-
Καλησπέρα σας!
Και καλώς σας βρήκα!Τον Νοεμβριο του 2007 αγοράσαμε το Ford mondeo 1,6 σε χρώμα πρασινοασημι... κάτι τέτοιο τέλος πάντων.
Τον Δεκ του 2009 μας το έκλεψαν κάτω απ'το σπίτι μας...Τώρα λοιπόν σκεφτόμαστε να το αγοράσουμε και πάλι!
Εχουμε και 2 πιτσιρικάκια (2 & 4 ετών) και θεωρούμε ότι είναι ό,τι καλύτερο για οικογενειακό αυτοκίνητο.Στο θέμα μας τώρα:
Εγώ επιμένω να το πάρουμε λευκό αυτή τη φορά με φιμέ τζάμια...
Οπου το έχω πει με κοιτούν σαν ούφο...Ποια η γνώμη σας?
Πιστεύετε ότι ταιριάζει στο συγκεκριμένο αυτοκίνητο το λευκό χρώμα?
ή μήπως... περι ορέξεως κολοκυθόπιτα?Επίσης τώρα υπάρχει 1,6 με 125 άλογα αν θυμάμαι καλά.
Αμεσα όμως θα βγει το τουρμπάτο 1,6 με 160 άλογα...
Η διαφορά του (επίσης αν δεν κάνω λάθος) είναι περίπου 2500€.
Τι λέτε? Να τα διαθέσουμε ή θα έχουμε πολύ μεγαλύτερη κατανάλωση βενζίνης?
Δεν είχαμε ποτέ τούρμπο και δεν έχω ιδέα τι γίνεται...Τέλος κάθε άποψη, πληροφορία, εμπειρία από Mondeo θα ήθελα να την ακούσω!
Σας ευχαριστω!
-
Καλησπέρα σας!
Και καλώς σας βρήκα!Τον Νοεμβριο του 2007 αγοράσαμε το Ford mondeo 1,6 σε χρώμα πρασινοασημι... κάτι τέτοιο τέλος πάντων.
Τον Δεκ του 2009 μας το έκλεψαν κάτω απ'το σπίτι μας...Τώρα λοιπόν σκεφτόμαστε να το αγοράσουμε και πάλι!
Εχουμε και 2 πιτσιρικάκια (2 & 4 ετών) και θεωρούμε ότι είναι ό,τι καλύτερο για οικογενειακό αυτοκίνητο.Στο θέμα μας τώρα:
ή μήπως... περι ορέξεως κολοκυθόπιτα?Επίσης τώρα υπάρχει 1,6 με 125 άλογα αν θυμάμαι καλά.
Δεν είχαμε ποτέ τούρμπο και δεν έχω ιδέα τι γίνεται...Τέλος κάθε άποψη, πληροφορία, εμπειρία από Mondeo θα ήθελα να την ακούσω!
Σας ευχαριστω!
-
Καλησπέρα σας!
Σας ευχαριστω!
-
Θα προτεινα να περιμενεις να βγει το facelift και μετα να κανετε τις κινησεις σας.. Σιγουρα με turbo διοτι ενα τοσο μεγαλο αμαξωμα με τοσο πολυ βαρος, υπερνικαει τον 1,6 με τα 125 αλογα. Το θεμα ειναι ομως ποτε θα ερθει το καινουργιο γιατι σε καποιες αγορες εχει ηδη ξεκινησει να διατιθεται.. Το θεμα με την καταναλωση ειναι απλο: αν δεν πατας τερμα το γκαζι και εκμεταλευεσαι σωστα το κιβωτιο, θα πετυχαινεις χαμηλες καταναλωσεις..
