-
σιγουρα θα το εχετε προσεξει και εσεις...
δεν σας φαινεται οτι οι οδηγοι εχουν λαλησει πλεον...;;
ημουν σε σταση κοντα σε φαναρι και στα 0.5 δευτερα αρχιζε το κορναρισμα...
και οταν περιμενεις στην σταση μιση ωρα ακους ΠΟΛΥ...
στο τεταρτο μου ειχε ερθει να αρπαξω ενα καραφλα και να τον αρχισω στις κλωτσιες....να μην μιλησω για προσπερασεις και αλλαγες λωριδων ή εξοδους απο βενζιναδικα..
-
Το πιο σπαστικο ειναι οταν εχουν περασει καμποσοι με κοκκινο σε διασταυρωση, εισαι πρωτος στο φαναρι και εχει αναψει πρασινο για εσενα κι ενω οι καθυστερημενοι περνανε ακομα μπολικοι μπολικοι μπροστα σου ο απο πισω σου κορναρει. Τον πλακωνεις ή οχι;
-
το πιο επικό όμως είναι να κάνεις το λάθος και να κορνάρεις σε γύφτο με σάπιο αγροτικό (κοινώς portable παλιατζίδικο) όπου όσο χοντρή πατάτα και να έχει κάνει θα σταματήσει να σου ζητήσει κ τα ρέστα. και ενώ όλοι αυτοί δεν έχουν ασφάλειες χαρτιά κλπ κ αποτελούν δημόσιο κίνδυνο, κυκλοφορούν χαλαρά στους δρόμους κ η αστυνομία δεν κάνει τίποτα...
-
Ο χρήστης kingstonian έγραψε:
σιγουρα θα το εχετε προσεξει και εσεις...δεν σας φαινεται οτι οι οδηγοι εχουν λαλησει πλεον...;;
ημουν σε σταση κοντα σε φαναρι και στα 0.5 δευτερα αρχιζε το κορναρισμα...
και οταν περιμενεις στην σταση μιση ωρα ακους ΠΟΛΥ...
στο τεταρτο μου ειχε ερθει να αρπαξω ενα καραφλα και να τον αρχισω στις κλωτσιες....να μην μιλησω για προσπερασεις και αλλαγες λωριδων ή εξοδους απο βενζιναδικα..
εκει ακριβως ηθελα και εγω να καταληξω με αυτα που εγραφα τοσο καιρο , τωρα για το τι φταει ,δεν ειμαι σιγουρος μπορει η κριση, μπορει η νοοτροπια του Ελληνα ή ενα σωρο αλλα ή μπορει και ολα μαζι ,ομως αυτο που μετραει και εχει σημασια ειναι οτι η κατασταση εχει ξεφυγει. Καθε μερα αντικριζω καταστασεις και συμπεριφορες που μονο ως εγκληματικες μπορουν να χαρακτηριστουν πχ τα λεωφορεια, παλαιοτερα ελεγα ΩΧ καθε φορα που τα ειχα μπροστα μου γιατι αντε να πηγαιναν το πολυ με 60 τωρα ομως τα τελευταια 2 χρονια ολα τα λεωφορεια που εχω βρει πηγαινουν με πανω απο 90 και οχι μονο στον εθνικο δρομο αλλα και σε επαρχιακους δρομος ανεξαρτητα αν βρεχει ή χιονιζει κτλ.
-
Ο χρήστης kingstonian έγραψε:
δεν σας φαινεται οτι οι οδηγοι εχουν λαλησει πλεον...;;Ναι, εδώ και 10 χρόνια.
-
Ο χρήστης vlasis-b έγραψε:
εκει ακριβως ηθελα και εγω να καταληξω με αυτα που εγραφα τοσο καιρο , τωρα για το τι φταει ,δεν ειμαι σιγουρος μπορει η κριση, μπορει η νοοτροπια του Ελληνα ή ενα σωρο αλλα ή μπορει και ολα μαζι ,ομως αυτο που μετραει και εχει σημασια ειναι οτι η κατασταση εχει ξεφυγει. Καθε μερα αντικριζω καταστασεις και συμπεριφορες που μονο ως εγκληματικες μπορουν να χαρακτηριστουν πχ τα λεωφορεια, παλαιοτερα ελεγα ΩΧ καθε φορα που τα ειχα μπροστα μου γιατι αντε να πηγαιναν το πολυ με 60 τωρα ομως τα τελευταια 2 χρονια ολα τα λεωφορεια που εχω βρει πηγαινουν με πανω απο 90 και οχι μονο στον εθνικο δρομο αλλα και σε επαρχιακους δρομος ανεξαρτητα αν βρεχει ή χιονιζει κτλ.
