-
Αγαπητοί φίλοι-συναθλητές, αν και η απόφαση για τη χρήση καυσίμου από συγκεκριμένο προμηθευτή με χαμηλό κόστος και ‘άρα εύκολα ελεγχόμενο μας βρίσκει απόλυτα σύμφωνους, αναγνωρίσαμε άμεσα τις δυσκολίες που υπήρχαν στην εφαρμογή του στο συγκεκριμένο πολύ μικρό χρονικό διάστημα.
Οι δυσκολίες αυτές μας οδήγησαν στο να ζητήσουμε μέσω του απεσταλμένου μας στην ΕΠ.Α τρίμηνη αναβολή του μέτρου για να υπάρξει χρόνος προσαρμογής για όλες τις πλευρές και των αγωνιζομένων αλλά και των τεχνικών εφόρων που θα κάνουν τους ελέγχους.
Η πρότασή μας για αναβολή δεν έγινε δεκτή γιατί η ηγεσία της ΕΠ.Α βρισκόταν σε διαπραγμάτευση με εταιρεία καυσίμων για αποκλειστική παροχή σε όλους τους αγώνες.
Δυστυχώς η διαπραγμάτευση δεν κατέληξε στο επιθυμητό αποτέλεσμα και η ΕΠ.Α ανέβαλε το μέτρο μέχρι τον Σεπτέμβριο δεσμευόμενη όμως για συνεχείς ελέγχους στα καύσιμα βάσει του ισχύοντος μέχρι τώρα κανονισμού, για τους οποίους διερευνήσαμε τον τρόπο εργαστηριακής μελέτης των δειγμάτων ούτως ώστε να γίνεται ουσιαστική εφαρμογή του J252.
Εμείς πιστεύουμε σε αυτό το μέτρο για λόγους υγιούς συναγωνισμού, οικονομικούς αλλά και περιβαλλοντικούς και ελπίζουμε ότι οι αγώνες μετά τον Σεπτέμβριο θα διεξάγονται με αυτές τις συνθήκες.Το Δ.Σ.
-
Καλημερα σας κυριοι.Οριστε ρε κακε ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΕ .Χ. τα παιδια του ΣΟΑΑ μας τιμησαν να γραψουν και εδω και οχι μονο στο φατσεμπουκ .Δεν εχω καταλαβει ομως κατι και ας με διορθωσει οποιος θελει, τελικα το ΔΣ του συνδεσμου δεν εχει σαν δουλεια του να εκφραζει στην ΕΘΕΑ τις αποψεις και τα προβληματα των οδηγων; γιατι απο οτι καταλαβα μαλλον εκφραζει προσωπικες αποψεις καποιων μελων του χωρις να ρωτησει σε σοβαρωτατα θεματα οπως τα καυσιμα την κοινη γνωμη .Θελω λοιπον μια που αγγιζουμε τα επιπεδα της αστειοτητος ΕΠΙΕΙΚΩΣ και αφου εχεται βρει τον τροπο και μακαρι, στον πρωτο αγωνα που θα τρεξω να μου ελεγξεται την βενζινα για να δω και εγω που ειμαι περιεργος πως θα το κανεται ,με την λεσχη η και μονοι σας εγω συμφωνω εκ των προτερων ΚΥΡΙΕ ΠΛΕΣΣΑ . ΤΕΛΙΚΑ Ο ΛΩΡΗΣ ΕΧΕΙ ΑΠΟΛΥΤΟΟΟΟΟ ΔΙΚΙΟ για αυτα που λεει και γραφει[ΚΥΡΙΟΙ];;;;;;;;;;;;;;.
-
Μια διόρθωση: ο ΣΟΑΑ δεν τίμησε με την παρουσία του το 4T Forum αλλά έστειλε μια ανακοίνωση στους 4Τ και την αναδημοσίευσε εδώ ο mm55 που δεν είναι βέβαια ΣΟΑΑ αλλά (σχεδόν...) 4Τ.
-
ΜΕ ΠΡΟΛΑΒΕ Ο nass,ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΣΟΥ ΑΠΑΝΤΟΥΣΑ ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΟ ΙΔΙΟ.
