-
τι εχει γραφτει στη δηλωση του?
-
Την ώρα που ειπε δεν υπογράφω τίποτε επρεπε να καλέσεις την τροχαία . Οι οδική της ασφαλιστικής σου τι ειπε, συνήθως ειναι εκπαιδευμένοι και μπορούν να το χειριστούν
Sent from my iPad using Tapatalk
-
ΣΕ μια γερη που ειχα πριν χρονια, ο υπαιτιος οδηγος (ο αλλος) παραδεχτηκε στον τοπο του ατυχηματος οτι εφταιγε, εγω ειχα ηδη καλεση την τροχαια -παλι καλα-
μετα μερικες μερες χωρις να εχει κανει δηλωση ο υπαιτιος στην ασφαλιστικη, εχοντας εγω το τηλ του παιρνω...βγαινει στη γραμμη μαλλον η μητερα του και μου λεει ΑΝΤΕ ΡΕ *&%&(&^ ΔΕΝ ΘΑ ΚΑΝΩ ΤΙΠΟΤΑ....χωρις να πω τιποτε αλλο απλα της ανεφερα οτι υπαρχει εκθεση στην τροχαια και τα υπολοιπα ειναι τριχες.την επομενη μερα με πηραν απο την ασφαλιστικη μου οτι ολα καλα.
παντα εκθεση της τροχαιας οταν υπαρχουν ζημιες.
-
Ρε φιλε οχι στην τροχαια; Και αν ειναι οπως ειπε ο συμφορουμιτης παραπανω μεθυσμενος, μπορει να εχει τπτ τραβαλα και να φοβηθει και να δεχθει την υπαιτιοτητα του αμεσως με το που θα ακουγε για τροχαια. Ασε που θα ετρωγε και ενα τσεκ που ηταν στον αντιθετο ρευμα με την μουρη. Μην κανεις τετοια αλλη φορα και ετοιμασου για να τον σκισεις στο δικαστηριο.
-
Προσωπική εμπειρία:
Ταξί με βρίσκει στη δεξιά μεριά σε διασταύρωση (δεν έχει νόημα να κουράσω με λεπτομέρειες). Η ασφαλιστική μου και η ασφαλιστική του ταξιτζή με βάση κάποιους πίνακες (!!!) που δείχνουν όλους τους πιθανούς τρόπους συγκρούσεων, χωρίς καν να με πάρουν τηλέφωνο να τους πω τι έγινε, με ρίχνουν το φταίξιμο σε εμένα. Κάνω χρήση της νομικής κάλυψης, πάμε στα δικαστήρια και δικαιώνομαι.Συμπέρασμα:
Μη φοβηθείς να πας δικαστικά. -
Σε υλικές ζημιές ΔΕΝ έρχεται τροχαία ή αν έρθει δεν κάνει έλεγχο και ΔΕΝ βγάζει πόρισμα, όπως όταν υπάρχει τραυματισμός!
Αυτό που γίνεται είναι καταγραφή των στοιχείων των εμπλεκομένων οδηγών και αυτοκινήτων, τυχόν σήμανσης και των ΔΗΛΩΣΕΩΝ των εμπλεκομένων για την πορεία τους και τις συνθήκες, όπως οι οδηγοί τα υπαγορεύουν.
Στη συνέχεια υπογράφεται από το όργανο και τους οδηγούς το δελτίο συμβάντων και that's it!
Η χρήση του χαρτιού αυτού για το οποίο μπορεί κανεις να περιμένει και ώρες μέχρι να έρθει αστυνομία, είναι αποδεικτικό του ότι έγινε σύγκρουση και για να καταγράψει τις πρώτες δηλώσεις των οδηγών ώστε μετά να μην μπορούν να ισχυριστούν άλλα!
Στο τσακίρ κέφι να δώσει και η αστυνομία και καμία κλήση αν δεν έχεις δίπλωμα μαζί κλπ ....
Αμφότερα καλύπτονται από τις αντίστοιχες δηλώσεις στις φροντίδες ατυχήματος των ασφαλιστικών,που έρχονται σαφώς πιο γρήγορα και βγάζουν και φωτό!
