-
Εφόσον νόμος του κράτους δίνει δικαίωμα στους γονείς να αποφασίζουν για το παιδί τους δεν υπάρχει τέτοιο θέμα.
Δεν ξέρω αν υπάρχουν επισημες στατιστικές έρευνες αλλά νομίζω ότι το μεγαλύτερο ποσοστό παιδιών ακολουθούν τα ίδια 'πιστεύω' θρησκευτικά, πολιτικά κλπ των γονέων τους.
-
Οι ιεχωβάδες και οι μορμόνοι σε βαπτίζουν μόνο αν είσαι 18 και πάνω, και πρέπει να υπάρχουν κι άλλοι. Η λογική είναι ότι τότε είσαι ενήλικας και μπορείς να αποφασίζεις μόνος σου, άρα κάνεις συνειδητοποιημένη επιλογή. Το παράλογο είναι ότι μέχρι να ενηληκιωθείς έχεις φάει τόση πλύση εγκεφάλου και όλη σου η ζωή είναι αποκλειστικά 100% μέσα σε θρησκευόμενους ανθρώπους, που η πιθανότητα να πεις όχι, όντας σε μεγάλο βαθμό άβουλο ον, τείνει ασυμπτωτικά στο μηδέν.
-
Δεν είμαι βαθειά θρησκευόμενο άτομο, δεν τρέχω στις εκκλησίες, εκεί πάω μόνο για βαφτίσια και κηδείες, πήγα στον γάμο μου, στα βαφτήσια των παιδιών μου, και παίζεται αν θα πάω και στην κηδεία μου, ΟΜΩΣ, η ανεξιθρησκεία στην οποία είχε υποβάλλει ο Χότζα τους Αλβανούς, τους έκανε να μην έχουν ψυχικό υπόβαθρο και να μην έχουν συναίσθηση της ανθρώπινης ζωής, με αποτέλεσμα όταν τους ανοίξαμε τα σύνορα μας έκοβαν τους λαιμούς σαν τα κοτόπουλα, μην έχοντeς αναστολές για την αξία της ανθρώπινης ζωής.
Αυτό τότε με έκανε να το ξανασκεφτώ το θρησκευτικό θέμα, και να δω με άλλο μάτι τις... προοδευτικότητες που είχαν αρχίζει δειλά να ακούγονται για το θρησκευτικό θέμα, πιστεύω δε ότι ο άνθρωπος αποκτά αξίες και καλά συναισθήματα όταν νιώθει ότι ανήκει κάπου, ότι υπάρχει κάτι ανώτερο από αυτόν, ότι και αν νομίζει ότι είναι αυτό, όταν το εμπεδώσει από τα πολύ μικρά του χρόνια γίνεται καλύτερο άτομο, παύει να είναι ζώο και να ενεργεί με το ένστικτο, γιατί όλες οι θρησκείες έχουν μέσα τους μια σοφία από τον άνθρωπο για τον άνθρωπο.
Από την δημιουργία της ανθρωπότητας, οι άνθρωποι ήθελαν να ανήκουν κάπου, αυτό είναι γνωστό, στον ήλιο, στους θεούς του Ολύμπου, στον αέρα, στις αγελάδες, οπουδήποτε πίστευαν, αυτό τους έδινε αξίες να πιστεύουν στην ίδια τη ζωή, στην Ελλάδα μας επικράτησε ο Ορθόδοξος Χριστιανισμός, στην πορεία της χώρας ήρθαν στιγμές που βοήθησε αυτή η πίστη, το να θέλουμε τώρα να καταργήσουμε μια πίστη 2000 ετών δεν είναι εύκολο και δεν είναι και πρέπον, γιατί η επόμενη μέρα θα είναι γεμάτη σύγχιση που ίσως μερίδα των Ελλήνων οδηγηθεί στην ανεξιθρησκεία.
Θα πρέπει να αναλογιστούμε πρώτα τα πλήν και τα σύν, νομίζω ότι τα σύν με τον τρόπο που αναφέρονται είναι ισχνά, ο Έλληνας είναι αυτό που είναι, και δεν είναι για πέταμα στην παγκόσμια κοινωνία, είναι λαός με υψηλό φρόνημα και αξίες, και αυτό κατά τη γνώμη μου ωφείλεται στην οικογένεια του, η οποία ωφείλει τη δομή και όλη της την ύπαρξη στην πίστη της στη θρησκεία, αν αρχίσουμε να την καταργούμε στα σχολειά το επόμενο βήμα θα είναι η γενική της κατάργηση και μετά από μερικές γενιές θα είμαστε χειρότεροι από τους Αλβανούς του Χότζα, γιατί ο Έλληνας είναι άγριο θηρίο, και το μόνο που τον κρατάει στα ίσια του είναι η θρησκεία του.
