-
Τι λογους να χει να μην ερθει η τροχαια
-
Αδιαφορία, κακή οργάνωση, έλλειψη πόρων, 'πονόψυχοι' αστυνομικοί που αντί να βεβαιώσουν παράβαση ψάχνουν τον ιδιοκτήτη να τον ειδοποιήσουν να το πάρει (και την άλλη μέρα πάλι εκεί το έχει βάλει).
Η κατάσταση δεν είναι καθόλου καλή στο θέμα επιβολής του νόμου, ακόμα και όταν τους παίρνουμε τηλέφωνο.
Σημερινό στην γειτονιά μου (ο δρόμος χωράει άνετα να παρκάρουν κανονικά και από τις δυο μεριές της οδού) :
-
Απαραδεκτο.
Εμενα βγηκε καποιος απο το σπιτι του απεναντι και ενω ειχα παρκαρει νομιμα και μου λεει.
-Εδω απεναντι ειναι το σπιτι μου.
-Να το χαιρεστε .
-Ναι αλλα εδω παρκαρουμε εμεις που μενουμε.
-Ωραια.Βαλτε κυριε μια σημανση 'παρκιν μονο για τοπικους διαμενοντες'
-Καλα αστο και θα δεις τι θα παθεις.
-Αμαν.
Ουτε καν πεζοδρομιο. Νοοτροπια επαρχιας. -
εκει που σου λεει τι θα παθεις,του ριχνεις μια κουτουλια.
-
Kαι παραδίπλα στο σπίτι εκεί που βάζω το αυτοκίνητο καμιά φορά, έχουμε εναν κομπλεξικό 50άρι ο οποίος μένει με τη μάνα του.
Πάει ο πατέρας μου να παρκάρει μπροστά στο σπίτι του και του λέει.
-Γιατί το βάζεις εδώ ρε φίλε; (Με παράξενο υφάκι)
Πατέρας:- ΟΠΟΥ ΓΟΥΣΤΑΡΩ ΘΑ ΤΟ ΒΑΛΩ, πληρώνω τέλη, φόρους και δεν ενοχλώ κανέναν.
Από τότε δεν του έχει ξανα πεί τίποτα. Μέχρι και μπάλα βλέπουν μαζί στο καφενείο..Και όχι δεν παίζει να το χάραξε αυτός γιατί ήταν αλλού παρκαρισμένο
-
Μπορεί να το έκανε για ξεκάρφωμα όταν ήταν παρκαρισμένος αλλού. Σου λέει 'άμα το χαράξω τώρα που είναι μπροστά στο σπίτι μου, και εφόσον έχω κάνει μανούρα, θα καταλάβουν ότι το κάνα εγώ. Ενώ αν το χαράξω όταν το παρκάρουν αλλού δεν θα κινήσω υποψίες'.
well played. -
Nα ετοιμάσω βρεγμένη βέργα;
ή να φωνάξω τον kacey;
-
Ο χρήστης giannik1977 έγραψε:
Τι λογους να χει να μην ερθει η τροχαιαότι παιζουν το πουλάκι τους. εχω καλέσει 4 φορές αστυνομία για αυτοκινητα παρκαρισμένα πάνω στο πεζοδρόμιο (ολοκληρα πανω, οχι δυο ροδες κτλ) κ μαλιστα σε περιοχή που παρκαρεις για πλακα όλες τις ώρες/μερες (Μεταμορφωση). Ε, κ τις 4 φορές φορές με έχουν γραψει κανονικά
ο πεζός που ειχε περασει πανω απο το αμαξι που λετε, δεν ειχε πληρωσει φραγκο. του ειχε βγει κ αυτουνου αποζημειωση από τον οδηγό κ πατσίσαν-Καλα αστο και θα δεις τι θα παθεις.
σε φάσεις που μου λενε να το παρω κ εγω το αφήνω, παντα τους λεω μονος μου, 'αν γυρισω κ εχει τίποτα το αμαξι, θα τα πουμε διαφορετικά'
-
Ο χρήστης panosft έγραψε:
Να σου πω το πρόβλημά μου. Ανεβαίνουν στο πεζοδρόμιο και μου αφήνουν λίγο χώρο για να μπω στο σπίτι μου. Όταν γυρνάω με σακούλες με ψώνια, αν λέω αν τυχαία γρατζουνίσουν τα ψώνια μου κάποιο αμάξι που είναι παρκαρισμένο πάνω στο πεζοδρόμιο και μου κλείνει την είσοδο στο σπίτι μου τι πρέπει να κάνω; Να αφήσω χαρτάκι με τα στοιχεία μου για να του πληρώσω το βάψιμο ή να την κάνω;
Δε μου έχει τύχει να κάνω γρατζουνιά μέχρι τώρα γιατί προσέχω πολύ την ξένη περιουσία αλλά σκέφτομαι αν γίνει καμία στραβή τι θα κάνω;Καθένας είναι υπεύθυνος για τις πράξεις του και τα λάθη του. Αν γρατζουνίσεις το αυτοκίνητο του άλλου, υπάρχουν σωστές και λάθος αντιδράσεις: μπορείς απλά να αδιαφορήσεις, μπορείς να το διασκεδάσεις κιόλας, μπορείς να αφήσεις σημείωμα, μπορείς και να τον περιμένεις να του ζητήσεις συγνώμη και να τον αποζημιώσεις. Δική σου επιλογή είναι βασικά. Και δεν λέω επ ουδενί ότι εγώ ο 'σωστός' θα έκανα το 'σωστό'.
