-
Ο χρήστης alexeft έγραψε:
Πόσο πάνε τα ξύλα τώρα στην Αθήνα; Πόσα ξύλα θέλει ένα διαμέρισμα 90μ στο δεύτερο όροφο στην Αθήνα, κατασκευή εξαετίας;Σχετικά με τις τιμές των ξύλων στην Αττική έγινε μια κουβέντα πριν δύο σελίδες:
http://www.4tforum.gr/phpBB3/viewtopic.php?f=13&t=47815&start=2055#p2623336 -
Ο χρήστης cpp έγραψε:
Πάμε για ρεκόρ πρώτης δημοσίευσης νέων μελών σε θέμα με σομπες!Κ αυτό σε φόρουμ με θέμα τα αυτοκίνητα, έ?
-
κανείς??
-
Ο χρήστης hipis έγραψε:
κανείς??Προσωπικά, δεν κατάλαβα την ερώτηση!
Δεν καταλαβαίνω, ας πούμε, την διαφορά μεταξύ 'απλής ενεργειακής' και 'ενεργειακής αερόθερμης'. Άσε που αν ψάξεις μερικές σελίδες, θα δεις ότι το θέμα 'σόμπα' το έχουμε ... σκίσει.
Ιταλικές σόμπες? Παλατσέτι, Νόρντικα, Εντιλκάμιν, ....... -
Καλησπέρα και πάλι σε όλους. ililia είναι σωστή η σκέψη σου για μετατροπή του τζακιού σε ενεργειακό, κάτι που το είχα σκεφτεί και εγώ αλλά με προβλημάτιζε αρχικά ότι το τζάκι καπνίζει ορισμένες φορές (όπως ανέφερα σε προηγούμενο post) και πίστευα ότι μπορεί να επηρεαστεί η λειτουργία του καινούργιου τζακιού (μου έφυγαν οι ενδοιασμοί μετά τις απαντήσεις του nΕΚ και του asteri) και κατά δεύτερον με προβλημάτιζε το κόστος (ακόμη με προβληματίζει για να πω την αλήθεια ). Για τον συγκεκριμένο χώρο τι θα μπορούσατε να μου προτείνετε? (Λαμβάνοντας υπ όψη το κόστος να μην ξεπερνά τα 1500 Ε)
-
http://www.youtube.com/watch?feature=pl ... 611F629D5B
Πολύ κάτω από τα 1.500 Ε -
Δεν ανέφερα ότι το υπάρχον τζάκι είναι διπλής όψης. Παίζει ρόλο αυτό? Πρέπει να βρω αντίστοιχη κασέτα ή δεν είναι απαραίτητο?
Και κάτι ακόμη, για τον χώρο που θέλω να ζεστάνω πρέπει να βγει υποδοχή που να βγάζει ζεστό αέρα στο υ/δ ή δεν είναι απαραίτητο? (Με προβληματίζει αν θα φτάνει ο ζεστός αέρας μέχρι εκεί δεδομένης της διαρύθμισης) -
Μπες σε κανα μαγαζί να δεις, προβληματίζομαι με το τι να σου λέω από εδώ μέσα.
Δεν είναι απαραίτητο, απλά θα έχεις μια διαφορά θερμοκρασίας. Μικρό σπίτι, εύκολη δουλειά. -
γιασασ κιαπο μενα. εχω κανα πενταμηνο που σασ παρακολουθω. εχω διαβασει περιπου ολεσ τισ ερωτησεισ απαντησεισ απορειεσ. Μπηκα στην πριζα και πηρα μια πριτι 15+5 με φουρνο για 50 τμ σπιτι χωρισ μονωση. Εκανα εγκατασταση σωματων (την εβγαζα με τζακι και τη γηναικα αλλα τωρα περιμενουμε κιαλλο μελοσ) 4 σωματα χαλκοσωληνεσ κλειστο δοχειο 18 λιτρων, μια βαλβιδα 1,5 μπαρ. Ολη τη δουλεια την εκανα με τον μπατσανακη μου η δουλεια του ειναι συντηρισεισ καυστηρεσ λεβητεσ και εγκαταστασεισ χρονια τωρα. Την αναψαμε δουλεψε και ζεστανε αλλα θα την δω με τα κρυα. Η απορεια μου και η αγωνια μου ειναι η ασφαλεια τησ μην κανει κανα μπαμ γιατι ακουσα πολλα θελω τη βοηθεια οσων γνωριζουν ευχαριστω
-
Ο χρήστης ililias έγραψε:
Μπες σε κανα μαγαζί να δεις, προβληματίζομαι με το τι να σου λέω από εδώ μέσα.