-
Σιγουρα να περιμενετε για την τουρμπατη εκδοση.Με τα κιλα που παει το mondeo θελει παραπανω ροπες και φυσικα θα καιει κατα τη γνωμη μου μισο λιτρο παραπανω απο οτι καιει η ατμοσφαιρικη.Τωρα για το χρωμα φυσικα και βγαινει με φιμε και σε ασπρο το mondeo.Μαλλον δε θα αρεσει στον αντρα σου!
-
Σε thunder gray είχες το παλιό; Ωραίο χρώμα το ίδιο εχει και το Mondeo του πατέρα μου.
Το χρώμα είναι προσωπικό θέμα πάρε ότι σου αρέσει
Τώρα όσον αφορά τον κινητήρα θα σου έλεγα να περιμένεις αν μπορείς για τον ecoboost. Ο απλός 1.6 σίγουρα δεν είναι αρκετός για το Mondeo και οι 2.0 και 2.5Τ έχουν υπερβολικά πολλά τέλη.
Και σχετικά με την κατανάλωση βενζίνης ίσως έχεις και λιγότερη σε κάποιες περιπτώσεις με τον 1.6Τ απ' ότι είχες με τον 1.6. -
ο ecoboost μπαινει ηδη στο c max πιστευω δεν θα αργισει να μπει και στο μοντεο
-
Καλά για το 2.0 ή το 2.5 δεν το συζητάμε καθόλου.
Ειναι μεγαλύτερο το κόστος και στην συντήρηση μετά (τέλη κλπ). Δεν υπάρχει λόγος!
Εδω με το προηγούμενο που είχαμε 1.6 125 ήμασταν πολύ ευχαριστημένοι αν και στην αρχή φοβόμασταν ότι θα σερνόταν λόγω βάρους. Τελικά όμως μείναμε ικανοποιημένοι. Εξ άλλου με τα παιδιά πια δεν τρέχουμε όπως πριν. Ήταν άνετο και ταξιδιάρικο αυτοκίνητο.
Απλά τώρα κόλλησε ο άντρας μου με το τούρμπο...
Τελος πάντων... Μάλλον αυτό θα πάρουμε... να περάσει το δικό του.
Αλλά πείτε μου ρε παιδιά... να επιμείνω να περάσει και το δικό μου στο χρώμα? ΛΕΥΚΟ!!!! Ή λετε να μουτζώνομαι μετά? Το είδα στο internet και μου άρεσε... Ο άντρας μου είναι 50-50... αλλά φίλοι και γνωστοί γελάνε...aggelosf ναι το thunder gray είχαμε.
Focusman91 τώρα πλέον νομίζω ότι τα mondeo που παραγγελνονται είναι με facelift. Πριν 1 μήνα περίπου είχαν βγάλει μία special edition με ομολογουμένως πολύ δελεαστική τιμή αλλά σε ότι είχε μείνει. (Και ΔΕΝ υπήρχε κανένα ΛΕΥΚΟ... )
-
Γιατί τί περίεργο έχει το λευκό. Ίσα ίσα είναι και της μόδας τελευταία
-
+turbo .... τώρα το λευκό, το κάνει να δείχνει ακόμα μεγαλύτερο .... από το πόσο τεράστιο πραγματικά είναι.
-
Ο χρήστης johnkyr έγραψε:
+turbo .... τώρα το λευκό, το κάνει να δείχνει ακόμα μεγαλύτερο .... από το πόσο τεράστιο πραγματικά είναι.Τώρα αυτό το λες για καλό ή όχι? Πράγματι είναι μεγάλο αυτοκίνητο αλλά γιατί να μην φαίνεται ακόμα μεγαλύτερο...?
-
Ο χρήστης umaga έγραψε:
ο ecoboost μπαινει ηδη στο c max πιστευω δεν θα αργισει να μπει και στο μοντεοναι στο γερμανικό site απ 'ότι βλέπω υπάρχει ήδη και το Mondeo με τον 1.6Τ επομένως πολύ σύντομα θα υπάρχει και εδώ.
