-
καλο ειναι το πουρναρι
αμα ειναι μεσα στο χωραφι σου οτι θες τα κανεις -
Ο χρήστης [color=#FF0000 έγραψε:
droemmen[/color:24xg6hta]':24xg6hta]Ναι τελική τιμή μου είπε, ακόμα δεν έχω μιλήσει με τον υπεύθυνο σχετικά με την μέτρηση της ποσότητας.
Πιστεύω όμως να φέρνει παλέτες.μπορεις να μου στειλεις τηλ? ευχαριστω
-
Εγω εχω ακουσει, οτι δεν μπορεις να κοψεις πουρναρι που βρισκεται στο κτημα σου, χωρις προηγουμενως να εχεις παρει αδεια απο το δασαρχειο. Γι αυτο ρωτα το δασαρχειο της περιοχης σου για να εχεις ησυχο το κεφαλι σου και να μην εχεις μπλεξιματα .
-
Η ποιο βολικη και ιδανικη λυση για τη τοποθετηση σομπας για τη περιπτωση τη δικη μου ειναι η κατωθι στη φωτογραφια.
Για να αποφυγω το αμεσω ξετρυπημα της πλακας και να ωφεληθω λιγο απο τη θερμοκρασια των καυσαεριων για λιγο ακομη τα μπουρια εχουν την οδευση αυτη. Σηκωνονται 1+ μετρο, οδευουν οριζοντια στο παταρι και εκει καθετα μέχρι πανω απο το κορφιατη της σκεπης.
Το οριζοντιο τμήμα είναι περιπου 2μιση μετρα και το κοκκινο, μονωμενο ( πιθανοτατα 200mm) φτάνει τα 4μετρα και βγαινει πανω απο το κορφιατη της σκεπης κατα μισο μετρο χωρις αλλα εμποδια. Πιστευετε πως θα εχω καλο 'τραβηγμα'? Σχεδον εχω κατασταλαξει στη σομπα norvegia της lanordica για να μην μπλεξω με υδραυλικα κλπ. Αυτή θελει μπουρι 150mm και η εταιρια δινει θερμοκρασια καυσαεριων στην εξοδο στους 206 C. Αρκετα χαμηλα νομιζω.
Προς Kyr80, στη δικια σου ποσα μετρα οριζοντιο έχεις βάλει και τη υψος καπνοδοχο εχεις? Απο ροπες πως παει η σομπα, τραβάει?
Μενει να λύσω τη τροφοδοσια εξωτερικου αερα μιας και κεντρικα στο σπιτι δεν ειναι ευκολο...
-
Ο χρήστης geofust έγραψε:
droemmen[/color:w5nci1pc]':w5nci1pc]Ναι τελική τιμή μου είπε, ακόμα δεν έχω μιλήσει με τον υπεύθυνο σχετικά με την μέτρηση της ποσότητας.
Έχεις pm
-
Ο χρήστης droemmen έγραψε:
droemmen[/color:35zgprsu]':35zgprsu]Ναι τελική τιμή μου είπε, ακόμα δεν έχω μιλήσει με τον υπεύθυνο σχετικά με την μέτρηση της ποσότητας.
Έχεις pm
tnx
-
Σκέφτομαι να αγοράσω pellet από τώρα για να μην τρέχω τελευταία στιγμή. Μέχρι τώρα έκαιγα alfawood και δεν είμαι απόλυτα ικανοποιημένος (αλλά όχι και απογοητευμένος).
Έχω βρεί κοντά μου (και σε λογικές τιμές) τα 3 παρακάτω.
