-
ισως το σκεφτομουν αν εβρισκα τζακι με φουρνο (στυλ everest) που να αποδιδει τουλαχιστον 15 kw.
η μαντεμενια κανει 2γενη καυση? ή θα χρειαζεται συνεχως ταισμα?
αν υποθεταμε πως δεν βρισκω τζακι-φουρνο στις kw που με ενδιαφερουν, ποια αλλη εκτος της κ-920 θα μπορουσε να με καλυψει? και ακομα, θα μπορουσα αραγε να προμηθευτω την siera ή την almazor (ισπανικες) απο την χωρα παραγωγης με μικροτερο κοστος? -
Ο χρήστης geofust έγραψε:
ισως το σκεφτομουν αν εβρισκα τζακι με φουρνο (στυλ everest) που να αποδιδει τουλαχιστον 15 kw.
η μαντεμενια κανει 2γενη καυση? ή θα χρειαζεται συνεχως ταισμα?
αν υποθεταμε πως δεν βρισκω τζακι-φουρνο στις kw που με ενδιαφερουν, ποια αλλη εκτος της κ-920 θα μπορουσε να με καλυψει? και ακομα, θα μπορουσα αραγε να προμηθευτω την siera ή την almazor (ισπανικες) απο την χωρα παραγωγης με μικροτερο κοστος?Αν καταλαβα καλα ψ;αχνεις για τζακι με φουρνο σε στυλ ξυλοσομπας ,με μοναδικο κριτηριο να μπορεις να χρησιμοποιεις ταψι ,κατι που φοβαμαι οτι πρακτικα ειναι αδυνατον .
Μιλαμε για μεζονετα κ οχι επαγγελματικο χωρο ,που ολες οι μυρωδιες θα διαχεονται στο χωρο ,γιατι ουσιαστικα δεν ειναι τζακι να τις αποροφησει.
Αυτα που μας δειχνεις δεν εχουν δευτερευουσα καυση κ αυτο δεν εχει σχεση με την καταναλωση αλλα με τους ρυπους ,χωρις να σημαινει οτι μια σκοπιανη εστια με δευτερευουσα καυση βγαζει λιγοτερους ρυπους απο μια νορβηγικη /απλη -
στην πραγματικοτητα ψαχνω για σομπα περι των 15-16 kw, με φουρνο. προσπαθω να καταλαβω
1 αν θερμαινει πιο πολυ η μαντεμενια ή η ατσαλινη και
2 ποια καιει λιγοτερο -
Δες συνολική ισχύ κ απόδοση %. Οι πιστοποιημένες ενεργειακές το γράφουν πάνω στο CE τους.
Αυτή που ζεσταίνει περισσότερο είναι πανεύκολο να βρεθεί αν έχεις τα παραπάνω στοιχεία, όπως κ αυτή που καίει λιγότερα ξύλα.Αν δεν βιάζεσαι πολύ, έχω παραγγείλει ενεργειακό τζάκι με φούρνο από πάνω, σε καλή τιμή. Αν βιάζεσαι κ θέλεις να έχεις κ το κεφάλι σου ήσυχο ότι κ θα ζεσταθείς κ το φαγητό σου θα το ψήσεις, jolly mec με φούρνο.
-
Ο χρήστης ililias έγραψε:
Εννοούσα να έλθει να δει, να του λυθούν οι απορίες.γιατι προτεινεις καλυτερα ενα ενεεργειακο τζακι απο μια ενεργειακη σομπα....?
Γιατί έχει μεγαλύτερο θάλαμο καύσης κ περισσότερη ισχύ. Αν μιλάμε για οικονομικές κατασκευές οι σόμπες είναι μονόδρομος, όταν όμως τα ποσά ανεβαίνουν το τζάκι μπαίνει για τα καλά στο κάδρο.
Για τις φτηνές σόμπες, το θέμα δεν είναι ποιά μαγαζιά τις φέρνουν αλλά ποιά τις έχουν τώρα. Είπαμε, οι Βούλγαροι κλπ Βαλκάνιοι ξεπούλησαν στην Ελλάδα φέτος. Γι' αυτό δεν απάντησα ακόμα.Σκέφτομαι και τη λύση για σόμπα που θα συνδεθεί με το καλοριφέρ. Δεν γνωρίζω πόσο μπελαλίδικο είναι αυτό. Επίσης το σπίτι που μένω είναι μονοκατοικία που νοικιάζω. Μπορεί κάποιος να με παραπέμψει σε ποιες σελίδες συζητήθηκε το θέμα με τις σόμπες νερού; π.χ. η ΕΝ600 της Βιομετάλκο;
Μια κ αναφέρεις ότι το σπίτι το νοικιάζεις, θα πω ότι δεν το λες κ απλό να αλλάξεις την εγκατάσταση θέρμανσής του!
