-
Ο χρήστης lkar έγραψε:
Αν σ'ενοχλεί το ύφος μου μην με διαβάζεις. Τόσο απλά. Δεν θα μου υποδείξεις ούτε ΤΙ ούτε ΠΩΣ θα το γράφω, από τη στιγμή που δεν παραβαίνω τους κανονισμούς του 4TF -κάτι που άλλοι το κάνουν κατά συρροή-Σε ελεύθερο ανοιχτό forum είμαστε
ω καλα..!!
εδώ έπρεπε να είχαν το nick σου απο δίπλα για όποιον δεν κατάλαβε..!!!..
*'Ειδικότερα, στο 4T-Forum δεν επιτρέπεται:
* Η προσωπική επίθεση προς άλλα μέλη του Forum (flaming) ή **η δημοσίευση μηνυμάτων με σκοπό την πρόκληση οργισμένης αντίδρασης (flame baiting)**'*
εγω απορώ με τους mod...Και το ποioς τελικά ορίζεται το flame baiting..!!επίσης ποιός φταίει..αυτός που ξεσπαθώνει ή αυτός που το έχει κάνει σύστημα πλέον να σπάει τα κ#@$^ των άλλων που έχουν την ατυχία να είναι αναγκασμένοι να τον (τους) διαβάζουν σε αγαπημένα τους topic, με το κλασικό πλέον ύφος (ναι αυτο που αναφέρεται ο babbis)!!..
μπορεί κάποιος να μου απαντήσει σε αυτό..??
(και το κατα πόσο είναι 'νομότυπο' να την 'πεφτουν 2-3 συγκεκριμένοι χρήστες μαζί, λες και ειναι συνενοοημμένοι)
-
Ο χρήστης face έγραψε:
Αν σ'ενοχλεί το ύφος μου μην με διαβάζεις. Τόσο απλά. Δεν θα μου υποδείξεις ούτε ΤΙ ούτε ΠΩΣ θα το γράφω, από τη στιγμή που δεν παραβαίνω τους κανονισμούς του 4TF -κάτι που άλλοι το κάνουν κατά συρροή-
Σε ελεύθερο ανοιχτό forum είμαστε
ω καλα..!!
εδώ έπρεπε να είχαν το nick σου απο δίπλα για όποιον δεν κατάλαβε..!!!..
*'Ειδικότερα, στο 4T-Forum δεν επιτρέπεται:
* Η προσωπική επίθεση προς άλλα μέλη του Forum (flaming) ή **η δημοσίευση μηνυμάτων με σκοπό την πρόκληση οργισμένης αντίδρασης (flame baiting)**'*
εγω απορώ με τους mod...Και το ποioς τελικά ορίζεται το flame baiting..!!επίσης ποιός φταίει..αυτός που ξεσπαθώνει ή αυτός που το έχει κάνει σύστημα πλέον να σπάει τα κ#@$^ των άλλων που έχουν την ατυχία να είναι αναγκασμένοι να τον (τους) διαβάζουν σε αγαπημένα τους topic, με το κλασικό πλέον ύφος (ναι αυτο που αναφέρεται ο babbis)!!..
μπορεί κάποιος να μου απαντήσει σε αυτό..??
(και το κατα πόσο είναι 'νομότυπο' να την 'πεφτουν 2-3 συγκεκριμένοι χρήστες μαζί, λες και ειναι συνενοοημμένοι)
για βρες μου δικά μου μηνύματα που παραβαίνουν κάποιον κανονισμό, έστω κατά την κρίση σου. Τα υβριστικά μηνύματα περιλαμβάνονται; κάτι θα ξέρεις
-
Παρακαλώ να δοθεί τέλος στη διένεξη. Οδηγεί μαθηματικά σε εκνευρισμό και ύβρεις
-
οκ, το σταματώ εδώ.
-
Ο χρήστης Babbis έγραψε:
11λ για 1600 μου φαίνεται λίγο δύσκολο.
Δεν εχεις παρα να διαβασεις τα μυνηματα των κατοχων 147 1.6 που παρεθεσα. Εκτος αν θεωρεις οτι ψευδονται.
