-
Νομίζω ξεφύγαμε παιδιά....τοποθετώ το ερώτημα και πάλι στις σωστές του διαστάσεις. Μπορεί να υπάρχει θρησκευόμενος (και όχι απλά προβληματισμένος) φυσικός? Δηλαδή να νηστεύει, να εξομολογείται, να εκκλησιάζεται κλπ κλπ....
-
Ο χρήστης BEAMS έγραψε:
(Σφήνα στις απορίες του χοντκυρ)
Πριν λίγο, άκουσα πως μεταξύ άλλων η τρόικα ζήτησε από το χοντρομπένυ, το παπαδαριό να μισθοδοτείται κατά το ήμισυ από πόρους της εκκλησίας.
Το ανώτερο παπαδαριό σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ, ετοιμάζεται για τζιχάντΑφού είμαστε εμείς ιθαγενείς θα μας κάνουν οι ξένοι ανθρώπους
Αυτά, για όσους συνεχίζουν να πιστεύουν πως η ιεραρχία της εκκλησίας της Ελλάδας δίνει έστω και μια δεκάρα τσακιστή για οτιδήποτε άλλο πέρα από το χόντρεμα των κώλων των μητροπολιτάδων της και φυσικά, το μεγάλωμα της ήδη τεράστιας περιουσίας της.
Επιστροφή στους θρησκευόμενους φυσικούς τώρα (Κάτι σε ΟΟΔΕ μου φέρνει αυτό από την αρχή )
Η πράξη αγάπης του χριστιανισμού για το Ελληνικό έθνος επαναλαμβάνετε
-
Ο χρήστης hondkyr έγραψε:
Νομίζω ξεφύγαμε παιδιά....τοποθετώ το ερώτημα και πάλι στις σωστές του διαστάσεις. Μπορεί να υπάρχει θρησκευόμενος (και όχι απλά προβληματισμένος) φυσικός? Δηλαδή να νηστεύει, να εξομολογείται, να εκκλησιάζεται κλπ κλπ....Αυτό νομίζω πως δε γίνεται. Η δε θα είναι σωστός επιστήμονας, ή δε θα είναι συνεπής σε ο,τι πιστεύει.
-
Νομίζω ξεφύγαμε παιδιά....τοποθετώ το ερώτημα και πάλι στις σωστές του διαστάσεις. Μπορεί να υπάρχει θρησκευόμενος (και όχι απλά προβληματισμένος) φυσικός? Δηλαδή να νηστεύει, να εξομολογείται, να εκκλησιάζεται κλπ κλπ....Μπορει
-
Νομίζω ξεφύγαμε παιδιά....τοποθετώ το ερώτημα και πάλι στις σωστές του διαστάσεις. Μπορεί να υπάρχει θρησκευόμενος (και όχι απλά προβληματισμένος) φυσικός? Δηλαδή να νηστεύει, να εξομολογείται, να εκκλησιάζεται κλπ κλπ....Δεν γίνετε,αν υπάρχει τετοιος απλά είναι βλάκας.
Δεν συνάδει η έννοια της εξέλιξης,της προόδου,της ανάπτυξης,των τεχνολογικών καινοτομιών,της φιλοσοφίας και της ελευθερης σκέψης με τη δουλεία και την υποταγή. -
Νομίζω ξεφύγαμε παιδιά....τοποθετώ το ερώτημα και πάλι στις σωστές του διαστάσεις. Μπορεί να υπάρχει θρησκευόμενος (και όχι απλά προβληματισμένος) φυσικός? Δηλαδή να νηστεύει, να εξομολογείται, να εκκλησιάζεται κλπ κλπ....Kαι ξαναλέω εγώ. Από τη στιγμή που δεν αναφέρει τίποτα το όποιο πρέπει να το δεχτείς δογματικά, δεν υπάρχει πρόβλημα.
Αν φτάσει στο σημείο να μην μπορεί να βρει λύση σε ένα πρόβλημα και να ρίχνει αγιασμό στον πίνακα ώστε η λύση να εμφανιστεί από το πουθενά τότε υπάρχει πρόβλημα
Το θέμα είναι, πως αν έχει πάρει ζεστά την επιστήμη του αλλά παράλληλα πιστεύει αυτά που γράφουν μέσα τα ιερά βιβλία της θρησκείας του, τότε πολύ σύντομα θα πάθει παράκρουση γιατί το ένα του μισό θα είναι σε πόλεμο με το άλλο. -
Νομίζω ξεφύγαμε παιδιά....τοποθετώ το ερώτημα και πάλι στις σωστές του διαστάσεις. Μπορεί να υπάρχει θρησκευόμενος (και όχι απλά προβληματισμένος) φυσικός? Δηλαδή να νηστεύει, να εξομολογείται, να εκκλησιάζεται κλπ κλπ....Κοίτα, αν έχεις εντοπίσει κάποιον τέτοιον θα πει πως μπορεί να υπάρχει προφανώς
Άρα πάλι δεν έθεσες το ερώτημα στις σωστές του διαστάσεις . -
Θεωρώ τον τρόπο γραφής του Dawkins εξαιρετικό, και προφανω΄ς δεν είναι βιβλίο τουαλέτας, ισα ίσα, σε βάζει να σκέφτεσαι.
