλά οπωσδήποτε καλύτερα έτσι παρά εντελώς αδιάφορο όπως αυτό ενός γκόλφ ή μιας κορόλα(ς) (τα έχεις βάλει δίπλα δίπλα από πίσω; Ιδια είναι! ). Σε κάποιους αρεσει!
Σε λίγους, αλλά δεν έχει σημασία, όλοι ξετρελλάθηκαν, άρα αυτό μετράει. Η 1 ήταν 'παγίδα', καλύτερα άσχημο και ρηξικέλευθο από συμβατικό και αδιάφορο;
Όχι... και βάζω το χέρι μου στη φωτιά οτι και ο Enzo το ίδιο θα σου έλεγε...εμφανισιακα εμπίπτει στην ίδια κατηγορία με το εσπάς: Έχει λειτουργικό σχήμα (το καθενα για τη δουλειά του, βέβαια).
Ναι, να δεις πόσο τους χαλάει τους αγοαστές η εμφάνιση Βέβαια αν είχε άλλο σήμα στο καπό το ίδιο αμάξωμα, μπορεί να πήγαινε και στην πυρά
BTW έχεις υπόψη σου το πάτωμα της 250gt σε πόσα διαφορετικά αμαξώματα διαφόρων σχεδιαστών (σπατάλη χρόνου και χρηματος δλδ) έχει μπεί;
'Οχι, δεν ασχολούμαι
Δεν έχω κανένα πρόβλημα με αυτό... ειδικά στα καθημερινά αυτοκίνητα (τα #1, 2 κλπ κλπ που λέγαμε)! Και καλό είναι να είναι και άσπρα με μαύρους προφυλακτήρες να μη σε βαραει και ο ήλιος.
Αλλά δεν εχει και ιδιαίτερο ενδιαφερον AW...Μαζί σου και εγώ...σιχαμερό είναι.
Μπορεί όμως να έχεις στενό γκαράζ οπότε είναι πολύ καλό! Ας μην είμαστε απόλυτοι ( )μια χαρά είναι το γκαράζ
-
Πολύ ωραία όλα αυτά αλλά τι δουλειά έχουν στο θρεντ της άλφα ρομέο;
-
Ο χρήστης Scotch έγραψε:
Πολύ ωραία όλα αυτά αλλά τι δουλειά έχουν στο θρεντ της άλφα ρομέο;αν υποθεσουμε οτι δεν εχουν..
αλλα σιγουρα ειναι 'σχετικα'...
-
αρ@ιδια ειναι...
-
Ο χρήστης lkar έγραψε:
- Είναι πιο ευδιάκριτο -ειδικά όταν πλησιάζεις με...
στα χιόνια δεν πάω
Χαλάρωσε λίγο. Ένα 'αυτοκίνητο του λαού ' είναι με 200 άλογα. Δεν είναι και κανένα υπεραυτοκίνητο.
Στις διακοπές και στα επαγγελματικά ταξίδια εγώ θέλω να σπάω τα ρεκορ...
Αν έχω κάτω από 200 μέση ταχύτητα σους υπέροχους δρόμους μας με πιάνει κατάθλιψη -
Ο χρήστης lkar έγραψε:
κανένα πρόβλημα, θα παίρνα εκείνο με τα καλύτερα μηχανικά μέρη. Τα αεροπλάνα μπορούν να διαφέρουν σχεδιαστικά;
Υπάρχουν πετυχημένα και μη πετυχημένα αεροσκάφη.
Μπορούν να διαφέρουν ανάλογα με τη χρήση τους, η οποία, όμως, είναι απόλυτα προκαθορισμένη και ανάλογα με το τι διαθέτει ο κατασκευαστής (στο τουπόλεφ μηχανή G-E δεν πρέπει να έπαιζε, λογικά).
Α, και οπωσδήποτε οι πιλότοι δεν κάνουν την πλάκα τους με αυτά, έτσι;καμία σχέση. Ή αλλιώς ποια η διαφορά να πηγαίνουν όλα τα πανέμορφα αυτοκίνητα με 80;
Δεν κατάλαβα γιατί το είπες αυτό, αλλά ακόμα και με 80 ένα όμορφο αυτοκίνητο παραμένει όμορφο...
Δεν πειράζει. Έτσι είμαι, αν δεν το δέχεσαι δεν μπορώ -κι ούτε θέλω- να κάνω κάτι
Δεν τρέχει τίποτα, κουβέντα κάνουμε. Σημασία έχει, όμως, να ακούμε διαφορετικές από τις δικές μας απόψεις που και που, να κρίνουμε και να αυτοβελτιωνόμαστε αν είναι αυτό εφικτό.
Με ένα 1.6άρι δεν έχει -αλλά το 1.6άρι δεν κοστίζει 30Κ- σε σχέση με το δικό μου -που κυμαίνεται στα ίδια ευρώ- κι αντίστοιχα μοντέλα, δεν υπολείπεται κάτι δευτερόλπετα στα προσπεράσματα;
Ωραία, αλλά που βρίσκεις το κακό να αγοράζει κανείς ένα 1600ρι και να δίνει το κατιτίς του παραπάνω για να είναι όμορφο! Εδώ ο άλλος τα σκάει για να πάρει το κουτί στην εκδοση εξκλιούσιβ!
Αίσθηση μπορεί να προσφέρει, αποτελεσματικότητα όμως; σε πόσες ώρες και -άλλο θέμα αυτό- με ΠΟΙΟΝ ΤΡΟΠΟ - θα κάνεις Αθήνα-Σαλόνικα; Άρα για μένα προσφέρει περισσότερη χαρά, θα χω κάνει 4 ώρες χαλαρά και ξεκούραστα και με μεγαλύτερη ασφάλεια -ατσαλάκωτα το κάνει η Audi
Τα ανακατεύεις. Στην πίστα η αίσθηση, στο δρόμο για τη Σαλονίκη η απόδοση (και όχι η επίδοση. ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ που λες και εσύ).
Θα κάνεις όσες ώρες θα κάνει και ένα γκολφ 1.6 ακριβώς, μόνο που στο 1.6 πιθανότατα θα είσαι πιο ξεκούραστος και με περισσότερα $ στην τσεπη.
Όταν πας στην πίστα να 'χαρείς' άσε τη junior σε εμένα!όχι δεν θεώρησα ότι πιστεύεις ότι τα Subaru είναι όμορφα. Απλώς είπες ότι πουλάει λόγω ονόματος. Εγώ πάλι όταν είχα για ένα ΣΚ ένα STI δεν έβγαινα από μέσα
Ε, όσο να είναι δεν έχει και πολλή σχέση το vivio με το 555... και εγώ θα το 'σπαγα για ένα ΣΚ αλλά δε θα το αγόραζα ποτέ! Μη μου πεις, όμως, ότι τρεχουνε στους αγώνες για την πάρτη τους και όχι για το image της εταιρίας!
