-
Δεν ξέρω που είναι το σπίτι, αν π.χ. είναι στο Λιτόχωρο ή στη Ρόδο, αλλά σε γενικές γραμμές ισχύουν τα εξής : Θα πληρώσεις λιγότερο από το πετρέλαιο, αλλά και θα ζεσταθεί το κοκαλάκι σου λιγότερο.
-
Ο χρήστης wannabe έγραψε:
asteris δεν βάζεις κανένα λινκ για τα απέξω. είναι καλό για να βλέπουμε τη πραγματική ποικιλία και ακόμα και αν δεν πάρει κάποιος είναι καλό χαρτί διαπραγμάτευσης.Δεν βρίσκω τώρα το ακριβές link που είχα τότε, βρήκα το διδυμάκι Laudel. Για την ακρίβεια αυτό ακριβώς μου έδινε ο τοπικός έμπορος στα 2500€...
http://www.uniflam.pl/index.php?p0=15&p1=4&p2=13&o=62
Αν είναι να το πάρεις από έξω και προσθέσεις και τα μεταφορικά, έρχεται πάλι στην τιμή του Leroy, οπότε δεν βρίσκω λόγο να μην το πάρεις από Ελλάδα.
Εγώ πήρα αυτό και έβαλα μεγάλο εξωτερικό βεντιλατέρ.
-
Ο χρήστης markvag έγραψε:
Το σπίτι (διαμέρισμα) δεν έχει έξοδο για καμινάδα. Σκέφτομαι ότι ίσως είναι δυνατό να βγάλω μία καμινάδα στο μπαλκόνι, χωρίς όμως να δημιουργήσω προβλήματα κάπνας στην πολυκατοικία. Είμαι στο δεύτερο όροφο 5όροφης πολυκατοικίας και φυσικά, το ενδεχόμενο να πληρώσω εξωτερικό μπουρί από τον 2ο μέχρι τον 5ο (ακόμα κι αν το δεχτούν οι άλλοι ένοικοι) μάλλον δεν παίζει... Γίνεται αυτό;;;Αν μου πεις πως θα το πετυχεις αυτο ,θα σου απαντησω κ,εγω σε ολες τις αποριες σου
Έλα ντε
Νομίζω μόνο με εξωτερικό μπουρί μπορείς να κάνεις δουλειά αλλά πολύ φοβάμαι πως θα βρεις μεγάλη αντίδραση από τους γείτονες. Εκτός και αν συμφωνήσετε όλοι μαζί (ελέω ευρώ που δεν υπάρχουν) να φτιάξετε καμινάδες.Γεια σου και πάλι πασοκάρα! Πάλι με σόμπες η ελλαδίτσα
υ.γ. asteris ευχαριστώ για τις πληροφορίες
-
Ο χρήστης kon5 έγραψε:
Γεια σου και πάλι πασοκάρα! Πάλι με σόμπες η ελλαδίτσα
+1
Και καλά σε κάνα χωριό, φτάσαμε να το σκεφτόμαστε και στα διαμερίσματα και πού να έρθει και η επόμενη χρονιά με το πετρέλαιο στο 1.40€! -
Παρακολουθω καιρο τη συζητηση και τωρα που εφτασε το κρυο και πετρελαιο δεν υπαρχει αποφασισα να ανορασω ξυλοσομπα.Ξερει κανεις τελικα αν γινεται να μπει 3 μετρα οριζοντιο μπουρι ,γιατι ολοι οι κατασκευαστες δινουν ορια μεχρι τα 2 μετρα το πολυ?Διαμερισμα βλεπετε το παλατι μου και ρετιρε.Επισης ποιος εμπορευεται στην Αθηνα τις σομπες LOKATERM?Τελικα υπαρχει μεση λυση μεταξυ των πολυ οικονομικων βουλγαρικων και των πανακριβων ντιζαινατων?
-
Εμ αυτό είχα πει φίλε. Άλλο το τζάκι για να τον ''βρέξεις'' ατμοσφαιρικά και άλλο για να ζεσταθεί οικογένεια
Αλλά όταν τα λέμε αυτά μας λένε ποιος θα έρθει μετά....
Σαν τον άλλο που η γυναίκα του τον έχει κερατώσει με όλο το τετράγωνο και όταν του λες χώρισε σου απαντά: και μετά ποια θα βρω -
Ο χρήστης dstou έγραψε:
Δεν ξέρω που είναι το σπίτι, αν π.χ. είναι στο Λιτόχωρο ή στη Ρόδο, αλλά σε γενικές γραμμές ισχύουν τα εξής : Θα πληρώσεις λιγότερο από το πετρέλαιο, αλλά και θα ζεσταθεί το κοκαλάκι σου λιγότερο.το σπιτι βρισκεται στο Καματερο(γεροβουνο).Λιγοτερα τι εννοεις λιγοτερα?Δλδ με πετρελαιο 1500 ευρω και με ρευμα 1200?Γιατι αμφιβαλω αν θα φτασω καν τα μισα του πετρελαιου.Στον υπολογισμο μου εβαλα 3 διμηνα(6μηνες δλδ) κατι που δεν εχει συμβει ποτε.Αρα ακομα και τα 750 ευρω το θεωρω πολυ πανω απο το πραγματικο εξτρα ποσο που θα πληρωσω για ρευμα.
