-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Εγω παντως χθες καθαρισα τις σωληνες γιατι ειχαν φραξει.Πρεπει να περασε ενας μηνας απο τοτε που την πρωταναψαμε.
Θυμιζω οτι εχω παλαιολιθικού τυπου ξυλοσομπα.
Τα ξυλα ειναι στεγνα αλλα ειναι τυπου οτιβρεθει Βεβαια το οτι τα παιρνω τζαμπα δεν μου επιτρεπει να ειμαι εκλεκτικος.Ενα παλιο ρουχο σε πλαστικη σακουλα και σπρωξιμο του μπογου μεσα στην σωληνα απο ενα κονταρι.Σε πεντε λεπτα ηταν ετοιμες.
και με αφανα γινεται.Καθαριζει και καλυτερα απο τον μπογο.
-
Ο χρήστης dim8 έγραψε:
Εγω παντως χθες καθαρισα τις σωληνες γιατι ειχαν φραξει.Πρεπει να περασε ενας μηνας απο τοτε που την πρωταναψαμε.
Θυμιζω οτι εχω παλαιολιθικού τυπου ξυλοσομπα.
Τα ξυλα ειναι στεγνα αλλα ειναι τυπου οτιβρεθει Βεβαια το οτι τα παιρνω τζαμπα δεν μου επιτρεπει να ειμαι εκλεκτικος.Ενα παλιο ρουχο σε πλαστικη σακουλα και σπρωξιμο του μπογου μεσα στην σωληνα απο ενα κονταρι.Σε πεντε λεπτα ηταν ετοιμες.
και με αφανα γινεται.Καθαριζει και καλυτερα απο τον μπογο.
Αυτο ειχα προχειρο,αυτο χρησιμοποιησα.
Τωρα θα εχω τον νου μου να τις καθαριζω καθε 20 μερες για να ειμαι σιγουρος οτι δεν θα μου καπνιζει μεσα. -
Ο χρήστης rx8_drifter έγραψε:
συνάδελφος με πασσάτ 25 ετίας για μία περίοδο έκαιγε συστηματικά ηλιέλαιο σε αναλογία μέχρι και 50%.
Μετά πήρε γραμμή το κράτος τί γινόταν (έσκαγαν στο lidl και έφευγαν με κούτες λάδια ) και εν μια νυκτί η τιμή του έφτασε να είναι ακριβότερη απ το ντίζελΤί λες ρε συ
-
Βγαίνω στον ακάλυπτο τη νύχτα για κανα τσιγαράκι και μου έρχεται κάπνα από κάποιου το τζάκι ή την ξυλόσομπα. Καμιά φορά με τσίκνα από μπριζόλες. Δεν τον έχω εντοπίσει.
Επιστρέφω χθες με τα πόδια και σ' ένα στενό βρωμάει κάπνα από ξύλα.
Ζούμε στην Ελλάδα, όπου καθένας νομίζει ότι μπορεί να κάνει ό,τι τον βολεύει.
Πόσοι άραγε θα βγάζουν ένα μπουρί στον 1ο ή 2ο όροφο, γιατί 'δεν υπάρχουν λεφτά ν' ανέβει καμινάδα ως την ταράτσα' και θα πνίγουν τις γειτονιές με την κάπνα τους;Γενικές διατάξεις για τις εκπομπές ρύπων, αιθάλης κλπ γνωρίζω. Υπάρχουν ειδικές διατάξεις για τον τρόπο τοποθέτησης των καμινάδων (ελάχιστο ύψος κλπ) και ποιες;
-
Υπάρχουν διατάξεις που επιβάλλουν επίπεδα ρύπων, συνεργείο ΔΥ να τους ελέγξει δεν υπάρχει.
-
Σε πάρα πολλές γειτονιές πλέον η κάπνα από τζάκια - σόμπες είναι καθημερινό φαινόμενο.
Καλά είναι δυνατόν να βγάζει ο άλλος μπουρί στον 1ο?
Δεν τον σταμάτησαν οι γείτονες?Θα δούμε πολλά ανάλογα έργα στα χρόνια που ακολουθούν.
-
Δεν έχω δει τέτοιο πράγμα, αλλά θεωρώ ότι θα βρεθούν κάμποσοι γύφτουλες που θα το κάνουν.
Οι ίδιοι που πετάνε τα σκουπίδια όπου βρουν, που βάζουν τη μουσική στο τέρμα, που πετάνε το λυκόσκυλο στο μπαλκόνι να γαβγίζει, ενώ λείπουν στο χωριό τους, τέτοιοι. -
ελπιζω να μην δουμε τετοια φαινομενα. φανταζομαι απο την πρωτη μερα κιολας ο απο πανω θα φαει μαυρο ντουμανι που λογικα δεν θα τον αφησει να συνεχισει, αλλιως οπως ειναι η καμιναδα, χυνεις 1 μπουκαλι βενζινη και βλεπεις το κατω διαμερισμα να γινεται καρβουνο
-
Νομίζω πως σε τέτοιες περιπτώσεις η αντίδραση της οικοδομής είναι δεδομένη.
