-
-
Καλησπέρα σε όλους κ καλώς με βρήκατε Εκατσα απ'τις 7 μέχρι τώρα τις 10 κ διάβασα τις 50 πρώτες σελίδες του θέματος αυτού. Δεν έχω κουράγιο να διαβάσω κ τις υπόλοιπες αυτή τη στιγμή, κάποια άλλη μέρα... Να πω οτι μένω Κρήτη, το σπίτι μου είναι δικό μου, 60τμ ισόγειο πετρόχτιστο του '60, πλήρως ανακαινισμένο πριν 6 χρόνια, με άλλους 2 ορόφους ορόφους απο πάνω, χτισμένους το '80, άλλοι οι ιδιοκτήτες. ιδιαίτερη ανάγκη δεν έχει αυτό το σπίτι απο θέρμανση, είναι καλή μόνωση το 50 εκατοστών ντουβάρι που έχει, με φουτζίτσου τη βγάλαμε μέχρι τώρα αλλά μ'αρέσει η ιδέα της ξυλόσομπας κ το σκεφτόμουν πολύ καιρό. Τελικά το αποφάσισα κ την έχω παραγγείλει. Στις 50 σελίδες δεν είδα πουθενά να αναφέρεται η μάρκα που παίρνω. Η εταιρία είναι η Skladova technika απο Βουλγαρία κ η σόμπα που περιμένω είναι η Komfort 21 kft, με διπλά τοιχώματα για να μη καούν τα πιτσιρίκια κ φούρνο για να ψήνω κ κάνα φαι. Ενα σηματάκι CE νομίζω το έχει αλλά δε ξέρω αν είναι πιστοποιημένη για εκπομπή βλαβερών αερίων, ελπίζω ναι. Το θεματάκι που έχω είναι με τα μπουριά. Η σόμπα έχει διάμετρο Φ15 αλλά ο πατέρας μου που είναι παλιός τεχνίτης επιμένει να το κάνουμε Φ12, λέει δε θα'χω πρόβλημα. Εχω ν'ανεβάσω τα μπουριά 2 ορόφους, 10 μέτρα κάθετο δλδ, αλλά θα κάνουν κ 3 γωνίες με αρκετό οριζόντιο, 7 μέτρα περίπου, μέχρι να πάνε στην άκρη της πολυκατοικίας, στην άκρη των μπαλκονιών. Φοβάμαι... Λέτε να καπνίζει;;; Επίσης να πω οτι η σόμπα αυτή έχει λιανική γύρω στα 650 ευρώ αλλά εγώ την παίρνω χονδρική στα 400 λόγω του πατέρα...Μπουριά θα μου βάλει γαλβανιζέ λαμαρίνα.
-
Ο χρήστης Nikkki έγραψε:
Skladova technika απο Βουλγαρία κ η σόμπα που περιμένω είναι η Komfort 21 kft.Ξυλόσομπα COMFORT 21 KFT
K-Kεραμικό πλακάκι
F-Φούρνος
Τ-ΘερμόμετροΙσχύς: 15KW
Απόδοση: 73%
Διαστάσεις:
Μ: 585 mm
Π: 545 mm
Υ: 970 mm
Βάρος: 138 Kgr -
Καλησπέρα Nikkki και σε όλους της πολύτιμης!! παρέας.Εδώ και 3 μήνες θερμαίνω την κατοικία μου (2υ/δ-σαλόνι-κουζίνα-wc) 90τ.μ. με την Komfort 21 kft.Πιστεύω οτι θα μείνεις αρκετά ευχαριστημένος.Έχω ξεχάσει πως λειτουργεί ο ηλ. φούρνος και απο θέρμανση στο σαλόνι(που είναι και η σόμπα) 24C-25C και στα υ/δ 20C-21C.Η τιμή αγοράς της ήταν €650.Τα μπούρια που έχω βάλει είναι Φ150 γαλβανιζέ αμόνωτα.Ύψος καμινάδας 4.00μ αρκετές υγροποιείσεις που πιστεύω να αντιμετωπιστούν με μονωμένα μπουριά.
