-
Ο χρήστης dimik έγραψε:
Άρα δεν υπάρχει λόγος να γίνεται τόσο ντόρος για τα θρησκευτικά στο σχολείο, αφού ούτως ή άλλως το παιδί στα 15-16 θα αρχίσει να βρίσκει τον δρόμο του μόνο του. Αυτό είπε και ο trident και το ενίσχυσα κι εγώ λέγοντας ότι όποιος θέλει σοι και καλά το παιδί να είναι 'άθεο' - 'άθρησκο' μέχρι τότε να το απαλλάξει από τα θρησκευτικά κλπ και να το μάθει να υποστηρίζει την άποψη του και να υπομένει πιθανή στοχοποίηση λόγω αυτής, μόνο καλό θα του κάνει.
Δεν θεωρείς άδικο να στερηθούν τα υπόλοιπα παιδιά που οι γονείς τους θέλουν να μάθουν θρησκευτικά το μάθημα γιατί μια ισχνή μειοψηφία δεν θέλει να έχει το θάρρος της γνώμης της?Τα παιδιά στερούνται τώρα την έλλειψη κατήχησης στον Ολυμπιακό; Στο Ισλάμ; Στο Ιπτάμενο σπαγκέτι; Τι θάρρος της γνώμης πρέπει να έχει ένα παιδάκι δημοτικού, ή ακόμα και γυμνασίου; Γιατί δεν μπορεί να γίνει η χριστιανική κατήχηση μάθημα επιλογής; Γιατί να μην ερωτάται ο γονιός στην αρχή της σχολικής περιόδου αν επιθυμεί να κατηχηθεί το παιδάκι του στην Ελληνορθόδοξη θρησκεία;
-
Ας του απαντησει καποιος τα προφανη, γιατι ειτε με γραφει εντελως στα αρχιδια του ή με εχει βαλει στους εχθρους (κοινως με εχει γραμμενο στα αρχιδια του)
-
Ο χρήστης dimik έγραψε:
Από την άλλη θα ήθελα να σχολιασώ το θέμα της απαλλαγής από το μάθημα των θρησκευτικών.
Οκ συμφωνώ το παιδί θα στιγματιστεί κλπ κλπ,** α)δεν ισχύει το ίδιο όμως όταν π.χ οι συμμαθητές του θα του λένε εγώ θα πάω στην Ανάσταση με την καινούρια μου λαμπάδα και αυτό δεν θα πηγαίνει ούτε θα παίρνει λαμπάδα, ή εγώ νηστεύω γιατί είναι Μ. Πέμπτη και αυτό θα τρώει σουβλάκια? β) **Σορρυ αλλά μέχρι και οι διάφορες παραθρησκευτικές σέκτες (π.χ Ιαχωβάδες) έχουν το θάρρος της άποψης τους σε τέτοια ζητήματα γιατί να μην το έχει το παιδί του άθεου? Μήπως θέλουμε και την πίτα ολόκληρη και τον σκύλο χορτάτο?Η κοινωνία στις περισσότερες χώρες έτσι λειτουργεί, στιγματίζει αυτόν που έχει την διαφορετική-ανατρεπτική άποψη, είναι πολύ γεναιότερος όμως αυτός που την υποστηρίζει μέχρι τελευταίας ρανίδος παρά αυτός που ακολουθεί το ρεύμα κρυμμένος και το παίζει επαναστάτης εκεί που τον παίρνει μόνο.
α) Δηλαδή είναι το ίδιο πράγμα κάτι που επιλέγει η κάθε οικογένεια με αυτό που επιβάλλει ένα δήθεν δημοκρατικό κράτος;;; ΟΚ...
β+γ) Μιλάμε για 10χρονα παιδιά... Τι ανοησίες είναι αυτές για να έχουν το θάρρος της γνώμης τους και να αποδέχονται τον στιγματισμό...
Ερώτηση γιατί κακοχαρακτηρίζεις (παραθρησκευτικές σέκτες) για κάποιον που πιστεύει σε κάτι διαφορετικό από εσένα;;; Το ίδιο αστήρικτη είναι η δική του πίστη με τη δική σου. Στηρίζονται και οι δύο σε ένα βιβλίο...
Αυτο περι ποινης κοψιματος, δε γνωριζω αν υπαρχει, το γνωριζεις εσυ? Πανω σε τι δειγμα? Εχεις μεγαλυτερο δειγμα απο τα '10-20 ατομα'? (ως δειγμα δικο μου υποθετω πως εννοεις την ταξη μου στο σχολειο, αν οχι, εξηγησε τι εννοεις).
Παράδειγμα: Αν δεν μάθαινα το πιστεύω στη δευτέρα γυμνασίου δεν θα είχα περάσει το μάθημα. Απλό. Επαναλαμβάνω, αν και απ' ότι διαβάζω πιο κάτω δεν εννοείς να το καταλάβεις, ότι ακόμα και ένα περιστατικό παραβίασης των δικαιωμάτων κάποιου είναι αρκετό για να επέμβει ένα ευνομούμενο δημοκρατικό κράτος. Και γνωρίζω μερικά ακόμα παραδείγματα. Το δικό σου δείγμα κατάλαβα ότι ήταν το φόρουμ και όσοι γράφουν στο συγκεκριμένο topic. Αν δηλαδή το σχολείο δεν επηρρεάζει τα παιδιά, τι σκατά τα στέλνουμε να κάνουν εκεί;;;; Είσαι ο πρώτος που ακούω να χρησιμοποιεί τέτοιο επιχείρημα...
To Συνταγμα αναφερει την επισημη θρησκεια του Κρατους. Το Υπουργειο παιδειας αντιστοιχα (το αντρο του Λενινισμου κατα Coyot, lol) βγαζει καποια ύλη. Μεχρι αυτο να αλλαξει, και εφοσον προσωπικα δε με ενοχλει, και σιγουρα και πολλους άλλους, δεν βλεπω κανενα λογο να θελω να αλλαξει.
To Σύνταγμα αναφέρει επίσης ότι αυτή η δήλωση είναι απλά αναγνώριση μίας κατάστασης (που κανένας δεν αμφισβητεί) και ότι στην Ελλάδα υπάρχει ανεξιθρησκεία και τα δικαιώματα όλων γίνονται σεβαστά.
Το υπουργείο παιδείας θέλεις να σου απαριθμήσω πόσες μαλακίες κάνει;;;; Θα τελειώσουμε σε καμμιά 10ετία...
Απ' ότι έχω καταλάβει ο Coyot θεωρεί οποιονδήποτε αριστερότερα από τη χρυσή αυγή τελειωμένο κομμουνιστή και άξιο μόνο για παλούκωμα, οπότε οι απόψεις του ποσώς μ' ενδιαφέρουν...
