-
Παρήγγειλα 2 μπουκάλια ειδικό υγρό (στον τζακά που τα φέρνει από Αμερική σε ποσότητα και έτσι συμφέρει) και θα μου τα φέρουν τη Κυριακή.
Θέλω να καθαρίσω εξωτερικά τον λέβητα από πίσσες που τρέχουν από την πόρτα.
Το οινόπνευμα και το πετρέλαιο καθαρίζουν λίγο αλλά όχι καλά. Ο τζακάς μου είπε ότι αυτό το υγρό είναι πολύ καλύτερο - ψησταριές λέει τις κάνει καινούριες.
Τα αποτελέσματα σε 2-3 μέρες. -
Ο.κ αναμενουμε αποτελεσματα !!
-
Ο χρήστης giannik1977 έγραψε:
Παιδες αν γνωριζει καποιος προιον που να καθαριζει κ οχι να κανει χειροτερα την μακα κ μαυριλα απο τα πυροτουβλα στα τζακι; δοκιμασα ο παπαρας ενα απ το jumbo μιση δουλεια κανει. Τιποτα πιο δυνατο κ εξειδικευμενο;Βάψιμο κάθε χρόνο με ειδική μπογιά για πυρότουβλα και γίνονται σαν καινούρια.Δεν μυρίζει κιόλας.
-
Ο χρήστης coupeas έγραψε:
Μαλιστα.
Ελπιζω να ειναι αυτο μιας και αντιμετωπιζεται αμεσα χωρις μετατροπε. Σε διαφορετικη περιπτωση δε ξερω. Το υγειονομικο τι να λεει?Κανονικά, θα έπρεπε να το έχει στείλει μαζί με την πολεοδομία η αστυνομία ή η πυροσβεστική κ να του έχουν κόψει τογκώλο.
-
Ο χρήστης sxinthecity έγραψε:
Παιδες αν γνωριζει καποιος προιον που να καθαριζει κ οχι να κανει χειροτερα την μακα κ μαυριλα απο τα πυροτουβλα στα τζακι; δοκιμασα ο παπαρας ενα απ το jumbo μιση δουλεια κανει. Τιποτα πιο δυνατο κ εξειδικευμενο;
Βάψιμο κάθε χρόνο με ειδική μπογιά για πυρότουβλα και γίνονται σαν καινούρια.Δεν μυρίζει κιόλας.
Ναι αλλα ετσι δεν αλλαζει το χρωμα τους;
-
Μπορείς να διαλέξεις το χρώμα, να γίνονται όπως σου αρέσει.
Αν ψάχνεις προϊόν που να κάνει τα πυρότουβλα όπως ήταν, ξανασκέψου το: Είναι απορροφητική η επιφάνειά τους, η μουτζούρα έχει εισχωρήσει σε βάθος. -
Ο χρήστης ililias έγραψε:
Μαλιστα.
Ελπιζω να ειναι αυτο μιας και αντιμετωπιζεται αμεσα χωρις μετατροπε. Σε διαφορετικη περιπτωση δε ξερω. Το υγειονομικο τι να λεει?Κανονικά, θα έπρεπε να το έχει στείλει μαζί με την πολεοδομία η αστυνομία ή η πυροσβεστική κ να του έχουν κόψει τογκώλο.
Δε ξερω τι εγινε τελικα αλλα ειδα να το 'παλευει' ο ιδιοκτητης ενα απογευμα να ρυθμισει προφανως τη καυση του λεβητα η οτι αλλο τελος παντων. Σιγουρα του διαμαρτυρηθηκαν πολλοι γειτονες . Θα δουμε τι θα γινει γιατι δε το ειδα να το δουλευει αυτες τις μερες.
-
Ο χρήστης giannik1977 έγραψε:
Ο.κ αναμενουμε αποτελεσματα !!Με έφερε αυτό το καθαριστικό φούρνων (και ο τζακάς μου το χρέωσε 9 ευρώ).
