-
στο τερμα τησ καμιναδασ εχεω ητα αυτο μου προτεινα οταν την πηρα μπορω ν αβαλω ξυλα μονο οταν εχει μεινει η θρακα που καιγεται και υτο χωρισ να την κουνησω καθολου γιατι παλι θα βγαλει καπνο
-
Τα μπουρια που βγαινουν εξω απο το σπιτι (καμιναδα) ειναι απλα η inox μονωμενα;
Ευα το προβλημα που εχεις το ειχα και εγω δηλαδη μπορουσα να βαλω ξυλα μονο οταν ειχε καρβουνα και οχι φωτια η σομπα γιατι αν εκανα πως ανοιγω την πορτα με φωτια απο τον καπνο δεν εβλεπες στα 2 μετρα.
Φετος που εβαλα μονωμενη καμιναδα και μειωσα τα οριζοντια μπουρια στο ενα μετρο μπορω ανετα να ανοιγω την πορτα οση φωτια και να εχει.
Αποτελεσμα: Μονο μονωμενη καμιναδα και οσο λιγοτερα μπουρια μεσα στο σπιτι.
-
δεν γινετε να εχω λιγοτερα μπουρια μεσα η αποσταση απο την σομπα μεχρι εξω στο μπαλκονι ειναι 3 μετρα επισησ μετα απο εκει ειμαι στον δευτερο και πρεπει να αναβει πανω απο το 4 οροφο οποτε αναγκαστηκα ειναι μεγαλη η διαδρομη μπορω να κανω κατι αλλο?τα μπουρια και εξω και μεσα ειναι εμαγιε ολα
-
Ε αυτο ειναι. Κακη οδευση μπουριων. Και αν λες πως παλιοτερα δουλευε καλυτερα ενω τωρα καπνιζει ευκολοτερα, μαλλον θες και ξεκαπνισμα στα μπουρια.
Επισης επειδη μαλλον κρυωσε ο καιρος λιγο παραπανω, ψυχεται η εξωτερικη αμονωτη ´καμιναδά, αρα πεφτει και αλλο η θερμοκρασια των καυσαεριων ετσι μειωνεται το τραβηγμα. -
Βγάλε το Η κ κάνε μια δοκιμή χωρίς αυτό, αν υπάρχει δυνατότητα βάλε ακόμα ένα μέτρο μπουρί κ ένα διαφορετικό καπέλο.
Έχεις αρκετό ύψος ώστε να δημιουργείται υποπίεση, δεν θα έπρεπε να έχεις πρόβλημα.
Κοίταξε μόνο το οριζόντιο μπουρί, μην έχει πιάσει τπτ σαβούρες μέσα κ έχει κλείσει.Μια τελευταία ερώτηση, για ... το φόβο των Ιουδαίων: Καίτε αποκλειστικά κ μόνο ξερά ξύλα;
-
η σομπα ειναι καινουργια τωρα την εβαλα να δουλευει και κανει οτι κανει ,,δεν μπορω να αλλαξω τπτ στα μπουρια και καιω ξυλα τωρα υποθετω ειναι στεγνα,,,ειδε κανεισ το σιτε που εβαλα απο εκει που την πηρα μηπως την ξερετε μηπως φταιει η σομπα ξερω και εγω τι αλλο να πω
-
Ο χρήστης ΕΥΑ25 έγραψε:
η σομπα ειναι καινουργια τωρα την εβαλα να δουλευει και κανει οτι κανει ,,δεν μπορω να αλλαξω τπτ στα μπουρια και καιω ξυλα τωρα υποθετω ειναι στεγνα,,,ειδε κανεισ το σιτε που εβαλα απο εκει που την πηρα μηπως την ξερετε μηπως φταιει η σομπα ξερω και εγω τι αλλο να πωΟταν θέλετε να προσθέσετε ξύλο ανοίξτε τελείως τον πρωτογενή αέρα ,στη συνέχεια ανοίξτε την πόρτα ελάχιστα ( μια χαραμάδα ) για μερικά δευτερόλεπτα και μετά τελείως. Προσθέστε το ξύλο γρήγορα , κλείστε την πόρτα και ρυθμίστε ξανά τον αέρα. Αν ανοίγετε την πόρτα απότομα θα καπνίζει! (Προσοχή , ο χειρισμός της σόμπας πάντα με γάντια.)
