-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Ανηθικο και παράνομο ειναι και να περιμενει η ΚΝΕ εξω απο τα σχολεια για καινουρια προβατάκια
Ο θρησκευτικός προσηλυτισμός είναι παράνομος, όχι ο πολιτικός. Εξάλλου τον πολιτικό προσηλυτισμό που λες, δεν τον κάνει το επίσημο κράτος και ο δέκτης μπορεί να τους πει να παν να μαμηθούν. Δεν βλέπεις την διαφορά;
οπως και να μαζευει 15χρονα με πανω σε πορειες 'αντιφασιστικες', 'υπερ των εργατων' και διαφορων αλλων που 'χρειαζονται στηριξη μεσω του αγωνα'
Δεν υπάρχει τίποτα παράνομο στο να υπάρχουν 15χρονοι διαδηλωτές. Αν αυτό πιστεύουν, καλά κάνουν.
Σωστα. Οτι ειναι 'νομιμον', ειναι και ηθικον. Αρκει να μας βολευει.
Στην πραγματικοτητα τωρα, υπαρχουν καποιοι διεθνως παραδεκτοι κανονες που λενε οτι πχ δε δινουμε διπλωμα οδηγησης σε ενα 15χρονο, και ας ειναι διάνοια, ή οτι δε πηδαμε 15χρονες γιατι δεν εχουν ακριβως τα εφοδια να σκεφτουν πληρως και να φτασουν σε αποφαση αν το θελουν η όχι, παρασυρονται ευκολα. Τα ιδια ατομα ομως ΜΠΟΡΟΥΝ συμφωνα με εσενα να πιστευουν σε ιδεολογιες και να διαδηλωνουν για αυτες.Δικαιως επισης εκδιωχθησαν κακην κακως και ετρωγαν ξυλο μετα μουσικης οι 'κομμουνισται' απο το '50 και μετα, αφου εσι πιστευε η πλεοψηφια, βαλε και επιπλεον το οτι ηταν και παρανομοι.
Στο ιδιο μοτιβο, δικαιως εβαζε βομβες η 17Ν, γιατι ετσι πιστευε.
ΜΩΡΕ ΣΚΕΦΤΕΣΑΙ ΤΙ ΛΕΣ?????????
-
@aviper7
επειδη εχουμε βγαλει πλεον το δημοτικο, δε φτανει η εικονιτσα, θελει και λογάκια απο κατω. -
Ο χρήστης trident1971 έγραψε:
επειδη εχουμε βγαλει πλεον το δημοτικο,Άργησες λίγο...
-
Ο χρήστης trident1971 έγραψε:
Στην πραγματικοτητα τωρα, υπαρχουν καποιοι διεθνως παραδεκτοι κανονες που λενε οτι πχ δε δινουμε διπλωμα οδηγησης σε ενα 15χρονο, και ας ειναι διάνοια, ή οτι δε πηδαμε 15χρονες γιατι δεν εχουν ακριβως τα εφοδια να σκεφτουν πληρως και να φτασουν σε αποφαση αν το θελουν η όχι, παρασυρονται ευκολα. Τα ιδια ατομα ομως ΜΠΟΡΟΥΝ συμφωνα με εσενα να πιστευουν σε ιδεολογιες και να διαδηλωνουν για αυτες.Δικαιως επισης εκδιωχθησαν κακην κακως και ετρωγαν ξυλο μετα μουσικης οι 'κομμουνισται' απο το '50 και μετα, αφου εσι πιστευε η πλεοψηφια, βαλε και επιπλεον το οτι ηταν και παρανομοι.
Εσύ μάλλον δεν καταλαβαίνεις τι γράφεις.
Δίπλωμα σε πολλές χώρες δίνουν στα 16. Σε όλες τις χώρες όμως τις ελεύθερες χώρες επιτρέπεται να έχει κάποιος ιδεολογία και να διαδηλώνει για αυτή σε όποια ηλικία επιθυμεί!!!
Παντελώς άσχετο το παράδειγμά σου με διωγμούς κομμουνιστών και δεν κολλάει πουθενά. Ή μάλλον σχετικό, καθώς και τότε και τώρα εσύ θα ήθελες να διώκονται.
