-
Ο χρήστης ililias έγραψε:
Το πρόβλημα δεν είναι η νόμιμη ξυλεία, είναι τα παράνομα ανοιχτά τζάκια.ειναι παρανομο το ανοιχτο τζακι?
-
Από Βουλγαρία η ξυλεία έρχεται νόμιμη κ πιστοποιημένη.
Leon, το πρόβλημα δεν είναι τόσο η ποσότητα των ξύλων που καίγεται σε ανοιχτά τζάκια, όσο η τρελοί ρύποι που βγαίνουν, κατάλοιπα ατελούς καύσης.
doritoria, μια πολύ φτηνή σόμπα + η σύνδεσή της στην καμινάδα του τζακιού + τα παραπάνω ξύλα που θα κάψει = ένα οικονομικό ενεργειακό τζάκι.Ο χρήστης Cyberguy έγραψε:
Το πρόβλημα δεν είναι η νόμιμη ξυλεία, είναι τα παράνομα ανοιχτά τζάκια.
ειναι παρανομο το ανοιχτο τζακι?
Εδώ κ 40 χρόνια.
(όπως κ το να καίει κανείς πλαστικά υπόλοιπα της προηγούμενης παραγωγής στα χωράφια, βεβαίως βεβαίως...) -
Πέρυσι, σπίτι (150 τετρ.) με ενεργειακό τζάκι, έκαψε 4 τόνους ξύλα ΟΛΟ το χειμώνα και το καλοριφερ δεν αναψε καθολου. 2 τονους βαλανε περυσι, 2 τονους εχει ακομα
edit:
ξεχασα να πω, πως οι αεραγωγοι καλύπτουν τα 130 από τα 150 τετραγωνικά.
-
Ο χρήστης doritoria έγραψε:
Καλησπέρα σε όλους!
Παρακολουθώ τακτικά τις συζητήσεις σας και ομολογώ οτι έχω μάθει πάρα πολλά γιά το θέμα θέρμανση, σας ευχαριστώ!
Αυτό που θέλω να ρωτήσω είναι το εξής: Θέλω να βάλω μιά ξυλόσομπα στο υπόγειο, απλή και φτηνή, σαν πολύ προσωρινή λύση. Εχω ήδη τζάκι (ανοικτό) το οποίο δεν χρησιμοποιούμε σχεδόν ποτέ. Μπορώ να συνδέσω το μπουρί της σόμπας στην φούσκα του τζακιού και αν ναι πως; Σκέφτομαι οτι αν γίνεται, θα γλυτώσω πολύ φασαρία με τα μπουριά και τις καμινάδες.
Δεν με πειράζει αν δεν μπορεί να χρησιμοποιείται πιά το τζάκι, ούτως ή άλλως θα το αλλάξουμε με ενεργειακό του χρόνου.
Ευχαριστώ εκ των προτέρων!H δική μου πρόταση είναι απλή: Μην πετάτε χρήματα κ κάνετε το τζάκι ενεργειακό φέτος. Θα σας κοστίσει όσο η σόμπα.
Μιλάω γιά ΠΟΛΥ φτηνή σόμπα, σαν τις παλιές τις γιαγιάς μου! Δεν υπάρχει δυνατότητα γιά τίποτε καλύτερο φέτος δυστυχώς
Θα πας να παρεις ενα κλιματιστικο με inverter, με κοστος πχ 200 ευρω (σημερα το καρφουρ εχει ενα με 199),συν κατι για την τοποθετηση (τουλαχιστον ενα 50αρι) και εισαι κυριος.
-
Δεν ζεσταίνει το κλιματιστικό, τίγρη.
-
Δεν ζεσταίνει το κλιματιστικό, τίγρη.- οτι ειναι κυρια
-
Δεν ζεσταίνει το κλιματιστικό, τίγρη.Kαθολου ομως.
Αυτη τη στιγμη ειμαι στο γραφειο (8τμ) και εχω παγωσει...
Και το κλιματιστικο ειναι σε αποσταση 2 μετρων. -
Δεν ζεσταίνει το κλιματιστικό, τίγρη.Εγω φετος δεν ξερω τι παει να παει πετρελαιο,ζουμε αποκλειστικα με το αρκουδισιον.
Εφοσον εχει γινει σωστη διαστασιολογηση, παει σφαιρα.Αληθεια στο αυτοκινητο σας τι εχετε το χειμωνα,καρβουνα;
-
Mia που τ' ανέφερες, υπάρχει περίπτωση τον χειμώνα να έχεις τόση ζέστη μέσα στο αυτοκίνητο που να είσαι με το φανελάκι?