ΣΙΓΑ ΜΗΝ ΡΙΞΟΥΜΕ ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ ΤΟΙ ΕΠΙΠΕΔΟ ΚΑΙ ΓΡΑΨΟΥΜΕ ΣΤΟ FORUM!!!!!ΦΙΛΙΚΑ,
'EL-EM'
-
Θεωρω μεγαλη μου τιμη που ο συνδεσμος εχει και περιβαλοντικες ευαισθησιες [ΕΧΟΥΜΕ ΜΕΓΑΛΗ ΠΛΑΚΑ].ΤΟ ΕΠΙΘΥΜΗΤΟ ΒΕΒΑΙΑ δεν ξερω ποσων επιθυμια ειναι και ποιον ρωτησατε διοτι προς τιμη του ο ΣΤΡΑΤΗΣ και η αρχη του σπορ εχει απο οτι φαινεται μεγαλυτερη ευαισθησια σε πραγματα ουσιας απο ορισμενους απο σας που κοιτατε καθαρα τα γενια σας .[ΡΑΛΛΥ ΕΛΠΑ ΟΙ ΞΕΝΟΙ ΜΕ ΚΑΛΗ ΒΕΝΖΙΝΑ ΚΑΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΕ ΤΟΥ ΚΑΘΕ ΤΙΜΙΟΥ Η ΑΤΙΜΟΥ ΒΕΝΖΙΝΑ].
-
Και μετα μου λετε να παω την Τεταρτη. Που θα παω δηλαδη, για τον ΣΟΑΑ ρε γμτ, θεσμο κι οχι προσωπα, που για αλλη μια φορα αποδεικνυουν την αποψη μου.
ΡΕ ΑΥΤΟΙ ΖΟΥΝ Σ ΑΛΛΟ ΚΟΣΜΟ
Υ/.Γ. Σκεψου, τα πετσετακια σνομπαρουνε τα πιατα!!!!
-
Ο χρήστης platis έγραψε:
Και μετα μου λετε να παω την Τεταρτη. Που θα παω δηλαδη, για τον ΣΟΑΑ ρε γμτ, θεσμο κι οχι προσωπα, που για αλλη μια φορα αποδεικνυουν την αποψη μου.ΡΕ ΑΥΤΟΙ ΖΟΥΝ Σ ΑΛΛΟ ΚΟΣΜΟ
Υ/.Γ. Σκεψου, τα πετσετακια σνομπαρουνε τα πιατα!!!!
Πηγαινε μηπως και γινει επι τελους αυτη η αλλαγη καταστατικου , και μας ο φιλος μας Καιτατζης απο την υποτιθεμενη ολιγορια επι των ημερων μας εκει .........
Α! και για να μαθεις την ακριβη ωρα ,μην ξεχασεις , θα πρεπει να γραφτεις στο φατσες μπουκ ..... αλλιως εχασες , σαν μη ΙΝ νεοελλην αγωνιζομενος !
-
Εγω μενω πιστος στο Φορουμ κι επειδη (βεβαιως) κρυφοκοιτανε κι απο δω μεριά αλλά κανουν τα κοροιδα (η οπως εγραψα 'οι χαρτοπετσετες σνομπαρουν τα πιατα'), θα τους τα ψαλλω σημερα απο δω μεσα, για να μην τους τα χρωσταω την Τεταρτη και βγω εκτος θεματος.
Δε μου λετε ρε φιλαρακια του ΔΣ (πλειοψηφια η μειοψηφια δεν εχει σημασια ). Οπως συμπεραινουμε απο την ανακοινωση σας, ζητησατε απο την ΕΠΑ να χρησιμοποιειται ΜΟΝΟ βενζινη του εμποριου στος Ελληνικους αγωνες για λογους οικονομιας. Σωστο το αιτημα, δε λεω. Ρωταω ομως- Ποτε το υποβαλλατε για να εφαρμοστει το 2011? Και σε ποιον? Στην ΕΠΑ η σε κατ ιδιαν συζητηση με τον προεδρο της ΟΜΑΕ? (απο καρδιας περαστικα του, αλλο οι πατατες, αλλο οι ανθρωπινες σχεσεις και αξιες)
- Ποιον ρωτησατε η ενημερωσατε οτι προτιθεστε να κανετε μια τοσο σοβαρη προταση, που δεσμευει ολα τα μελη σας? Δεν αισθανθηκατε την αναγκη να το συζητησετε με μάς, να εχετε και τις αποψεις των μελων σας? Τοσο σιγουροι ειστε οτι κανατε καλα? Εδω ολοκληρη κυβερνηση και κανει διαβουλευση με τον κοσμο, δινοντας του την ευκαιρια να εκφραστει για καθε θεμα, εσεις ειστε τοσο υπερανω και σιγουροι για την ακλονητη εξουσια σας, που γραφετε ολο τον κοσμο στ΄' .........σας?
- Πως θα αντιμετωπιζατε τα μελη σας που τρεχουν και σε διεθνεις αγωνες, και πως τολματε να τους λετε οτι ετσι κανουν οικονομια?
- Πως θα αντιμετωπιζατε τα μελη σας που ειχαν κανει τις προμηθειες τους για το 2011, και που το μονο που θα μπορουσαν να κανουν θα ηταν να βαλουν φωτια στις βενζινες τους και να σας καψουν? Τους κανατε οικονομια ε?
