-
Ο χρήστης otso έγραψε:
ΔΕΝ μπορώ να βρώ φθηνότερες σε ποσότητες μικρότερες απο τόνο. Δεν εχω τόσο μεγάλη αποθήκη και είμαι αναγκασμένος να αγοράζω 300 kg καθε φορά.
Ο κατασκευαστής της δικιάς μου σόμπας ανφέρει ΣΑΦΩΣ στο manual ότι ΔΕΝ επιτρέπεται η χρήση μπριγκετών λιγνίτη.παραξενο, πρωτη φορα το ακουω
ποια εχεις?
Diana της Tim sistem
-
http://www.tzaki.com.gr/detail.php?Product_ID=382
10KW ισχυς
89% αποδοση
57kg βαροςμε μόνο ~250€?
Οι αλλες σομπες, ποιο επωνημες, που μπορει να ζυγίζουν 5πλάσια και μπορει να κοστίζουν και 10χ παρα πάνω...
Κατι δεν κρύβεται απο πίσω ? Δεν μπορω να καταλαβω.peristeris, ποσα τετραγωνικα ζεστενεις?
-
Ο χρήστης nEK έγραψε:
http://www.tzaki.com.gr/detail.php?Product_ID=38210KW ισχυς
89% αποδοση
57kg βαροςμε μόνο ~250€?
Οι αλλες σομπες, ποιο επωνημες, που μπορει να ζυγίζουν 5πλάσια και μπορει να κοστίζουν και 10χ παρα πάνω...
Κατι δεν κρύβεται απο πίσω ? Δεν μπορω να καταλαβω.peristeris, ποσα τετραγωνικα ζεστενεις?
70 τ.μ ΜΟΝΟ !!! Δυτική Αττική. 25C το σπίτι με 10 kg μπριγκέτες. Είναι και αερόθερμη. http://www.pellet.com.gr
-
Με τι εξωτερικη θερμοκρασια? Σε ξυλα ποσο υπολογιζεις να καις, καθε ποση ωρα 'ταίζεις'?
-
Ο χρήστης nEK έγραψε:
Με τι εξωτερικη θερμοκρασια? Σε ξυλα ποσο υπολογιζεις να καις, καθε ποση ωρα 'ταίζεις'?http://peristeri.meteoclub.gr Εχω στο σπίτι μετεωρολογικό σταθμό και μπορείς να δείς στατιστικά μετεωρολογικά δεδομένα. Ξύλα περίπου 20kg/ημέρα. Κάθε μιά ώρα περίπου κάνω το θερμαστή χρησιμοποιώντας ελιά.
-
Ο χρήστης Peristeri έγραψε:
Με τι εξωτερικη θερμοκρασια? Σε ξυλα ποσο υπολογιζεις να καις, καθε ποση ωρα 'ταίζεις'?
http://peristeri.meteoclub.gr Εχω στο σπίτι μετεωρολογικό σταθμό και μπορείς να δείς στατιστικά μετεωρολογικά δεδομένα. Ξύλα περίπου 20kg/ημέρα. Κάθε μιά ώρα περίπου κάνω το θερμαστή χρησιμοποιώντας ελιά.
Ωραιος ο περιστερης, δικος μας! http://www.meteokav.gr/
Δυστυχος η σομπα δεν ενδεικνυεται για τη περιπτωση μου. Με +5 χαμηλοτερη, στη περιοχη σου τις τελευταιες 28 μερες οταν εδω ειχαμε -8, θελω δύο σομπες σαν και αυτη. Ή κατι, μάλλον, καλύτερο. Αν και ισως επειδη είμαι μονωμενος, να καλυφθω καπως.
-
Με +5 χαμηλοτερη, στη περιοχη σου τις τελευταιες 28 μερες οταν εδω ειχαμε -8, θελω δύο σομπες σαν και αυτη. Ή κατι, μάλλον, καλύτερο.
Καλημέρα. Δές κάτι συμπτώσεις.
Δεν θέλεις κατι 'καλύτερο', γιατί με 'ερασιτεχνική' εμπειρία 58 χρόνια στη καύση στερεών καυσίμων, αυτή είναι η καλλίτερη, θέλεις κατι μεγαλύτερο .
Περιστέρι τώρα 9.5C
-
Καλά, ούτε 10kW είναι με τόσο μικρό μέγεθος (ίσως 10kW max, όχι ονομαστική), ούτε 89% απόδοση. Για να πιάσεις τέτοια απόδοση πρέπει να γυρνάν τα καυσαέρια 2-3 βόλτες σε φλογαυλούς και κόφτρες. Ούτε τα καλύτερα ενεργειακά τζάκια με δευτερογενείς καύσεις και σχεδιασμένες ροές καυσαερίων δεν το κατάφεραν, και το πέτυχαν οι σέρβοι με 250€ ? Σαν τους γείτονες με τα Prity και αυτοί...