Το οτι ειναι μαθημα κατηχησης, ειναι προσωπικη σου αποψη, ή και καποιων αλλων. Υπαρχουν αντιστοιχα αλλοι που το θεωρουν σουπερ απαραιτητο, ή αλλοι σαν και εμενα που θεωρουν οτι καλο ειναι να υπαρχει (ανεφερα βεβαια τον τροπο που θα το θεωρουσα σωστοτερο απο το σημερινο, (οχι πχ η τελειωμενη παπαγαλια για τα σκευη της Θειας Κοινωνιας ή των βιβλιων της Παλαιας Διαθηκης που υπεστην καποια στιγμη, αλλα περισσοτερο διαλεκτικο περι θρησκειων). Προσωπικη μου αποψη ειναι οτι το μαθημα ως έχει, δεν ειναι κατηχηση.
Δηλαδή ειλικρινά τώρα, εσύ βλέπεις αυτόν τον τίτλο:
και αυτά τα περιεχόμενα:
Και λες: εντάξει μωρέ... δεν είναι κατήχηση... Προτρέπει τον μαθητή να σκεφτεί ... ΟΚ...
Κάποιοι άλλοι πιστεύουν ότι θα πρέπει όλοι να είναι χριστιανοί ορθόδοξοι και κάποιοι άλλοι θεωρούν ότι είναι σούπερ απαραίτητο όλα τα παιδιά να πηγαίνουν κατηχητικό. Προσωπικά δεν αναφέρθηκα ποτέ σε προσωπικές απόψεις, μίλησα για έννομη τάξη, η οποία (όπως συνήθως στη χώρα μας βιάζεται καθημερινά παντού...)
Η κατηχηση χρειαζεται πομπο και δεκτη. Ακομα και οι πομποι να υπαρχουν (οπως εσυ αντιλαμβανεσαι το μάθημα), δεν ειναι τοσο ηλιθια τα παιδια να κανουν τους δεκτες χωρις καθολου επεξεργασια, ειδικα τωρα που εχουν πολλαπλασιους τροπους να ενημερωθουν και να επικοινωνησουν για όποιο θέμα, απο την εποχη τη δικη μου (μας). Εκ του αποτελεσματος θεωρω πως δεν υπαρχει φοβος να γινει το παιδι σου Χριστιανος.
Τι λες άνθρωπέ μου;;;;;;;;;;;;;;
Μιλάμε για μικρά παιδιά και αφετέρου μπορούμε απλά να το περάσουμε στο έτσι επειδή ούτως ή άλλως τα παιδιά δεν προσέχουν στο μάθημα;;;;;
Επαναλαμβάνω, άμα είναι έτσι, τι σκατά στέλνουμε τα παιδιά μας στα σχολεία;;;;;
Ακομα και περι Στρατου, αν θελει καποιος υπαρχει αφθονο υλικο για να ασχοληθει. Και εκει υπαρχει η επιλογη να κανει καποιος ή οχι θητεια, (κακως για εμενα, το θεωρω υποχρεωση).
Ναι... άφθονο υλικό που διδάσκεται στα σχολεία...
Δεν τους αναγκαζει το κρατος, μονοι τους επιλεγουν να βαλουν τα παιδια τους στη διαδικασια, επειδη έτσι πιστευουν οτι πρεπει να κανουν. Το γεγονος οτι υπαρχει η διαδικασια απαλλαγης, ειναι για εμενα σημαντικο βημα μπροστα, εφοσον εγω δεν ειχα τετοια δυνατοτητα.
Ναι, μόνοι τους επιλέγουν το παιδί τους να μην υφίσταται πλύση εγκεφάλου... Όποιος δεν θέλει το παιδί του να μην υφίσταται πλύση εγκεφάλου, ας το κάνει να δαχτυλοδεικτούμενο σε όλο το σχολείο. Ωραία λογική!
Ισως ειναι όσο σημαντικο ειναι για εσενα να μην κανει το παιδι σου Θρησκευτικα, ο καθενας κρινει με τα δικα του μετρα βεβαια. Ψωριαρης ξεψωριαρης, ειναι για ελαχιστες ωρες την εβδομαδα. Εσυ αποφασιζεις.
Πόσο 'σημαντικη' ειναι αυτη η 'μεριδα πολιτων' που λες? Ειναι πλειοψηφια? Τι ποσοστα απαλλαγων εχουμε?Δεν με νοιάζει πόσο σημαντική είναι αυτή η μερίδα των πολιτών. Είναι θέμα δημοκρατίας και προστασίας των δικαιωμάτων μικρών παιδιών που εκ των πραγμάτων δεν είναι σε θέση να το κάνουν μόνα τους.
Και πολυ καλα θα κανεις να εισαι κοντα στο παιδι σου και να μη το αφησεις στον αυτόματο, δε νομιζω να περιμενεις εμενα να στο πω. Μια μικρη παγιδα εδω ισως ειναι να νομιζεις οτι τα ξερεις ολα καλυτερα απο ολους, αλλα παλι, διαβαζοντάς σε δεν το νομιζω, και επισης, δικο σου ειναι το παιδι.
α) Εννοείται πως δεν παίζει ο αυτόματος.
β) Ποιος είπε ότι τα ξέρω όλα;;;;; Οι πολύ θρησκευόμενοι τα ξέρουν όλα, εγώ έχω πολύ περισσότερες ερωτήσεις από απαντήσεις...
γ) Ποιος είπε ότι θέλω να υποδείξω στο παιδί μου τι θα γίνει στη ζωή του και τι θα πιστεύει;;;;;;;;;;;;;;; Σε καμμία περίπτωση. Αυτό που θέλω είναι να το κάνω να σκέφτεται, να έχει κριτική σκέψη και να έχει τα δικά του πιστεύω και τη δική του στάση στη ζωή. Αν μου πει κάποια στιγμή 'πιστεύω στο τάδε πράγμα, επειδή το πιστεύεις κι εσύ μπαμπά' θα θεωρήσω τον εαυτό μου αποτυχημένο. Άμα θέλει ας πάει και σε μοναστήρι, αρκεί να είναι αυτό που πραγματικά θέλει στη ζωή του.Επιμενω πως για εμενα αυτα δεν ειναι προσυλητισμος, εκ του αποτελεσματος. Ξερεις κανενα που 'επαθε Χριστιανισμο' απο το σχολειο? Αν ξερεις καποιον τετοιας συνομοταξιας, ειναι 99,99% οτι επαιζε στο σπιτι το βαρυ indoctrination και το σχολειο ηταν φυσικη συνεχεια, ακομα και FSM να διδασκαν, τον Αη Γιώργη θα προσκυναγε. Ο καθενας οτι νομιζει βεβαια.
Δηλαδή συνεχίζεις να επιμένεις, contrary to evidence (αρκετών αιώνων) πως το σχολείο δεν επηρρεάζει τα παιδιά... ΟΚ..
Οσο για την 'προστασια της μειοψηφιας' σορρυ, δημοκρατια εχουμε, οτι πουν οι πολλοι. Δεν μιλαμε δα και για αναγη προστασιας για αναπηρους ή νεφροπαθεις ή παραπληγικους. Αν ειναι ετσι, προτεινω να 'προστατεψουμε' και οσους δε θελουν να πανε στρατο 'γιατι ετσι γουσταρουν' ή οσους φονιαδες 'δεν τους αρεσει η στενη'.
