-
Οι ξυλόσομπες είναι πολύ καλές λύσεις για θέρμανση, ρωτήστε κ τους (παλιότερους, κυρίως) φαντάρους.
Οι σημερινές πιστοποιημένες έχουν ελάχιστη έως καμία σχέση μ' εκείνες του στρατού, όμως. Δευτερογενής κ τριτογενής καύση είναι λέξεις που ακούμε και, πλέον, όλο κ περισσότεροι καταλαβαίνουμε.
Κάποια στιγμή αποφάσισα ότι ήθελα να πουλάμε σόμπες στο μαγαζί μας, οπότε (λόγω προσωπικής ιδιοτροπίας) 'έπρεπε' να μάθω όσο περισσότερα γινόταν γι' αυτές. Και, για ... τους ίδιους λόγους, 'έπρεπε' να δω αν κάνοντας δική μας εισαγωγή μπορούσαμε να πετύχουμε καλύτερη σχέση τιμής / ποιότητας. Γιατί μου 'κόλλησε' η ιδέα ότι τα 500 Ε πάνω ή κάτω λίγη ή ελάχιστη σημασία έχουν, όταν πας να εγκαταστήσεις ένα ολοκληρωμένο σύστημα θέρμανσης το 2010 (τώρα 2011+).
Η ποιότητα κατασκευής είναι κάτι σημαντικό, το κόστος λειτουργίας (κατ' επέκταση κ η κατανάλωση κ το οικολογικό κομμάτι) σημαντικότερο, η πιστοποίηση του προϊόντος, η τεχνολογία που εφαρμόζεται, το φινίρισμα ... όλα σημεία που ανεβάζουν το κόστος σήμερα, αλλά μακροπρόθεσμα ίσως κάνουν το φτηνό ακριβό κ τούμπαλιν.
ΜΟΝΟΝ από τη διαφορά στα μπουριά, μια σόμπα μπορεί να έχει πολύ μεγαλύτερη απόδοση. Μια σόμπα με 2 σωστά μπουριά κ καλυμμένη με φυσικό πέτρωμα μπορεί να ζεσταίνει τον χώρο 3 ώρες μετά το σβήσιμο της φωτιάς. Πχ το inox διπλού τοιχώματος μονωμένο μπουρί δεν μπορεί να συγκριθεί με το γαλβανιζέ σε τιμή, αλλά ούτε σε απόδοση. Το χαλύβδινο Γερμανικό μπουρί, πάχους 4 - 5 χιλ, επίσης. Το χυτό μαντεμένιο, ασταναπάν...Υπάρχει σόμπα κόστους 480 Ε με φπα, με πιστοποιημένη απόδοση 78 % κ αποδιδόμενη ισχύ 5 kw. Σημαίνει ότι ένα σπίτι 40 - 60 μ2 ζεσταίνεται με κατανάλωση max 1,5 κιλού ξύλων την ώρα, ενώ ο θάλαμός της χωράει 5 - 6 κιλά ξύλα οπότε μ' ένα γέμισμα πριν πάμε για ύπνο κ ρύθμιση της καύσης την βρίσκουμε ακόμα αναμμένη το πρωί.
Υπάρχει κ σόμπα κόστους 14.000 Ε με φπα, που την παίρνεις τηλέφωνο πότε ν' ανάψει, ζεσταίνει σώματα νερού, αρκεί για να ζεστάνει 300 μ2 σπίτι κ έχει κ παραγωγή ζεστού νερού χρήσης, για το οποίο το καλοκαίρι λειτουργεί με αέριο. Όχι, καφέ δεν φτιάχνει (μόνη της).Ο χρήστης Kωνσταντίνος έγραψε:
Πρώτος χειμώνας εφέτος με αποκλειστική χρήση ξυλόσομπας. Όχι καμιά πανάκριβη και designάτη ενεργειακή , αλλά μια απλή. Οχι μαντεμένια αλλά κατασκευασμένη από χάλυβα , εκ Βουλγαρίας και κόστους 400,00€ μαζί με τα μπουριά.
Καταναλώσαμε περί τους 5,5 τόνους ξύλα...Ε, με καμιά 500αριά Ε (πχ) παραπάνω θα μπορούσες να έχεις μια πιστοποιημένη ποιοτική σόμπα, από τα οποία θα σου επέστρεφε ... τα μισά κάθε χρόνο, μόνον μέσω της μειωμένης κατανάλωσης. Εκτός κ έπεσες στην περίπτωση που οι Βούλγαροι πούλησαν τις πρώτες, καλές τους σόμπες σε τιμές του σκοτωμού (με μια τέτοια σόμπα ζεστάναμε φέτος μια ταβέρνα 100 μ2 κ με μια με φουρνάκι ένα 2όροφο σπίτι σε χωριό) κ μετά άρχισαν τις μαϊμουδιές κ ανέβασαν τιμές.
