-
Οχι εδω ομως.Ειμαστε εκτος θεματος.
-
απο οσο ξερω πολλοι εχουν μεταφερει τις επιχειρησεις τους στην βουλγαρια η κ στα σκοπια.απο τη στιγμη που εχουν μεταφερει τις επιχειρησεις τους εκει,γιατι ειναι ανηθικο?επρεπε δλδ να τα αφησουν στην ελλαδα να τα τρωνε οσοι τα τρωνε επειδη δεν εφαρμοζονται οι νομοι κ η φοροδιαφυγη παει συννεφο?οκ.αν ειναι ετσι,τοτε ειανι ανηθικοι.οι λοιποι ηθικοι λοιπον,ας ξαναψηφισουν οσους μας ελεγαν οτι λεφτα υπαρχουν κ τελικα εννοουσαν τα δικα μας.οσους μας ελεγαν οτι δεν υπαρχουν τεκμηρια μεχρι τα 50κ€ εργοστασιακης αξιας κ μετα αποφασισαν να μας σκισουν τον πρωκτο.οσους αποφασισαν αντισυνταγματικα να μας παρουν χρηματα μεσω παροχεα ηλεκτρικου ρευματος.
για τις οφ σορ εταιριες,δεν ξερω τι ειναι,οποτε δεν εχω κ αποψη.αν ειναι κατι νομιμο,καλως,αν ειναι κατι παρανομο,κακως.
για το ατυχημα με βουλγαρικες πινακιδες,νομιζω απαντησε ο βασιλης για μενα..το οτι ειναι απο αλλο κρατος,δεν σημαινει οτι δεν θα βρεις ακρη.
εξαλλου ποιος σας ειπε οτι η ελλαδα πλεον ειναι πιο αξιοπιστη απο την βουλγαρια?μαλλον δεν ειδατε οτι θελουν να βαλουν γερμανο να μας διοικει..
οποτε λαμογια ειναι αλλοι.κ οχι οσοι ΝΟΜΙΜΩΣ συνεχιζουν να κινουνται.δεν ειδα αυτους που αποκαλουν λαμογια τους κατοχους βουλγαρικων πινακιδων,να αποκαλουν λαμογια κ οσους ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΤΕΛΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ ΑΛΛΑ ΣΤΑΘΕΜΥΟΥΝ ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΟΔΟΥΣ ΚΑΤΑΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΣ ΧΩΡΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΠΟΙΟ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΠΛΗΡΩΣΕΙ Κ ΕΠΙ ΤΟΥ ΟΠΟΙΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑ!υ.γ.
δλδ αν δεν ειχαν βουλγαρικες αλλα ιταλικες πινακιδες,τοτε θα παρεμεναν λαμογια?η μηπως η χωρα ειναι που παιζει ρολο?το λεω επειδη σκεφτομαι να το γυρισω στις ιταλιδες πινακιδες το αυτοκινητο μου,μιας κ ημουν χρονια στην ιταλια..ξερετε..ΛΑΜΟΓΙΟ Κ ΕΓΩ.. -
Ο χρήστης C.L.A.B. έγραψε:
δεν ειδα αυτους που αποκαλουν λαμογια τους κατοχους βουλγαρικων πινακιδων,να αποκαλουν λαμογια κ οσους ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΤΕΛΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ ΑΛΛΑ ΣΤΑΘΕΜΥΟΥΝ ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΟΔΟΥΣ ΚΑΤΑΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΣ ΧΩΡΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΠΟΙΟ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΠΛΗΡΩΣΕΙ Κ ΕΠΙ ΤΟΥ ΟΠΟΙΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑ!Αυτοί δεν είναι απλώς λαμόγια, είναι παράνομοι.
δλδ αν δεν ειχαν βουλγαρικες αλλα ιταλικες πινακιδες,τοτε θα παρεμεναν λαμογια?η μηπως η χωρα ειναι που παιζει ρολο?το λεω επειδη σκεφτομαι να το γυρισω στις ιταλιδες πινακιδες το αυτοκινητο μου,μιας κ ημουν χρονια στην ιταλια..ξερετε..ΛΑΜΟΓΙΟ Κ ΕΓΩ..
Και πινακίδες από Μονακό να φέρεις λαμόγιο θα είσαι.
-
λαμογιο ημουν οταν παλευα για την σχολη μου κ εδινα υψηλα(για τα ελληνικα δεδομενα) ενοικια κ δοσεις πανεπιστημιου για να σπουδασω..λαμογιο που δικαιωματικα μπορω να εχω ιταλικη υπηκοοτητα κ ιταλικες πινακιδες..