Τα παραπάνω τα αναφέρω έχοντας σχετική γνώση ως δικηγόρος συνεργαζόμενος με τμημα Νομικής Προστασίας γνωστής ασφάλειας! -
Ο χρήστης bouranitis έγραψε:
Προσωπική εμπειρία:
Ταξί με βρίσκει στη δεξιά μεριά σε διασταύρωση (δεν έχει νόημα να κουράσω με λεπτομέρειες). Η ασφαλιστική μου και η ασφαλιστική του ταξιτζή με βάση κάποιους πίνακες (!!!) που δείχνουν όλους τους πιθανούς τρόπους συγκρούσεων, χωρίς καν να με πάρουν τηλέφωνο να τους πω τι έγινε, με ρίχνουν το φταίξιμο σε εμένα. Κάνω χρήση της νομικής κάλυψης, πάμε στα δικαστήρια και δικαιώνομαι.Συμπέρασμα:
Μη φοβηθείς να πας δικαστικά.να συμπληρώσω:
αρκεί να έχεις νομική κάλυψη στο ασφαλιστήριο σου και δεν χρειαστεί να πληρώσεις δικηγόρο. -
Ο χρήστης iceman7 έγραψε:
Σε υλικές ζημιές ΔΕΝ έρχεται τροχαία ή αν έρθει δεν κάνει έλεγχο και ΔΕΝ βγάζει πόρισμα, όπως όταν υπάρχει τραυματισμός!
Αυτό που γίνεται είναι καταγραφή των στοιχείων των εμπλεκομένων οδηγών και αυτοκινήτων, τυχόν σήμανσης και των ΔΗΛΩΣΕΩΝ των εμπλεκομένων για την πορεία τους και τις συνθήκες, όπως οι οδηγοί τα υπαγορεύουν.
Στη συνέχεια υπογράφεται από το όργανο και τους οδηγούς το δελτίο συμβάντων και that's it!
Η χρήση του χαρτιού αυτού για το οποίο μπορεί κανεις να περιμένει και ώρες μέχρι να έρθει αστυνομία, είναι αποδεικτικό του ότι έγινε σύγκρουση και για να καταγράψει τις πρώτες δηλώσεις των οδηγών ώστε μετά να μην μπορούν να ισχυριστούν άλλα!
Στο τσακίρ κέφι να δώσει και η αστυνομία και καμία κλήση αν δεν έχεις δίπλωμα μαζί κλπ ....
Αμφότερα καλύπτονται από τις αντίστοιχες δηλώσεις στις φροντίδες ατυχήματος των ασφαλιστικών,που έρχονται σαφώς πιο γρήγορα και βγάζουν και φωτό!
Τα παραπάνω τα αναφέρω έχοντας σχετική γνώση ως δικηγόρος συνεργαζόμενος με τμημα Νομικής Προστασίας γνωστής ασφάλειας!Και διπλωμα να μην εχει δεν ειναι μια 100αρου; Τουλαχιστον να την φαει να μαθει να κανει και τον παρανομο και τον μαγκα. Μου ειναι αντιθετο ρευμα, κανει οπισθεν ενω απαγορευεται και το παιζει και θυμα.
-
Παιδιά ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας. Θα απαντήσω σε μερικά απο τα σχόλιά σας:
α) ο οδηγός δεν ήταν μεθυσμένος, ήταν απλά πολύ απρόσεκτος. Έλεγε συνέχεια να φέρω 'αν θέλω' αστυνομία, κι έλεγα να το λύσουμε φιλικά. Είχε δίπλωμα, και το όχημα ήταν ασφαλισμένο -αφού ήρθε και ο ασφαλιστής μια που ήταν συγχωριανός και του έλεγε να κάνει φιλική δήλωση και αυτός έλεγε όχι..- Αλλά ήταν όμως τρελάρας.. Απο αυτούς που ξέρουν τα πάντα και έχουν πάντα δίκιο, αφού πρόσβαλε και τον ασφαλιστή του, και το παιδί που ήρθε για το συμβάν.
β) Με βάση το απο πάνω, το παιδί που ήρθε να καταγράψει το συμβάν δε μπορούσε να βγάλει άκρη, ή να τον κάνει καλά. Με το ζόρι κατάφερε να συντάξει την περιγραφή που υποστήριζε ο άλλος. (ήρθε ένας και για τις δύο εταιρίες μαζί)
γ) Παρόλο που στη δήλωση έγραψε τα δικά του (το συμβάν αλλά χωρίς οτί έκανε όπισθεν, άρα έπεσα πάνω του) και οτι έφταιγα εγώ, στο τέλος ΔΕΝ υπέγραψε! λέει δεν υπογράφει αν δε του πουν ποιος φταίει πρώτα...... κάτι είχε λασκάρει, το παιδί της φροντίδας τα'χε παίξει.