όπως και να έχει αγαπητέ koralli θα πρέπει να συγκρίνουμε τους Twin Spark με μοτέρ 15-10 ετίας για να δούμε αν όντως έχουν τόση διαφορά σε κατανάλωση, και βέβαια να τους συγκρίνουμε με μοτερ αντίστοιχης ιπποδύναμης.
Αν πχ ο 1600TS έβγαζε 120 άλογα το 1995 τότε ας τον συγκρίνουμε με έναν 1800/2000 της ίδιας εποχής που βγάζανε σχεδόν τα ίδια άλογα και σε αμάξια αντίσοιχου βάρους είχανε πάνω κάτω ίδιες επιδόσεις. Αν λοιπόν εκεί οι Twin Spark καίνε 2-4 λιτρα παραπάνω στα 100χλμ τότε στέκει το επιχείρημά σου για 'αντι-οικολογική' πολιτική.Επίσης μην ξεχνάς ότι οι σύγχρονοι κινητήρες JTS της Alfa έχουν σαφώς καλύτερη κατανάλωση από τους προηγούμενους.
Άρα** πρέπει να συγκρίνουμε** παλιούς με παλιούς ίδιας ισχύος, και νέους με νέους ίδιας ισχύος και επιδόσεων.
Τέλος το σχόλιό σου για τις ροπες των Twin Spark είναι επίσης λιγο out-of-date. Τα πιο ροπάτα 1600άρια σήμερα πχ focus 1600/golf 1600 έχουν σχεδόν 1 κιλό ροπής επιπλέον των Twin Spark δλδ 1/14,9 σχεδόν 5% παραπάνω ροπή, ενώ και αυτά την αποδίδουν ίσως και ψηλότερα των Alfa. Aντίστοιχα οι JTS έχουν την υψηλότερη ροπή στο λίτρο, όπως και ισχύ στο λίτρο εξαιρουμένων των 'ακριβών και μη συμβατικών' vvti/vtec.
Εγω αυτο που ξερω ειναι οτι ΣΗΜΕΡΑ η Alfa Romeo εχει επιλεξει να βαζει στην 147, η οποια πωλειται κανονικα, μοτερ TS. Δεκαετιας ή οχι ποσως με ενδιαφερει. Επομενως ενας υποψηφιος αγοραστης θα συγκρινει με βαση τα υπολοιπα αυτοκινητα της κατηγοριας και τις καταναλωσεις. Το οτι η AR δεν φροντισε να ανανεωσει ή εστω να βελτιωσει στα σημεια τους κινητηρες της στο θεμα της καταναλωσης - οπως πχ κανει η Opel με τους Ecotec που και αυτα ειναι μοτερ με χρονια στην πλατη τους- δεν ειναι προβλημα του υποψηφιου αγοραστη, ο οποιος θα συμφωνεις φανταζομαι οτι δε θα ψαξει να βρει μετρησεις δεκαετιας των 1.8/2.0 του ανταγωνισμου για να συγκρινει. Ουτε με ενδιαφερουν τα οικονομικα της καθε εταιρειας που μπορει να ειναι η αιτια για ολα αυτα. Οταν κοιτας που θα δωσεις τα χρηματα σου δεν υπαρχει ΠΡΕΠΕΙ και ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ στις συγκρισεις σαν αυτα που αναφερεις. Κοιτας τη προσφερει εκεινη τη στιγμη η Alfa Romeo και τι ο ανταγωνισμος σε αυτα τα λεφτα και αποφασιζεις.
Οσο για τον νεο JTS της 159 αν δεν κανω λαθος οι 4Τ γραψανε ως μειονεκτημα του την καταναλωση.
Για τις ροπες των TS στις χαμηλες στροφες ακομα και γνωστοι κατοχοι AR μου εχουν αναφερει οτι το θεωρουν προβλημα και οτι τα μοτερ αυτα θελουν στροφες για να δουλεψουν καλα. Η εμπειρια μου συμφωνει με τα λεγομενα τους. Τα τεχνικα στοιχεια απο μονα τους δεν ειναι πανακεια. Τελωσπαντων ο καθενας εχει τη δικη του αποψη.To 1.4TSI με 2 τουρμπίνες δεν νομίζω να μην καίει. ίσως καίει λιγότερο από ένα αντίστοιχο τούρμπο 1400άρι με 170 άλογα(δεν υπάρχει τέτοιο να συγκρίνουμε) αλλά πιστεύω καίει περισσότερο από ένα αμάξι 2,5 λίτρα γιατί με τέτοιο ατμοσφαιρικό θα το συγκρίνουμε. Marketing trick είναι η κατανάλωση. Κατά τα άλλα εξαιρετικό μοτερ και μπράβο στην VW και μακάρι να ακολουθήσουν και άλλοι. [/list]
Δεν εχεις παρα να διαβασεις στο σχετικο θεμα τις αποψεις κατοχων για να πειστεις.