Εκφράζονται απόψεις εδώ μέσα απόλυτες, άλλες άκρως νομιμόφρονες (τηρώ τον ΚΟΚ απαρέγκλιτα, δεν παρκάρω, δεν τρέχω, δεν, δεν, δεν) και άλλες άκρως τσαμπουκαλίδικες (συνεχίζω τον δρόμο μου και δεν σταματώ, πάω γρήγορα στην αριστερή και ξεκουμπίσου από μπροστά μου, παρκάρω οπουδήποτε δεν απαγορεύεται άσχετα αν εμποδίζω πέρασμα, κλπ). Το παραπάνω σχόλιό μου το έκανα βασικά για να παρατηρήσω τις αντιδράσεις κάποιων από αυτούς που εκφράζουν, γενικά, τέτοιες απόψεις. Πχ:
αν η τροχαια δεν ερχεται για τους δικους της λογους?
Έχεις δικαίωμα σαν πολίτης και φορολογούμενος να απαιτήσεις να έρθει η αστυνομία. Αν τελικά δεν καταφέρεις να τους πείσεις, βγάζεις το Katana και 'το σφάζεις' το αμαξάκι.
Kαι παραδίπλα στο σπίτι εκεί που βάζω το αυτοκίνητο καμιά φορά, έχουμε εναν κομπλεξικό 50άρι ο οποίος μένει με τη μάνα του.
Πάει ο πατέρας μου να παρκάρει μπροστά στο σπίτι του και του λέει.
-Γιατί το βάζεις εδώ ρε φίλε; (Με παράξενο υφάκι)
Πατέρας:- ΟΠΟΥ ΓΟΥΣΤΑΡΩ ΘΑ ΤΟ ΒΑΛΩ, πληρώνω τέλη, φόρους και δεν ενοχλώ κανέναν.
Από τότε δεν του έχει ξανα πεί τίποτα. Μέχρι και μπάλα βλέπουν μαζί στο καφενείο..Μπράβο στον πατέρα σου, αυτή θεωρώ τη σωστή αντίδραση! Όχι κύριε, δεν ενδίδω στο θράσος σου και στην καταπάτηση των δικών μου ελευθεριών και στο λέω κατάμουτρα!
-
Ο χρήστης Χρήστος Λάππας έγραψε:
κυρίως γυναίκες το κάνουν αυτό που δεν ξέρουν καλό ή βαριούνται να παρκάρουν
-
Να σας πω και μια παλια ιστορια...
Φιλος μου που μενει κοντα σε σταθμο του μετρο, φωναξε την αστυνομια 10 ωρα το πρωι επειδη καποια με audi ειχε παρκαρει φαρδια πλατια μπροστα στο γκαραζ του. Ο φιλος μου εχασε τη δουλεια του γιατι ειχε αποκλειστει στο σπιτι του εντελως.
Ηρθαν οι αστυνομικοι κανονικα αλλα του ειπαν οτι πρεπει να ερθουν αλλες 3 φορες σε διαστηματα μερικων ωρων για να μπορεσει να το παρει γερανος.
Τελικα μεχρι να ερθουν την 3η φορα η κυρια αυτη ειχε επιστρεψει απο τη δουλεια της και αποκομισε μονο 2 κλησεις της πλακας που θα τις πληρωσει μειωμενες κιολας, ενω ειχε κλεισει διπλο γκαραζ σπιτιου για πανω απο 5 ωρες πρωι-πρωι.Ουτε πινακιδες, ουτε γερανος, ουτε τιποτα... Καλο ε?
-
Το οτι εχασε τη δουλεια του μονο απο αυτο, μου φαινεται λιγο υπερβολικο. Αν τα πραγματα ηταν τοσο περιεργα, προσωπικα θα επαιρνα ταξι να κανω τη δουλεια μου και δε θα περιμενα την 'κυρια' να τελειωσει τη δικη της.