Εκεί που όμως το τερμάτισες είναι όταν εξίσωσες τις μαθητικές διαδηλώσεις με τις βόμβες της 17Ν.
-
Ο χρήστης mjacob έγραψε:
Αρχικά δεν κάνει κατήχηση το σχολείο γιατί την κάνουν οι γονείς. Μετά, αν δεν την κάνουν, τότε τι μας νοιάζει.Τέσπα μάλλον εκεί είναι η ουσία dimik. Ότι δεν σε νοιάζει το ότι κάνει κατήχηση η εκκλησία στο σχολείο, είτε γιατί συμφωνείς, είτε γιατί την υπέστης σε μεγαλύτερο βαθμό αλλού.
Πες το από την αρχή, να μην παίζουμε την κολοκυθιά 'όχι κάνει ο άλλος περισσότερο' 'πχι δεν μας νοιάζει' κοκ
Όσο για το says who... Μάλλον αποτελεί απόδειξη γιατί είναι πρόβλημα να κάνουμε 12 χρόνια χριστιανικά και μόνο ένα φιλοσοφία. Φαντάζομαι το ίδιο θα έλεγες και για τα μαθηματικά αν είχαν την ίδια αντιμετώπιση.
fact 1....κανένας δεν έγινε χριστιανός ή θρησκευόμενος από τα θρησκευτικά του σχολείου, άρα ΟΧΙ κατήχηση.
fact 2....πολλοί έγιναν χριστιανοί ή θρησκευόμενοι λόγω των γονιών τους
συμπέρασμα....δεν πρέπει να μας ενδιαφέρει τι έγιναν και τι έκαναν οι από πάνωΤο γεγονός ότι 'υπέστην' (εγώ θα προτιμούσα το δοκίμασα) την κατήχηση με κάνει να μπορώ να δω την διαφορά μεταξύ του σχολικού βιβλίου/δασκάλου και του κατηχητή.
Μπα δεν μπορώ να μην έχω σε εκτίμηση την φιλοσοφία? τόσοι και τόσοι λαοί προόδευσαν χωρίς αυτήν πριν από αυτήν (για να αποφύγουμε το ότι την υιοθέτησαν κλπ)....με τα μαθηματικά έχω άλλα προβλήματα που αφορούν πολύ συγκεκριμένα κομμάτια τους και κυρίως την θεμελίωση τους.
-
ΤΙ ΜΑΣ ΝΟΙΑΖΕΙ?
Μας νοιάζει γιατί είναι ανήθικο και παράνομο. Ασχέτως αν γίνεται με την κάλυψη του ίδιου του κράτους.
Μόνο σε περίπτωση που τον ακούσει να βρίζει χριστοπαναγίες θα δικαιολογούνταν να του έριχνε ένα κουτουλίδι στην μάπα.
Και πολύ καλά θα έκανε ο 'κουτουλημένος' να σηκωθεί και να τον στείλει τον άλλο στο νοσοκομείο με ανοιχτό κεφάλι. Εγκεφαλικές βλάβες δεν θα μπορούσε να του προκαλέσει πάντως καθώς ήταν ήδη βεβλαμμένος για να επιτεθεί σε κάποιον επειδή έβρισε ένα φανταστικό ον. (Σαν να ορμάω εγώ σε κάποιον που έβρισε τον Σούπερμαν).
Φαντάζομαι ότι αν ήταν όντως παράνομο όλο και κάποιος θα κινούσε τις σχετικές διαδικασίες.
Το φανταστικό ον για σένα είναι πραγματικό για τον άλλον, δικαίωμα του νομίζω. Άλλωστε είναι και παράνομο
Ποινικός Κώδικας - Επιβολή της θρησκευτικής ειρήνης
Άρθρο 198. Κακόβουλη βλασφημία. 1. Με φυλάκιση μέχρι δύο ετών τιμωρείται όποιος δημόσια και κακόβουλα βρίζει με οποιονδήποτε τρόπο το Θεό. 2. Όποιος, εκτός από τη περίπτωση της παρ.1, εκδηλώνει με βλασφημία έλλειψη σεβασμού προς τα θεία, τιμωρείται με φυλάκιση μέχρι τριών μηνών.
