-
Ο χρήστης axel12p έγραψε:
Φτιάχνει η Χιλή καλές σόμπες;Θέλοντας και μη...φτιάχνει...
αυστηροι οι νομοι εκει....
και ζόρικες οι πιστοποιήσεις... -
Ο χρήστης axel12p έγραψε:
Ηλία καλή επιτυχία στην έκθεση και καλές δουλειές
Αυτή η Αμεστί του βίντεο τι κόστος περίπου έχει; Φτιάχνει η Χιλή καλές σόμπες;Ευχαριστώ.
Στη Χιλή, το κύριο καύσιμο για θέρμανση είναι το ξύλο. Με 1,5 εκατομμύρια σόμπες να καίνε στη χώρα και μια αγορά 80.000 τεμαχίων τον χρόνο, η Χιλιανή κυβέρνηση έχει εφαρμόσει ένα από τα αυστηρότερα πρότυπα απόδοσης κ εκπομπών στον κόσμο. Οι πιστοποιήσεις που έχει η σόμπα είναι EPA από τις ΗΠΑ, από Ευρώπη ΕΝ13240, DIN από Γερμανία, BStV City of Munich, FBStVO City of Aachen, Art 15a B-VG of Austria και LRV Switzerland. Αυτή στο βίντεο κοστίζει γύρω στα 650 Ε. Χαμηλό εισόδημα / αυστηρές προδιαγραφές, οι άνθρωποι εξέλιξαν τις σόμπες τους κ εξάγουν σε όλο τον κόσμο (κ εγώ έπρεπε να βρω ένα προϊόν που να είναι καλό και οικονομικό). Η Αμεστί έχει το 65% της αγοράς στη Χιλή κ εξάγει κ μια 10αριά χιλιάδες σόμπες τον χρόνο.Δυστυχώς όπου υπάρχουν επαγγελματικές ευκαιρίες εμφανίζονται και πολύ τυχάρπαστοι/'ειδικοί'. Απαιτείται σωστή ενημέρωση και προσεκτική επιλογή του σωστού επαγγελματία.
Τα έχω βάλει πολλές φορές με τον Ελ, γιατί η επιχειρηματικότητά του σταματάει στο σουβλατζίδικο. Ναι, με το που εμφανίζεται μια νέα και 'εύκολη' δουλειά πάει να την κάνει η κουτσή Μαρία, δυστυχώς χωρίς ενημέρωση κ εκπαίδευση, αλλά κ χωρίς απαιτήσεις από το κράτος (κάνε μια σύγκριση με το κράτος της Χιλής παραπάνω). Αυτοί που αναλαμβάνουν τέτοιες εγκαταστάσεις (κ όχι μόνον τέτοιες, βέβαια) θα έπρεπε να έχουν μια πιστοποίηση, κάτι που να λέει ότι ελέγχθηκαν κ έχουν τις γνώσεις να το κάνουν. Αλλά κ από την άλλη, κουράζει αυτή η επιμονή των ενδιαφερομένων στο 'πόσο θα μου φτάσει', αντί του σωστότερου 'τι δουλειά θα μου κάνεις κ τι γνώσεις πάνω στο αντικείμενο έχεις' της πρώτης ερώτησης όταν μπαίνουν σ' ένα κατάστημα. Αυτός είναι κ ο βασικός λόγος που δεν έγινα ... πολιτικός μηχανικός.
-
Πήγα στην έκθεση, πρωτίστως για ξυλοσομπες. Κοσμοσυρροή ανελέητη.
Εντυπωση μου έκαναν
-
κάτι σόμπες πελλετ που έχουν γρίλλιες μπροστά επάνω και ανεμιστηρα που ριχνει αέρα, στα πρώτα περιπτερα τις ειδα (1-10 κατι τετοιο). Στην εκθεση δεν μπορουσες να καταλαβεις αν κανουν πολυ θόρυβο, αλλα τις ειχαν αναμμενες και η ζεστη που έβγαζαν ... και έδερνε.