Η πρωτη δημοσιευση σου την οποια καταφερνω να διαβασω ειναι αυτη... Και ειναι και ανεδαφικη.
Τα παλαιοτερα λεωφορεια κινουνταν με μαξιμουμ 60 διοτι ειτε δεν ειχαν την ισχυ για το κατι παραπανω, ειτε δεν ηταν ασφαλης η κινηση τους με μεγαλυτερη ταχυτητα. Τα σημερινα με μεσο ορο 420PS, ροπη ηλεκτραμαξας, ενεργητικη αναρτηση, ESP, και διαχρονικα εξι μετρα μεταξονιο 'μαζευουν' χιλιομετρα πιο ανετα, στριβουν σαν τρενα και ακομη και σε οριακες συνθηκες το πολυ πολυ - σε οριακες συνθηκες - να 'πεταξουν λιγα μουτρα' (υποστροφη) κατασταση η οποια μαζευεται με μια κινηση. Βεβαια μιλαω για τους επαρχιακους δρομους διοτι στο εθνικο δικτυο δεν υπαρχει καν θεμα ασφαλειας (ο λογος που ο κοφτης τους ειναι ρυθμισμενος στα 100 με οδηγια της Ε.Ε. ειναι καθαρα για λογους οικονομιας). Το μονο 'εγκλημα' ειναι οτι σε στροφοδιαδρομη ταλαιπωρουνται αρκετα οι επιβατες, θεμα ασφαλειας παντως δεν υπαρχει. Το αν βρεχει ή χιονιζει εχει μικρη επιρροη στην συμπεριφορα τους λογω του μεγαλου αξονικου τους βαρους ('παταει' καλυτερα). Αν σε τρομαζουν στο δρομο δεν μπορω να φανταστω καν τι θα εκανες σε καποιον σκανδιναβικο επαρχιακο δρομο οταν θα διασταυρωνοσουν με καποιο απο τα τοπικα βλεποντας το να βγαινει απο στροφη με 70+ σε αρκτικες συνθηκες με μονη διαφορα με τα ελληνικα τα χιονολαστιχα, που ομως τα χρησιμοποιουν και πολλα ελληνικα τον χειμωνα, ιδιαιτερα αυτα που κινουνται σε ορεινους νομους.
Δεν σημαινουν βεβαια τα παραπανω οτι δεν υπαρχουν εγκληματιες οδηγοι λεωφορειων, απλα ειναι λιγοι - πολυ λιγοι. Πολυ επικινδυνοι ομως... -
Το βάζω εδώ αλλά θα μπορούσε να πάει στο 'ότι πιο απίθανο' ή στο 'φόρουμ αγροτών'.
Ο κόσμος δεν πάει καθόλου καλά μα το Θεό. Σε κάποιο απο τα λιόφυτα που έχουμε στο χωριό του πατέρα μου έχει μια τεράστια χοντρολιά στην άκρη του δρόμου. Φαίνεται ξέμπαρκη αλλά ανήκει σε μας. Το Νοέμβριο που μας πέρασε ανακαλύπτουμε ότι κάποιος πήγε και έριξε κάτι στο δέντρο κι αυτό ξεράθηκε. Ακόμα και τώρα που γράφω δεν μπορώ να είμαι σίγουρος για ποιό λόγο έγινε αυτό. Το περιστατικό που έγινε προχθες μπορεί να συνδεθεί αλλά και πάλι 100% με σιγουριά δεν μπορούμε να μιλάμε. Προχθες λοιπόν η καλή μου η μανούλα πήγε στο χωριό σαν λάτρης της εξοχής που είναι. Καβάλησε το L200 λοιπόν και πήγε με κατεύθυνση το λιόφυτο αυτό. Πλησιάζοντας είδε από μακριά ένα μεγάλο αγροτικό μηχάνημα νακάνει περίεργους ελιγμούς δίπλα απο το λιόφυτο. (Δυστυχώς δεν ξέρει τι ακριβώς μηχάνημα ήταν τι ρώτησα αν ήταν τρακτέρ, τσαπάκι και στοτ έλος μου είπε ότι έμοιαζε με μπουλντόζα)
Ο οδηγός λοιπόν του μηχανήματος αυτού κατεβάζει τη 'χούφτα' και ετοιμάζεται να την καρφώσει στη ρίζα της ελιάς αυτής με σκοπό να την ξεριζώσει όταν αντιλαμβάνεται τη μητέρα μου. Σταματάει την όλη επιχείρηση και κάνει νόημα της μητέρας μου να περάσει αλλά αυτή του κάνει από μακριά ότι σκοπεύει να μείνει εκεί που είναι. Είδε κι απο είδε ο τύπος, παίρνει το μηχάνημα του και την κάνει με ελαφριά.