- Πως θα αντιμετωπιζατε τους εμπορους που θα ειχαν κανει τις παραγγελιες τους για το 2011? Χεσμενους τους εχετε ε? Οταν ομως τους παρακαλατε για εκπτωσουλα η χορηγιουλα, ειναι καλοι, ε Κυριε Κοσμοπουλε, Πλεσσα, Χαλιβελακη κι οσοι αλλοι. Εσεις μεχρι τωρα τρεχατε με ΜΑΖΟΥΤ ε?
- Κι αρχιζουν τα πιο δυσκολα. ΠΟΤΕ μαθατε οτι δεν υπηρξε συμφωνια με την ΜΙΑ εταιρια που καποιοι ειχαν στον νου τους? Και ποιος ειναι ο διαπραγματευτης? Η διοικηση της ΕΠΑ οπως γραφετε, η ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΛΛΟΣ? Κι αφου το μαθατε αυτο, γιατι δεν στραφηκατε στα μελη σας, να ενημερωσετε οτι η προταση δεν τραβαει, αλλα αφησατε να δημοσιευθει η ανακοινωση της ΕΠΑ της 3/2/2011, αφου συμμετεχετε σ αυτην? Αν τωρα η ΕΠΑ βγαζει ανακοινωσεις εν αγνοια σας, ενω συμμετεχετε σ αυτην, γιατι δεν αποχωρειτε? Η ΜΗΠΩΣ Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΗΣ ΕΠΑ, ΑΛΛΑ ΕΠΙΒΛΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΠΙΟ ΨΗΛΑ, ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΜΦΩΝΗ ΓΝΩΜΗ ΕΝΟΣ Η ΔΥΟ ΑΠΟ ΕΣΑΣ?
- Που ειναι τα πρακτικα συνεδριασης του ΔΣ, οπου εγκρινεται και προχωραει προς υλοποιηση η προταση για νορμαλ βενζινες?
- Και τελος, γιατι με μια ηλιθια κι ανακριβή ανακοινωση προσπαθειτε να καπηλευθειτε την εστω και αργα αφυπνιση της αρχης και την αναβολη της εφαρμογης της διαταξης, αφου κοιμοσασταν τον υπνο του δικαιου, οταν αλλοι παλευαν να ενημερωσουν και να προειδοποιησουν οτι θα υπαρξουν προβληματα? Μηπως πηρατε καμμια θεση στο FACEBOOK, και δεν το πηραμε χαμπαρι?
Δεν θα τολμησω να πω οτι ειστε κοινοι ψευτες, δε θελω να το πιστεψω. Θα φωναξω ομως ΟΤΙ ΕΙΣΤΕ ΑΝΙΚΑΝΟΙ ΝΑ ΕΚΠΡΟΣΩΠΕΙΤΕ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΑ ΑΓΩΝΙΖΟΜΕΝΟ, κι αν πραγματικα αγαπατε οπως λετε τον ΣΟΑΑ, δεν εχετε παρα να τελειωσετε με την ανανεωση του καταστατικου, και ΜΕΤΑ ΝΑ ΠΑΤΕ ΣΠΙΤΙΑ ΣΑΣ. Να βρουμε 5 νεους, ικανους , σπουδαγμενους κι ανοιχτομυαλους ανθρωπους, ν αναλαβουν τις τυχες του Συνδεσμου. Η να τον κλεισουμε, μηπως και καποιοι επιτηδιοι χασουν το δεκανικι για να περνούν τα θελω τους στο σπορ.
Υ.Γ. 1.Δεν ντρεπομαι να το γραψω, κι αναλαμβανω την ευθυνη του. Την αναβολη αποφασισε ΜΟΝΟΣ του ο Στρατής, με σκοπο το μετρο να εφαρμοστει σωστα οταν υπαρξουν οι προυποθεσεις, γιατι ειναι σωστο. Αλλα ενα σωστο μετρο χωρις πρακτικη εφαρμογη ειναι χειροτερο απο κολαφο. ΕΥΓΕ ΤΟΥ.
Υ.Γ. 2. Η δικη μου προταση ειναι, ΟΛΑ ΤΑ ΤΟΥΡΜΠΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ ΝΑ ΤΡΕΧΟΥΝ ΜΕ ΒΕΝΖΙΝΗ ΦΙΑ και τ ατμοσφαιρικα με εμποριου. Δεν ειναι δυνατον καποιος να θελει να ξοδεψει για να συμμετεχει κι εμεις να του απαγορευουμε την εξελιξη του. Κουμαντο στην τσεπη του θα κανουμε? Στο ακριβοτερο σπορ των σπορ, ο λαικισμος κι η συντηρηση (ζηλεια? ) δεν εχουν θεση. Εκτος κι αν καποιοι εχουν βλεψεις, μ ατμοσφαιρικα να κερδισουν τα τουρμπατα, οποτε κανουν τα καλα και συμφεροντα. Λεω τωρα...
