-
Εξακολουθώ να μην σε πιάνω. Αν με το 'συμπαντικές δυνάμεις' αναφέρεσαι στην δημιουργία γαλαξιών, στην βαρύτητα, στις πλανητικές τροχιές και σε ότι έχει σχέση με την αστρονομία, δεν βλέπω που κολλάει ο θεός. Πουθενά στα ιερά βιβλία του χριστιανισμού δεν αναφέρονται γαλαξίες, πλανήτες κλπ. Θα περίμενε κανείς εφόσον τα έφτιαξε αυτός τουλάχιστον να είχε κάνει μια αναφορά σε αυτά.
Ο χρήστης vaggman έγραψε:
Για μενα ναι,δεν γινεται να ειναι ολα στην ζωη σου ασπρα-μαυρα,και ολα να εξηγουνται με την λογικη...
Συγκυριες,χρονικες συμπτωσεις,τυχες-ατυχιες,ανθρωποι που ερχονται και φευγουν στη ζωη μας(αλλαζοντας την),αυτα πως οριζονται λογικα?Αν προσπαθείς να εξηγήσεις τις ατυχίες μέσω ενός θεϊκού σχεδίου και με κάποια ηθική βάση, τότε είναι που δεν βγάζεις άκρη.
Δεν μπορεί να υπάρχει ένας θεός που είναι + παντοδύναμος + παντογνώστης + πανταχού παρών + αγαπάει τους ανθρώπους, όταν την ίδια στιγμή δεν κουνάει το δάχτυλο του να προστατεύσει παιδιά που πεθαίνουν μέσα σε φριχτούς πόνους από τον καρκίνο, ανθρώπους που σκοτώνονται σε προσκυνηματικές εκδρομές, οικογένειες ευσεβών που ξεκληρίζονται.
Είναι πολύ πιο λογικό να δεχτώ ότι τυχαία, σκληρά, βάρβαρα και άδικα πράγματα συμβαίνουν γιατί δεν υπάρχει κανείς να τα αποτρέψει. Shit happens και το μόνο που μπορείς να κάνεις είναι να χρησιμοποιήσεις την επιστήμη και την λογική σου για να προσπαθήσεις να μειώσεις τις πιθανότητες εναντίον σου. Γιατί αν περιμένεις από τον θεό και τις προσευχές να σε προστατεύσουν, τα έχεις πιάσει τα λεφτά σου. -
οι Εσκιμώοι τι ακριβώς πιστεύουν; ψιλοσοβαρά το ρωτάω
-
Ο χρήστης mirage έγραψε:
Και πρεπει να πιστεύεις στον θεο;Sent from my Nexus 4 using Tapatalk 4
Όχι να πιστεύεις στον άνθρωπο!. Σε αυτόν που έχει μέσα του ότι έχει. Σε αυτούς που μέσα τους έχουν το τίποτα εάν πιστεύεις, με τις υγιές σου, δεν είσαι σίγουρα καλύτερος……
Μα σκέψου και αποφάσισε!. Διαχειρίζεσαι μα απλά υπάρχεις?. Και εάν υπάρχεις πια η αξία σου?. την συμβολή σου στον παράγοντα άνθρωπο περιμένω.
Πιστεύεις στο καλύτερο?. Πιστεύεις σε αυτό που δεν φτάνεις?. Πιστεύεις στην όποια αξία διαφαίνεται στο προσκήνιο?. Την ακούς για να βγάλεις την προσωπική σου απόφαση?.
Η κολεκτίβα της απάντησης δεν σου ανήκει, υποβιβάζει τη όποια αξία σου…...
Καλέ μου mod, καταλαβαίνω περισσότερα από το ότι πιστεύεις.
Το πνεύμα δεν οριοθετείτε. Το πνεύμα δεν πρέπει να κατευθύνετε. Η ιδιοτέλεια κρινόμενη καταπίπτει….. μα σαν μπούμερανκ τα θέματα επανέρχονται , μέχρι τελικής ανιδιοτελούς επίλυσης της πραγματικότητας!.
Α. -
πιο απλα πιστευω δεν θα μπορουσε να το γραψει κανεις.
+1000000
-
Μου φαίνεται ότι πίσω από τον κυρ Αντώνη κρύβεται ο Ζουράρις
-
Ο χρήστης Bayern7 έγραψε:
Μου φαίνεται ότι πίσω από τον κυρ Αντώνη κρύβεται ο Ζουράρις
Καλέ μου φίλε, γιατί πίσω μου οριοθετείς υποβολέα που δεν επέλεξα?.
Δεν παραθέτω λόγια που δεν μου ανήκουν. Την κρίση των λόγων μου ζητώ. Χεσμένους έχω τους προλαλήσαντες, δεν τους διάβασα, δεν τους έλαβα υπόψιν. Γυμνός μπροστά σας αποδέχομαι την καλοπροαίρετη κρίση σας.