(Αυτο δεν αλλαζει το γεγονος οτι θα ηθελα να της βαλω φωτια στο σπιτι βεβαια)
-
Ο χρήστης Χρήστος Λάππας έγραψε:
Αδιαφορία, κακή οργάνωση, έλλειψη πόρων, 'πονόψυχοι' αστυνομικοί που αντί να βεβαιώσουν παράβαση ψάχνουν τον ιδιοκτήτη να τον ειδοποιήσουν να το πάρει (και την άλλη μέρα πάλι εκεί το έχει βάλει).Η κατάσταση δεν είναι καθόλου καλή στο θέμα επιβολής του νόμου, ακόμα και όταν τους παίρνουμε τηλέφωνο.
Σημερινό στην γειτονιά μου (ο δρόμος χωράει άνετα να παρκάρουν κανονικά και από τις δυο μεριές της οδού) :
Ελπιζω να μην ειναι εκει η πορτα του παρκινγκ του τυπου, γιατι τοτε δεν ενοχλει και ιδιαιτερα.
Για πες παρακατω τι γινεται μετα την κουτουλια?
Ο γιατρός σου το ξερει οτι μπαινεις στο ιντερνετ?
-
Ο χρήστης trident1971 έγραψε:
Το οτι εχασε τη δουλεια του μονο απο αυτο, μου φαινεται λιγο υπερβολικο. Αν τα πραγματα ηταν τοσο περιεργα, προσωπικα θα επαιρνα ταξι να κανω τη δουλεια μου και δε θα περιμενα την 'κυρια' να τελειωσει τη δικη της.(Αυτο δεν αλλαζει το γεγονος οτι θα ηθελα να της βαλω φωτια στο σπιτι βεβαια)
Δε τον απολυσανε καλε, απλα καπου ειχε να παει...
-
Ο χρήστης Orestis.D έγραψε:
Το οτι εχασε τη δουλεια του μονο απο αυτο, μου φαινεται λιγο υπερβολικο. Αν τα πραγματα ηταν τοσο περιεργα, προσωπικα θα επαιρνα ταξι να κανω τη δουλεια μου και δε θα περιμενα την 'κυρια' να τελειωσει τη δικη της.
(Αυτο δεν αλλαζει το γεγονος οτι θα ηθελα να της βαλω φωτια στο σπιτι βεβαια)
Δε τον απολυσανε καλε, απλα καπου ειχε να παει...
εεεεεεεεε, ετσι οπως το εγραψες, και τετοιες εποχες, τι αλλο να σκεφτω...
-
Aλλο ένα ταξίδι στην ΕΟ, αλλη μιά πίκρα για τη διαπίστωση του μεγάλου αριθμού οδηγών, που σε 3 λωρίδες οδηγούν πάντα στη μεσαία, όντας ελεύθερη η δεξιά και μάλιστα για μεγάλη απόσταση, χωρίς να έχουν καμία αμφιβολία ότι πράττουν σωστά! ΕΥΓΕ τέκνα μου !!!
Κινούμαι αριστερά αυτών που προσπερνάω. Αν δεν προσπερνάω τίποτε, γιατί κινούμαι σε άλλη λωρίδα πλήν της δεξιάς???
Αααα, το βρήκα. Γιατί 2-3-.... 13 χλμ πιό κάτω, δεν μπορεί, κάποιος θα κινείται πιό αργά απο εμένα!
Μ@Λ@ΚΕΕΕΕΕΣ !!! -
Άμα τα λέω και τους βρίζω με λένε υπερβολικό..
Κάπου εδώ πετάγεται Ντιρντίνος: 'Όχι πάλιιι!!! '
-
Εγω κινουμαι στην μεσαια παντα οταν ειμαι μονος μου για λογους ασφαλειας. Να χω 2 κατευθυνσεις ελιγμου αντι για 1 αν πεταχτει σκυλι/γατι/ταμπελα που χει παρει αερας κλπ.
Η δεξια λωριδα μου προκαλει φοβο, οπως και η αριστερη για πολυ ωρα. Δεν αισθανομαι καλα να χω διπλα μου τοιχους.
Ασε που η μεσαια συνηθως εχει τα λιγοτερα μπαλωματα στην ασφαλτο.Αν δω ομως καποιον να κινειται πιο γρηγορα απο μενα στη μεσαια θα κανω δεξια απο πολυ νωρις, αλλο που δε μου εχει συμβει ποτε.
-
Κι αν θελήσει να κάνει αναγκαστική προσγείωση κανα F-16 ???
-
Ο χρήστης dbekos έγραψε:
Κι αν θελήσει να κάνει αναγκαστική προσγείωση κανα F-16 ???Θα το δω στον καθρεφτη...
Ζώα,ζώα,ζώα....... [#5]