ασε,ξερω,λαμογια κ οσοι φευγουν στο εξωτερικο για να δουλεψουν κ να ζησουν..
λαμογια κ οσοι ηταν οικονομικοι μεταναστες κ εφευγαν γερμανια κ οταν στα γεραματα επεστρεφαν στην ελλαδα,ειχαν κ συνταξη απο την γερμανια(οσο μικρη η μεγαλη μπορει να ηταν)..
οκ φιλε μου.χαρηκα για την συζητηση,απο εδω κ στο εξης,μαζι σου δεν θα ξανασχοληθω.
επειδη κανενας δεν θα με αποκαλεσει εμενα λαμογιο.
καλη συνεχεια στον υποτιθεμενο αγωνα σου. -
απο οσο ξερω πολλοι εχουν μεταφερει τις επιχειρησεις τους στην βουλγαρια η κ στα σκοπια.απο τη στιγμη που εχουν μεταφερει τις επιχειρησεις τους εκει,γιατι ειναι ανηθικο?Καλύτερα να διαβάζεις τι σου γράφουν...
Δεν τους είπε 'παράνομους', τους είπε 'λαμόγια', που έχει μια περισσότερο 'ηθική' παρά 'νομική' διάσταση. Αν δεν έχουν πραγματική επιχειρηματική δραστηριότητα στη Βουλγαρία τότε είναι εξίσου λαμόγια με όσους βγάζουν Range Rover & Cayenne με πινακίδες 'ΑΜ' για να κυκλοφορούν στο Κολωνάκι.
Προφανώς ο χαρακτηρισμός 'λαμόγια' δεν αναφέρεται σε αυτούς που λες αλλά στους υπόλοιπους που με €1000 'ανοίγουν επιχείρηση' στη Βουλγαρία (ή τα νησιά Κέιμαν ή ...) με 0 τζίρο και περιουσιακό στοιχείο το αυτοκίνητο του ιδιοκτήτη (ή το σπίτι ή ...). Αν εσύ τώρα πιστεύεις ότι όλα αυτά τα αυτοκίνητα με Βουλγαρικές πινακίδες που κυκλοφορούν και τα οδηγούν Ελληνες αντιστοιχούν σε πραγματική επιχειρηματικότητα στη Βουλγαρία
για τις οφ σορ εταιριες,δεν ξερω τι ειναι,οποτε δεν εχω κ αποψη.αν ειναι κατι νομιμο,καλως,αν ειναι κατι παρανομο,κακως.
Είναι πρακτικά αυτό που περιγράφεται υπογραμμισμένο στην προηγούμενη παράγραφο.
Δεν είναι παράνομο, είναι όμως ηθικό ?
Και ο Βουλγαράκης δηλαδή 'καλώς' ήταν αφού ήταν νόμιμος ? -
δεν ειδα αυτους που αποκαλουν λαμογια τους κατοχους βουλγαρικων πινακιδων,να αποκαλουν λαμογια κ οσους ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΤΕΛΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ ΑΛΛΑ ΣΤΑΘΕΜΥΟΥΝ ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΟΔΟΥΣ ΚΑΤΑΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΣ ΧΩΡΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΠΟΙΟ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΠΛΗΡΩΣΕΙ Κ ΕΠΙ ΤΟΥ ΟΠΟΙΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑ!Σχετικά με το θέμα των Βουλγαρικών πινακίδων επιτρέπεται σύμφωνα με την Ελληνική νομοθεσία να φέρει των ΙΧ Βουλγαρικές ή γενικά ξένες πινακίδες υπο την προυπόθεση ο κάτοχος να εργάζεται, να φορολογείται, να έχει την οικογένεια του στο κράτος του εξωτερικού και να ζεί στην Ελλάδα λιγότερο απο 180 μέρες τον χρόνο. Άν δέν υπάρχουν αυτές οι προυποθέσεις οι οποίες ισχύουν μόνο στην Ελλάδα όχι στις υπόλοιπες χώρες της Ευρωπαικής Ένωσης ο κάτοχος είναι παράνομος και οι πινακίδες μπορούν να κατασχεθούν απο την τροχαία προφανώς λοιπόν όσοι κυκλοφορούν με Βουλγαρικές πινακίδες ζούν στην Βουλγαρία και κυκλοφορούν με αυτές τις πινακίδες εδώ νόμιμα άρα δέν μπορούν να χαρακτηρισθούν λαμόγια.
