-
Ο χρήστης sacracer έγραψε:
Τη λύση την εχω πει πολλές φορές. Τζάμπα χαλάτε νερό. Ακουμπάτε με το αριστερό το φρένο ίσα που να ανάψουν οι λάμπες, χωρίς να σηκωσετε το πόδι από το γκάζι.
Αρκεί να έχετε κάνει την απαραίτητη εξάσκηση για να μην έχουμε τροπέτα.
Και αρκεί να μην οδηγατε vag-ελη που έχουν την κακή συνήθεια σ' αυτές τις περιπτώσεις να κόβουν την ανάφλεξη.φρενο με το αριστερο μην το δοκιμασεις ποτε!!!!εκτος αν εμαθες με το αριστερο απο την σχολη οδηγων.δοκιμασε μια φορα σε αδειο δρομο να το πατησεις να δεις.οσο και λιγο να θες να το χαιδεψεις το αριστερο δεν εχει αισθηση οπως το δεξι και παταει πολυ το φρενο με αποτελεσμα να κολησεις στο τιμονι.για τον απο πισω δεν το συζητω θα σας κανει καλοκαιρινους!!!
Δηλαδή μόνο στη σχολή οδηγών μαθαίνεις να οδηγάς?
Με το αριστερό σταματάω κα-νο-νι-κό-τα-τα, με οποιαδήποτε ένταση θέλω, από πολύ απαλά έως πολύ έντονα. -
Για μένα το φρενάρισμα με το αριστερό έχει λογική μόνο αν οδηγείς αυτόματο (που σε βοηθάει το ίδιο το αμάξι να το μάθεις μιας και δεν έχεις το 3ο πετάλ), αν κάνεις αγώνα η εάν (και εφόσον γνωρίζεις) να τοποθετείς το όχημά σου στο δρόμο με σπόρ οδήγηση(και μέχρι εκεί). Κατα τα άλλα το να σταματάς... ένα χειροκίνητο δε ξέρω. Κι εγώ το έχω κάνει αλλά δεν έχει λογική. Απλά προσπαθούμε να μιμιθούμε κάτι θεούς Άγγλους εκπαιδευτές οδήγησης.
Τώρα όσον αφορά αυτούς που κολλάνε από πίσω, το τελευταίο καιρό με το παίξιμο του γκαζιού (άφημα περισσότερο βασικά) ούτως ώστε να μην ανάβουν τα φώτα φρένων, για τους γρήγορους είναι αποτελεσματικότατο! Χαχα Γελάω με το άγχος τους! Ουφ...
-
Ο χρήστης nonos έγραψε:
.............................
Πως αντεδρασε το ΖΩΟ?
Κατεβαίνω από το αμάξι και πάω προς αυτόν, ανοίγει το παράθυρο και μου λέει 'ρε μεγάλε τι έπαθες και μας σταμάτησες;' (ήταν με γκόμενα κιόλας) και εκεί μου 'γύρισε', αλλά κρατήθηκα 'ρε φίλε, δε βλέπεις το μπουρδέλο το λαμπάκι ότι έχεις ανάψει τους προβολείς; μου έχεις γ@μήσει τα μάτια'. Και λέει η γκόμενα 'χίλια συγνώμη, τον έχω τσαντίσει και είναι νευρικός' Σουρεαλισμός, δεν ήξερα τι να κάνω. Μπήκα μέσα κι έφυγα, αυτός με 40 τσούκου τσούκου μέχρι να απομακρυνθώ...
-
Ο χρήστης Dodger έγραψε:
το φρένο είναι επικίνδυνο, ακόμα και να μην πατηθεί για να πιάσει αλλά ν'ανάψει το φως, γιατί μπορεί ο πίσω να κοιτάει κάπου αλλού ξέρω γω να γυρίσει να δει το στοπ και να πανικοβληθεί,..............