Αυτά είναι πράγματα που δεν αλλάζουν εύκολα και ούτε εξαφανίζονται από τις ψυχές των Έλλήνων σε μια μέρα ή σε 100 χρόνια, ο πολιτισμός και η θρησκεία κράτησαν όρθια αυτή τη χώρα η οποία είχε και πολλές καλές στιγμές στην ιστορία της, γιατί υπήρξαν άνθρωποι του πνεύματος και ηγέτες με υψηλό φρόνημα που έδωσαν το παράδειγμα και μπήκαν μπροστά, έχοντας οι ίδιοι αξίες που σφυρηλατήθηκαν από την πίστη τους.
Σήμερα η φτήνια των ηγετών προέρχεται και από σκέψεις σαν αυτές που συζητάμε, επειδή οι ηγέτες μας εδώ και χρόνια είναι μικροί σε ανάστημα προσπαθούν να μας κοντύνουν περισσότερο από το δικό τους μπόϊ, με διάφορους τρόπους, ακόμα και ψάχνοντας για τάχα μου νέα ζητήματα για να αποδείξουν ότι είναι άξιοι χωρίς να είναι βέβαια, χρησιμοποιώντας παπαγαλάκια που πετάνε μια ατάκα και σφυγμομετρούν τις αντιδράσεις, σαν την Ρεπούση και άλλους πνευματικούς του κώλου. Αν δούμε και το χρήμα που και πως κατευθύνεται μέσω διαφόρων άγνωστων ιδρυμάτων για τη δημιουργία μιας άλλης σκέψης, πιο προοδευτικής, θα καταλάβουμε αρκετά για τους στόχους των επιτήδειων.
Η πίστη είναι στον άνθρωπο μεγάλο πράγμα, είμαστε μια χούφτα άνθρωποι σε μια γωνιά του πλανήτη, αν χάσουμε το υπόβαθρο μας που σε μεγάλο ποσοστό προέρχεται από τη χριστιανική μας πίστη, θα χαθούμε τελείως, αυτό πιστεύω οπότε δεν θέλω να καταργηθούν τα Θρησκευτικά, ο Σταυρός, το θρήσκευμα από τις ταυτότητες, θέλω να παραμείνω άνθρωπος και να μη γίνω ζώο και υποχείριο στα χέρια ανάξιων ηγετών που θα προκύψουν θα ηγούνται του νέου μορφώματος, του τάχα μου δημοκρατικού, ανεξίθρησκου κλπ, που θα έχει άλλες αξίες κομμένες και ραμμένες για τις νέες μεγάλες τσέπες που θα ανοίξουν για το νέο χρήμα των νέων πιστών ή άπιστων, γιατί όλες οι νέες προτάσεις, εκεί στοχεύουν, στο χρήμα, και όχι στην καλύτερη ζωή των ανθρώπων, χέστηκαν για εμάς όλοι αυτοί που ευαγγελίζονται ότι θα είμαστε καλύτερα , το καλύτερα το εννοούν για τον εαυτό τους.
