-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
Ωχου ρε πστ μου...Λοιπον, για να το καταλαβαινουν κ οι ΧΑΖΟΙ: αν ο πεζος θελει να παιξει chicken με το αυτοκινητο, θα του κανω τη χαρη να συμμετασχω. Ενας απο τους δυο θα υποχωρησει, 99% ειναι ο πεζος.
Να μην γίνομαι κουραστικός....νόμος της ζούγκλας δηλαδή...ο ισχυρότερος κερδίζει! Και φυσικά αν ο αδύναμος δεν υποχωρήσει κακό δικό του να υποθέσω;
ΑΣΕ ΡΕ ΦΙΛΑΡΑΚΙ ΠΟΥ ΑΠΟΦΑΣΙΣΑ ΜΟΝΟΣ ΜΟΥ οτι κανει οτι κανει συνειδητα αυτος που:
κοιταει το φαναρι του,
το βλεπει κοκκινο,
κοιταει το δρομο,
βλεπει οχημα να ερχεται,
κ τρεχει να πεταχτει
ή ακομα χειροτερα περναει με το πασσο του, με επιτηδες βαρυ κ ασηκωτο βημα.Ναι, μονος μου το αποφασισα αυτο. Κανεις αλλος δεν θα το σκεφτοταν, κ ειναι αδυνατον ελληναρας να κανει κατι τετοιο. Ουτε μηχανακηδες υπαρχουν που κανουν τα ιδια, ουτε τσογλανακια με ποδηλατα που κυκλοφορουν επιτηδες στη μεση του δρομου, ουτε τιποτα. Στον υπνο μου τα βλεπω...
Ναι μόνος σου αποφάσισες. Ούτε ξέρεις γιατί το έκανε, ούτε ξέρεις αν υπάρχει καποιο άλλο πρόβλημα και γιαυτό περνάει τον δρόμο με το κόκκινο..Αφού μπαίνει στο δρόμο ΣΟΥ, κάνει καφρίλα και πρέπει να τον τιμωρήσεις.
Και έτσι να είναι (ναι υπάρχουν αυτοί που το κάνουν για τη πλάκα τους γιατί δεν έχουν επίγνωση του κινδύνου, γιατί είναι καθίκια και πιστεύουν οτι θα κάνεις πίσω), ποιος σου δίνει το δικαίωμα να τον τιμωρήσεις; Ποιος σε διόρισε δικαστή; -
αν ο πεζος θελει να παιξει chicken με το αυτοκινητο, θα του κανω τη χαρη να συμμετασχω. Ενας απο τους δυο θα υποχωρησει, 99% ειναι ο πεζος.
δεν υπαρχει ουδεμια περιπτωση να σταματαω στον καθε μαλακα που εκβιαζει καταστασεις, να δινω προτεραιοτητα σε καποιον επειδη την απαιτησε ενω δεν την εχει, να νοιαστω για αυτον που χρησιμοποιει τον εαυτο του ως ασπιδα/τσουβαλι/εμποδιο επειδη ετσι αποφασισε οτι πρεπει να κινειται. Θα ΜΑΘΕΙ να περιμενει τη σειρα του, ειτε ομορφα ειτε αγρια.
Κ κατι παπαριες που διαβασα πιο πανω του τυπου ' ο πεζος εχει παντου προτεραιοτητα κ θες δεν θες θα τον περιμενεις, αν θελει να περπαταει στο δρομο', ε εκει απλα γελαμε.
-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
κατι παπαριες που διαβασα πιο πανω του τυπου ' ο πεζος εχει παντου προτεραιοτητα κ θες δεν θες θα τον περιμενεις, αν θελει να περπαταει στο δρομο', ε εκει απλα γελαμε.+1
οταν σπουδαζα στο UK, μπροστα μου ενας 'εξυπνος' πηγε να περασει τον δρομο σε σημειο χωρις διαβαση και τον χτυπησε ενα ταξι. δεν επαθε σπουδαια ζημια το αυτοκινητο αλλα εσπασε το παρμπριζ και ο πεζος (αποτι εμαθα αργοτερα) δεν ειχε σπασει τιποτα (απλα γρατζουνιες).
