-
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
Φίλοι μου πάνε συστηματικά στη Νάξο τα τελευταία χρόνια. Αυτοί πάνε με παιδιά και φιλικές οικογένειες και μένουνε σε ήσυχο κολπίσκο. Πολλές ωραίες παραλίες και ταβερνάκια για ήσυχες διακοπές. Σε 1-2 χρόνια που θα μεγαλώσει το μωρό μας θα τους ακολουθήσω.
Υπάρχουν βέβαια και λύσεις για πιο ζωηρές καταστάσεις αλλά οι αποστάσεις δεν είναι αμελητέες.έτσι άκουσα κ εγώ, ότι είναι κάπως μεγάλο νησάκι.
εγώ είμαι στη φάση πριν το γάμο, πριν το παιδί
Πάντως βρήκα μεταφορικά με ταχύ πλοίο 280€ για 2 άτομα κ αμάξι. Όχι κ τόσο ακριβά θα έλεγα. 450€ πληρώνω πήγαινε/έλα με αεροπλάνο από Γερμανία -
Απο παραλιες εγω θυμαμαι τον Αγιο Προκοπιο μονο...Εχει και κατι αλλες παραδιπλα αλλα ο Αγιος Προκοπης μ αρεσε πολυ και πηγαινα εκει συνεχεια. Γενικα για μπανιο δεν πηγα πουθενα αλλου να και παιζει να εχει παραλιες στο αλλο ακρο του νησιου απ αυτο που ειναι η Χωρα αλλα ειναι αρκετα μακρυα.
Εκανα και μια βολτα στα ορεινα του νησιου προς Απειρανθο κανοντας κατα καποιο τροπο ενα κυκλο σε μερος του νησιου και ειναι αρκετα ομορφα και διαφορετικα για νησι Αιγαιου.
Η Χωρα δεν εχει τη γραφικοτητα που εχουν αλλα νησια αλλα προς το Καστρο εχει διαφορα ωραια σοκακια. Απο Ταβερνες - Εστιατορια εχει και καποια καλα και μερικα απο αυτα τα λες και ρομαντικα για ζευγαρι αλλα εγω ημουν φιλοξενουμενος σε σπιτι ντοπιου οποτε τρωγαμε σπιτι πολλες φορες.
-
Σχετικά με τη Νάξο μιας και είμαι από εκεί
Clubs/Bars
Γενικά είναι ένα πολύ ήσυχο νησί, κυρίως για ζευγαράκια και οικογένειες. Γενικά πως είναι τα κλαμπ και τα νταβαντούρια της Πάρου? ε, καμία σχέση Έχει δύο τρία κλαμπ στη χώρα το ένα είναι το Ghetto κοντά στο Λιμάνι(περιοχή γρόττα) ενώ στην άλλη πλευρά που τελειώνει το λιμάνι έχει τα άλλα 3 γνωστά μαγαζιά για ποτάκι που γίνεται χαμός.(Mojo, Ocean, Voulez Vous)Έχει και ελληνάδικο το Day-Night το οποίο είναι πάνω από το Jackpot(γνωστή σουβλακο κρεπερί)
Επίσης για ποτάκι υπάρχει το island στην παραλίας της Αγίας Άννας, που είναι ωραίο γουστόζικο μαγαζί απέναντι από θάλασσα.
Στο κάστρο επίσης έχει στην αρχη ένα ήσυχο ψιλο jazz μαγαζάκι, ενώ στα στενά που είναι παράλληλα με το δρόμο της παραλίας του λιμανιού έχει κι άλλα μικρά μαγαζιά για ποτό όπως Νότος και τα υπόλοιπα που είναι δίπλα.
Για πιο χαλαρές καταστάσεις ποτού υπάρχει η Τρατα στην παραλία του Αγ. Γεώργιου, όπου έχει και ξαπλώστες και δάδες το βράδυ. Βρίσκεται ακριβώς στη μέση του ξύλινου δρόμου παραλίας
Ουζοκαταστάσεις
Στην παραλία είναι γνωστά το Μεζέ-Μεζέ και ο Ντεούντας.
