-
Χιουνται κουπε του 99 με 250000χλμ.
Οταν ειναι κρυο ,εχει μεινει πανω απο μια ωρα σβηστο ,κανενα προβλημα .Αναβει αμεσως η μηχανη.
Οταν ομως εχει δουλεψει πανω απο 10 λεπτα και το σβησεις τοτε δεν παιρνει μπροστα.Η μιζα γυρναει κανονικα ,η τρομπα βενζινης ακουγεται που δουλευει μεχρι που την σταματαει ο ρελες.Αν το σπρωξεις ομως παιρνει μπροστα.
Εχω δοκιμασει με το δευτερο κλειδι μηπως εφταιγε το ιμομπιλάιζερ αλλα τιποτα.Αν εφταιγε ομως ουτε με το σπρωξιμο θα επαιρνε μπροστα.
Ανοιξα και καθαρισα την τρομπα βενζινης μηπως και ειχε πιασει σκουπιδια ,ειχε ελαχιστα,αλλα ματαια.
Καθαρισα την πεταλουδα εισαγωγης,το ιδιο ματαια.
Εχω ελενξει για χαλαρες επαφες οτι καλωδιο/συνδεση/βυσμα μπορεσα να βρω στον χωρο της μηχανης.
Ελενξα αν σπινθηριζουν τα μπουζοκαλωδια,ολα κανονικα.
Το εταξα τον Αγιο Χριστοφορο αλλα δενΑπο εβδομαδα θα αλλαξω και φιλτρο βενζινης.
Καμια αλλη ιδεα πριν παω σε μηχανικο;
-
Οταν ειναι κρυο ,εχει μεινει πανω απο μια ωρα σβηστο ,κανενα προβλημα .Αναβει αμεσως η μηχανη.
Οταν ομως εχει δουλεψει πανω απο 10 λεπτα και το σβησεις τοτε δεν παιρνει μπροστα.Η μιζα γυρναει κανονικα ,η τρομπα βενζινης ακουγεται που δουλευει μεχρι που την σταματαει ο ρελες.Αν το σπρωξεις ομως παιρνει μπροστα.
Εχω δοκιμασει με το δευτερο κλειδι μηπως εφταιγε το ιμομπιλάιζερ αλλα τιποτα.Αν εφταιγε ομως ουτε με το σπρωξιμο θα επαιρνε μπροστα.
Ανοιξα και καθαρισα την τρομπα βενζινης μηπως και ειχε πιασει σκουπιδια ,ειχε ελαχιστα,αλλα ματαια.
Εχω ελενξει για χαλαρες επαφες οτι καλωδιο/συνδεση/βυσμα μπορεσα να βρω στον χωρο της μηχανης.
Το εταξα τον Αγιο Χριστοφορο αλλα δενΑπο εβδομαδα θα αλλαξω και φιλτρο βενζινης.
-
-
Αισθητήρας βολάν;
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Αισθητήρας βολάν;Τον σκεφτηκα αλλα δεν μπορεσα να τον βρω.Ειναι απο την μερια του σασμαν,σωστα;Θα το σηκωσω οταν αλλαξω το φιλτρο βενζινης και ελπιζω να μπορεσω να τον βρω και αυτον απο την κατω μερια.
Να συμπληρωσω οτι μερικες φορες αισθανομαι να κανει κοψιματα στο ρελαντι,οχι συχνα αλλα το κανει.
-
Ηλεκτρονικη που 'ενημερωνει'???????
-
Ο χρήστης fokion_sportage έγραψε:
Ηλεκτρονικη που 'ενημερωνει'???????Λιγο πιο αναλυτικα γιατι δεν το καταλαβα;
Εγκεφαλο δηλαδη;Εχω δοκιμασει ρεσετ βγαζωντας τον ενα πολο της μπαταριας αλλα τιποτε δεν αλλαξε. -
Εννοω την ηλεκτρονικη αναφλεξη, αν το αυτοκινητο σου εχει τετοια
στο ibiza εκανε κατι αναλλογα τρελλα λιγες μερες πριν παραδωσει το πνευμα... -
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Αισθητήρας βολάν;+1 (είχα το ίδιο πρόβλημα).
-
Εννοω την ηλεκτρονικη αναφλεξη, αν το αυτοκινητο σου εχει τετοια
στο ibiza εκανε κατι αναλλογα τρελλα λιγες μερες πριν παραδωσει το πνευμα...Δεν το πιστευω/ελπιζω να ειναι αυτο.
Αισθητήρας βολάν;
+1 (είχα το ίδιο πρόβλημα).
Πρεπει να τον βρω γμτ.
-
Μπορεί να στάζει κάποιο μπεκ και να μπουκώνει.