Υ.Γ.3. Ελπιζω να εχω ανα παραγραφο απαντησεις, αν εχει μεινει τσιπα. Κι αν δυσκολευεστε να γραψετε εδω, ε, τοτε δωστε τις στο ... Μαθιο να τις δημοσιευσει, σνομπακια... -
''Εμείς πιστεύουμε σε αυτό το μέτρο για λόγους υγιούς συναγωνισμού, οικονομικούς αλλά και περιβαλλοντικούς και ελπίζουμε ότι οι αγώνες μετά τον Σεπτέμβριο θα διεξάγονται με αυτές τις συνθήκες.''
ΣΥΜΦΩΝΩ με τον κυριο πλατη και συνεχιζω και γω με τα παρακατω.
Παρακαλω τον ΣΟΑΑ να ξανασκεφτει τις θεσεις του και να μην βιαζεται να συμφωνει με την ΕΠΑ!
(ενταξει,αντε και πιστευουμε οτι ζητησατε τριμηνη αναστολη του μετρου)
Πραγματι, πιθανον και θεωρητικα, σαν ιδεα ενα τετοιο μετρο να βοηθουσε τον υγιη ανταγωνισμο αν μπορουσε να εφαρμοστει χωρις προβληματα!
Θεωρητικα δηλαδη θα βρεθει μια εταιρεια,που θα συσκευασει βαρελακια με κατοσταρα,θα στελνει βυτια με οδηγους σε ολη την ελλαδα,σε ολους τους αγωνες και θα πουλαει βενζινη και θα κοβει αποδειξεις?
Η εταιρεια δηλαδη θα στελνει βυτιο στο εκαστοτε σπριντ στου διαολου την μανα και θα κανουν οι υπαλληλοι της 1000 χιλιομετρα για να αγορασουν 20€ βενζινη 30 οδηγοι που θα τρεξουν!!Αυτα ποιος θα τα πληρωνει?
Γιατι οσο προβολη και να ταξει καποιος στην εταιρεια αυτη αργα η γρηγορα θα καταλαβει οτι δεν...αξιζουν τα εξοδα και θα την κανει!
Και δεν γινεται να εξαιρεθουν τα σπριντ γιατι ολοι τρεχουν εδω και εκει!
Και οταν συμπιπτουν 2 αγωνες μαζι?
Η βενζινη αυτη θα κοστιζει το ιδιο με το πρατηριο?
Και απο πανω οι ελεγχοι των καυσιμων δεν θα ειναι οι ιδιοι και περισσοτεροι??
Του χρονου τι θα αλλαξει με το ΕΛΠΑ δηλαδη?Παλι δεν πρεπει να καψουν οσοι τρεξουν εκει καλη βενζινη?
Προσωπικα θα ηθελα και εκτος του ελπα να ξαναδω στην χωρα μας καινουργια αυτοκινητα οπως τα S2000, οπως αυτα που ενοικιασθηκαν και ετρεξαν περσι στην χωρα μας!
Ειναι δυνατον να νοικιασει καποιος απο ξενη σοβαρη εταιρεια και να ζητησει να του φτιαξουν προγραμμα με ελληνικη κατοσταρα??
Μιας τυχαιας εταιρειας που θα κανει συμφωνια η ΕΠΑ?οπως για παραδειγμα η Dracoil,silkoil,η amsoil κτλ!!
Τελος θελω να μου πει καποιος,αν αυτο το μετρο με την κατοσταρα υπαρχει σε καποια αλλη χωρα του πλανητη, αν και πως εφαρμοζεται!!
Γιατι αν ειναι ελληνικη πατεντα...
Τελος αυτους τους περιβαλλοντικους λογους ας τους αφησουμε καλυτερα...γιατι κανονικα πρεπει ολα τα αγωνιστικα να φορανε αγωνιστικο καταλυτη (οχι ψευτικο κουφιο καταλυτη) και να ελεγχονται απο τους ΤΕ..και αναθεμα αν υπαρχει εστω και ενας που να φοραει!! -
Ο χρήστης mm55 έγραψε:
η απόφαση για τη χρήση καυσίμου από συγκεκριμένο προμηθευτή με χαμηλό κόστοςΔιαβάζοντας αυτό καταλαβαίνω ότι μιλάμε για χαμηλό κόστος, δηλαδή χαμηλότερο από αυτό που έχω σήμερα που βάζω από την ΕΛΙΝ της γειτονιάς μου.