Εννοείται ότι γίνεται ότι θέλει η πλειοψηφία, αλλά ένα δημοκρατικό κράτος προστατεύει τις μειοψηφίες και τα δικαιώματά τους. Αν αύριο η πλειοψηφία πει ότι πρέπει να διώξουμε τους μουσουλμάνους από τη Θράκη (0,5εκ. Ελλήνων που τους έχουμε λίγο πέρα από το περιθώριο...), θα συμφωνήσεις;;; Εξάλλου στη δημοκρατία γίνεται ότι πει η πλειοψηφία...
Συγκρίνεις έναν εγκληματία με έναν άνθρωπο που έχει διαφορετική άποψη απ' ότι εσύ;;;;;
Εγω πιστευω το αναποδο. Εχουμε και νορμαλ, και ησυχους, και θορυβωδεις και μαλακες και αθεους και χριστιανους και γονεις και ακληρους και μεγαλους και μικρους και κατοικους ελλαδας και εξωτερικου και τρολ και σοβαρους και απ' όλα.
Υποτιθεται οτι το Αμερικα εχει λιγοτερο intrusive κρατος, μπορει να τσεκαρεις αν σε βολευει.Τι σχέση έχει αυτό με τα παραπάνω;;;;;
Ειναι λιγο μεγαλη κουβεντα η αγρα πελατων του ΚΚΕ και πως γινεται, (ειδικα αν μιλαμε για πιο τρυφερες ηλικιες, μη μου πεις οτι δεν εχει δει Κνιτες καραουλι εξω απο το σχολειο, ή και απροκαλυπτα εντος σχολειου, εκτος αν πηγες σε ιδιωτικο, σε αντιθεση με τα αλλα κομματα, ισως φταιει η περιοχη μου) και αν εχει επιβαλλει τις ιδεες του στην κοινωνια και σε ποιο βαθμο, εκμεταλλευομενο την 'ντροπη του Εμφυλιου'. Ας το αφησουμε καλυτερα.
Δηλαδή η καθοδήγηση του ΚΚΕ επιβάλλεται από το κράτος σε 10χρονα παιδάκια;;;;
Ουδεμια σχεση με τις 10 εντολες κλπ.
Fabric με την εννοια του κοινου τοπου για την πλειοψηφια του λαου, κοινα ηθη, εθιμα, παραδοσεις κλπ σχετιζομενες με τη θρησκεια. Το πασχα ψηνεις αρνι αν και αθεος, δεν πας στη δουλεια, ουτε λες 'ουστ τελειωμενοι θρησκοληπτοι καναγιες' οταν σε παιρνουν τηλ. στη γιορτη σου να σου ευχηθουνΝαι ΟΚ, αν αυτό θεωρείς ιστό μίας κοινωνίας, σύμφωνοι.
Εγω διαπιστωσα απο μικρος (υποθετω και εσυ το ιδιο) οτι ο Θεος δεν σε τιμωρει οταν τον παιζεις
Σε αυτή τη ζωή ίσως όχι, στην επόμενη;;;; Και που ξέρεις αν δεν σε προότιζε για μεγαλεία και σε τιμώρησε κάνοντάς σε έναν κανονικό άνθρωπο σαν όλους τους άλλους;;;
Μα ετσι πιστευει ο ανθρωπος και ειναι προσωπικο του θεμα, δε θα επρεπε να του τη λενε...
ουτε του κυρ αντωνη αντιστοιχα, κλπ. Αφου οι αποψεις του καθενα δεν πρεπει να συζητουνταιΑς μην την έλεγε σε εμάς πρώτα...
Ποιος είπε ότι οι απόψεις του καθενός δεν πρέπει να συζητιούνται;;;;
Για τον κυρ-αντώνη respect!
Δεν γνωρίζω αν θα υπάρξει διαφορετική αντιμετώπιση αλλά το παράδειγμα είναι λάθος, γιατί οι δικαστές εφαρμόζουν-μεταφράζουν τον νόμο, αν ο άλλος δεν είναι σωστός επαγγελματίας μπορεί να κάνει ότι θέλει κι ας κάνεις και μετάνοιες μπροστά στην έδρα.
Γι' αυτό και το κράτος πρέπει να προστατέψει τους πολίτες από τον κακό δικαστή που θα τους κρίνει από τέτοιες βλακείες και να καταργήσει τον θρησκευτικό όρκο. Εξάλλου, στο δικαστήριο δεν μας κρίνει ο θεός, αλλά το κράτος (μέσω του εκπροσώπου του).
Ας του απαντησει καποιος τα προφανη, γιατι ειτε με γραφει εντελως στα αρχιδια του ή με εχει βαλει στους εχθρους (κοινως με εχει γραμμενο στα αρχιδια του)
Στα προφανή σου απαντάμε, αλλά δεν εννοείς να καταλάβεις...
-
Ο χρήστης Χρήστος Λάππας έγραψε:
Αν δεν υπάρχουν; Μια πολιτισμένη κοινωνία προστατεύει τις μειοψηφίες της, εξασφαλίζει ότι η ζωή τους δεν γίνεται αναίτια δύσκολη, ότι δεν πέφτουν θύματα προκατάληψης και μισαλλοδοξίας. Δεν απαιτεί από τους πολίτες (πολύ περισσότερο τα μικρά παιδιά) να γίνουν επαναστάτες για να κερδίσουν τα αυτονόητα.Δεν είναι τόσο απλό. Δεν μπορεί το παιδάκι να μπει στην τάξη και να δηλώσει απλά ότι δεν θα λάβει μέρος στο μάθημα χωρίς απουσία. Πρέπει να προηγηθεί πόλεμος του γονέα με την γραφειοκρατία του σχολείου και ακόμα και έτσι πολλές φορές οι καθηγητές αγνοούν επίτηδες την δεδηλωμένη επιθυμία τους (είχε αναφερθεί σε αυτό το νήμα περίπτωση στην οποία ο καθηγητής επέμενε το παιδί να πάρει μέρος στο μάθημα). Με την πρωινή προσευχή τι γίνεται; Μπορεί το παιδί απλά να κάτσει πιο πέρα στο προαύλιο χωρίς να στοχοποιηθεί;
Στην Ελλάδα υποτίθεται ότι υπάρχει ανεξιθρησκία. Το τι σημαίνει αυτό όταν είναι ουσιαστικά υποχρεωτική η κατήχηση μιας συγκεκριμένης θρησκείας και η προσταγή στα έθιμα της στα σχολεία είναι άξιο απορίας.
Και κάτι που κακώς δεν σχολίασα πριν:
Είναι σωστότερο να καταργηθεί το μάθημα όταν η πλειοψηφία το θέλει? Αν αλλάξει το πράγμα και δεν το θέλει ας καταργηθεί.
