-
Επειδή δεν έχω εμπειρία από το Αθήνα- Θεσσαλονίκη με αυτό το αυτοκίνητο αφού είναι καινούριο, έχω όμως εμπειρία το Αθήνα-Βόλο. 300 χλμ εθνικής σε 2 ώρες. Δηλαδή με τα 200 άλογα σε πόσο θα το έκανα σε 1 και 45???
Ασε που δεν το θεωρώ σπουδαίο αυτο με τους μ@λ@κες που κυκλοφορουν και τα 70 χλμ του Μαλιακού. Μάλλον μ@λ@κι@ είναι τελικα...Εσύ μπορεί να διάλεγες τα 30 άλογα εγώ προτίμησα τον εξοπλισμό
Αν ήθελα δύναμη θα πήγαινα με 4-5000 euro ακόμα σε golf gti ή astra opc. Δεν υπήρχε οικονομικό θέμα. H ακόμα και στα ίδια και λιγότερα λευτά σε golf gt.
Για εξήγησε μου γιατί δεν διάλεξες στα ίδια περίπου λευτά το OPC που έχει και 40 άλογα παραπάνω???edit: το πιο ξεκούραστα γιατί. Λόγω δύναμης
-
Ο χρήστης car_crazy έγραψε:
Για εξήγησε μου γιατί δεν διάλεξες στα ίδια περίπου λευτά το OPC που έχει και 40 άλογα παραπάνω???
-
πέρυσι δεν υπήρχε OPC, ούτε Focus ST
-
και να υπήρχε, δεν συζητάω ΜΟΝΟ άλογα το χω γράψει τόσες φορές, δεν είναι ΜΟΝΟ τ'άλογα, εκτός κι αν το GTI δεν στρίβει Υπήρχε και πιο φτηνό 200άρι Astra
-
πέρυσι υπήρχαν μόνο Type R, Megane RS -πιο ακριβό απ' όλα - και GTI
αν δεν καταλαβαίνεις το πιο ξεκούραστα δεν μπορώ να κάνω κάτι. Προφανώς θεωρείς το ίδιο να 'χεις 160 και 4000σαλ με 6η και ίδιο με 5η και 5-5.500σαλ
-
-
Ο χρήστης car_crazy έγραψε:
Για εξήγησε μου γιατί δεν διάλεξες στα ίδια περίπου λευτά το OPC που έχει και 40 άλογα παραπάνω???Αυτή την ερώτηση μόνο από θαμώνες της Βούτας περίμενα να την ακούσω..
-
Ο χρήστης Kid έγραψε:
Για εξήγησε μου γιατί δεν διάλεξες στα ίδια περίπου λευτά το OPC που έχει και 40 άλογα παραπάνω???
Αυτή την ερώτηση μόνο από θαμώνες της Βούτας περίμενα να την ακούσω..
Αν ήμουν θαμώνας της βούτας θα επέλεγα άλογα...
Αντίθετα μου προκαλλούν αηδία όλοι αυτοι οι τύποι που παίρνουν τα αυτοκίνητα και τους αλλάζουν τα φώτα για να βγάλουν άλογα και να ανοίγουν στα φανάρια με άλλους μ@λ@κες -
Ο χρήστης lkar έγραψε:
είναι καθαρά υποκειμενικό (και ανάλογο της παιδείας του).
οι mods που είναι; Για το ανάλογο της παιδείας του διαφωνώ πλήρως. Τίποτα δεν δείχνει. Θα κακοχαρακτηρίσεις έναν καθηγητή πανεπιστημίου που αγοράζει ένα αυτοκίνητο πόλης -κουτί- για να πηγαίνει στο πανεπιστήμιο στο κέντρο της Αθήνας πχ;
Mate, αρπάζεσαι εύκολα. Με το 'ανάλογο της παιδείας του' εννοούσα οτι ανάλογα με το πως έχει μάθει να αντιλαμβάνεται κανείς το αυτοκίνητο κάνει και τις επιλογές του: Αν ο μπαμπας σου σου έλεγε από μικρό τι ωραία που είναι στα βουνά θα είχες πάρει τζιπ. Αν μπαίνοντας στο πολυτεχνείο είδες ότι είσαι καλός οδηγός και γουστάρεις την πίστα θα είχες πάρει ένα πιστόβιο αυτοκίνητο. Αν αντί να παίζεις 'πλεϊστέσιο' έπαιρνες τα βουνά για να δεις τον Κάνκουνεν, πάλι προφανής η επιλογή σου κ.ο.κ.
Γιατί να κακοχαρακτηρίσω έναν καθηγητή επειδή παίρνει ένα κουτί πόλης αφού και εγώ το ίδιο κάνω_γνωρίζοντας ακριβως τι και γιατί το αγοράζω_; (και τι σχέση έχει η αυτοκινητιστική και μη παιδεία με το αν κάποιος είναι καθηγητής btw_αν και ο δικός μου καθηγητής στοιχείων μηχανων είχε ΜΒ 123... τυχαίο είναι, άραγε; )
Αν του βάλει 'ντέκαλς' και φτερα όμως να είσαι σίγουρος ότι θα τον κακοχαρακτηρίσω!Ή αντίστροφα κάποιος που αγοράζει 'καλό' αυτοκίνητο - έχουμε δει όλοι τι έχουν γράψει κάτοχοι Alfa- ανεβαίνει η παιδεία του ή το επίπεδό του; καμία σχέση
Όχι...κατηγορηματικά, όχι! Αν πάλι, όμως διαβάσει την ιστορία της alfa (πράγμα που ελάχιστοι κάτοχοι, πωρωμένοι και μή_ έχουν κάνει) κατηγορηματικά, ναι! Όπως και της Fiat και της ΜΒ κλπ κλπ
Το θέμα είναι ότι το θεωρεί καλύτερο και προσπαθεί να το επιβάλλει ως καλύτερο κι εκεί χανεται η μπάλα. Γιατί δεν μπορώ να πω την Brera κουτί; εσύ πως λες για τα υπόλοιπα; υπάρχει νόμος;
To υποκειμενικό έγκειται στην 'ομορφάδα', Ok! Το αντικειμενικό, όμως, στη διαφορετικότητα. Μπορείς συνεπώς να πεις άνετα ότι η brera είναι μια μπούρδα, δεν μπορείς να την πεις κουτί, όμως, γιατί δεν μοιάζει με τα άλλα κοινώς χαρακτηριζόμενα 'κουτιά'.