όλα αυτά που λέω έχουν να κάνουν μόνο με τον εσωτερικό μου κόσμο και την πίστη μου, και όχι με την βιομηχανία της εκκλησίας όπως την κατάντησαν οι εκπρόσωποι του Χριστού στη γή, είναι στο χέρι τους να ξεκαβαλίσουν από τα εξαπτέρυγα τους, να αφήσουν τα ράσα και τις τιάρες των δεκάδων χιλιάδων € και να ανασηκώσουν τα μανίκια όλοι τους να ξαναδώσουν τη χαμένη πίστη στον Έλληνα, ώστε αυτός με τον τρόπο του να ξεχωρίσει τους άξιους να τον κυβερνήσουν, γιατί αυτή τη στιγμή για να βγούμε από την τρύπα θέλουμε ηγέτες με πίστη στον Έλληνα και στην πατρίδα, να ορθώσουν το ανάστημα τους και να βάλουν μπροστά τα στήθια τους, να μας δείξουν τον δρόμο, και όχι να κρύβονται και να σαλιαρίζουν όλη την ημέρα κατηγορώντας αλλήλους και απλώνοντας και τα δυό χέρια στο δημόσιο χρήμα, αυτό είναι κατάντια που προέρχεται από την έλλειψη πίστης, στη θρησκεία, στο αξίωμα τους, στην πατρίδα, στον εαυτό τους και στην οικογένεια τους, όταν λήψει η βάση της πίστης μας που είναι η χριστιανική πίστη, τότε είναι που θα μας πάρει και θα μας σηκώσει. Αρκετούς δημοκράτες γνώρισα στα χρόνια της ζωής μου, και αρκετούς εκκλησιαστικούς ηγέτες και παράγοντες, που όμως όλοι τους, φεύ, πλούτισαν ρίχνοντας με στα μνημόνια.
Όλοι τους όπως προείπα έχουν στραμμένο το βλέμα στο κρατικό χρήμα, από τους οπλαρχηγούς και μετά, δεν είναι πρόσφατο το παράδειγμα, αιώνες μοιράζουν τη χώρα οι κατα καιρούς κοτζαμπάσηδες, πολιτικοί και εκκλησιαστικοί, είμαι σίγουρος όμως ότι χωρίς το φρένο της θρησκείας θα ξεσαλώσουμε τελείως και τελικά θα είναι πολύ χειρότερα για όλους. Δηλαδή επιλέγω το λιγότερο κακό, δεν αυταπατάμαι ότι με τη θρησκεία είναι όλα τέλεια, απλά δεν είναι χειρότερα.
Αυτά πιστεύω εγώ.
-
Ο χρήστης 21 Quadra έγραψε:
Δεν είμαι βαθειά θρησκευόμενο άτομο[...]δλδ αν ήσουν, εκτός από το να λες ότι όλοι όσοι δεν πιστεύουν είναι ζώα, 'μικροί', και περίπου καρκίνος της κοινωνίας, τι άλλο θα έλεγες;
-
Ο χρήστης mjacob έγραψε:
Δεν είμαι βαθειά θρησκευόμενο άτομο[...]
δλδ αν ήσουν, εκτός από το να λες ότι όλοι όσοι δεν πιστεύουν είναι ζώα, 'μικροί', και περίπου καρκίνος της κοινωνίας, τι άλλο θα έλεγες;
Δεν είπα αυτό που νομίζεις, η τουλάχιστον η διατύπωση μου ή η σκέψη μου σε μπέρδεψε, σήμερα σαν ενήλικας αν αποφασίσεις να μην πιστεύεις πουθενά, ούτε καρκίνος για την κοινωνία θα είσαι, ούτε και επικίνδυνος, καλώς ή κακώς μεγάλωσες με αρχές από το σπίτι σου και τώρα διαφωνείς, όμως έχεις ήδη διαμορφωμένη άποψη για την αξία της ανθρώπινης ζωής, του συνανθρώπου σου και ότι άλλο αυτό συνεπάγεται, τώρα δεν αλλάζεις, με το παράδειγμα της Αλβανίας ήθελα να πω πως αν μια-δύο γενιές μεγαλώσουν στην απόλυτη ανεξιθρησκεία, πέρνωντας παραδείγματα βίας και σκοτωμών, τότε θα υπάρχει πρόβλημα.
Και,ναί δεν είμαι, ούτε βαθειά, ούτε ρηχά θρησκευόμενος, πιστεύω στον άνθρωπο και στις αξίες του, και ούτε έχω την καλύτερη εικόνα για την εκκλησία μας, και για την εκκλησία ιδιαίτερα των δυτικών και όπως αυτές έχουν διαμορφωθεί, μου αρκεί να πιστεύεις κάπου, αυτό θα σε οδηγήσει σε καλό δρόμο, το επικίνδυνο είναι να μεγαλώσεις από την κούνια σου χωρίς να πιστεύεις πουθενά, χωρίς να πάρεις αξίες, αυτό θεωρώ επικίνδυνο, ελπίζω να ήμουν πιο ξεκάθαρος τώρα, και δεν πάυω βέβαια να πιστεύω ότι πίσω από όλα, τα παληά και τα καινούργια, κρύβεται το χρήμα.