-
Σε ένα περιπτερο εκτος έκθεσης στο προαύλιο, είχε κατι κατι τουρκικες (μη ρωτατε μαρκα δεν θυμάμαι). Καλές εμφανισιακά, τις ειχαν και αναμμενες και ηταν αρκετα εντυπωσιακες. Ειχαν και το μοχλακι για τον αέρα. Το κούνησα και ειχε διαφορά η φωτιά. Η μια η αριστερη έβγαζε πολυ ορατό καπνό ή αλλη καθόλου (αλλα δεν ειχε μοχλάκι).
-
μια πολυ μεγάλη 200 κιλα αλλα πολυ 'παραδοσιακή' σε εμφάνιση (καταμαυρη κάργα μαντέμι, έιχε ταμπελα επάνω 'ΧΥΤΗΡΙΑ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ') σε πολυ φτηνη τιμη που δεν θυμαμαι και πολλα KW που επισης δεν θυμαμαι.
-
Κατι δανεζικες (Lotus)??? ακριβές και όμορφες, αλλα: Ο πωλητής ειπε 'σου δίνω 10KW αλλα οι Δανοί τα μετράνε με 1,5 κιλά ξύλο' με τη λογικη οτι θα ήταν σημαντικά πιο οικονομική απο τις υπολοιπες Βουλγάρικες κλπ, που δίνουν τα ίδια με κάργα ξύλο. Έξυπνο.
-
Μια κασέτα τζακιού στην Edilkamin με 637 +φπα, με ενεμιστηρακια και διακόπτη μπροστά κλπ που ο κόσμος κουναγε την ετικετα με την τιμη για να δει άν εχει κανενα ασσο ή 2άρι πιο μπροστά απο το 637. Υπήρχε και ενας τυπος διπλα που μιλαγε με τον κοσμο και ελεγε 'εχω παρομοια κασετα απο την εταιρια 15 χρόνια και τωρα αρχισε να ραγίζει, θα παρω αλλη'. Θα μπορούσε να ειναι και αβανταδόρος.
-
-
Ο χρήστης trident1971 έγραψε:
- Κατι δανεζικες (Lotus)??? ακριβές και όμορφες, αλλα: Ο πωλητής ειπε 'σου δίνω 10KW αλλα οι Δανοί τα μετράνε με 1,5 κιλά ξύλο' με τη λογικη οτι θα ήταν σημαντικά πιο οικονομική απο τις υπολοιπες Βουλγάρικες κλπ, που δίνουν τα ίδια με κάργα ξύλο. Έξυπνο.
.
Πηγα και εγω την Κυριακη το απογευμα και επαθα πλακα αποτον κοσμο.
Τελικα αυτο που καταλαβα ειναι, καλυτερα η ακριβη με τις πιστοποιησεις παρα η φτηνη.
Την διαφορα στο κοστος την εχεις καλυψει σε 1-2 χρονια απο την διαφορα στην καταναλωση.
Οταν η λοτους καιει 1,5 κιλα/ωρα και οι φτηνες 4-4,5,και εχουν διαφορα 1000-1300€........... -
Ο χρήστης nikospappas έγραψε:
- Κατι δανεζικες (Lotus)??? ακριβές και όμορφες, αλλα: Ο πωλητής ειπε 'σου δίνω 10KW αλλα οι Δανοί τα μετράνε με 1,5 κιλά ξύλο' με τη λογικη οτι θα ήταν σημαντικά πιο οικονομική απο τις υπολοιπες Βουλγάρικες κλπ, που δίνουν τα ίδια με κάργα ξύλο. Έξυπνο.
.
Πηγα και εγω την Κυριακη το απογευμα και επαθα πλακα αποτον κοσμο.
Τελικα αυτο που καταλαβα ειναι, καλυτερα η ακριβη με τις πιστοποιησεις παρα η φτηνη.
