-
elteo το 1,8 είναι σαφώς ανώτερο!
-
Ο χρήστης coupeas έγραψε:
Όχι φυσικά.Των ιδιοκτητών που εγώ ξέρω.Ξέρεις φιλε μου είμαι δυσπιστος απο τα περιοδικά και τις δοκιμές γιάυτό και ίσως είμαι υπέρβολικός.
Μονο το προσωπο του συναδελφου μου να έβλεπες νομιζω θα είχες πιστεί και εσύ για το παράπονό του .Γιατί και πώς!
Είναι άποψή μου έστω και υπερβολική κατα τη γνωμη σου!
Τέλος απο τεχνικής πλευράς καθε αλλο απο υπερβολικός είμαι.Εστω και με τρις μεγιστης αντοχης μεταλα η ζωη ενος τετοιου κινητηρα ειναι μικροτερη .Οι λογοι αναφερθηκαν.Ποιος μίλησε για περιοδικά ; Το δικό μου 155αρη της φιατ δεν έχει Κάνει κιχ και το ίδιο το 160αρη της vw του ξαδερφου μου...
Αυτα για μοντέλα που Έχω πλήρη εποπτεία ... Δεκάδες ακόμα στο περιβάλλον μου , η πλειοψηφία των οποίων είναι ευχαριστημένοι...
Δεν ειναι δα και καμία διαστμικη τεχνολογια η ύπαρξη συμπιέστη...
Το πραγματικό ερώτημα είναι ... Έχεις οποιαδήποτε επαφή με τα σύγχρονα 1400αρια η Ότι ακούς ;;
Οι λόγοι αναφέρθηκαν Απο εσένα και αποτελούν απλά δικιά σου διαίσθηση και τίποτα παραπάνω ...
Όπου Υπάρχει συμπιέστης Υπάρχει και η κατάληξη ενίσχυση .- -
Όχι φυσικά.Των ιδιοκτητών που εγώ ξέρω.Ξέρεις φιλε μου είμαι δυσπιστος απο τα περιοδικά και τις δοκιμές γιάυτό και ίσως είμαι υπέρβολικός.
Μονο το προσωπο του συναδελφου μου να έβλεπες νομιζω θα είχες πιστεί και εσύ για το παράπονό του .Γιατί και πώς!
Είναι άποψή μου έστω και υπερβολική κατα τη γνωμη σου!
Τέλος απο τεχνικής πλευράς καθε αλλο απο υπερβολικός είμαι.Εστω και με τρις μεγιστης αντοχης μεταλα η ζωη ενος τετοιου κινητηρα ειναι μικροτερη .Οι λογοι αναφερθηκαν.για τα 1000αδες μονο-διπλο τουρμπινα που κυκλοφορουν εδω και κατι χρονια εχεις αποψη;
καποιο στοιχειο τεκμηριωμενο οτι δεν αντεχει ο κινητηρας; στα ποσα χιλιαδες χλμ; θα (αν) σπασει; οταν θα χεις αλλαξει αυτοκινητο;
-
http://www.sciroccoclub.gr/forum/viewto ... =25&t=2148
http://www.vwclub.gr/vwforum/index.php? ... wforum=191
-
Από ένα από τα forums που παραθέτει ο φίλος από πάνω:
'με πρόγραμμα και εξάτμιση στην εθνική με 160-200 χλμ την ώρα έχω 10 λίτρα στα 100χλμ και στην πόλη χαλαρά με 6η και 2000-2500 στροφές έχω πετύχει 6 λίτρα στα 100 χλμ χωρίς πολύ κίνηση όμως. Σε κόντρα με τις αλλαγές στον κόφτη 11.5 λίτρα στα 100χλμ. '
και μιλάει για το 160άρι VI Golf
Εγώ αντίστοιχα εχτές στην παρατεταμένη ανηφόρα που ξεκινάει από το σημείο που μπαίνεις στην Περιφερειακή Υμηττού ερχόμενος από την Αττική οδό και με κατεύθυνση προς Αθήνα, επιτάχυνση (λέμε τώρα) από τα 120+ με 4000+ στροφές κούτσα κούτσα μέχρι τα 130-140 και με 4η έπαιζα στα 15 με 20 λίτρα
Τι να λέμε τώρα, απλά δεν υπάρχει σύγκριση. Από το να καίω ΤΖΑΜΠΑ βενζίνη με το ατμοσφαιρικό κουβαδάκι και να είμαι και στην τσίτα συνέχεια, 1000 φορές άνετος και ωραίος με το μονο-διπλό-τριπλοτουρμπινάκι και ας μου βγάλει και προβλήματα ...