-
οταν ανοιγω να προσθεσω ξυλο ο αερας ειναι παντα ανοιχτος το προσπαθησα και στην αρχη το ανοιξα ελαχιστα μετα ανοιξα τελειωσ και ο καπνος ειναι ηταν το ιδιο.λεεω τελικα μηπψς φταιει σε κατι η σομπα γιατι ο απο κατω μου εχει περισσοτερα μετρα μπουρια για να βγει πανω στην ταρατσα βγαινει το τελικο μας μπουρι και των δυο το ιδιο εχει μικροτερο χωρο καυσησ απο τον δικο μου και ενω εκαιγαν τα ξυλα του και ειχε δυνατη φωτια ανοιξε το πορτακι του και δεν βγηκε ιχνος καπνου
-
τι τοπικ θεωρίες ανδρων γυναικών και τρίχες... Έθεσα μια απορία στα @@ σας. Έθεσε η Εύα μία, σπεύσανε 12 άτομα να εξηγήσουν. kidding.
(We are doomed. the end is nigh, the τσίπουρο 'Ανδρέας' is high)
Το πρόβλημά μου μάλλον λύθηκε, με 1 μέτρο ανύψωση του καπέλου, τώρα ξεχωρίζει σαν το Φασούλα δίπλα στο Sinanai από τα άλλα. Μακάρι να μη μου κάνουν παράπονα, δεν έχω άλλα λεφτά για μερεμέτια.
-
Το πρόβλημά σου είχε τόσες παραμέτρους, που ήθελε επί τόπου επίσκεψη για να βγει πόρισμα.
Ή μερικές φωτογραφίες, θα έπρεπε να έχεις μάθει μέχρι τώρα.
Μια ερώτηση: Ειπες ότι είχατε ήδη σηκώσει 1 μέτρο τη καμινάδα, την σηκώσατε άλλο ένα;
Κ μια παρατήρηση, το περιστρεφόμενο καπέλο δεν είναι κ ό, τι καλύτερο... -
Ο χρήστης ililias έγραψε:
...είχαμε δώσει 1 μέτρο ύψος. Αλλάξαμε το ψεύτικο ποιοτικό καπέλο που βούιζε όταν γύριζε με ένα καλύτερο + δώσαμε ένα μέτρο ύψος. Επειδή το δικό μας ήταν τέρμα κάτω ήρθε στο ίδιο ακριβώς ύψος , 20 - 25 πόντους δίπλα από το ένα εκ των υπολοίπων 2. οπότε με την πρώτη ευκαιρία Νοτιάδων έφερε μέσα καπνιά.
Το περίεργο είναι οτι πέρισι δεν έγινε κάτι τέτοιο...
Τώρα είμαι ακόμα 1 μέτρο πάνω, οπότε δε με πιάνει κανείς. Σχετικά με τη λειτουργία του δικού μου τζακιού, δεν έχω ποτέ επιστροφή, ρουφάει καλά προς τα πάνω και όλα αισίως
-
καλημερα λοιπον πηρα τον κατασκευαστη τησ σομπας και του ανεφερα τα παντα σχετικα με τον καπνο μου ειπε οτι η σομπα εχει φτιαχτει ετσι το εωτερικο τησ (εχει μια λαμαρινα με μεγαλο παχος μεσα στο πανω μερος της)ετσι ωστε να γυρναει ο καπνος μεσα ωστε να εχει αποδοση η σομπα μπορει να λεει να το αφαιρεσει αλλα θα σταματησει να εχει την αποδοση που πρεπει και επισης μου ειπε τοι εστω λιγο καπνο δεν υπαρχει περιπτωση να μην βγαζει καμια ξυλοσομπα ισχυουν βαησ λογικης αυτα που μου ειπε η με δουλευει?
