-
Πως προκυπτει οτι δεν χρειαζεται, αν θες να εφαρμοσεις το νομο, καθε 5 δευτερολεπτα να σταματα η παραλιακη για καθε μεμονωμενο ατομο που εμφανιζεται και θελει να περασει?
Οι πεζοι οντως δεν ειναι το προβλημα, ο τροπος που λειτουργει η συγκεκριμενη διαβαση ειναι το προβλημα.
Ακυρη δικαιολογια το οτι καποιες ρυθμισεις στους δρομους της Ελλαδα εχουν μπει λαθος? Δεν συμβαινει δηλαδη αυτο ε?
Οτι δεν εχουν ακολουθηθει οι διαδικασιες που ο ιδιος νομος απαιτει (οχι ειδικα εκει, γενικοτερα) οποτε δεν μπορεις να μου ζητας να σεβαστω αυτο που αυτος ο νομος ζηταει?
Οτι επειδη ισχυουν τα παραπανω, δημιουργουν τελικα μεγαλυτερο προβλημα απο οτι υπαρχουν για να λυσουν?
Ακυρη δικαιολογια το οτι, για να μην το κανει η συντριπτικη πλειοψηφια, τοτε μαλλον ειναι λαθος? Κανενας τελικα δεν αναγνωριζει αυτο που λες εσυ ως σωστο? Τι διαολο? Εγω δεν θυμαμαι ΠΟΤΕ, ΚΑΝΕΝΑΝ να σταματαει σε εκεινη τη διαβαση (και κανω ή 'κανω' αυτη τη διαδρομη απο 5 χρονων). Σε παω στοιχημα οτι ουτε οι ιδιοι οι πεζοι που σημερα περιμενουν να περασουν απεναντι, δεν θα σταματησουν αυριο σε εκεινη τη διαβαση. -
Εσύ δε θυμάσαι κανέναν να σταματάει στη διάβαση και γω μια χαρά θυμάμαι ότι το να διασχίσεις την Ποσειδώνος στη Βούλα ιδίως αν είσαι με παιδιά ή ηλικιωμένους είναι πολύ επικίνδυνο είτε έχει είτε δεν έχει διάβαση. Τα μόνα ασφαλή σημεία είναι τα 3 φανάρια (Ασκληπιείο, μετά το Bo και στο Δημαρχείο).
Αρα είτε είναι λάθος οι πεζοί που θέλουν να διασχίσουν σε άλλα σημεία εκτός των 3 φαναριών είτε είναι λάθος οι οδηγοί.
Το ότι 'το κάνει η συντριπτική πλειοψηφία' δε μου λέει τίποτα.
(Νομίζω ότι έδειξα σαφώς ότι δεν υφίσταται πραγματική εκ του ΚΟΚ υποχρέωση να σταματούν οι οδηγοί στις διαβάσεις πεζών (εκτός και αν στρίβουν δεξιά, που είναι άλλες διατάξεις που δεν παρέθεσα))
-
Ο χρήστης MAD-MAX-13 έγραψε:
ναι επειδη απο οτι φαινεται συμφωνα με τα ισχυρα λεγομενα σου μαλλον μου διευφυγε...θελω να μου δειξεις: να δω γραπτως και με σφραγιδες και ονομα υπευθυνου ΕΠΙΣΗΜΟ εγγραφο της αστυνομιας που να δηλωνει την νομιμοτητα κινησης ποδηλατων σε ολο το μηκος της ΛΕΩΦΟΡΟΥ ΠΟΣΕΙΔΩΝΟΣΕΠΙΣΗΣ και το οτι επιτρεπεται η κινηση αλογων και ζωηλατων οχηματων χωρις ειδικη αδεια στην ΛΕΩΦΟΡΟ ΠΟΣΕΙΔΩΝΟΣ
γιατι ο κοκ λεει που ΔΕΝ επιτρεπονταιΟ ΚΟΚ δεν είνπαι υποχρεωμένος να λέει ότι κάτι επιτρεπεται και συνήθως δεν το κάνει. Λέει πότε κάτι απαγορεύεται. Και στην Ποσειδώνος η κίνηση των ποδηλάτων ΔΕΝ απαγορεύεται. Τι να κάνουμε τώρα.
Αντίθετα, απαγορευεται ρητά με πινακίδες η κίνηση με ταχύτητα άνω των 90 χλμ/ώρα σε οποιοδήποτε σημείο αυτού του δρόμου και άνω των 80, 70 (και νομίζω σε κάποια σημεία 50) ανάλογα με το κομμάτι που δυανύεις. Επίσης όταν είχα δώςει εγώ για δίπλωμα απαγορευόντουσαν ρητά οι απότομοι ελιγμοί και η μη τήρηση αποστάσεων ασφαλείας ΕΙΔΙΚΑ δίπλα σε δικυκλιστές.