-
α εντάξει, δεν θα είμαι εγώ, θα είναι οι απόγονοί μου. Δεν πειράζει να υπάρχω, αρκεί να μην αναπαραχθώ και να μην επηρεάσω κανέναν.
Εντάξει, τώρα ακούγεται πολύ καλύτερο.
-
Τι γράφει ο άνθρωπας πρωϊνιάτικα, 21Κ είσαι λιγάκι ρατσίστας , έτσι δεν είναι? Για πες μας, σε τόσες άλλες χώρες που οι άθεοι είναι η πλειοψηφία, που είναι οι ΣΦΑΓΕΣ, οι λεηλασίες και οι βιασμοί? Στην Τσεχία, στη Νορβηγία, στην Φινλανδία θα πρέπει να σφάζουν ο ένας τον άλλον καθημερινά και ασταμάτητα παίδες.
-
Ειναι θρησκευομενος. Και βαθια μαλιστα. Εναι ομως και ταπεινος χριστιανος. Φοβαται το θεο και καλα κανει. Οι Αλβανοι που φοβουνται μονο την αστυνομια προκοψαν.
Τελος παντων ειναι λιγοι αυτοι που υποστηριζουν την υποβαθμιση της πιστης μας και πιστευω πως αν γινουν αλλαγες θα γινουν καθαρα απο ατομα που θα εκμεταλευτουν τη θεση τους στην κοινωνια για να πλασαρουν τις δικες τους θρησκευτικες αντιληψεις.
Πως ειναι δυνατον να λεμε οτι επιβαλλουμε οταν το 90% των ελληνων πιστευει στην Ορθοδοξια. Δηλ ειμαστε απολιτιστοι που δεν κανουμε αναλογη αναλυση στον Καθολικισμο αλλα θιγουμε τις διαφορες που υπαρχουν ? Και πως ειναι δυνατον να λεμε για επιλογες οταν μεγαλωσουμε απο την στιγμη που ο ελληνας απο μονος του εχει εφαρμοσει τους κανονες του Χριστιανισμου? Οι κυβερνησεις μηπως φταινε? Ποιες δηλ? Αυτες που πιναμε ουζακια μετα τον εσπερινο. Μετα το 47% στις εκλογες?
Κατακαημενε Χριστοδουλε . Τις συγκεντρωσεις του δεν τις εφτασε κανενας.
Εν τελει δε χρειαζεται να φυγουν τα θρησκευτικα για να εχεις επιλογες στη θρησκεια. Ουτε βαζοντας δογματα προς αναλυση και ισοτιμη συγκριση. Δεν αρμοζει .
Αρνηση και επιλογη εφοσον το επιθυμεις και αντε στο καλο και με υγεια. Το δικαιωμα δικαιωμα. Αυτο δεν αλλαζει. -
...τελικά είστε υπέρ ή κατά της κατάργησης του μαθήματος των θρησκευτικών?...
(...για να τσεκάρω με κάποια ποστ στο άλλο νήμα περί της εξέλιξης των ειδών κλπ, κλπ... )... -
ο ανθρωπος πανω απ ολα χρειαζεται την αληθεια.....
καποτε την διδαξε ο Χριστος και τον εκαναν θεο....
τα σημερινα βιβλια και μαθηματα των θρησκευτικων εχουν τοση σχεση με την πραγματικοτητα...οση η βιβλος του vasillis με την προϊστορια....
δεν καταφερομαι κατα του χριστιανισμου ...θα σας προτεινα απεναντιας να επισκεφθητε και κελια στο Αγ. Ορος...