Η αστυνομία θεωρούσα οτί δεν αξίζει να έρθει για τόσο μικρή ζημιά, μία ώρα μακριά απο τη πόλη, και ενώ περιμέναμε ήδη 2 ώρες την φροντίδα. Σύμφωνα και με το παιδί της φροντίδας που ρώτησα, δε θα βοηθούσε κάπου πέρα απο το να 'καταγράψει το περιστατικό' και να είναι ένα παραπάνω στοιχείο σε τυχόν δικαστήριο, (που δε φανταζόμουν να φτάσουμε) εφόσον δεν ήταν ανασφάλιστος ή δεν υπήρχαν σωματικές βλάβες κτλ. Δε θα έβγαζε πόρισμα που λέει και ένας φίλος απο πάνω.
Τελικά απ'ολα αυτά, κρίνω οτί έπρεπε να εκμεταλλευτώ την παρανομία του οτί ήταν στο άλλο ρεύμα με όπισθεν, μέσω αστυνομίας ίσως που θα του τα έψελνε κανονικά. Ωστόσο αυτό γράφεται και στη δήλωση μου αλλά και φαίνεται και στις φωτογραφίες -επέμενε να πάρουμε 'πόζες τρακαρίσματος' για τις φωτογραφίες, κάτι που τελικά με βοηθάει-. Αν δε βρεθεί λύση θα το πάω δικαστικά, αλλά φοβάμαι μη βγάλει το δικαστήριο 'συνυπαιτιότητα' σαν εύκολη λύση και μοιραστούμε και τα έξοδα δικαστηρίου και πάω στα ίδια μιας και έχω μόνο ποινική νομική κάλυψη (αν φταίω κτλ).
-
Μαλλον δεν ξερει πως στο δικαστηριο θα πληρωσει και δικαστικα και τον δικηγορο σου και απο την τσεπη του. Δεν στεκει οτι επεσες πανω του. Αν επεφτες πανω του επρεπε η μουρη σου να ειναι στον πισω του προφυλακτηρα. Εσυ ειχες περασει κατα τα 3/4. Πως γινεται να περασες αλλα να επεσες πανω του; Αυτος παει να πατησει στο οτι ηταν σταματημενος. Αν ειναι σταματημενος και τον τρακαρεις, ακομη και παρανομα να ειναι παρκαρισμενος - σταματημενος τον πληρωνεις. Ομως σου εγραψα παραπανω πως δεν προκυπτει απο τις θεσεις των οχηματων πως τον τρακαρες. Θα σου πει και ο δικηγορος. Πρεπει να πας σε εναν δικηγορο.
-
Τίποτα δεν θα πληρώσει ο ίδιος. Οι ασφάλειες πληρώνουν και μην προσωποποιείτε τα πραγματα. Αντίδικοι ειναι οι ασφαλιστικές ....
Όσον αφορά τα δικαστικά έξοδα, η αγωγή σε ειρηνοδικείο με μια τουλαχιστον κοινοποίηση (στην ασφαλεια) και αγωγόσήμο αναλόγως του ποσού πάει γύρω στα 350 ευρώ ... Απο αυτα ακομα και αν κερδίσεις σπάνια να σου επιδικάσει εστω τα 200
Γι αυτο να έχετε ολοι νομική προστασία στα συμβόλαια σας.
Ο φίλος μας εδω μας δεν τον συμφέρει να πάει δικαστικώς γιατι μαζί με την επισκευή θα του πάει κανα χιλιάρικο η όλη ζημιά και θα τα παρει σε δυο χρονια και όχι και ολα.... -
Τίποτα δεν θα πληρώσει ο ίδιος. Οι ασφάλειες πληρώνουν και μην προσωποποιείτε τα πραγματα. Αντίδικοι ειναι οι ασφαλιστικές ....
Όσον αφορά τα δικαστικά έξοδα, η αγωγή σε ειρηνοδικείο με μια τουλαχιστον κοινοποίηση (στην ασφαλεια) και αγωγόσήμο αναλόγως του ποσού πάει γύρω στα 350 ευρώ ... Απο αυτα ακομα και αν κερδίσεις σπάνια να σου επιδικάσει εστω τα 200
Γι αυτο να έχετε ολοι νομική προστασία στα συμβόλαια σας.
