-
Ο χρήστης 224.v έγραψε:
Στο ελλαδισταν ελαχιστα χρησιμοποιηται η Ρ - 1 πινακιδα και βαζουν το Στοπ που εχει τελειως αλλα χρηση.... ομως επειδη η αγωγη μας δεν καταλαβαινει το 'δινω πρωτεραιοτητα' καταληγουμε στη χρηση ΣΤΟΠ παντου....Όντως...
Το έχω δει (το STOP) μέχρι και σε είσοδο σε αυτοκινητόδρομο που έχεις 'δική σου' λωρίδα επιτάχυσης αρκετών εκατοντάδων μέτρων) -
Σας έχω τη λύση σε αυτό. Ετοιμαστείτε για τη φοβερή μου πατέντα.
Όπου χρειάζεται να μπαίνει η Ρ1, να μπαίνει έτσι:
Στην αρχή το σκέφτηκα και χωρίς το λεκτικό 'STOP'...
Edit: ίσως θα ήταν ακόμα καλύτερο με προστακτική: 'ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΤΕ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ'
-
Μια χαρά, το έχουν και σε άλλες χώρες με.υποσημείωση.
Sent from my GNex using smoke signals.
-
Ο χρήστης avel έγραψε:
Σας έχω τη λύση σε αυτό. Ετοιμαστείτε για τη φοβερή μου πατέντα.Όπου χρειάζεται να μπαίνει η Ρ1, να μπαίνει έτσι:
Στην αρχή το σκέφτηκα και χωρίς το λεκτικό 'STOP'...
Edit: ίσως θα ήταν ακόμα καλύτερο με προστακτική: 'ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΤΕ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ'
Υπάρχουν πινακίδες που γράφουν από κάτω από το τρίγωνο (ως έξτρα) το 'παραχώρηση προτεραιότητας', αλλά εδώ δε διαβάζουμε οποιαδήποτε πινακίδα, γιατί να διαβάσουμε κάποια που έχει ΚΑΙ γράμματα?
ΥΓ: πατεντάρισέ το!!! ΠΡΟΛΑΒΑΙΝΕΙΣ!!!
-
η επεξηγηση ειναι γι αυτους που λαδωσανε για το διπλωμα
-
Ο χρήστης Megane98hp έγραψε:
Εγώ παιδιά ξέρω ότι σε τέτοια κυκλικά προτεραιότητα έχει αυτός που είναι μέσα στο κυκλικό, είτε υπάρχει είτε δεν υπάρχει στόπ στους κάθετους δρόμους.Οπως σου ειπαν κ οι αλλοι, ξερεις λαθος. Προτεραιοτητα εχει αυτος που μπαινει στο roundabout/πλατεια, κ αν δεν σταματας τοτε καποια στιγμη θα σε παρει παραμαζωμα καμμια νταλικα κ θα του πληρωνεις κ τη γρατζουνια που θα του κανεις (ενω αυτος θα σε εχει διαλυσει). Ή θα φας κανενα μηχανακια κ μετα θα λες στο δικαστηριο 'μα επρεπε να εχω προτεραιοτητα', οταν θα σε κοιτανε περιεργα κ θα σου ανακοινωνουν οτι εισαι ενοχος για ανθρωποκτονια εξ'αμελειας. Διαλεγεις κ παιρνεις.
-
Το ότι μπορεί να θυμάται και να μπερδεύεται με το τι ίσχυε παλιά σε σχέση με τώρα, μπορώ ως ένα βαθμό να το κατανοήσω. Εμένα όμως με προβληματίζει πιο πολύ το ότι είπε ότι ξέρει ότι έχει προτεραιότητα, άσχετα αν ο άλλος από δεξιά του δρόμος έχει στοπ η όχι. Δηλαδή βασικοί κανόνες ΚΟΚ σε σημεία που δεν υπάρχει σήμανση!
Ένα ατύχημα που απλά περιμένει να συμβεί λοιπόν...Sent from my Neo V using Tapatalk
-
Ο χρήστης Alxnks έγραψε:
Ένα ατύχημα που απλά περιμένει να συμβεί λοιπόν...+1
Όπως επίσης και το 'αν μπερδευτώ παραχωρώ προτεραιότητα και ξενοιάζω'. Δεν ξέρω πόσο ξένοιαστος αισθάνεται αυτός που ακολουθεί -
Ο χρήστης Scotch έγραψε:
Ένα ατύχημα που απλά περιμένει να συμβεί λοιπόν...