Στην άλλη περίπτωση που σταθμεύουν στον δρόμο ενώ έχουν παραδώσει τις πινακίδες είναι επίσης παράνομοι και το αυτοκίνητο μπορεί να απομακρυνθεί απο την θέση με κλήση στην τροχαία ή στον δήμο, δέν υπάρχουν λαμόγια και μή λαμόγια ή βρίσκεσαι μέσα στα πλαίσια του νόμου διαφορετικά θα υποστείς τις συνέπειες. -
Μιλησα για λαμογια γιατι τα πολυτελη αυτοκινητα με βουλγαρικες κυριως πινακιδες ειναι πλεον παρα μα παρα πολλα. Μια βολτα στα β.προαστια η πρωι στην αττικη οδο θα σας πεισει γι αυτο. Το ιδιο ομως γινοταν και παλιοτερα με αυτοκινητα με γερμανικες ιταλικες κλπ πινακιδες.
-
Βούλγαρος ταξιτζής ομιλών την ελληνική με ενημέρωσε την προηγούμενη εβδομάδα στη Σόφια ότι με 1100ευρώ τακτοποίησε για έναν χρόνο την BMW 330 γνωστού του από Ελλάδα, ήτοι:
- Ανοιξε εταιρεία στη Βουλγαρία
- Πλήρωσε δικηγόρο-συμβολαιογράφο
- Πλήρωσε ετήσια ασφάλεια
- Πλήρωσε Βουλγάρικα τέλη (ή όπως αλλιώς λέγονται εκεί)
- Κράτησε 100ευρώ για τον κόπο του
Και φυσικά με ρώτησε αν έχω αυτοκίνητο από 2000κ.εκ. και πάνω για να με 'τακτοποιήσει' κι εμένα
-
nass καλυτερα να διαβασεις εσυ τι σου γραφω εγω.
αναφερομαι ξεκαθαρα σε οσους εχουν μεταφερει τις επιχειρησεις τους στο εξωτερικο.ειτε αυτο ειναι βουλγαρια ειτε οπουδηποτε αλλου.
επαναλαμβανω πως δεν γνωριζω τι ακριβως ειναι οι οφσορ εταιριες.κ ξαναρωταω,αν ειναι κατι νομιμο,γιατι δεν ειναι ηθικο?δλδ οταν ο υδραυλικος για δουλεια 15 λεπτων σου ζηταει 50€(αναλογισου μονος σου ποσο παει την ωρα δλδ),ειναι ηθικος?κ μετα οταν δεν εχει πλεον πελατεια κ λεφτα,παραδιδει πινακιδες απο το ευρωπαικο καμαρι του κ το παραταει στον δρομο..αλλα αυτος ειναι ο καημενος ο μεροκαματιαρης..
με λιγα λογια,αυτο που θελω να πω ειναι οτι οπως ολοι γνωριζουμε,οσοι παρεδωσαν πινακιδες,ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΙ ΜΕΡΟΚΑΜΑΤΙΑΡΗΔΕΣ.Κ ΔΕΝ ΕΒΑΛΑΝ ΟΛΟΙ ΤΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ ΤΟΥΣ ΣΕ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΧΩΡΟ ΣΤΑΘΜΕΥΣΗΣ.Κ ΕΝΤΕΛΕΙ,ΔΕΝ ΕΠΑΨΑΝ ΟΛΟΙ ΝΑ ΤΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝ(με οποιοδηποτε παρανομο κ ανηθικο τροπο).
αντιστοιχως,ΟΣΑ ΟΧΗΜΑΤΑ ΦΕΡΟΥΝ ΠΙΝΑΚΙΔΕΣ ΑΛΛΟΔΑΠΕΣ,ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΝΑΓΚΗ ΛΑΜΟΓΙΑ ΑΛΛΑ Κ ΑΤΟΜΑ ΠΟΥ ΟΝΤΩΣ ΔΙΚΑΙΟΥΝΤΑΙ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΤΕΤΟΙΕΣ ΠΙΝΑΚΙΔΕΣ!
εκτος κ αν ημουν κ εγω παρανομος κ ανηθικος κ λαμογιο οταν επι σειρα ετων κυκλοφορουσα με ελληνικες πινακιδες στο εξωτερικο κ δεν πληρωνα τα τελη κ την ασφαλεια του εξωτερικου,αλλα μονο της χωρας στην οποια δηλωθηκε το αυτοκινητο(εν προκειμενω ελλαδα) -
Η πρώτη σου σχετική δημοσίευση δεν έλεγε για όσους έχουν μεταφέρει τις επιχειρήσεις τους στο εξωτερικό, έλεγε:
απο που κ ως που λαμογια???