Μέρος της διαφοράς αυτό είναι. Αν αγοράσεις σίδερο 1 KW αυτά είναι τα μέγιστα που θα χρησιμοποιήσεις. Με τα 4.5 μπορεί να χρησιμοποιείς κατά κόρον τα 1, αλλά οποιαδήποτε στιγμή το θελήσεις υπάρχουν και είναι διαθέσιμα. Με το 1 ότι και να κάνεις -ΦΠΕ δεν παίζει στο σίδερο- στο 1 θα μείνεις, οπότε αν αυξηθούν οι ανάγκες σου θα πάρεις άλλο.
Η ουσία της διαφοράς μας είναι αυτή. Εγώ σου λέω πάρε σίδερο όχι με 1KW αλλά με 2 (καλύπτεις και τις μελλοντικές ανάγκες-αν και να σκληρήνουν τα ρούχα και να θέλουν μεγαλύτερη ισχύ δεν παίζει!) αλλά να σου αρέσει και στη φάτσα ωστε να μη θέλεις να το αλλάξεις σε δυο μήνες.
Διαφωνούμε, σύντροφε, τι να κάνουμε...Όπως πολλοί αγοράζουν 316 επειδή υπάρχει η Μ3, 147 λόγω GΤΑ, 1.4 FSI λόγω GTI κλπ κλπ. Μπορεί να είναι EVO, ή κάποιο άλλο το σίγουρο είναι ότι θα ναι ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ και ΣΥΓΧΡΟΝΟ.
Ok, το εξαντλήσαμε το θέμα. Και πολύ καλά θα κάνεις αν έτσι πιστεύεις, στο εύχομαι να το αποκτήσεις σύντομα!
(έχεις δει την 159; )Την Brera τη σχεδίασε κάποιος που κατ' εντολή μπορεί να σχεδιάσει για οποιαδήποτε εταιρεία. O Bertone πχ έχει σχεδιάσει το... Favorit, ο Pininfarina, Mitshubishi, Hyundai κλπ. Θεωρείς το Leon πιο όμορφο από τα υπόλοιπα κουτιά, όχι όμως οι αγοραστές γι' αυτό και η πτώση της Seat στην Ελλάδα. Άρα ΕΜΠΟΡΙΚΑ ήταν λάθος, οπότε τι να το κάνω το πιο 'όμορφο' για σένα πάντα;
Είπαμε... για το leon έχουμε να συζητάμε για την εμφάνισή του. Για το γκόλφ ή την κορόλα, όχι! Η πτώση της seat στην Ελλάδα νομίζω ότι είναι αρκετά πιο πολύπλοκο ζήτημα από την εμφάνιση του leon.
Ναι, αυτοί/ες που πήραν 116 για την πίσω κίνηση την αγόρασαν, να σαι σίγουρος
Οk..
Όσο δεν υποτιμάς την άποψή μου δεν υποτιμώ και εγώ τη δική σου.
Εγώ υποτιμάω ότι 'όμορφο'/κύρους προσπαθεί να εντυπωσιάσει χωρίς ανάλογα μηχανικά μέρη και υπερβολικό κόστος κι εσύ ότι δεν είναι 'ωραίο' ή κουτί στα δικά σου μάτια. Όπως έχει γραφτεί άπειρες φορές, το κέλυφος είναι υποκειμενικό, τα μηχανικά μέρη δύσκολα αμφισβητούνται και δεν επηρεάζονται από το κέλυφος. Μόνο κολλημένοι δεν θα παραδεχτούν συμπεριφορά και επιδόσεις του EVO, αλλά για ένα αμάξωμα θα υπάρξουν πάρα πολλά σχόλια, θετικά κι αρνητικά.
Το συνδυασμό 'όμορφο'/κύρους έσυ τον εισήγαγες, όχι εγώ. Όπως επίσης και τις τρύπες και τα φτερά που μπαίνουν όπως τα πούπουλα στα κοκόρια...
Είπαμε υποκειμενικό=αισθητική
αντικειμενικό=διαφοροποίηση
Άλλοι διαφοροποιούνται πετυχημένα (147) άλλοι άστα να πάνε (τολεδο).Στο ξαναείπα πιο πάνω. Προσπαθώ (ανεπιτυχώς τελικά) να σου αποδείξω ότι ΚΑΙ εσύ κάνεις την πλάκα σου ΚΑΙ εμείς. Αν δεν είναι κακό το ένα δεν είναι και το άλλο...