καλά η Alfa, αλλά η BMW έχει φάει ΤΟ κράξιμο για την τριάρα και την 1 και συ λες ευτυχώς που υπάρχει; είδες πόσο ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΙΚΗ είναι η αισθητική;
Υποκειμενικότατη! Αρκεί να υπάρχει κάποιο αντικείμενο για να μιλάμε όμως! Δεν είδα κανένα να τσακώνεται για την κορόλα ή το γκόλφ ή το πόλο...
Ενώ για κάποιο 'ωραίο' δεν είναι; στο ένα πληρώνεις εμφάνιση στο άλλο τις όποιες μηχανικές λύσεις -αφου η σχεδίαση δεν κοστίζει. Τελικά τι είναι πιο εύκολο; να σχεδιάσεις σωστά μηχανικά μέρη (κινητήρες-αναρτήσεις-κιβώτια-πλαίσιο) ή να σχεδιάσεις ένα 'όμορφο' αμάξωμα; κι αν δεν μπορείς ο ίδιος, το δίνεις σ'εξωτερικό στούντιο και τελείωσες. Σιγα ΤΟ ΔΥΣΚΟΛΟ!
Νομίζεις!
Αν ήταν τόσο εύκολο τότε γιατί δεν κάθονται όλοι να φτιάξουν όμορφα και πρωτότυπα αυτοκίνητα; Γουστάρουν να χάνουν πελάτες (έστω αυτούς τους λίγους χαζοβιόληδες σαν και εμένα);Το δύσκολο είναι να σχεδιάσεις ένα όμορφο αμάξωμα που να καλύπτει προδιαγραφές, αεροδυναμικής, ασφάλειας πεζών κλπ κλπ και να μην κοστίζει και ένα κάρο λεφτά...
Άλλοι κάνουν copy-paste (και αλλάζουν λίγο τα φανάρια) και άλλοι βάζουν τον π#πό τους κάτω και τα σκανε(όπως η bmw κι alfa).
ΟΛΑ ΚΟΣΤΙΖΟΥΝ.Το audi σε σχέση με το vw υπερεχει σε design; Ιδια τα βλεπω... ότι ισχύει για το ενα ισχυει και για το αλλο ΙΜΗΟ.
Δεν εννοώ αν υπερέχει μόνο σε εξωτερικό design, σιγά τις διαφορές. Υπάρχουν και τα 'μαλακά' πλαστικά, και φυσικά το... 'όνομα'
Και 'μαλακά μόρια' που έχουν συνηθίσει σε audi! Μάλιστα! Μια από τα ίδια είναι και το audi αισθητικά και αν πουλάει επειδή είναι 'αουντί' και έχει χρωμιάκια γύρω γύρω απο τα παράθυρα καλώς για αυτούς.
Άλλη ιστορία αυτή!
Mate, δεν με καταλαβαίνεις, φοβάμαι...Σε λίγους, αλλά δεν έχει σημασία, όλοι ξετρελλάθηκαν, άρα αυτό μετράει. Η 1 ήταν 'παγίδα', καλύτερα άσχημο και ρηξικέλευθο από συμβατικό και αδιάφορο;
Παγίδα; Εμένα μου φαίνεται όμορφη...αν μη τι άλλο κάτι γίνεται, είναι διαφορετική σε σχέση με τα άλλα.
Ναι, να δεις πόσο τους χαλάει τους αγοαστές η εμφάνιση Βέβαια αν είχε άλλο σήμα στο καπό το ίδιο αμάξωμα, μπορεί να πήγαινε και στην πυρά
Σε ποιον πιστεύεις οτι απευθύνεται; Στο 'λάτρη' της αυτοκίνησης; Αν είναι άνω των 15 χρονών λες να μην έχει που να φάει αλλου τα μύριά του; (Βάζω στοίχημα ότι μια daytona εχει πιο πλάκα...)
'Οχι, δεν ασχολούμαι
Κακώς ΙΜΗΟ, χάνεις ένα σπουδαίο κομμάτι της αυτοκίνησης που θα σε βοηθήσει να δεις λίγο διαφορετικά τα πράγματα (και τα παιχνίδια πίσω από αυτά). Όσο μαρκετινίστικό κόλπο, βλέπεις, είναι το design άλλο τόσο είναι και τα 17μπαλόνια, η 'ενεργητική ασφάλεια' των τουλάχιστον 250 ίππων, ο 'αγωνιστικού προφίλ' κινητήρας στο αμαξάκι πόλης και το δέκατο στο γύρο του TT στο brera... όλα έχουν ξαναγίνει στο παρελθόν και θα ξαναγίνουν στο μέλλον.
-
Ο χρήστης D-Jet έγραψε:
Αλήθεια, υπάρχει απάντηση σ' αυτήν την ερώτηση;
Αν και μάλλον πάει σε άλλο topic...
-
Ο χρήστης charmak66 έγραψε:
Αλήθεια, υπάρχει απάντηση σ' αυτήν την ερώτηση;
Αν και μάλλον πάει σε άλλο topic...
Ψαξε στο γκούκλη για πλάκα...
ούτε που θυμάμαι. Pininfarina, zagato, bertone, boano ellena vignale... κοντή, μακριά, αλουμινένια, σιδερένια κλπ κλπ -
Ο χρήστης car_crazy έγραψε:
Χαλάρωσε λίγο. Ένα 'αυτοκίνητο του λαού ' είναι με 200 άλογα. Δεν είναι και κανένα υπεραυτοκίνητο.
Στις διακοπές και στα επαγγελματικά ταξίδια εγώ θέλω να σπάω τα ρεκορ...
Αν έχω κάτω από 200 μέση ταχύτητα σους υπέροχους δρόμους μας με πιάνει κατάθλιψημίλησε κανείς για υπεραυτοκίνητο; ή με πόσα; Άλλοι γράρφουν για υπεραυτοκίνητα -και ΥΠΕΡ ΑΤΟΥ
Κάνε όση ώρα θες Αθήνα-Πάτρα πχ, αρκεί να το κάνεις στη δεξιά. Εγώ δεν έχω σκοπό να το κάνω 3-4 ώρες κι ούτε να μένω κολλημένος πίσω από τις άπειρες νταλίκες γιατί πρέπει να βγω αντίθετο αναγκαστικά να προσπεράσω
-
Ο χρήστης D-Jet έγραψε:
Υπάρχουν πετυχημένα και μη πετυχημένα αεροσκάφη.