εκαναν κατι παρανομο?οχι.απο τη στιγμη που το βουλγαρικο κρατος επιτρεπει να παιρνεις πινακιδες με ευκολο τροπο,γιατι να μη το κανουν?
ελεος..τους βαζουμε ολους στο ιδιο καζανι η καλυτερα,οσα δε φτανει η αλεπου,τα κανει κρεμασταρια..
αντι να λεμε οτι το κρατος αλλα σου ελεγε για να αγορασεις κ τωρα αλλα σου λεει για να συντηρησεις,μας φταιει η βουλγαρια..Ε συγνώμη, που φαίνεται ότι αναφέρεσαι σε όσους έχουν επιχείρηση στη Βουλγαρία ? Εγώ κατάλαβα (και επ΄αυτού απάντησα) ότι είσαι της λογικής 'ό,τι είναι νόμιμο είναι και ηθικό' (βλ. το bold). Εφ΄όσον το διευκρίνησες αργότερα, τότε συμφωνούμε ότι δεν είναι αναγκαστικά λαμόγιο όποιος έχει βουλγάρικες πινακίδες -αλλά λόγω όσων έγραψε ο lokatzis έχει σοβαρή πιθανότητα να είναι λαμόγιο...
Αρα για πες μου: όποιος ΔΕΝ έχει επιχείρηση στη Βουλγαρία αλλά έχει αυτοκίνητο με βουλγαρικές πινακίδες είναι (α) νόμιμος (β) ηθικός (γ) λαμόγιο ?
Για τον υδραυλικό κτλ. κτλ. είσαι εκτός θέματος. Ηθικότατο είναι να ζητά €500 την ώρα, κανένα πρόβλημα, ο εκάστοτε αγοραστής θα αποφασίσει.
Για το αυτοκίνητό σου με τις ελληνικές πινακίδες: όμως τα συμφέροντά σου (ή αν θέλεις νομικό όρο η 'φορολογική σου έδρα') εξακολουθούσαν να είναι στην Ελλάδα. Οπότε ΟΚ διότι είσαι αντίστοιχα με αυτόν που έχει όντως επιχείρηση στη Βουλγαρία: καλά κάνει τότε και έχει βουλγαρικές πινακίδες. Και καλά έκανες και συ και είχες ελληνικές. Εμένα το πρόβλημά μου είναι αυτοί που ανέφερε παραπάνω ο lokatzis.
-
στην πρωτη μου δημοσιευση δεν ανεφερα καπου κατι παρανομο η ανηθικο.ειπα με ευκολο τροπο.αν για εσενα η εννοια ευκολο ειναι συνηφασμενη με το παρανομο η ανηθικο,προβλημα σου.
επισης,αν ηθελες,θα μπορουσες κ εστιασεις κ στις υπολοιπες απαντησεις μου,οπου δηλωνω ακομα πιο ευνοητα(ευκολα νοητα κ οχι παρανομα η ανηθικα νοητα) σε τι κατασταση αναφερομαι ειδικοτερα.δλδ σε οσους εχουν μεταφερει τις επιχειρησεις τους στο εξωτερικο.κ σε οσους δικαιουνται να εχουν αλλοδαπες πινακιδες(βλ. αλλοδαπη υπηκοοτητα).
επαναλαμβανω οτι δεν γνωριζω τι ακριβως ειναι τα οφσορ.αν οντως ειναι παρανομο κ ανηθικο,το κρατος(που εκλεγουν νομιμως κ ηθικως) οι ελληνες πολιτες,γιατι δεν ψαχνει για να λυσει την φοροδιαφυγη(μιας κ απο οτι καταλαβα,περι ου ο λογος)?εκτος κ αν ψαχνει οντως κ βρηκε την λυση κ τιμωρηθηκαν(κατι ακουσα στο παρελθον,αλλα αποτελεσματα δεν ειδα)επισης για τον υδραυλικο..φιλτατε χαιρομαι για σενα που πιθανως δεν εχεις ερθει στην δυστυχη θεση να ψαξεις τελευταια στιγμη υδραυλικο(βαλε κ στην εξισωση να εισαι κ ηλικιωμενος κ μεροκαματιαρης) επειδη εχουν σπασει σωληνες κ πλυμμηρισες κ δεν εχεις επιλογη κ ανεση χρονου..