Επίσης γνωστό ψαράδικο είναι η γαλήνη, αλλά είναι στο δρόμο απέναντι από το Κέντρο Υγείας.Γλυκά/ Βάφλες
Για γλυκό στην παραλία υπάρχει το Ραντεβού, το Ακταίον.
Ενώ το πιο γνωστό παγωτο-βαφλοποιίο της Νάξου είναι το Waffle-House (περίπου πίσω από τον ΟΤΕ) που στην κυριολεξία χτυπάς εισητήριο και επιβάλεται να το επισκεπτείτε.Σουβλακερί
Το πιο γνωστό με σουβλάκια κρέπες είναι το Jackpots, το οποίο βρίσκεται στην άλλη πλευρά του λιμανιού και κυριολεκτικά γίνεται χαμός. Αλά και ο Μουστάκης και ο άλλος που είναι ακριβώς απέναντι είναι καλοί.
Επίσης ένα άλλο καλό είναι στην περιοχή γρότα το ΚΟΖΙ, το οποίο βρίσκεται δίπλα από το Ghetto.Καλό κάπως φαγητό
Υπάρχει ένα στην περιοχή γρότα, νομίζω λέγεται Ελλη. Είναι πριν το κλαμπ Ghetto.
Το αγαπημένο μου είναι το Τυπογραφείο το οποίο βρίκεται στα στενά προς το κάστρο.
Επίσης στο κάστρο έχει καλά μαγαζιά που μπορείτε να ανακαλύψετε.Ιταλικό
Γνωστό είναι το Il Girazol το οποίο βρίσκεται πάνω στην παραλία.Μεξικάνικο
Στο δρόμο του Jackpots, απέναντι υπάρχει το Escoba το οποίο το απόγευμα προσφέρει μεξικάνικο, ενώ το βράδυ γίνεται μπαρ για λατιν καταστάσεις. Το συνιστώ.
Το άλλο μεξικάνικο είναι το Pablo Picasso Mexican Bistro το οποίο είναι πιο πολύ μοντέρνο μεξικάνικο το οποίο βρίσκεται κοντά στην πλατεία Πρωτοδικείου στον δρόμο προς τον Αγ. Γεώργιο. Και αυτό είναι καλό.
Για tex-mex φάση(ινδικό-κινέζικο ταυλανδέζικο υπάρχει το West-East το οποίο είναι κοντά στο Pablo Picasso, πάλι και αυτό είναι προς φαστ-φουντ φάση.
Όταν λέω φαστ φουντ, εννοώ ότι πολλά από τα υλικά που χρησιμοποιούν είναι έτοιμα π.χ τορτίγιες κτλ.Πάρκινγκ
Υπάρχει πάρκινγκ κοντά στο δημαρχείο του νησιού, προτού να αρχίσει ο δρόμος της παραλίας του λιμανιού.
Ενώ το άλλο πάρκινγ είναι ακριβώς όπως βγαίνεις από το λιμάνι στο δρόμο προς την περιοχή γρόττα δίπλα από το Ghetto club.Κινηματογράφος
Είναι ο Astra, ο οποίος βρίσκεται κοντά στην αστυνομία, ακριβώς στον κεντρκό δρόμο που πάει από τη χώρα στον Αγ Προκόπιο. Πολύ ωραίος, τον συνιστώ.Άλλα μέρη και χωριά
Επιβάλλεται να πας οπωσδήποτε στην Απείρανθο που είναι το πιο γραφικό χωριό και εκεί να φας στην ταβέρνα Λευτέρης(τον είχε και ο Μαμαλάκης). Από την απείρανθο μπορείς να πας κατά τη Μουτσούνα που έχει παραλία για μπανάκι.
Άλλο μέρος είναι και ο Απόλλωνας που βρίσκεται στην κοορυφή του νησιού.