Μπορούν να διαφέρουν ανάλογα με τη χρήση τους, η οποία, όμως, είναι απόλυτα προκαθορισμένη και ανάλογα με το τι διαθέτει ο κατασκευαστής (στο τουπόλεφ μηχανή G-E δεν πρέπει να έπαιζε, λογικά).
Α, και οπωσδήποτε οι πιλότοι δεν κάνουν την πλάκα τους με αυτά, έτσι;Στη βασική σχεδίαση διαφέρουν πολύ; μόνο στα χρώματα των εταιρειών -δεν μιλάμε για μηχανές- Τα επιβατικά ίδια είναι, με διαφορές στον αριθμό και στη θέση των κινητήρων και φυσικά στο μέγεθος.
Δεν κατάλαβα γιατί το είπες αυτό, αλλά ακόμα και με 80 ένα όμορφο αυτοκίνητο παραμένει όμορφο...
πάλι με 80 πηγαίνει όμως, οπότε δεν μου λέει τίποτα, ούτε θέλω να το κοιτάνε οι άλλοι ούτε να κυκλοφορώ με 'στυλ'
Δεν τρέχει τίποτα, κουβέντα κάνουμε. Σημασία έχει, όμως, να ακούμε διαφορετικές από τις δικές μας απόψεις που και που, να κρίνουμε και να αυτοβελτιωνόμαστε αν είναι αυτό εφικτό.
Αυτοβελτιωνόμαστε; ποιος; Για τις διαφορετικές απόψεις το έγραψα πριν. Η επιβολή των διαφορετικών απόψεων είναι το θέμα και το 'ΔΙΚΟ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟ'
Ωραία, αλλά που βρίσκεις το κακό να αγοράζει κανείς ένα 1600ρι και να δίνει το κατιτίς του παραπάνω για να είναι όμορφο! Εδώ ο άλλος τα σκάει για να πάρει το κουτί στην εκδοση εξκλιούσιβ!
Σου ξανάγραψα που είναι το κακό. Επειδή έδωσε κάτι παραπάνω για το 'ωραίο' αυτόματα γίνεται το καλύτερο του κόσμου. Βλέπεις πως κρίνεις 'κουτιά' τα υπόλοιπα; Για κάποιον άλλον μπορεί η Brera πχ να του φαίνεται κουτί. Φαντάζεσαι τι θα γίνει αν το γράψει ε;
Τα ανακατεύεις. Στην πίστα η αίσθηση, στο δρόμο για τη Σαλονίκη η απόδοση (και όχι η επίδοση. ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ που λες και εσύ).
Θα κάνεις όσες ώρες θα κάνει και ένα γκολφ 1.6 ακριβώς, μόνο που στο 1.6 πιθανότατα θα είσαι πιο ξεκούραστος και με περισσότερα $ στην τσεπη.
Όταν πας στην πίστα να 'χαρείς' άσε τη junior σε εμένα!Μόνο που η πλειοψηφία δεν μπορεί να έχει 3-4 αυτοκίνητα, ένα για πίστα, ένα για βόλτες κι ένα για ταξίδια. Το άλλο με το 1.6 ελπίζω να μην το λες σοβαρά Ούτε ίδιο χρόνο, ούτε πιο ξεκούραστα. Έχω κάνει και κάνω πολλά ταξίδια με διαφορετικά αυτοκίνητα, αυτό που γράφεις είναι τελείως άτοπο. Φυσικά και θα την αφήσω, πάρε αυτό που σ'αρέσει
Ε, όσο να είναι δεν έχει και πολλή σχέση το vivio με το 555... και εγώ θα το 'σπαγα για ένα ΣΚ αλλά δε θα το αγόραζα ποτέ! Μη μου πεις, όμως, ότι τρεχουνε στους αγώνες για την πάρτη τους και όχι για το image της εταιρίας!
Οι αγώνες δηλαδή δεν βελτιώνουν το image μιας εταιρείας; φυσικά και είναι μέσο προβολής, εκτός από τις τεχνολογικές καινοτομίες/λύσεις που προσφέρουν. Αντίστοιχα το Y έχει καμία σχέση με την... Integrale -ή μήπως η σημερινή Lancia ολόκληρη;- ούτε όποιος παίρνει vivio νομίζει ότι έχει Impreza. Εγώ προφανώς θα το αγόραζα -ή το EVΟ, δεν έχουν διαφορά στη φιλοσοφία- και το τι θα έλεγαν οι άλλοι κοινώς στα...
Υποκειμενικότατη! Αρκεί να υπάρχει κάποιο αντικείμενο για να μιλάμε όμως! Δεν είδα κανένα να τσακώνεται για την κορόλα ή το γκόλφ ή το πόλο...
Σε ποιο forum γράφεις; μάλλον χάνεις επισόδεια, ακόμα και για... Ignis Sport -οι αγώνες που λέγαμε- έχει πλακωθεί κόσμος. Οι φανατικοί δεν έχουν μάρκα/μοντέλο
Νομίζεις!
Αν ήταν τόσο εύκολο τότε γιατί δεν κάθονται όλοι να φτιάξουν όμορφα και πρωτότυπα αυτοκίνητα; Γουστάρουν να χάνουν πελάτες (έστω αυτούς τους λίγους χαζοβιόληδες σαν και εμένα);Το δύσκολο είναι να σχεδιάσεις ένα όμορφο αμάξωμα που να καλύπτει προδιαγραφές, αεροδυναμικής, ασφάλειας πεζών κλπ κλπ και να μην κοστίζει και ένα κάρο λεφτά...
Άλλοι κάνουν copy-paste (και αλλάζουν λίγο τα φανάρια) και άλλοι βάζουν τον π#πό τους κάτω και τα σκανε(όπως η bmw κι alfa).