μετα,θα σου ερθει ο μονος υδραυλικος που γνωριζεις κ ειναι κ διαθεσιμος,με τα εργαλεια στην τσαντα της πλατης,την παλαια διαθηκη στο αριστερο χερι,την καινη στο δεξι κ θα σε χρεωσει τον κουκο αηδονι(ανευ αποδειξεως παροχης υπηρεσιων)..κ εσυ φυσικα ως ηθικος θα του δωσεις κ μπερμπερο,επειδη ο καημενος ειναι μεροκαματιαρης(οπως εσυ) οι ελληνες ειμαστε γενικως λαρτζ..
τεσπα,εχετε δικιο..οσοι δεν εχουν παραδωσει πινακιδες κ δεν εχουν σταθμευσει μεροκαματιαρικα σε δημοσιες οδους,αλλα εχουν αλλους νομιμους τροπους να χρησιμοποιουν τα οχηματα τους,ειναι λαμογια..
καλη συνεχεια..υ.γ.
προς θεου,κανενα προβλημα δεν εχω με τους υδραυλικους ουτε σαφως με τους μεροκαματιαρηδες.αντιθετως,θα χαιρομουν πολυ αν στο μελλον ημουν μεροκαματιαρης,παρα ανεργος.. -
Ο,τι ήθελες να καταλάβεις κατάλαβες. Καλημέρα.
-
C.L.A.B., βρήκες ένα νομότυπο τρόπο να πληρώσεις ένα κλάσμα του απαιτούμενου ποσού για να χρησιμοποιείς επί μονίμου βάσεως τους ελληνικούς δρόμους.
Δεν έκανες επανάσταση.
Δεν αντιστέκεσαι σε κανένα 'κλέφτη'.Αν τώρα έρθει αύριο το ελληνικό κράτος και πει ότι όσοι κυκλοφορούν με ξένες πινακίδες στην Ελλάδα, θα πρέπει να πληρώνουν 'βινιέτα' διαρκείας 10 ημερών πχ 30 ευρώ (ήτοι 90 ευρώ το μήνα ή 1080 το χρόνο) ή άλλες αντίστοιχης αξίας αναλόγως του χρόνου παραμονής στη χώρα και αυτή να τη φέρουν σε ευδιάκριτο σημείο, θα είναι κακό και ανάλγητο;
Αν ήμουν υπουργός πάντως, θα το είχα ήδη κάνει. -
...ακόμη κι αν κατάφερνες να 'περάσεις' κάτι τέτοιο στη βουλή, τότε πολύ απλά δεν θα εφαρμοζόταν ποτέ: κανείς δεν θα πλέρωνε και κανείς δεν θ' ασχολιόταν(ε) ...
-
Θα το πέρναγα γιατί είμαι ΧΟΥΝΤΑ και θα εφαρμοζόταν με μια επιτακτική εγκύκλιο στους Προστάτες του Πολίτη.
-
Διορίστηκε ο Επίτροπος ;
Δεν πρόλαβα να διαβάσω και τις εφημερίδες μου (και) σήμερα ... -
μανο,δεν εκανα ουτε επανασταση ουτε αντιστεκομαι στους γνωστους κλεφτες.λεω οτι δεν ειναι ολοι λαμογια οπως δεν ειναι κ ολοι να τους λυπασαι.(παρεπιπτοντως ελληνικες πινακιδες εχω!!οχι βουλγαρτικες η ιταλικες)
αν ομως βρεθω στο μελλον στην δυσχερη αυτη θεση να μη τα βγαζω περα με τα δεδομενα που θα υπαρχουν,σαφως κ θα σκεφτω να το γυρισω στις ιταλικες πινακιδες(μιας κ μερος του ετους το περνω εκει κ εχω το δικαιωμα).αν απο την αλλη γινει αυτο που λες,τοτε σημαινει οτι αυτοματως δεν βρισκομαστε στην ευρωπαικη ενωση(αναφερομαι στις ιταλικες πινακιδες).εκτος κ αν λανθανω ..τεσπα,αν συνεβαινε κ αυτο,θα προσπαθουσα να βρω αλλη λυση με πιθανοτερη την πωληση..