Δοκίμασε όταν δεν παίρνει, να πατήσεις συνέχεια τέρμα το γκάζι γυρνώντας τη μίζα. Αν πάρει, το αμάξι είναι μπουκωμένο. -
Αν όταν είναι κρύο παίρνει κανονικά και όταν είναι ζεστό όχι, μάλλον κάποιος αισθητήρας την ακούει
-
1,8 lit ειναι;;;
Αδυναμη μπαταρια ισως;;
γιρναει μεν η μιζα χωρις να πευτη η ταση στο ταμπλο αλλα δεν εχει την δυναμη να σκασει ( να παρει μπρος) και μετα απο ενα δυο γυρισματα της μιζας στο μπουκονει με βενζινη
αστο να ξεθημανει η ακαυτη βενζινη(αν θες βγαλε για λιγο και τα μπουζια και ξανα βαλτα ) και δωσε με βοηθιτικα καλοδια απο αλλο αμαξι
προχθες την επαθα ετσι με το Α4
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Το εταξα τον Αγιο Χριστοφορο αλλα δεν
Με τέτοιες καγκουριές περιμένεις να πάρει μπροστά?
Mακάρι να βγω ψεύτης αλλά εγκέφαλος μου βρωμάει
-
Tον βρηκα τον αισθητηρα,νομιζω δηλαδη.Εχει μαγνητη μεσα;
Ειναι οπως ο http://www.takora.cl/store/catalog/imag ... 772149.jpg αλλα με ενα μεταλλικο κομματι στο κεντρο του.Μπορει να ευθυνεται ο MAP (Manifold Absolute Pressure) ;
-
Δυσκολο.
Ψαχνεις να βρεις κατι... 'θερμοεπειρεαζομενο' μια που λες οτι κρυο περνει παντα μπροστα ενω ζεστό δεν..
επεισεις το περιεργο ειναι οτι σου περνει σπρωχτα μπροστα οταν ειναι ζεστο και με την μιζα δεν..Οπως ειπε κι ενας φιλος παραπανω θα μπορεουσε να ειναι και μπαταρία...
να υποθεσω οτι λαμπακι δεν εχε/δεν εχει αναψει?
-
Δυσκολο.Ψαχνεις να βρεις κατι... 'θερμοεπειρεαζομενο' μια που λες οτι κρυο περνει παντα μπροστα ενω ζεστό δεν..
επεισεις το περιεργο ειναι οτι σου περνει σπρωχτα μπροστα οταν ειναι ζεστο και με την μιζα δεν..Οπως ειπε κι ενας φιλος παραπανω θα μπορεουσε να ειναι και μπαταρία...
να υποθεσω οτι λαμπακι δεν εχε/δεν εχει αναψει?
Kανενα λαμπακι δεν αναβει.
Εβγαλα τον αισθητηρα του βολαν,τον καθαρισα γιατι ειχε λαδια(φυσιολογικο; ) και τον κουμπωσα παλι.Το αφησα να ζεσταθει,το εσβησα και ξανα τα ιδια.Μετα απο λιγο ομως και αφου εκανα μια βολτα παιρνει κανονικα.Καθαρισα και αλλον ενα αισθητηρα που εχει στο φιλτρο αερα ομως ταυτοχρονα καθαρισα και τις επαφες στον ΜΑΡ.Τωρα εχω βγαλει τον πολο της μπαταριας να κανει ρισετ παλι.
Μπαταρια εχει καλη,αλλωστε αν υπηρχε προβλημα θα ζοριζοταν και κρυο.
Στο μανουαλ λεει οτι εχει ενα διακοπτη στο πενταλ του συμπλεκτη για να τον πατας αλλιως δεν παιρνει.Εγω δεν ξερω τετοιο πραγμα,Ειτε πατας ειτε οχι παιρνει μπροστα,ουτε και βρισκω κατι .Σε σχηματικο που βρηκα τον δειχνει αλλα μαλλον ειναι απο το 2λιτρο.
http://www.newtonnet.co.uk/coupe/servic ... _394881134
Καπου ειδα οτι αν εχει προβλημα ο αισθητηρας βολαν τοτε δεν δινει ρευμα στους πολλαπλασιαστες,σωστας;Πρεπει οταν ξανακολλησει να βγαλω ενα μπουζοκαλωδιο για να δω αν σπινθηριζει. -
Αν δεν δει στροφές η ηλεκτρονική από τον αισθητήρα βολάν, δεν ανοίγει το ρελέ της αντλίας καυσίμου, το οποίο δίνει και +12V στα πηνία/μπεκάκια.
Αν νομίζετε ότι μπουκώσατε τον θάλαμο, πατήστε τέρμα γκάζι και γυρίστε μίζα. Ο εγκέφαλος μπαίνει σε clear flood mode και απλά γυρίζει την μίζα χωρίς να δίνει ούτε σπινθήρα, ούτε ψεκασμό.
-
το διακοπτη στο πενταλ του συμπλεκτη πολλά κορεατικα τον ειχαν εως βαλβιδα ασφαλιας για τους αμερικάνους μην την ωρα που βαζουν μπροστα στουκαρουν το μπροστινο τους μη βγαζοντας ταχυτητα.
δεν ειναι απιθανο... ( τοσες μερες δεν ειχα προσεξει τι αυτοκινητο μιλαμε )
για δες εδω
ειναι το επισιμο σερβις μανυαλ ( site ) gia Χιουνται και εχει και s-coupe
-
κανεις εγγραφη - ειναι δωρεαν,
Η μιζα γυρναει αλλα δεν .........