Α. -
Αυτό το ακλόνητο επιχείρημα που αποδεικνύει με τον πλέον εμφατικό τρόπο την ανυπαρξία ενός παντοδύναμου κλπ. Θεού, εφόσον σκοτώνονται άνθρωποι σε προσκυνηματικές εκδρομές (οι φρικτοί θάνατοι σε μη-προσκυνηματικές, δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να υποστηρίξουν το επιχείρημα;), με συγκλονίζει κάθε φορά που το διαβάζω. Και οι οικογένειες ευσεβών που ξεκληρίζονται (τι ωραία, δραματική έκφραση για δελτίο των οκτώ) επίσης ακλόνητη απόδειξη…
Μου θυμίζει το: «Το ΑΕΚάκι στην τρίτη εθνική;… δεν υπάρχει Θεός λέμε…».
Για το δίκαιο του πράγματος, υπάρχουν καλά επιχειρήματα για την ανυπαρξία παντογνώτη, κλπ. Θεού, αλλά αυτό περί θανάτων σε προσκυνηματικές εκδρομές (ας το ξεκαθαρίσουμε, όμως: μιλάμε για πριν από το προσκύνημα, ή μετά από αυτό – γιατί αν είναι πριν από την επίσκεψη στο μοναστήρι δεν έχεις προλάβει να δεχτείς την επ’ άπειρον προστασία από αυτοκινητικό ατύχημα), σίγουρα δεν είναι ένα από αυτά.
Jacob
-
Όσο υπάρχουν παιδιά που πεινούν, Θεός δεν υπάρχει ειπε ο Καζαντζακης και ο Χριστοδουλος εκνευρισμενος χτυπησε κατω με δυναμη τα louboutin
-
Ο χρήστης mirage έγραψε:
Και πρεπει να πιστεύεις στον θεο;Εγω ναι,εσυ μπορεις να πιστευεις σε οτι θελεις...τπτ?παλι δικαιωμα σου ειναι...
Εξακολουθώ να μην σε πιάνω.Αν με το 'συμπαντικές δυνάμεις'...
Χρηστο το 'συμπαντικες δυναμεις' ξαναλεω,οτι δεν αφορα κατι συγκεκριμενο,και το χρησιμοποιησα ως πολυ γενικο ορο,σε εσας που δεν πιστευετε σε οποιουσδηποτε θεους και παραμυθια...
Οσον αφορα τα παραδειγματα,περι καρκινων,τροχαιων πιστων κλπ,σιγουρα θα υπαρξει καποιος (οχι εγω... ) που θα σου αντιπαραθεσει αλλα 100 'θαυματα'.
Αυτη η ανωτερη δυναμη(εμεις το λεμε Θεο),δεν δρα ως superman,για καθε φτωχο,ασθενη κλπ,οπως ολοι θα θελαμε για να πιστεψουμε ευκολα...Είναι πολύ πιο λογικό να δεχτώ ότι τυχαία, σκληρά, βάρβαρα και άδικα πράγματα συμβαίνουν γιατί δεν υπάρχει κανείς να τα αποτρέψει. Shit happens και το μόνο που μπορείς να κάνεις είναι να χρησιμοποιήσεις την επιστήμη και την λογική σου για να προσπαθήσεις να μειώσεις τις πιθανότητες εναντίον σου. Γιατί αν περιμένεις από τον θεό και τις προσευχές να σε προστατεύσουν, τα έχεις πιάσει τα λεφτά σου.
Ναι γιατι συμβαινουν (κακα και καλα εεε?) ομως σε εσενα,την συγκεκριμενη χρονικη στιγμη,και οχι στον διπλανο σου,που ειναι στο μισο μετρο απο εσενα?Μοιρα?Πιστη?Συνομοτει το...ΣΥΜΠΑΝ???
Τουλαχιστον πιστευετε στο καλο ή στο κακο?Στο σωστο ή λαθος?
-
Ο χρήστης Jacob έγραψε:
Αυτό το ακλόνητο επιχείρημα που αποδεικνύει με τον πλέον εμφατικό τρόπο την ανυπαρξία ενός παντοδύναμου κλπ. Θεού, εφόσον σκοτώνονται άνθρωποι σε προσκυνηματικές εκδρομές (οι φρικτοί θάνατοι σε μη-προσκυνηματικές, δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να υποστηρίξουν το επιχείρημα;), με συγκλονίζει κάθε φορά που το διαβάζω. Και οι οικογένειες ευσεβών που ξεκληρίζονται (τι ωραία, δραματική έκφραση για δελτίο των οκτώ) επίσης ακλόνητη απόδειξη…Μου θυμίζει το: «Το ΑΕΚάκι στην τρίτη εθνική;… δεν υπάρχει Θεός λέμε…».
Για το δίκαιο του πράγματος, υπάρχουν καλά επιχειρήματα για την ανυπαρξία παντογνώτη, κλπ. Θεού, αλλά αυτό περί θανάτων σε προσκυνηματικές εκδρομές (ας το ξεκαθαρίσουμε, όμως: μιλάμε για πριν από το προσκύνημα, ή μετά από αυτό – γιατί αν είναι πριν από την επίσκεψη στο μοναστήρι δεν έχεις προλάβει να δεχτείς την επ’ άπειρον προστασία από αυτοκινητικό ατύχημα), σίγουρα δεν είναι ένα από αυτά.
