-
Διαφορά ηλικίας ?
Αλλιώς είναι να κουβαλάς δύο καρότσια και αλλιώς ένα γιατί το μεγαλύτερο παιδί δεν το χρειάζεται πια.Το καρότσι θέλει πορτμπαγκάζ ή μεγάλο πίσω κάθισμα. Το ποδήλατο τουλάχιστον φοριέται και απ' έξω, σε σχάρες.
-
Από εμένα ,
Για Sedan , στα 1,6t = Citroen C5 - Ford Mondeo Edit .... Ξέχασα και το 508 1,6t με τα 149 CΟ2
Οι καλύτερες δυνατές επιλογές . ( Άνεση , Επιδόσεις (για 1,6) , Χώροι, Τιμή )
Αν πας σε πολυμορφικό To S-Max είναι τεράστιο αλλά το ολόφρεσκο** C-Max 1,6t **μάλλον θα σε κερδίσει περισσότερο.
Με Εξαιρετικό εξοπλισμό και η τιμή κάτω από το όριο για των 25,000 . βλέπε (ΔΝΤ) -
Βάσει των κρητηρίων που έβαλε στο αρχικό ποστ ο υποψήφιος αγοραστής και με τα λεφτά που δίνει οι καλύτερες επιλογές είναι:
Octavia Combi, Octavia Scout, S60, Delta, Touran, 6. -
Τα διάβασες ?
-
Δεν θα έπρεπε;
-
Ο χρήστης octavia699 έγραψε:
Βάσει των κρητηρίων που έβαλε στο αρχικό ποστ ο υποψήφιος αγοραστής και με τα λεφτά που δίνει οι καλύτερες επιλογές είναι:
Octavia Combi, Octavia Scout, Octavia RS, Octavia TSi, Octavia TDI, Octavia MPI.fixed
-
Αν εξαιρέσεις τις κλασικές VAG προτάσεις , ..... όχι δεν φαίνεται
Ευθύμη έγραψες
-
Ας φύγει από τα γερμανικά και ας πάρει κάτι από Chevrolet Orlando, Epica, Cruze. Θα του έρθει και φτηνότερα από το Octavia ή το Golf.
-
Μιλάμε για Κρεσέντο
-
Το θέμα είναι η καταγωγή ή οι ικανότητες και η οδηγησιμότητα;
-
.......... Ευθύμη .... φαί που είσαι ????????
-
Ο χρήστης prisma έγραψε:
ω>>Ιδανικά οικογενειακά αυτοκίνητα είναι τα στέισον(νεκροφόρες κατά τον νεοέλληνα) και τα πολυμορφικά και ένας οικογενοιάρχης με 2 παιδιά και μπαγκάζια ειδικά σε ταξίδια του είναι απαραίτητο ένα τέτοιο όχημα.
golf 1,4 tsi dsg
Ε ας πάρει και mini cooper
Για 2 ολόκληρα παιδιά είναι απαραίτητο στέισον ή πολυμορφικό και δεν φτάνει ένα golf
Θα συμφωνήσω απόλυτα. Τύπου Golf κλπ είναι μάλλον ανεπαρκή για 4μελή οικογένεια. Πολυμορφικό μια χαρά και ίσως καλύτερο απο SW λόγω μεγαλύτερης ευελιξίας στη διαρύθμιση. Επειδή είχα και τους 2 τύπους αυτοκινήτων το έχω βιώσει απο πρώτο χέρι!
Ερώτηση ήταν, απορία ....
-
Καλησπέρα σε όλους και πάλι ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ για τις απόψεις/ συμβουλές σας.
Η αλήθεια είναι ότι διαβάζοντας όλα αυτά τα email μπερδεύτηκα λίγο ακόμα αφού κάθε ένας από τους φίλους ή τις φίλες που κατέθεσε την άποψη του/της έχει δίκιο! Μάλιστα διαβάσαμε με τη σύζυγο τις απαντήσεις όλων των φίλων και το αποτέλεσμα ήταν να καταλήξουμε είτε σε αυτά που είχαμε στο μυαλό μας (VW Passat, C5 και Octavia) καθώς και σε MPVs/ Crossovers (3008, Touran και Yeti).
Φυσικά όλα αυτά αυτόματα!!! Την εβδομάδα που πέρασε δεν μπορέσαμε να δούμε πολλά, λόγω φόρτου εργασίας αλλά σήμερα τα καταφέραμε και είδαμε τα Yeti - Octavia (ξανά), 3008 (ξανά) και Passat - Touran (ξανά). Μάλλον θα καταλήξουμε σε κάποια από αυτά.
Το πρόβλημα το έχω εγώ και όχι η σύζυγός η οποία δήλωσε ότι της αρέσουν τα (με σειρά προτεραιότηταςΠ Passat, 3008 και Touran. Με στεναχώρησε που είπε ότι το Yeti της θύμισε van (!!!!!) αλλά τι να κάνω έτσι είναι οι γυναίκες.