Τώρα αν σε ενοχλεί που θα σχολιαστεί αυτή η πράξη από τον κοινωνικό περίγυρο τι να κάνουμε? να το ποινικοποιήσουμε? Έχεις κάποιες απόψεις και τις υποστηρίζεις με ότι αυτό συνεπάγεται.Αυτό που ξεχωρίζει τις πολιτισμένες κοινωνίες από τα τριτοκοσμικά θεοκρατικά (και μη) καθεστώτα είναι όταν το κράτος δεν επιτρέπει την καταπίεση των μειοψηφιών από τις πλειοψηφίες. Όπως είναι στραβή η στοχοποίηση των παιδιών των άθεων τώρα στην Ελλάδα, έτσι ήταν στραβή και η στοχοποίηση των παιδιών των πιστών στην Σοβιετική Ένωση.
Είσαι απολύτως σίγουρος ότι είσαι δεξιός;;;;
-
Άρα δεν υπάρχει λόγος να γίνεται τόσο ντόρος για τα θρησκευτικά στο σχολείο, αφού ούτως ή άλλως το παιδί στα 15-16 θα αρχίσει να βρίσκει τον δρόμο του μόνο του. Αυτό είπε και ο trident και το ενίσχυσα κι εγώ λέγοντας ότι όποιος θέλει σοι και καλά το παιδί να είναι 'άθεο' - 'άθρησκο' μέχρι τότε να το απαλλάξει από τα θρησκευτικά κλπ και να το μάθει να υποστηρίζει την άποψη του και να υπομένει πιθανή στοχοποίηση λόγω αυτής, μόνο καλό θα του κάνει.
Δεν θεωρείς άδικο να στερηθούν τα υπόλοιπα παιδιά που οι γονείς τους θέλουν να μάθουν θρησκευτικά το μάθημα γιατί μια ισχνή μειοψηφία δεν θέλει να έχει το θάρρος της γνώμης της?Τα παιδιά στερούνται τώρα την έλλειψη κατήχησης στον Ολυμπιακό; Στο Ισλάμ; Στο Ιπτάμενο σπαγκέτι; Τι θάρρος της γνώμης πρέπει να έχει ένα παιδάκι δημοτικού, ή ακόμα και γυμνασίου; Γιατί δεν μπορεί να γίνει η χριστιανική κατήχηση μάθημα επιλογής; Γιατί να μην ερωτάται ο γονιός στην αρχή της σχολικής περιόδου αν επιθυμεί να κατηχηθεί το παιδάκι του στην Ελληνορθόδοξη θρησκεία;
Είναι οι περισσότεροι γονείς Ολυμπιακοί? Μουσουλμάνοι? ή μήπως οι περισσότεροι είναι χριστιανοί? Εκεί που είναι μουσουλμάνοι (π.χ Θράκη) διδάσκονται θρησκευτικά όπως στα άλλα σχολεία?
Ποιο παιδάκι? το παιδάκι θα κάνει ότι οι γονείς νομίζουν σωστό για την διαπαιδαγώγηση και την μόρφωση του.
Θα γίνει μάθημα επιλογής γιατί 2-3 γονείς σε κάθε τάξη κολώνουν να βγουν και να πουν 'ναι ρε δεν είμαι χριστιανός, και το παιδί μου δεν θέλω να γίνει χριστιανός'? Είναι αυτό δημοκρατία δηλαδή? ή μήπως κάποιοι γονείς θέλουν να κάνουν τους καμπόσους αλλά 'μην στιγματιστούμε κιόλας', και αυτούς τώρα πρέπει να τους 'προστατέψουμε'Προτιμώ να χτιστούν τζαμιά σε κάθε πόλη της χώρας εφόσον οι μουσουλμάνοι είναι η 2η θρησκεία σε πιστούς στην Ελλάδα πλέον. Αυτό θα ήταν δείγμα ανεξιθρησκείας.
-
Ο χρήστης dimik έγραψε:
ή μήπως οι περισσότεροι είναι χριστιανοί?Έγινε κάποιο δημοψήφισμα για το αν θέλουν οι γονεις θρησκευτικά στα σχολεία; Το 90% του πληθυσμού είναι θεωρητικά Χ.Ο. γιατί έτσι βαφτίστηκαν χωρίς να έχουν δυνατότητα επιλογής. Η δικιά μας γενιά τουλάχιστον δεν είχε δυνατότητα ονοματοδωσίας. Ακόμα κι εγώ Χ.Ο. είμαι στα χαρτιά... Πόσοι όμως πραγματικά πιστεύουν;
-
Ο χρήστης markvag έγραψε:
Είσαι απολύτως σίγουρος ότι είσαι δεξιός;;;;
Στον θεό που πιστεύω.
-
Από την άλλη θα ήθελα να σχολιασώ το θέμα της απαλλαγής από το μάθημα των θρησκευτικών.
Οκ συμφωνώ το παιδί θα στιγματιστεί κλπ κλπ,** α)δεν ισχύει το ίδιο όμως όταν π.χ οι συμμαθητές του θα του λένε εγώ θα πάω στην Ανάσταση με την καινούρια μου λαμπάδα και αυτό δεν θα πηγαίνει ούτε θα παίρνει λαμπάδα, ή εγώ νηστεύω γιατί είναι Μ. Πέμπτη και αυτό θα τρώει σουβλάκια? β) **Σορρυ αλλά μέχρι και οι διάφορες παραθρησκευτικές σέκτες (π.χ Ιαχωβάδες) έχουν το θάρρος της άποψης τους σε τέτοια ζητήματα γιατί να μην το έχει το παιδί του άθεου? Μήπως θέλουμε και την πίτα ολόκληρη και τον σκύλο χορτάτο?Η κοινωνία στις περισσότερες χώρες έτσι λειτουργεί, στιγματίζει αυτόν που έχει την διαφορετική-ανατρεπτική άποψη, είναι πολύ γεναιότερος όμως αυτός που την υποστηρίζει μέχρι τελευταίας ρανίδος παρά αυτός που ακολουθεί το ρεύμα κρυμμένος και το παίζει επαναστάτης εκεί που τον παίρνει μόνο.
α) Δηλαδή είναι το ίδιο πράγμα κάτι που επιλέγει η κάθε οικογένεια με αυτό που επιβάλλει ένα δήθεν δημοκρατικό κράτος;;; ΟΚ...
β+γ) Μιλάμε για 10χρονα παιδιά... Τι ανοησίες είναι αυτές για να έχουν το θάρρος της γνώμης τους και να αποδέχονται τον στιγματισμό...
Ερώτηση γιατί κακοχαρακτηρίζεις (παραθρησκευτικές σέκτες) για κάποιον που πιστεύει σε κάτι διαφορετικό από εσένα;;; Το ίδιο αστήρικτη είναι η δική του πίστη με τη δική σου. Στηρίζονται και οι δύο σε ένα βιβλίο...