Τι πάει να πει 'μπορεί να πανικοβληθεί'; Πρόβλημά του, ας κρατήσει απόσταση. Δηλαδή αν ΟΝΤΩΣ χρειαστεί να πατήσεις φρένο και ο από πίσω κοιτάει κάπου αλλού, πρέπει να σκοτωθείς για χάρη του; Συγγνώμη, αλλά δεν πάει έτσι.
αν κρατούσε απόσταση τότε δε θα κάναμε τη συζήτηση μιλάμε γι'αυτούς που σου κολλάνε
-
εγω ξερω αυτοκινητο με μηχανικο κιβωτιο και 3 πενταλ το φρενο δεν ειναι να το πατας με το αριστερο.ο ρολος του ειναι να αφησεις το γκαζι και ελεγχεις με συμπλεκτη και φρενο.τωρα για κολπα ραλλυ μονο σε πιστα και οχι στο δρομο.
επισης μου την εδωσε παρα πολυ ενας χτες στον κηφισο προφανος νεοπλουτος με ενα σεατ ολοκαινουριο πολυ σπορ δεν ξερω τι μοντελο ηταν και ποσα αλογα ειχε με μανια ηθελε να τους περασει ολους.ειναι για πολλα χαστουκια λεμε μερικοι. -
Νεόπλουτους με Seat...
Σημεία των καιρών...
-
Ο χρήστης Thάnos έγραψε:
Νεόπλουτους με Seat...Σημεία των καιρών...
Ηταν ολοκαινουργιο
-
Ζωάρα το κατά τα λοιπά πλήρως pidixable γκομενί με 997 'ΙΟΕ-τάδε' πινακίδα, που επειδή ακριβώς έχει 997 μπαστακώνεται στην αριστερή στην Ε.Ο. και γράφει στο θάμνο της τους υπόλοιπους. Μετά από άπειρα σινιάλα και κόρνες, κιόλας, κάνοντας στην άκρη να περάσω, με στολίζει και με ένα κωλοδάχτυλο, φροντίζοντας τεχνηέντως να φανεί και το ακουστικό του άι(σιχτίρ)-φον της λες και σου λέει 'τι θες... μιλάω, δε βλέπεις;'... Τσα και λο.
-
Σε τέτοιες περιπτώσεις εάν δεν κάνει δεξιά βλέποντας με να πλησιάζω και να περιμένω λίγο πίσω εγώ προσπερνάω από δεξιά. Ούτε σινιάλα ούτε κόρνες. Στο τσακ μπαμ.
-
Κι εγώ έτσι κάνω, αλλά δεν υπήρχε η δυνατότητα στην προκειμένη περίπτωση. Δεν επιδιώκω να τσακώνομαι ή να βρίζω.
-
Ο χρήστης Sinanai έγραψε:
Τσα και λο.δηλαδη;
-
Ο χρήστης HelenKoR έγραψε:
Τσα και λο.
δηλαδη;
-
Δηλαδή αυτό.
Δεν είναι, πάντως, σεξιστικό το σχόλιό μου...
-
Ο χρήστης sacracer έγραψε:
εγω ξερω αυτοκινητο με μηχανικο κιβωτιο και 3 πενταλ το φρενο δεν ειναι να το πατας με το αριστερο.ο ρολος του ειναι να αφησεις το γκαζι και ελεγχεις με συμπλεκτη και φρενο.τωρα για κολπα ραλλυ μονο σε πιστα και οχι στο δρομο.Ποιος το λεει αυτο? Ποιος λεει οτι ειναι υποχρεωτικο να παταμε το φρενο με το δεξι ντε κ καλα? Το λεει καποιος νομος? Το λεει καποιος παντογνωστης της οδηγησης? Μηπως το λεει ο Ρερλ?
Εγω θα σου πω οτι ειναι κ καλυτερο με το αριστερο (αν μπορεις) γιατι ετσι εχεις το ενα ποδι πανω στο φρενο με δυνατοτητα αμεσης αντιδρασης, ενω οταν το πατας με το δεξι, πρεπει σε εκτακτη κατασταση να σηκωσεις απο το γκαζι, να μεταφερεις απο το γκαζι στο φρενο, να πατησεις φρενο = χαμενος χρονος για το φρεναρισμα.