Την διαφορα στο κοστος την εχεις καλυψει σε 1-2 χρονια απο την διαφορα στην καταναλωση.
Οταν η λοτους καιει 1,5 κιλα/ωρα και οι φτηνες 4-4,5,και εχουν διαφορα 1000-1300€...........Καλα τα λες, αν αυτα που μου ειπαν ισχύουν. Όπως έγραψε και ο ililias καποια στιγμη, ειναι λογικο μια σόμπα των 1500€ να μην ειναι ιδια με την αλλη των 500€.
Η πιο φτηνη τιμη στις Lotus ηταν 1200+φΠΑ.
Ο πωλητης που ειπε τις παραπανω ατακες βεβαια και ακόμα χειρότερα μια μεσηλικη κυρία που ήταν σε ενα γραφειο και εμπλεχθηκε στη συζήτηση, είχαν το ύφος 'τι ρωτάς τώρα κόστος καημενε προλετάριε', ιδιαίτερα η κυρία. Η εντυπωση ηταν οτι αν πηγαινα με κοστουμι και όχι με σκισμένο τζην θα ειχα καλυτερη αντιμετωπιση.
Στο site τους το δενεζικο παντως δεν φαινεται πουθενα το 'ποσα ξυλα καινε' κλπ -
Πανηγύρι...
Εμπορικό ενδιαφέρον πολύ κοντά στο μηδέν, ασχετοσύνη από εκθέτες και επισκέπτες.
ΤΡΕΛΗ κονόμα ο ... καψιμιτζής. Τρία φορτηγά μπύρες την ημέρα κουβαλούσαν, 3 Ε το ποτήρι την πουλούσαν, κάντε λογαριασμό. -
Αυτο το σκεφτήκαμε και εμεις... θα βαζαμε 1-2 ευρώ εισητηριο... τρελλή κονομα.
Τρελλο FAIL: Περνουσα διπλα απο περιπτερο εταιρίας με υπερυθρα panel και ενιωσα ζεστη στο προσωπο. Ασυναισθητα σηκωσα το χερι μου και το εβαλα μπροστα απο ένα TFT μονιτορ που έτρεχε μια παρουσιαση, που ειχαν κρεμασει στο υψος μου στην προσοψη, νομιζοντας οτι η ζεστη έρχεται απο εκει... περασαν 2-3 δευτερολεπτα για να καταλαβω οτι η ζεστη δεν ερχεται απο εκει....
Ηλία, εννοείται οτι οι επισκέπτες ειναι ασχετοι... τωρα για τους εκθέτες δεν ξερω.
-
Αυτο το σκεφτήκαμε και εμεις... θα βαζαμε 1-2 ευρώ εισητηριο... τρελλή κονομα.Τρελλο FAIL: Περνουσα διπλα απο περιπτερο εταιρίας με υπερυθρα panel και ενιωσα ζεστη στο προσωπο. Ασυναισθητα σηκωσα το χερι μου και το εβαλα μπροστα απο ένα TFT μονιτορ που έτρεχε μια παρουσιαση, που ειχαν κρεμασει στο υψος μου στην προσοψη, νομιζοντας οτι η ζεστη έρχεται απο εκει... περασαν 2-3 δευτερολεπτα για να καταλαβω οτι η ζεστη δεν ερχεται απο εκει....
Ηλία, εννοείται οτι οι επισκέπτες ειναι ασχετοι... τωρα για τους εκθέτες δεν ξερω.
Και βεβαια, ο καθε εκθετης 'εθαβε' τον αλλον ή τα ανταγωνιστικά προιόντα. Ξυλο εναντιον πελλετ και τουμπαλιν.
Μου εκανε παντως εντυπωση η απουσια των ακριβων εταιριων στις σομπες και τα τζάκια . Δεν τους ενδιέφερε να δείξουν τα προιόντα τους ?
-
Συγνώμη που θα το ξαναπώ, αυτή δεν ήταν εμπορική έκθεση, ήταν πανηγύρι.