-
Ο χρήστης koralli έγραψε:
11λ για 1600 μου φαίνεται λίγο δύσκολο.
Δεν εχεις παρα να διαβασεις τα μυνηματα των κατοχων 147 1.6 που παρεθεσα. Εκτος αν θεωρεις οτι ψευδονται.
147 1.6 έχει ο κουνιάδος μου και ο κολλητός μου. Καταναλωσεις πάνω από 9,5-10 βλέπουν μόνο σε τρελλό σκίσιμο. Ειδικά ο κολλητός μου που τον πήρα τηλ πριν γράψω, έκανε το 3ήμερο ταξίδι Λαρισα-Θεσ/κη-Κοζανη-Χωριο και πάλι πίσω. Πλην κίνησης πόλης έκανε τα πάντα. Highway, επαρχιακό δίκτυο, ορεινες διαδρομές, προσπερασματα, κίνηση λόγω επιστροφής κλπ. Μέση κατανάλωση 8,5λίτρα.
Εγω κατεβαίνοντας στην Υπερ-ειδική με :
Λάρισα-Καραβόμυλος 140χλμ/ω cruise control
Kαραβόμυλος-Αγ.Κων/νος συνεχόμενα προσπεράσματα με 3η/4η και τρελλό σκίσιμο
Αγ.Κων/νος - 2η Θήβας 150-200 ανάλογα την περίσταση
2η Θήβας - Χαλκίδα -Αρτάκη ?
Αρτάκη-Αττική Οδός 150-160 χλμ/ω
Αττική οδός μποτιλιάρισμα στην είσοδο
Αττική οδός -Σείριος (επιστροφή) με επίσης μποτιλιάρισμα στην είσοδο Α.ΟΈκαψα 10λ/100 χλμ με 4 άτομα + κλιματισμό.
Δεν ξερω τα παιδιά στο φόρουμ πως οδηγάνε και με ποιες συνθήκες μετράνε. Εγώ έχω 3 Twin Spark στην οικογένεια (2 1600, 1 1800) τα οποία ναι μεν καίνε παραπάνω από φίλο με 1600FSI αλλά όχι τρελλά νούμερα
11,5 λίτρα σε 1600άρι σημαίνει ή πρόβλημα στην διαχείρηση καυσίμου, ή τρύπιο ρεζερβουάρ.
Από εκεί και πέρα ουδής μίλησε για οικονομικές Alfa. Για όνομα του Θεού. Απλά δεν πιστεύω ότι καίνε πάνω από 1-1,5 λίτρο από τον μέσο όρο των 1600αριών. Μην ξεχνάμε ότι μια 147 με όλη την σπιρτάδα που έχει σε προκαλέι να πηγαίνεις γρήγορα!!
-
Σε 147 που είχε κολλητός μου είχε σταθερά 10 με 11.
-
Ο χρήστης koralli έγραψε:
όπως και να έχει αγαπητέ koralli θα πρέπει να συγκρίνουμε τους Twin Spark με μοτέρ 15-10 ετίας για να δούμε αν όντως έχουν τόση διαφορά σε κατανάλωση, και βέβαια να τους συγκρίνουμε με μοτερ αντίστοιχης ιπποδύναμης.
Αν πχ ο 1600TS έβγαζε 120 άλογα το 1995 τότε ας τον συγκρίνουμε με έναν 1800/2000 της ίδιας εποχής που βγάζανε σχεδόν τα ίδια άλογα και σε αμάξια αντίσοιχου βάρους είχανε πάνω κάτω ίδιες επιδόσεις. Αν λοιπόν εκεί οι Twin Spark καίνε 2-4 λιτρα παραπάνω στα 100χλμ τότε στέκει το επιχείρημά σου για 'αντι-οικολογική' πολιτική.Επίσης μην ξεχνάς ότι οι σύγχρονοι κινητήρες JTS της Alfa έχουν σαφώς καλύτερη κατανάλωση από τους προηγούμενους.