-
1)ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΜΟΝΩΘΕΙ Η ΦΟΥΣΚΑ ΑΝ ΘΕΛΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΒΑΛΕΙ ΚΑΣΕΤΑ ΣΕ ΠΑΛΙΟ ΑΝΟΙΧΤΟ ΤΖΑΚΙ 2)ΠΟΣΟ ΣΥΝΗΘΩΣ ΚΟΣΤΙΖΕΙ Η ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ;3)ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΛΙΤΕΡΗ ΛΥΣΗ, Η ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΚΑΙΝΟΥΡΙΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΤΖΑΚΙΟΥ ΤΟΥ ΦΥΛΛΑ Ή Η ΝΑ ΒΑΛΩ ΤΗ ΚΑΣΕΤΑ ECOSTAR THΣ EDILKAMIN- ΠΟΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΥΟ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΘΑ ΖΕΣΤΑΝΕΙ ΚΑΛΛΙΤΕΡΑ ΕΝΑ ΣΠΙΤΙ 45 τμ-;(η καταναλωση ξυλων δεν με απασχολει) ΚΑΙ ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΜΕΡΕΜΕΤΙΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ;4)ΣΟΜΠΑ ΜΑΝΤΕΜΕΝΙΑ ΓΥΡΩ ΣΤΟ ΠΕΝΤΑΚΟΣΑΡΙΚΟ ΠΟΙΑ ΕΧΕΤΕ ΝΑ ΠΡΟΤΕΙΝΕΤΕ; ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΕΚ ΤΩΝ ΠΡΟΤΕΡΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΑΣ
-
Φίλε asteris για τα 10 kw ΔΕΝ μπορώ να σου απαντήσω, αλλά αυτό το 'παιχνιδάκι' κάνει και τριτογενή καύση και έχει και 3 διαδρομές καυσαερίων. Από το μπουρί έξω δεν βγαίνει, ούτε 'ίχνος' καπνού. Και όπως λέγανε και οι αρχαίοι παπoύληδες : > !!!!.
-
Ο χρήστης Peristeri έγραψε:
Φίλε asteris για τα 10 kw ΔΕΝ μπορώ να σου απαντήσω, αλλά αυτό το 'παιχνιδάκι' κάνει και τριτογενή καύση και έχει και 3 διαδρομές καυσαερίων. Από το μπουρί έξω δεν βγαίνει, ούτε 'ίχνος' καπνού. Και όπως λέγανε και οι αρχαίοι παπoύληδες : > !!!!.Δεν θέλω να πω σε κάποιον τι να πάρει ή τι να κάνει.Εχω εδω και 15 ημέρες τοποθετημένη τη tm sistem lederata.Πρός το παρών με εξωτερική -1, μέσα 22 κάτω 21 πάνω 80 τ.μ.Ξύλα κάθε μια ωρα περίπου οξυά,βελανιδιά οχι ξερά,ελιές ξερές ανάμικτα 2-2,5 την ωρα όπως μου είπαν εδώ.Peristeri δεν ξέρω για την πραγματική απόδοσή της ούτε αν θα κρατήσει ή σόμπα ή θα τα φτύσει αλλά προς το παρών δουλεύει όπως λές.
-
Ο χρήστης Ζάνος έγραψε:
Φίλε asteris για τα 10 kw ΔΕΝ μπορώ να σου απαντήσω, αλλά αυτό το 'παιχνιδάκι' κάνει και τριτογενή καύση και έχει και 3 διαδρομές καυσαερίων. Από το μπουρί έξω δεν βγαίνει, ούτε 'ίχνος' καπνού. Και όπως λέγανε και οι αρχαίοι παπoύληδες : > !!!!.
Δεν θέλω να πω σε κάποιον τι να πάρει ή τι να κάνει.Εχω εδω και 15 ημέρες τοποθετημένη τη tm sistem lederata.Πρός το παρών με εξωτερική -1, μέσα 22 κάτω 21 πάνω 80 τ.μ.Ξύλα κάθε μια ωρα περίπου οξυά,βελανιδιά οχι ξερά,ελιές ξερές ανάμικτα 2-2,5 την ωρα όπως μου είπαν εδώ.Peristeri δεν ξέρω για την πραγματική απόδοσή της ούτε αν θα κρατήσει ή σόμπα ή θα τα φτύσει αλλά προς το παρών δουλεύει όπως λές.