Δεκάδες χιλιάδες ιδιώτες επισκέπτες σε 2,5 μέρες, τι θα μπορούσαν να δουν? Συχνά δυσκολευόμαστε να πάμε από την μια πλευρά του περιπτέρου στην άλλη...
Δεν νομίζω ότι κανένας έφυγε από εκεί έχοντας αποκομίσει κάτι ουσιαστικό. -
Πηγα κ εγω, δεν ειδα σχεδον τιποτα ενδιαφερον*. Πηγα βεβαια αποκλειστικα για να δω μοντερνες ξυλοσομπες, απο τις οποιες υπηρχαν πολυ λιγες. Μονο κατι Lotus κ αυτες 2-3 βασικα μοντελα.
*Διορθωση: το μωρακι που ηταν στη ρεσεψιον το μεσημερι του Σαββατου, η δεξια απο τις 3-4 που ηταν στη ρεσεψιον, καστανομελαχρινο μικρο. Πηγα να γραψω κατι στοιχεια στη ρεσεψιον κ με σκουνταγαν για να κουνηθω...
-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
Πηγα κ εγω, δεν ειδα σχεδον τιποτα ενδιαφερον*. Πηγα βεβαια αποκλειστικα για να δω μοντερνες ξυλοσομπες, απο τις οποιες υπηρχαν πολυ λιγες. Μονο κατι Lotus κ αυτες 2-3 βασικα μοντελα.*Διορθωση: το μωρακι που ηταν στη ρεσεψιον το μεσημερι του Σαββατου, η δεξια απο τις 3-4 που ηταν στη ρεσεψιον, καστανομελαχρινο μικρο. Πηγα να γραψω κατι στοιχεια στη ρεσεψιον κ με σκουνταγαν για να κουνηθω...
ανέλυσέ μας τι ειδες...και περιέγραψε μας λιγο το προΙόν!!!
-
γεια
ηλια , οποτε εχεις χρονο .
το υψος σε σχεση με τον καβαλαρη ειναι ενταξει? συμφωνα με τα μανιουαλ θελει 1 μ πανω απο καβαλαρη
το καπελο αλλα επειδη τα ινοξ ειναι κομματια 1μ , θα μου το παρει ο αερας εκει πανω , να προσπαθησω να στηριξω με συρματοσχοινα?
τα 150 ινοξ τα βρηκα με 10 ε το μ , εδω καλη τιμη ειναι φανταζομαι,
καπελλο οχι κινεζικο , εχουμε αερα εδω , αυτα που λενε θυελλης κανουν δουλεια?
επειδη η ενωση οριζοντιου με καθετου θα ειναι καπως παραξενη μπορω να χρησημοποιησω ευκαμπτο ινοξ
για γωνια?
μετα τοσα ποστ δεν εχω καταλαβει
η μονωση στην καπνοδοχο ειναι
α ) για να τραβαει καλυτερα η
β)για τα συμπηκνωματα .να μην εχω τυψεις οτι θα βαλω χωρις μονωση? ειναι και πανακριβες
καλη μερα
σημειωση για οσους δεν ειναι απο χωριο , αυτο δεν ειναι καμιναδα , σωληνα ποτισματος ειναι
απλα την χρησιμοποιησα σαν μοντελο για τα μετρα και να δω πως θα την φτιαξω -
: Δουλευει καργα η πομονα
-
Ο χρήστης otso έγραψε:
το υψος σε σχεση με τον καβαλαρη ειναι ενταξει? συμφωνα με τα μανιουαλ θελει 1 μ πανω απο καβαλαρη
το καπελο αλλα επειδη τα ινοξ ειναι κομματια 1μ , θα μου το παρει ο αερας εκει πανω , να προσπαθησω να στηριξω με συρματοσχοινα? 60 εκαατοστά είναι το τέλειο, δεν νομίζω ότι κ στα 50 θα σου δημιουργήσει θέμα, άλλωστε έχεις ύψος
τα 150 ινοξ τα βρηκα με 10 ε το μ , εδω καλη τιμη ειναι φανταζομαι, Μόνον 'καλή'? Μια χαρά!
