-
αναφερομουν στη χειροκινητη s πριν το τελευταιο f/l (edit δεν μπερδεψα τιποτα)
οσο για τον πινακα που βαλε ο γρηγορης δε βλεπω κατι διαφορετικο απο αυτο που εχω διαπιστωσει
απλα το launch της bmw μαλλον ειναι για τα πανηγυρια, στις ρεπριζ (ακομα και στις ρεπριζ που εχουν σημασια κατα την επιταχυνση, οχι αυτες που δειχνουν ελαστικοτητα) ισοπεδωνει κανονικα τη boxter
-
Δε φταίει το LC της Ζ4, η κεντρομήχανη πρόσφυση της Boxster κάνει τη διαφορά. Όμως διατηρεί το προβάδισμα και στα πολλά (πχ 0-160). Στο δε χιλιόμετρο, είναι πολλά μέτρα μπροστά η Porsche! Είμαι σίγουρος ότι αν είχαμε σοβαρές ρεπρίζ (πχ 80-180 με αλλαγές) θα βλέπαμε ανάλογη εικόνα κι εκεί.
-
αυτο που λεω (ανεξαρτητως μοντελων για να καταληξουμε καπου) ειναι οτι τα μοτερ αυτα δε συγκρινονται
σκεψου στο κατω κατω το βαρος που σερνει ο 3λιτρος σε ολες τις bmw που φοριεται και σκεψου ποσο ελαφρια ειναι η boxter
ειναι ακομα μια κλασικη περιπτωση τουρμπο vs ατμο , οπου το τουρμπο ριχνει ξυλο
οκ μπορει η f/l boxter με τους επιπλεον 14 ιππους και το pdk να απογειωθηκε (εμενα μου φαινεται απιστευτο βεβαια, αλλα δεν αποκλειεται), το μοτερ της bmw ομως ειναι διαμαντι μπροστα του
και αμα παρει τη βελτιωση ειναι αλλου
και μεχρι τα 140-160 δε το νιωθεις τοσο στα 200+ βλεπεις τη δυναμη του, οπου κανενα αλλο μοτερ '300 ιππων' δε στεκεται κοντα του
-
Argue with the numbers Kiousis...
-
Ο χρήστης QsisVTS έγραψε:
αυτο που λεω (ανεξαρτητως μοντελων για να καταληξουμε καπου) ειναι οτι τα μοτερ αυτα δε συγκρινονταισκεψου στο κατω κατω το βαρος που σερνει ο 3λιτρος σε ολες τις bmw που φοριεται και σκεψου ποσο ελαφρια ειναι η boxter
ειναι ακομα μια κλασικη περιπτωση τουρμπο vs ατμο , οπου το τουρμπο ριχνει ξυλο
οκ μπορει η f/l boxter με τους επιπλεον 14 ιππους και το pdk να απογειωθηκε (εμενα μου φαινεται απιστευτο βεβαια, αλλα δεν αποκλειεται), το μοτερ της bmw ειναι διαμαντι μπροστα του
και αμα παρει τη βελτιωση ειναι αλλου
και μεχρι τα 140-160 δε το νιωθεις τοσο στα 200+ βλεπεις τη δυναμη του, οπου κανενα αλλο μοτερ '300 ιππων' δε στεκεται κοντα του
Απο τις μετρησεις του περιοδικου φαινεται ξεκαθαρα η υπεροχη της Boxster απο σταση, ενω αντιστοιχα της Ζ4 Λογω biturbo, απο ρεπριζ. Η διαφορα ομως απο 0.4-1sec υπερ της Bmw σε καθε ρεπριζ και λογω και των πυκνοτερων 7 αντι 6 σχεσεων της Boxster, 'καλυπτεται' με το παραπανω, απο την ανοθευτη, αμεση και πιο ευχαριστη αισθηση που βγαζει στο οδηγικο κομματι η Porsche. Επισης και το 'ξυλο' ειναι πολυ σχετικο. Περισσοτερο εχει να κανει με τον εκαστοτε 'πηδαλιουχο' στο δρομο, και λιγοτερο με τις δυνατοτητες των δυο, οι οποιες ειναι αρκετα κοντα σε νουμερα, με το καθενα να υπερεχει στα σημεια, ειτε σε ρεπριζ, ειτε σε επιδοσεις απο σταση.
-
εγω , ξαναλεω, τη porsche θα προτιμουσα σαν αυτοκινητο απο τη χοντρη γουρουνα τη ζ4
παρολα αυτα δε μπορω να μην αναγνωρισω την υπεροχη του μοτερ της bmw
-
το οποίο μοτέρ της Μπενβέ ανεβαίνει πανεύκολα στσ 400 αλόγατα και εκεί ...πανικός.....