Ναι, γιατί την ίδια 'πλάκα' που κάνω τώρα ούτε με την 116 θα μπορούσα να την κάνω ούτε δίλιτρη 147 ούτε με 159 1.9 -μιας και μιλάμε για 30.000 ευρώ-
H 147 25Κ δεν έχει;
Στον αντίποδα-Και γιατί δεν έπαιρνες ένα σκόντα RS που και την ίδια πλάκα θα έκανες και θα είχες και φτηνότερη συντήρηση θα σου'μεναν και δυο φραγκάκια στην τσέπη; Και είναι και μια χαρά αυτοκίνητο...
(μόνο μην αρχίσουμε κουβέντα με συγκριτικά τώρα γιατί θα νυχτώσουμε)Τέλος πάντων, νομίζω ότι το κουράσαμε και κουράσαμε και αρκετά τον κοσμο γύρω μας.
Το γκολφ σου το έχω οδηγήσει- Να κανονίσω και εγώ να σε πάω (ή να με πας, όπως θέλεις εσύ) μια βόλτα στην πίστα με μια veloce να μετανιώσεις πικρά για αυτά που είπες προηγουμένως; -
Ο χρήστης lkar έγραψε:
Φυσικά και δέχομαι την αντίθετη άποψη -αντίθετα από άλλους-
Aν δεχόοουν την αντίθετη άποψη δεν θα χρησιμοποιούσες σε προηγούμενο ποστ αναφερόμενος σε αυτούς που θέλουν ΚΑΙ εμφάνιση εκφράσεις του στυλ:
-Παριστάνω τον γαμπρό
-φρου φορυ και αρώματα- δεν έχουμε 'Πολυτεχνική Παιδεία'
- μου αρέσει να κοιτάζουν το αυτοκίνητό μου == Ναρκισιστής
κλπ.
Επίσης αν δεχόσουν την αντίθετη άποψη, δεν δα χωνόσουνα σε κάθε thread της Alfa κυρίως , και ενίοτε της AUDI, και να προκαλείς 'καυγάδες' και φασαρίες. Εσύ κάνεις 'καμπάνια' να μην αγοράζουμε Alfa Romeo και με το ύφος υπονοείς ότι όσοι αγοράζουν Alfa είναι 'κορόιδα'.
Ποτέ δεν μπήκαν alfisti να χαλάσουν threads για το GT, Civic, BMW, Audi κλπ κλπ, και αν μπήκαν μπήκαν 1 φορά*. Για σένα αν ανατρέξουμε σε threads της Alfa (brera, gt, 159, afla forum κλπ) κάθε 2-3 σελίδες 'τσούπ' πετάγεσαι να 'προστατέψεις' τον κόσμο μην πάρει Alfa!!!
- ακόμα και κατάπτηστα threads όπως εκείνο που έβριζε την VW συμβαίνει σπάνιότατα, και ακόμα και τότε όποιος έμπαινε ήξερε τι θα δει. Ενώ πχ έμπαινε ο άλλος στην 159 και το έβρισκε σε εμπόλεμη κατάσταση.
**Όπως είδες μόνο σεβασμό στην αντίθετη άποψη δεν δείχνεις!!! **
Αυτό όμως που ΔΕΝ δέχομαι είναι ότι το 'ωραίο' αυτοκίνητο είναι 'καλύτερο' στο δρόμο. Φυσικά και δέχομαι να μου πει ο άλλος 'το είδα μ'άρεσε και το πήρα', αλλά όχι ότι επειδή ΜΟΥ άρεσε είναι το καλύτερο στον κόσμο κι όλα τα υπόλοιπα στην πυρά.
ή ανάποδα, δεν γουστάρω να βλέπω το τάδε, είναι ΑΙΣΧΟΣ, δεν βλέπεται, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν στρίβει ή δεν επιταχύνει ή επειδή είναι ΑΣΚΗΜΟ για κάποιον είναι και χάλια αυτοκίνητο.
Φέρε μου ΕΝΑ post (δικό μου, alfisti, ή άλλου 3ου) το οποίο να λέει:
α. ότι το πιο όμορφο είναι πιο γρήγορο.
β. ότι το πιο όμορφο στρίβει καλύτερα
γ. ότι το πιο άσχημο είναι πιο αργό
δ. ότι το πιο άσχημο στρίβει χειρότερα.Μου φαίνεται μαλώνεις με φαντάσματα, ή δεν καταλαβαίνεις τι γράφουμε.
Αυτο που λέμε είναι ότι προτιμούμε ένα αυτοκίνητο να είναι 0,5-1 δευτ πιο αργό αλλά να είναι σημαντικά πιο όμορφο (για εμάς) , αρκεί να μην κάνει 'εκπτώσεις' στην οδική συμπεριφορά!!
Άλλο πιο θεωρώ καλύτερο και άλλο πιο θεωρώ πιο γρήγορο
Εγώ υποτιμάω ότι 'όμορφο'/κύρους προσπαθεί να εντυπωσιάσει χωρίς ανάλογα μηχανικά μέρη και υπερβολικό κόστος
Αν αυτό το εννοούσες θα έπρεπε να είσαι ένθερμος υποστηρικτής της 159 διότι όπως αποδείχθηκε 'έκανε σκόνη το segment D', στο ΦΙΛΟΓΕΡΜΑΝΙΚΟ Auto moto sport σε δοκιμές που δοκιμάζουν όλα τα μηχανικά μέρη (φρένα, τιμόνι, αναρτήσεις, πλαίσιο).
Μάλιστα αν αυτες οι συνθήκες συμβουν στον δρόμο μπορεί να σημάινει την διαοφορά μεταξύ 'Ζωής και Θανάτου' . Το δε Video ήταν ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΟ στο πως πήγαινε καρφωμένη η 159.