με την προπαγανδα τα εχω... -
Ο χρήστης roman_k έγραψε:
Τι γράφει ο άνθρωπας πρωϊνιάτικα, 21Κ είσαι λιγάκι ρατσίστας , έτσι δεν είναι? Για πες μας, σε τόσες άλλες χώρες που οι άθεοι είναι η πλειοψηφία, που είναι οι ΣΦΑΓΕΣ, οι λεηλασίες και οι βιασμοί? Στην Τσεχία, στη Νορβηγία, στην Φινλανδία θα πρέπει να σφάζουν ο ένας τον άλλον καθημερινά και ασταμάτητα παίδες.Και η δική σου άποψη, έχει μέσα της τον ρατσισμό, όσο για τις χώρες που ανέφερες, μπορεί να μη σφάζονται με την έννοια που μας έσφαζαν στις αρχές του 90 οι Αλβανοί, ( μάλλον θα ήσουν παιδί και δεν θυμάσαι ) αλλά μην μας λες ότι είναι και Οσίες Μαρίες, δες τον Νορβηγό που έφαγε όσους δεν έχει φάει μόνος του κανένας Έλληνας για το τίποτα, δες και την παιδεραστία που ζεί βασιλεύει και γιγαντώνεται στην Κεντρική Ευρώπη, και μετά πες μου για τις αξίες που έχουν οι άθεοι σε εκείνη την περιοχή, γιατί αν νομίζεις ότι δεν παίζουν ρόλο οι αρχές που μεγάλωσαν όλα αυτά τα ανθρωποειδή είσαι μακράν νυχτωμένος.
Όμως εγώ δεν προέτρεψα κανέναν να πιστεύει ούτε έκανα κήρυγμα υπέρ, την γνώμη μου είπα γιατί έτσι μεγάλωσα ειδικά σε εκείνα τα χρόνια και δεν το απαρνιέμαι, αναγνωρίζω ότι χρειάζονται πολλές διορθώσεις, αλλά επί της αρχής συμφωνώ απόλυτα, και εσύ πήρες τα φώτα από την κοινωνία που εγώ πιστεύω πως πρέπει να είναι, τώρα έχεις και την επιλογή με καθαρό μυαλό να γίνεις ότι θέλεις, όμως γαλουχήθηκες με αρχές που ίσως τώρα δεν σου πολυαρέσουν, δεν μπορείς όμως να τις αποτινάξεις από πάνω σου ούτε με ένα νεύμα, ούτε με ένα τίναγμα στους ώμους σου, τώρα έχεις ήδη μέσα σου όπως είπα αρχές, τώρα προχώρα σε όποιο μονοπάτι θέλεις, μεγάλο παιδί είσαι, όσο για το ποιός είναι ρατσιστής και τι ακριβώς σημαίνει αυτό, και πως το εννοεί ο καθένας, άσε με να κρίνω εγώ τον εαυτό μου γιατί είναι πολύ πλατειά η έννοια που δίνεται στις μέρες μας στον ρατσισμό.
-
Ο χρήστης giannik1977 έγραψε:
Τοτε με τη λογικη σου ας μην βαφτιζουμε τα πιτσιρικια ενος κ δυο χρονων , ας τα αφηνουμε να πανε 20 χρονων να διαλεξουν μονα τους θρησκεια κ ονομα..Εδω ειναι η ριζα του προβληματος: οτι εσυ κ πολλοι αλλοι νομιζουν οτι η θρησκευτικη βαφτιση ειναι το ιδιο/ειναι απαραιτητη κ για την ονοματοδοσια. Το οποιο φυσικα ειναι αστειο. Ονομα πας κ δινεις στο παιδι σου με μια ληξιαρχικη πραξη, αυτο ελειπε να πρεπει ντε κ καλα να βαφτιστεις θρησκευτικα για να εχεις κ ονομα.
ναι, να ΜΗΝ βαφτιζουν τα παιδια οσον αφορα τη θρησκεια. Ακου εκει να με βαφτιζουν με το ζορι χριστιανο στα 1-2 ετη μου, χωρις να με ρωτησουν.
Οι ιεχωβάδες και οι μορμόνοι σε βαπτίζουν μόνο αν είσαι 18 και πάνω, και πρέπει να υπάρχουν κι άλλοι. Η λογική είναι ότι τότε είσαι ενήλικας και μπορείς να αποφασίζεις μόνος σου, άρα κάνεις συνειδητοποιημένη επιλογή. Το παράλογο είναι ότι μέχρι να ενηληκιωθείς έχεις φάει τόση πλύση εγκεφάλου και όλη σου η ζωή είναι αποκλειστικά 100% μέσα σε θρησκευόμενους ανθρώπους, που η πιθανότητα να πεις όχι, όντας σε μεγάλο βαθμό άβουλο ον, τείνει ασυμπτωτικά στο μηδέν.
Δεν ειναι καθολου παραλογο, ειπαμε να το παιζουμε ελευθεροι κ να αφηνουμε το ποιμνιο να αποφασιζει αλλα μη χανουμε κ πελατες...