Κάπου εδώ θα μπορούσαμε ν΄αρχίσουμε να συγκρίνουμε σόμπα / τζάκι, αλλά ας προχωρήσει λίγο η συζήτηση να δούμε αν υπάρχει ενδιαφέρον κ εδώ είμαστε.
Τεσπα, προσωπικά κατέληξα: Πιστοποιημένα προϊόντα. Η Τουρκία κ η Βουλγαρία δεν έχουν φθηνότερη εργασία από (πχ) την Τσεχία ή την Σερβία, οπότε γιατί η τρελή διαφορά τιμής? Ε, δες τις 2 σόμπες από κοντά κ θα καταλάβεις. Η Σερβία έχει πιστοποιημένες σόμπες σε χαμηλές (σχετικά) τιμές, αλλά από φινίρισμα είναι γτπκ.
Διάλεξα λοιπόν ένα εργοστάσιο κατασκευής (φτιάχνει σόμπες 2+ αιώνες τώρα κ η ετήσια παραγωγή του ξεπερνάει τα 7.500 τεμάχια) που έχει πολύ καλή σχέση τιμής / ποιότητας. Αποφάσισα να έχουμε κ 'χαλαρή' τιμολογιακή πολιτική (είμαστε - για το ίδιο προϊόν - 20% φθηνότεροι από Γάλλους, Γερμανούς κ Ιταλούς μεταπωλητές παρά τον αυξημένο φπα) κ ... πάμε. -
'Εγω' αγορασα δυο τονους πετρελαιο για του χρόνου και αναμένω τα κρύα...
Στο σπίτι εχουμε μια μασινα που τη 'καιμε' σχεδον συνεχεια για επικουρικό λόγω στο χώρο αλλά και για ψιλομαγειρεματα. Σίγουρα με ενδιαφέρει μια νεότερη σόμπα για θέρμανση που θα καίει είτε λιγοτερα για την ιδια αποδοση, είτε τα ίδια για περισσότερη απόδοση. Τώρα για τη θέση της σόμπας και το κόστος αγοράς το συζητάμε. Προς το παρον προέχει η μόνωση όπου εχει ολοκληρωθει κατα το 60-70 & στους τοιχους του σπιτιου ( κελυφος).
-
συντομα θα λειτουργήσουμε κ εμεις την δικιά μας fireplace lyon μετα απο μερικά χρόνια στην αναμονή:
τη την φεραμε τσαμπα απο γερμανια!
(η σύνδεση δεν θα γινει οπως φαίνεται απο πισω τυφλά αλλα απο την πάνω σύνδεση ωστε να τραβάει καλύτερα!)
-
Ο χρήστης Kωνσταντίνος έγραψε:
Πρώτος χειμώνας εφέτος με αποκλειστική χρήση ξυλόσομπας. Όχι καμιά πανάκριβη και designάτη ενεργειακή , αλλά μια απλή. Οχι μαντεμένια αλλά κατασκευασμένη από χάλυβα , εκ Βουλγαρίας και κόστους 400,00€ μαζί με τα μπουριά.
Καταναλώσαμε περί τους 5,5 τόνους ξύλα (χ130,00€ ο τόνος) και έχουν μείνει ακόμα καμιά 100αριά που τα καίμε αυτές τις ημέρες (χρησιμοποιήσαμε μερικά και για το ψήσιμο του κατσικιού το Πάσχα).
Βοήθησε και η διαρύθμιση του σπιτιού ( 2 ενιαίοι ανοικτοί χώροι που επικοινωνούν μεταξύ τους με σκάλα , περί τα 80m2) με αποτέλεσμα ακόμα και τις πιο κρύες νύχτες (με -10 εξωτερική θερμοκρασία) να σκάμε.**otso ** , αν η διαρύθμιση του σπιτιού σου είναι παρόμοια μ αυτή που παρέθεσα , προχώρα άφοβα.
Στη δικιά μου, μόνο τα μπουριά βγήκαν παραπάνω.