ο ταξιτζης κατεθεσε μυνηση (ειμουν μαρτυρας) διοτι ο πεζος δεν περασε απο διαβαση και ενω ειδε το ταξι τον εγραψε στα @@ του και συνεχισε το περπατημα. Εφαγε προστιμο νομιζω καπου στις 10.000 λιρες για την επισκευη του ταξι και το χασιμο των εργατοωρων του ταξιτζη.
Αυτη ειναι η πολιτισμενη αντιμετωπιση των 'ανευθυνων' πεζων, σε μια χωρα που κατα κορων σεβονται τον ΚΟΚ τους.
Και το καλυτερο? επειδη υπαρχουν παντου καμερες παρακολουθησης, δεν χρειαστηκε να παραστω στο δικαστηριο (υπηρχε βιντεο με το ατυχημα) και η ολη διαδικασια τελειωσε μεσα σε ενα μηνα. Βεβαια εξεταστηκε εαν ο ταξιτζης φρεναρε οπως ωφειλε,απλα ηταν πολυ κοντα ο πεζος και δεν προλαβε να σταματησει.
-
Ζωο ποδηλατης σημερα σε δρομο 2πλης λωριδας μονης κατευθυνσης.
Φτανω στο φαναρι και βλεπω απο τη μια λωριδα ενα αυτοκινητο που προτιθεται να στριψει δεξια και στην αλλη, ενα μηχανακι στα αριστερα της λωριδας ετοιμο για να παει ευθεια, οποτε 'μπαινω' δεξια του, για να παραταχθω και εγω ομορφα.
Ετσι οπως παω να σταματησω αναμεσα απ'τα 2 οχηματα, ΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΠ ο καμικαζι ποδηλατης σταματαει μπροστα μου ερχομενος αναποδα στο δρομο (ειχε βρει περασμα και του το εκλεισα).
Με κοιταει με ενα βλεμμα, του στυλ 'κουνησου'. Αφηνω τα χερια απο τη μηχανη και τον κοιταω αδιαφορα.πεταει την ατακα: Ρε φιλαρακι κανε πιο πισω να περασω και 'γω, αφου κοκκινο εχεις και θα περιμενεις αλλωστε. 'Τι να κανουμε?' του λεω... και καθομαι στη θεση μου αρχοντας...
Το θεμα ειναι οτι τσουλαγα λιγο πριν τη γραμμη διαβασης πεζων, κοιτωντας το φαναρι για μισο δευτερολεπτο και τον ειδα φορα παρτιδα μπροστα μου τη στιγμη που κοιταξα ξανα μπροστα.
αναποδα στο δρομο ποδηλατης, απαιτει και να κανεις στην ακρη να περασει αντι να παει απο γυρω η ΚΑΘΟΛΟΥ με υφακι κιολας... ρε αει στο διαολο πρωι πρωι μην του το κανω σουστα το Orient ...
-
Ο χρήστης Cyberguy έγραψε:
οταν σπουδαζα στο UK, μπροστα μου ενας 'εξυπνος' πηγε να περασει τον δρομο σε σημειο χωρις διαβαση και τον χτυπησε ενα ταξι. δεν επαθε σπουδαια ζημια το αυτοκινητο αλλα εσπασε το παρμπριζ και ο πεζος (αποτι εμαθα αργοτερα) δεν ειχε σπασει τιποτα (απλα γρατζουνιες).
ο ταξιτζης κατεθεσε μυνηση (ειμουν μαρτυρας) διοτι ο πεζος δεν περασε απο διαβαση και ενω ειδε το ταξι τον εγραψε στα @@ του και συνεχισε το περπατημα. Εφαγε προστιμο νομιζω καπου στις 10.000 λιρες για την επισκευη του ταξι και το χασιμο των εργατοωρων του ταξιτζη.
Αυτη ειναι η πολιτισμενη αντιμετωπιση των 'ανευθυνων' πεζων, σε μια χωρα που κατα κορων σεβονται τον ΚΟΚ τους.
Και το καλυτερο? επειδη υπαρχουν παντου καμερες παρακολουθησης, δεν χρειαστηκε να παραστω στο δικαστηριο (υπηρχε βιντεο με το ατυχημα) και η ολη διαδικασια τελειωσε μεσα σε ενα μηνα. Βεβαια εξεταστηκε εαν ο ταξιτζης φρεναρε οπως ωφειλε,απλα ηταν πολυ κοντα ο πεζος και δεν προλαβε να σταματησει.