...το να θέλουμε τώρα να καταργήσουμε μια πίστη 2000 ετών δεν είναι εύκολο και δεν είναι και πρέπον, γιατί η επόμενη μέρα θα είναι γεμάτη σύγχιση που ίσως μερίδα των Ελλήνων οδηγηθεί στην ανεξιθρησκεία...
δεν ειπε κανεις να καταργησεις τη θρησκεια, λεμε οτι ειναι απαραδεκτο κ ανεπιτρεπτο οτιδηποτε τη κανει υποχρεωτικη (την ακολουθια της ή την μαθηση για αυτη) οσο εισαι ανηλικος, αδυναμος να αποφασισεις μονος σου κλπ κλπ.
-
Απλα πραγματα. Δεν ειναι τυχαιο που οι νεοι των προοδευμενων και καλα χωρων ερχονται στην Ελλαδα να γευτουν την χαρα της ζωης. Ολοι ξερετε τη μιζερη ζωη (σε σχεση με εμας παντα) που κανουν στην Νορβηγια Ολλανδια κλ χωρες που αναφερθηκαν. Τα αποτελεσματα τα ξερουμε. Ο ελληνας μεσα στα κουσουρια του εχει και τη ζεστασια να σε καλεσει να σε αγαπησει και να σου δωσει την ψυχη του και την ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ακομα και να τον κοροιδεψεις. Το οτι εχουμε ξεφυγει με την νομιμοτητα ειναι αλλο θεμα.
Για μενα το προβλημα βρισκεται στην διοικηση της θρησκειας μας. Ενα που με ενοχλει ειναι η αποχη της απο τη σημερινη κριση. Οι ελληνες χρειαζονται λυσεις υλικες και πνευματικες . Η μονη ανεξαρτητη αρχη στη χωρα και μενει μονο στη παρακολουθηση των γεγονοτων.
Οποτε γιατι να μην μπαινει σε σκεψεις ο νεος οι γονεις και καθενας απο μας. Και αμφισβητησεις . -
Ο χρήστης coupeas έγραψε:
Πως ειναι δυνατον να λεμε οτι επιβαλλουμε οταν το 90% των ελληνων πιστευει στην Ορθοδοξια?
Κατ'αρχας, το ποσοι πραγματικα πιστευουν στην ορθοδοξια (κ οχι απλα δηλωνουν ΧΟ), ξανακοιτα το. Απο εκει κ περα, το προβλημα ειναι ακριβως αυτο: οτι στη συντριπτικη πλειοψηφια μας, υποχρεωνομασταν να μαθαινουμε για ΧΟ απο μικρα παιδια. Λογικο ειναι το 90% σημερα να λεει οτι ειναι ΧΟ.
Το σωστο ειναι να κανεις πραγματικο μαθημα περι θρησκειων, οπως εγραψα πιο πανω: να διδασκεσαι για ολες τις βασικες θρησκειες, επι ισοις οροις κ ποσοτητες, κ οταν εισαι ετοιμος να ασπαστεις καποια να το επιλεγεις μονος σου.
-
Επισης εγω αυτο που βλεπω στο πολλ ειναι οτι 74% συμφωνει απολυτα στον διαχωρισμο κρατους-εκκλησιας (που ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ οτι πρωτιστως σημαινει καταργησει μαθηματος θρησκευτικων απο τη κρατικη παιδεια), οποτε ή το φορουμ ειναι του ΣΥΡΙΖΑ, ή καποιοι απο εσας ειστε λαθος.
-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
Τοτε με τη λογικη σου ας μην βαφτιζουμε τα πιτσιρικια ενος κ δυο χρονων , ας τα αφηνουμε να πανε 20 χρονων να διαλεξουν μονα τους θρησκεια κ ονομα..
Εδω ειναι η ριζα του προβληματος: οτι εσυ κ πολλοι αλλοι νομιζουν οτι η θρησκευτικη βαφτιση ειναι το ιδιο/ειναι απαραιτητη κ για την ονοματοδοσια. Το οποιο φυσικα ειναι αστειο. Ονομα πας κ δινεις στο παιδι σου με μια ληξιαρχικη πραξη, αυτο ελειπε να πρεπει ντε κ καλα να βαφτιστεις θρησκευτικα για να εχεις κ ονομα.