-
Ο χρήστης UnHackAble έγραψε:
Από ένα από τα forums που παραθέτει ο φίλος από πάνω:'με πρόγραμμα και εξάτμιση στην εθνική με 160-200 χλμ την ώρα έχω 10 λίτρα στα 100χλμ και στην πόλη χαλαρά με 6η και 2000-2500 στροφές έχω πετύχει 6 λίτρα στα 100 χλμ χωρίς πολύ κίνηση όμως. Σε κόντρα με τις αλλαγές στον κόφτη 11.5 λίτρα στα 100χλμ. '
και μιλάει για το 160άρι VI Golf
Εγώ αντίστοιχα εχτές στην παρατεταμένη ανηφόρα που ξεκινάει από το σημείο που μπαίνεις στην Περιφερειακή Υμηττού ερχόμενος από την Αττική οδό και με κατεύθυνση προς Αθήνα, επιτάχυνση (λέμε τώρα) από τα 120+ με 4000+ στροφές κούτσα κούτσα μέχρι τα 130-140 και με 4η έπαιζα στα 15 με 20 λίτρα
Τι να λέμε τώρα, απλά δεν υπάρχει σύγκριση. Από το να καίω ΤΖΑΜΠΑ βενζίνη με το ατμοσφαιρικό κουβαδάκι και να είμαι και στην τσίτα συνέχεια, 1000 φορές άνετος και ωραίος με το μονο-διπλό-τριπλοτουρμπινάκι και ας μου βγάλει και προβλήματα ...
μη το ψαχνεις ειναι θεμα ροπης.
γιαυτο τα τουρμπο ειναι τοσο ανετα και χαλαρα. Οταν εχεις 20-24κιλα στις 2500... -
Παρεξήγηση.
Οκ θα πάω με το μέρος σας!
Ότι ακούω λέω και δεν έχω επαφή με το αυτοκίνητο.Δεν ζω και μέσα στα πιστόνια να δω τι γίνεται.
Όταν φτασετε τα 200.000χλμ το συζηταμε το θέμα. -
Καλύτερα να φτάσω στα 200.000 με ένα τουρμπάκι που θα πηγαίνει ακόμα τουλάχιστον αξιοπρεπώς! Είδα και με το ατμοσφαιρικό που έχω τώρα με 190.000 που έχει σκορπίσει (γιατί λόγω του ότι ανέκαθεν ήταν ψοφίμι αναγκαζόμουν να του πίνω το αίμα) και που όταν πατάς το γκάζι απλά .... δεν συμβαίνει τίποτα
-
Παρεξήγηση.
Οκ θα πάω με το μέρος σας!
Ότι ακούω λέω και δεν έχω επαφή με το αυτοκίνητο.Δεν ζω και μέσα στα πιστόνια να δω τι γίνεται.
Όταν φτασετε τα 200.000χλμ το συζηταμε το θέμα.Απο που πηγάζει όλη αυτή η απαισιοδοξία ;;
Το ένα είναι 1400cc και αποδίδει 155hp
Το άλλο 1750cc και αποδίδει 235hpΠοιο είναι πιο πιεσμενος κατα τη γνώμη σου ;
Το s3 με μόλις 600cc Απο το δικό μου αποδίδει 110hp παραπάνω ... Είναι πιο επιφοβο ;;
Βλέπεις Ότι δεν Υπάρχει στάνταρ συσχέτιση που Απο ΕΚΕΙ και πάνω είναι αναξιοπιστα ... -
Μα είναι απλό.Ενα 1,4ρι τσι 160ρι έχει μεγιστη δυναμη στις 5800 όσο ενα ίδιας εταιρίας κινητηρας 1,8 Τ λεον (5900).Το ΑΛΦΑ στις 5500.Αυτος που θα αντεξει είναι ο δεύτερος για ευνόητους λόγους.