Έκαψα λιγότερα από τα μισά ξύλα σου και έκαιγε όλη μέρα. Σε βαθος κάποιων ετών θα είσαι χαμένος. Το αισθητικό κομμάτι είναι προσωπικό θέμα, και το αφήνω στην άκρη.Να πούμε βέβαια ότι δεν είναι και εύκολα όλα. Δηλαδή θες κάποια ώρα για να πάρει μπρος. Αν λείπεις από το σπίτι για πολλές ώρες θα το βρεις κρύο. π.χ. όταν γύρισα από τις διακοπές των Χριστουγέννων, πέθανα από το κρύο. Παρόλο που έχω 'εργάτη' το ανέβασμα των ξύλων είναι μια διαδικασία. Όπως και το βόλεμα ή και το κόψιμο αν τα κόβεις ο ίδιος. Δηλαδή η ευκολία γυρνάω ένα διακόπτη και έχω ζέστη δεν παίζει. Ούτε το αφήνω το θερμοστάτη σε μια χαμηλή θερμοκρασία ώστε όταν πέσει παγωνιά, να σπάει κάπως.
Υπάρχουν φυσικά και οι σόμπες πελετ, που τα κάνουν και αυτά. Αλλά έχουν 'νευρική' φωτιά, και δεν δουλεύουν χωρίς βεντυλατέρ(μου σπάει τα νεύρα το βουητό). -
Ο χρήστης kyr80 έγραψε:
Καταναλώσαμε περί τους 5,5 τόνους ξύλα (χ130,00€ ο τόνος) και έχουν μείνει ακόμα καμιά 100αριά που τα καίμε αυτές τις ημέρες (χρησιμοποιήσαμε μερικά και για το ψήσιμο του κατσικιού το Πάσχα).
Βοήθησε και η διαρύθμιση του σπιτιού ( 2 ενιαίοι ανοικτοί χώροι που επικοινωνούν μεταξύ τους με σκάλα , περί τα 80m2) με αποτέλεσμα ακόμα και τις πιο κρύες νύχτες (με -10 εξωτερική θερμοκρασία) να σκάμε.**otso ** , αν η διαρύθμιση του σπιτιού σου είναι παρόμοια μ αυτή που παρέθεσα , προχώρα άφοβα.
Στη δικιά μου, μόνο τα μπουριά βγήκαν παραπάνω.
Έκαψα λιγότερα από τα μισά ξύλα σου και έκαιγε όλη μέρα. Σε βαθος κάποιων ετών θα είσαι χαμένος. Το αισθητικό κομμάτι είναι προσωπικό θέμα, και το αφήνω στην άκρη.Να πούμε βέβαια ότι δεν είναι και εύκολα όλα. Δηλαδή θες κάποια ώρα για να πάρει μπρος. Αν λείπεις από το σπίτι για πολλές ώρες θα το βρεις κρύο. π.χ. όταν γύρισα από τις διακοπές των Χριστουγέννων, πέθανα από το κρύο. Παρόλο που έχω 'εργάτη' το ανέβασμα των ξύλων είναι μια διαδικασία. Όπως και το βόλεμα ή και το κόψιμο αν τα κόβεις ο ίδιος. Δηλαδή η ευκολία γυρνάω ένα διακόπτη και έχω ζέστη δεν παίζει. Ούτε το αφήνω το θερμοστάτη σε μια χαμηλή θερμοκρασία ώστε όταν πέσει παγωνιά, να σπάει κάπως.
Υπάρχουν φυσικά και οι σόμπες πελετ, που τα κάνουν και αυτά. Αλλά έχουν 'νευρική' φωτιά, και δεν δουλεύουν χωρίς βεντυλατέρ(μου σπάει τα νεύρα το βουητό).Aρχιζεις να γινεσαι αντικειμενικος υπαρχουν κ αλλα προβληματακια ,οπως, οτι το σπιτι γενικα δεν ειναι τοσο καθαρο ,το καλο χαλι απαγορευεται ,οτι πρεπει να την τροφοδοτεις ακομα κ την νυχτα ,παρολα αυτα αξιζει κ ειδικα το ενεργειακο τζακι γιατι συν τοις αλλοις κανει το σπιτι πιο φιλοξενο .........
Στο τζακι εμεις ψηνουμε τα παντα κ μαγειρευουμε με δικη μου πατεντα ,χανουμε λιγο σε θερμανση αλλα δεν πειραζει .