-
Οχι την λαμαρινα την εχει για να ψηνεις κουλουρακια
Οσα ξερω εγω απο πυραυλους αλλα τοσα ξερει και αυτος απο σομπες!
-
λαθος διατυπωση δικη μου επενδυση διπλη εχει μεσα την οποια μπορω να αφαιρεσω αλλα αν γινει αυτο τοτε επειδη εχει μεγαλο χωρο καυσησ στα 3 ξυλα μεγαλα που βαζω η φλογα θα πηγαινει αυπευθειας στα μπουρια και υπαρχει μεγαλος φοβοσ απο την πολυ μεγαλη θερμοτητα,δεν ξερω 5 μερεσ την εχω και εχω κουραστει υπαρχει τροποσ να διορθωθει αυτο που συμβαινει η να την βγαλω και να παει στο @@@@
-
Οπως σου εγραψα το ιδιο προβλημα ειχα και εγω! Πρωτον γιατι νομιζα οτι τα μπουρια πρεπει να κανουν βολτες μεσα στο σπιτι γιατι νομιζα οτι αυτα βγαζουν την ζεστη και δευτερον γιατι ενω ειχα διαβασει για μονωμενη καμιναδα εγω την ειδα εξυπνος και εβαλα απλη.
Η λυση ειναι (μαλλον) μια! Βαλε την σομπα κοντα στην εξοδο της καμιναδας για να μην εχεις πολυ οριζοντιο μπουρι και να βαλεις μονωμενη καμιναδα.
Εγω πλεον δεν παει να εχει 40 ποντους φλογα ανοιγω την πορτα και την αφηνω και ανοιχτη ουτε καπνος τιποτα!
-
αν γινοταν θα το εκανα αλλα δεν γινετε να μπει σε αλλη θεση μεσα στο σπιτι μονο ετσι οπωσ την εχω.πεσ μου εσενα εχει πυροτουβλο μεσα η σομπα?και δεν εχει μεγαλη αποσταση 3 μετρα ειναι μεχρι εξω ο αδερφοσ μου εχει στον κατω οροφο ξυλοσομπα ακριβωσ στο ιδιο σημειο και με εμενα αλλα δεν εχει κανενα προβλημα με καπνο αυτο ειναι που μου την δινει σε εμενα γιατι?
-
Αν ο αδελφος σου είναι έναν όροφο κάτω σημαίνει ότι έχει +3 μέτρα κάθετη καμινάδα παραπάνω, που με τη σειρά του σημαίνει μεγαλύτερη διαφορά πίεσης => η καμινάδα 'τραβάει καλύτερα'.
Χωρίς να είμαι ειδικός μάλλον πρέπει είτε να ψηλώσεις την καμινάδα είτε να την μονώσεις ώστε να μην χάνεις θερμοκρασία στα καυσαέρια.
Επίσης, χωρίς να ξέρω την κατασκευή της σόμπας, υποψιάζομαι το να αφαιρέσεις μόνωση θα κάνει μεγαλύτερο κακό στο πρόβλημα που έχεις ήδη παρα καλό.
-
Πριν ανοίξεις την πόρτα, θα ανοίγεις το κλαπέ της καπνοδόχου για να τραβάει δυνατά και να μην έχεις καπνό.
Μετά θα κλείνεις το κλαπέ (όσο χρειάζεται) για να μην φεύγει αμέσως η ζέστη στην καμινάδα.
-
Ίδια σόμπα μ' εσένα έχει ο αδελφός σου, ΕΥΑ25;
-
οχι ο αδερφος μου εχει διαφορετικη απο εμενα σομπα εμενα ειναι ολο χαλυβας και του αδερφου μου εχει μεσα πυροτουβλο εχει διαφορα στο προβλημα που αντιμετωπιζω?
Ξυλόσομπα