Τσα και λο.
δηλαδη;
Που- κ ξυ-
-
Μα και με το αριστερό να το πατάς τον ίδιο χρόνο κάνεις μέχρι να το σηκώσεις από τη θέση του και να πατήσεις φρένο. Εκτός και αν οδηγείς και το έχεις μονίμως να αιωρείται πάνω απ'το πεντάλ του φρένου, που δε νομίζω. Μιλάμε για καθημερινές καταστάσεις πάντα ε;
-
Ο χρήστης Γιώργης έγραψε:
Μα και με το αριστερό να το πατάς τον ίδιο χρόνο κάνεις μέχρι να το σηκώσεις από τη θέση του και να πατήσεις φρένο. Εκτός και αν οδηγείς και το έχεις μονίμως να αιωρείται πάνω απ'το πεντάλ του φρένου, που δε νομίζω. Μιλάμε για καθημερινές καταστάσεις πάντα ε;Στην προκειμένη περίπτωση το ζητούμενο από τη χρήση του αριστερού δεν είναι η ταχύτητα αντίδρασης κι ο καλύτερος έλεγχος [όπως μέσα σε πλακωμένο στροφιλίκι] αλλά το ν'ανάψουν τα φώτα των φρένων χωρίς να κόψεις ταχύτητα επειδή το δεξί παραμένει επάνω στο γκάζι και ισοσταθμίζει το 'τακ' που κάνεις με το αριστερό [για να μην 'φιληθείς' με τον σπασ@@], κάτι που δε γίνεται τόσο ακαριαία αν πας να το κάνεις με το δεξί.
Προφανώς δεν αποτελεί 'πολιτικά ορθή' αντίδραση, ούτε και είναι για όσους δεν έχουν ήδη μάθει να φρενάρουν με το αριστερό στο αμάξι που οδηγούν.
-
Μιας και οδηγάω μόνο αυτόματα εδώ και αρκετά χρόνια, το φρενάρισμα με το αριστερό ειναι σα δεύτερη φύση μου πλέον. Δηλαδή το δεξί πόδι είναι αποκλειστικά στο γκάζι και το αριστερό αποκλειστικά στο φρένο, ανα πάσα στιγμή.
Μου φαίνεται πολύ πιο βολικό έτσι (στο αυτόματο πάντα), καθώς αν φρενάρω με το δεξί νομίζω πως περνάει πολύς χρόνος από τη στιγμή που φεύγει το πόδι από το γκάζι μέχρι τη στιγμή που θα φτάσει δίπλα στο φρένο.Στο manual όμως παιδιά αλλάζουν τα πράγματα, προσωπική μου γνώμη είναι ότι με manual δεν ενδείκνυται γενικά το φρενάρισμα με αριστερό.
Καταρχάς μπορεί να γινει μόνο σε σχετικά ψηλές ταχύτητες ώστε να μη χρειάζεται το πάτημα του συμπλέκτη.
Αλλά και σε αυτή την περίπτωση ακόμα.. σκεφτείτε αν κατα τη διάρκεια που φρενάρεις χαλαρά με το αριστερό, χρειαστεί για κάποιο λόγο να φρενάρεις άμεσα περισσότερο... τι θα γίνει, θα συνεχίσεις με το αριστερό (άρα και ρισκάροντας να σου σβήσει) ή θα ψάχνεσαι να προλάβεις να μετακινήσεις μέσα σε κλάσματα δευτερολέπτου το αριστερό στο συμπλέκτη και το δεξί στο φρένο (με ότι κινδύνους μπορεί αυτό να συνεπάγεται)? -
Ο χρήστης Costas_NY έγραψε:
Στο manual όμως παιδιά αλλάζουν τα πράγματα, προσωπική μου γνώμη είναι ότι με manual δεν ενδείκνυται γενικά το φρενάρισμα με αριστερό.