όμως η Αντικειμενικότητά σου δεν μπήκε στον κόπο να σχολιάσει αυτό το τεστ. ίσα ίσα μου έκανες και παρατήρηση που το αναφέρω συνέχεια!! Μήπως επειδή δεν σου άρεσε?
Όπως έχει αποδειχτεί η 159 είναι και όμορφη, και η καλύτερη σε οδικά χαρ/κα (δλδ μηχ μέρη ) αλλά δεν είχε την τύχη να αρέσει στον lkar
-
Ο χρήστης Babbis έγραψε:
Aν δεχόοουν την αντίθετη άποψη δεν θα χρησιμοποιούσες σε προηγούμενο ποστ αναφερόμενος σε αυτούς που θέλουν ΚΑΙ εμφάνιση εκφράσεις του στυλ:
-Παριστάνω τον γαμπρό
κλπ.
Αυτό κατάλαβες; καμία σχέση
Επίσης αν δεχόσουν την αντίθετη άποψη, δεν δα χωνόσουνα σε κάθε thread της Alfa κυρίως , και ενίοτε της AUDI, και να προκαλείς 'καυγάδες' και φασαρίες. Εσύ κάνεις 'καμπάνια' να μην αγοράζουμε Alfa Romeo και με το ύφος υπονοείς ότι όσοι αγοράζουν Alfa είναι 'κορόιδα'.
Τώρα χώνομαι και στην Audi; σιγά σιγά θ'ανακαλύψεις κι άλλα. Άκυρο τελείως
Ποτέ δεν μπήκαν alfisti να χαλάσουν threads για το GT, Civic, BMW, Audi κλπ κλπ, και αν μπήκαν μπήκαν 1 φορά*. Για σένα αν ανατρέξουμε σε threads της Alfa (brera, gt, 159, afla forum κλπ) κάθε 2-3 σελίδες 'τσούπ' πετάγεσαι να 'προστατέψεις' τον κόσμο μην πάρει Alfa!!!
Είσαι σίγουρος γι'αυτό; είσαι απόλυτα σίγουρος;
Απλώς θα σου αναφέρω ένα κλειδωμένο- ακόμα και κατάπτηστα threads όπως εκείνο που έβριζε την VW συμβαίνει σπάνιότατα, και ακόμα και τότε όποιος έμπαινε ήξερε τι θα δει. Ενώ πχ έμπαινε ο άλλος στην 159 και το έβρισκε σε εμπόλεμη κατάσταση.
**Όπως είδες μόνο σεβασμό στην αντίθετη άποψη δεν δείχνεις!!! **
τι ασχολείσαι ακόμα τότε;
β. ότι το πιο όμορφο στρίβει καλύτεραγ. ότι το πιο άσχημο είναι πιο αργό
δ. ότι το πιο άσχημο στρίβει χειρότερα.Μου φαίνεται μαλώνεις με φαντάσματα, ή δεν καταλαβαίνεις τι γράφουμε.
ξανά: είσαι σίγουρος;
Αυτο που λέμε είναι ότι προτιμούμε ένα αυτοκίνητο να είναι 0,5-1 δευτ πιο αργό αλλά να είναι σημαντικά πιο όμορφο (για εμάς) , αρκεί να μην κάνει 'εκπτώσεις' στην οδική συμπεριφορά!!
Άλλο πιο θεωρώ καλύτερο και άλλο πιο θεωρώ πιο γρήγορο
Αν αυτό το εννοούσες θα έπρεπε να είσαι ένθερμος υποστηρικτής της 159 διότι όπως αποδείχθηκε 'έκανε σκόνη το segment D', στο ΦΙΛΟΓΕΡΜΑΝΙΚΟ Auto moto sport σε δοκιμές που δοκιμάζουν όλα τα μηχανικά μέρη (φρένα, τιμόνι, αναρτήσεις, πλαίσιο).
Μάλιστα αν αυτες οι συνθήκες συμβουν στον δρόμο μπορεί να σημάινει την διαοφορά μεταξύ 'Ζωής και Θανάτου' . Το δε Video ήταν ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΟ στο πως πήγαινε καρφωμένη η 159.
όμως η Αντικειμενικότητά σου δεν μπήκε στον κόπο να σχολιάσει αυτό το τεστ. ίσα ίσα μου έκανες και παρατήρηση που το αναφέρω συνέχεια!! Μήπως επειδή δεν σου άρεσε?
Όπως έχει αποδειχτεί η 159 είναι και όμορφη, και η καλύτερη σε οδικά χαρ/κα (δλδ μηχ μέρη ) αλλά δεν είχε την τύχη να αρέσει στον lkar
Ξεχνάς το κόστος και τις 'επιδόσεις'. Επίσης στο συγκεκριμένο test απ' ότι θυμάμαι αφορά εκδόσεις diesel και μην πεις ότι δεν έχει διαφορά. Κι αφού δεν αρέσει σε εμένα δεν την αγοράζει κανείς κι αρχίζουν οι εκπτώσεις. Βρήκαμε ποιος φταίει
-
Babbis, το βίντεο δεν ήταν συγκριτικό. Διαφορετικά ήταν για το κάθε αμάξι νομίζω...
-
Ο χρήστης D-Jet έγραψε:
To υποκειμενικό έγκειται στην 'ομορφάδα', Ok! Το αντικειμενικό, όμως, στη διαφορετικότητα. Μπορείς συνεπώς να πεις άνετα ότι η brera είναι μια μπούρδα, δεν μπορείς να την πεις κουτί, όμως, γιατί δεν μοιάζει με τα άλλα κοινώς χαρακτηριζόμενα 'κουτιά'.