-
Το λευκο ειναι πολυ ωραιο αλλα κατα τη γνωμη μου δεν πηγαινει με τις μικρες πολυακτινες ζαντες που προσφερει η Ford. Θελει μεγαλες ζαντες για να αναδειχθει το χρωμα... Ο συζυγος τι χρωμα θελει?
-
Ο χρήστης aggelosf έγραψε:
ο ecoboost μπαινει ηδη στο c max πιστευω δεν θα αργισει να μπει και στο μοντεο
ναι στο γερμανικό site απ 'ότι βλέπω υπάρχει ήδη και το Mondeo με τον 1.6Τ επομένως πολύ σύντομα θα υπάρχει και εδώ.
Και εδώ πλέον το παραγγέλνεις με τουρμπο κανονικά. Και απ'ότι μου είπε ο άντρας μου είναι με διπλό ντεμπραγιαζ... Τώρα μη με ρωτήσετε τί είναι αυτό... Μάλλον εσείς θα ξέρετε να ενημερώσετε κι εμένα γιατί δεν τον ρώτησα...
-
Ο χρήστης Focusman91 έγραψε:
Το λευκο ειναι πολυ ωραιο αλλα κατα τη γνωμη μου δεν πηγαινει με τις μικρες πολυακτινες ζαντες που προσφερει η Ford. Θελει μεγαλες ζαντες για να αναδειχθει το χρωμα... Ο συζυγος τι χρωμα θελει?Εκείνος ήθελε μαύρο αλλά δεν είναι και πολύ συνεπής με το πλύσιμο οπότε... no way!
Ειτε θα πρέπει να είμαι εγώ stand by να το πηγαίνω στο πλυντήριο είτε θα πρέπει να το βλέπω βρώμικο... μπλιαχ.Οσο για τις ζάντες φοράει 16'' και νομίιιιιζω ότι το καινούριο έρχεται με 17''' (???)
Ε πόσο πιο μεγάλες πια να φοράει? -
Ποσο βγαινει το mondeo 1.6 με τα 125?
Το χρωμα δε μπορω να το καταλαβω γιατι μας το ρωτας..Τι αξια εχει η γνωμη μας για το χρωμα..? Τελειως προσωπικη επιλογη ειναι.. -
-
Ο χρήστης nonos έγραψε:
Ποσο βγαινει το mondeo 1.6 με τα 125?Η προσφορά που είχε βγάλει στο special edition ήταν 19.000!!! Πάνε αυτά βέβαια τώρα...
Ανεμένουμε το καινούριο. Κάπου στα 23.000 θα έχει.Το χρωμα δε μπορω να το καταλαβω γιατι μας το ρωτας..Τι αξια εχει η γνωμη μας για το χρωμα..? Τελειως προσωπικη επιλογη ειναι..
Φυσικά είναι προσωπική επιλογή. Αυτο ρωτάω κι εγώ... να δω την προσωπική σας επιλογή.
Η δική μου είναι το λευκό.
Η δική σας?
Με άλλα λόγια... ΑΝ (λέω ΑΝ) θέλατε να αγοράσετε ενα mondeo μεταχειρισμενο και βρίσκατε ένα όπως το θέλετε (δηλ έτος, χιλιόμετρα κλπ) και ήταν σε λευκό θα το παίρνατε ή θα προβληματιζόσασταν?
Με άλλα λόγια θεωρείτε ότι 'του πάει' το λευκό ή όχι?Εγώ για παράδειγμα θα έλεγα 'μπλιαχ' αν το έβλεπα σε κόκκινο το συγκεκριμένο αυτοκίνητο.
Και τέλος βρε nonos... κουβεντούλα κάνουμε!
-
εεεε??? Δεν είναι κουκλάκι?
(Με άλλες ζάντες όμως... αυτές δεν μου αρέσουν.) -
Εγω παντως θα το επαιρνα με αυτες τις ζαντες!!!
FORD MONDEO 1.6