ναι, να ΜΗΝ βαφτιζουν τα παιδια οσον αφορα τη θρησκεια. Ακου εκει να με βαφτιζουν με το ζορι χριστιανο στα 1-2 ετη μου, χωρις να με ρωτησουν.
Δηλαδή μας λες ότι δεν εμπιστεύεσαι την κρίση των γονιών σου αλλά και τον τρόπο με τον οποίο μεγάλωσαν-διαπαιδαγώγησαν τα παιδιά τους
-
Για να γινει σωστη η επιλογη ομως θα πρεπει να καταργησουμε τη βαφτιση . Για να μιλαμε για πραγματικη επιλογη και οχι αναζητηση ευθυνων. Δεν μπορει να γινει αυτο ομως και ξερεις γιατι.Οχι φιλε μου. Για μενα εχεις δικαιωμα να αρνηθεις να πιστευεις και τωρα. Μαθαινεις και τα αλλα Δογματα και θρησκειες και χωρις το 50-50.
Διαχωρισμος της εκκλησιας δε σημαινει καταργηση των θρησκευτικων. Ελεος δηλ. -
Ο χρήστης dimik έγραψε:
Δηλαδή μας λες ότι δεν εμπιστεύεσαι την κρίση των γονιών σου αλλά και τον τρόπο με τον οποίο μεγάλωσαν-διαπαιδαγώγησαν τα παιδιά τους
Πλακα μου κανεις ε? Κατ'αρχας, μου μιλας για 'την κριση (κ αποφαση) των γονιων μου' για κατι που ειναι απολυτως προσωπικο. Με ρωτησε κανεις αν θελω να βαφτιστω κ τι? Οχι.
Μου λες να εμπιστευτω τη κριση των γονιων μου. Δηλαδη να πω 'ε αφου αυτοι εκριναν οτι ΠΡΕΠΕΙ να ειμαι ΧΟ κ μου το φορεσαν καπελο στα 2 ετη μου, τοτε κατι θα ηξεραν ας το δεχτω'. Παλι πλακα μου κανεις. Το θεμα δεν ειναι αν η κριση τους ηταν σωστη ή οχι, το θεμα ειναι οτι δεν θα επρεπε ποτε να κανουν αυτη την επιλογη για μενα.
2ον, συνδεεις τον τροπο που με μεγαλωσαν κ διαπεδαγωγησαν με τη (συγκεκριμενη ή οχι) θρησκεια = μονο αν ειναι ΧΟ μεγαλωνουν καλα παιδια, αλλιως θα βγουν σκαρτα? Για κατουρηστε κ λιγο εσεις οι ΧΟ...
Για να γινει σωστη η επιλογη ομως θα πρεπει να καταργησουμε τη βαφτιση . Για να μιλαμε για πραγματικη επιλογη και οχι αναζητηση ευθυνων.
Ακριβως αυτο λεω. Να μη βαφτιζει κανεις τα παιδια του (σε καμμια θρησκεια, οχι ΧΟ μονο) γιατι κανεις δεν τα ρωτησε αν θελουν.
Δεν μπορει να γινει αυτο ομως και ξερεις γιατι.Οχι φιλε μου.
Οχι, δεν ξερω γιατι δεν μπορει να γινει αυτο. Κ δεν ξερω γιατι μια χαρα μπορει να γινει.
Διαχωρισμος της εκκλησιας δε σημαινει καταργηση των θρησκευτικων. Ελεος δηλ.
Σαφεστατα κ σημαινει ΚΑΙ αυτο. Πως μπορεις να διαχωρισεις την εκκλησια απο το κρατος οταν επι 12ετια στη ΚΡΑΤΙΚΗ εκπαιδευση κατηχεισαι σε μια θρησκεια/διδασκεσαι υπερ μιας θρησκειας, κ μαλιστα δινεις κ εξετασεις στο μαθημα αυτο για το αν τα εμαθες καλα?