-
Ο χρήστης Χρήστος Λάππας έγραψε:
ναι επειδη απο οτι φαινεται συμφωνα με τα ισχυρα λεγομενα σου μαλλον μου διευφυγε...θελω να μου δειξεις: να δω γραπτως και με σφραγιδες και ονομα υπευθυνου ΕΠΙΣΗΜΟ εγγραφο της αστυνομιας που να δηλωνει την νομιμοτητα κινησης ποδηλατων σε ολο το μηκος της ΛΕΩΦΟΡΟΥ ΠΟΣΕΙΔΩΝΟΣ
ΕΠΙΣΗΣ και το οτι επιτρεπεται η κινηση αλογων και ζωηλατων οχηματων χωρις ειδικη αδεια στην ΛΕΩΦΟΡΟ ΠΟΣΕΙΔΩΝΟΣ
γιατι ο κοκ λεει που ΔΕΝ επιτρεπονταιΟ ΚΟΚ δεν είνπαι υποχρεωμένος να λέει ότι κάτι επιτρεπεται και συνήθως δεν το κάνει. Λέει πότε κάτι απαγορεύεται. Και στην Ποσειδώνος η κίνηση των ποδηλάτων ΔΕΝ απαγορεύεται. Τι να κάνουμε τώρα.
Αντίθετα, απαγορευεται ρητά με πινακίδες η κίνηση με ταχύτητα άνω των 90 χλμ/ώρα σε οποιοδήποτε σημείο αυτού του δρόμου και άνω των 80, 70 (και νομίζω σε κάποια σημεία 50) ανάλογα με το κομμάτι που δυανύεις. Επίσης όταν είχα δώςει εγώ για δίπλωμα απαγορευόντουσαν ρητά οι απότομοι ελιγμοί και η μη τήρηση αποστάσεων ασφαλείας ΕΙΔΙΚΑ δίπλα σε δικυκλιστές.
εσυ ισχυριστηκες οτι επιτρεπετε...αρα εσυ πρεπει να αποδειξεις οτι επιτρεπετε...οχι εγω που διαφωνω μαζι σου
http://el.wikipedia.org/wiki/Τ�% ... E%B5%CE%BB
'....το βάρος της απόδειξης το φέρει αυτός που κάνει τον ισχυρισμό, και όχι αυτός που προσπαθεί να τον καταρρίψει'
-
Ο Kacey μια χαρα τα λεει απλως μερικοι δεν θα καταλαβουν ποτε.
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
Εσύ δε θυμάσαι κανέναν να σταματάει στη διάβαση και γω μια χαρά θυμάμαι ότι το να διασχίσεις την Ποσειδώνος στη Βούλα ιδίως αν είσαι με παιδιά ή ηλικιωμένους είναι πολύ επικίνδυνο είτε έχει είτε δεν έχει διάβαση. Τα μόνα ασφαλή σημεία είναι τα 3 φανάρια (Ασκληπιείο, μετά το Bo και στο Δημαρχείο).**Αρα είτε είναι λάθος οι πεζοί που θέλουν να διασχίσουν σε άλλα σημεία εκτός των 3 φαναριών είτε είναι λάθος οι οδηγοί.
Το ότι 'το κάνει η συντριπτική πλειοψηφία' δε μου λέει τίποτα.**
(Νομίζω ότι έδειξα σαφώς ότι δεν υφίσταται πραγματική εκ του ΚΟΚ υποχρέωση να σταματούν οι οδηγοί στις διαβάσεις πεζών (εκτός και αν στρίβουν δεξιά, που είναι άλλες διατάξεις που δεν παρέθεσα))
Την τριτη επιλογη, το να ειναι λαθος η διαβαση (οχι το σημειο που ειναι, αλλα ο τροπος που παει να κανει αυτο που παει να κανει), ειναι τοσο απιθανο να συμβαινει? ΤΟΣΕΣ ΣΕΛΙΔΕΣ ρε πστ μου...Και αυτο ακριβως ειναι αυτο που θα επρεπε να σου λεει το οτι η συντριπτικη πλειοψηφια την αγνοει.
Να σου πω, με το περιφημο V85 συμφωνεις? Νομιζω ξερεις τι ειναι.