Το ξαναλέω, το κράτος έχει επίσημη θρησκεία καθώς και επικρατούσα θρησκεία τον ορθόδοξο χριστιανισμό, αν αυτό αλλάξει τότε να αλλάξουν όλα. Μέχρι τότε βάση δημοκρατίας και πλειοψηφίας καλά κάνει κι έχει θρησκευτικά με option για όποιον δεν θέλει. Είναι το δημοκρατικότερο, εφόσον στην θρησκεία στηρίζονται βασικά ήθη κι έθιμα του ελληνισμού, αν δεν ήταν έτσι ας τα καταργούσαν τελείως, ουδόλως με ενδιαφέρει, κι ας τα έδωσα και πανελλήνιες.
Δεν κακοχαρακτήρισα καμμιά θρησκεία, το 'μέχρι και οι Ιαχωβάδες' πάει στις όχι και τόσο εύπεπτες συνήθειες τους, όπως π.χ να μην κάνουν μετάγγιση αίματος, πράγμα που κάνει αρκετούς να κρύβονται και ξέρω προσωπικά τέτοιους.
Πλάκα πλάκα έχετε ακούσει το τι καντήλι ρίχνουν οι πιτσιρικάδες (14-15+) πλέον? και φοβάστε μην τους 'διαβρώσουν' τα θρησκευτικά?
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
ή μήπως οι περισσότεροι είναι χριστιανοί?
Έγινε κάποιο δημοψήφισμα για το αν θέλουν οι γονεις θρησκευτικά στα σχολεία; Το 90% του πληθυσμού είναι θεωρητικά Χ.Ο. γιατί έτσι βαφτίστηκαν χωρίς να έχουν δυνατότητα επιλογής. Η δικιά μας γενιά τουλάχιστον δεν είχε δυνατότητα ονοματοδωσίας. Ακόμα κι εγώ Χ.Ο. είμαι στα χαρτιά... Πόσοι όμως πραγματικά πιστεύουν;
Αν δεν πιστεύουν και ανέχονται τα παιδία τους να κάνουν θρησκευτικά τότε η μ@λ@κες είναι ή τελείως ανεύθυνοι-αδιάφοροι.
Και πάλι όμως κάτι Χριστούγεννα, κάτι Αναστάσεις κλπ οι εκκλησίες γεμάτες οικογένειες είναι....από αυτούς που 'δεν πιστεύουν'. -
Με την πρωινή προσευχή τι γίνεται; Μπορεί το παιδί απλά να κάτσει πιο πέρα στο προαύλιο χωρίς να στοχοποιηθεί;Αυτό το έκανα στο λύκειο.
Μετά τσακωνόμουν και με το διευθυντή που ήταν θρησκευτικός.Άλλωστε δεν είναι το σχολείο που θα τα στοχοποιήσει, αν στοχοποιηθούν, αλλά ο κοινωνικός περίγυρος, και σε αυτό δεν φταίνε τα θρησκευτικά και η προσευχή.
Όταν βέβαια τα θρησκευτικά λένε στον κοινωνικό περίγυρο πως είναι κακός γιατί δεν τα παρακολουθεί μια ευθύνη την έχουν.
Πλάκα πλάκα έχετε ακούσει το τι καντήλι ρίχνουν οι πιτσιρικάδες (14-15+) πλέον? και φοβάστε μην τους 'διαβρώσουν' τα θρησκευτικά?
Ναι γιατί παλιά στα σχολεία μιλούσαν στον πληθυντικό τα παιδιά μεταξύ τους.
-
Ο χρήστης dimik έγραψε:
Και πάλι όμως κάτι Χριστούγεννα, κάτι Αναστάσεις κλπ οι εκκλησίες γεμάτες οικογένειες είναι....από αυτούς που 'δεν πιστεύουν'.Φολκ-λορ. Κι εγώ γουστάρω τα αυγά και τα αρνιά.
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Και πάλι όμως κάτι Χριστούγεννα, κάτι Αναστάσεις κλπ οι εκκλησίες γεμάτες οικογένειες είναι....από αυτούς που 'δεν πιστεύουν'.
Φολκ-λορ. Κι εγώ γουστάρω τα αυγά και τα αρνιά.
Μωρέ μαζί σου....κι αυτό λέω, έστω και για φολκ-λορ, ο περισσότερος κόσμος τουλάχιστον δεν είναι αντίθετος προς τα θρησκευτικά.
-
Ο χρήστης Angel!!!! έγραψε:
Με την πρωινή προσευχή τι γίνεται; Μπορεί το παιδί απλά να κάτσει πιο πέρα στο προαύλιο χωρίς να στοχοποιηθεί;
Αυτό το έκανα στο λύκειο.
Μετά τσακωνόμουν και με το διευθυντή που ήταν θρησκευτικός.Άλλωστε δεν είναι το σχολείο που θα τα στοχοποιήσει, αν στοχοποιηθούν, αλλά ο κοινωνικός περίγυρος, και σε αυτό δεν φταίνε τα θρησκευτικά και η προσευχή.
Όταν βέβαια τα θρησκευτικά λένε στον κοινωνικό περίγυρο πως είναι κακός γιατί δεν τα παρακολουθεί μια ευθύνη την έχουν.
Ναι γιατί παλιά στα σχολεία μιλούσαν στον πληθυντικό τα παιδιά μεταξύ τους.
Λένε τα θρησκευτικά τέτοιο πράγμα? και τα πιστεύουν κιόλας? πέφτω από τα σύννεφα....
Παλιά στα σχολεία έτσι κι έβριζε κανείς χριστοπαναγία θα πήγαινε σπίτι του με τουλάχιστον ματωμένη παλάμη, πέρα από αυτό όμως ήταν τέτοια η ανατροφή από το σπίτι που δεν τους περνούσε από το μυαλό.
-
καλά με τα θρησκευτικά...Βλέπω είναι πολύ της μοδός το στυλάκι '' άθεος'' .
Χωρίς πλάκα όμως θα έπρεπε να να είναι μη υποχρεωτικό , σε αυτό συμφωνώ..
να κανω λίγο τον συνήγορο του ?
Αντίστοιχα έχει π.χ κάποιο παιδάκι το δικαίωμα να αρνηθεί να συμμετάσχει στην γιορτή του Πολυτεχνείου?
ή μήπως στην γιορτή που κάνουν κάθε χρόνο για τον μικρό Αλέξη? Να πάει ο μπαμπάς στον δάσκαλο και να του πει '' δεν θέλω ο υιός μου να συμμετάσχει..''
Δεν θα στοχοποιηθεί ? -
Κάνουν γιορτή για τον Αλέξη?
-
ναι..
-
-
Markvag, αυτο δεν ειναι ποστ, ειναι η ΑΓΙΑ ΣΙΝΔΟΝΗ
στο β+γ εννοει τους γονεις ο dimik για θαρρος γνωμης, οχι τα παιδακια.Αυτο περι ποινης κοψιματος, δε γνωριζω αν υπαρχει, το γνωριζεις εσυ? Πανω σε τι δειγμα? Εχεις μεγαλυτερο δειγμα απο τα '10-20 ατομα'? (ως δειγμα δικο μου υποθετω πως εννοεις την ταξη μου στο σχολειο, αν οχι, εξηγησε τι εννοεις).