Φυσικά τα 1,6αρια ατμο είναι περι 1000 στροφες παραπάνω ΜΟΝΟ(ΛΆΘΟς...100 ΣΤΡΟΦΕΣ ΠΑΡΑΠΑΝΩ) και δεν συζητω για αξιοπιστία. -
Aυτη η ατακα ...ας εχω κ προβληματα με το τουρμπακι ....δεν ειναι κ τοσο αντικειμενικη ...Δειτε τι γραφει το παλικαρι με 32000κμ !!!!
Γεια σας παλικαρια.....Λοιπον,πριν απο 5-6 μηνες και ενω ταξιδευα με 230χλμ μου αναψε η ενδειξη του check engine-epc,αμεσως σταματησα στο πρωτο πρατηριο που βρηκα και φουλαρα 100αρα.Μου επενηλθε το το καντραν και ολα μελι,γαλα μεχρι που μετα απο 2-3 μερες και ενω δεν ειχα κανει μολις 1km εσβησε μονο του στο φαναρι.Το πηγα στν auto club οπου και μου αλλαξαν πολλαπλασιατη.
Απο τοτε κανενα προβλημα μεχρι και 30/01/2011 οπου και κατα την επιστροφη απο την κοπη τς πιτας με ενοχλησε ενα hondaki στην εθνικη και το ανοιξα και ξανα check engine.Ξανα πηγα στην auto club οπου μου αλλαξαν ξανα πολλαπλασιαστη και μπεκ 3 με 4ου κυλινδρου λεγοντας μου πως αν μου το ξανακανει θα κοιταξουμε για κυλινδρο...
Η εγγυηση τελειωνει 27/02/2011.Ο θεος να βαλει το χερι του γιατι εγω αν το βαλω θα το βαλω πολυ βαθια.
Δεν εχω κανενα προγραμμα επανω στο αμαξι με 32000km.Για οτι νεοτερο θα σας ενημερωσω...spiros
Rocco Lover
Rocco LoverΔημοσ.: 134 Εγγραφη: 02 Μαρ 2009, 04:12 Τοποθεσια: Γαλατσι Scirocco: 1.4 160hp Blue Rising,Pipercross
κ το κακο ειναι συνεχιζεται το προβλημα του ...
αλλος με Α4
παιδία και εγώ στο AUDI A4 Quatrro έχω αλλάξει στα 90.000 5 φορές Πολλαπλασιαστές, οπως προαναφέρθηκε σε όσους έχουμε κάνει αναβάθμιση να το περιμένουμε αυτό, το έχει αναγνωρίσει το πρόβλημα και η AUDI και είχε δώσει extension για το συγκεκριμένο ανταλλακτικό 5 χρόνια στην εγγύηση (τιμή 75 €) . Τι μια φορά μάλιστα ερχόμουν από Πόρτο Χέλι και με άφησε στον ισθμό και ήρθα λες και ήμουν σε Τρακτέρ για 80 χιλιόμετρα μάλιστα ο Μπουρμας μου είχε πει ότι έκανα λάθος γιατί χαλά ο Καταλύτης, πρέπει το αμάξι να μην κάνει πολλά χιλιόμετρα.
κ μια σελιδα μετα νεκρο σιροκο χωρις φωτακια η σηματακια , απλα τελος ...
-
Φίλε το εξηγησα παραπάνω.Δεν γινεται να μιλαμε για ίδια αντοχή με οποιοδήποτε μεταλο μεσα στον κινητηρα στους προαναφερόμενους κινητηρες.
-
Τι σχέση έχουν οι πολλαπλασιαστές με την αντοχή του κινητήρα ?