-
ναι επειδη απο οτι φαινεται συμφωνα με τα ισχυρα λεγομενα σου μαλλον μου διευφυγε...θελω να μου δειξεις: να δω γραπτως και με σφραγιδες και ονομα υπευθυνου ΕΠΙΣΗΜΟ εγγραφο της αστυνομιας που να δηλωνει την νομιμοτητα κινησης ποδηλατων σε ολο το μηκος της ΛΕΩΦΟΡΟΥ ΠΟΣΕΙΔΩΝΟΣ
ΕΠΙΣΗΣ και το οτι επιτρεπεται η κινηση αλογων και ζωηλατων οχηματων χωρις ειδικη αδεια στην ΛΕΩΦΟΡΟ ΠΟΣΕΙΔΩΝΟΣ
+1
Γενικά ισχύει πως ότι δέν απαγορεύεται, επιτρέπεται.
Σύμφωνα με τον ΚΟΚ τα ποδήλατα απαγορεύονται σε δρόμους ταχείας κυκλοφορίας και αυτοκινητόδρομους.
Σε άλλο άρθρο λέει οτι οι δρόμοι ταχείας κυκλοφορίας ορίζονται με ειδικές πινακίδες είτε πάνω τους είτε στους δρόμους που οδηγούν σε αυτούς. Άρα εφόσον δέν υπάρχουν τέτοιες πινακίδες στους συγκεκριμένους δρόμους, δέν είναι ταχείας κυκλοφορίας και δέν απαγορεύονται τα ποδήλατα.
Επίσης ο όρος Εθνική Οδός δέν ορίζεται κάπου στον ΚΟΚ. Η συνεπαγωγή οτι η Ποσειδόνως είναι Εθν. Οδός οπότε απαγορεύονται τα ποδήλατα επομένως είναι αβάσιμη, εκτός αν αυτό προκύπτει απο κάποια άλλη νομοθεσία εκτός ΚΟΚ.
-
ξεκινησε παλι η κολοκυθια και τωρα μαλιστα και με συνηγορο
-
Έτσι λειτουργούν οι νόμοι και εκπλήσσομαι που δεν το γνωρίζεις. Δεν θα δεις πολλούς νόμους να λένε επιτρέπεται να καπνίζετε μέσα στο αυτοκίνητο σας, ή επιτρέπεται να συνομιλείτε με την συνοδηγό σας. Οι νόμοι ξεκαθαρίζουν τι ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ να κάνεις. Δεν επιτρέπεται να ακούς δυνατά μουσική κάποιες ώρες της ημέρας. Δεν επιτρέπεται να πετάς σκουπίδια. Δεν επιτρέπεται να παρκάρεις πάνω σε γωνίες. Δεν επιτρέπεται να υπερβαίνεις το όριο ταχύτητας.
-
τι δεν καταλαβαινεις?
εσυ ειπες οτι η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ επιτρεπει την κινηση στο ΣΥΝΟΛΟ της ΛΕΩΦΟΡΟΥ ΠΟΣΕΙΔΩΝΟΣ
και εγω σου ζητησα να μου το δειξεις...να δω γραπτως και με σφραγιδες και ονομα υπευθυνου ΕΠΙΣΗΜΟ εγγραφο της αστυνομιας που να δηλωνει την νομιμοτητα κινησης ποδηλατων σε ολο το μηκος της ΛΕΩΦΟΡΟΥ ΠΟΣΕΙΔΩΝΟΣ -
Πάμε πάλι:
Οι νόμοι δεν 'επιτρέπουν' οτιδήποτε. Απλά εξηγούν τι δεν επιτρέπεται. Θέτουν τα όρια πέρα από τα οποία ο πολίτης δεν πρέπει να προχωρά. Μπορείς να κινείσαι όπως θέλεις, αλλά όχι με περισσότερα από χ χιλιόμετρα την ώρα. Μπορείς να παρκάρεις όπου θέλεις, αλλά όχι όπου υπάρχει απαγορευτική πινακίδα, και όχι σε γωνίες, πεζοδρόμια, όχι σε δρόμους που περνάει λεωφορείο κλπ. Μπορείς να οδηγείς το αυτοκίνητο σου, αλλά μόνο εφόσον εσύ και οι επιβάτες σου φοράτε ζώνες ασφαλείας. Μπορείς να οδηγείς όπου θέλεις το ποδήλατο σου, αλλά όχι σε αυτοκινητόδρομους και δρόμους ταχείας κυκλοφορίας που έχουν ελάχιστο όριο τα 50χλμ/ώρα. Παρεμπιπτόντως, σε τέτοιους δρόμους δεν επιτρέπεται να υπάρχουν ούτε ποδήλατα, ούτε πεζοί.