Ο φίλος μας εδω μας δεν τον συμφέρει να πάει δικαστικώς γιατι μαζί με την επισκευή θα του πάει κανα χιλιάρικο η όλη ζημιά και θα τα παρει σε δυο χρονια και όχι και ολα....Αν αρνηθει ο αλλος η ασφαλιστικη του δεν σε πληρωνει και τον πας στα δικαστιρια ice. Αν ειχε νομικη προστασια η ασφαλιστικη θα το πηγαινε στο δικαστηριο. Εμενα με τρακαραν απο πισω. Ο αλλος ειπε nooooo. Η ασφαλιστικη του ειπε και εκεινη λογω του πελατη της no. Φορτωσα τα τιμολογια και τον εκανα να με παρακαλαει οταν ειδε τον λογαριασμο που θα επιδικαζοταν. Τα πηρα με ενα 10% μειον. Απο το δικαστηριο. Αφου ηθελε noooo. No και εγω. Εκανα 2μιση χρονια να τα παρω.
-
Ναι βρε δικαστικά θα τα πάρεις αλλά και πάλι την απόφαση η ασφαλιστική του θα την πληρώσει. Ο υπαίτιος δεχθεί ή όχι ευθύνη δεν πληρώνει απο την τσέπη του τίποτα εκτός αν η ασφαλιστική του βρει παραθυράκι να μην τον καλύψει (έλλειψη διπλώματος, αδήλωτος οφηγκς, μέθη κλπ)
-
Ναι βρε δικαστικά θα τα πάρεις αλλά και πάλι την απόφαση η ασφαλιστική του θα την πληρώσει. Ο υπαίτιος δεχθεί ή όχι ευθύνη δεν πληρώνει απο την τσέπη του τίποτα εκτός αν η ασφαλιστική του βρει παραθυράκι να μην τον καλύψει (έλλειψη διπλώματος, αδήλωτος οφηγκς, μέθη κλπ)Ναι σωστα η αφαλιστικη πληρωνει. Εκτος αν συντρεχουν τα παραπανω που ειπες ice. Εγω οταν με τρακαραν δεν ειχα νομικη καλυψη. Αντιδικοι ειμασταν εγω και εκεινος.
-
Πρακτικά αντίδικος ήσουν εσύ εναντίον της ασφαλιστικής σου!
Και νομική προστασία να εχεις πάλι ο ιδιοκτήτης του ζημιωθέντος οχήματος ασκεί την αγωγή κατά των υπαιτίων (αν θέλει) και της ασφαλιστικής τους εταιρείας.
Ακομα και στις περιπτωσεις που η ασφαλιστικη του υπαιτίου δεν τους καλύπτει για τους λόγους που ανέφερα, εσένα που ζημιώθηκες θα σε καλύψει, αλλά θα στραφεί μετά κατά του πελάτη της και θα τα διεκδικήσει από αυτόν -
Και νομική προστασία να εχεις πάλι ο ιδιοκτήτης του ζημιωθέντος οχήματος ασκεί την αγωγή κατά των υπαιτίων (αν θέλει) και της ασφαλιστικής τους εταιρείας.
Ακομα και στις περιπτωσεις που η ασφαλιστικη του υπαιτίου δεν τους καλύπτει για τους λόγους που ανέφερα, εσένα που ζημιώθηκες θα σε καλύψει, αλλά θα στραφεί μετά κατά του πελάτη της και θα τα διεκδικήσει από αυτόνΔλδ ice αν ο αλλος ειναι μεθυσμενος, εμενα θα με πληρωσει η ασφαλιστικη του και μετα θα τα διεκδικησει απο τον πελατης της; Μου φαινεται δεν πληρωνει η ασφαλιστικη και κυνηγας το ιδιοκτητη. Με το ανασφαλιστο οχημα ποιος σε καλυπτει αν δεν εχεις κανει ασφαλεια και απο ανασφαλιστο; Το επικουρικο ταμειο;
-
Ο χρήστης Sbr έγραψε:
Δλδ ice αν ο αλλος ειναι μεθυσμενος, εμενα θα με πληρωσει η ασφαλιστικη του και μετα θα τα διεκδικησει απο τον πελατης της; Μου φαινεται δεν πληρωνει η ασφαλιστικη και κυνηγας το ιδιοκτητη.Ναι φίλε ακριβώς έτσι είναι! Σε πληρώνει η ασφαλιστική του ζημιογόνου και μετά τον κηνυγάει. Πρακτικά για να μην χάνει χρόνο όσο εκκρεμει η δική σου αγωγή ασκεί και αυτή μία κατά του πελάτη της, που συνεκδικάζονται, ώστε ό,τι τυχόν υποχρεωθει να σου καταβάλλει να μπορεί με την ίδια απόφαση να τα ζητήσει και από τον πελάτη της. Η μέθη είναι ο προφανέστερος λόγος να μην σε καλύψει η ασφάλεια, αλλά πολλές και ειδικά οι ξένες ή η ετοιμοθάνατες είναι αυστηρές και σε κυνηγάνε για δίπλωμα, οφηγό κάτω από 23 αν δεν τον έχεις δηλώσει, υπέρβαρο στα φορτηγά κλπ)
Με το ανασφαλιστο οχημα ποιος σε καλυπτει αν δεν εχεις κανει ασφαλεια και απο ανασφαλιστο; Το επικουρικο ταμειο;
Το Επικουρικό! Καλύτερα να μην σου τύχει γιατί είναι ΠΟΛΥ χρονοβόρο!