Ο τύπος έχει φοβερή δόμηση στην σκέψη του
-
Ο χρήστης rx8_drifter έγραψε:
Θεωρώ τον τρόπο γραφής του Dawkins εξαιρετικό, και προφανω΄ς δεν είναι βιβλίο τουαλέτας, ισα ίσα, σε βάζει να σκέφτεσαι.Ο τύπος έχει φοβερή δόμηση στην σκέψη του
Aπ τα καλύτερα βιβλία που κυκλοφόρησαν
-
Ο χρήστης rx8_drifter έγραψε:
Θεωρώ τον τρόπο γραφής του Dawkins εξαιρετικό, και προφανω΄ς δεν είναι βιβλίο τουαλέτας, ισα ίσα, σε βάζει να σκέφτεσαι.Ο τύπος έχει φοβερή δόμηση στην σκέψη του
Tι λεει αυτος ο Dawkins?
-
Ο χρήστης BEAMS έγραψε:
(Σφήνα στις απορίες του χοντκυρ)
Πριν λίγο, άκουσα πως μεταξύ άλλων η τρόικα ζήτησε από το χοντρομπένυ, το παπαδαριό να μισθοδοτείται κατά το ήμισυ από πόρους της εκκλησίας.
Το ανώτερο παπαδαριό σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ, ετοιμάζεται για τζιχάντ
Αυτά, για όσους συνεχίζουν να πιστεύουν πως η ιεραρχία της εκκλησίας της Ελλάδας δίνει έστω και μια δεκάρα τσακιστή για οτιδήποτε άλλο πέρα από το χόντρεμα των κώλων των μητροπολιτάδων της και φυσικά, το μεγάλωμα της ήδη τεράστιας περιουσίας της.Επιστροφή στους θρησκευόμενους φυσικούς τώρα (Κάτι σε ΟΟΔΕ μου φέρνει αυτό από την αρχή )
Τί μου θύμησες τώρα!
Το συλλαλητήριο του 1987.
Και μια ιστορική παραπομπή για το θέμα, για όσους τυχόν δεν γνωρίζουν.
http://www.tovima.gr/politics/article/?aid=232907 -
-
Ο χρήστης Ernani έγραψε:
http://www.tovima.gr/politics/article/?aid=232907Θεωρώ από τα συλλαλητήρια, πως μακράν το πιο φαιδρό, ήταν αυτό του χουντόδουλου για τις ταυτότητες του 'οξαποδώ' με το μαιμού λάβαρο της επανάστασης.
Επικές στιγμές -
Ο χρήστης BEAMS έγραψε:
http://www.tovima.gr/politics/article/?aid=232907Θεωρώ από τα συλλαλητήρια, πως μακράν το πιο φαιδρό, ήταν αυτό του χουντόδουλου για τις ταυτότητες του 'οξαποδώ' με το μαιμού λάβαρο της επανάστασης.
Επικές στιγμέςΝαι, ήταν δυνατή παράσταση.
Δυστυχώς έχει χαθεί αυτός ο αυθορμητισμός.
-
ναι ήταν η πιο zztop φάση μακραν
-
Ο χρήστης tasosdev έγραψε:
ναι ήταν η πιο zztop φάση μακρανΚαι Βorat μπορώ να σου πω
-
-
Ο χρήστης G60 έγραψε:
Ειδα μεχρι το μισαωρο περιπου, ο ανθρωπος ειναι
Κανει ακριβως αυτο που κατηγορει, ειναι προκατελειμμενος με οτιδηποτε δεν ειναι επιστημονικα αποδεδειγμενο. Και για να το στηριξει αυτο πηγαινει και 'τσακωνεται' με τους απατεωνεςΗ σκεψη του ειναι περιορισμενη και το μυαλο του κλειστο.
-
Ο χρήστης zeppelin έγραψε:
Η σκεψη του ειναι περιορισμενη και το μυαλο του κλειστο.
Επίσης το Μπέρκλευ και η Οξφόρδη τριμπούρδελα που ανέχονται τέτοιους άσχετους
-
Πολλοι επιστημονες δεν εχουν ιδεα γιατι ακριβως περιοριζουν τη σκεψη τους. Αν δεν αποδειχτει κατι δεν το δεχονται. Αυτος ειναι και αλαζονας και φανατικος
Περί εκκλησίας [#3]