ΟΛΑ ΚΟΣΤΙΖΟΥΝ.Παγίδα ήταν το παραπάνω και βλέπω 'έπεσες' H BMW σχεδιάζει τα αυτοκίνητα; Η μήπως ο Bangle; H Alfa μήπως; ή κάποιο στούντιο/εξωτερικός σχεδιαστής; Την Brera η Alfa τη σχεδίασε; ή μήπως την 147; -και μετά ο ίδιος σχεδιαστής 'πουλήθηκε' στη Seat και βγάζει αντίγραφα. Ε αφού είναι ο ΙΔΙΟΣ σχεδιαστής τι θα βγάλει;;;;
Όσο για το τι γουστάρουν να χάνουν ναι, θα προτιμήσουν να χάσουν μερικούς σαν εσένα, παρά 100.000 άλλους. Για μαζική παραγωγή συζητάμε και για τρελλές πωλήσεις. Για ρώτα τους dealers της Seat αν θα προτιμόυσαν το προηγούμενο ή το σημερινό Toledo Την είδαμε τη διαφορετικότητα. Αμφιβάλλεις ότι η Subaru με τον Ζαπατίνα μπορεί να βγάλει εντυπωσιακό σε εμφάνιση αυτοκίνητο;
και μιας και είμαστε -ακόμα - στο Alfa Romeo forum, θα ενδιαφερθεί κανείς να προσελκύσει πελάτες της Alfa -εκτός του ότι φεύγουν και μόνοι τους- εξαιτίας της εμφάνισης; ούτε το 1% πανευρωπαϊκά δεν είναι, άρα ποιος να νοιαστεί για το... 1%; Το ανάποδο όμως -αν θέλει να είναι κερδοφόρα- ΠΡΕΠΕΙ να συμβεί, να κλέψει πελάτες η Alfa από αλλού.
Και 'μαλακά μόρια' που έχουν συνηθίσει σε audi! Μάλιστα! Μια από τα ίδια είναι και το audi αισθητικά και αν πουλάει επειδή είναι 'αουντί' και έχει χρωμιάκια γύρω γύρω απο τα παράθυρα καλώς για αυτούς.
Άλλη ιστορία αυτή!
Mate, δεν με καταλαβαίνεις, φοβάμαι...Ενώ η BMW πουλάει τεχνολογία -ειδικά στα μικρά μοντέλα- και δεν πουλάει λόγω ονόματος ε; ή επειδή είναι 'BMW'; Ατυχέστατο Υπήρχε περίπτωση να πουλήσει το σχήμα της 1 αν δεν είχε το σήμα;
Άλλωστε τα μερίδιά τους είναι πολύ κοντά, άρα για τους ίδιους λόγους μάλλον πουλάνε
Παγίδα; Εμένα μου φαίνεται όμορφη...αν μη τι άλλο κάτι γίνεται, είναι διαφορετική σε σχέση με τα άλλα.
Το πως είναι όμως δεν αλλάζει την ποιότητα της συγκεκριμένης έκδοσης. Κι οι 116/120 ίδιο σχήμα έχουν περίπου, για ρώτα πόσοι θα την έπαιρναν! Την 130 πολλοί περισσότεροι αν είχαν τα ευρώ. Την 120 δεν την αγοράζει σχεδόν κανείς
Σε ποιον πιστεύεις οτι απευθύνεται; Στο 'λάτρη' της αυτοκίνησης; Αν είναι άνω των 15 χρονών λες να μην έχει που να φάει αλλου τα μύριά του; (Βάζω στοίχημα ότι μια daytona εχει πιο πλάκα...)
Αυτοί που την έχουν μπορεί να κάνουν 'πλάκα' και με Daytona, δεν τους απασχολεί το γεγονός
Κακώς ΙΜΗΟ, χάνεις ένα σπουδαίο κομμάτι της αυτοκίνησης που θα σε βοηθήσει να δεις λίγο διαφορετικά τα πράγματα (και τα παιχνίδια πίσω από αυτά). Όσο μαρκετινίστικό κόλπο, βλέπεις, είναι το design άλλο τόσο είναι και τα 17μπαλόνια, η 'ενεργητική ασφάλεια' των τουλάχιστον 250 ίππων, ο 'αγωνιστικού προφίλ' κινητήρας στο αμαξάκι πόλης και το δέκατο στο γύρο του TT στο brera... όλα έχουν ξαναγίνει στο παρελθόν και θα ξαναγίνουν στο μέλλον.
και γιατί να τα δω εγώ κι όχι εσύ; Τεχνολογικές καινοτομίες που κάνουν κύκλους υπάρχουν πολλές και θα υπάρξουν κι άλλες, αυτό είναι σίγουρο. Αν προτιμάς 100 από 200 ίππους δικό σου θέμα και καλά κάνεις, ή αν προτιμάς αρχαία αυτοκίνητα. Και μην νομίσεις ότι είμαι υπέρ του 'εξοπλισμού'. Τα απολύτως απαραίτητα -A/C, ABS- και τα καθιερωμένα πλέον που έχουν οι απλές εκδόσεις, όπως και έκανα. Τα ξένα και τα δερμάτινα αλλού
-
Ο χρήστης D-Jet έγραψε:
Άλλη ιστορία αυτή!
Mate, δεν με καταλαβαίνεις, φοβάμαι...όλα αυτά ισχύουν μέχρι και το Α3. στα υπόλοιπα σκαλοπάτια δεν
έχουμε να κάνουμε με διαφορές στο...χρώμιο -
όλα αυτά ισχύουν μέχρι και το Α3. στα υπόλοιπα σκαλοπάτια δεν
έχουμε να κάνουμε με διαφορές στο...χρώμιοΓια αυτό μιλούσαμε νομίζω...
-
Ο χρήστης lkar έγραψε:
Υπάρχουν πετυχημένα και μη πετυχημένα αεροσκάφη...Α, και οπωσδήποτε οι πιλότοι δεν κάνουν την πλάκα τους με αυτά, έτσι;
Στη βασική σχεδίαση διαφέρουν πολύ; μόνο στα χρώματα των εταιρειών -δεν μιλάμε για μηχανές- Τα επιβατικά ίδια είναι, με διαφορές στον αριθμό και στη θέση των κινητήρων και φυσικά στο μέγεθος.
Είπαμε ότι δεν σχεδιάζονται για κανενός το καπρίτσιο (και όταν έγινε αυτο, βλέπε κονκορντ, το σχολάσανε πριν την ώρα του). Λογικό είναι να μοιάζουν επειδή είναι μηχανές. Το αυτοκίνητο εσύ το παίρνεις κατα 50% για να κάνεις το κέφι σου, αυτό λέμε τόση ώρα και το πως κάνει κέφι ο καθένας είναι καθαρά υποκειμενικό (και ανάλογο της παιδείας του).
Αυτοβελτιωνόμαστε; ποιος; Για τις διαφορετικές απόψεις το έγραψα πριν. Η επιβολή των διαφορετικών απόψεων είναι το θέμα και το 'ΔΙΚΟ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟ'
Προσωπικά, δεν προσπαθώ να σου επιβάλλω τίποτα. Αν παρατηρήσεις, δε λέω πουθενά ότι κάνεις λάθος αλλά επιχειρώ (ίσως ατυχώς, τελικά) να σου αποδείξω ότι και εσύ κάνεις την πλάκα σου με τα αυτοκίνητα επιδόσεων και εμείς κάνουμε την πλάκα μας με τα 'όμορφα'. Αν δεν είναι κακό το ένα δεν είναι και το άλλο...