http://www.hellenicecofuel.com/Timokata ... energy.pdf
http://www.hellenicecofuel.com/Timokata ... Razlog.pdf
http://www.acp-bioenergy.gr/frontend/ar ... hp?cid=143Υπάρχει κάποιο που πιστεύετε ότι είναι καλύτερο? Πχ. τα δυο πρώτα έχουν την ίδια τιμή, το ένα είναι από πεύκο, μεγαλύτερη θερμογόνο δύνμαη και λίγη στάχτη ενώ το δεύτερο από οξιά, μικρότερη δύναμη και περισσότερο στάχτη. Όμως το πεύκο όταν καίγεται δεν θα αφήνει περισσότερο κλικνερ (που έχω ήδη πρόβλημα), θα έχει ρετσίνι, κτλ
Έχει κάψει κανείς κάποιο από αυτά? -
Καλημερα και χρονια πολλα ειμαι κατοχος προ ολιγων ημερων μιας LOTOS ξυλοσομπας της SKLADOVA με χαρακτηριστικα
nomimal heat power:10kw
max heat power:16kw
με αποδοση 73% και εχω της εξης ερωτησεις
α. Η σομπα θα εγκατασταθει με γυρω στα 5 μετρα οριζοντιο μπουρι εκ των οποιων τα 3.5μ περιπου μεσα στο σπιτι και το 1,5μ εξω,θα εχω προβλημα απο καπνισματα και λοιπα?(διαμετρος 130mm)
β.Θα ζεσταθει το σπιτι το οποιο ειναι 64 τμ αμονωτο τελειως και με μονα παραθυρα?(η σομπα θα μπει στο κεντρο του σπιτιου)
γ.Καυσοξυλα και μπριγκετα μαζι λεω να καψω καλοο? (ξυλεμπορας απο βουλγαρια με αποθηκη στην σινδο γυρω στ 90ευρω τονος και μπριγκετα στα 30 λεπτα το κιλο)Οσον αφορα το κοστος (ειμαι Θεσσαλονικη)250 ευρω η σομπα απο εναν εμπορο στην Ορεστιαδα και 18 ευρω μεταφορικα μεχρι το καλοχωρι οπου ειναι και το κεντρο διανομης της μεταφορικης
Αυτα τα ολιγα οποιος θελει πληροφοριες για τον εμπορο ας στειλει πμ -
Που ειναι οι επαγγελματιες 'σομπιστες'?
-
Ο χρήστης makis_il έγραψε:
Καλημερα και χρονια πολλα ειμαι κατοχος προ ολιγων ημερων μιας LOTOS ξυλοσομπας της SKLADOVA με χαρακτηριστικα
nomimal heat power:10kw
max heat power:16kw
με αποδοση 73% και εχω της εξης ερωτησεις
α. Η σομπα θα εγκατασταθει με γυρω στα 5 μετρα οριζοντιο μπουρι εκ των οποιων τα 3.5μ περιπου μεσα στο σπιτι και το 1,5μ εξω,θα εχω προβλημα απο καπνισματα και λοιπα?(διαμετρος 130mm)εχει και υποδοχη για 150mm τι να βαλωγια καλυτερα?
β.Θα ζεσταθει το σπιτι το οποιο ειναι 64 τμ αμονωτο τελειως και με μονα παραθυρα?(η σομπα θα μπει στο κεντρο του σπιτιου)
γ.Καυσοξυλα και μπριγκετα μαζι λεω να καψω καλοο? (ξυλεμπορας απο βουλγαρια με αποθηκη στην σινδο γυρω στ 90ευρω τονος και μπριγκετα στα 30 λεπτα το κιλο)Οσον αφορα το κοστος (ειμαι Θεσσαλονικη)250 ευρω η σομπα απο εναν εμπορο στην Ορεστιαδα και 18 ευρω μεταφορικα μεχρι το καλοχωρι οπου ειναι και το κεντρο διανομης της μεταφορικης
Αυτα τα ολιγα οποιος θελει πληροφοριες για τον εμπορο ας στειλει πμ -
Το ξαναβάζεις για να σου ζητήσουμε πληροφορίες για τον έμπορο?
-
Ενα λαθος εκανα ηθελα να προσθεσω μια ερωτηση στο α
-
Κοίτα, ο πλέον αρμόδιος να σου απαντήσει είναι ο έμπορος που πουλάει την σόμπα κ έχει σίγουρα τοποθετήσει πολλές ίδιες!
Πάντως, σόμπα με 10 kw είναι τελείως απίθανο να μην ζεστάνει 64 μ2 σπίτι, όσο χάλια κ αν είναι η μόνωση! -
H αντίστοιχη 7άρα της Scladova, ζέστανε φέτος άνετα τα αμόνωτα 70τμ του πεθερού στο χωριό...
-
Μιλάμε για 70 μ2 χωρισμένα σε δωμάτια? Η για, περίπου, ενιαίους χώρους?
-
Και χωρισμένα να είναι, ρε Νικόλα, με πόρτες ανοιχτές κ συνεχή, χαλαρή λειτουργία της σόμπας πόση διαφορά θερμοκρασίας μπορεί να έχεις σε 60 - 70 μ2 σπίτι?
-
Μικρή, ε?
-
Ε, ναι.
-
Τα μισά σαλοκουζίνα και τα άλλα μισά δύο δωμάτια. Τα δωμάτια στους 20-21 (έκλεινε η πόρτα όταν ανέβαιναν παραπάνω) και το σαλόνι 22-23.
-
Και αυτος μου ειπε οτι ζεσταινει απλα ηθελα μια γνωμη απο καποιον που εχει χρησιμοποισει φετος
Οσο για για τα μπουρια τι λετε?
Ξυλόσομπα