Το Passat μου αρέσει διότι έχει στυλ......χώρους, άνεση, καλό κινητήρα και κάποια πολυτέλεια. Αλλά είναι μακρύ!
Το 3008 μου αρέσει διότι πιο νεανικό, επίσης έχει χώρους, είναι ψηλό, έχει τεχνολογία και επίσης καλό κινητήρα. Αλλά η μούρη του......και τα λεφτά του αρκετά για την 'καλή' πλήρη έκδοση (156 hp). Αλλά είναι καμιά 25αρια εκατοστά μικρότερο από Passat.
Το Yeti? Almost perfect για μένα. Αλλά με χαλάει ο 1.2 TSI και τη γυναίκα μου η εικόνα του (?).
Το Touran είναι καλό έχει τους σωστούς χώρους, μέγεθος και κινητήρα, αλλά δεν μας αρέσει εμφανισιακά.
Το OCtavia έρχεται ως outsider διότι δεν μας αρέσει ως αυτοκίνητο, διότι μας αφήνει την εικόνα του κλασικού σεντάν που ......πάντως δεν έχει απορριφθεί ακόμα.Βασική ερώτηση. Πιστεύεται ότι τα 25-30 εκατοστά σε μήκος παραπάνω από ένα μικρομεσαίο MVP/Crossover δημιουργεί σημαντική δυσκολία στην καθημερινή οδήγηση (ειδικά όταν αυτή δεν είναι εντός της Αθήνας, αλλά στα ΒΑ προάστεια (βλ. Γέρακα)? Υπάρχει κάποιος ή κάποια που να έχει εμπειρία από μετάβαση από μικρομεσαίο αυτοκίνητο σε μεσαίο (4.6-4.8 μέτρα) στην αρχή της οδηγικής του σταδιοδρομίας?
Τώρα, όσον αφορά τις αντιπροσωπείες, τους κατασκευαστές και του dealer, είμαι σίγουρος ότι όλοι έχουν καλά και κακά πράγματα να αναφέρουν και μπορεί κάποιος ενώ είχε μια ιδιαίτερα άσχημη εμπειρία κάποιος άλλος από τον ίδιο π.χ. αντιπρόσωπο να είχε μια πολύ καλή εμπειρία.
Πιστεύω ότι η αγορά θα πρέπει να γίνεται πρώτα με γνώμονα το τι θέλω να αγοράσω (προϊόν) και μετά να επιλέξω το από που θα το πάρω. Πολλοί από εμάς αποφασίζουμε ότι θέλουμε να πάρουμε το χ μοντέλο από τη Χ μάρκα και μετά προσπαθούμε να βρούμε τον αντιπρόσωπο που θα μας το δώσει στην καλύτερη δυνατή τιμή ή με τα περισσότερα και τα καλύτερα δώρα. Πόσοι όμως από εμάς αντί για δώρο ζητάμε π.χ. χχ% έκπτωση στα ανταλλακτικά ή την εργασία για 3 ή 4 ή 5 έτη? Ή πόσοι από εμάς αντί για δώρο ζητάμε στη συμφωνία να αγοράς να συμπεριλαμβάνεται και η παροχή αυτοκινήτου αντικατάστασης σε περίπτωση βλάβης? Εγώ πάντως δεν το κάνω και έχω βρεθεί κατά καιρούς να λέω και να κάνω τα αντίστοιχα πράγματα με αυτά που αναφέρονται στις προηγούμενες απαντήσεις.
Και εγώ είχα πολύ παλαιότερα VW και το πήγαινα στην αντιπροσωπεία για service και όταν το έπερνα έβριζα (ως νεότερος τότε) για τον τιμοκατάλογο. Άργησα να καταλάβω όμως ότι αυτό ήταν πραγματικά επιλογή μου.
Όπως όλοι μας στις εταιρείες που δουλέυουμε, θα έπρεπε να ξέρουμε ότι το κέρδος των εταιρειών προέρχεται από το service και όχι από το προϊόν.
Αυτά προς το παρόν και θα επανέλθω με νεότερα επί της επιλογής μας.
ευχαριστώ και πάλι.
-
Βασική ερώτηση. Πιστεύεται ότι τα 25-30 εκατοστά σε μήκος παραπάνω από ένα μικρομεσαίο MVP/Crossover δημιουργεί σημαντική δυσκολία στην καθημερινή οδήγηση (ειδικά όταν αυτή δεν είναι εντός της Αθήνας, αλλά στα ΒΑ προάστεια (βλ. Γέρακα)?
Βασική απάντηση, η μόνη σωστή πρακτικά. Ο καθένας όλο και κάτι πιστεύει, ο οδηγός τι λέει επ' αυτού? Αυτός είναι ο μόνος αρμόδιος.
-
Κρατα στην λίστα μόνο το Passat και το 3008. Τα υπόλοιπα αφού είναι και εκτός λόγω εμφάνισης δεν υπάρχει λόγος να βλέπεται κάθε μέρα κάτι που δεν σας αρέσει!