Δεν χρειαζονται τρυπες κ τραβαει μια χαρα με τον αποροφητηρα ανοιχτο ,απλα εχω ελευθερωσει λιγο την εξοδο στην καμιναδα -
Ο χρήστης ΓΙΩΡΓΟΣ123 έγραψε:
απλα εχω ελευθερωσει λιγο την εξοδο στην καμιναδαΜπορείς να γίνεις λίγο πιο συγκεκριμένος σε αυτό.....επειδή αντιμετωπίζω διάφορα προβλήματα 'καπνίσματος' με το (παραδοσιακό) τζάκι μου....μήπως αυτή είναι η λύση τελικά. H καμινάδα μου είναι ψηλή (τζάκι στο ισόγειο, καμινάδα βγαίνει πάνω από τον 1ο όροφο - δεν είναι ψηλότερη από το υψηλότερο σημείο της στέγης, είναι ελάχιστα πιο κάτω αλλά το ψηλό σημείο απέχει αρκετά, λόγω της κλίσης της σκεπής), και έχει το γνωστό περιστροφικό καπέλο, ενώ το τζάκι έχει εισαγωγή αέρα. Παρ' όλ' αυτά κάποιες φορές καπνίζει. Και πριν την προσθήκη του καπέλου, κάπνιζε πάντα αν δεν ήταν κάποιο παράθυρο ελάχιστα ανοιχτό. Δυστυχώς για το τζάκι, το σπίτι είναι αεροσταγές...αλλά κάποια λύση θα υπάρχει.
-
Ο χρήστης ΓΙΩΡΓΟΣ123 έγραψε:
Aρχιζεις να γινεσαι αντικειμενικος υπαρχουν κ αλλα προβληματακια ,οπως, οτι το σπιτι γενικα δεν ειναι τοσο καθαρο ,το καλο χαλι απαγορευεται ,οτι πρεπει να την τροφοδοτεις ακομα κ την νυχτα ,παρολα αυτα αξιζει κ ειδικα το ενεργειακο τζακι γιατι συν τοις αλλοις κανει το σπιτι πιο φιλοξενο .........
Στο τζακι εμεις ψηνουμε τα παντα κ μαγειρευουμε με δικη μου πατεντα ,χανουμε λιγο σε θερμανση αλλα δεν πειραζει .
Δεν χρειαζονται τρυπες κ τραβαει μια χαρα με τον αποροφητηρα ανοιχτο ,απλα εχω ελευθερωσει λιγο την εξοδο στην καμιναδαΤί λες τώρα;;; Θα ξαπλώσω να ρίξω έναν υπνάκο, και ελπίζω να μου περάσει...
Στα σοβαρά τώρα... Το σπίτι είναι λιγότερο καθαρό, αλλά καθαρό. Απλά εκεί που η συμβία έβαζε ηλεκτρική κάθε μέρα, τώρα έχει και λόγο να το κάνει... . Επειπλέον είναι ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ μια σκούπα για τις στάχτες. Και για τη μακροζωΐα της κανονικής σκούπας, και για την καλύτερη καθαριότητα. Το θέμα καλό χαλί- τζάκι, είναι ίδιο με το θέμα καλό χαλί-εξώπορτα. Μόνο που στο τζάκι-σόμπα υπάρχει λύση(ακριβή). Υπάρχουν ειδικές πατούρες από γυαλί ή πλέξιγκλας η δεν ξέρω τι. Πατάει η σόμπα πάνω σε αυτή και no problem. Η τοροφοδοσία τη νύχτα ΔΕΝ είναι απαραίτητη. Εκτός αν κοιμάσε στις 10 το βράδυ, και ξυπνάς στις 10 το πρωί. Εξαρτάται φυσικά και από το ξύλο. Συνήθως μέχρι 6-7 ώρες από την τελευταία τοποθέτηση, βρίσκεις αρκετά κάρβουνα, για να ξαναπάρει φωτίά. Επιπλέον αυτό που λες στο τέλος(πιο φιλόξενο σπίτι), είναι σωστότατο. Όπως και πιο χουχουλιάρικο
υ.γ. Μπαίνει ο Μάης και μιλάμε για σόμπες.... Τον Νοέμβρη γιατί πράμα θα ζυζητάμε;
-
Το Nοεμβριο δεν θα χουμε για λεφτα για ιντερνετ, οποτε ας εξαντλησουμε οτι μπορουμε...χεχε
-
Αρχίζω και 'ζεστενομαι' με το θέμα νέα ξυλόσομπα. Εχετε να μου προτεινετε κάποιες να δω? Το σπίτι είναι ~100M2 περιπου και σχεδον μονωμενο. Εχω δει καποια site αλλα εχουν πολύ γκλαμουρια οι σομπες. Γιαυτές μιλάτε?
-
Ξεκίνα από εδώ....
http://www.lanordica-extraflame.com/en/ ... -page.html
http://www.piazzetta.it/index.php?lang=en
http://www.dovre.co.uk/Υπολόγισε πάνω από 10KW, αν θέλεις να χρησμιποιήσεις μόνο αυτό. Και μιλάμε για καλά μονωμένο χώρο. Αλλιώς θέλεις μεγαλύτερο.