Για σόμπες νερού σαν αυτές που αναφέρεις δεν νομίζω να συζητήσαμε. Θέλεις σόμπα ξύλου, ή πέλλετ? Είπες ξύλου στην αρχή, ρώτησες για έναν σωρό κατασκευές, είπες για φούρνο κ τώρα για νερού. Δύσκολο να τα εξαντλήσουμε όλα αυτά 'μέσ' την τούρλα του Σαββάτου' που λέγαν οι παλιοί.Ηλία έχεις δίκιο. Σε κάθε περίπτωση με ενδιαφέρει η λύση σόμπας με ξύλα και όχι πελετ. Επίσης έχω καταλήξει στη λύση της ατσάλινης και όχι μαντεμένιας, αλλά να έχει και φούρνο επάνω. Λίγο πριν ποστάρω στο φόρουμ μου είπε κάποιος φίλος για τη λύση σόμπας νερού που συνδέεται με το καλοριφέρ και μάλιστα με απλό τρόπο. Το θέμα δεν το γνωρίζω για αυτό ρώτησα. Όσο για την αρχική σκέψη: ξυλόσομπα-τζάκι με φούρνο για σπίτι περίπου 100 τετραγωνικών, αν κάποιος ξέρει κάποια από τις παρακάτω ας απαντήσει: 1) ΕΝ 600 της Βιομετάλκο, 2) παρόμοια της *Θερμικής *ή 3) της Βιοβάς, ή 4) του Γκέκα ή 5) ή την Καλιόππη από τα χυτήρια Καζής
-
Ο χρήστης mimisgioulekas έγραψε:
αλανια...γνωριζετε μήπως καποιο κατάστημα στην Αθηνα που να έχει lokaterm ή εστω thorma?Σου έστειλα πμ, εντάξει?
@CHANIOT
Αν δεν βιάζεσαι, θα έχω ίδια άποψη το Σάββατο το πρωί. -
To ΣΚ είναι κοντα πλέον! Ήρθε ξανά ο καιρος να κάψουμε λίγο ξύλο κ να λιωσουμε δίπλα στη σόμπα!
Παράλληλα έχει κανονιστεί μια ωραία επίσκεψη στο Χαμάμ στο Αγκιστρο για δέσει το γλυκό! !
Αυτα είναι!
Tapawhat
-
Αν δεν βιάζεσαι πολύ, έχω παραγγείλει ενεργειακό τζάκι με φούρνο από πάνω, σε καλή τιμή. Αν βιάζεσαι κ θέλεις να έχεις κ το κεφάλι σου ήσυχο ότι κ θα ζεσταθείς κ το φαγητό σου θα το ψήσεις, jolly mec με φούρνο.
Και η τιμή του Ηλία;
Σιγά-σιγά πες το -
Ηλία, όχι δεν βιάζομαι. Αλλά μου κάνει εντύπωση, δεν έχει κανείς εμπειρία από αυτά τα μοντέλα; ούτε για τον βασικό τρόπο λειτουργίας - σύνδεσης της σόμπας νερού με το καλοριφέρ;
-
-
Εγώ λυπάμαι τη νοικοκυρά του σπιτιού που έχει να ξεσκονίζει ολόκληρο σύνθετο-γκουμούτσα
-
Ο χρήστης Dodger έγραψε:
Εγώ λυπάμαι τη νοικοκυρά του σπιτιού που έχει να ξεσκονίζει ολόκληρο σύνθετο-γκουμούτσαΠου το ειδες το συνθετο το μαυρο πλαισιο ειναι το τζακι 60χ80 περιπου
-
Στον απέναντι τοίχο τι έχεις;
-
Αυτο που καθρεπτιζεται βρε!