-
Ο χρήστης 21 Quadra έγραψε:
Και η δική σου άποψη, έχει μέσα της τον ρατσισμό, όσο για τις χώρες που ανέφερες, μπορεί να μη σφάζονται με την έννοια που μας έσφαζαν στις αρχές του 90 οι Αλβανοί, ( μάλλον θα ήσουν παιδί και δεν θυμάσαι ) αλλά μην μας λες ότι είναι και Οσίες Μαρίες, δες τον Νορβηγό που έφαγε όσους δεν έχει φάει μόνος του κανένας Έλληνας για το τίποτα, δες και την παιδεραστία που ζεί βασιλεύει και γιγαντώνεται στην Κεντρική Ευρώπη, και μετά πες μου για τις αξίες που έχουν οι άθεοι σε εκείνη την περιοχή, γιατί αν νομίζεις ότι δεν παίζουν ρόλο οι αρχές που μεγάλωσαν όλα αυτά τα ανθρωποειδή είσαι μακράν νυχτωμένος.Nαι ενώ εμείς οι Έλληνες Χριστιανοί Ορθόδοξοι που κλειδώνουμε τα παιδιά μας στο υπόγειο και τα βιάζουμε επί 13 χρόνια ή σφάζουμε τους γονείς μας, τους διαμελίζουμε και κρατάμε τα μυαλά τους στο ψυγείο για να τα φάμε, είμαστε καλύτεροι.
-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
Πλακα μου κανεις ε? Κατ'αρχας, μου μιλας για 'την κριση (κ αποφαση) των γονιων μου' για κατι που ειναι απολυτως προσωπικο. Με ρωτησε κανεις αν θελω να βαφτιστω κ τι? Οχι.
Μου λες να εμπιστευτω τη κριση των γονιων μου. Δηλαδη να πω 'ε αφου αυτοι εκριναν οτι ΠΡΕΠΕΙ να ειμαι ΧΟ κ μου το φορεσαν καπελο στα 2 ετη μου, τοτε κατι θα ηξεραν ας το δεχτω'. Παλι πλακα μου κανεις. Το θεμα δεν ειναι αν η κριση τους ηταν σωστη ή οχι, το θεμα ειναι οτι δεν θα επρεπε ποτε να κανουν αυτη την επιλογη για μενα.
2ον, συνδεεις τον τροπο που με μεγαλωσαν κ διαπεδαγωγησαν με τη (συγκεκριμενη ή οχι) θρησκεια = μονο αν ειναι ΧΟ μεγαλωνουν καλα παιδια, αλλιως θα βγουν σκαρτα? Για κατουρηστε κ λιγο εσεις οι ΧΟ...
Εσύ τα βάζεις με τους γονείς σου και τις αποφάσεις τους, όχι εγώ, οπότε το είναι 'απολύτως προσωπικό' περισεύει μιας και μας τα παραθέτεις δημοσίως.
Τότε δεν σε ρώτησε κανείς γιατί έτσι έκριναν, όπως και για πολλά άλλα πράγματα, αν διαφωνείς τώρα που είσαι ενήλικας μπορείς να αλλάξεις. Από την στιγμή όμως που δεν έχεις σχέση με την θρησκεία τότε μια θρησκευτική τελετή που έγινε όταν ήσουν βρέφος δεν έχει καμία απολύτως σημασία για σένα. Προς τί όλος αυτός ο ντόρος λοιπόν? Να μας δείξεις ότι είσαι επαναστάτης ή δημοκρατικός και πιστεύεις στην ελευθερία επιλογών των βρεφών?για το 2ο σκέλος, πραγματικά δεν ξέρω από που το συμπέρανες, το μόνο που είπα είναι ότι οι επιλογές των γονιών μας ειδικά σε θέματα θρησκείας δεν θα πρέπει να μας προβληματίζουν από την στιγμή που είμαστε άθρησκοι, γιατί πολύ απλά δεν έχουν κανένα νόημα για μας. Αν εναντιώνεσαι τόσο φανατικά με μια επιλογή των γονιών σου είναι σαν να τους βγάζεις σκάρτους σαν γονείς και φυσικά ανάλογα σκάρτο το εαυτό σου που μεγάλωσε με βάση αποφάσεις των γονιών σου. Και όλα αυτά ασχέτως συγκεκριμένης θρησκείας ή ακόμα καλύτερα θρησκείας γενικότερα.
Η ουσία είναι ότι οι γονείς σου αποφάσισαν κάτι τότε, να σε βαφτίσουν ΧΟ, αν δεν σου αρέσει τώρα που μεγάλωσες βαφτίζεσαι ΑΜ (αδελφός μουσουλμάνος)-βουδιστής-σατανιστής ότι τέλοσπάντων θέλεις, που είναι το κακό?
Περί εκκλησίας [#3]