Στα 10ΚW είναι ήδη μεγάλες όμως -
Ο χρήστης ArrowsFA1 έγραψε:
απλα εχω ελευθερωσει λιγο την εξοδο στην καμιναδα
Μπορείς να γίνεις λίγο πιο συγκεκριμένος σε αυτό.....επειδή αντιμετωπίζω διάφορα προβλήματα 'καπνίσματος' με το (παραδοσιακό) τζάκι μου....μήπως αυτή είναι η λύση τελικά. H καμινάδα μου είναι ψηλή (τζάκι στο ισόγειο, καμινάδα βγαίνει πάνω από τον 1ο όροφο - δεν είναι ψηλότερη από το υψηλότερο σημείο της στέγης, είναι ελάχιστα πιο κάτω αλλά το ψηλό σημείο απέχει αρκετά, λόγω της κλίσης της σκεπής), και έχει το γνωστό περιστροφικό καπέλο, ενώ το τζάκι έχει εισαγωγή αέρα. Παρ' όλ' αυτά κάποιες φορές καπνίζει. Και πριν την προσθήκη του καπέλου, κάπνιζε πάντα αν δεν ήταν κάποιο παράθυρο ελάχιστα ανοιχτό. Δυστυχώς για το τζάκι, το σπίτι είναι αεροσταγές...αλλά κάποια λύση θα υπάρχη.
Κατα πρωτον πρεπει να τακτοποιησεις το θεμα της καμιναδας για να διαπιστωσεις αν το προβλημα ειναι στην καμιναδα η στο τζακι .
Το τζακι το δικο μου ειναι ενεργειακο κ το σπιτι ειναι σωστα μονωμενο ,αλλα οταν ψηνω κ συνηθως ψηνω ,ανοιγω λιγο περισσοτερο την εξοδο στην καμιναδα για να τραβαει κ τις μυρωδιες .Χανω ομως σε αποδοση .
Αυτο γινεται οταν σαν καπελο χρησιμοποιεις δαχτυλιδια ,οσο περισσοτερα τοσο πιο πολυ τραβαειviewtopic.php?f=13&t=35900&start=1455
-
λοιπον ευχαριστω ολους για την συμμετοχη στην συζητηση.
ας ξεκαθαρισουμε κατι οταν μιλαμε για νεας τεχνολογιας σομπες με αποδοση γυρω στο 80% , μιλαμε για τεχνολογια ιδια οπως
στα ενεργειακα τζακια
δηλαδη θερμανση βασικα μεσω ακτινοβολιας και γιαυτο το μεγαλο τζαμι , και δευτερευοντως μεσω επαφης του αερα με ζεστες επιφανειες.
απ οτι ειδα οι ακριβες σομπες ειναι σιδερενιες και οχι μαντεμι. απ οτι θυμαμαι ομως οι σιδερενιοι λεβητες στα καλοριφερ
ειναι αρκετα φθυνοτεροι απο τους μαντεμενιους και θεωρουνται δευτεροκλασατοι , και σε διαρκεια ζωης.
τα κιλα τι ρολο παιζουν?
η ποιοτητα του σιδερου η η εσωτερικη επενδυση με πυροτουβλα και η εξωτερικη με πετρωμα η πυροτουβλα που αυξανουν το βαρος?
κυριακο αυτο που εχει εξωτερικα η δικη σου τι ειναι? επισης καει? αν ακουμπησει καταλαθος ενα παιδι?
επισης με προβληματισες σε απαντηση στον κωνσταντινο οτι τα μπουρια σου κοστισαν 400 + και σε συνδιασμο με ταλεγομενα του ηλια για τα διαφορα ειδη μπουριων μου προξενει (καταθληψη).
τωρα οσον αφορα την τεχνολογια των μπουριων το διπλο μονωμενο , αν μεταφερουμε την τεχνολογια των καλοριφερ οπου και χρησιμοποιητε , το βαζουν για το θεμα των υγροποιησεων και να μην μεταφερονται αυτες στον λεβητα.
εδω πιστευω οτι ειναι εξεζητημενη τεχνολογια , οπως και μπουρια απο μαντεμι που ανεφερε ο ηλιας.
το θεμα μας ειναι να μην καπνιζει επειδη τα καυσαερεια δεν εχουν εξαναγκασμενη λειτουργεια οπως τα καλοριφερ.
ειναι παρομοια με του τζακιου η τεχνολογια με την επιπλεον δυσκολια οτι μπορει να διατρεξει ενα δωματιο η και δυο οριζοντια γωνιες και τα λοιπα. επισης το βλεπω λιγο τρελο να βγαλεις την καμιναδα 1 μ απο τον κορφια, σε μενα χτυπαμε
8μ υψος συν 4 οριζοντια.