Το σημειώνω, ότι το δέντρο αυτό είναι αρκετά μεγάλο, έχει πολλά κιλά ξύλα για το τζάκι 'πάνω του'. Αλλά είναι δυνατόν? Γίνονται τέτοια πράγματα? Το περίεργο είναι ότι ο οδηγός του μηχανήματος δεν είναι από το χωριό αλλιώς θα τον αναγνώριζε η μητέρα μου. -
ΑΝ καταλαβα καλα, καποιος παει να σας κλεψει μια ελια κ πιθανολογεις οτι τη θελει για να την κανει καυσιμο για τζακι?
Κ που το παραξενο? Αφου ειπαμε, ο καθε καφρος κανει οτι γουσταρει κ μαλιστα ανενοχλητος, αφου το να κανεις κατι για αυτο εχει καταντησει ηθικα κ ποινικα κολασιμο. Αρα που το παραξενο?
-
Ο χρήστης Megane98hp έγραψε:
....99% ειναι αυτος που εχει το χωραφι διπλα σας και το κανει για να καταπατησει το δικο σου χωραφι ετσι ωστε να μεγαλωσει το δικο του
και μπορει και να τη θελει και για το τζακι του επισειςαυτος με το μηχανιμα πιθανοτατα να μην εχει ιδεα για το τι και πως, ετσι γινεται πληρωνεις ενα μηχανιμα να σου κανει δουλειες ο χειριστης δεν καθεται βεβαια να ελενξει τα συμβολαια αμα το χωραφι ειναι δικο σου
-
κατεβαίνω τώρα το πρωί να πάω στο αμάξι, πάω πρώτα να πετάξω τα σκουπίδια και πηγαίνοντας προς το αμάξι περπατώντας ανάποδα από τη ροή του δρόμου στην άκρη του και βλέποντας μπροστά ακούω μια κόρνα από πίσω κ πριν προλάβω να γυρίσω με περνάει ένας, ανάποδα εννοείται αφού είναι μονής κατευθύνσεως. Εκείνη την ώρα μου ανέβηκε το αίμα στο κεφάλι αλλά ήταν ήδη αργά αφού με πρόλαβε στον ύπνο και είχε φύγει ο καριόλης ΜΕ ΠΟΙΟ ΘΡΑΣΟΣ ΡΕ ΠΟΥΣΤΗ ΚΟΡΝΑΡΕΙΣ ΚΙ ΑΠΟ ΠΑΝΩ ΕΡΧΟΜΕΝΟΣ ΑΝΑΠΟΔΑ
άλλη φορά θα πιει το παντελόνι του τον καφέ μου που κουβαλάω
-
Κι η δική του οπτική:
ΜΕ ΠΟΙΟ ΘΡΑΣΟΣ ΡΕ ΠΟΥΣΤΗ ΣΥΓΧΥΖΕΣΑΙ ΚΙ ΑΠΟ ΠΑΝΩ ΠΕΡΠΑΤΩΝΤΑΣ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ
Εσύ περπατούσες στο δρόμο όπου ΔΕΝ έπρεπε να βρίσκεσαι καθόλου
Αυτός πήγαινε ανάποδα στο δρόμο όπου έπρεπε να βρίσκεται με αντίθετη φοράΥ.Γ.1: Στην πράξη κι εγώ ομοίως θα αγανακτούσα όπως κι εσύ, αλλά τελικά ποιος είναι λιγότερο λάθος και ποιος περισσότερο;
Υ.Γ.2: Εκτός κι αν στο σημείο δεν υπάρχει πεζοδρόμιο οπότε αναγκαστικά πήγαινες από την άκρη του δρόμου -
εκείνος είναι ο πιο λάθος γιατί ξέρει ότι πάει ανάποδα και δεν μπορεί να έχει την απαίτηση να έχει τα ίδια δικαιώματα με τον κανονικά ερχόμενο
-
Ο χρήστης dmitspan έγραψε:
εκείνος είναι ο πιο λάθος γιατί ξέρει ότι πάει ανάποδα και δεν μπορεί να έχει την απαίτηση να έχει τα ίδια δικαιώματα με τον κανονικά ερχόμενομηπως απλως σε κορναρε για να μην τρομαξεις που ερχοταν αναποδα, και οχι απαραιτητα να κανεις στην ακρη...
ή ειναι τοσο στενος ο δρομος που επρεπε να κανεις στην ακρη για να περασει?