-
Στο θέμα κυλίνδρου του σιρροκο αναφέρομαι.Σίγουρα ο φίλος δεν θα κοιμάται για χρονια η ως τα 200.000.
-
Καλύτερα να φτάσω στα 200.000 με ένα τουρμπάκι που θα πηγαίνει ακόμα τουλάχιστον αξιοπρεπώς! Είδα και με το ατμοσφαιρικό που έχω τώρα με 190.000 που έχει σκορπίσει (γιατί λόγω του ότι ανέκαθεν ήταν ψοφίμι αναγκαζόμουν να του πίνω το αίμα) και που όταν πατάς το γκάζι απλά .... δεν συμβαίνει τίποταΤι αυτοκίνητο έχεις αν επιτρέπεται;
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Καλύτερα να φτάσω στα 200.000 με ένα τουρμπάκι που θα πηγαίνει ακόμα τουλάχιστον αξιοπρεπώς! Είδα και με το ατμοσφαιρικό που έχω τώρα με 190.000 που έχει σκορπίσει (γιατί λόγω του ότι ανέκαθεν ήταν ψοφίμι αναγκαζόμουν να του πίνω το αίμα) και που όταν πατάς το γκάζι απλά .... δεν συμβαίνει τίποτα
Τι αυτοκίνητο έχεις αν επιτρέπεται;
Ένα Swift 1.3 το προηγούμενο μοντέλο και ένα Ibiza 1.4 του 2000 (αυτό είναι με τα 190.000 χλμ)
Στο θέμα κυλίνδρου του σιρροκο αναφέρομαι.Σίγουρα ο φίλος δεν θα κοιμάται για χρονια η ως τα 200.000.
Για το θέμα του κυλίνδρου για το οποίο άνοιξε το θέμα και μετά δεν ξαναέγραψε απολύτως τίποτα λες έ . Μπορεί να είναι επειδή εξεράγει το πιεσμένο, και αυτός πλέον μας έχει αφήσει χρόνους
-
Ένα Swift 1.3 το προηγούμενο μοντέλο και ένα Ibiza 1.4 του 2000 (αυτό είναι με τα 190.000 χλμ)Αυτοκινητάκια πόλης με μικρά μοτέρ είναι. Δεν φταίει ο τρόπος πλήρωσης των κυλίνδρων...
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Ένα Swift 1.3 το προηγούμενο μοντέλο και ένα Ibiza 1.4 του 2000 (αυτό είναι με τα 190.000 χλμ)
Αυτοκινητάκια πόλης με μικρά μοτέρ είναι. Δεν φταίει ο τρόπος πλήρωσης των κυλίνδρων...
Και ο 1.4 TSi μικρό μοτερ είναι αλλά ακόμα και σε 300 κιλά βαρύτερο αμάξωμα έχω την εντύπωση ότι δεν πρόκειται να μου δείξει ποτέ 15 με 20 λίτρα για να επιταχύνει σε ανηφόρα από τα 120 στα 140, για να μην συζητήσω για το γεγονός ότι δεν θα χρειαστεί να το κάνει με 4η και σίγουρα δεν θα το κάνει σε μια αιωνιότητα και μια ημέρα όπως το swift ...
-
γιατι εσυ θεωρεις οτι ειναι θεμα πολλαπλασιαστη τα προβληματα του ανθρωπου ?? τους εχει αλλαξει 3 φορες κ συνεχιζει ....αρα μαλλον για κατι πιο σοβαρο μιλαμε ...
παρε κ ενα λινκ ακομα ..http://www.vwclub.gr/vwforum/index.php?showtopic=45511 -
Παιδιά μην παρεξηγούμε τα πραγματα.Ειναι δυνατοί άξιοι κινητηρες τα πουσαρισμένα 1,4αρια, αλλά δεν μπορείς να είσαι ήσυχος με 230χλμ που λέει ο φίλος .Ειδικά σε βάθος χρόνου.
Τουλάχιστον εγώ δεν θα ήμουν ποτέ!
1400cc turbo i (kalitera 1600cc i 1800cc antistoixa aploi)