Άρα** πρέπει να συγκρίνουμε** παλιούς με παλιούς ίδιας ισχύος, και νέους με νέους ίδιας ισχύος και επιδόσεων.
Τέλος το σχόλιό σου για τις ροπες των Twin Spark είναι επίσης λιγο out-of-date. Τα πιο ροπάτα 1600άρια σήμερα πχ focus 1600/golf 1600 έχουν σχεδόν 1 κιλό ροπής επιπλέον των Twin Spark δλδ 1/14,9 σχεδόν 5% παραπάνω ροπή, ενώ και αυτά την αποδίδουν ίσως και ψηλότερα των Alfa. Aντίστοιχα οι JTS έχουν την υψηλότερη ροπή στο λίτρο, όπως και ισχύ στο λίτρο εξαιρουμένων των 'ακριβών και μη συμβατικών' vvti/vtec.
Εγω αυτο που ξερω ειναι οτι ΣΗΜΕΡΑ η Alfa Romeo εχει επιλεξει να βαζει στην 147, η οποια πωλειται κανονικα, μοτερ TS. Δεκαετιας ή οχι ποσως με ενδιαφερει. Επομενως ενας υποψηφιος αγοραστης θα συγκρινει με βαση τα υπολοιπα αυτοκινητα της κατηγοριας και τις καταναλωσεις. Το οτι η AR δεν φροντισε να ανανεωσει ή εστω να βελτιωσει στα σημεια τους κινητηρες της στο θεμα της καταναλωσης - οπως πχ κανει η Opel με τους Ecotec που και αυτα ειναι μοτερ με χρονια στην πλατη τους- δεν ειναι προβλημα του υποψηφιου αγοραστη, ο οποιος θα συμφωνεις φανταζομαι οτι δε θα ψαξει να βρει μετρησεις δεκαετιας των 1.8/2.0 του ανταγωνισμου για να συγκρινει.
Έχεις δίκιο στο ότι τώρα αγοράζεις και άρα συγκρίνεις με την τώρα αγορά και όχι με τότε. Απλά ήθελα να διευρκινήσω το ότι στο παρελθόν ναι μεν καίγανε παραπάνω οι Alfa αλλά είχανε απόδοση όση οι άλλοι με +200-300 κ.ε!! Απλά για την πληροφόρηση όσων δεν γνωρίζουν.
Ουτε με ενδιαφερουν τα οικονομικα της καθε εταιρειας που μπορει να ειναι η αιτια για ολα αυτα. Οταν κοιτας που θα δωσεις τα χρηματα σου δεν υπαρχει ΠΡΕΠΕΙ και ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ στις συγκρισεις σαν αυτα που αναφερεις. Κοιτας τη προσφερει εκεινη τη στιγμη η Alfa Romeo και τι ο ανταγωνισμος σε αυτα τα λεφτα και αποφασιζεις.
Σεβαστό ότι δεν σε ενδιαφέρουν τα οικονομικά κάθε εταιρίας. Απλά τέθηκε το ερώτημα από συμφορουμήτη γιατί έχει μείνει πίσω η Alfa σε κινητήρες και σκέφτηκα ότι πρέπει να του απαντήσω.
Οσο για τον νεο JTS της 159 αν δεν κανω λαθος οι 4Τ γραψανε ως μειονεκτημα του την καταναλωση.
Για τις ροπες των TS στις χαμηλες στροφες ακομα και γνωστοι κατοχοι AR μου εχουν αναφερει οτι το θεωρουν προβλημα και οτι τα μοτερ αυτα θελουν στροφες για να δουλεψουν καλα. Η εμπειρια μου συμφωνει με τα λεγομενα τους. Τα τεχνικα στοιχεια απο μονα τους δεν ειναι πανακεια. Τελωσπαντων ο καθενας εχει τη δικη του αποψη.Μα φυσικά. Είναι ένα οικογενειακό μοντέλο αρκετά βαρύ δυστυχώς το οποίο καίει παραπάνω από τον ανταγωνισμό.