+1
Όπως επίσης και το 'αν μπερδευτώ παραχωρώ προτεραιότητα και ξενοιάζω'. Δεν ξέρω πόσο ξένοιαστος αισθάνεται αυτός που ακολουθείEξω απ τον χορό πολλά τραγούδια ξερω κι εγώ να λέω...
Οταν για 20 χρόνια κάνεις κάτι με έναν συγκεκριμένο τρόπο, πραγμα που σημαίνει ότι γίνεται πλέον μηχανικά και μετα αλλάζει εντελώς αντίθετα και το οποίο δεν το συναντάς τακτικά για να σου γίνει μόνιμη συνήθεια, εγώ δεν το βρίσκω παράλογο , όταν πρεπει να αποφασίσεις άμεσα, καποιες φορές που μπορεί να μην έχεις καθαρό μυαλό, να νοιώσεις στιγμιαία ανασφάλεια για το αν αυτό που πάς να κάνεις ενστικτωδώς είναι αυτό που είχες συνηθίσει «τότε» ή αυτό που έχεις συνηθίσει «τώρα»!
Επίσης δεν καταννοώ σε μια τετοια απόφαση παραχώρησης προτεραιότητας, αν συμβεί, ποιό θα είναι το πρόβλημα του «ξενοιαστου» πίσω μου.
Το οτι θα καθυστερήσει μια στιγμή επειδή θα αφήσω κάποιον να περάσει ενώ δεν έπρεπε γιατί κανονικά είχα εγώ προτεραιότητα;Αν νοιώθεις πάντως ανασφαλής διατίθεμαι να σου στείλω τον αριθμό κυκλοφορίας μου με ΠΜ ώστε αν βρεθω μπροστα σου σε κυκλικό κομβο, να υπολογίζεις ότι υπάρχει και μια πιθανότητα να παραχωρήσω σε κάποιον προτεραιότητα παρ ότι δεν το δικαιούται.
-
Ο χρήστης y.v έγραψε:
Ένα ατύχημα που απλά περιμένει να συμβεί λοιπόν...
+1
Όπως επίσης και το 'αν μπερδευτώ παραχωρώ προτεραιότητα και ξενοιάζω'. Δεν ξέρω πόσο ξένοιαστος αισθάνεται αυτός που ακολουθείEξω απ τον χορό πολλά τραγούδια ξερω κι εγώ να λέω...
Οταν για 20 χρόνια κάνεις κάτι με έναν συγκεκριμένο τρόπο, πραγμα που σημαίνει ότι γίνεται πλέον μηχανικά και μετα αλλάζει εντελώς αντίθετα και το οποίο δεν το συναντάς τακτικά για να σου γίνει μόνιμη συνήθεια, εγώ δεν το βρίσκω παράλογο , όταν πρεπει να αποφασίσεις άμεσα, καποιες φορές που μπορεί να μην έχεις καθαρό μυαλό, να νοιώσεις στιγμιαία ανασφάλεια για το αν αυτό που πάς να κάνεις είναι το ισχύον ή όχι.
Επίσης δεν καταννοώ σε μια τετοια απόφαση, αν συμβεί, ποιό θα είναι το πρόβλημα του «ξενοιαστου» πίσω μου.
Το οτι θα καθυστερήσει μια στιγμή επειδή θα αφήσω κάποιον να περάσει ενώ δεν έπρεπε γιατί κανονικά είχα εγώ προτεραιότητα;Αν νοιώθεις πάντως ανασφαλής διατίθεμαι να σου στείλω τον αριθμό κυκλοφορίας μου με ΠΜ ώστε αν βρεθω μπροστα σου σε κυκλικό κομβο, να υπολογίζεις ότι υπάρχει και μια πιθανότητα να παραχωρήσω σε κάποιον προτεραιότητα παρ ότι δεν το δικαιούται.
Θα πρότεινα να μη μου στείλεις τον ΑΚ σου με ΠΜ αλλά να τον αναφέρεις εδώ μιας και ο κίνδυνος είναι δημόσιος
Έξω από τον χορό δεν είμαι γιατί οδηγώ αρκετά συχνά σε χώρα που ισχύει το αντίθετο απ' ό,τι εδώ. Καταλαβαίνω αυτό που λες, όλοι μπορούν να βρεθούν σ' αυτήν την κατάσταση. Το πόσοι θεωρώ βέβαια ότι είναι συγκεντρωμένοι την ώρα που οδηγούν είναι άλλο θέμα (και δεν υπονοώ κάτι για εσένα).