Jacob
ωραία, ας δεχτούμε λοιπόν ότι υπάρχει παντογνώστης και παντοδύναμος για να εξηγήσουμε τη δημιουργία του σύμπαντος και την ύπαρξη ζωής
και λοιπόν; θα αναρωτηθώ για πολλοστή φορά γιατί πρέπει να μας ενδιαφέρει;
και γιατί πρέπει να τρώμε στη μάπα τις αερολογίες του κάθε θρησκευτικού δόγματος που προσπαθεί με παράλογο τρόπο να εξηγήσει το τι υπάρχει γύρω τουαλλά ας μιλήσουμε για τη δική μας εκκλησία και έστω ότι αυτή ξέρει την αλήθεια, έστω και αν μιλάμε για μια μικρή μειοψηφία στο παγκόσμιο χάρτη
τι νόημα έχει το να λατρεύεις ένα θεό που στη πράξη δεν υπάρχει πουθένα γύρω μας και δεν κάνει τίποτα για μας;
επειδή είναι πιο δυνατός και ο δημιουργός πρέπει να τον λατρεύουμε ντε και καλά; γιατί;
και τι νόημα ή αξία έχουμε εμείς σαν δημιουργήματά του;είμαστε τα κατοικίδια του; τι νόημα έχει η υπαρξή μας;
-
για να εχουμε πρωτο τραπεζι πιστα μετα, πανω στο συννεφακι ρε qsi, γι αυτο τον γλυφουμε τωρα
γιατι ο θεος προτιμαει να τα ριχνουμε στο παγκαρι του παρα στο πιτσιρικι απεξω που δεν εχει να φαει
-
Ο χρήστης chrooooo έγραψε:
γιατι ο θεος προτιμαει να τα ριχνουμε στο παγκαρι του παρα στο πιτσιρικι απεξω που δεν εχει να φαει
Ωπα τα παγκαρια ειναι αλλου παππα Ευαγγελιο...
Αλλο πιστη,αλλο businness administration...τι νόημα έχει η υπαρξή μας;
Αθεος MODE ON :
...ειναι στο χερι σου να αποκτησει νοημα η υπαρξη σου αγαπητε,ο τροπος ειναι δικο σου θεμα...Πραγματικα αυτες οι συζητησεις δεν βγαζουν πουθενα,και δεν εχουν νοημα...
Τουλαχιστον αγαπατε αλληλους... (Αθεος MODE OFF)
-
Ο χρήστης QsisVTS έγραψε:
...........
είμαστε τα κατοικίδια του; τι νόημα έχει η υπαρξή μας;εκεινο που ηθελα να εκφρασω πριν δυο σελιδες ειναι παραλληλο με το ερωτημα που θετεις....
οτι ειναι παραλογο να υπαρχει θεος με τη μορφη που υποστηριζει η δικη μας εκκλησια (περιπου οπως και αλλες)...ο οποιος δημιουργησε κατι (το συμπαν, τον χρονο, τα οντα εν προκειμενω) γνωριζοντας και ελεγχοντας εκ των προτερων ολα τα μελλουμενα....
και κατ' επεκταση και ο ανθρωπος οταν σε Χ χρονο κατορθωσει με την απολυτη γνωση να ελεγχει το χρονο-μελλον, ποια διαθεση και λογος υπαρξης θα υπαρχει....?
με απλα λογια αν γνωριζω απο πριν τους μετεχοντες στο φορουμ και τι προκειται να γραψουν ως απαντηση σε καθε αναρτηση μου...ποιος ο λογος να συμμετεχω....προχωρησα πολυ ε...?
τι σου κανει η ανεργια... -
Τι σχέση έχουν αυτά με τον οποιοδήποτε θεό ή θρησκεία?
Χρειάζεσαι κάποιον να σου λέει τι είναι τι? -
Ο χρήστης Angel!!!! έγραψε:
Χρειάζεσαι κάποιον να σου λέει τι είναι τι?Γι αυτο τα ανεφερα αγαπητε...
Οχι δεν χρειαζεσαι κανεναν σε αυτον το κοσμο,μονον εσυ και ο εαυτος σου... -
Χρειάζεσαι κάποιον να σου λέει τι είναι τι?Γι αυτο τα ανεφερα αγαπητε...
Οχι δεν χρειαζεσαι κανεναν σε αυτον το κοσμο,μονον εσυ και ο εαυτος σου...Για να το λες.
Βέβαια η απάντησή σου είναι άσχετη με την ερώτηση. -
Καθολου ασχετη...
-
Όπως νομίζεις.
Εγώ χατίρια δεν χαλάω. -
Ο χρήστης Angel!!!! έγραψε:
Εγώ χατίρια δεν χαλάω.
Ειδες?Εισαι καλος ανθρωπος...
-
Και μάλιστα χωρίς να περιμένω καμιά θρησκεία να μου το πει ή να με φοβίσει ώστε να είμαι.
Περί εκκλησίας [#3]