Θέλω να δω πώς μπορεί να γίνει αυτό κάνοντας βόλτα τη βενζίνη μέσα σε ένα βυτίο μέχρι το χώρο του αγώνα και πίσω, με προσωπικό που θα κάθεται εκεί μια ολόκληρη μη εργάσιμη ημέρα (ξέρετε, οι αγώνες γίνονται Κυριακή), κ.λπ. Επίσης, θέλω να δω πώς θα ρυθμιστεί το θέμα της ουράς αναμονής για γέμισμα χωρίς να επιβαρυνθεί κι άλλο με άχρηστες και ηλίθιες ενέργειες το πρόγραμμα ενός ερασιτέχνη αγωνιζόμενου σε έναν αγώνα. Ακόμη, θέλω να δω πώς στην ευχή θα βγάζουμε από το ρεζερβουάρ μας τα υπολείμματα της βενζίνης που θα έχουμε ήδη μέσα (μη μου πείτε ότι για να δοκιμάσω το αυτοκίνητο ή να το φέρω στο χώρο του αγώνα θα τρέχω να βρω το βυτίο).
Κύριοι, αν δεν το έχετε συνειδητοποιήσει, ζούμε στην Ελλάδα και όχι στη Γαλλία, έχουμε ένα πρωτάθλημα στο οποίο τρέχει μόνο ένα αυτοκίνητο που βρίσκεται ακόμα σε παραγωγή (του Κοσμόπουλου), όπου οι θεατές στον κάθε αγώνα είναι όσοι από εμάς δεν τρέχουμε σ' αυτόν, το οποίο πρωτάθλημα ακολουθούν το πολύ 5 άτομα τα τελευταία 3 χρόνια, όπου το 90% είμαστε ερασιτέχνες χαβαλέδες, όπου σχεδόν κανείς δεν έχει χορηγό, όπου σε κάθε αγώνα συμπληρώνουν το πολύ 3 κλάσεις, όπου υπάρχουν το πολύ 5 αγωνιζόμενοι και 10 θεατές κάτω των 30 ετών, και το πρόβλημά μας είναι το ενιαίο καύσιμο που θα διανέμεται με βυτίο στις δεκάδες βοηθητικού προσωπικού που έχει ο κάθε αγωνιζόμενος;;;;
Δείτε την εικόνα και χαρακτηρίστε την εσείς. Αυτό που εμένα έρχεται στο νου είναι η περίφημη φράση εκείνου του πανηλίθιου Γάλλου αυτοκράτορα όταν του είπαν ότι ο λαός του δεν έχει ψωμί να φάει: 'Γιατί δεν τρώνε παντεσπάνι;' -
Ο χρήστης scn έγραψε:
η απόφαση για τη χρήση καυσίμου από συγκεκριμένο προμηθευτή με χαμηλό κόστος
Διαβάζοντας αυτό καταλαβαίνω ότι μιλάμε για χαμηλό κόστος, δηλαδή χαμηλότερο από αυτό που έχω σήμερα που βάζω από την ΕΛΙΝ της γειτονιάς μου.
Θέλω να δω πώς μπορεί να γίνει αυτό κάνοντας βόλτα τη βενζίνη μέσα σε ένα βυτίο μέχρι το χώρο του αγώνα και πίσω, με προσωπικό που θα κάθεται εκεί μια ολόκληρη μη εργάσιμη ημέρα (ξέρετε, οι αγώνες γίνονται Κυριακή), κ.λπ. Επίσης, θέλω να δω πώς θα ρυθμιστεί το θέμα της ουράς αναμονής για γέμισμα χωρίς να επιβαρυνθεί κι άλλο με άχρηστες και ηλίθιες ενέργειες το πρόγραμμα ενός ερασιτέχνη αγωνιζόμενου σε έναν αγώνα. Ακόμη, θέλω να δω πώς στην ευχή θα βγάζουμε από το ρεζερβουάρ μας τα υπολείμματα της βενζίνης που θα έχουμε ήδη μέσα (μη μου πείτε ότι για να δοκιμάσω το αυτοκίνητο ή να το φέρω στο χώρο του αγώνα θα τρέχω να βρω το βυτίο).