Παράδειγμα: Αν δεν μάθαινα το πιστεύω στη δευτέρα γυμνασίου δεν θα είχα περάσει το μάθημα. Απλό. Επαναλαμβάνω, αν και απ' ότι διαβάζω πιο κάτω δεν εννοείς να το καταλάβεις, ότι ακόμα και ένα περιστατικό παραβίασης των δικαιωμάτων κάποιου είναι αρκετό για να επέμβει ένα ευνομούμενο δημοκρατικό κράτος. Και γνωρίζω μερικά ακόμα παραδείγματα. Το δικό σου δείγμα κατάλαβα ότι ήταν το φόρουμ και όσοι γράφουν στο συγκεκριμένο topic. Αν δηλαδή το σχολείο δεν επηρρεάζει τα παιδιά, τι σκατά τα στέλνουμε να κάνουν εκεί;;;; Είσαι ο πρώτος που ακούω να χρησιμοποιεί τέτοιο επιχείρημα...
**Εεεεε
Δεν το ειχες μαθει ηδη απο το Δημοτικο? Εννοειται πως ακομα και σε εμας καποια παιδακια δεν το εμαθαν ολο ποτε, δε το χωραγε ο buffer.
Το δειγμα μου ειναι η εκπαιδευση μου, + ολοι οι υπολοιποι γνωστοι, + το φορουμ + οι συναδελφοι σε αρκετα πολυπληθεις εταιριες + στρατος. Πηγαινα και εγω κατηχητικο πχ, και ελαχιστοι αλλοι, ε, 2 ατομα πολυ θεικα θυμαμαι στο συνολο της ζωης μου μεχρι τωρα, ενα στο Γυμνασιο που ηταν σουπερ θεοσταλτος στο Κατηχητικο και στο σχολειο, ειδα τους γονεις του και καταλαβα, μονο ρασα δε φορουσαν, και αλλος ενας τωρινος φίλος σε αρκετα μικροτερο βαθμο, αλλα μακραν αγιοτερος εμού. Αυτοι ειναι το 0,01% που ελεγα. το υπολοιπο 99,99% ειμαστε εμεις οι υπολοιποι.Αν εννοεις τα δικαιωματα του παιδιου, εχει δικαιωμα ειναι ασφαλες, να το φροντιζουν και να το αγαπουν, να τρωει, να κοιμαται, να παιζει, και να διαβαζει μαθηματα. Μεχρι εκει. Δεν εχει δικαιωμα ιδιαιτερο να επιλεγει αν θα κανει Θρησκευτικα γιατι δεν μπορει ακομα να κανει τετοιες επιλογες, αυτες τις κανει το κρατος και το ΥΠ Παιδειας και στα Θρησκευτικα, πλεον, δινει και σε εσενα την επιλογη να μη τα κανει το παιδι σου. Εσυ αποφασιζεις.
Το οξυμωρο ειναι οτι απο τη μια δε θες το κρατος να σου επιβαλει πραγματα οπως τα θρησκευτικα, απο την αλλη θελεις να επιβαλει στους αλλους το 'τελος τα Θρησκευτικα' (που δεν το θελει πολυς κοσμος) επειδη εσυ και μερικοι αλλοι ΛΙΓΟΙ ετσι θελετε . Does not compute.Επηρεασμος παιδιου: Το παιδι μπορει μεν να μην εχει τη σουπερ ικανοτητα σκεψης, αλλα ηλιθιο δεν ειναι. Με την παραινεση των γονεων/κηδεμονων 'καταλαβαινει' πως τα Θρησκευτικα και πχ η γυμναστική ή η ιστορια (αλλο βαρετο μαθημα που συνηως δεν αρεσει) ειναι απλα μαθηματα που πρεπει να κανει και τα 'σημαντικα' ειναι τα υπόλοιπα μαθηματα. Οποτε, απο μονο του κανει το φιλτραρισμα. Απο κει και περα σαφως επηρεαζεται στο σχολειο απο τους δασκαλους, απο τα αλλα παιδια και μαθαινει πραγματα. Να δεις πως λεγανε για τα πανεπιστημια οτι ειναι χωροι ζυμωσης, ε, ετσι και το σχολειο.
Εσυ τι ακριβως δεν θελεις? να κανει το παιδι 2 ωρες δεν ξερω ποσες ειναι Θρησκευτικα ή να μη γινει Χριστιανος ή να κανει κατι αλλο για να κερδιζει τις ωρες αυτες τις 'χαμενες'?
Ψαχνω να βρω ενα πρακτικο λογο για να μη θελεις.**To Συνταγμα αναφερει την επισημη θρησκεια του Κρατους. Το Υπουργειο παιδειας αντιστοιχα (το αντρο του Λενινισμου κατα Coyot, lol) βγαζει καποια ύλη. Μεχρι αυτο να αλλαξει, και εφοσον προσωπικα δε με ενοχλει, και σιγουρα και πολλους άλλους, δεν βλεπω κανενα λογο να θελω να αλλαξει.
To Σύνταγμα αναφέρει επίσης ότι αυτή η δήλωση είναι απλά αναγνώριση μίας κατάστασης (που κανένας δεν αμφισβητεί) και ότι στην Ελλάδα υπάρχει ανεξιθρησκεία και τα δικαιώματα όλων γίνονται σεβαστά.
Το υπουργείο παιδείας θέλεις να σου απαριθμήσω πόσες μαλακίες κάνει;;;; Θα τελειώσουμε σε καμμιά 10ετία...
Απ' ότι έχω καταλάβει ο Coyot θεωρεί οποιονδήποτε αριστερότερα από τη χρυσή αυγή τελειωμένο κομμουνιστή και άξιο μόνο για παλούκωμα, οπότε οι απόψεις του ποσώς μ' ενδιαφέρουν...
**
Αχ δεν χιουμοριζεις λιγακι... φαντασου οτι το αντρο του Λενινισμου, βγαζει προγραμμα για τα Θρησκευτικα. **Το οτι ειναι μαθημα κατηχησης, ειναι προσωπικη σου αποψη, ή και καποιων αλλων. Υπαρχουν αντιστοιχα αλλοι που το θεωρουν σουπερ απαραιτητο, ή αλλοι σαν και εμενα που θεωρουν οτι καλο ειναι να υπαρχει (ανεφερα βεβαια τον τροπο που θα το θεωρουσα σωστοτερο απο το σημερινο, (οχι πχ η τελειωμενη παπαγαλια για τα σκευη της Θειας Κοινωνιας ή των βιβλιων της Παλαιας Διαθηκης που υπεστην καποια στιγμη, αλλα περισσοτερο διαλεκτικο περι θρησκειων). Προσωπικη μου αποψη ειναι οτι το μαθημα ως έχει, δεν ειναι κατηχηση.