-
Ευχαριστώ κ τους 2!! Οτι θα κάνουμε σάουνα μέσα στα 60 τμ με αυτή τη σόμπα, το'χω καταλάβει!!! Φοβάμαι όμως όπως είπα, την τοποθέτηση των μπουριών μήπως καπνίζουν. 7 μέτρα οριζόντιο με 4 συνολικά γωνίες κ 10 μέτρα κάθετο. Λέτε να'χω πρόβλημα;;
-
Επίσης έχω μια απορία: βρε παιδιά, το υαλόνημα που χρησιμοποιείται για μόνωση στη πόρτα, δε πιστεύω να'χει καμία σχέση με αμίαντο, έτσι;;;
-
καλησπέρα, να κάνω κ εγώ μια ερώτηση έχοντας διαβάσει το μεγαλύτερο κομμάτι του νήματος: Υπάρχει κάποια ενεργειακή σόμπα ξύλου περί τα 6-8kw όμορφη-μοντέρνα για σαλόνι, αξιόπιστη και κάτω από 1000 ευρώ?
thanks in advance
-
Ο χρήστης INICKL έγραψε:
Καλησπέρα Nikkki και σε όλους της πολύτιμης!! παρέας.Εδώ και 3 μήνες θερμαίνω την κατοικία μου (2υ/δ-σαλόνι-κουζίνα-wc) 90τ.μ. με την Komfort 21 kft.Πιστεύω οτι θα μείνεις αρκετά ευχαριστημένος.Έχω ξεχάσει πως λειτουργεί ο ηλ. φούρνος και απο θέρμανση στο σαλόνι(που είναι και η σόμπα) 24C-25C και στα υ/δ 20C-21C.Η τιμή αγοράς της ήταν €650.Τα μπούρια που έχω βάλει είναι Φ150 γαλβανιζέ αμόνωτα.Ύψος καμινάδας 4.00μ αρκετές υγροποιείσεις που πιστεύω να αντιμετωπιστούν με μονωμένα μπουριά............εχει καλη μονωση το σπιτι σου ? και κυριως η σκεπη , τι εξωτερικη θερμοκρασια εχεις ? και τι καταναλωση απο ξυλα για τις τιμες που μας λες ?
-
Ο χρήστης ΖΟΖΟΣ έγραψε:
Καλησπέρα Nikkki και σε όλους της πολύτιμης!! παρέας.Εδώ και 3 μήνες θερμαίνω την κατοικία μου (2υ/δ-σαλόνι-κουζίνα-wc) 90τ.μ. με την Komfort 21 kft.Πιστεύω οτι θα μείνεις αρκετά ευχαριστημένος.Έχω ξεχάσει πως λειτουργεί ο ηλ. φούρνος και απο θέρμανση στο σαλόνι(που είναι και η σόμπα) 24C-25C και στα υ/δ 20C-21C.Η τιμή αγοράς της ήταν €650.Τα μπούρια που έχω βάλει είναι Φ150 γαλβανιζέ αμόνωτα.Ύψος καμινάδας 4.00μ αρκετές υγροποιείσεις που πιστεύω να αντιμετωπιστούν με μονωμένα μπουριά.
...........εχει καλη μονωση το σπιτι σου ? και κυριως η σκεπη , τι εξωτερικη θερμοκρασια εχεις ? και τι καταναλωση απο ξυλα για τις τιμες που μας λες ?
Αναφέρομαι στις θερμοκρασίες της περασμένης εβδομάδας στην περιοχή των Μεσογείων (min -2.5C - max+7C).
Το σπίτι είναι 15ετίας τελευταίος όροφος μονοκατοικίας με μόνωση στην ταράτσα και κουφώματα αλουμινίου.