Για γλέντι μπορείς να πάτε στο γνωστό Φιλώτι, ενώ φαγητό κοκκόρια κτλ. έχει και στο Κουρουνοχώρι.Παραλίες
Εγώ όταν πάω δεν ξεκολλάω από Αγ. Προκόπη. Θα πάτε ή νωρίς ή αργά για να βρείτε πάρκινγκ. Η αγ. άννα είναι η διπλανή παραλία αλλά δύο κλικ κάτω σε ποιότητα.
Για φαγητό στον Αγ. Προκόπιο συνιστώ το Κολοσσέο (πίτσα + ταβέρνα) και το La Tratoria που είναι Ιταλικό.
Μην πας στον Μπαρμπούνη για ψάρι αν θες τη ζωή σου.
Καφέ/μπύρα το Καλούα και το Mojito. Το βράδυ γενικά δεν έχουν κίνηση οπότε θα πάτε ή χώρα ή στην Αγ. ΆνναΑπό κει και πέρα υπάρχουν η Πλάκα, Μικρή Βίγλα που συνεχίζουν στον ίδιο δρόμο. Αλλά σαν τα νερά του Προκόπη καμιά. Φυσικά υπάρχει και η Μουτσούνα και Ψιλή άμμος που είναι στην άλλη πλευρά του νησιού, προς Απείρανθο.
Επίσης ο Αγ. Γεώργιος δεν είναι και τόσο καλή παραλία για κολύμπι, πολύ ρηχή αλλά είναι πολύ κοντά στη χώρα.Καταδύσεις.
Υπάρχει το blue fin τα παιδιά είναι επαγγελματίες, τα γνωρίζει προσωπικά ο ξάδερφός μου. Βρίσκεται πριν φτάσετε στην Παραλία του Αγίου Προκοπίου. Μπορείτε να κάνετε ένα discovery και ας μην ξέρετε καταδύσεις, έχουν εδικά προγράμματα.Wind Surfing
Έχει σττο τέλος της Παραλίας του Αγίου Γεωργίου, στο μαγαζί Floisvos.
Έχει επίσης και στη Μικρή Βίγλα αν δεν κάνω λάθος. Και τα δύο τα έχει ένας Γερμανός ονόματι Γιαν.Πολιτιστικά
Ο πύργος Μπαζαίου στην άλλη πλευρά της Νάξου κάνει γενικά εκδηλώσεις που μπορείς να ενημερωθείς στη χώρα αν ενδιαφέρεσαι.Αξιοθέατα
0) Άγαλμα Πρωτοπαπαδάκηστο λιμάκι, (πολιτικός , πρώην πρωθυπουργός της χώρας- Πορτάρα, που βρίσκεται στην είσοδο του λιμανιού
- Οι δύο κούροι (Ο ένας είναι στις Μέλανες και ο άλλος δε θυμάμαι ) Πεσμένα αγάλματα είναι, στο λέω μην ξενερώσεις μετά από την οδήγηση μέχρι εκεί.
- Κάστρο, που είναι στη χώρα-λιμάνι
- Εκλλησία Αργοκοιλιώτισσα στην Κόρωνο
- Τα υπόλοιπα τα διαβάζετε σε οδηγό χε χε
Αν πάτε βράδυ με αμάξι
Με το που κατεβείτε από το λιμάνι στο δρόμο σας θα δείτε το μινι-μαρκετ Panco, εκεί μπορείτε να προμηθευτείτε τα βασικά πολεμοφόδια, νερό (γιατί δεν πίνεται αυτό της βρύσης), εφημερίδες, τσιγάρα κτλ. Επίσης έχει παραδοσιακά γλυκά και τυριά που μπορείτε να πάρετε φευγοντας για συγγενείς.Σουβενίρ
1)Γνωστό λικέρ της Νάξου είναι το Κίτρο, και το γνωστότερο μαγαζί που το πουλάει είναι ο Προμπονάς που βρίσκεται στο λιμάνι. Αν θέλετε κρασί καλύτερα να κοιτάξετε προς Βαλληνδρά και οχι Προμπονά.