Καταρχάς μπορεί να γινει μόνο σε σχετικά ψηλές ταχύτητες ώστε να μη χρειάζεται το πάτημα του συμπλέκτη.Πρέπει να είχε ανοιχτεί και thread σχετικό με το φρενάρισμα με το αριστερό...
Γενικά δεν έχει να κάνει με υψηλές ταχύτητες, ούτε καν με τις στροφές του κινητήρα αν μιλάμε για τη συγκεκριμένη περίπτωση - ακόμα και με τις στροφές του ρελαντί να κινείσαι, ένα στιγμιαίο 'τακ' με το αριστερό στο φρένο δεν πρόκειται να σου δημιουργήσει πρόβλημα.
Αλλά και σε αυτή την περίπτωση ακόμα.. σκεφτείτε αν κατα τη διάρκεια που φρενάρεις χαλαρά με το αριστερό, χρειαστεί για κάποιο λόγο να φρενάρεις άμεσα περισσότερο... τι θα γίνει, θα συνεχίσεις με το αριστερό (άρα και ρισκάροντας να σου σβήσει) ή θα ψάχνεσαι να προλάβεις να μετακινήσεις μέσα σε κλάσματα δευτερολέπτου το αριστερό στο συμπλέκτη και το δεξί στο φρένο (με ότι κινδύνους μπορεί αυτό να συνεπάγεται)?
Αν το έχεις μάθει δεν υπάρχει θέμα, αν χρειαστεί να σταματήσεις τελείως (επειδή π.χ. σταμάτησαν οι μπροστινοί σου) αριστερό και δεξί κάνουν ένα χοπ σαν τους υαλοκαθαριστήρες και πάνε από φρένο-γκάζι σε συμπλέκτη-φρένο. Αν κρατάς απόσταση ασφαλείας δε θα έχεις πρόβλημα. Από κει και πέρα αν τύχει καμιά οριακή κατάσταση (π.χ. πετάχτηκε παιδί μπροστά σου) και δεν προλαβαίνεις το 'χοπ', το τελευταίο που σε νοιάζει είναι να σου σβήσει και μάλλον σε καλό θα σου βγει που είχες ήδη ένα πόδι πάνω απ' το φρένο.
Having said that, επαναλλαμβάνω ότι ΔΕΝ είναι μια τεχνική που την πρότεινε προς όλους αυτός που την έφερε στη συζήτηση.
-
Ο χρήστης amazing έγραψε:
εγω ξερω αυτοκινητο με μηχανικο κιβωτιο και 3 πενταλ το φρενο δεν ειναι να το πατας με το αριστερο.ο ρολος του ειναι να αφησεις το γκαζι και ελεγχεις με συμπλεκτη και φρενο.τωρα για κολπα ραλλυ μονο σε πιστα και οχι στο δρομο.
Ποιος το λεει αυτο? Ποιος λεει οτι ειναι υποχρεωτικο να παταμε το φρενο με το δεξι ντε κ καλα? Το λεει καποιος νομος? Το λεει καποιος παντογνωστης της οδηγησης? Μηπως το λεει ο Ρερλ?
Εγω θα σου πω οτι ειναι κ καλυτερο με το αριστερο (αν μπορεις) γιατι ετσι εχεις το ενα ποδι πανω στο φρενο με δυνατοτητα αμεσης αντιδρασης, ενω οταν το πατας με το δεξι, πρεπει σε εκτακτη κατασταση να σηκωσεις απο το γκαζι, να μεταφερεις απο το γκαζι στο φρενο, να πατησεις φρενο = **χαμενος χρονος για το φρεναρισμα.