Αλλες γνωμες? -
Ο χρήστης kon5 έγραψε:
Γεια σου και πάλι πασοκάρα! Πάλι με σόμπες η ελλαδίτσα
Ευρώπη σας έκανε η πασοκάρα
-
-
Λες η σομπα να ειναι εκτος φωτο?
-
Ο χρήστης thednick έγραψε:
Αν έπρεπε αναγκαστικά να διαλέξετε μία από τις δυο επόμενες ποιά θα διαλέγατε?
(η αισθητική είναι αδιάφορη όταν η επιλογές είναι τόσες λίγες αφού πρέπει να ταιριάζουν σε μπουρί 100mm)...Πόσα μέτρα πάνω πηγαίνει το μπουρί? Αν είναι αρκετά (6+), δεν χρειάζεται να ψάχνεις για σόμπα με έξοδο Φ100.
-
Ο χρήστης ililias έγραψε:
Αν μου περίσσευαν μερικά λ7 θα έβαζα υδραυλική πέλλετ με τηλεχειρισμό κ κάρτα να της στέλνω μήνυμα 'έρχομαι, άναψε', ενώ αν μου περίσσευαν αρκετά θα έβαζα υδραυλικό τζάκι με τις ίδιες δυνατότητες.Για καυστήρα pellet τί γνώμη έχεις Ηλία? Δεν είναι αβέβαιο το μελλοντικό κόστος των pellets?
-
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Καλά που είδα την εγγύηση για τον λέβητα prity που έλεγε ότι δεν αντικαθιστούν λέβητες που έχουν φουσκώσει από την πίεση του νερού. Παραξενεύτηκα και βρήκα ότι η μέγιστη πίεση είναι μόνο 1 bar που σημαίνει ότι στο δικό μου λεβητοστάσιο με 2 bar δεν μπαίνει.Λέμε πάντα: RTFM.
9/10 Έλληνες ρωτάνε 'πόσο κάνει' κ μένουν εκεί. Χαίρομαι να συζητάω με ανθρώπους που ξέρουν τι ψωνίζουν. Από παλιά, το έβλεπα αυτό ακόμα κ στα ΣΜ: Ήμουν από τους ελάχιστους που διάβαζαν τις ετικέτες...
Καμιά φορά, τελικά το φτηνό είναι ακριβό...ΥΓ. Σε ΚΑΛΟ ενεργειακό τζάκι - καλοριφέρ με κλειστό δοχείο διαστολής, τα ασφαλιστικά ανοίγουν με την σειρά: Το πρώτο στους 90οC, το δεύτερο στα 2,5 bar, το τρίτο στα 3,5 bar. Σε δοκιμές με κλειστά (μπλοκαρισμένα επίτηδες) όλα τα ασφαλιστικά, δεν έχει ποτέ γίνει έκρηξη: Στραβώνει ολόκληρο, αλλά δεν σκοτώνει.
Μετά μου λένε 'είναι ακριβό'. Είναι? -
Ο χρήστης kon5 έγραψε:
Εμ αυτό είχα πει φίλε. Άλλο το τζάκι για να τον ''βρέξεις'' ατμοσφαιρικά και άλλο για να ζεσταθεί οικογένεια
Αλλά όταν τα λέμε αυτά μας λένε ποιος θα έρθει μετά....
Σαν τον άλλο που η γυναίκα του τον έχει κερατώσει με όλο το τετράγωνο και όταν του λες χώρισε σου απαντά: και μετά ποια θα βρωΔηλαδή στο εξωτερικό, που οι περισσότεροι με ενεργειακά σπίτια ζεσταίνονται κυρίως με ξύλα, είναι μαλ@κες...
Κανείς από όσους έχουν σόμπα-τζάκι δεν ισχυρίζεται πως ΜΟΝΟ με αυτά, θα ζεσταθείς ικανοποιητικά. Άλλο όμως το να καις το πετρέλαιο-υγραέριο 18 ώρες την ημέρα, και άλλο 2-3 ώρες. Και όσοι ζείτε σε διαμέρισμα ωραία τα σκέφτεστε, αλλά αν δείτε το κόστος για να ζεσταθεί μια μονοκατοικία, ίσως αλλάξετε γνώμη . -
Δεν μιλάω για μονοκατοικία. Σε διαμέρισμα αναφέρομαι και είναι ταλαιπώρια τα ξύλα - pellets.