2)Τυριά: Γραβιέρας Νάξου , κεφαλογραβιέρα. Για αυτά ή θα πάτε στο Panco, ή στην Τυροκομική ένωση(δίπλα στο ΟΤΕ) ή στον Τσιμπλάκη ο οποίος είναι ο πιο παλιός αλλά και λίγο τσίπης.
3) Κυκλαδίτικα αγαλματίδια από τα στενά στο κάστρο.ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΠΟΥ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ
1)Το νερό δεν είναι πόσιμο, αλλά υπάρχουν δημόσιες βρύσες που μπορείτε να πιείτε. Για όλη την άλλη ώρα θα πάρετε εμφιαλομένο.
2) Τηλέφωνο αστυνομίας = 22100
3) Τηλεφωνικός κωδικός πρόθεμα= 22850Μαγαζιά που θα απέφευγα
-Ποντικιάν στη χώρα
-Μπαρμπούνης στον Αγ. Προκόπιο. -
Πάντως για όσους είναι πυροβολημένοι όπως εγώ και γουστάρουν να γυρνάνε στο κάθε μέρος που πηγαίνουν για να δουν όσο το δυνατό περισσότερα, στη Νάξο θα κάνουν πολλά χιλιόμετρα. Εγώ με τη μηχανή κατόρθωσα να κάνω 750 σε κανα 8άρι μέρες. Έμενα βεβαια κανα 15άρι χιλιόμετρα από την πόλη και έκανα σχετικά συχνά το δρομολόγιο, αλλά και πάλι τα χιλιόμετρα μαζεύονται, αν σε τρώει ο κώλος σου και δεν μπορείς να κάτσεις στο ίδιο σημείο.
Εμείς για φέτος σκεφτόμαστε ένα οδικό τουρ σε νότια Ιταλία και ίσως λίγο σε νότια Γαλλία-Μονακό-Μαρσέιγ-δεν-ξέρω-γω-τι-άλλο. Πχ, Ρώμη, Νάπολι, Amalfi και πίσω και μετά Φλωρεντία και συνέχεια για Μονακο (μια στάση εκεί, δεν είμαστε για πολλα-πολλά ), Nίκαια, Κάννες, Μαρσέιγ. Το ψάχνουμε ακόμα τι συμφέρει, μάλλον το καλύτερο που μπορούμε να κάνουμε είναι να πετάξουμε με Easy Jet μέχρι Ρώμη και να νοικιάσουμε από κει κανένα ντιζελάκι. Έχω την υποψία οτι συνολικά θα μας βγει φθηνότερα από το να πάμε σε κανα νησί εδώ. Καμιά πρόταση για διαδρομή? Για κανα 10άρι μέρες λέμε, μαζί με το πήγαινε-έλα. Χρήστος Δήμου ακούει? Btw, Καλλίπολη και τα πέριξ τα έχω ψιλογυρίσει, κοιτάω τι άλλο μπορώ να επισκεφτώ.