Κύριοι, αν δεν το έχετε συνειδητοποιήσει, ζούμε στην Ελλάδα και όχι στη Γαλλία, έχουμε ένα πρωτάθλημα στο οποίο τρέχει μόνο ένα αυτοκίνητο που βρίσκεται ακόμα σε παραγωγή (του Κοσμόπουλου), όπου οι θεατές στον κάθε αγώνα είναι όσοι από εμάς δεν τρέχουμε σ' αυτόν, το οποίο πρωτάθλημα ακολουθούν το πολύ 5 άτομα τα τελευταία 3 χρόνια, όπου το 90% είμαστε ερασιτέχνες χαβαλέδες, όπου σχεδόν κανείς δεν έχει χορηγό, όπου σε κάθε αγώνα συμπληρώνουν το πολύ 3 κλάσεις, όπου υπάρχουν το πολύ 5 αγωνιζόμενοι και 10 θεατές κάτω των 30 ετών, και το πρόβλημά μας είναι το ενιαίο καύσιμο που θα διανέμεται με βυτίο στις δεκάδες βοηθητικού προσωπικού που έχει ο κάθε αγωνιζόμενος;;;;
Δείτε την εικόνα και χαρακτηρίστε την εσείς. Αυτό που εμένα έρχεται στο νου είναι η περίφημη φράση εκείνου του πανηλίθιου Γάλλου αυτοκράτορα όταν του είπαν ότι ο λαός του δεν έχει ψωμί να φάει: 'Γιατί δεν τρώνε παντεσπάνι;'Επί τέλους!!! Και ένας που πάτάει στο έδαφος...
Γιάννης Λουκόπουλος
-
Ο χρήστης platis έγραψε:
...
...Κουμαντο στην τσεπη του θα κανουμε? Στο ακριβοτερο σπορ των σπορ, ο λαικισμος κι η συντηρηση (ζηλεια? ) δεν εχουν θεση. ...Αυτό θα πρέπει να υπάρχει τυπωμένο επάνω σε κάθε αγωνιστικό δίπλωμα... το 99.99% ποτέ δεν κατάλαβε σε τι παιχνίδι παίζει...
Ασε για το πως παίζεται αυτό το παιχνίδι, άλλη πονεμένη ιστορία και αυτό... άκου να παίζουν ποδόσφαιρο με μπαλάκι του τένις!!!Γιάννης Λουκόπουλος
-
Πριν μια εβδομαδα ειχα γραψει το κειμενο που παραθετω απο κατω, δυστηχως καποιο προβλημα με το σιτε με εκανε μολις χτες να μπορεσω να απαντησω...Το παραθετω και εξηγω...
'Αναρωτιέμαι γιατί βιάζετε τόσο πολύ η αρχή του σπορ να εφαρμόσει ένα μέτρο για το οποίο δεν είναι η ίδια έτοιμη ! Προσωπικά η αλλαγή αυτή θα μου κοστίσει τα 400 λίτρα αγωνιστικής βενζίνης που αγόρασα γιατί κανείς δεν είχε πει κουβέντα, θα μου κοστίσει την επίσκεψη του Σουμπαρου για νέο πρόγραμμα και δυναμομετρηση από την αρχή κτλπ…
Και αναρωτιέμαι, γιατί τόση πρεμούρα, βγάζει ο λογικός κόσμος μια ανακοίνωση που λέει ότι σε 6 μήνες σταματά η χρήση της βενζίνης τάδε και τάδε, να προλάβουμε να μειώσουμε λίγο τη ζημιά. Δεν μου εξηγεί επίσης η αρχή του σπορ πως θα εξασφαλίσει ότι η βενζίνη του εμπορίου θα είναι σωστή και δεν θα πάρουμε κάνα μοτέρ στα χέρια… Γιατί καλές οι ιδέες για εφοδιασμό από τα τοπικά βενζινάδικα για παράδειγμα , αλλά προφανώς δεν έχετε δει τις δεξαμενές τους!! Όσο τραβαει από ψηλά όλα οκ, αλλά αυτός που θα πάρει προς το τέλος θα πάρει και όλο του σκουπίδι… Γιατί πάντα όλα να γίνονται βιαστικά?? Βγάλτε επιτέλους μια μελετημένη απόφαση με μια ολοκληρωμένη πρόταση λύση !!'
τελικα βρεθηκε ο Στρατης και πηρε την ευθυνη επανω του και τον συγχαιρω, λεγοντας ενα μεγαλο μπραβο! Στις εκλογες του ΣΟΑΑ πιστεψα οτι θα μπορουσε το καινουργιο ΔΣ να κανει κατι, πλεον βλεπω οτι καπηλευετε καταστασεις και προσβαλει την νοημοσυνη μας. Πλην ελαχιστων εξαιρεσεων ειναι ΝΤΡΟΠΗ σας!
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
(γαμώτο, πόσο κάνει αυτό το μαραφέτι ? )
ΕΠΕΙΔΗ ΤΟ ΕΨΑΞΑ,ΝΑΣΟ ΜΟΥ, ΑΥΤΟ ΤΟ ΜΑΡΑΦΕΤΙ ΔΟΥΛΕΥΕΙ,ΜΟΝΟ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΗ ΟΤΙ ΤΟ ΚΑΥΣΙΜΟ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΓΩΝΙΖΟΜΕΝΩΝ,ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΕΝΑΝ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΗ.