Είναι κατάντια να φορολογούν το πετρέλαιο θέρμανσης σε τέτοιο βαθμό.
Πόσο είναι το κόστος αγοράς ενός λίτρου πετρελαίου προ φόρων? -
Ο χρήστης asteris έγραψε:
Αν είναι να το πάρεις από έξω και προσθέσεις και τα μεταφορικά, έρχεται πάλι στην τιμή του Leroy, οπότε δεν βρίσκω λόγο να μην το πάρεις από Ελλάδα.Εγώ πήρα αυτό και έβαλα μεγάλο εξωτερικό βεντιλατέρ.
Πόσο σου πήγαν τζάκι κ μοτέρ? Τι μοτέρ έβαλες? Μάλλον θα τα έχεις ξαναγράψει, αλλά μου ξέφυγε.
-
Ο χρήστης kon5 έγραψε:
Αν μου περίσσευαν μερικά λ7 θα έβαζα υδραυλική πέλλετ με τηλεχειρισμό κ κάρτα να της στέλνω μήνυμα 'έρχομαι, άναψε', ενώ αν μου περίσσευαν αρκετά θα έβαζα υδραυλικό τζάκι με τις ίδιες δυνατότητες.
Για καυστήρα pellet τί γνώμη έχεις Ηλία? Δεν είναι αβέβαιο το μελλοντικό κόστος των pellets?
ΑΠΕ με αβέβαιο μελλοντικό κόστος? Δεν νομίζω! Το πολύ πολύ να γίνει κ κανένα άλλο εργοστάσιο στο Ελ κ να σταματήσουν οι ηλίθιοι να καίνε τα ξύλα στα χωράφια.
(Συγνώμη για τον χαρακτηρισμό, αλλά δεν κρατήθηκα. Με τα ξύλα που καίμε κάθε χρόνο στα χωράφια θα μπορούσε να ζεσταθεί η μισή Ελλάδα...)
-
Ο χρήστης markvag έγραψε:
2) Μιλάμε για σπίτι περίπου 110 τετ. μέτρα με φυσιολογικές απώλειες (δηλαδή ούτε να φυσάει ένα αεράκι και να παγώνουμε, αλλά ούτε και σφραγισμένο... κάπου στη μέση...). Πόσα kw θα χρειαστώ για να το ζεστάνω;- Τι κατανάλωση σε ξύλο θα έχω; Ο τύπος στο μαγαζί που ρώτησα μου είπε για περίπου 2τόνους το μήνα (δηλαδή κανένα 300άρι ευρώ) και μου έφυγε το καφάσι... Τόσα δίνω και στο πετρέλαιο... Το θέμα είναι να κάνουμε οικονομία και όχι να δώσουμε ένα σεβαστό ποσό (υπολογίζω κανένα 3χίλιαρο... ), που φυσικά δεν περισσεύει, για να κερδίζουμε 50 ευρώ το μήνα και ρομαντζάδα...
Αν καις 2 τόνους τον μήνα, δλδ σε 110 μ2 σπίτι 'ρίχνεις' 8.000.000 θερμίδες τον μήνα, πρέπει να έχεις τουλάχιστον 2 μπαλκονόπορτες ανοιχτές, αλλιώς θα έχεις στο σπίτι θερμοκρασίες Αραβίας μεσημέρι καλοκαιριού.
-
Ο χρήστης kon5 έγραψε:
Δεν μιλάω για μονοκατοικία. Σε διαμέρισμα αναφέρομαι και είναι ταλαιπώρια τα ξύλα - pellets.
Είναι κατάντια να φορολογούν το πετρέλαιο θέρμανσης σε τέτοιο βαθμό.
Πόσο είναι το κόστος αγοράς ενός λίτρου πετρελαίου προ φόρων?Αν φανταστείς ότι ΣΗΜΕΡΑ στη Μόσχα πωλείται η βενζίνη 80οκτανίων προς 19 ρούβλια= λιγότερο του 0,5 του €, τότε
-
Ο χρήστης kouk έγραψε:
......... ΑΝ είχα δικό μου εξοχικό ή μονοκατοικία, δεν θα έβαζα ξυλολέβητα: θα έβαζα μια υδραυλική σόμπα ξύλου, .....
Εννοείς, φαντάζομαι, ξυλοσομπα που συνδέεται στα υπάρχοντα σώματα καλοριφέρ.
Δεν απαιτείται ηλεκτρική εγκατάσταση, αλλά και τοποθέτηση μπόϊλερ για αυτήν?Όχι ρε, έχουν νέας τεχνολογίας κυκλοφορητή που δουλεύει χωρίς ρεύμα.
Ου γαρ έρχεται μόνον...
Μπόιλερ μπορείς να βάλεις, όχι ότι απαιτείται! Επίσης μπορείς να βάλεις δοχείο αδράνειας κ να έχεις ζεστό νερό όπου κ όποτε θέλεις.
Ξυλόσομπα