Άρθρο 199. Καθύβριση θρησκευμάτων. Όποιος δημόσια και κακόβουλα καθυβρίζει με οποιονδήποτε τρόπο την Ανατολική Ορθόδοξη Εκκλησία του Χριστού ή άλλη θρησκεία ανεκτή στην Ελλάδα τιμωρείται με φυλάκιση μέχρι δύο ετών.
Άρθρο 200. Διατάραξη θρησκευτικών συναθροίσεων. 1. Όποιος κακόβουλα προσπαθεί να εμποδίσει ή με πρόθεση διαταράσσει μία ανεκτή κατά το πολίτευμα θρησκευτική συνάθροιση για λατρεία ή τελετή, τιμωρείται με φυλάκιση μέχρι δύο ετών. 2. Με την ίδια ποινή τιμωρείται όποιος μέσα σε εκκλησία ή σε τόπο ορισμένο για θρησκευτική συνάθροιση ανεκτή κατ’ το πολίτευμα ενεργεί υβριστικά ανάρμοστες πράξεις.
Άρθρο 201. Περιύβριση νεκρών. Όποιος αφαιρεί αυθαίρετα νεκρό ή μέλη του ή την τέφρα του, από εκείνους που έχουν δικαίωμα να τα φυλάξουν ή ενεργεί πράξεις υβριστικά ανάρμοστες σχετικές με αυτά ή με τάφο τιμωρείται με φυλάκιση μέχρι δύο ετών.
http://www.karagiannislawfirm.gr/poinik ... tiki-irini -
Τοση κατηχηση σε σημειο πλυσης εγκεφαλου ,που πας στην εκκλησια και συνωστιζεσαι με την νεολαια.
Απαραδεκτα πραματα. -
Παντως ειναι πολυ της μοδας ο αθεισμος..
-
Ο χρήστης dimik έγραψε:
Φαντάζομαι ότι αν ήταν όντως παράνομο όλο και κάποιος θα κινούσε τις σχετικές διαδικασίες.Επισήμως λέγεται μάθημα θρησκευτικών, άρα δεν είναι 'κατήχηση'. Βέβαια το ότι από μικρό παιδί σου λένε για θεούς, δαίμονες, παραδείσους, κολάσεις και υπάρχει και υποχρεωτικός εκκλησιασμός (τουλάχιστον στα χρόνια μας) είναι τραγικό από μόνο του.
-
Ο χρήστης giannik1977 έγραψε:
Παντως ειναι πολυ της μοδας ο αθεισμος..Ναι φοβερή τρεντιά και όλα τα γκομενάκια στα πόδια σου
-
Βεβαια οι πιο πολλοι που το παιζουν αθεοι , θα τρεξουν στην εκκλησια να βαπτισουν τα παιδακια τους γιατι...γιατι ετσι.
-
Φαντάζομαι ότι αν ήταν όντως παράνομο όλο και κάποιος θα κινούσε τις σχετικές διαδικασίες.
Επισήμως λέγεται μάθημα θρησκευτικών, άρα δεν είναι 'κατήχηση'. Βέβαια το ότι από μικρό παιδί σου λένε για θεούς, δαίμονες, παραδείσους, κολάσεις και υπάρχει και υποχρεωτικός εκκλησιασμός (τουλάχιστον στα χρόνια μας) είναι τραγικό από μόνο του.
Απο την στιγμη που βαφτιζεσαι,ειτε εκκλησιαζεσαι ειτε οχι ,το ιδιο ειναι.