ΑΣ ΠΟΥΜΕ ΟΤΙ ΟΛΟΙ ΕΧΟΥΝ ΒΕΝΖΙΝΗ ΕΚΟ RACING,ΑΓΟΡΑΣΜΕΝΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΑΝΤΛΙΑ ΠΡΑΤΗΡΙΟΥ. ΤΟΤΕ ΚΑΙ ΜΟΝΟΝ ΤΟΤΕ,ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΚΑΛΙΜΠΡΑΡΕΙΣ ΤΟ ΟΡΓΑΝΟ ΚΑΙ ΝΑ ΣΟΥ ΒΓΑΛΕΙ ΤΙΣ ΕΠΙΘΥΜΗΤΕΣ ΕΝΔΕΙΞΕΙΣ/ΑΠΟΚΛΕΙΣΕΙΣ.
ΑΝ ΣΟΥ ΕΡΘΕΙ ΕΝΑΣ ΜΕ EKO RACING Ο ΑΛΛΟΣ ΜΕ BP ULTIMATE ΚΑΙ Ο ΤΡΙΤΟΣ ME SHELL RACING,ΤΟΤΕ ΤΟ ΜΑΡΑΦΕΤΙ ΠΑΘΕΝΕΙ ΚΡΙΣΗ ΤΑΥΤΟΤΗΤΟΣ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΠΕΤΑΜΑ.ΦΙΛΙΚΑ,
'EL-EM'
Από τα γραφόμενά τους δε δείχνει 'για πέταμα' πάντως διότι μπορούν να προστεθούν νέα 'calibration samples'.
IROX 2000 is an extremely compact, robust and user friendly Mid-FTIR spectrometer for the automatic measurement of the concentration of the most important components of gasoline. Thanks to an improved mathematical model and the use of a built-in density meter the instrument additionally provides most reliable results for key properties such as Octane Numbers, Distillation Properties and Vapor Pressure. A large number of country specific calibration samples is stored. Outlier fuels can be easily added even without a PC. The portability and vehicle battery options are ideal for on-site field use.
Τέλος πάντων, είναι ενδιαφέρον. Φορητός φασματογράφος. Το κόστος θα είναι υποθέτω διαστημικό...
Επειδή το έψαξα μήπως πάρω κανένα για το σπίτι το κόστος είναι πάνω από €20000 και άρα είναι εκτός των οικονομικών προδιαγραφών της τρέχουσας συγκυρίας. Αλλά τη δουλειά που θέλουμε την κάνει (με συγκεκριμένες διαδικασίες σε σχέση με τα calibration samples).
Τέλος πάντων, το 'κλασσικό' εργαστήριο να είναι καλά...
Υπό τις παρούσες συνθήκες καλύτερα που αναβλήθηκε το μέτρο ώστε να γίνει σωστά.
-
[quote='platis']Υ.Γ. 2. Η δικη μου προταση ειναι, ΟΛΑ ΤΑ ΤΟΥΡΜΠΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ ΝΑ ΤΡΕΧΟΥΝ ΜΕ ΒΕΝΖΙΝΗ ΦΙΑ και τ ατμοσφαιρικα με εμποριου. Δεν ειναι δυνατον καποιος να θελει να ξοδεψει για να συμμετεχει κι εμεις να του απαγορευουμε την εξελιξη του. Κουμαντο στην τσεπη του θα κανουμε? Στο ακριβοτερο σπορ των σπορ, ο λαικισμος κι η συντηρηση (ζηλεια? ) δεν εχουν θεση. Εκτος κι αν καποιοι εχουν βλεψεις, μ ατμοσφαιρικα να κερδισουν τα τουρμπατα, οποτε κανουν τα καλα και συμφεροντα. Λεω τωρα...
quote]Λογω ωρας και κοπωσης τα εγραψα μισα. Η δικη μου προταση λοιπον ειναι να διατηρηθει ως εχει ο κανονισμος -ΚΑΙ ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΣΤΕΙ ΒΕΒΑΙΑ-για ολα τα αυτοκινητα, πλην εκεινων των ΑΤΜΟΣΦΑΙΡΙΚΩΝ που συμμετεχουν σε κατηγοριες που μπορουν να θεωρηθουν οικονομικες η κατηγοριες νεοεισερχομενων στο σπορ, οποτε η οικονομια ειναι ζητουμενο. Σ αυτες τις κατηγοριες να χρησιμοποιειται βενζινη εμποριου, διασφαλισμενη ομως ως προς την ποιοτητα. Και υπαρχει τροπος. Οπως εμεις τρεχαμε και παίρναμε τα βαρελακια μας απο 2-3 εμπορους, ετσι μπορουν να τρεχουν να παιρνουν τα μπιτονακια τους απο 2-3 διαπιστευμενους βενζιναδες και οσοι θελουν να κανουν οικονομια.