-
Δεν ειναι το σπιτι μου βρε της γειτονισσας ειναι κ ενταξει κολλησα
-
και τι δουλεια ειχες στη γειτονισσα να φωτογραφιζεις το 'τζακι'? Μήπως ήπιες και κρασακι δίπλα στη 'φωτια'?
-
Ο χρήστης nEK έγραψε:
και τι δουλεια ειχες στη γειτονισσα να φωτογραφιζεις το 'τζακι'? Μήπως ήπιες και κρασακι δίπλα στη 'φωτια'?Ειναι μονη της η κοπελα κ για καθαρα ανθρωπιστικους λογους της κανω λιγο παρεα .Ολοι πρεπει να συμπαραστεκομεθα στους συνανθρωπους μας ειδικα αυτες τις δυσκολες ωρες .Προπαντος να μην χασουμε τελειως την ανθρωπια μας
-
Και μετά λες που το είδα το σύνθετο
-
Ο χρήστης CHANIOT έγραψε:
Ηλία, όχι δεν βιάζομαι. Αλλά μου κάνει εντύπωση, δεν έχει κανείς εμπειρία από αυτά τα μοντέλα; ούτε για τον βασικό τρόπο λειτουργίας - σύνδεσης της σόμπας νερού με το καλοριφέρ;Μα ... μπορώ να σου πω ό, τι θέλεις, στο τεχνικό κομμάτι. Ο βασικός τρόπος λειτουργίας είναι ... καίει ξύλα ζεσταίνει νερό, σύνδεσης ένας σωλήνας πηγαίνει το ζεστό νερό κ ένας επιστρέφει το κρύο!
Θέλει παροχή νερού κ ρεύματος, ενώ κυκλοφορητή, δοχείο διαστολής (κλειστό, εννοείται), ασφαλιστικά κλπ έχουν μέσα τους οι καλές σόμπες, ενώ στις φτηνές πρέπει να μονταριστούν από τον υδραυλικό κάπου έξω.Αν δεν βιάζεσαι πολύ, έχω παραγγείλει ενεργειακό τζάκι με φούρνο από πάνω, σε καλή τιμή. Αν βιάζεσαι κ θέλεις να έχεις κ το κεφάλι σου ήσυχο ότι κ θα ζεσταθείς κ το φαγητό σου θα το ψήσεις, jolly mec με φούρνο.
Και η τιμή του Ηλία;
Σιγά-σιγά πες τοΤου Jolly? Γυρεύοντας πας, το ξέρεις?
Κάτι τέτοιο, ας πούμε? http://www.archiexpo.it/prod/jolly-mec/ ... 40431.html
Ή μια τέτοια http://www.archiexpo.it/prod/jolly-mec/ ... 40431.html
Ή προτιμάς ένα σούπερ τζόλι με φούρνο, να το φτιάξεις όπως θέλεις εσύ? http://www.jolly-mec.it/index.php/it/ga ... jolly.html -
Συγγενικό πρόσωπο που μένει σε διαμέρισμα άρχισε να σκέφτεται την ξυλόσομπα. Η οικοδομή έχει κεντρική θέρμανση αλλά δεν την ανάβει γιατί τα 3/4 εδώ και μια τριετία δεν πληρώνουν.
Βέβαια υπάρχουν τεχνικές δυσκολίες... Είναι σε όροφο, δεν υπάρχει χώρος στο σπίτι ούτε και αποθήκη για τα ξύλα. Το συζητούσαμε χτές και όταν λύσαμε το θέμα καμινάδα, όλοι έτσι κάνουν, και φτάσαμε στο θέμα 'τα ξύλα που θα τα βάλετε;' με γείωσαν κανονικά. Θα πάρουμε μια φτηνή με καμια 150 ευρώ απο Βουλγαρία αλλά με 'πέλε'.
Yπάρχει ήδη air condition inverter αλλά πολύ μικρό για τον χώρο, γιατί είμαστε και οικονόμοι, και χρησιμοποιούν μαζί και θερμαντικά λαδιού. Εννοείται όλα τις ώρες του νυχτερινού και το σπίτι δεν ζεσταίνεται με τπτ γιατί δεν είναι στην Κρήτη αλλά στην Ξάνθη. Η άλλη λύση που σκέφτονται είναι σόμπα υγραερίου που προσωπικά την απορρίπτω ειδικά με ένα μωρό 4 μηνών στο σπίτι.
Ιδέες;
Ξυλόσομπα