Η Ποσειδώνος δεν είναι τέτοιος δρόμος. Δεν έχει τέτοια σήμανση, δεν έχει τέτοια όρια, δεν είναι Οδός ειδικής μελέτης και κατασκευής για την κυκλοφορία αυτοκινήτων οχημάτων και μοτοσικλετών, η οποία δεν εξυπηρετεί τις συνορεύουσες με αυτήν ιδιοκτησίες παρά μόνο με παράπλευρες βοηθητικές
οδούς και κόμβους και η οποία:
Α) συνδέεται μόνο με ειδικής διάταξης ισόπεδους και ανισόπεδους κόμβους με το υπόλοιπο κύριο οδικό δίκτυο,
Β) δε διασταυρώνεται ισόπεδα με άλλη οδό, μονοπάτι, σιδηροδρομική ή τροχιοδρομική γραμμή και
Γ) έχει χαρακτηριστεί με απόφαση του Υπουργού ΠΕΧΩΔΕ και έχει ειδική σήμανση με πινακίδες ως οδός ταχείας κυκλοφορίας». Η σήμανση που αναφέρεται είναι η Π26: Οδός ταχείας κυκλοφορίας.Άρα πολύ καλά κάνουν οι ποδηλάτες και οι πεζοί που την προτιμούν.
Αν παρόλα αυτά για να το πιστέψεις επιμένεις να θέλεις το σημείο του νόμου που λέει ξεκάθαρα ότι επιτρέπεται να κάνεις ποδήλατο στην Ποσειδώνος, θα ήθελα πρώτα να μου καταδείξεις το σημείο του νόμου που λέει ότι επιτρέπεται να τρως σάντουιτς με γαλοπούλα.
-
Στο τελευταιο νομιζω ο Geof1 πρεπει να απαντησει..
-
Πάμε πάλι:
....Δυστυχώς, κάποιοι από αυτούς που θα προσπαθήσουν στα επόμενα posts, να απαντήσουν με 'επιχειρήματα' σε αυτά που γράφει ο Χρήστος (στα αυτονόητα δηλαδή) ... θα ψηφίσουν στις επόμενες εκλογές (με τα γνωστά στο πετσί όλων μας αποτελέσματα )
-
ποια παραταξη σου πειραξε το πετσι σου? να ξερω για να ψηφισω την συγκεκριμενη μονο και μονο για να νομιζεις οτι εχεις δικιο και να μην χαλασει η μαγια...
-
Ειρωνία αντί για προβληματισμός. Σοφή επιλογή
-
στην ειρωνια απανταω με ειρωνια
και σε σχολια ασχετα με το αντικειμενο του θεματος επισης θα απαντησω με τον ιδιο τροποοσο περι σοφης επιλογης και χαμογελακια ειρωνικα ενα θα σου πω: ηνηκεν η ωρα που θα δουμε ποσο σκληροπετσος εισαι
lol
-
λολ δε θα πει τίποτα!
-
χαιρομαι που συμφωνεις απολυτα με τις αποψεις μου για συμπεριφορες σαν την δικη σου
-
Ο χρήστης UnHackAble έγραψε:
Ειρωνία αντί για προβληματισμός. Σοφή επιλογήΕιρωνια στην ειρωνια φιλαρακι, τι να κανουμε, ετσι παει. Ο προβληματισμος ειναι στο να επιχειρηματολογουν καποιοι υπερ του 'ελαχιστοι να γαμανε τη πλειοψηφια', με επιχειρηματα μαλιστα 'τα αυτοκινητα ειναι αυτα που ενοχλουν στους δρομος', 'δικτατορια των οχηματων επι του δρομου', 'να γινουν λιγοτερα τα αυτοκινητα για να κανουν πιο ανετα ποδηλατο' σε δρομους που εξυπηρετουν καθημερινα τη μιση Αττικη, κλπ κλπ.
-
Σε έχω υποστηρίξει στο παρελθόν όταν (πολλές φορές) έχεις δίκιο. Εδώ απλά δεν συμβαίνει αυτό. Όταν ο νόμος σου επιτρέπει να κινηθείς με το ποδήλατο πάνω στο οδόστρωμα στην Ποσειδώνος (και σου απαγορεύει να κινηθείς στο πεζοδρόμιο) τι άλλο να συζητήσεις? Είναι σαν να συζητάμε εάν το 1+1 κάνει τελικά 2 ... Αν εσένα σου φαίνεται λογικό συνέχισε να επιχειρηματολογείς υπέρ του αντιθέτου από το αυτονόητο ...
Ζώα,ζώα,ζώα....... [#5]