το θεμα μπουρι με τρελαινει και θα ηθελα να κατεχω την τεχνολογια του μιας και απο αυτο θα εξαρτηθει ως επι το πλειστον
το που θα τοποθετηθει η σομπα.
αλλα απ οτι βλέπω δεν δινουν ουτε οι ιδιοι οι κατασκευαστες οδηγιες και συμβουλες.
κωνσταντινε οχι δεν ειναι με ενιαιο χωρο το σπιτι μου ειναι παλιο πετρινο και θελω να μπει σε εναν κεντρικο χωροκαι να
ειναι ανοιχτες οι πορτες ολων των δωματιων . για να το φερω σε ισοροποια ομως (εχει καλοριφερ) θα δουλευουν συμπληρωματικα, να διευκρινησω οταν εφτιαξα το καλοριφερ επειδη ειχα δει στο εξωτερικο να υπαρχουν θερμοστατες πανω σε καθε σωμα και ετσι να καθοριζεις την θερμοκρασια του καθε δωματιου , ειχα φερει και ειχα τοποθετησει και στο δικο μου μιας και εδω τουλαχιστον στην επαρχια δεν υπηρχαν, ετσι πιστευω καλοριφερ συν σομπα να εχω μια μεγαλη οικονομια στο πετρελαιο μιας και καιω περιπου 1000 με 1300 λιτρα τον χρονο . πετρελαιο αποθηκευσα για 3 σαιζον απο τον φοβο μου για την εξισωση του φορου.
επισης πηρα βενζινοπριονο κλαδευτικο και κλαδεψα για πρωτη φορα λιγες ελιες ενος θειου(δεν εχω δικες μου )και ετσι
μαζεψα ηδη κανα τονο.
ασχετο ειδα διαφημηση θεσσαλονικιος πουλαει ξυλα δρυς και οξια με 0,75 και στελνει σε ολη την ελλαδα αλλα ειναι στο μετρο οι κορμοι. τον ξερετε εσεις οι βορειοι? επισης μεσες ειναι ο δρυς ετσι?
Ηλια τελικα ποιαν εταιρεια πηρες? κανα λινκ υπαρχει? -
Ο χρήστης otso έγραψε:
κυριακο αυτο που εχει εξωτερικα η δικη σου τι ειναι? επισης καει? αν ακουμπησει καταλαθος ενα παιδι?
επισης με προβληματισες σε απαντηση στον κωνσταντινο οτι τα μπουρια σου κοστισαν 400 + και σε συνδιασμο με ταλεγομενα του ηλια για τα διαφορα ειδη μπουριων μου προξενει (καταθληψη)Η δικιά μου έχει κεραμικά. Τα οποία κρατάνε θερμοκρασία και για κάποιες ώρες αφού σβήσει. Είναι σχεδόν κουμπωτά πάνω στη σόμπα. Από μπροστά καίει. Αλλά δε νομίζω ένα παιδί που βλέπει τη φωτιά να πάει να ακουμπήσει μπροστά. Στα πλαϊνά όμως έχεις επιλογή. Έχει 1 φέτα από κάποιο υλικό ανάμεσα στη σόμπα και στα κάθετα κεραμικά, που στέλνει τη ζέστη στα κουρμπαριστά και προς τα πάνω. Αν τα βγάλεις(2 φέτες) τότε καίνε και αυτά. Εγώ τα άφησα, γιατί έβαλα από δίπλα κάτι επιπλάκια και δε θέλω να χαλάσουν.
Επίσης σε αυτό δεν έχει καμιά σχέση με τις παλιές. Δηλαδή στην ξυλοσομπα της μάνας μου, δεν κάθεσε σε περίμετρο 2 μέτρων από τη σόμπα. Νομίζεις ότι θα ψηθείς. Στη δικιά μου, κάθομαι στο μισό μέτρο από πλάι-διαγώνια χωρίς πρόβλημα. Από μπροστά λίγο περισσότερο.
Τα μπουριά τα πλήρωσα 45€ το μέτρο. + 75 ένα 'Τ' που ενώνει τη σόμπα με τα μπουριά(δε θυμάμαι όνομα). + 20€ για πιαστράκια. + 20€ για καπέλο.
Δεν ξέρω γιατί αλλά ΟΛΟΙ οι πωλητές σόμπας, ήταν κάθετοι στην τοποθέτηση διπλής ανοξείδοτης. Και αφού δεν τις πουλάνε, δεν είχαν λόγο να μου πούνε ψέματα. Ένας μόνο εξαυτών έκανε τον μεσάζοντα και ήθελε 80€ το μέτρο .επισης το βλεπω λιγο τρελο να βγαλεις την καμιναδα 1 μ απο τον κορφια, σε μενα χτυπαμε
8μ υψος συν 4 οριζοντια.