Το πρόβλημα του ξένοιαστου πίσω σου, εννοείται πως δεν έχει να κάνει με την καθυστέρηση ολίγων δευτερολέπτων αλλά με την πιθανότητα να πληρώνει τα σπασμένα επειδή ο μπροστινός του αποφάσισε αψυχολόγητα να σταματήσει για να περάσει κάποιος που δεν έχει προτεραιότητα. Και δεν αναφέρομαι σε κάποια διασταύρωση με περιορισμένη ορατότητα ή άλλο σημείο που αυτός που ακολουθεί μπορεί να φανταστεί ότι ο μπροστινός πιθανώς σταματήσει για να παραχωρήσει προτεραιότητα. Προσωπικά, δεν είναι λίγες οι φορές που έχω δει να συμβαίνει μπροστά μου. Και μάντεψε σ' αυτήν την περίπτωση ποιος πληρώνει τα σπασμένα
-
Αν και το εξευτέλισες το θέμα υποθέτοντας ότι παραχώρηση προτεραιότητας σημαίνει κοκκαλώνω απότομα και ξαφνικά το αυτοκίνητο, θα σου απαντήσω στο ερώτημα της τελευταίας πρότασης.
Τα πληρώνει αυτός που δεν φροντίζει να τηρεί απόσταση ασφαλείας. -
Βέβαια, για να λέμε και του στραβού το δίκιο, ο από πίσω οφείλει να τηρεί απόσταση ασφαλείας και να είναι σε θέση να σταματήσει. Γιατί, στην περίπτωση που ο μπροστινός του δεν αποφασίσει να παραχωρήσει προτεραιότητα, αλλά ο κάθετα διερχόμενος κάνει λάθος και την παραβιάσει, πάλι θα χρειαστεί να σταματήσει και μάλιστα χωρίς να είναι ευθύνη του μπροστινού.
Το ξέρω πως στην πράξη οι αποστάσεις δεν τηρούνται συνήθως, αλλά το θεωρώ σημαντικό θέμα.
-
Ο χρήστης y.v έγραψε:
Αν και το εξευτέλισες το θέμα υποθέτοντας ότι παραχώρηση προτεραιότητας σημαίνει κοκκαλώνω απότομα και ξαφνικά το αυτοκίνητο, θα σου απαντήσω στο ερώτημα της τελευταίας πρότασης.
Τα πληρώνει αυτός που δεν φροντίζει να τηρεί απόσταση ασφαλείας.Από την περιγραφή σου συμπέρανα/υπέθεσα απότομο φρενάρισμα:
Κι εγώ μερικές φορές μπερδεύομαι, κολλάει το μυαλό μου και μπλοκάρω για το πώς θα ενεργήσω, γιατι αλλιώς το είχα μάθει και συνηθήσει τόσα χρόνια και δεν είμαι σίγουρος εκείνη την στιγμή πιό είναι το ισχύον σήμερα! (αν δεν μου έρθει γρήγορα η φώτιση δινω πάντα προτεραιότητα στον άλλο και ησυχάζω. )
Φαντάστηκα έναν οδηγό αγχωμένο μέσα στην 'κυκλική πλατεία' να μην ξέρει αν αυτός που θέλει να εισέλθει έχει προτεραιότητα και τελικά να φρενάρει τελευταία στιγμή για να γλυτώσει τα χειρότερα. Έχω καλπάζουσα φαντασία απ' ό,τι φαίνεται. Λυπάμαι για τον εξευτελισμό του θέματος
Σχετικά με την απόσταση ασφαλείας συμφωνώ. Κι εγώ κρατάω αποστάσεις μέχρι αηδίας. Ιδιαίτερα στην Ελλάδα που ο μπροστινός χαζεύει, ξύνει τη μύτη του, μιλάει στο κινητό, καπνίζει και πίνει το φραπέ του και ταυτόχρονα νομίζει ότι οδηγεί.