Διαφορετικό κουτί τότε; Βλέπεις πως αντιδράς έντονα στο 'κουτί';
Η ουσία της διαφοράς μας είναι αυτή. Εγώ σου λέω πάρε σίδερο όχι με 1KW αλλά με 2 (καλύπτεις και τις μελλοντικές ανάγκες-αν και να σκληρήνουν τα ρούχα και να θέλουν μεγαλύτερη ισχύ δεν παίζει!) αλλά να σου αρέσει και στη φάτσα ωστε να μη θέλεις να το αλλάξεις σε δυο μήνες.
Διαφωνούμε, σύντροφε, τι να κάνουμε...Φυσικά, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως έχει δίκιο ο ένας ή ο άλλος και να με πείσείς πως το 'παλιό' ή το 'ωραίο' αξίζει. Ούτε η 'φάτσα' του δικού μου μ'αρέσει, αντίθετα από άλλους θα το προτιμούσα ΙΔΙΟ με τα άλλα Golf -για να χουμε δράματα
Ok, το εξαντλήσαμε το θέμα. Και πολύ καλά θα κάνεις αν έτσι πιστεύεις, στο εύχομαι να το αποκτήσεις σύντομα!
(έχεις δει την 159; )Ναι την έχω δει, αν και σπανίως βλέπω στο δρόμο
Είπαμε... για το leon έχουμε να συζητάμε για την εμφάνισή του. Για το γκόλφ ή την κορόλα, όχι! Η πτώση της seat στην Ελλάδα νομίζω ότι είναι αρκετά πιο πολύπλοκο ζήτημα από την εμφάνιση του leon.
Ο κυριότερος λόγος είναι αυτός και κατά δεύτερο η έλλειψη 1.6 FSI στο Leon. Στο πιο 'οικογενειακό' Toledo είναι καθαρά η εμφάνιση. Από ένα κλασικό, συντηρητικό 'παπουδίστικο' τριών όγκων στο... τρίδυμο, ε τι περιμένεις;
Το συνδυασμό 'όμορφο'/κύρους έσυ τον εισήγαγες, όχι εγώ. Όπως επίσης και τις τρύπες και τα φτερά που μπαίνουν όπως τα πούπουλα στα κοκόρια...
Είπαμε υποκειμενικό=αισθητική
αντικειμενικό=διαφοροποίηση
Άλλοι διαφοροποιούνται πετυχημένα (147) άλλοι άστα να πάνε (τολεδο).Τον εισήγαγα το χαρκατηρισμό γιατί πολλές φορές το σήμα επηρρεάζει και την κρίση στο θέμα εμφάνιση -κατά funky ευαγγέλιο Όπως και το κλασικό τεστ με τα κρασιά, ανάλογα την ετικέτα επηρεάζεται και η γεύση
H 147 25Κ δεν έχει;
Στον αντίποδα-Και γιατί δεν έπαιρνες ένα σκόντα RS που και την ίδια πλάκα θα έκανες και θα είχες και φτηνότερη συντήρηση θα σου'μεναν και δυο φραγκάκια στην τσέπη; Και είναι και μια χαρά αυτοκίνητο...
(μόνο μην αρχίσουμε κουβέντα με συγκριτικά τώρα γιατί θα νυχτώσουμε)25 έχει, έβαλα την πιο ακριβή μιας και στα 30 δεν υπάρχει τίποτα. Για το RS, δεν υπήρχε πέρυσι και μιλάς με εργένη χωρίς μεταφορική εταιρεία, οπότε γιατί να σέρνω 40 πόντους λαμαρίνα επιπλέον; αφήνοντας έξω το διαφορετικό στήσιμο. Φτηνότερη συντήρηση δεν θα είχα έτσι κι αλλιώς
Τέλος πάντων, νομίζω ότι το κουράσαμε και κουράσαμε και αρκετά τον κοσμο γύρω μας.
Το γκολφ σου το έχω οδηγήσει- Να κανονίσω και εγώ να σε πάω (ή να με πας, όπως θέλεις εσύ) μια βόλτα στην πίστα με μια veloce να μετανιώσεις πικρά για αυτά που είπες προηγουμένως;και τι σε κάνει να νομίζεις ότι δεν έχω μπει σε Alfetta V6 GTV ή σε Veloce; Συνάδελφος -εκεί να δεις διαστροφή- έχει Veloce και Golf 1.6 να τον στείλουμε στην πυρά; Τη Veloce την έχει στο γκαράζ, γιατί η καθημερινή συμβίωση είναι δράμα -ειδικά το καλοκαίρι- και τη βγάζει σπάνια βόλτες, αλλά την έχει άψογα συντηρημένη. Ούτε κατά διάνοια να πάει ταξίδι μαζί της όμως. Μόνο τα καθίσματα χωρίς προσκέφαλα βλέπεις και σκέφτεσαι τι θα γίνει στην επαναφορά του σώματος σε ατυχή περίπτωση
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Babbis, το βίντεο δεν ήταν συγκριτικό. Διαφορετικά ήταν για το κάθε αμάξι νομίζω...το συγκριτικό ήταν το AMS, και τις επιδόσεις τις έχω δημοσιεύσει κάτι σελίδες πιο πριν, δεν ξέρω αν διάβασες.
το video όντως δεν ξέρω αν ήταν του συγκριτικού. Μπορεί και να ήταν(πάντως είναι Γερμανικό). Πάντως όντως η 159 πάει σαν να είναι σε άλλη κλάση, και στο τέλος την βαθμολογούν πάλι 1η!!