Εκπληκτικό προϊόν. Το αλείφεις με το πινελάκι πάνω στην χοντρή πίσσα που έχει κυλίσει έξω από την πόρτα του λέβητα και την διαλύει στη στιγμή (λερώνεις πολλά πανιά για να καθαρίσεις).
Δεν καθάριζε με τίποτε - σπάτουλες, οινόπνευμα και πετρέλαιο με δυσκολία έβγαζαν την πίσσα.
Με το καθαριστικό έφυγε αμέσως.Στα τούβλα που έχουν ρουφήξει, θα φύγει όλη η επιφανειακή πίσσα αλλά θα μείνουν σημάδια.
Θα φαίνονται αλλά όχι πολύ.
Πάντως η μαυρίλα δεν θα υπάρχει. -
Το έχουμε για την κουζίνα (νομίζω το πουλάνε μόνο μέσω αντιπροσώπων και όχι σε μαγαζιά). Η αλήθεια είναι πως κάνει δουλειά, αλλά πολύ φοβάμαι πως είναι πολύ τοξικό. Για αυτό τον λόγο το χρησιμοποιήσαμε μόνο μια φορά μέχρι στιγμής.
-
Flos υγρό καθαρισμού τζακιών, στα 4 Ε.
Ελληνικό και πολύ καλό. -
Που το βρίσκεις?
-
Να σου πω που το πουλάνε στο χωριό μου, αλλά δε νομίζω να σε βολέψει σε κάτι.
Ε, φαντάζομαι να υπάρχει σε καταστήματα, το πολύ πολύ κάνε ένα τηλ στην εταιρία κ ρώτα με ποιόν συνεργάζονται στην περιοχή σου. Είναι σαν αυτό, αλλά σε μαύρο μπουκάλι.
Θα σου έλεγα να σου στείλω εγώ ένα, αλλά τα μεταφορικά είναι περισσότερα από την αξία του. -
1 στους 8 κερδίζει λέμε!!!
http://news.in.gr/science-technology/ar ... 1231305996 -
Καλησπέρα, νέος στο φόρουμ, βέναια έχω διαβάσει πολλές συζητήσεις από εδώ.
Προχθές μου βαλανε μια κασέτα της edilcamin ριγα 49 12Κ΅..Το σπίτι μου 55 τμ, σαλόνι κουζίνα σε σχήμα γωνία, ακριβώς στην πλάτη του τζακιού μου βγάλανε ένα αεραγωγό. Το θέμα είναι ότι δε βλέπω να φυσάει ιδιαίτερα τουλάχιστον απο την ίδια την κασέτα στο πάνω μέρος της όσο και από τους αεραγωγούς.. Η κασέτα είναι η έκδοση με το διπλό βερτνιλατερ..Ήθελα να ρωτήσω πως μπορώ να καταλάβω αν λειτουργούν σωστά τα βερτνιλατέρ? και επίσης υπάρχει τρόπος να βάλω κάποιο έξτρα βερντιλατέρ για να βγάζει πιο ζεστό αερα?
Ευχαριστώ εκ των προτέρων
Σημείωση το σπιτι είναι μονοκατοικία με διπλα θερμοδιακοπτόμενα παράθυρα μόνωση και γενικά πολύ καλα μονωμένο -
Αν δεις ότι λειτουργούν, τότε ... λειτουργούν σωστά.
Δεν χρειάζεσαι τπτ άλλο για τα τετραγωνικά σου, μην πειράζεις τπτ. -
Την προηγούμενη εβδομάδα μου συνέβει κάτι εντελώς περίεργο με την ξυλόσομπα.
Ενώ λοιπόν την έχω από το τέλος φθινοπώρου και την καίω σχεδόν καθημερινά, την προηγούμενη Τετάρτη την ανάβω και περιμένω μέχρι να αρχίσει να ανάβει κανονικά.Πως γυρίζω να την κοιτάξω μετά από κανένα μισάωρο, βλέπω ότι δεν έχει πάρει (δεν είχε φλόγα μέσα) και έβγαζε απίστευτο καπνό από πάνω της και από τα πλάγια (πρακτικά από όπου έβρισκε). Δοκιμάζω να ανοίξω το πορτάκι και άρχισε να βγαίνει όλος ο καπνός από μπροστα...