Τώρα για τα 25 παραπάνω εκατοστά ... θα μπορούσε να υπάρχει κάποιος συμβιβασμός. Πιστεύεις ότι θα έχεις περισσότερες ευκαιρίες/ελευθερους χώρους στις πόλεις να παρκάρεις το 3008 από το Πασσάτ? Μεγάλα είναι και τα δύο. Αν μιλάγαμε για εναλλακτικά Smart τότε θα υπήρχε ουσιαστική διαφορά. Εκεί που ίσως να παίζει ρόλο είναι ... για να κλείνει η αυλόπορτα στο πάρκινγκ ή να χωράει στο γκαράζ κλπ! -
Θα σου πρότεινα να δοκιμάσεις οπωσδήποτε τον 1.2TSI dsg, o αδερφός μου παρέλαβε πρόσφατα το octavia5 με αυτόν τον κινητήρα και πραγματικά έπαθα πλάκα από το τράβηγμα που έχει.
Δεν ξέρω πώς θα συμπεριφέρεται μετά τα 120χλμ/ώρα και πόσο καλές θα είναι εκεί οι ρεπρίζ του επειδή είχε καμμιά 300αριά χλμ στο κοντέρ και δεν θέλαμε να το πιέσουμε αλλά άφησε θετικότατες εντυπώσεις παρόλο που είχα πολλές επιφυλάξεις αρχικά.
-
Καλημερα σε ολους.
Τελικα αποφασισαμε να παρουμε το Passat.
Καταληξαμε στο 1.4 tsi dsg, με ηλιοροφη και aftermarket δερματινο σαλονι. Τελικη τιμη 27.500 με κατι εξτρα.
Χρονος παραδοσης περιπου 4 μηνες (καλοκαιρινες διακοπες με το παλιο). Δυστυχως (?) ετσι ειναι αυτα τα πραγματα! Υπομονη λοιπον.Το δερματινο σαλονι θα ειναι μεσω της Connolly (αν το εγραψα σωστα).
Sorry αν εγινα κουραστικος στις ερωτησεις μου αλλα ηθελα να μοιραστω ολους τους ενδοιασμους μου μαζι σας.
Σαας ευχαριστω πολυ για το χρονο που μας διαθεσατε.
Γιωργος -
Καλοτάξιδο.
-
Ο χρήστης G60 έγραψε:
Πριν δεις οτιδήποτε οδήγησε το picasso,δε νομίζω να ξαναγυρίσεις πίσω
http://www.citroen.gr/citroen-c4-picasso/#/citroen-c4-picasso/
+markvag
viewtopic.php?f=5&t=38256
Δε μου λέει απολύτως τπτ
Και το ΒΑΣΙΚΟΤΕΡΟ δεν ευθύνετε η CITROEN ως κατασκευάστρια εταιρία για το συμβάν του ενδεχομένως τρακαρισμένου ή test drive αυτοκινήτουθ που παραδόθηκε,εν ολίγοις δεν μιλάμε για κατασκευαστικό σφάλμα κι αν θες μια σαφή άποψη σου λέω ότι το Picasso είναι απ τα πλέον αξιόπιστα αμάξια πέραν των θετικών οδηγικών και πρακρικών χαρ/κών του.
Τώρα τι προσπαθείτε να αποδείξτε με τέτοια quote εσείς ξέρετε.
Το αυτοκίνητο κρίνετε επί συνόλου πωλήσεων και τέτοιες περιπτώσεις έχω να σου πω άπειρες ΚΑΙ για την υπερτιμημένη mercedes της οποίας τα προβλήματα είναι πλέον καθιερωμένα και δεν αποτελούν μεμονωμένα περιστατικάΜακρυά από τον όμιλο Συγγελίδη (Citroen, Skoda, Chrysler). Όχι μόνο εγώ είχα πρόβλημα, αλλά και φίλος που πήρε Scout... Οι άνθρωποι είναι απατεώνες.
Οι μητρικές εταιρείες φταίνε γιατί α) διάλεξαν απατεώνες και β) ΔΕΝ απαντάνε σε e-mail και γενικά δείχνουν ότι έχουν τους πελάτες τους γραμμένους...
Πάντως η Νίτσα είναι εξαιρετική σαν οικογενειακό. Τεράστιοι χώροι...
-
Καλορίζικο να είναι το Passat.Ωραίο με κλασσική γραμμή αν και με χαλάει λίγο το εσωτερικό του. Θα μπορούσαν να το είχαν αλλάξει οι Γερμανοί. Βέβαια σε αυτή τη γραμμή θα προτιμούσα το Octavia λόγω πιο πρακτικου πορτ μπαγκάζ. Πολλά και καλά χιλιόμετρα να έχετε μετο νέο τουτού!
Η Συμβουλή σας είναι Σημαντική - Ποιό Αυτοκινήτο?