άρα αν δεν είναι το ίδιο τεστ έχουμε 2 πρωτιές για την 159
Φυσικά και δέχομαι την αντίθετη άποψη -αντίθετα από άλλους-
-Παριστάνω τον γαμπρό
Αυτό κατάλαβες; καμία σχέση
Δλδ εσύ τι κατάλαβες, ότι δείχνεις σεβασμό στον άλλον λέγοντάς τον 'Ναρκισιστή', και ότι κάνει τον Γαμπρό?
Δλδ αν αυτό δείχνει σεβασμό τότε αν δεν σεβόσουν τι θα έλεγες?
Αυτό όμως που ΔΕΝ δέχομαι είναι ότι το 'ωραίο' αυτοκίνητο είναι 'καλύτερο' στο δρόμο. Φυσικά και δέχομαι να μου πει ο άλλος 'το είδα μ'άρεσε και το πήρα', αλλά όχι ότι επειδή ΜΟΥ άρεσε είναι το καλύτερο στον κόσμο κι όλα τα υπόλοιπα στην πυρά.
ή ανάποδα, δεν γουστάρω να βλέπω το τάδε, είναι ΑΙΣΧΟΣ, δεν βλέπεται, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν στρίβει ή δεν επιταχύνει ή επειδή είναι ΑΣΚΗΜΟ για κάποιον είναι και χάλια αυτοκίνητο.
β. ότι το πιο όμορφο στρίβει καλύτεραγ. ότι το πιο άσχημο είναι πιο αργό
ξανά: είσαι σίγουρος;
Υeap
Είσαι σίγουρος γι'αυτό;:hmmm: είσαι απόλυτα σίγουρος; Απλώς θα σου αναφέρω ένα κλειδωμένο
ο lkar μου έστειλε pm και μου έδωσε link threads που γίνανε 'κώλος' μεταξύ alfisti και μη. To θέμα είναι ότι αυτά τα threads είχαν τίλτο x vs y
και λογικό(δεν το εγκρίνω) είναι να μπουν και να διαπληκτιστούν και alfisti, και vag-isti, και και και ...Η διαφορά είναι ότι σε threads που αφορουν συγκεκριμένη μάρκα-μοντέλο δεν μπάινουν alfisti να το χαλάσουνε!!!
Τέλος στα links το καυγά δεν το άρχισαν οι alfisti μόνο
-
Έχω διαβάσει και το τεστ στο περιοδικό, dont worry. Απλά μην δηλώνεις την ανωτερότητα της 159 έναντι των υπολοίπων αυτοκινήτων που φαίνονται στο βίντεο μέσω της σύγκρισης των πλάνων αυτών.
-
Ο χρήστης Babbis έγραψε:
Δλδ εσύ τι κατάλαβες, ότι δείχνεις σεβασμό στον άλλον λέγοντάς τον 'Ναρκισιστή', και ότι κάνει τον Γαμπρό?
Δλδ αν αυτό δείχνει σεβασμό τότε αν δεν σεβόσουν τι θα έλεγες?
Λάθος. Είπα ότι ΕΓΩ δεν κυκλοφορώ κατ' αυτόν τον τρόπο, όχι ότι το κάνουν ΟΛΟΙ οι υπόλοιποι
ο lkar μου έστειλε pm και μου έδωσε link threads που γίνανε 'κώλος' μεταξύ alfisti και μη. To θέμα είναι ότι αυτά τα threads είχαν τίλτο x vs y
και λογικό(δεν το εγκρίνω) είναι να μπουν και να διαπληκτιστούν και alfisti, και vag-isti, και και και ...Η διαφορά είναι ότι σε threads που αφορουν συγκεκριμένη μάρκα-μοντέλο δεν μπάινουν alfisti να το χαλάσουνε!!!
Τέλος στα links το καυγά δεν το άρχισαν οι alfisti μόνο
Δεν ήταν όλα τα θέματα vs όπως είδες και φυσικά υπάρχουν κι άλλα, ενώ φυσικά οι προσωπικοί χαρακτηρισμοί προκαλούνται ε;
Επιμένεις ακόμα; εξάντλησε τις δυνατότητες του search
-
Επειδή γράφονται και λέγονται (όχι μόνο εδώ) ένα κάρο μπούρδες περί Alfa Romeo θα ήθελα να καταθέσω και την προσωπική μου (μπούρδα;) άποψη:
Πριν 2 χρόνια και με 20 περίπου χήνες ήμουν ανάμεσα σε 147, Α3, Golf, Civic και BMW Compact. Τελικά πήρα μια 1,6 Ti. Αγαπητέ llkar όταν οδηγείς δεν κοιτάς το εσωτερικό όμως πήρα την 147 επειδή πραγματικά ΓΟΥΣΤΑΡΩ κάθε φορά που μπαίνω μέσα.
ΓΟΥΣΤΑΡΩ κάθε φορά που βάζω πρώτη και με κατεβασμένο παράθυρο ακούω τη σχέση να μπαίνει.
ΓΟΥΣΤΑΡΩ κάθε φορά που περνάω τις 4500 σ.α.λ και το πράγμα αρχίζει να κελαηδάει.
Δεν θα μπω σε λεπτομέρειες περι οδηγισημότητας της 147 επειδή θα μου πείτε ότι αυτό έχει να κάνει και με τον οδηγό κλπ.
Φέτος το καλοκαίρι που έκανα Αθήνα-Καλαμάτα 2,5 ώρες (και με κίνηση σε κάποια σημεία) έπιασα τον εαυτό μου να μετανιώνει που δεν πήρε τη 2λιτρη αλλά την 1,6 Ti αλλά από την άλλη αυτό το σαλόνι είναι απλά ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ. Σαν δερμάτινη πολυθρόνα ψυχοθεραπευτή...