-
Ο χρήστης dmitspan έγραψε:
κατεβαίνω τώρα το πρωί να πάω στο αμάξι, πάω πρώτα να πετάξω τα σκουπίδια και πηγαίνοντας προς το αμάξι περπατώντας ανάποδα από τη ροή του δρόμου στην άκρη του και βλέποντας μπροστά ακούω μια κόρνα από πίσω κ πριν προλάβω να γυρίσω με περνάει ένας, ανάποδα εννοείται αφού είναι μονής κατευθύνσεως. Εκείνη την ώρα μου ανέβηκε το αίμα στο κεφάλι αλλά ήταν ήδη αργά αφού με πρόλαβε στον ύπνο και είχε φύγει ο καριόλης ΜΕ ΠΟΙΟ ΘΡΑΣΟΣ ΡΕ ΠΟΥΣΤΗ ΚΟΡΝΑΡΕΙΣ ΚΙ ΑΠΟ ΠΑΝΩ ΕΡΧΟΜΕΝΟΣ ΑΝΑΠΟΔΑάλλη φορά θα πιει το παντελόνι του τον καφέ μου που κουβαλάω
εκείνος είναι ο πιο λάθος γιατί ξέρει ότι πάει ανάποδα και δεν μπορεί να έχει την απαίτηση να έχει τα ίδια δικαιώματα με τον κανονικά ερχόμενο
Το οτι παει αναποδα, αφορα εκεινον, την τροχαια κ οποιο τυχον οχημα ερχεται κανονικα. Σε καμμια περιπτωση δεν αφορα εσενα. Εσενα ο οποιος δεν επρεπε να ειναι εκει γιατι δεν επρεπε να περπαταει στο δρομο.
-
Είναι ίδια περίπτωση με κάτι που είχα ποστάρει κι εγώ πριν μερικές μέρες. Είναι και οι 2 λάθος οπότε δεν έχει κανένας δικαίωμα να την πει στον άλλο. (Στη δική μας περίπτωση μιλάω για τη κόρνα)
-
Εάν διέσχιζε κάθετα το δρόμο, κοίταζε μόνο από τη μία πλευρά για αυτοκίνητα και δεν αντιλήφθηκε αυτόν που έρχεται ανάποδα;
Ποιος θα έφταιγε τότε;
-
Ο χρήστης avel έγραψε:
Εάν διέσχιζε κάθετα το δρόμο, κοίταζε μόνο από τη μία πλευρά για αυτοκίνητα και δεν αντιλήφθηκε αυτόν που έρχεται ανάποδα;Ποιος θα έφταιγε τότε;
Λογικά σε τέτοια τροχαία με τραυματισμούς ή ... πάντα θα φταίει το αυτοκίνητο είτε πήγαινε ανάποδα είτε κανονικά. Απλά νομίζω πάει με αναστολή ο ένοχος (έτσι νομίζω τουλάχιστον)
-
-
Ο χρήστης avel έγραψε:
Εάν διέσχιζε κάθετα το δρόμο, κοίταζε μόνο από τη μία πλευρά για αυτοκίνητα και δεν αντιλήφθηκε αυτόν που έρχεται ανάποδα;Ποιος θα έφταιγε τότε;
κ οι δυο. το νοημα αυτων που ειπα ειναι αυτο που λεει ο megane.
-
@dmitspan: Αποκλείεις το ενδεχόμενο να σου κόρναρε για να σε προειδοποιήσει και να μην πεταχτείς κάθετα στον δρόμο, επειδή γνώριζε ότι πήγαινε ανάποδα και υπήρχε μεγάλη πιθανότητα να μην γυρίσεις για να ελέγξεις από τη μεριά που ερχόταν ?
Μήπως με το κορνάρισμα απέτρεψε ενδεχόμενο ατύχημα και αντί να τον βρίζεις θα έρεπε να τον ευχαριστήσεις ?
Το ποιος φταίει ή όχι, είναι κάτι που εξετάζεται κατόπιν του συμβάντος. Θέλω να πιστεύω ότι και εσύ θεωρείς καλύτερη την κατάληξη χωρίς ατύχημα και ας εκνευρίστηκες με το κορνάρισμα, παρά να γινόταν και να ψάχνατε για το ποιος έφταιγε, με μεγάλες πιθανότητες την έρευνα αυτή να την έκανες με πατερίτσες ή ακόμα χειρότερα από το νοσοκομείο.ΥΓ. Κακώς οδηγούσε αντίθετα στον μονόδρομο. Κακώς περπατούσες στον δρόμο.
Επειδή όμως και τα δυο συμβαίνουν συνέχεια μπροστά μας, καλύτερα είναι να προλαμβάνουμε τα δυσάρεστα, παρά να χρειάζεται να αποδεικνύουμε το δίκιο μας στα δικαστήρια.
Ζώα,ζώα,ζώα....... [#5]