-
Ο χρήστης PeterPan έγραψε:
Τί έχετε να προτείνετε για τη Νάξο? Από νησί τί λέει? Παραλίες κ ταβερνούλες? Ζευγαράκι θα πάμε... Κλείσαμε για μετά τον 15Αύγουστο...Μια κ μοναδικη με διαφορετικα ονοματα κ αν δεν σου αρεσει η αμμος την εκανες .Δεν εχει καμια σχεση με κυκλαδες κ ολα τα της διασκεδασης ειναι καπως
Αξιζει να πας μεχρι τον Απολλωνα να δεις τον κουρο δυσκολη διαδρομη αλλα αξιζει τον κοπο ,μην το χασεις
http://www.naxosislandinfo.gr/naxosgeni ... index.htmlΥΓ η συμπεριφορα τους δεν ειναι απο τις καλυτερες
-
Mont Helmos Hotel, εχει παει κανεις;
-
Ο χρήστης Billopoulos έγραψε:
Mont Helmos Hotel, εχει παει κανεις;Αν μιλάς γι'αυτό που είναι στην λίμνη Κλειτορί(δ)α κοντά σε Ζαρούχλα ή Ζαχλωρού (ποτέ δεν θυμάμαι το σωστό) έχω πάει εγώ παλιά, πριν 10 χρόνια. Δεν θυμάμαι κάτι ιδιαίτερο πάντως
-
Ο χρήστης bathan έγραψε:
Mont Helmos Hotel, εχει παει κανεις;
Αν μιλάς γι'αυτό που είναι στην λίμνη Κλειτορί(δ)α κοντά σε Ζαρούχλα ή Ζαχλωρού (ποτέ δεν θυμάμαι το σωστό) έχω πάει εγώ παλιά, πριν 10 χρόνια. Δεν θυμάμαι κάτι ιδιαίτερο πάντως
Στην Ζαρουχλα ειναι η λιμνη Τσιβλος η Τσιβλου κ το Ξενοδοχειο λεγεται Αροανια κ ειναι πολυ καλο
Λιμνη Κλειτορια δεν υπαρχει ,Χωριο ειναι -κεφαλοχωρι κ το ξενοδοχειο εχει ανακαινιστει κ ειναι κοντα στο σπηλαιο των λιμνων κ στο πλανητερο πηγες αροανιου με τα πεστροφεια /ιχθυοτροφεια . -
Εχεις δίκιο για την λίμνη, το ξενοδοχείο είναι στην Κλειτορία Καλαβρύτων απλως έχουν περάσει 10 χρόνια και δεν θυμάμαι λεπτομέρειες
http://www.monthelmos.gr/euriteri_perioxi.html -
Ο χρήστης taurus έγραψε:
Εμείς για φέτος σκεφτόμαστε ένα οδικό τουρ σε νότια Ιταλία και ίσως λίγο σε νότια Γαλλία-Μονακό-Μαρσέιγ-δεν-ξέρω-γω-τι-άλλο. Πχ, Ρώμη, Νάπολι, Amalfi και πίσω και μετά Φλωρεντία και συνέχεια για Μονακο (μια στάση εκεί, δεν είμαστε για πολλα-πολλά ), Nίκαια, Κάννες, Μαρσέιγ. Το ψάχνουμε ακόμα τι συμφέρει, μάλλον το καλύτερο που μπορούμε να κάνουμε είναι να πετάξουμε με Easy Jet μέχρι Ρώμη και να νοικιάσουμε από κει κανένα ντιζελάκι. Έχω την υποψία οτι συνολικά θα μας βγει φθηνότερα από το να πάμε σε κανα νησί εδώ. Καμιά πρόταση για διαδρομή? Για κανα 10άρι μέρες λέμε, μαζί με το πήγαινε-έλα. Χρήστος Δήμου ακούει? Btw, Καλλίπολη και τα πέριξ τα έχω ψιλογυρίσει, κοιτάω τι άλλο μπορώ να επισκεφτώ.
Καμιά σκέψη-ιδέα-πρόταση?
-
Ο χρήστης etsii έγραψε:
Όλος ο δρόμος μέχρι Κάτω Ζάκρο είναι ασφαλτοστρωμένος.+1 για Ιτανό διπλα στο Βαι
Από την Νοτια μερια (παντα στο νομό Ηρακλείου), δες
Κερατόκαμπος, Τσούτσουρος (ασφαλτος τα τελευταία χρόνια), Μονή Κουδουμά, (δεν ειμαι σιγουρος οτι παει αυτοκίνητο, εμεις ειχαμε παει απο βατό μονοπάτι από τον Τσούτσουρο), Λέντας, Βιάνος, Κουτσουνάρι και αν πας προς Λασίθι νότια δες Αγια Φωτιά, Παλαιόκαστρο, ΖάκροςΟλες οι θάλασσες εκει ειναι από ΑΡΙΣΤΕΣ έως απλά ΑΠΙΣΤΕΥΤΕΣ
Γαιδουρονήσι δεν θα πήγαινα, ήταν καλά πριν 15χρονια. ** Αντιθετα θα ξαναπήγαινα με χιλια Γαύδο αν ημουν Χανιά βεβαια **
Την έχω ζήσει οταν ήταν τελειως παρθενο νησί πριν 10+ χρόνια.