Ο χώρος βρώμισε κάπνα. Άνοιξα και το παράθυρο και ευτυχώς μετά από λίγο φάνηκε ότι έσβησε τελείως και δεν έβγαζε πλέον άλλο καπνό.Το παράδοξο είναι πως όταν βγήκα έξω, πρόσεξα πως από την καμινάδα φαινόταν να βγαίνει καπνός (έστω και λίγος). Έγινε την επόμενη ημέρα έλεγχος στην καμινάδα (η οποία έχει καπάκι στην κορυφή της) και δεν βρέθηκε τίποτα μέσα.
Όλες τις επόμενες ημέρες η σόμπα ανάβει και πάλι κανονικά όπως παλιά.Τι μπορεί να συνέβει και μου εμφάνισε αυτό το πρόβλημα; Είναι λογικό και αναμενόμενο; Γιατί εμπειρία από ξυλόσομπες δεν έχω.
-
Αυτό που μπορώ να σκεφτώ εγώ είναι ότι κάτι δεν πήγε καλά στο άναμμα. Τα πρώτα ξύλα δεν ήταν αρκετά ψιλά, το προσάναμμα λίγο, έκλεισε (ή έμεινε πολύ ανοιχτή) η πόρτα, ... γενικά, κάτι έφταιξε κ δεν πήραν αμέσως τα πρώτα ξύλα, οπότε πριν ο καπνός ζεσταθεί κ η καμινάδα σου αρχίσει να τραβάει κανονικά (έτσι κ αλλιώς θέλει το κατιτίς της παραπάνω, λόγω του οριζόντιου τμήματος), ο καπνός άρχισε να βγαίνει απ' όπου βρήκε ευκολότερο.
Θα το είχες λύσει μ' ένα βαμβάκι κ λίγο οινόπνευμα.Τώρα που ξαναδιάβασα τι έγραψες, αν είχες κλείσει το πορτάκι, πολύ απλά ... βιάστηκες.
-
Ο χρήστης axel12p έγραψε:
Τι μπορεί να συνέβει και μου εμφάνισε αυτό το πρόβλημα; Είναι λογικό και αναμενόμενο; Γιατί εμπειρία από ξυλόσομπες δεν έχω.Θέλει καθάρισμα - βούλωσε εντελώς.
Εκεί που συνδέεται η σόμπα με το μπουρί ή/και όλη η καμινάδα. -
Εγω την ξηλωσα εδω και 10 μερες! Τελος ο Χειμωνας σχεδον 3.5 τονους εκαψα του χρονου παλι.
-
Στην σόμπα καίω αποκλειστικά μπρικέτες. Από την αρχή την ανάβω μόνο με αυτά τα εμποτισμένα προσανάμματα, χωρίς κανένα πρόβλημα. Ζήτημα να χρειάστηκε 5 φορές όλο τον χειμώνα να ρίξω και δεύτερο προσάναμμα, συνήθως έπαιρνε με την πρώτη. Σπάσιμο την μπριγκέτα σε κομμάτια, έφτιαχνα ένα 'πυργάκι', το προσάναμμα στο κέντρο, πόρτα κλειστεί και αέρας στο full.
Όσο για το μπουρί είναι δυνατό να ήθελε καθάρισμα μόνο εκείνη την ημέρα; Την προηγούμενη η σόμπα δούλευε κανονικά ενώ και σήμερα πάλι άψογα δούλευε;
Αυτό που περισσότερο με άγχωσε, δεν ήταν το ότι δεν πήρε, αλλά ότι έβγαζε με κλειστεί την πόρτα, πολύ καπνό μέσα στο δωμάτιο. Δεν το περίμενα αυτό.
Ξυλόσομπα