το θεμα μπουρι με τρελαινει και θα ηθελα να κατεχω την τεχνολογια του μιας και απο αυτο θα εξαρτηθει ως επι το πλειστον
το που θα τοποθετηθει η σομπα.
αλλα απ οτι βλέπω δεν δινουν ουτε οι ιδιοι οι κατασκευαστες οδηγιες και συμβουλες.Οι κατσκευαστές δίνουν οδηγίες. Στο manual έχει ακριβείς μάλιστα. Με φωτογραφίες, υπολογισμό ανάλογα με τους ορόφους κλπ. Για το μπουρί σε βλέπω πάνω από 500€. Και δεν υπολόγισα καν τα εργατικά.
επισης πηρα βενζινοπριονο κλαδευτικο και κλαδεψα για πρωτη φορα λιγες ελιες ενος θειου(δεν εχω δικες μου )και ετσι
μαζεψα ηδη κανα τονο.
ασχετο ειδα διαφημηση θεσσαλονικιος πουλαει ξυλα δρυς και οξια με 0,75 και στελνει σε ολη την ελλαδα αλλα ειναι στο μετρο οι κορμοι. τον ξερετε εσεις οι βορειοι? επισης μεσες ειναι ο δρυς ετσι?
Ηλια τελικα ποιαν εταιρεια πηρες? κανα λινκ υπαρχει?75cents άκοπα τον κιλό Πολύ ακριβά. Πέρνω 110 κομμένα τα 2 κυβικά(περίπου 1,7-1,8 τόνοι). Δεν πληρώνω με το κιλό, κάτι που του χρόνου θα έχει πολύ λιγότερο βάρος. Το κυβικό μέτρο θα έπρεπε κατά τη γνώμη μου να είναι η μονάδα μέτρησης. Ένα φορτηγό το χειμώνα πουλούσε 20 τόνους άκοπα για 800€. Αλλά που να τα βάλεις;
Αν έχεις δικά σου χωράφια, και δε βαριέσαι , τότε θα σου βγει ακόμα φθηνότερα -
Ο χρήστης otso έγραψε:
...ασχετο ειδα διαφημηση θεσσαλονικιος πουλαει ξυλα δρυς και οξια με 0,75 και στελνει σε ολη την ελλαδα αλλα ειναι στο μετρο οι κορμοι. τον ξερετε εσεις οι βορειοι? επισης μεσες ειναι ο δρυς ετσι?
Ηλια τελικα ποιαν εταιρεια πηρες? κανα λινκ υπαρχει?Τα ξύλα είναι από Βουλγαρία. Καλά είναι, συνήθως. Τόσο τα πουλάμε κ εμείς.
http://www.lokaterm.com/index.php?optio ... 69&lang=enεδιτ
Βάλε το καλό, Γερμανικό μπουρί κ θα με θυμηθείς. 1 - 2 τεμάχια θέλεις, μετά βγαίνεις έξω απ' το σπίτι κ ... βάλε ό, τι θελεις - αλλά καλύτερο από το διπλό inox δεν θα βρεις. -
Δεν καταλαβα ενα πραμα. Το μπουρί θελουμε να εκπεμπει θερμοτητα ή οχι?
Αν βαλουμε διπλο, μνωμενο κλπ δεν χανουμε σε θερμοτητα απο αυτη που θα εξέπεμπε αυτό? -
Ηλια καλες φαινονται αλλα δεν βλεπω μοντελο με φουρνο.
τα μπουρια που λες ποσο κανουν ?
κυριακο πολυ φτηνα τα παιρνεις τα ξυλα, αλλα πρωτη φορα ακουω οτι πουλανε με κυβικο (αληθεια πως γινεται)
και δεν πιστευω να μου πουλησει κανενας ετσι εδω. -
Εϊναι απλό. Υπάρχει μια παλέττα 1Χ1 ως βάση. Και την έχουν κάνει καφάσι είτε στο 1μέτρο, είτε στα 2 μέτρα. Τα ξύλα είναι τακτοποιημένα και χωρίς κενά, ώστε να πληρώνεις και αέρα μαζί.