Εγω πηγα στην εκκλησια πολυ πριν το σχολειο,οπως ολοι μας αλλωστε.Την μια φορα στα βαφτισια μου και τις υπολοιπες υποχρεωτικα με αποφαση των γονεων μου. -
Ο χρήστης EliasT έγραψε:
Απο την στιγμη που βαφτιζεσαι,ειτε εκκλησιαζεσαι ειτε οχι ,το ιδιο ειναι.Τι πάει να πει αυτό;
-
Ο χρήστης giannik1977 έγραψε:
Βεβαια οι πιο πολλοι που το παιζουν αθεοι , θα τρεξουν στην εκκλησια να βαπτισουν τα παιδακια τους γιατι...γιατι ετσι.Εγώ δε θα βαφτισω το δικό μου γιατί δε το παίζω, είμαι
Και αφού τα έχω βρει με τη γυναίκα δε με νοιάζουν οι υπόλοιποι
-
Απο την στιγμη που βαφτιζεσαι,ειτε εκκλησιαζεσαι ειτε οχι ,το ιδιο ειναι.
Τι πάει να πει αυτό;
Εχεις δει στα σφαχτα τωρα το πασχα που βαζουν την σφραγιδα ΕΛΛΑΣ ;
Ε αμα μπει η σφραγιδα χριστιανος ορθοδοξος ,τελειωσε μετα. -
Σεβαστο qsis..
-
Εσύ μάλλον δεν καταλαβαίνεις τι γράφεις.
Δίπλωμα σε πολλές χώρες δίνουν στα 16. Σε όλες τις χώρες όμως τις ελεύθερες χώρες επιτρέπεται να έχει κάποιος ιδεολογία και να διαδηλώνει για αυτή σε όποια ηλικία επιθυμεί!!!
Παντελώς άσχετο το παράδειγμά σου με διωγμούς κομμουνιστών και δεν κολλάει πουθενά. Ή μάλλον σχετικό, καθώς και τότε και τώρα εσύ θα ήθελες να διώκονται.
Εκεί που όμως το τερμάτισες είναι όταν εξίσωσες τις μαθητικές διαδηλώσεις με τις βόμβες της 17Ν.
Λογικος αντιλογος εξ ου και μιλω για 15χρονα...
Αυτο που λες δεν παιζει με την καμμια, η νομιμοτητα κλπ, απλα πιθανα δεν απαγορευεται απο καποιο νομο. Ισα ισα τα πιτσιρικια προστατευονται απο το νομο γιατι δεν μπορουν να παρουν ωριμες αποφασεις βασει κριτηριων, κανουν οτι τους κατεβασει η γκλαβα τους εκεινη την ωρα.
Τωρα μου λες οτι τα ιδια ατομα θεωρεις οτι μπορουν να αφομοιωσουν/επεξεργαστουν ιδεες και να καταληξουν αν τους ενδιαφερουν ή οχι. No way Jose.Μια χαρα κολλαγε το παραδειγμα, δειχνει το οτι αυτο που λες δε στεκει:
Εφοσον λες οι 15χρονοι ειναι και νομιμοι και αφου πιστευουν ας διαδηλωνουν... τοτε λεω και εγω οτι και οι επισης νομιμοι διωκτες κομμουνιστων ειναι μια χαρα παιδια, οπως και οι 17Ν που 'πιστευαν μωρε οι ανθρωποι, καλα κανανε'. Ουδεμια σχεση με την πραγματικοτητα.Οι 'μαθητικες διαδηλωσεις' δεν ειναι τιποτα παραπανω απο μαζωξεις υποκινουμενες απο κομματικα συμφεροντα για την καλλιεργεια μελλοντικης πελατειας. Εκει πραγματικα χρειαζεται βανάκι, τσιμεντενια μποτακια και βολτα στη θαλασσα.
Βεβαια οι πιο πολλοι που το παιζουν αθεοι , θα τρεξουν στην εκκλησια να βαπτισουν τα παιδακια τους γιατι...γιατι ετσι.
Εγώ δε θα βαφτισω το δικό μου γιατί δε το παίζω, είμαι
Επι τον τυπον των ήλων θα το δουμε αυτο, οταν ερθει η ωρα.
Άργησες λίγο...
Ενταξει, αμα σε εβγαλαν νωρις, να το ξερω να αφησω περιθωρια.
-
-
Ο χρήστης QsisVTS έγραψε:
Τι εισαι;
-
Ο χρήστης EliasT έγραψε:
Τι εισαι;
Ανθρωπος που δεν εχει ιδεα τι εστι πεθερα
Περί εκκλησίας [#3]