Θα μπορούσα να πάρω ένα αμάξι για να αρέσεις στις γκόμενες... θα έπαιρνα τζηπ.
Θα μπορούσα να πάρω ένα 'βασιλιά την ευθείας'... θα έπαιρνα ένα Ibiza FR.
Θα μπορούσα να πάρω ένα Α3 1,6 που και όμορφο είναι και σχετικά γρήγορο. Δεν μπορούσα όμως να βγάλω από το μυαλό μου ότι κάτω από τους 4 κύκλους κρυβόταν ένα ...Golf.
ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ: Καθένας οδηγεί ότι γουστάρει και όπως τη βρίσκει... Δεν υπάρχει σωστό και λάθος και κακώς προσπαθείτε τόσο καιρό να αποδείξετε (τι αλήθεια...;) -
τα links είναι αυτά :
http://www.4troxoi.gr/phpBB2/viewtopic.php?t=19053http://www.4troxoi.gr/phpBB2/viewtopic.php?t=19636
http://www.4troxoi.gr/phpBB2/viewtopic.php?t=19242
http://www.4troxoi.gr/phpBB2/viewtopic.php?t=16450
τα 3 στα 4 είναι vs, και το άλλο ήρθε από διάσπαση πιθανότατα κάποιου vs.
Ο χρήστης lkar έγραψε:
Λάθος. Είπα ότι ΕΓΩ δεν κυκλοφορώ κατ' αυτόν τον τρόπο, όχι ότι το κάνουν ΟΛΟΙ οι υπόλοιποιΓια το θέμα των 'γαμπρών', δέχομαι την διευκρίνησή σου!!
όμως μια φράση έχει είδική 'βαρύτητα' με βάση τα συμφραζόμενα!
δλδ όταν εγώ πω ότι μου αρέσει η εμφάνιση στο αυτοκίνητο, κι εσύ στο καπάκι πεις ότι 'δεν θες να κυκλοφορείς σαν γαμπρός'
ναι μεν κατά λέξη δεν με κατηγορείς ότι 'θέλω να κυκλοφορώ σαν γαμπρός' αλλά αυτό υπονοείτε με το τρόπο της διατύπωσης!!
Το ίδιο συμβαίνει όταν μιλάνε οι alfisti για 'καυλόγκαζους'!!!Πρώτος παρεξηγήθηκες και συνεχώς το αναφέρεις μαζί με ειρωνικό emoticon ειδικά όταν αναφέρεσαι στα νέα μοτερ της Alfa. Στη πράξη δεν είπαν ότι είσαι εσύ καυλόγκαζος!!! όπως δεν είπες εσύ ότι κάνω τον γαμπρό!! Αλλά ...
Τέλος και μια έκπληξη!!!
Συμφωνώ μαζί σου για τα 200 vs 120/150 άλογα και το ταξίδι Αθήνα-Θεσ/κη.
με τα άλογα πας πιο ξεκούραστα αφού όταν θα σε κόβουν οι πιο αργοί, και πέφτεις από τα 200 στα 100, μπορείς πολύ γρήγορα να πας στα 200 σε αντίθεση με ένα 1600άρι.
Εαν δε, είσαι σε επαρχιακό δρόμο, μπορείς πολύ πιο άνετα να περνάς νταλίκα χωρίς να περιμένεις να αδειάσει ο δρόμος.
Ειδικά στην ανηφόρα, σου φεύγει το άγχος να κατεβάσεις σχέση, και να περιμένεις να επιταγχύνεις!!
παρόλαυτα, αν σε φέρει ο δρόμος προς Λάρισα, θα χαρώ να σε πάω μια 'ανάβαση Πηλίου' μέχρι τα Χάνια να δεις πόσο άνετα προσπερνάει η GT 1.8 στις ανηφοριές, και πόσο 'καρφωμένη είναι στο δρόμο' όταν στρίβεις.
Την διαδρμή την έκανα μέχρι Πορταριά και με 4 και με 2 άτομα και κλιματισμό, και δεν μπορώ να πω ότι οι διαφορές ήταν ευδιάκριτες
Μπορεί το GTi να ανέβει πιο γρήγορα μεν (αν θες σε πάω κόντρα, ) αλλά τα ποσά αδρεναλίνης που εκρίνεις και με τον 1.8TS 140PS, είναι υπέρ-αρκετά για να θυμάσαι την διαδρομή μέρες!!
Προφανώς η 159 1.9 με παρόμοιες επιδόσεις με την GT 1.8, δεν θα είχε πρόβλημα σε αντίστοιχες διαδρομές.
Τέλος πρέπει να καταλάβεις αυτό που είπε ο D-Jet (που με απαλλαξε από το φορτίο της μάχης μαζί σου ).
Ο καθένας έχει τις ανάγκες του. Εγώ από αυτοκίνητο 90 αλόγων, ήθελα κάτι δυνατό, αλλά όχι τόσο δυνατό όσο το GTi. Τα 140 ήταν αρκετά για τέτοιο upgrade!!!
**Οπότε θέλοντας κάτι που να στρίβει άψογα (όχι σαν EVO βέβαια), να είναι πολύ όμορφο, να έχει 'heritage' (τι να κάνω μου αρέσει το αμάξι να έχει κάποια παράδοση πίσω του, αμαρτία είναι? ) και ποιοτικό επέλεξα να παρω την GT παρά το GTi, ή κάποιο άλλο χάτσμπακ τουρμπισμένο. ** Τα παραπάνω χρήματα που έδωσα για 'εμφάνιση' τα γλίτωσα από τα 'άλογα' τα οποία σε εκείνη την φάση δεν τα ήθελα.