Η κατανάλωση της είναι 2,5-3,5kg/h. -
Γεια σας παιδια ειμαι και εγω ενας υποψήφιος κάτοχος ξυλόσομπας .
Διάβασα το φόρουμ μεχρη την 43 σελιδα αλλα κουραστικα να συνεχισω και θα ηθελα το τηλεφωνο του Ηλια να μου λυσει συνοπτικα μερικες απ της αποριες μου σας ευχαριστω το email μου ειναι alexkmx@yahoo.gr -
Καλησπέρα σε όλους,
σε προηγούμενες σελίδες είχα αναφέρει τα προβλήματά μου με μια σόμπα που είχα εγκαταστήσει στο σπίτι μου και έπειτα το ξαναγύρισα στο πετρέλαιο. Αφού μου βγήκε ο κούκος αηδόνι, αποφάσισα να ξαναθέσω σε λειτουργία τη σόμπα, μόνο που δεν υπάρχει διαθέσιμο καυσόξυλο στις μάντρες λόγω της κακοκαιρίας. Αποφάσισα λοιπόν να δοκιμάσω αποκλειστική χρήση μπρικέτας και για να μην σας τα πολυλογώ, βρήκα τη λύση στο πρόβλημά μου. Πολύ καλή ζέστη, (η γυναίκα μου από εκεί που έβριζε την σόμπα, τώρα λέει τα καλύτερα) οικονομία σε σχέση με το πετρέλαιο που πλήρωνα, έλαχιστη μυρωδιά και γενικά όλα καλά. Βρήκα μια μπρικέτα Βουλγάρικη με 25 λεπτά το κιλό, αλλά δεν μπορώ να την βρώ πλέον. όπου ρωτάω βρίσκω τιμές από 30 λεπτά και άνω (δεν μιλάω για την συγκεκριμένη μπρικέτα, γενικά μιλάω). έχει κανείς πρόσβαση σε οικονομική μπρικέτα; ψάχνω για να αγοράσω ποσότητα (δλδ τόνο ή και παραπάω αν αξίζει). Μένω στον Λαγκαδά Θεσσαλονίκης.
-
Ο χρήστης tazakos έγραψε:
καλησπέρα, να κάνω κ εγώ μια ερώτηση έχοντας διαβάσει το μεγαλύτερο κομμάτι του νήματος: Υπάρχει κάποια ενεργειακή σόμπα ξύλου περί τα 6-8kw όμορφη-μοντέρνα για σαλόνι, αξιόπιστη και κάτω από 1000 ευρώ?thanks in advance
-
Φυσικα και υπάρδχουν. Εχουν αναφερθει μοντελα στις πολλες τελευταιες σελιδες. Τοσο με κατω απο 1000€ αλλά και παραπανω.
-
Ο χρήστης tazakos έγραψε:
καλησπέρα, να κάνω κ εγώ μια ερώτηση έχοντας διαβάσει το μεγαλύτερο κομμάτι του νήματος: Υπάρχει κάποια ενεργειακή σόμπα ξύλου περί τα 6-8kw όμορφη-μοντέρνα για σαλόνι, αξιόπιστη και κάτω από 1000 ευρώ?