Δηλαδή ειλικρινά τώρα, εσύ βλέπεις αυτόν τον τίτλο:
και αυτά τα περιεχόμενα:
Και λες: εντάξει μωρέ... δεν είναι κατήχηση... Προτρέπει τον μαθητή να σκεφτεί ... ΟΚ...
Κάποιοι άλλοι πιστεύουν ότι θα πρέπει όλοι να είναι χριστιανοί ορθόδοξοι και κάποιοι άλλοι θεωρούν ότι είναι σούπερ απαραίτητο όλα τα παιδιά να πηγαίνουν κατηχητικό. Προσωπικά δεν αναφέρθηκα ποτέ σε προσωπικές απόψεις, μίλησα για έννομη τάξη, η οποία (όπως συνήθως στη χώρα μας βιάζεται καθημερινά παντού...)
Ειδικα το δευτερο το ειχα σχολιαει για τους ΑΓΩΝΕΣ
Μα ι γραφουμε εδω, αν οχι προσωπικες αποψεις. Μονο κατι νομικοι μπορουν να γραψουν 'θεσφατα' η καποιοι μηχανικοι για ειδικα θεματα. Οι υπολοιποι γραφουμε αποψεις προσωπικες. Σχετικα με το βιασμο, ποσο σοβαρο ειναι λες το θεμα της διδαχης των θρησκευτικων σσε σχεση με αλλα θεματα? που να το βαλουμε στην ιεραρχια? πανω απο την κριση, κατω απο τα κλειστα επαγγελματα? ασε που επαναλαμβανω, υπαρχει διεξοδος.Η κατηχηση χρειαζεται πομπο και δεκτη. Ακομα και οι πομποι να υπαρχουν (οπως εσυ αντιλαμβανεσαι το μάθημα), δεν ειναι τοσο ηλιθια τα παιδια να κανουν τους δεκτες χωρις καθολου επεξεργασια, ειδικα τωρα που εχουν πολλαπλασιους τροπους να ενημερωθουν και να επικοινωνησουν για όποιο θέμα, απο την εποχη τη δικη μου (μας). Εκ του αποτελεσματος θεωρω πως δεν υπαρχει φοβος να γινει το παιδι σου Χριστιανος.
Τι λες άνθρωπέ μου;;;;;;;;;;;;;;
Μιλάμε για μικρά παιδιά και αφετέρου μπορούμε απλά να το περάσουμε στο έτσι επειδή ούτως ή άλλως τα παιδιά δεν προσέχουν στο μάθημα;;;;;
Επαναλαμβάνω, άμα είναι έτσι, τι σκατά στέλνουμε τα παιδιά μας στα σχολεία;;;;;
**
Απαντησα παραπανω. Σαν αποτελεσμα, εμπειρικα, οπως και να το ονομαζεις, εφοσον το θελει η πλειοψηφια, τι να κανουμε προς το παρον.**Δεν τους αναγκαζει το κρατος, μονοι τους επιλεγουν να βαλουν τα παιδια τους στη διαδικασια, επειδη έτσι πιστευουν οτι πρεπει να κανουν. Το γεγονος οτι υπαρχει η διαδικασια απαλλαγης, ειναι για εμενα σημαντικο βημα μπροστα, εφοσον εγω δεν ειχα τετοια δυνατοτητα.
Ναι, μόνοι τους επιλέγουν το παιδί τους να μην υφίσταται πλύση εγκεφάλου... Όποιος δεν θέλει το παιδί του να μην υφίσταται πλύση εγκεφάλου, ας το κάνει να δαχτυλοδεικτούμενο σε όλο το σχολείο. Ωραία λογική!
Καθε ενεργεια εχει και αντιδραση, τσαμπα δεν ειναι τιποτα. Οπως εγραψα και παραπανω, μην περιμενεις να σταματησει να διδασκεται κατι επειδη εσυ και εγω πχ δεν το θελουμε ενω το θελουν αλλοι 25. Θα κανουμε μοκο.
Ισως ειναι όσο σημαντικο ειναι για εσενα να μην κανει το παιδι σου Θρησκευτικα, ο καθενας κρινει με τα δικα του μετρα βεβαια. Ψωριαρης ξεψωριαρης, ειναι για ελαχιστες ωρες την εβδομαδα. Εσυ αποφασιζεις.
Πόσο 'σημαντικη' ειναι αυτη η 'μεριδα πολιτων' που λες? Ειναι πλειοψηφια? Τι ποσοστα απαλλαγων εχουμε?Δεν με νοιάζει πόσο σημαντική είναι αυτή η μερίδα των πολιτών. Είναι θέμα δημοκρατίας και προστασίας των δικαιωμάτων μικρών παιδιών που εκ των πραγμάτων δεν είναι σε θέση να το κάνουν μόνα τους.
Τι λες που δε σε νοιαζει η μεριδα των πολιτων... ατο ακριβως ειναι η δημοκρατια, να μπορει να πεις οτι θες αλλα να μη το επιβαλουν με το στανιο οι λιγοι στους πολλους.
Εσυ μπορεις να προτατεψεις το παιδι σου, μη περιμενεις να το κανει το κρατος. το λεω και πριν, απο τη μια δε θελεις το κρατος να αποφασιζει για το παιδι σου, απο την αλλη θελεις.Και πολυ καλα θα κανεις να εισαι κοντα στο παιδι σου και να μη το αφησεις στον αυτόματο, δε νομιζω να περιμενεις εμενα να στο πω. Μια μικρη παγιδα εδω ισως ειναι να νομιζεις οτι τα ξερεις ολα καλυτερα απο ολους, αλλα παλι, διαβαζοντάς σε δεν το νομιζω, και επισης, δικο σου ειναι το παιδι.
α) Εννοείται πως δεν παίζει ο αυτόματος.
β) Ποιος είπε ότι τα ξέρω όλα;;;;; Οι πολύ θρησκευόμενοι τα ξέρουν όλα, εγώ έχω πολύ περισσότερες ερωτήσεις από απαντήσεις...
γ) Ποιος είπε ότι θέλω να υποδείξω στο παιδί μου τι θα γίνει στη ζωή του και τι θα πιστεύει;;;;;;;;;;;;;;; Σε καμμία περίπτωση. Αυτό που θέλω είναι να το κάνω να σκέφτεται, να έχει κριτική σκέψη και να έχει τα δικά του πιστεύω και τη δική του στάση στη ζωή. Αν μου πει κάποια στιγμή 'πιστεύω στο τάδε πράγμα, επειδή το πιστεύεις κι εσύ μπαμπά' θα θεωρήσω τον εαυτό μου αποτυχημένο. Άμα θέλει ας πάει και σε μοναστήρι, αρκεί να είναι αυτό που πραγματικά θέλει στη ζωή του.Δηλαδη εχεις θεμα με τα Θρησκευτικα και δε θα μασησεις μία, αμα σου πει, 'δεν ξαναγαμαω, δεν ξαναδιακεδαζω ποτε παω σε μοναστηρι' στα 25-28 του. Ειδα κατι τετοιους στο αγιο ορος, ομολογω πως σφιχτηκα, οι γεροι εκει ειναι γεροι ρε παιδι μου, τα παιδια ομως σκεφτηκα ποσα 'χανουν'. Αν τους το ελεγα βεβαια μπορει να μου ελεγενα οτι εγω χανω. Παντως ευτυχεις και δραστηριοι φαινονταν
Οσο για την 'προστασια της μειοψηφιας' σορρυ, δημοκρατια εχουμε, οτι πουν οι πολλοι. Δεν μιλαμε δα και για αναγη προστασιας για αναπηρους ή νεφροπαθεις ή παραπληγικους. Αν ειναι ετσι, προτεινω να 'προστατεψουμε' και οσους δε θελουν να πανε στρατο 'γιατι ετσι γουσταρουν' ή οσους φονιαδες 'δεν τους αρεσει η στενη'.