καπελλο οχι κινεζικο , εχουμε αερα εδω , αυτα που λενε θυελλης κανουν δουλεια? Ναι
επειδη η ενωση οριζοντιου με καθετου θα ειναι καπως παραξενη μπορω να χρησημοποιησω ευκαμπτο ινοξ
για γωνια? Αν μπορείς να αποφύγεις το εύκαμπτο, απόφυγέ το. Αν δεν μπορείς, βάλ' το!
μετα τοσα ποστ δεν εχω καταλαβει
η μονωση στην καπνοδοχο ειναι
α ) για να τραβαει καλυτερα η
β)για τα συμπηκνωματα . (Υγροποιήσεις τις λέμε εδώ μέσα ) Και για τα δύο.να μην εχω τυψεις οτι θα βαλω χωρις μονωση? ειναι και πανακριβες Βάλε γωνία με τρύπα για να κατεβαίνουν τα βρωμόνερα κάτω όμως, αν σου μπουν στο σπίτι κάηκες
-
Λοιπον,
για όποιον βάζει τη σόμπα του σε εσοχή ή πχ σε μια γωνια του δωματιου, έχει νοημα να βαλει καποιου είδους 'ανακλαστικό θερμοτητας' στους τοιχους κοντά στη σομπα ώστε να αντανακλά τη θερμότητα στο χώρο και να την απορροφά ο τοίχος, ή λεω βλακείες? -
Καμιά μονωτική πλάκα έχει νόημα να βάλει, μην παραζεσταθεί ο τοίχος κ αρχίσει να πέφτει μόνος του.
-
Ανταποκριση απο Β.Ελλαδα:
Ξυλα γιοκ.
Ξυλα απο Βουλγαρια επισης γιοκ,πλεον ψαχνουν σε αλλες χωρες. -
H φάση μου θυμίζει ένα φάρμακο, που καταργήθηκε πριν από 7 χρόνια κ κάτι νοικοκυραίοι που έμαθαν ότι εκείνη ήταν η τελευταία του χρονιά έχουν ακόμα καβάντζα.
-
Τιμες για ξύλα:
190€ /τονος δρυς, κλπ, 180€ εσπεριδοειδή, σε καταστημα γειτονιάς.
250€ / τονος αλλού, ολα τα ξυλα , εχει και πουρναρια κλπ, και η τιμη περιλαμβάνει και το ντάνιασμα όπου θελεις (ταρατσα, μπαλκονι κλπ).Εσεις πόσο τα πληρώνετε?
-
Τιμες για ξύλα:
190€ /τονος δρυς, κλπ, 180€ εσπεριδοειδή, σε καταστημα γειτονιάς.
250€ / τονος αλλού, ολα τα ξυλα , εχει και πουρναρια κλπ, και η τιμη περιλαμβάνει και το ντάνιασμα όπου θελεις (ταρατσα, μπαλκονι κλπ).Εσεις πόσο τα πληρώνετε?
Τιμές Αθήνας είναι αυτές?
Ανατολική Αττική τελευταία φορά που κοίταξα (πριν από 1-2 μήνες) είχαν ελιά-δρυ από 155-160 χωρίς ελάχιστη ποσότητα.
Οξιά, πεύκο ακόμα φτηνότερα.
Τώρα πια δεν ξέρω...
Ο φτηνότερος ήταν ο http://www.warmhome.gr (155 ελιά είχε τις τιμές αναρτημένες) αλλά τώρα απ' ότι είδα τις κατέβασε από το site...
Από το καλοκαίρι που πήρα τα δικά μου πάντως ο ξυλάς έλεγε ότι είχαν έλλειψη από ελιά ...
Ξυλόσομπα