Σου ξανάγραψα που είναι το κακό. Επειδή έδωσε κάτι παραπάνω για το 'ωραίο' αυτόματα γίνεται το καλύτερο του κόσμου. Βλέπεις πως κρίνεις 'κουτιά' τα υπόλοιπα; Για κάποιον άλλον μπορεί η Brera πχ να του φαίνεται κουτί. Φαντάζεσαι τι θα γίνει αν το γράψει ε;
Το αν το βλέπει σαν το καλύτερο του κόσμου είναι πρόβλημά του. Αν το βλέπει ως το καλύτερο για τα μέτρα και τα σταθμά του είναι επιτυχία του.
Άλλο να μη σου αρέσει η brera (δεκτόν!) και άλλο να μου πεις ότι είναι κουτί. Κουτί δεν είναι, ούτε και μοιάζει με τίποτα άλλο...
Μόνο που η πλειοψηφία δεν μπορεί να έχει 3-4 αυτοκίνητα, ένα για πίστα, ένα για βόλτες κι ένα για ταξίδια. Το άλλο με το 1.6 ελπίζω να μην το λες σοβαρά Ούτε ίδιο χρόνο, ούτε πιο ξεκούραστα. Έχω κάνει και κάνω πολλά ταξίδια με διαφορετικά αυτοκίνητα, αυτό που γράφεις είναι τελείως άτοπο. Φυσικά και θα την αφήσω, πάρε αυτό που σ'αρέσει
Τότε προφανώς δε χρησιμοποιείς το αυτοκίνητο όπως θα χρησιμοποιούσες ένα μηχάνημα στη δουλειά σου ως μηχανικός. Κάνοντας τη δουλειά σου, κάνεις και την πλάκα σου μαζί διαφορετικά θα κάνεις ακριβώς τον ίδιο χρόνο διότι οι 'κανονικές' ταχύτητες χρήσης της ΕΟ είναι πολύ πιο κάτω από τις δυνατότητες του 1.6.
Σκέψου ότι αγοράζεις ένα σίδερο με 4.5KW ενω χρειάζεσαι 1KW για να κάνεις τη δουλειά σου και όποτε γουστάρεις με τα έξτρα βαττάκια καρβουνιάζεις τα ρούχα σου. Μεγειά σου με χαρά σου, λέω, αλλά δεν μπορείς να μου τη λές επειδή το 2KW σίδερό μου το επέλεξα επειδή είναι και όμορφο!!!
Tο πιο ξεκούραστα το είπα γιατί πιθανότατα το GTI να είναι πιο σφιχτό (μπορεί να κάνω και λάθος).Οι αγώνες δηλαδή δεν βελτιώνουν το image μιας εταιρείας; φυσικά και είναι μέσο προβολής, εκτός από τις τεχνολογικές καινοτομίες/λύσεις που προσφέρουν. Αντίστοιχα το Y έχει καμία σχέση με την... Integrale -ή μήπως η σημερινή Lancia ολόκληρη;- ούτε όποιος παίρνει vivio νομίζει ότι έχει Impreza. Εγώ προφανώς θα το αγόραζα -ή το EVΟ, δεν έχουν διαφορά στη φιλοσοφία- και το τι θα έλεγαν οι άλλοι κοινώς στα...
Δε λέω κάτι διαφορετικό.
Εκτός ίσως από το vivio, όπου μπορεί να το αγοράσει και αρκετός κόσμος επειδή 'έχει τεχνολογία εφαρμοσμένη στους αγώνες' κλπ κλπ...
Με το καλό σου εύχομαι να πάρεις και το EVO σου κάποια στιγμή.Σε ποιο forum γράφεις; μάλλον χάνεις επισόδεια, ακόμα και για... Ignis Sport -οι αγώνες που λέγαμε- έχει πλακωθεί κόσμος. Οι φανατικοί δεν έχουν μάρκα/μοντέλο
Νομίζω πως είπαμε ότι απευθυνόμαστε σε ηλικίες 15+
Παγίδα ήταν το παραπάνω και βλέπω 'έπεσες' H BMW σχεδιάζει τα αυτοκίνητα; Η μήπως ο Bangle; H Alfa μήπως; ή κάποιο στούντιο/εξωτερικός σχεδιαστής; Την Brera η Alfa τη σχεδίασε; ή μήπως την 147; -και μετά ο ίδιος σχεδιαστής 'πουλήθηκε' στη Seat και βγάζει αντίγραφα. Ε αφού είναι ο ΙΔΙΟΣ σχεδιαστής τι θα βγάλει;;;;
Έπεσα, ρε γαμώτο... τελοσπάντων.
Δεν καταλαβαίνω που είναι το ατόπημά μου. Είπα εγώ ότι τη brera τη σχεδίασε αυτός που σχεδίασε και τις βαλβίδες της; Δεν τα σκάσανε στο σχεδιαστή; Δεν τα σκάσανε από εκεί και πέρα για να φέρουν σε πραγματική κλίμακα παραγωγής τα σκετσάκια του σχεδιαστή;
Όσο για τη seat, όπως και στο παρελθόν ο κάθε σχεδιαστής έχει τον χαρακτήρα του. Δε βρίσκω τίποτα κακό σε αυτό. Το λεον είναι με διαφορά το πιο όμορφο από τα υπόλοιπα vagάκια αλλά σίγουρα δεν είναι πρωτότυπο.
Μετά την 147.Όσο για το τι γουστάρουν να χάνουν ναι, θα προτιμήσουν να χάσουν μερικούς σαν εσένα, παρά 100.000 άλλους. Για μαζική παραγωγή συζητάμε και για τρελλές πωλήσεις. Για ρώτα τους dealers της Seat αν θα προτιμόυσαν το προηγούμενο ή το σημερινό Toledo Την είδαμε τη διαφορετικότητα. Αμφιβάλλεις ότι η Subaru με τον Ζαπατίνα μπορεί να βγάλει εντυπωσιακό σε εμφάνιση αυτοκίνητο;
Με το toledo ακροβατούσαν και την πατήσανε. Και εσύ αμφιβάλλεις ότι αν βάλει το Ζαπατίνα με κάποιες από τις τρελλές του (και πανέμορφες) ιδέες, για να τις υλοποιήσουν θα σου πουλάνε 3χιλιάρικα παραπάνω το ιμπρέζα;
Αμφιβάλεις ότι ακόμα και το χρωμιάκι κοστίζει;και μιας και είμαστε -ακόμα - στο Alfa Romeo forum, θα ενδιαφερθεί κανείς να προσελκύσει πελάτες της Alfa -εκτός του ότι φεύγουν και μόνοι τους- εξαιτίας της εμφάνισης; ούτε το 1% πανευρωπαϊκά δεν είναι, άρα ποιος να νοιαστεί για το... 1%; Το ανάποδο όμως -αν θέλει να είναι κερδοφόρα- ΠΡΕΠΕΙ να συμβεί, να κλέψει πελάτες η Alfa από αλλού.