-
εγω , ξαναλεω, τη porsche θα προτιμουσα σαν αυτοκινητο απο τη χοντρη γουρουνα τη ζ4παρολα αυτα δε μπορω να μην αναγνωρισω την υπεροχη του μοτερ της bmw
Για να 'αναγνωρισεις' την υπεροχη του ενος ή του αλλου, θα πρεπει να τα εχεις οδηγησει.
Στα νουμερα παντως η εικονα ειναι ισορροπημενη. Ρεπριζ το ενα, επιδοσεις απο σταση το αλλο.
Οποτε διαλεγεις στυλ. Αφθονη ροπη, ξεχνας οτι σχεση εχει το κιβωτιο και πυροβολεις, στην περιπτωση της Z4.
Αλλιως στην περιπτωση της Boxster, ή εισαι σε ωφελιμο ευρος, και σανιδωνοντας το γκαζι φευγεις σαν κεραυνος, ή κατεβαζεις σχεση και ζεις σχεδον αγωνιστικες στιγμες. -
Α μάλιστα. Δηλαδή στην ευθεία τα 2 αυτοκίνητα έχουν παρεμφερής επιδόσεις (με την Boxster να πέρνει τα 400) και σε στροφιλίκια ως γνωστόν το Boxster είναι απλά αλλού. Δηλαδή ουδεπόποτε ισχύει η δήλωση ''δεν έχει απολύτος καμία ελπίδα'' που έγινε για την Boxster και ξεκίνησε την όλη διαφωνία. Τα νούμερα που παραθέσαμε κι εγώ κι ο γρηγόρης όχι απλά δείχνουν ότι η PDK έχει ελπίδα, άλλα και η S του '05 στέκετε στα ίσια στην Ζ4 του '09. Μόνο στην τελευταία δήλωση του γρηγόρη διαφωνό, θεωρό ότι η υπεροχή τις Porsche είναι δεδομένη σε όλους τους τομείς
-
ΦΙΛΕ μου ας πω κι Εγώ τη γνώμημου: μεταξύ των 2 Πάρε τη ζ4 κ θαχεις ένα αμάξι πανέμορφο ουσιαστικά καινουριο ,Δυνατό κ με σέρβις πιο βολικό (Αφου Υπαρχει αντιπροσωπεία )
Αν είσαι ασυμβίβαστος ψάξε για 996 ,μη συμβιβαζεσαι με ημιμετρα.Η συντήρηση της ΕΙΝΑΙ γελοιωδως εύκολη (προσοχη-δεν είπα φτηνή ) ,ο Κινητήρας ΕΙΝΑΙ απλός κ τέρας αξιοπιστίας ,ένα καλο συνεργείο με γνώστες σου ΕΙΝΑΙ υπεραρκετο για την κλασσικη συντήρηση .Και θαχεις επιδόσεις ,ομορφιά,κύρος,αξιοπιστία και ένα μόνιμο χαμόγελο ζωγραφισμένο στο στόμα ,trust me -
παιδακια εγω διαβαζω (μιας και μου κινησατε τη περιεργεια ) οτι υπαρχουν καποια θεματακια με το launch control της Ζ4
οποτε παιζει οι 4Τ να μην εκαναν σωστη εκκινηση (θα διαβασω και αναλυτικοτερα το αρθρο τους για τυχον αναφορες)
δεν παιζει το μοτερ της boxter να εχει ιδια δυναμη με αυτο της bmw, κοβω το χερι μου
(βασικα αυτο φαινεται ετσι κι αλλιως λογω της διαφορας βαρους, αλλα αναφερομαι και στο τελικο αποτελεσμα)ριξτε μια ματια σε αυτο το thread παντως
http://e89.zpost.com/forums/showthread.php?t=264733 -
Ρε συ Γιώργο... ήμαρτον με την Ζ4. Απλά δέξου τα γεγονότα.