προς νασσ..μαλλον αλλος καταλαβε οτι ηθελε να καταλαβει κ μου χρεωνε εμενα οτι δε θεωρω λαμογια οσους παρανομως κανουν οτι κανουν.. -
Ο χρήστης Govus έγραψε:
Διορίστηκε ο Επίτροπος ;
Δεν πρόλαβα να διαβάσω και τις εφημερίδες μου (και) σήμερα ...Αφού μάλιστα είναι και γνωστός, (manosk), θα έχουμε-ως γνήσιοι Ελληνες- και πάλι μέσον για να την σκαπουλάρουμε !
-
προς νασσ..μαλλον αλλος καταλαβε οτι ηθελε να καταλαβει κ μου χρεωνε εμενα οτι δε θεωρω λαμογια οσους παρανομως κανουν οτι κανουν..απο που κ ως που λαμογια???
εκαναν κατι παρανομο?οχι.απο τη στιγμη που το βουλγαρικο κρατος επιτρεπει να παιρνεις πινακιδες με ευκολο τροπο,γιατι να μη το κανουν?Βρε παλικάρι μου...
Αν κάποιος δώσει τα €1100 που έλεγε ο ταρίφας στο lokatzi και ανοίξει μια επιχείρηση-μαϊμού στη Βουλγαρία με 0 τζίρο και μοναδικό περιουσιακό στοιχείο ένα αυτοκίνητο (ή σπίτι, το ίδιο κάνει) τότε είναι νόμιμος ή παράνομος ?
Αν πάλι κάποιος μεταφέρει την επιχείρησή του στη Βουλγαρία και έχει τζίρο, εργαζόμενους κτλ. εκεί και έχει και ένα αυτοκίνητο, τότε είναι νόμιμος ή παράνομος ?
Ε αυτό που σου λέω είναι ότι ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ ΕΙΝΑΙ ΝΟΜΙΜΟΙ αλλά ο πρώτος είναι λαμόγιο ενώ ο δεύτερος καλά κάνει. Και αυτό ΔΕΝ το είχες διευκρινίσει στην αρχική σου δημοσίευση, στην οποία δεν έγινε καμία σχετική διάκριση και το κριτήριό σου ήταν 'έκανε κάτι παράνομο' ?
Οπότε γιατί επιμένεις με τη νομιμότητα ? Δεν είναι η νομιμότητα το θέμα αλλά η λαμογιότητα (sic)Τέλος πάντων, επί της ουσίας συμφωνούμε, απλά σε κουβέντα να βρισκόμαστε (και αυτό το βαριέμαι οπότε κάνε ό,τι νομίζεις)
-
Κι όμως, nass. Στην πρώτη περίπτωση είναι παράνομος.
Απόδειξη, το ότι το ΣΔΟΕ το παίρνει να ασχοληθεί με αυτούς. Συγκεκριμένα, από αυτό το άρθρο:
Ωστόσο, στο ΣΔΟΕ σημειώνουν ότι η κατοχή και χρήση ενός ΙΧ με βουλγάρικες πινακίδες από Έλληνα φορολογούμενο δημιουργεί πεδίο φορολογικού ελέγχου. Τονίζουν ότι στις περιπτώσεις που η βουλγάρικη εταιρεία δεν έχει ουσιαστικό αντικείμενο δραστηριότητας, δηλαδή δεν εμφανίζει έσοδα από πραγματική επιχειρηματική δραστηριότητα αλλά ταυτόχρονα διαθέτει ένα πολυτελές ΙΧ, τότε υπάρχει θέμα παραβίασης της ελληνικής τελωνειακής νομοθεσίας περί λαθρεμπορίου με ό,τι αυτό συνεπάγεται για όσους «συλλαμβάνονται» να οδηγούν αυτά τα οχήματα. Εξηγούν ότι έχει ξεκινήσει η συνεργασία με τις φορολογικές αρχές της Βουλγαρίας προκειμένου να δοθούν στοιχεία για τις εταιρείες στις οποίες ανήκουν τα ΙΧ με πινακίδες Βουλγαρίας που εντοπίζονται από ελέγχους στην Ελλάδα.
Edit / άσχετο: Αν κάποιος mod έχει το κουράγιο και τη διάθεση, αυτή η συζήτηση θα μπορούσε να διασπαστεί σε 'Περί βουλγαρικών πινακίδων κυκλοφορίας'. Θα το έκανα εγώ αλλά η αίτησή μου για mod δεν έχει γίνει δεκτή.
Edit 2: Υπάρχει και αυτό το σχετικό θέμα. viewtopic.php?f=5&t=47202&start=210
Κυκλοφορία στην Ελλάδα με ξένες πινακιδες