Πέρα της εξωδικαστικής διαδικασίας που πρέπει να κάνεις ακόμα και να κερδίσεις μέχρι την πληωμή μπορεί να περάσουν και 3 χρονια!!! Να φανταστείς έχω δώσει από πέρυσι αρχές Σεπτέμβρη μία και ακόμα δεν μου έχουν ορίσει ημερομηνια πληρωμής... Ηδη οι ημερομηνίες πληρωμής πάνε για του χρόνου τέτοια εποχή -
Σε ευχαριστώ ice για τις ασφαλιστικες σου πληροφοριες. Καλο κουραγιο με το ελληνικο δημοσιο...
-
@ SMARTYN89
οπως καταλαβαινεις εχεις δικαστηριο μπροστα σου, οπου ο καθενας θα ισχυριστει τα δικα του και θα αποφασισει ο δικαστης. Αυτος, ετσι οπως περιγραφεις το ατυχημα, μπορει πολυ ευκολα πχ να ισχυριστει οτι ηταν μπροστα σου και στην ιδια λωριδα, οτι πεταχτηκε κατι απο δεξια (απο εκτος δρομου, κανα ζωο πχ), αυτος το εκοψε αριστερα και φρεναρε και εσυ πηγες και εσκασες πισω του και στο πλαι του.
Ο χρήστης Sbr έγραψε:
Ακομα και στις περιπτωσεις που η ασφαλιστικη του υπαιτίου δεν τους καλύπτει για τους λόγους που ανέφερα, εσένα που ζημιώθηκες θα σε καλύψει, αλλά θα στραφεί μετά κατά του πελάτη της και θα τα διεκδικήσει από αυτόνΔλδ ice αν ο αλλος ειναι μεθυσμενος, εμενα θα με πληρωσει η ασφαλιστικη του και μετα θα τα διεκδικησει απο τον πελατης της; Μου φαινεται δεν πληρωνει η ασφαλιστικη και κυνηγας το ιδιοκτητη. Με το ανασφαλιστο οχημα ποιος σε καλυπτει αν δεν εχεις κανει ασφαλεια και απο ανασφαλιστο; Το επικουρικο ταμειο;
σε περιπτωση μεθυσμενου, ΠΑΝΤΑ (και βασει νομου τωρα πια, αν οχι απο πολυ παλια) η ασφαλιστικη του σε αποζημιωνει υποχρεωτικα (αν τελικα φταιει εκεινος. γιατι το 'μεθυσμενος' δεν σημαινει υποχρεωτικα ευθυνη) και αν θελει κυνηγαει το πελατη της.
-
Επρεπε να τα βρείτε , γιαυτό πληρώνουμε τις ασφαλειες.Αφου αυτός δεν επαθε τιποτα έπρεπε να σου κανει δηλωση ότι εφταιγε για να το φτιάξεις τζαμπα κι εσύ. Δεν θα επιβαρυνότανε κανένας , ούτε θα ανεβαινε η ασφαλειά του. Να το ξέρεις για την επόμενη φορά.
-
Καλησπερα σε ολους. Θα ηθελα να ρωτησω κι εγω για την περιπτωση μου. Ειμαι σε κεντρικο δρομο μονης κατευθηνσης με λωριδα στην μεση (στον δρομο χωρανε 2 αυτοκινητα) ,παρκαρισμενος αριστερα και ταυτοχρονα καθως ξεπαρκαρω ειναι ενα μηχανακι απο πισω και ξεπαρκαρει κι αυτο. Το αποτελεσμα να βρει δεξια μου (δεξια μπροστινη πορτα) και να πεσει κατω τραυματιζοντας το ποδι του. Ποιος φταιει ?
ΑΤΥΧΗΜΑ-ΥΠΑΙΤΙΟΤΗΤΑ-ΣΥΝΥΠΑΙΤΙΟΤΗΤΑ.