Ταυτόχρονα όμως είναι μια σπορ λιμουζίνα, με ένα απο τα δυνατότερα ατμοσφαιρικά μοτερ στα 85 άλογα το λίτρο το κορυφαίο για συμβατικό μοτερ πλην της Citroen ( το οποίο όμως δεν φοράει η C5 !!!). Αυτός που θα παρει 159 δεν το πολυνοιάζει αν θα κάψει κανα λίτρο παραπάνω. όχι όμως ότι καίει τα κέρατά της.
Τελικά μπρεδέυτηκα
- Συζητάμε γιατί η Alfa δεν βγάζει οικονομικά αυτοκίνητα?
- Συζητάμε αν η Alfa μπορεί να βγάλει οικονομικά αυτοκίνητα?
- Συζητάμε αν η Alfa θέλει να βγάλει οικονομικά αυτοκίνητα?
- Συζητάμε αν η Alfa μπορεί να βγάλει οικονομικά και γρήγορα αυτοκίνητα?
Πάντως η Alfa είναι η μόνη εταιρία που άλλες φορές δέχετε κριτική για το ότι δεν βγαζει πλέον γρήγορα αμάξια.
Από τους ίδιους ανθρώπους δέχετε κριτική γιατι έχει μεγάλη κατανάλωση.
Αυτό είναι αποκλειστικότητα της Alfa Romeo σε αυτό το φόρουμ
-
Ο χρήστης Kid έγραψε:
Σε 147 που είχε κολλητός μου είχε σταθερά 10 με 11.αν οδηγεί νορμαλ, να παέι να το κοιτάξει. Αν και το νορμαλ είναι σχετικό.
Από εκεί και πέρα ανα οδηγεί νορμαλ κακώς πήρε 147 γιατί δεν είναι για νορμαλ οδηγηση. Για νορμαλ είναι το golf, corolla κλπ.
-
Ο χρήστης Babbis έγραψε:
Σε 147 που είχε κολλητός μου είχε σταθερά 10 με 11.
αν οδηγεί νορμαλ, να παέι να το κοιτάξει. Αν και το νορμαλ είναι σχετικό.
Από εκεί και πέρα ανα οδηγεί νορμαλ κακώς πήρε 147 γιατί δεν είναι για νορμαλ οδηγηση. Για νορμαλ είναι το golf, corolla κλπ.
Σιγά το υπεραμάξι την 147 που είναι για σκίσιμο και μόνο.. Λίγη σοβαρότητα..
-
-
Ο χρήστης Babbis έγραψε:
:shifty:Κάτι πιο ουσιώδες?
-
-
Ο χρήστης Babbis έγραψε:
:whistlink:Όταν τελειώνουν τα επιχειρήματα αρχίζουν τα άσχετα emoticons. Τεσπα, καλά να μαστε..
-
Ο χρήστης Kid έγραψε:
:whistlink:
Όταν τελειώνουν τα επιχειρήματα αρχίζουν τα άσχετα emoticons. Τεσπα, καλά να μαστε..
όχι να δείτε κι εσείς πως είναι να σας φέρονται έτσι
-
Ο χρήστης Babbis έγραψε:
:whistlink:
Όταν τελειώνουν τα επιχειρήματα αρχίζουν τα άσχετα emoticons. Τεσπα, καλά να μαστε..
όχι να δείτε κι εσείς πως είναι να σας φέρονται έτσι
Είναι που εγώ τώρα μιλάω με emoticons και όχι με στοιχεία και δεδομένα..
Και αυτό το 'εμείς' - 'εσείς' σταμάτα να το λες συνέχεια, μόνο στο μυαλό σου μέσα είναι.
-
-
-
Ο χρήστης Στέλλα έγραψε:
Στέλλα καλως ήρθες. Δεν μου δίνεις και το link με εξτρά emoticons γιατί από ότι προβλέπω τα emoticons του φόρουμ δεν θα φτάσουν [/list]
-
Πάντως Kid στο MSN μου έλεγες τις προάλλες ότι σκέφτεσαι σοβαρά για 147...
ΑLFA ROMEO FORUM