-
Σε δύσκολους καιρούς όλα επιτρέπονται
-
Αυτό όχι θα έλεγα. Είναι ξεκάθαρο πως κάνει δύσκολη τη ζωή όσων γειτνιάζουν άμεσα με τον εξυπνάκια
-
Ο χρήστης kon5 έγραψε:
Αυτό όχι θα έλεγα. Είναι ξεκάθαρο πως κάνει δύσκολη τη ζωή όσων γειτνιάζουν άμεσα με τον εξυπνάκιαTo ίδιο και η παράνομη υλοτομία αλλά εκεί δεν προβληματίστηκες
-
Η παράνομη υλοτομία γιατί? Το μόνο που κάνει είναι να αφήνει λιγότερο δάσος για κάψιμο.
-
Ω βέβαια
-
Συγκρίνεις εντελώς ανόμοιες καταστάσεις .
Θέλεις να το συζητήσουμε ξανά? -
Ο χρήστης kon5 έγραψε:
Συγκρίνεις εντελώς ανόμοιες καταστάσεις .
Θέλεις να το συζητήσουμε ξανά?Οχι δεν συγκρίνω ανόμοιες καταστάσεις... Να ζεσταθεί θέλει ο άνθρωπος όπως και ο άλλος τα επιχειρήματα σου χρησιμοποιώ... Και ναι η παράνομη υλοτομία προκαλεί προβλήματα παρόμοια με το μπουρί που σε καπνίζει. Για την ακρίβεια προκαλεί περισσότερα και σε περισσότερους.
-
Και όμως είναι διαφορετικές περιπτώσεις. Τσουβαλιάζεις. Δεν είναι όλες οι παρανομίες ίδιες ούτε έχουν την ίδια απαξία
Καταρχήν να ξεκαθαρίσω για την περίπτωση που σου διέφυγε πως δεν αναφέρομαι σε περιπτώσεις εμπορίας αλλά σε περιπτώσεις αποκλειστικά και μόνο προσωπικής χρήσης ενός ανθρώπου που δεν έχει χρήματα για ν'αγοράσει ούτε πετρέλαιο ούτε ξύλα. Μιλάμε για αντικειμενική αδυναμία και όχι τσιπιά. Αυτόν λοιπόν δεν θα τον κατηγορήσω αν σε αυτές τις δύσκολες στιγμές πάει και κόψει μερικά ξύλα για να ζεστάνει την οικογένειά του και το παιδί του.
Εσύ τώρα έρχεσαι και μου λες πως το παραπάνω είναι το ίδιο πράγμα με το να στήσει ο άλλος μπουρί κάτω από το σπίτι σου με τα γνωστά αποτελέσματα γράφοντας στα παλιά του υποδήματα τους λοιπούς ενοίκους της πολυκατοικίας και δη αυτούς που μένουν από πάνω αφού οι εκλύσεις του καπνού είναι σίγουρο πως θα κάνουν τη ζωή τους δύσκολη. Έτερον εκάτερον.
Παρανομία και η παράνομη στάθμευση. Παρανομία και η ληστεία. Άλλη απαξία όμως έχει η πρώτη όμως και άλλη η δεύτερη. Παράδειγμα γενικό περί απαξίας.
-
Ο χρήστης kon5 έγραψε:
Καταρχήν να ξεκαθαρίσω για την περίπτωση που σου διέφυγε πως δεν αναφέρομαι σε περιπτώσεις εμπορίας αλλά σε περιπτώσεις αποκλειστικά και μόνο προσωπικής χρήσης ενός ανθρώπου που δεν έχει χρήματα για ν'αγοράσει ούτε πετρέλαιο ούτε ξύλα. Μιλάμε για αντικειμενική αδυναμία και όχι τσιπιά. Αυτόν λοιπόν δεν θα τον κατηγορήσω αν σε αυτές τις δύσκολες στιγμές πάει και κόψει μερικά ξύλα για να ζεστάνει την οικογένειά του και το παιδί του.
Αν αυτοι γινουν χιλιοι κ ξαφνικα το δασος αρχισει να εξαφανιζεται?
-
Αν αυτό το φαινόμενο επεκταθεί σε τόσο μεγάλο βαθμό σε όλη τη χώρα τότε φίλε kacey αυτό θα σημαίνει ότι η κατάσταση θα έχει φτάσει σε τέτοιο τραγικό σημείο που ο κόσμος όχι απλά θα ζορίζεται αλλά κυριολεκτικά θα λιμοκτονεί. Ας ευχόμαστε να βάλουν λίγο μυαλό οι ιθύνοντες ώστε να μην ζήσουμε τέτοια σκηνικά. Βέβαια και τότε ο ΣΚΑΙ θα πρωτοστατεί στην σωτηρία του ''περιβάλλοντος'' ,κενού κατοίκων
Επαναλαμβάνω προς αποφυγή παρεξήγησης (που βρίσκει ομολογουμένως πρόσφορο έδαφος στα forum) καταδικάζω την παράνομη κοπή ξύλων γενικά αλλά δεν μου πάει καρδιά να κατηγορήσω ένα ταλαίπωρο άνθρωπο που προσπαθεί να ζεστάνει το σώμα και την παγωμένη καρδιά του. Αναφέρομαι σε περιπτώσεις ακραίας πενίας.
-
τότε ίσως ξυπνήσει η κυβέρνηση και καταλάβει τα αυτονόητα.
Απορώ τί δεν καταλαβαίνετε σε αυτό που λέει ο Κων5
@μιραγκε, το να μη σηκώσεις το μπουρί σου 5 μέτρα ψηλότερα δε δείχνει έλλειψη πόρων, περίσσεια κάλου στον εγκέφαλο δείχνει
Ξυλόσομπα