thanks in advance
Eλληνικο προιον καλυπτει ολες τις προδιαγραφες που εχεις βαλει εκτος απο το μοντερνα που ειναι κατι πολυ προσωπικο δεν εχει τιμη ,υπολογιζε γυρω στα 600 τελικη τιμη
http://www.karpetis.gr/greek/ProductDet ... Position=0 -
-
Ο χρήστης pannarab έγραψε:
Καλησπέρα σε όλους,σε προηγούμενες σελίδες είχα αναφέρει τα προβλήματά μου με μια σόμπα που είχα εγκαταστήσει στο σπίτι μου και έπειτα το ξαναγύρισα στο πετρέλαιο. Αφού μου βγήκε ο κούκος αηδόνι, αποφάσισα να ξαναθέσω σε λειτουργία τη σόμπα, μόνο που δεν υπάρχει διαθέσιμο καυσόξυλο στις μάντρες λόγω της κακοκαιρίας. Αποφάσισα λοιπόν να δοκιμάσω αποκλειστική χρήση μπρικέτας και για να μην σας τα πολυλογώ, βρήκα τη λύση στο πρόβλημά μου. Πολύ καλή ζέστη, (η γυναίκα μου από εκεί που έβριζε την σόμπα, τώρα λέει τα καλύτερα) οικονομία σε σχέση με το πετρέλαιο που πλήρωνα, έλαχιστη μυρωδιά και γενικά όλα καλά. Βρήκα μια μπρικέτα Βουλγάρικη με 25 λεπτά το κιλό, αλλά δεν μπορώ να την βρώ πλέον. όπου ρωτάω βρίσκω τιμές από 30 λεπτά και άνω (δεν μιλάω για την συγκεκριμένη μπρικέτα, γενικά μιλάω). έχει κανείς πρόσβαση σε οικονομική μπρικέτα; ψάχνω για να αγοράσω ποσότητα (δλδ τόνο ή και παραπάω αν αξίζει). Μένω στον Λαγκαδά Θεσσαλονίκης.
ΓΥΝΑΙΚΕΣ. Απο τον Απριλιο καιγονται και απο τον Οκτωβριο ξεπαγιαζουν!!!!!!!!!!!!
-
επεισα ενα φιλο να βαλει εξωτερικα μονωμενες σωληνες στην σομπα του , και του ειχα πει να παρει γωνια με τρυπα για να
φευγουν τυχον υγροποιησεις.
αλλα μου ειπε οτι δεν υπαρχει γωνια με τρυπα αλλα του δινουν ταυ και στο κατω μερος βαζουν καπακι με τρυπα ,ειναι
σωστο αυτο?
επισης του ειπα να παρει με πετροβαμβακα σαν μονωση μεσα , οπως ειχε πει ο ηλιας αν θυμαμαι καλα,
αλλα λεει οτι βρισκει μονο με υαλοβαμβακα , πειραζει? -
Ο χρήστης otso έγραψε:
...και του ειχα πει να παρει γωνια με τρυπα για να φευγουν τυχον υγροποιησεις.
αλλα μου ειπε οτι δεν υπαρχει γωνια με τρυπα αλλα του δινουν ταυ και στο κατω μερος βαζουν καπακι με τρυπα ,ειναι
σωστο αυτο?...εμεις παλιοτερα που ειχαμε στοφα αυτο καναμε
-
Ο χρήστης otso έγραψε:
επεισα ενα φιλο να βαλει εξωτερικα μονωμενες σωληνες στην σομπα του , και του ειχα πει να παρει γωνια με τρυπα για να
φευγουν τυχον υγροποιησεις.
σωστο αυτο?
επισης του ειπα να παρει με πετροβαμβακα σαν μονωση μεσα , οπως ειχε πει ο ηλιας αν θυμαμαι καλα,
αλλα λεει οτι βρισκει μονο με υαλοβαμβακα , πειραζει?Ναι, κ εμείς ταφ με τάπα με τρύπα πήραμε κ βάλαμε. Και μάλιστα πήραμε απο 2 κ βάλαμε στις 2 άκρες του οριζόντιου τμήματος των μπουριών, ωστε όταν είναι ώρα για καθάρισμα των μπουριών, να βγάζουμε τις 2 τάπες κ να μπορούμε να καθαρίζουμε κ το οριζόντιο κ το κάθετο χωρίς να βγάζουμε τα μπουριά
Οσο για τα μπουριά διπλού τοιχώματος που ζητάς, σου έστειλα πμ -
Πετροβάμβακας είναι η μόνωση στους μονωμένους καπναγωγούς, το πιθανότερο είναι να μην το γνωρίζει ο πωλητής κ να νομίζει ότι είναι υαλοβάμβακας.
Ξυλόσομπα