Ποτέ δεν έβρισκα λογικό να πληρώνω 1 τόνο, όταν στη χρήση τους θα μου έχει μείνει 800κιλά. Οπότε αγοράζεις με το κυβικό, και ας ξεραθούν όσο θέλουν.. Την σηκώνει με παλετοφόρο και τη βάζει στο φοτηγάκι. Στην ξεφορτώνει και έχεις 2 επιλογές. Είτε πληρώνεις έναντι και την παλέτα, και μένουν εκεί μέσα τακτοποιημένα. Είτε στην αδιάζει μπροστά σου και είσαι ok. Ο τύπος που το έκανε είναι Βούλγαρος, και όλοι πλέον αγοράζουν από αυτόν. Μάλωσα με ένα μπάρμπα πριν λίγο καιρό που μου έλεγε ότι τα ξύλα του ήταν 1 τόνος. 300μέτρα από το σπίτι μου, έχει αποθήκες Γ.Σ.. Του λέω θα πάμε, θα το μετρήσουμε και θα σου πληρώσω όσα γράψει. 700 κιλά ήταν... Ακόμα και με το μάτι δεν τα έκανες για τόνο. Αλλά επειδή ήταν ρίζες ελιάς, έλεγα μπας και κάνω λάθος. Τελικά ήταν κλέφτης ο θείος. Και αντί για 120€ πήρε 80€ και πολλά του ήταν... -
Ο χρήστης otso έγραψε:
Ηλια καλες φαινονται αλλα δεν βλεπω μοντελο με φουρνο...Θέλεις να ζεσταίνεσαι, ή να μαγειρεύεις? Για να κάνεις κ τα 2 κάπου θα πρέπει να κάνεις έκπτωση.
Αλήθεια, και άσχετα με το τι πουλάω εγώ κ αν σου κάνει, σου προτείνω το ίδιο που προτείνω σε όλους: 'χάζεψε' για λίγο στην αγορά, δες υπέρ κ κατά, κ δώσε μου μια κατεύθυνση. Το να 'πετάμε' από 'μη πιστοποιημένη με φούρνο, 450 Ε' σε 'πιστοποιημένη designάτη ενεργειακή χωρίς φούρνο, 1.500 Ε' μάλλον θα μας μπερδέψει παρά θα μας βοηθήσει. Ναι, το να βάλεις καλή σόμπα στο σαλόνι σου κ να ψήνεις σ' αυτήν γιουβέτσι, δεν το συνιστώ. Κάτι τέτοιο http://www.frangos.com.gr/el/eshop.html ... gory_id=22 , από την άλλη, στη θέση της κουζίνας, ...
Τα καλά μπουριά ξεκινάνε από 60 Ε το μέτρο, τουλάχιστον απ' όσο ακούω. Περισσότερα θα γνωρίζω κατά τα τέλη της επόμενης εβδομάδας οπότε κ μάλλον θα παραγγείλω τα δικά μου, αλλά επίτρεψέ μου να επαναλάβω ότι τα 2 μέτρα καλό μπουρί που χρειάζεσαι για να έχεις καλύτερη απόδοση δεν 'κόβουν' σημαντικό κονδύλι.Ε, εντάξει, αν κάποιος στ' αλήθεια βρίσκει κομμένα ξερά ξύλα με 48 - 52 Ε τον τόνο (110 Ε με τον φπα τα 1.700 - 1.800 κιλά) ας μου στείλει 50 νταλίκες άμεσα!
Για αγορά ξύλου με το κυβικό, +οο. Βασικά, κ εγώ έτσι τα πουλάω. Η μόνη διαφορά είναι ότι την παλέτα την αφήνουμε πάντα, δεν συμφέρει να την επιστρέψουμε άδεια στην Βουλγαρία.
εδιτ
Μλκες, αν δεν το καταλάβατε, ακόμα κ ξύλα για να καίμε στα ανοιχτά τζάκια μας εισάγουμε. Ούτε καν ξύλα παράγει αυτή η χώρα...εδιτ2
Για να είμαι δίκαιος, υπάρχουν και (αληθινά) καλές Ελληνικές σόμπες: http://www.karpetis.gr/greek/index.asp
Έχει κ με φούρνο κ ξεκίνησα μόλις συνεργασία και μαζί του, μπας κ καταφέρουμε κ πουλάμε τπτ Ελληνικό στην Ελλάδα (κ ίσως κ λίγο παραέξω). Μην μπερδευτείτε, ΔΕΝ είναι όλες του οι σόμπες δικής του κατασκευής, οι περισσότερες είναι εισαγόμενες. -
οι ριζες απο τα δεντρα δεν χρησιμοποιουντε για καυσοψυλα.....
επισεις προσεχουμε τα ξυλα να μην ειναι βρεγμενα οταν τα αγοραζουμε
εγω εχω δικαμου ξυλα απο της ελιες αλλα καιω πετρελαιο στο καλοριφερ
-
Πυργιώτη, σου' ρχομαιιιιι!!!!
Μια ερώτηΞις!
Το μπουρί μπορεί να 'ταξιδέψει' εντός σπιτιού, ώστε να ζεσταίνει και τα άλλα δωμάτια?
Ξυλόσομπα