Εννοείται ότι γίνεται ότι θέλει η πλειοψηφία, αλλά ένα δημοκρατικό κράτος προστατεύει τις μειοψηφίες και τα δικαιώματά τους. Αν αύριο η πλειοψηφία πει ότι πρέπει να διώξουμε τους μουσουλμάνους από τη Θράκη (0,5εκ. Ελλήνων που τους έχουμε λίγο πέρα από το περιθώριο...), θα συμφωνήσεις;;; Εξάλλου στη δημοκρατία γίνεται ότι πει η πλειοψηφία...
Συγκρίνεις έναν εγκληματία με έναν άνθρωπο που έχει διαφορετική άποψη απ' ότι εσύ;;;;;
Μα δε σου απαγορευσε κανεις να εχεις διαφορετικη αποψη, ισα ισα μπορεις να πεις 'ΕΙΜΑΙ ΕΝΑΣ ΜΟΝΟ, αλλα το παιδι μου δε θα κανει Θρησκευτικα' και να μη σε ακουμπησει κανεις. Αλλα επισης δε σου επιτρεπει να την επιβαλεις στους πολλους. Οι μουσουλμανοι της Θρακης τον υπερπούλο, φταιμε και εμεις, αλλα εχουν γινει οργανο πλεον των Τουρκων. Αλλη μεγαλη κουβεντα.
Εγω πιστευω το αναποδο. Εχουμε και νορμαλ, και ησυχους, και θορυβωδεις και μαλακες και αθεους και χριστιανους και γονεις και ακληρους και μεγαλους και μικρους και κατοικους ελλαδας και εξωτερικου και τρολ και σοβαρους και απ' όλα.
Υποτιθεται οτι το Αμερικα εχει λιγοτερο intrusive κρατος, μπορει να τσεκαρεις αν σε βολευει.Τι σχέση έχει αυτό με τα παραπάνω;;;;;
εννοω στο φορουμ, ειπες οτι δεν ειμαστε αντιροσωπευτικο δειγμα.
Ειναι λιγο μεγαλη κουβεντα η αγρα πελατων του ΚΚΕ και πως γινεται, (ειδικα αν μιλαμε για πιο τρυφερες ηλικιες, μη μου πεις οτι δεν εχει δει Κνιτες καραουλι εξω απο το σχολειο, ή και απροκαλυπτα εντος σχολειου, εκτος αν πηγες σε ιδιωτικο, σε αντιθεση με τα αλλα κομματα, ισως φταιει η περιοχη μου) και αν εχει επιβαλλει τις ιδεες του στην κοινωνια και σε ποιο βαθμο, εκμεταλλευομενο την 'ντροπη του Εμφυλιου'. Ας το αφησουμε καλυτερα.
Δηλαδή η καθοδήγηση του ΚΚΕ επιβάλλεται από το κράτος σε 10χρονα παιδάκια;;;;
Γαμα το ΚΚΕ θα βγαλω κακο εαυτο, καλα δε μιλαμε?
Εγω διαπιστωσα απο μικρος (υποθετω και εσυ το ιδιο) οτι ο Θεος δεν σε τιμωρει οταν τον παιζεις
Σε αυτή τη ζωή ίσως όχι, στην επόμενη;;;; Και που ξέρεις αν δεν σε προότιζε για μεγαλεία και σε τιμώρησε κάνοντάς σε έναν κανονικό άνθρωπο σαν όλους τους άλλους;;;
**
Επομενη δεν εχει.
Ε τουλαχιστον δεν με εκανε πολυ μαλακα., λιγο ισως, αλλα κοιτωντας γυρω μου, δε νιωθω μονος .**Δεν γνωρίζω αν θα υπάρξει διαφορετική αντιμετώπιση αλλά το παράδειγμα είναι λάθος, γιατί οι δικαστές εφαρμόζουν-μεταφράζουν τον νόμο, αν ο άλλος δεν είναι σωστός επαγγελματίας μπορεί να κάνει ότι θέλει κι ας κάνεις και μετάνοιες μπροστά στην έδρα.
Γι' αυτό και το κράτος πρέπει να προστατέψει τους πολίτες από τον κακό δικαστή που θα τους κρίνει από τέτοιες βλακείες και να καταργήσει τον θρησκευτικό όρκο. Εξάλλου, στο δικαστήριο δεν μας κρίνει ο θεός, αλλά το κράτος (μέσω του εκπροσώπου του).
**
Κανεις δικαστης πλεον δεν κοιταει τον ορκο. Αν ομως υποψιαζεσαι οτι ο δικαστης ειναι τελωμενος, ορκιζεσαι στο Ευαγγελια, αφου ετσι και αλλιως δεν πιστευεις, θα μπορουσες να ορκιζεσαι στα 'παιδια του πλοιαρχου Γκραντ' ή στο Μομπυ Ντικ που ορκιστηκε ο παστορας στις Πρασινες Τηγανητες Ντοματες, αν δεν το εχεις δει, και γαμω τις ταινιες**Ας του απαντησει καποιος τα προφανη, γιατι ειτε με γραφει εντελως στα αρχιδια του ή με εχει βαλει στους εχθρους (κοινως με εχει γραμμενο στα αρχιδια του)
Στα προφανή σου απαντάμε, αλλά δεν εννοείς να καταλάβεις...
Για τον αεροπορο ελεγα.
-
Ο χρήστης giannik1977 έγραψε:
ναι..Τι 'γιορταζουν' δηλαδη. Ειναι οξυμωρο, γιορταζουμε κατι χαρουμενο, οχι τον πιτσιρικα που την εφαγε.
(εκτος και αν ειναι τιποτα καραδεξιοι)
-
ρε συ δεν είπα γιορτή με κλαρίνα κ ντουντούκες..
στην μνημη του παιδιού μια μικρή εκδήλωση.
Τα προηγούμενα 2-3 χρόνια σε σχολείο της περιοχής μου γινόταν δεν ξέρω αν συμβαίνει ακόμα..
Για πολυτεχνείο όμως?
Περί εκκλησίας [#3]