Δεν είπε κανείς ότι δεν πρέπει να τιμωρηθεί ο πεζός απο τα αρμόδια δικαστήρια γιατί πέρασε χωρίς να έχει προτεραιότητα. Όμως το ταξιτζής όταν τον είδε δεν πάτησε γκάζι αλλά φρένο προσπαθώντας να μην χτυπήσει τον πεζό. Ούτε πήγε να κάνει τον μάγκα επειδή αυτός κουβαλάει μέταλλο και ο πεζός είναι πιο αδύναμος. Ο ταξιτζής ΦΡΕΝΑΡΕ, σε αντίθεση με αυτά που γράφονται εδώ, οτι θα τρομάξουν το πεζό επιταχύνοντας, θα τους κάνουν να πηδάνε σαν κατσίκια γιατί δεν κάθονται να περιμένουν στη σειρά τους και άλλα τέτοια!
Την τιμωρία την επέβαλαν τα δικαστήρια αφού εξέτασαν τι έχει συμβεί. Αυτή είναι η διαφορά της πολιτισμένης αντιμετώπισης. -
Σε μια πολιτισμενη χωρα με πολιτισμενους ανθρωπους. Οπου αν ελβεπε μπατσος το σκηνικο θα τον εσκιζε απο μονος του.
Εδω που ο πεζος αποφασιζει συνειδητα να περασει το δρομο με το ετσι θελω, απαιτει να τον περιμενεις κ μετα σου τσαμπουκαλευεται επειδη δεν σου αρεσε, θελει αλλη αντιμετωπιση. Τσαμπουκα στο τσαμπουκα ρε αγορακι μου, τι δεν καταλαβαινεις? Μεχρι να μαθουν να περπατανε σαν ανθρωποι κ οχι σαν γιδια.
Κ για αλλη μια φορα, αφηστε αυτη τη γελοια καραμελα 'οι ιχηδες δεν σεβονται τους πεζους', πεζοι ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ, αλλα εγω δεν κανω τετοιες ΜΑΛΑΚΙΕΣ οταν περναω το δρομο.
-
οι 90/100 πεζους που κανουν μαλακια στο δρομο την κανουν εν πληροι γνωση και κυριως προκειται για παιδια η ανθρωπους ηλικιας κατω των 40...και συμβαινει για 2 λογους είτε γιατι οι γονεις τους ειναι ΖΩΑ και ΔΥΣΤΥΧΩΣ ετσι εμαθαν τα παιδια τους...είτε γιατι νομιζουν οτι ετσι κανουν 'επανασταση' εναντια ...στην μαλακια που τους δερνει... ( το δευτερο εχω ακουσει με τα αυτια μου να το λενε ενηλικες μεταξυ τους... )
που ειναι η ΘΑΤΣΕΡ!!!!!! να γλυτωσουμε και απο τους μεν και απο τους δε που εχουν και δικαιωμα ψηφου κιολας...
-
Μια που μιλάτε για Θάτσερ...
-
-
she tried to escape a security guard....
-
Δεν ξέρω αν είμαι ζώο εγώ ή αυτός που έβαλε τους ντενεκέδες...
Εχτές ήταν να παρκάρω στην καλλίπολη στον πειραιά. Δεν έβρισκα πουθενά, αλλά βλέπω μία θέση πάνω στην οποία είχε ντενεκέδες, ξύλα, σανίδες κλπ που ήταν φανερό ότι ήταν εκεί για να πιάνουν την θέση. Τα έβγαλα σαν κύριος και το πάρκαρα κανονικότατα. Μετά από κάποια ώρα άκουγα κάποιους που φώναζαν για το πάρκινγκ και ότι τους το πήραν, λογικά για μένα ήταν, αλλά ειλικρινά παιδιά, το φχαριστήθηκα. Το χειρότερο γίνεται κάτω στα καμίνια που ένα μηχανάκι το βάζουν και πιάνει πολλές φορές 1 ολόκληρη θέση από μόνο του. Και δυστυχώς εκεί είναι πάρα πολλά τα παραδείγματα -
Που στα Καμινια ρε μαστορα κ μου εχει ξεφυγει? Πες διευθυνση κ θα ασχοληθω εγω
-
Αν λέει τον ίδιο, είναι κάποιος που έχω παρατηρήσει ότι το κάνει συστηματικά - βάζει και δύο μηχανές ευθεία, στη μέση, για καβάτζα για το αυτοκίνητο. Εδώ. Ένα μόλις στενάκι μακριά από τον θεό με το βιδωμένο 'Π' στο δρόμο!