Δεν είναι απαραίτητο, απλά θα έχεις μια διαφορά θερμοκρασίας. Μικρό σπίτι, εύκολη δουλειά.Ευχαριστώ για τις απαντήσεις και το χρόνο που διέθεσες ililias. Να 'σαι καλά
-
Έχει προσφορά το Leroy, 14kW foyer στα 450€ και η αντίστοιχη κασέτα στα 700€. Εσύ ζητάς το αντίστοιχο δίφατσο...
-
ΘΕΜΑ: Εστίες με αέριο. Αναπτύξτε.
-
Ο χρήστης asteris έγραψε:
Έχει προσφορά το Leroy, 14kW foyer στα 450€ και η αντίστοιχη κασέτα στα 700€. Εσύ ζητάς το αντίστοιχο δίφατσο...asteri το foyer τι διαφορά έχει με την κασέτα? και τι θα μου πρότεινες για το χώρο μου? Τα 14 kw δεν είναι μεγάλο για μένα?
-
Ο asteris προτείνει πάντα Leroy. Έχει μετοχές εκεί, είναι βέβαιο.
-
Ο χρήστης leonp έγραψε:
σιγα τις υγροποιησεις που θα χει. Καμια σταχτη θα μαζευει κλπ. Σε αλλη καπνοδοχο, πιο παλια και αμονωτη ειχε υγροποιησεις αλλα δεν εχουν φτασει μεχρι κατω.
Οι καινούριες σόμπες έχουν χαμηλή ροή καυσαερίων και χαμηλή θερμοκρασία καυσαερίων για μεγάλη απόδοση.
(Αντίθετα ένα παλιό τζάκι δεν έχει καθόλου υγροποιήσεις)Για να μην έχεις υγροποιήσεις στην καπνοδόχο πρέπει να έχεις πάνω από 50 βαθμούς και είναι δύσκολο να το πετύχεις ακόμα και με μονωμένη καπνοδόχο.
Όταν η σόμπα καίει με λίγα ξύλα και κλειστό τον αέρα, η καπνοδόχος γίνεται αποστακτήριο.τι 50 βαθμους ρε συ? 200+ εχει θερμοκρασια καυσαεριων βαση προδιαγραφων εταιριας. Στη παλια μας ειχα μετρησει, πανω απο 250 αν θυμαμαι καλα. Τους 200 βαθμους φτανει και ενας καλος λεβητας πετρελαιου στα καυσαερια του, 50 βαθμοι ?
-
Ο χρήστης giorgossim έγραψε:
Έχει προσφορά το Leroy, 14kW foyer στα 450€ και η αντίστοιχη κασέτα στα 700€. Εσύ ζητάς το αντίστοιχο δίφατσο...
asteri το foyer τι διαφορά έχει με την κασέτα? και τι θα μου πρότεινες για το χώρο μου? Τα 14 kw δεν είναι μεγάλο για μένα?
http://www.energ.gr/j15/index.php?optio ... &Itemid=53
Κάτσε διάβασε.
Πολλά είναι τα 14 για το σπίτι σου, σίγουρα, αλλά με το ρυθμιστικό μπορεί να δουλεύει από 6 έως 14kW. Με μια τέτοια εστία θα την βγάλεις με 1000€ τοποθετημένο. Και θα καις ούτε 2 κιλά την ώρα ξύλο.
-
Ο χρήστης EDDIE_147 έγραψε:
ΘΕΜΑ: Εστίες με αέριο. Αναπτύξτε.αξίζουν, μόνο αν τις γεμίζεις 'παράνομα' από τα πρατήρια που γεμίζουν autoGAS.
Αν στην φέρνουν σπίτι γεμάτη ...... το ενεργειακό κόστος είναι ακριβώς το ίδιο όσο και το ηλεκτρικό ρεύμα.Πέρυσι έχοντας ένα τέτοιο δίλημμα, κατέληξα σε επαγωγικές εστίες.
-
Αναφέρομαι σε εστία με βιοαιθανόλη (δεν ξέρω αν μιλάμε για το ίδιο πράγμα).
Απ' όσο κατάλαβα προσφέρει μόνο σε αισθητικό κομμάτι και γι αυτό ρωτάω απόψεις.
Αν δηλαδή αισθητικά αξίζει ή είναι χαζομάρα. -
Ο χρήστης ililias έγραψε:
Ο asteris προτείνει πάντα Leroy. Έχει μετοχές εκεί, είναι βέβαιο.Μέχρι να βρεθεί κάνα άλλο στα ίδια λεφτά, δεν βλέπω άλλη λύση για τις ορδές των ανέργων-ημιαπασχολουμενων ή μισθωτών των 600€. Μόνο σόμπες των 6-8 kW μπορείς να πάρεις στα ίδια λεφτά, αλλά 100+ τετραγωνικά δεν μπορείς να ζεστάνεις με αυτές...
-
Υπάρχουν κ σε καταστήματα έξω, τα ίδια κ καλύτερα. Κ τζάκια κ σόμπες κ όλα.
Ξυλόσομπα