Καμπινγκ, κολύμπι στο Σαρακήνικο , εξαιρετικο ψάρι και .. παρέα με τον Γιωτόπουλο -
Χαιρετώ το forum
Ετοιμαζόμεθα για διακοπές στην Ιταλία,Ρώμη.
Είχα πάει πριν απο 4-5 χρόνια για 7 ημέρες και ήρθε η ώρα της αναβίωσης.
Επειδή δεν θα πάμε με γκρουπ όμως, ότι προτάσεις/ιδέες σκέψεις έχει να προτείνει το forum είναι καλοδεχούμενες.
α) 5 ημέρες, 4 διανυκτερεύσεις. Έχετε κάποια ξενοδοχεία κατα νου και αν ναι σε τι περιοχές?
β) σκέφτομαι για ενοικίαση μικρού αυτοκινήτου. Κάποιες συμβουλές?
γ) αξίζει να φύγουμε για 1 μέρα Φλωρεντία,σε στυλ ημερήσιας εκδρομής?Αυτά τα ολίγα, mille grazie
-
Ο χρήστης taurus έγραψε:
Καμιά σκέψη-ιδέα-πρόταση?
Κανε την ερωτηση σου εδω viewtopic.php?f=5&t=21081&start=1710
Αμα θες σου νοικιαζω την Μερκ 150€/ημερα για ανετα ταξιδια -
Θωμά σε περιμένω Λευκάδα να σε βαλω στα νεα glamour στέκια.Λίγο ακριβά αλλά θα σε βολέψω!.. ...
Τηλ έχεις.
Δεν ξέρω τι ομάδα είσαι αλλά αν εισαι Ολυμπιακός πάρε και μπλοκάκι για αυτόγραφο.Διαπλοκή σκέτη φίλε!!!.... -
Απορια: Στο λιμανι του Πειραια οι γνωστες εταιριες (Bluestar, Hellenic Seaways κλπ) εχουν γκισε προκειμενου να συγκρινουμε δρομολογια και να κλεισουμε εισητηρια?
-
Αν πας στο κεντρικό λιμάνι κάτι μικρά isobox έχει.. Πας ρωτάς και αποφασίζεις! Επίσης και έξω από λιμάνι έχει κάποια τουριστικά νομίζω γραφεία που και εκεί μπορείς να βρείς πληροφορίες.. !
-
Ο χρήστης carfanatic έγραψε:
Αν πας στο κεντρικό λιμάνι κάτι μικρά isobox έχει.. Πας ρωτάς και αποφασίζεις! Επίσης και έξω από λιμάνι έχει κάποια τουριστικά νομίζω γραφεία που και εκεί μπορείς να βρείς πληροφορίες.. !Ενδιαφερουσα η πληροφορια σου!! Ευχαριστω!!!!
-
υπάρχει επίσης και το internet και τα τηλέφωνα για να μη τρέχεις σαν την άδικη κατάρα μες στη ζέστη
-
Ο χρήστης PeterPan έγραψε:
Τί έχετε να προτείνετε για τη Νάξο? Από νησί τί λέει? Παραλίες κ ταβερνούλες? Ζευγαράκι θα πάμε... Κλείσαμε για μετά τον 15Αύγουστο...Αν θέλεις να δώσεις άλλη διάσταση στην σχέση σας πήγαινε Μικρή βιγλα για κανά μαθηματακι kite!
-
@Focusman: Γενικως μην το αφησεις τελευταια στιγμη γιατι μπορει οι καιροι να ειναι δυσκολοι αλλα... λεφτα υπαρχουν κι ο κοσμος θα παει και φετος διακοπες με το καραβι...
Διακοπές (καλοκαιρινές-χειμερινές)