Συγγνώμη αλλά μόνος σου το είπες... η Seat γιατί να μπεί στον κόπο να κλέψει τον DaSilvaτης; Δε θα μπορούσε να βάλει μπιρμπιλωτά φαναράκια πίσω και άλλη μάπα στο παλιό να ξεμπερδεύει φτηνότερα;
Το αν έχει γίνει ξενέρωτος και 'νουμεράκιας' ο χώρος του αυτοκινήτου αυτό είναι μια άλλη κουβέντα...Ενώ η BMW πουλάει τεχνολογία -ειδικά στα μικρά μοντέλα- και δεν πουλάει λόγω ονόματος ε; ή επειδή είναι 'BMW'; Ατυχέστατο Υπήρχε περίπτωση να πουλήσει το σχήμα της 1 αν δεν είχε το σήμα;
Άλλωστε τα μερίδιά τους είναι πολύ κοντά, άρα για τους ίδιους λόγους μάλλον πουλάνε
Η bmw μπορεί να πουλάει και λόγω Bangle και λόγω ιδιαιτερότητας (λεγε με πίσω κίνηση). Έτσι πιστεύω, τουλάχιστον για την Ευρώπη. Και εκειπέρα δε θα πάρουνε το 1.6..
Το πως είναι όμως δεν αλλάζει την ποιότητα της συγκεκριμένης έκδοσης. Κι οι 116/120 ίδιο σχήμα έχουν περίπου, για ρώτα πόσοι θα την έπαιρναν! Την 130 πολλοί περισσότεροι αν είχαν τα ευρώ. Την 120 δεν την αγοράζει σχεδόν κανείς
Ok...το εξαντλήσαμε το θέμα '1' νομίζω. Την αγοράζει αρκετός κόσμος για να πουλάει μούρη όπως και το αντίστοιχο audi. Ωραία. Αυτό δε σημαίνει ότι δεν είναι και όμορφη (ή πρωτότυπη τελοσπάντων) και ότι δεν την αγοράζει και κάποιο μικρό ποσοστό για αυτό.
Αυτοί που την έχουν μπορεί να κάνουν 'πλάκα' και με Daytona, δεν τους απασχολεί το γεγονός
[/quote]
Μπα, δε νομίζω. Ελάχιστοι (και εκλεκτοί) από αυτούς πιστεύω ότι θα την ξέρουν...και γιατί να τα δω εγώ κι όχι εσύ;
Όσο δεν υποτιμάς την άποψή μου δεν υποτιμώ και εγώ τη δική σου.
Τεχνολογικές καινοτομίες που κάνουν κύκλους υπάρχουν πολλές και θα υπάρξουν κι άλλες, αυτό είναι σίγουρο. Αν προτιμάς 100 από 200 ίππους δικό σου θέμα και καλά κάνεις, ή αν προτιμάς αρχαία αυτοκίνητα.
Στο ξαναείπα πιο πάνω. Προσπαθώ (ανεπιτυχώς τελικά) να σου αποδείξω ότι ΚΑΙ εσύ κάνεις την πλάκα σου ΚΑΙ εμείς. Αν δεν είναι κακό το ένα δεν είναι και το άλλο...
Και μην νομίσεις ότι είμαι υπέρ του 'εξοπλισμού'. Τα απολύτως απαραίτητα -A/C, ABS- και τα καθιερωμένα πλέον που έχουν οι απλές εκδόσεις, όπως και έκανα. Τα ξένα και τα δερμάτινα αλλού
Δλδ τα φώτα 'των ξένων' δεν προσφέρουν έξτρα ασφάλεια;
Πλάκα κάνω- καλά κάνεις και δε σου αρέσουν τα μπλιμπλίκια. -
quote='car_crazy']>Ο χρήστης lkar έγραψε:
- Είναι πιο ευδιάκριτο **-ειδικά όταν πλησιάζεις με... **
στα χιόνια δεν πάω
Εσύ μίλησες...
Όταν γουστάρω να τρέξω μπορώ
Δηλαδή εσύ θα φτάσεις Θεσσαλονίκη πιο γρήγορα από εμένα με τα 120 ταπεινά αλογάκια μου Και ας υποθέσουμε ότι θα φτάσες... Πόσο πιο γρήγορα Κάνα τέταρτο?Το πράγμα είναι απλό. Επέλεξες ένα αυτοκίνητο με βάση κάποια κριτήρια και αυτό γουστάρεις. Το ότι η εμφάνιση δεν είναι μέσα σε αυτά τα κριτήρια πρόβλημα σου (αν και ελπίζω η εμφάνιση να μη σε ενδιαφέρει μόνο στα αυτοκίνητα και όχι και αλλού ).
-Αν κατάλαβα καλά έχεις το gti σε άσπρο, αυτοκίνητο που προσωπικά δεν το θεωρώ άσχημο -Εγώ επέλεξα ένα αυτοκίνητο 120 ίππων στην ακριβή του έκδοση (εξοπλισμός) προσθέτοντας και ένα πακέτο κόστους 3000 που ουσιαστικά είναι και αυτό εξοπλισμός. Αυτό όμως, κατα την άποψη μου, το κάνει 3 φορές πιο όμορφο από ότι ήδη είναι και γουστάρω που το πρωί πριν μπω στο αυτοκίνητο το χαζεύω (και μαζί με εμένα και πολλοί άλλοι). Και όταν θα μπω τρελαίνομαι και από το εσωτερικό. Όταν θέλω οδηγική ευχαρίστηση πίστεψε με την έχω, δεν μου τη στερεί...
-
Ο χρήστης D-Jet έγραψε:
Είπαμε ότι δεν σχεδιάζονται για κανενός το καπρίτσιο (και όταν έγινε αυτο, βλέπε κονκορντ, το σχολάσανε πριν την ώρα του). Λογικό είναι να μοιάζουν επειδή είναι μηχανές. Το αυτοκίνητο εσύ το παίρνεις κατα 50% για να κάνεις το κέφι σου, αυτό λέμε τόση ώρα και το πως κάνει κέφι ο καθένας είναι καθαρά υποκειμενικό (και ανάλογο της παιδείας του).