Φίλε 'Ζάνος' και εγώ ΔΕΝ προσπαθώ να πώ τί να κάνει κάποιος. Την προσωπική μου εμπειρία και 'έκπληξη' παραθέτω, για το σχεδιασμό και την απόδοση μιάς τόσο φτηνής σόμπας.
-
Φίλε μου CHANIOT χάθηκες να υποθέσω οτι έλυσες το πρόβλημά σου.
-
Παιδιά, δεν είπα ότι δεν ζεσταίνει, είπα ότι τα νούμερα που ανακοινώνουν δεν δείχνουν σωστά. 10kW από τόσο μικρή εστία, σημαίνει ότι πρέπει να μπορεί να καίει 4 κιλά ξύλα την ώρα συνεχώς, πράμα που με τα 57 κιλά της δεν νομίζω να αντέχει να το κάνει για πολύ ώρα, άρα μάλλον είναι η τιμή max και όχι η συνεχόμενη. Επίσης, 89% δεν βγάζουν οι λέβητες που κάνουν πυρόλυση, θα βγάλει η απλή εστία? Αν έλεγε 7kW και 70%, θα ήτανε πιό πιστευτή. Και με 250€, πάλι κελεπούρι θα ήταν...
-
Ο χρήστης asteris έγραψε:
Παιδιά, δεν είπα ότι δεν ζεσταίνει, είπα ότι τα νούμερα που ανακοινώνουν δεν δείχνουν σωστά. 10kW από τόσο μικρή εστία, σημαίνει ότι πρέπει να μπορεί να καίει 4 κιλά ξύλα την ώρα συνεχώς, πράμα που με τα 57 κιλά της δεν νομίζω να αντέχει να το κάνει για πολύ ώρα, άρα μάλλον είναι η τιμή max και όχι η συνεχόμενη. Επίσης, 89% δεν βγάζουν οι λέβητες που κάνουν πυρόλυση, θα βγάλει η απλή εστία? Αν έλεγε 7kW και 70%, θα ήτανε πιό πιστευτή. Και με 250€, πάλι κελεπούρι θα ήταν...** Και όμως κάνει πυρόλυση**. 'Τυχαίο, δεν νομίζω'
-
βρε ηλια που χαθηκες
http://www.timsistem.rs/en/diana_en.html
και η 'μανα' τα ιδια λεει.
-
Ο χρήστης nEK έγραψε:
βρε ηλια που χαθηκεςΈλα, τι?
Πρέπει να βγάλω κ το ψωμί μου, ξέρεις.
-
θελω την βοηθεια σαs
εχω ενα σπιτι 120 τμ κυρια θερμανση εχω τον καυστηρα με πετρελαιο και αναζητω να αγορασω μια σομπα για οικονομια σκοπευω να την τοποθετησω σε κεντρικο σημειο στο σπιτι βολευει
ΔΕΝ εχω ιδεα τι να αναζητησω
ποια χαρακτηριστικα δηλαδη- διαβαζω για 10-12 κw
διαβαζω για κινεζικεσ ιταλικεσ
διαβαζω για μαντεμι και ασταλι και πυροτουβλα
μπορω να δαπανησω ενα ποσο μεχρι 500-600 ευρω
τι προτεινεται και τι να προσεξω στην επιλογη
ΟΠΟΙΟΣ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΚΑΙ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΕΙ τον ευχαριστω εκ των προτερων -
Τελικα ξερει κανεις που πωλουνται μπρικετες λιγνιτη στην Αθηνα ?
-
Ο χρήστης duosmos έγραψε:
θελω την βοηθεια σαs
εχω ενα σπιτι 120 τμ κυρια θερμανση εχω τον καυστηρα με πετρελαιο και αναζητω να αγορασω μια σομπα για οικονομια σκοπευω να την τοποθετησω σε κεντρικο σημειο στο σπιτι βολευει
ΔΕΝ εχω ιδεα τι να αναζητησω
ποια χαρακτηριστικα δηλαδη- διαβαζω για 10-12 κw
διαβαζω για κινεζικεσ ιταλικεσ
διαβαζω για μαντεμι και ασταλι και πυροτουβλα
μπορω να δαπανησω ενα ποσο μεχρι 500-600 ευρω
τι προτεινεται και τι να προσεξω στην επιλογη
ΟΠΟΙΟΣ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΚΑΙ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΕΙ τον ευχαριστω εκ των προτερωνΠήγαινε δες σόμπες στα χρήματα που θέλεις να διαθέσεις από κοντά κ πάρε αυτήν που σου αρέσει (κ ταιριαζει στον χώρο σου) περισσότερο. Αν είναι περισσότερες από μία (κ θέλεις), ρώτα να σου πούμε την γνώμη μας.
Ξυλόσομπα