-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
Που στα Καμινια ρε μαστορα κ μου εχει ξεφυγει? Πες διευθυνση κ θα ασχοληθω εγωΑν πας στην Χίου και μαχητών εκεί γύρω θα καταλάβεις τι εννοώ... οι μηχανές έχουν κάνει κατάληψη σε όλα τα πάρκινγκ εκεί, χωρίς να είναι πάρκινγκ για μηχανές και είναι έτσι παρκαρισμένες που πολλές φορές μία μηχανή πιάνει μία θέση αυτοκινήτου μόνη της
-
avel
αυτος με το τρεηλερ κ το Π, τον εχω δωσει στη δημοτικη ηδη. (υποτιθεται οτι) ψαχνουν να τον βρουν γιατι εχει βαλει το αυτοκινητο, το εχει σκεπασει με κουκουλα κ (μαλλον) λειπει, για να του κοψουν προστιμο για το τρεηλερ που δεν πρεπει να βρισκεται στο δρομο, κ για το Π, το οποιο μετα θα ξυλωσουν με συνεργειο του δημου. Ετσι μου ειπαν. Αν το ξαναδω χωρις αμαξι κ με το Π ορθιο, θα ξαναπαω.
ikarus
Στη Χιου ειναι το τμημα. Αν τα κανουν μπροστα τους κ δεν τους κανουν τιποτα, δεν εχει νοημα να ασχοληθει καποιος. -
Ωπ. Απαγορεύονται τα τρέιλερ; Δεν το ήξερα. Τέλεια, θα έχουμε τρεις - τέσσερις θέσεις στο δρόμο πάλι διαθέσιμες.
-
Ο χρήστης avel έγραψε:
Ωπ. Απαγορεύονται τα τρέιλερ; Δεν το ήξερα. Τέλεια, θα έχουμε τρεις - τέσσερις θέσεις στο δρόμο πάλι διαθέσιμες.νομιζω εαν εχουν πινακιδες-τελη τοτε ειναι νομιμα (εαν ισχυει οπως και στα τροχοσπιτα)
-
Ξερουμε ποσο ειναι το προστιμο για το τρειλερ?
-
'βαρβατο' ηταν η απαντηση του δημοτομπατσου.
Το τρεηλερ ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΙ ΔΕΝ επιτρεπεται να παρκαρει στο δρομο, καθοτι δεν πληρωνει τελη κυκλοφοριας κ φυσικα δεν εχει κ πινακιδες = δεν μπορει να πιανει χωρο στο δρομο. Οταν δεν χρησιμοποιειται (=οταν δεν ειναι κοτσαρισμενο πανω σε αμαξι ΚΑΘ'ΟΔΟΝ, οχι παρκαρισμενο) τοτε πρεπει να μπαινει σε ιδιωτικο χωρο.
Η τυχον πινακιδα που θα δειτε πανω σε τρεηλερ ειναι η πινακιδα του αυτοκινητου που το τραβαει, που θα εχει μπει εκει για να φαινεται. Δεν ειναι πχ ρυμουλκα φορτηγου που εχει ξεχωριστη δικια της πινακιδα.
-
Είναι 1000 ευρώ για καταληψη οδοστρώματος, είτε είναι τρέιλερ, είτε αυτοκίνητο χωρίς πινακίδες.
Και 600 ευρώ καταληψη οδοστρώματος από μοτοσυκλέτα χωρίς πινακίδες.
Για μεγάλα οχήματα δεν θυμάμαι.EDIT: Βρήκα αυτό του Δημου Πειραιά, κοίτα το 37 http://www.pireasnet.gr/Default.aspx?tabid=584
Ζώα,ζώα,ζώα....... [#5]