Φυσικά το επόμενο 'του-του' θα είναι κάτι πιο γρήγορο, χωρίς να κάνω 'παζάρι' στην εμφάνιση και στην 'οδική' συμπεριφορά.
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Έχω διαβάσει και το τεστ στο περιοδικό, dont worry. Απλά μην δηλώνεις την ανωτερότητα της 159 έναντι των υπολοίπων αυτοκινήτων που φαίνονται στο βίντεο μέσω της σύγκρισης των πλάνων αυτών.αγαπητέ μου φίλε, στο τέλος του video λέει την βαθμολογία και έχει 1η την 159.
Δεν έβγαλα συμπέρασμα από το video μόνο, αλλά και από την βαθμολογία στο τέλος
-
Ο χρήστης Babbis έγραψε:
Μπορεί το GTi να ανέβει πιο γρήγορα μεν (αν θες σε πάω κόντρα, ) αλλά τα ποσά αδρεναλίνης που εκρίνεις και με τον 1.8TS 140PS, είναι υπέρ-αρκετά για να θυμάσαι την διαδρομή μέρες!!
Προφανώς η 159 1.9 με παρόμοιες επιδόσεις με την GT 1.8, δεν θα είχε πρόβλημα σε αντίστοιχες διαδρομές.
.
Δηλαδή με ένα άλλο αυτοκίνητο δεν θα εκρίσεις ποσά αδρεναλίνης; Αυτά είναι που ΔΕΝ δέχομαι κι ότι μόνο οι Alfa τα προσφέρουν -λες και δεν έχω οδηγήσει καμια 15αριά διαφορετικές Alfa- ούτε θα θυμάμαι τη διαδρομή με άλλο αυτοκίνητο; ή με άλλο θα τη θυμάμαι λιγότερο;
Μ'ένα Fiesta ST τι πόσα αδρεναλίνης θα εκκρίσεις;
-
πας καλά αάνθρωπέ μου
μα είπα ότι μόνο οι alfa προσφερουν ευχαρίστηση? Εσύ αυτό κατάλαβες? Δλδ όταν κάποιος έχει alfa και πει ότι τον ενθουσάζει στην οδήγηση , αυτό συνεπάγεται ότι θεωρεί μόνο τις alfa διασκεδαστικές
εγώ ήθελα να σου δείξω ότι ακόμα και ένα αυτοκίνητο με 140 ή 160 άλογα μπορεί να σε 'ικανοποιήσει' και να σε 'διασκεδάσει' σε βαθμό που να μην χρειάζεται κάποιος άλλα 60!!!
Κάποιος άλλος μπορεί να χρειάζεται (όπως εγώ στο επόμενο 'του του' αφού θα έχω συνιθίσει τα 140) !
Οπότε μετά κοιτάς να δώσεις λεφτά για άλλα πράγματα όπως οδική συμπεριφορά, εμφάνιση, ποιότητα κλπ
-
Ο χρήστης lkar έγραψε:
Στο Audi forum έχεις μπει ποτέ; Με βρίζουν κι εκείKaλά, πώς τα 'χεις καταφέρει έτσι;;
:ysterical: -
Εσύ δεν μου είπες ότι έχεις κράξει και το Α3 ανάλογα???
@babbis: Για το Αθήνα-Θεσσαλονίκη οι διαφορές σε χρόνους ξαναλέω θα είναι μηδαμηνές. Όσο για το πιο ξεκούραστα, επειδή ο δρόμος έχει βελτιωθεί στο μεγαλύτερο κομμάτι του, πάλι μηδαμηνές θα έίναι οι διαφορές αφού ούτε πολλά δύσκολα προσπεράσματα έχεις (αντίθετο με κατεβάσματα) ούτε στροφές κλπ. Αυτό που είπε ο Ikar για τις στροφές του κινητήρα μπορεί να ισχύει όχι όμως στα 160 αλλά στα 190+
p.s. Βόλος - Χάνια πλύ ωραία διαδρομή πράγματι
-
Ο χρήστης Babbis έγραψε:
πας καλά αάνθρωπέ μουμα είπα ότι μόνο οι alfa προσφερουν ευχαρίστηση? Εσύ αυτό κατάλαβες? Δλδ όταν κάποιος έχει alfa και πει ότι τον ενθουσάζει στην οδήγηση , αυτό συνεπάγεται ότι θεωρεί μόνο τις alfa διασκεδαστικές
εγώ ήθελα να σου δείξω ότι ακόμα και ένα αυτοκίνητο με 140 ή 160 άλογα μπορεί να σε 'ικανοποιήσει' και να σε 'διασκεδάσει' σε βαθμό που να μην χρειάζεται κάποιος άλλα 60!!!
Κάποιος άλλος μπορεί να χρειάζεται (όπως εγώ στο επόμενο 'του του' αφού θα έχω συνιθίσει τα 140) !
Οπότε μετά κοιτάς να δώσεις λεφτά για άλλα πράγματα όπως οδική συμπεριφορά, εμφάνιση, ποιότητα κλπ
ξαναδιάβασε τι έγραψες και πως
@traveller: εγκάθετος
@car_crazy: ξανά, είναι το ίδιο να ταξιδεύεις με 6η και 4.000σαλ και με 5η και 5.000+ έχοντας τα ίδια χλμ./ώρα;
ΑLFA ROMEO FORUM