οι mods που είναι; Για το ανάλογο της παιδείας του διαφωνώ πλήρως. Τίποτα δεν δείχνει. Θα κακοχαρακτηρίσεις έναν καθηγητή πανεπιστημίου που αγοράζει ένα αυτοκίνητο πόλης -κουτί- για να πηγαίνει στο πανεπιστήμιο στο κέντρο της Αθήνας πχ;
Ή αντίστροφα κάποιος που αγοράζει 'καλό' αυτοκίνητο - έχουμε δει όλοι τι έχουν γράψει κάτοχοι Alfa- ανεβαίνει η παιδεία του ή το επίπεδό του; καμία σχέση
Προσωπικά, δεν προσπαθώ να σου επιβάλλω τίποτα. Αν παρατηρήσεις, δε λέω πουθενά ότι κάνεις λάθος αλλά επιχειρώ (ίσως ατυχώς, τελικά) να σου αποδείξω ότι και εσύ κάνεις την πλάκα σου με τα αυτοκίνητα επιδόσεων και εμείς κάνουμε την πλάκα μας με τα 'όμορφα'. Αν δεν είναι κακό το ένα δεν είναι και το άλλο...
Ναι, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι όμορφα είναι καλύτερα και τα υπόλοιπα κουτιά -όπως θα δεις παρακάτω-
Το αν το βλέπει σαν το καλύτερο του κόσμου είναι πρόβλημά του. Αν το βλέπει ως το καλύτερο για τα μέτρα και τα σταθμά του είναι επιτυχία του.
Άλλο να μη σου αρέσει η brera (δεκτόν!) και άλλο να μου πεις ότι είναι κουτί. Κουτί δεν είναι, ούτε και μοιάζει με τίποτα άλλο...
Το θέμα είναι ότι το θεωρεί καλύτερο και προσπαθεί να το επιβάλλει ως καλύτερο κι εκεί χανεται η μπάλα. Γιατί δεν μπορώ να πω την Brera κουτί; εσύ πως λες για τα υπόλοιπα; υπάρχει νόμος;
Τότε προφανώς δε χρησιμοποιείς το αυτοκίνητο όπως θα χρησιμοποιούσες ένα μηχάνημα στη δουλειά σου ως μηχανικός. Κάνοντας τη δουλειά σου, κάνεις και την πλάκα σου μαζί διαφορετικά θα κάνεις ακριβώς τον ίδιο χρόνο διότι οι 'κανονικές' ταχύτητες χρήσης της ΕΟ είναι πολύ πιο κάτω από τις δυνατότητες του 1.6.
Σκέψου ότι αγοράζεις ένα σίδερο με 4.5KW ενω χρειάζεσαι 1KW για να κάνεις τη δουλειά σου και όποτε γουστάρεις με τα έξτρα βαττάκια καρβουνιάζεις τα ρούχα σου. Μεγειά σου με χαρά σου, λέω, αλλά δεν μπορείς να μου τη λές επειδή το 2KW σίδερό μου το επέλεξα επειδή είναι και όμορφο!!!
Tο πιο ξεκούραστα το είπα γιατί πιθανότατα το GTI να είναι πιο σφιχτό (μπορεί να κάνω και λάθος).Μέρος της διαφοράς αυτό είναι. Αν αγοράσεις σίδερο 1 KW αυτά είναι τα μέγιστα που θα χρησιμοποιήσεις. Με τα 4.5 μπορεί να χρησιμοποιείς κατά κόρον τα 1, αλλά οποιαδήποτε στιγμή το θελήσεις υπάρχουν και είναι διαθέσιμα. Με το 1 ότι και να κάνεις -ΦΠΕ δεν παίζει στο σίδερο- στο 1 θα μείνεις, οπότε αν αυξηθούν οι ανάγκες σου θα πάρεις άλλο.
Πιο ξεκούραστα=ΚΑΙ λιγότερο άγχος. Κι αν ΑΘΕ έχει συγκεκριμένα επικίνδυνα σημεία, η Κορίνθου-Πατρών είναι γεμάτη, όπως κι η Αντιρρίου-Ιωαννίνων και πολλοί άλλοι δρόμοι. Άλλο σφιχτό, άλλο σκληρό κι άλλο να προσπερνάς σε dt τις νταλίκες κι άλλο να περιμένεις στον προφυλακτήρα πότε θα βρεις το κατάλληλο σημείο κι ο δρόμος άδειος απέναντι.
Δε λέω κάτι διαφορετικό.
Εκτός ίσως από το vivio, όπου μπορεί να το αγοράσει και αρκετός κόσμος επειδή 'έχει τεχνολογία εφαρμοσμένη στους αγώνες' κλπ κλπ...
Με το καλό σου εύχομαι να πάρεις και το EVO σου κάποια στιγμή.Όπως πολλοί αγοράζουν 316 επειδή υπάρχει η Μ3, 147 λόγω GΤΑ, 1.4 FSI λόγω GTI κλπ κλπ. Μπορεί να είναι EVO, ή κάποιο άλλο το σίγουρο είναι ότι θα ναι ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ και ΣΥΓΧΡΟΝΟ.
Έπεσα, ρε γαμώτο... τελοσπάντων.
Δεν καταλαβαίνω που είναι το ατόπημά μου. Είπα εγώ ότι τη brera τη σχεδίασε αυτός που σχεδίασε και τις βαλβίδες της; Δεν τα σκάσανε στο σχεδιαστή; Δεν τα σκάσανε από εκεί και πέρα για να φέρουν σε πραγματική κλίμακα παραγωγής τα σκετσάκια του σχεδιαστή;
Όσο για τη seat, όπως και στο παρελθόν ο κάθε σχεδιαστής έχει τον χαρακτήρα του. Δε βρίσκω τίποτα κακό σε αυτό. Το λεον είναι με διαφορά το πιο όμορφο από τα υπόλοιπα vagάκια αλλά σίγουρα δεν είναι πρωτότυπο.