-
Αχα, ΚΑΙ προβληματικό Launch Control δηλαδή. Εγώ σου παραθέτω για των λόγων το αληθές βίντεο με την γερμανίδα θείτσα μου που προτιμάει την Boxster γαιτή χωράει καλύτερα την τσάντα του golf (με όλα τα μπαλάκια μέσα)
Είμαι σίγουρος ότι το Bmw είναι γ@μώ τα αυτοκίνητα (άλωστε αυτό μάλλον θα επιλέξω στα 2.5), άλλα εάν δεν πάρεις πίσω την δήλωση ''δεν έχει απολύτως καμία ελπίδα'' να φύγεις, να πας αλλού
Youtube Video -
@rz
αυτο κανω -
Ο χρήστης jackdaniels έγραψε:
Αχα, ΚΑΙ προβληματικό Launch Control δηλαδή. Εγώ σου παραθέτω για των λόγων το αληθές βίντεο με την γερμανίδα θείτσα μου που προτιμάει την Boxster γαιτή χωράει καλύτερα την τσάντα του golf (με όλα τα μπαλάκια μέσα)
Είμαι σίγουρος ότι το Bmw είναι γ@μώ τα αυτοκίνητα (άλωστε αυτό μάλλον θα επιλέξω στα 2.5), άλλα εάν δεν πάρεις πίσω την δήλωση ''δεν έχει απολύτως καμία ελπίδα'' να φύγεις, να πας αλλού
Youtube Videoδε τη παιρνω που να σκασετε ολοι σας
-
Ο χρήστης ghostdoc έγραψε:
ΦΙΛΕ μου ας πω κι Εγώ τη γνώμημου: μεταξύ των 2 Πάρε τη ζ4 κ θαχεις ένα αμάξι πανέμορφο ουσιαστικά καινουριο ,Δυνατό κ με σέρβις πιο βολικό (Αφου Υπαρχει αντιπροσωπεία )
Αν είσαι ασυμβίβαστος ψάξε για 996 ,μη συμβιβαζεσαι με ημιμετρα.Η συντήρηση της ΕΙΝΑΙ γελοιωδως εύκολη (προσοχη-δεν είπα φτηνή ) ,ο Κινητήρας ΕΙΝΑΙ απλός κ τέρας αξιοπιστίας ,ένα καλο συνεργείο με γνώστες σου ΕΙΝΑΙ υπεραρκετο για την κλασσικη συντήρηση .Και θαχεις επιδόσεις ,ομορφιά,κύρος,αξιοπιστία και ένα μόνιμο χαμόγελο ζωγραφισμένο στο στόμα ,trust meΑδερφέ σεβαστή η γνώμη σου κι ευχαριστώ που ασχολήθηκες άλλα για τα κυβικά τως 996 θα μου στήλη η εφορία του χρόνου το εκκαθαριστικό με ένα κολοδάκτυλο απ'έξω (τεκμήριο γαρ). Πάντως μπένεις κι εσύ στη λίστα με αυτούς που προτείνουν Ζ4, που είναι πλειοψηφία έως τώρα.
-
παρε ενα tts να εχεις τα γκαζια σου και να εισαι ησυχος με τα κυβικα σου
ειναι βεβαια λιγοτερο παιχνιδιαρικο απο τη 2.5αρα Ζ4 , αλλα η Ζ4 μπροστα του δεν εχει καμια απολυτως ελπιδα
(και εδω δε σηκωνω κουβεντα )
το κανεις και αυτο 300 αλογα και εισαι βασιλιας
-
η Ζ4 μπροστα του δεν εχει καμια απολυτως ελπιδα(και εδω δε σηκωνω κουβεντα )
Έπεσες μια φορά κι εσύ μέσα...
Συμφωνώ για το TTS πάντως. Ακόμα καλύτερα Scirocco R καινούριο. (Ως συνήθως, το 4ΤΦ ξεκίνησε από κεντρομήχανο πισωκίνητο ρόουντστερ και κατέληξε σε προσθιομήχανο, προσθιοκίνητο ψευτοκουπέ! )
-
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
Φίλος μου παλιά μου έλεγε ότι με το αυτόματο τάδε είχε 0-100 σε 9'' πάντα οπότε συνήθως περνούσε αυτοκίνητα που είχαν μισό ή και περισσότερο δευτερόπλεπτο λιγότερη επίδοση. Το αυτόματο έχει πολύ πιο εγγυημένη και επαναλήψιμη την επίδοσή του ενώ στο χειροκίνητο είναι πολλοί οι παράγοντες που θα επηρεάσουν την επίδοση και σπάνια και λίγοι θα καταφέρουν να πετυχαίνουν συστηματικά την ονομαστική τιμή.Άσχετο τώρα,άλλα πέζει δηλαδή ένας μέτριος οδηγός σαν και την πάρτη μου να μπορεί να πάει ποιό γρήγορα με ένα Tiptronic απ'ότι με ένα χειροκίνητο Boxster? Το λέω γιατί στο 0-100 δείχνουν να έχουν κοντά ένα δέυτερο διαφορά (λιγότερο) τα Manual απ'τα Tirptronic (που είναι γνωστό ότι πίνουν Zanax)
-
πω πω με τις κοντρες σας
Boxster987 ή Z4 E89?