Μιλάω όμως για τις περιπτώσεις που δύσκολα μπορεί κάποιος να φανταστεί. Και αυτή, για πολλούς, μπορεί να είναι μία από αυτές. Γι αυτό επομένως και το σχόλιο 'Ένα ατύχημα που απλά περιμένει να συμβεί'. -
Μην ανησυχεις λοιπόν!
Φροντίζω πάντα να αγχώνομαι πριν μπώ στην κυκλική πλατεία.
Οταν μπαίνω δεν έχω αγχος.
Εάν είμαι σίγουρος κάνω αυτό που πρέπει, στις σπάνιες περιπτώσεις που μπορεί να πώ «αμάν τώρα αυτό που μου έρχεται να κάνω είναι σίγουρα το καινούριο ή μπας και ξαφνικά εμφανίστηκαν τα παλιά χούγια», εχω μεριμνήσει για το πώς θα κινηθώ και θα ενεργήσω ώστε να μην φέρω σε δύσκολη θέση τον πίσω μου. -
Τέλεια
Στείλε πάντως καλού-κακού αυτόν τον αριθμό κυκλοφορίας που λέγαμε
-
Ωραία όλα αυτά παιδιά αλλά ακριβώς στο ίδιο κυκλικό τράκαρε η μητέρα μου. Έμπαινε στο κυκλικό και συγκρούστηκε με αυτοκίνητο που ήταν ήδη μέσα στο κυκλικό. Η ασφαλιστική είπε ότι είχε προτεραιότητα ο άλλος. Όπως κάπου ειπώθηκε στο συγκεκριμένο, δεν υπάρχουν 'ΣΤΟΠ' ούτε κάποια άλλη σήμανση παραχώρησης προτεραιότητας.
-
Ο χρήστης Scotch έγραψε:
ΤέλειαΣτείλε πάντως καλού-κακού αυτόν τον αριθμό κυκλοφορίας που λέγαμε
Με τη συζήτηση βρήκα τη λύση!
Θα κολλήσω σκονάκι στο σκιάδιο! -
Εδώ έχουμε θέμα περιορισμένης ορατότητας, το αντιλαμβάνεσαι αυτό
Megane, εδώ βλέπεις έχουμε μια σοβαρή συζήτηση και πάλι πετάγεσαι
Πριν από πόσα χρόνια έγινε το τρακάρισμα; Μήπως έγινε πριν αλλάξει ο ΚΟΚ; -
Ο χρήστης Scotch έγραψε:
Εδώ έχουμε θέμα περιορισμένης ορατότητας, το αντιλαμβάνεσαι αυτόMegane, εδώ βλέπεις έχουμε μια σοβαρή συζήτηση και πάλι πετάγεσαι
Πριν από πόσα χρόνια έγινε το τρακάρισμα; Μήπως έγινε πριν αλλάξει ο ΚΟΚ;2 χρόνια
-
Ο χρήστης y.v έγραψε:
Eξω απ τον χορό πολλά τραγούδια ξερω κι εγώ να λέω...
Οταν για 20 χρόνια κάνεις κάτι με έναν συγκεκριμένο τρόπο, πραγμα που σημαίνει ότι γίνεται πλέον μηχανικά και μετα αλλάζει εντελώς αντίθετα και το οποίο δεν το συναντάς τακτικά για να σου γίνει μόνιμη συνήθεια,Ρε παιδια, εγω 13 χρονια τωρα που οδηγω, παντα ηξερα οτι στη πλατεια εχει προτεραιοτητα αυτος που μπανει. Τι '20 χρονια' κ 'ποτε αλλαξε' μου λετε?
Ωραία όλα αυτά παιδιά αλλά ακριβώς στο ίδιο κυκλικό τράκαρε η μητέρα μου. Έμπαινε στο κυκλικό και συγκρούστηκε με αυτοκίνητο που ήταν ήδη μέσα στο κυκλικό. Η ασφαλιστική είπε ότι είχε προτεραιότητα ο άλλος. Όπως κάπου ειπώθηκε στο συγκεκριμένο, δεν υπάρχουν 'ΣΤΟΠ' ούτε κάποια άλλη σήμανση παραχώρησης προτεραιότητας.
Αυτο πολυ απλα δεν ισχυει. Εφ'οσον δεν υπαρχει σημανση που οριζει διαφορετικα, προτεραιοτητα εχει ο εκ δεξιων ερχομενος = αυτος που μπαινει στο κομβο.
Ζώα,ζώα,ζώα....... [#5]