Μετά την 147.Την Brera τη σχεδίασε κάποιος που κατ' εντολή μπορεί να σχεδιάσει για οποιαδήποτε εταιρεία. O Bertone πχ έχει σχεδιάσει το... Favorit, ο Pininfarina, Mitshubishi, Hyundai κλπ. Θεωρείς το Leon πιο όμορφο από τα υπόλοιπα κουτιά, όχι όμως οι αγοραστές γι' αυτό και η πτώση της Seat στην Ελλάδα. Άρα ΕΜΠΟΡΙΚΑ ήταν λάθος, οπότε τι να το κάνω το πιο 'όμορφο' για σένα πάντα;
Με το toledo ακροβατούσαν και την πατήσανε. Και εσύ αμφιβάλλεις ότι αν βάλει το Ζαπατίνα με κάποιες από τις τρελλές του (και πανέμορφες) ιδέες, για να τις υλοποιήσουν θα σου πουλάνε 3χιλιάρικα παραπάνω το ιμπρέζα;
Αμφιβάλεις ότι ακόμα και το χρωμιάκι κοστίζει;Δεν μεταβλήθηκε η τιμή των Subaru και μετά την παρουσία του Ζαπατίνα, ούτε φυσικά οι δυνατότητές τους. Αν το κάνει μελλοντικά -χωρίς να έχει να αντιπαρατάξει κάποιο εξελιγμένο διαφορικό ή κινητήρα- μην νομίσεις ότι δεν θα σχολιαστεί ανάλογα
Συγγνώμη αλλά μόνος σου το είπες... η Seat γιατί να μπεί στον κόπο να κλέψει τον DaSilvaτης; Δε θα μπορούσε να βάλει μπιρμπιλωτά φαναράκια πίσω και άλλη μάπα στο παλιό να ξεμπερδεύει φτηνότερα;
Το αν έχει γίνει ξενέρωτος και 'νουμεράκιας' ο χώρος του αυτοκινήτου αυτό είναι μια άλλη κουβέντα...Πήγε να διαφοροποιηθεί κι έφαγε τα μούτρα της
Η bmw μπορεί να πουλάει και λόγω Bangle και λόγω ιδιαιτερότητας (λεγε με πίσω κίνηση). Έτσι πιστεύω, τουλάχιστον για την Ευρώπη. Και εκειπέρα δε θα πάρουνε το 1.6..
Ναι, αυτοί/ες που πήραν 116 για την πίσω κίνηση την αγόρασαν, να σαι σίγουρος
Ok...το εξαντλήσαμε το θέμα '1' νομίζω. Την αγοράζει αρκετός κόσμος για να πουλάει μούρη όπως και το αντίστοιχο audi. Ωραία. Αυτό δε σημαίνει ότι δεν είναι και όμορφη (ή πρωτότυπη τελοσπάντων) και ότι δεν την αγοράζει και κάποιο μικρό ποσοστό για αυτό.
Μικρό ποσοστό γιατί είναι ομορφη και το υπόλοιπο επειδή είναι BMW. Σε ξαναρωτάω, θα πουλούσε το ίδιο με άλλο σήμα -έστω και πισωκίνητη;- (καλά αν είχε άλλο σήμα και ίδια τιμή... )
Όσο δεν υποτιμάς την άποψή μου δεν υποτιμώ και εγώ τη δική σου.
Εγώ υποτιμάω ότι 'όμορφο'/κύρους προσπαθεί να εντυπωσιάσει χωρίς ανάλογα μηχανικά μέρη και υπερβολικό κόστος κι εσύ ότι δεν είναι 'ωραίο' ή κουτί στα δικά σου μάτια. Όπως έχει γραφτεί άπειρες φορές, το κέλυφος είναι υποκειμενικό, τα μηχανικά μέρη δύσκολα αμφισβητούνται και δεν επηρεάζονται από το κέλυφος. Μόνο κολλημένοι δεν θα παραδεχτούν συμπεριφορά και επιδόσεις του EVO, αλλά για ένα αμάξωμα θα υπάρξουν πάρα πολλά σχόλια, θετικά κι αρνητικά.
Στο ξαναείπα πιο πάνω. Προσπαθώ (ανεπιτυχώς τελικά) να σου αποδείξω ότι ΚΑΙ εσύ κάνεις την πλάκα σου ΚΑΙ εμείς. Αν δεν είναι κακό το ένα δεν είναι και το άλλο...
Ναι, γιατί την ίδια 'πλάκα' που κάνω τώρα ούτε με την 116 θα μπορούσα να την κάνω ούτε δίλιτρη 147 ούτε με 159 1.9 -μιας και μιλάμε για 30.000 ευρώ-
-
Ο χρήστης car_crazy έγραψε:
Εσύ μίλησες...
Δεν έγραψα με πόσα
Όταν γουστάρω να τρέξω μπορώ
Δηλαδή εσύ θα φτάσεις Θεσσαλονίκη πιο γρήγορα από εμένα με τα 120 ταπεινά αλογάκια μου Και ας υποθέσουμε ότι θα φτάσες... Πόσο πιο γρήγορα Κάνα τέταρτο?Πιο γρήγορα, πιο άνετα και πιο ξεκούραστα. Το πόσο πιο γρήγορα εξαρτάται από πολλούς παράγοντες με κυριότερο την κίνηση και την πιθανότητα μπλόκου.
Το πράγμα είναι απλό. Επέλεξες ένα αυτοκίνητο με βάση κάποια κριτήρια και αυτό γουστάρεις. Το ότι η εμφάνιση δεν είναι μέσα σε αυτά τα κριτήρια πρόβλημα σου (αν και ελπίζω η εμφάνιση να μη σε ενδιαφέρει μόνο στα αυτοκίνητα και όχι και αλλού ).
-Αν κατάλαβα καλά έχεις το gti σε άσπρο, αυτοκίνητο που προσωπικά δεν το θεωρώ άσχημο -Για εμφάνιση αυτοκινήτων συζητάμε
Εγώ επέλεξα ένα αυτοκίνητο 120 ίππων στην ακριβή του έκδοση (εξοπλισμός) προσθέτοντας και ένα πακέτο κόστους 3000 που ουσιαστικά είναι και αυτό εξοπλισμός. Αυτό όμως, κατα την άποψη μου, το κάνει 3 φορές πιο όμορφο από ότι ήδη είναι και γουστάρω που το πρωί πριν μπω στο αυτοκίνητο το χαζεύω (και μαζί με εμένα και πολλοί άλλοι). Και όταν θα μπω τρελαίνομαι και από το εσωτερικό. Όταν θέλω οδηγική ευχαρίστηση πίστεψε με την έχω, δεν μου τη στερεί...
ενώ εγώ θα επέλεγα φτηνή δίλιτρη, αφού με αυτά που γράφεις μπορούσες να την αγοράσεις άνετα. 30 άλογα ούτε ο εξοπλισμός τα δίνει, ούτε ένα δερμάτινο σαλόνι. Προφανώς ούτε το εσωτερικό κοιτάζω, τον δρόμο μπροστά κοιτάζω
ΑLFA ROMEO FORUM