**Τσα και λο.
δηλαδη;
Που- κ ξυ-
Όντως χαμένος χρόνος για φρενάρισμα,αλλά λίγοι είναι εκείνοι που έχουν συνηθίσει να πατάνε φρένο με το αριστερό πόδι.Εάν δεν το έχεις συνιθίσει,τότε ο χρόνος αντίδρασης αυξάνεται δραματικά.Οπότε ή πρέπει να έχεις μάθει από το δάσκαλο να το κάνεις,ή θα πρέπει να κάνεις αρκετή εξάσκηση στον κατάλληλο χώρο,ώστε όταν το δοκιμάσεις στο δρόμο να μη γίνεις επικίνδυνος και για σένα αλλά και για τους άλλους!
Βρε μανία με τον δάσκαλο... Μάλλον δεν έχετε καταλάβει οτι ο δάσκαλος ειναι εκει για να σας μάθει τα απολύτως βασικά και αναγκαία για να περάσετε τις εξετάσεις. Αν δεν έχετε διαθεση να μάθετε στη συνέχεια από μόνοι σας, τότε δε θα μάθετε ποτέ. Εκτός αν πιστεύει κανείς οτι θα του μάθει ο δάσκαλος και υποστροφή, υπερστροφή, οδήγηση στο βρεγμένο, στον πάγο, φρενάρισμα με και χωρίς abs κτλ. Μη βάλω τα γέλια τώρα... Νομίζετε οτι αυτά τα γνωρίζουν οι δάσκαλοι, με εξαίρεση κάποιους λίγους που συμμετέχουν και σε αγώνες? Όπως επίσης μου φάινεται αστεία η άποψη οτι κάθε τι που ξεφεύγει από το μοτίβο 'συμπλέκτης-πρώτη-γκάζι-αποσυμπλεκτάρισμα-ξεκινάμε-συμπλέκτης-δευτέρα-κοκ' είναι 'για τα ράλλια'. Για να γίνεις εσύ καλύτερος οδηγός ειναι, όχι για τα ράλλια. Μπορεί σε 1 (ολογραφως ΜΙΑ) περίπτωση να σε γλιτώσει. Επειδή δεν μπορεί να το κάνει ο sacracer και ο κάθε sacracer δε σημαίνει οτι πρέπει να το δαιμονοποιούμε.
Αλλά και σε αυτή την περίπτωση ακόμα.. σκεφτείτε αν κατα τη διάρκεια που φρενάρεις χαλαρά με το αριστερό, χρειαστεί για κάποιο λόγο να φρενάρεις άμεσα περισσότερο... τι θα γίνει, θα συνεχίσεις με το αριστερό (άρα και ρισκάροντας να σου σβήσει) ή θα ψάχνεσαι να προλάβεις να μετακινήσεις μέσα σε κλάσματα δευτερολέπτου το αριστερό στο συμπλέκτη και το δεξί στο φρένο (με ότι κινδύνους μπορεί αυτό να συνεπάγεται)?
Σε οποιοδήποτε αυτοκίνητο είναι πανεύκολο (και καθόλου επίφοβο για ζημιά) να πετάξεις την ταχύτητα και να βάλεις νεκρά χωρίς συμπλέκτη σε φάση που έχεις αφήσει το γκάζι. Οπότε στην περίπτωση που περιγράφεις, την ώρα που έχουν πέσει τόσο οι στροφές, ώστε να είσαι κοντά στο σβήσιμο, πετάς μια νεκρά χωρίς να σηκώσεις το πόδι από το φρένο. As simple as that!
-
φιλε taurus δεν μπορεις να γνωριζεις τι γνωσεις εχω στην οδηγηση ουτε τι ξερω τι να κανω.δεν ποσταρα τη γνωμη μου για αντιπαραθεση.ειπα οτι ειπα για να μην μου τυχει την επομενη καποιος που θα πατησει φρενο με αριστερο σε καμια βουλιαγμενης και πεσω πανω του απλα.!οποιος θελει μπορει να το μαθει πως γινετε αλλα οχι στο δρομο.αυτο ειπα!!!καλο βραδυ.
Ζώα,ζώα,ζώα....... [#5]