Όσες φορές το έχω προσπαθήσει είναι αδύνατον! Με κόβει το κρύο! Και, μιλάμε, η ζέστη είναι αποπνικτική.
Εγώ είμαι ο περίεργος? -
Ο χρήστης saxon_747 έγραψε:
Δεν ζεσταίνει το κλιματιστικό, τίγρη.
Kαθολου ομως.
Αυτη τη στιγμη ειμαι στο γραφειο (8τμ) και εχω παγωσει...
Και το κλιματιστικο ειναι σε αποσταση 2 μετρων.Έχει ελεγχθεί ποτέ το φρέον του; Με 8 τμ θα έπρεπε να αρκεί οποιοδήποτε μικρό AC.
-
Mia που τ' ανέφερες, υπάρχει περίπτωση τον χειμώνα να έχεις τόση ζέστη μέσα στο αυτοκίνητο που να είσαι με το φανελάκι?
Όσες φορές το έχω προσπαθήσει είναι αδύνατον! Με κόβει το κρύο! Και, μιλάμε, η ζέστη είναι αποπνικτική.
Εγώ είμαι ο περίεργος?οχι.
Έχει ελεγχθεί ποτέ το φρέον του; Με 8 τμ θα έπρεπε να αρκεί οποιοδήποτε μικρό AC.
Καινουργιο ειναι, εγκατασταθηκε την ανοιξη. Toyotomi inverter 14000BTU / 4130W στο ζεστο...
Πριν πιασουν τα δυνατα κρυα με ζεσταινε, τωρα ομως εχω παγωσει, ιδιαιτερα τα ακρα μου.Εχω συνηθισει και με 24c στο σπιτι λογω της ενεργειακης κολασης...
-
Με 9άρι fujitsu στο υπνοδωμάτιο, πάνω από 10 τμ, μετά από 10' λειτουργίας στους 25 β. κυκλοφορώ βρεγμένος από το μπάνιο νυχτιάτικα και ζεσταίνομαι.
-
Το κλιμαστικο δεν αποδιδει μονο σε πολυ χαμηλες θερμοκρασιες
Δηλαδη αν εξω εχει -5C και λιγοτερο,ναι,δεν θα αποδωσει. -
Ο χρήστης saxon_747 έγραψε:
Καινουργιο ειναι, εγκατασταθηκε την ανοιξη. Toyotomi inverter 14000BTU / 4130W στο ζεστο...
Πριν πιασουν τα δυνατα κρυα με ζεσταινε, τωρα ομως εχω παγωσει, ιδιαιτερα τα ακρα μου.Εχω συνηθισει και με 24c στο σπιτι λογω της ενεργειακης κολασης...
Ενα 9αρι panasonic καλυπτει 25 τετ (υπνοδωματιο+τουαλετα ) σε 15 με 20 λεπτα λειτουργιας του μπορω να κυκλοφορω ολογυμνος σε αυτον τον χωρο κ δεν ειμαι απο τους τυπους που αντεχουν τις χαμηλες θερμοκρασιες .
-
TMI
Sent from my Atrix using smoke signals.
-
Ο χρήστης ΓΙΩΡΓΟΣ123 έγραψε:
Ενα 9αρι panasonic καλυπτει 25 τετ (υπνοδωματιο+τουαλετα ) σε 15 με 20 λεπτα λειτουργιας του μπορω να κυκλοφορω ολογυμνος σε αυτον τον χωρο κ δεν ειμαι απο τους τυπους που αντεχουν τις χαμηλες θερμοκρασιες .
Και εγω στο σπιτι εχω ενα fujitsu 12000btu και ζεσταινει/ψυχει 55τμ χωρις ιδιαιτερο ζορι.
Αλλα στο γραφειο παιζει πολυ κρυο, προφανως λογω μονωσης... -
Τελικα απο οτι καταλαβα, το ζητουμενο ειναι να κυκλοφορουμε με τη μαλαπερδα εξω? Αγριες καταστασεις...
-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
Τελικα απο οτι καταλαβα, το ζητουμενο ειναι να κυκλοφορουμε με τη μαλαπερδα εξω? Αγριες καταστασεις... -
-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
Τελικα απο οτι καταλαβα, το ζητουμενο ειναι να κυκλοφορουμε με τη μαλαπερδα εξω? Αγριες καταστασεις...Αφου ο τεχνητος ρομαντισμος δεν σας ικανοποιει το ριξαμε στον φυσικο
Ξυλόσομπα