Το επιχειρημα οτι οι προδιαγραφες των βενζινων εμποριου σημερα ειναι πολυ κοντα σ αυτες της FIA, δεν μου λεει τιποτα. Γιατι το κοντα και το μακρυα, οταν υπαρχουν σαφη ορια, ειναι πολυ υποκειμενικο κι επικινδυνο.
Καλημερα στους λογικους, καληνυχτα στους σνομπ... -
Ο χρήστης platis έγραψε:
Γιατι το κοντα και το μακρυα, οταν υπαρχουν σαφη ορια, ειναι πολυ υποκειμενικο κι επικινδυνο.Ιδού οι προδιαγραφές (σε παρένθεση οι τιμές της βενζίνης FIA):
RON = 100 minimum (102 maximum)
MON = Δεν προσδιορίζεται (90 maximum) -
Κι ο ΕΠΑΝΑ επαναπρογραμματισμος Νασο για να παει Ακροπολις? Κι ο ΕΠΑΝΑ-ΕΠΑΝΑ-επαναπρογραμματισμος για το ΔΕΘ?, κι ο ΕΠΑΝΑ-ΕΠΑΝΑ-ΕΠΑΝΑ-προγραμματισμος αν παει και ΕΛΠΑ?
Αστεια πραγματα Νασο μου.
ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΑ συμφωνω με την λυση 'Φινλανδια', ΚΑΙ ΜΑΚΑΡΙ. Αν ομως δεν γινεται να εφαρμοστει με τα σημερινα δεδομενα, βρες μου παρακαλω αλλη λυση για τους οικονομικα ασθενεστερους, που πιθανοτατα εχουν τις δυνατοτητες να διακριθουν. Φοβαστε τον τυπο και χανετε την ουσια.
Σας πειραζει δηλαδη να πειτε οτι ο Πλατης ειναι φτωχος, αλλά αγαπαει τους αγωνες, και γι αυτο πουλησε το Ιμπρεζα και πηρε Σταρλετ. Τον Πλατη γιατι δεν τον πειραζει ρε γμτ? Θα συνεχισουμε να ενεργουμε με βαση ΤΑ ΣΥΜΠΛΕΓΜΑΤΑ μας?
Και για να μην ξεχναμε/. ΕΙΠΑΜΕ. Ο ΔΙΑΠΙΣΤΕΥΜΕΝΟΣ και ΕΛΕΓΧΟΜΕΝΟΣ προμηθευτης ειναι η πρωτη και κυρια προυποθεση.Και για να σου αποδειξω οτι εισαι εξαιρετικος τεχνικος εφορος, αλλά ασχετος απο κατοχο, χρηστη και 'πληρωτή' μπακετ, διαβασε πιο κατω.
Εγραψες
Και για ποιό λόγο να το κάνουμε αυτό ? Λες και οι πιτσιρικάδες ή τα Cinquecento τρέχουν με FIA fuelΜα προσπαθω να σου πω, οτι θα βρεθει ενας πιτσιρικας με οικονομικες δυνατοτητες, που θα την χρησιμοποιει και θα ριχνει στους αλλους πιτσιρικαδες, χωρις να το αξιζει.
Μην βαζετε λοιπον τετοια στον σχολιασμο αποψεων αλλων, πριν βουτηξετε το δαχτυλο στο μυαλο σας, που λεει κι ο μιχελακακης. -
Δηλαδή όταν μιλάς για επαναπρογραμματισμό για Ακρόπολις (10 έλληνες αγωνιζόμενοι με Ν/4 γιατί εννοείται ότι οι ήρωες με τα Α/5 δεν ασχολούνται με το τι βενζίνη θα βάζουν...) ?
ΕΛΠΑ ? Αν είναι δυνατόν, ποιός θα επαναπρογραμματίσει το Ν/4 του για να κυνηγήσει τι ? Τον Rosetti με το S2000 ? Ισως μόνο ο Αρης.
ΔΕΘ ? Πόθεν αυτό, είναι διεθνές το ΔΕΘ ? Ή θα έχουν άλλη βενζίνη εκεί ? (αν είναι ενιαία φυσικά και όχι... αλλά και αν δεν είναι ενιαία, με κατάλληλο προγραμματισμό δεν κάνει κιχ)Ολα αυτά είναι 'δάχτυλο στο μυαλό' ? Ή μήπως αυτά είναι 'αστεία πράγματα'.
Αστείο είναι να βγαίνει η Αρχή και να λέει ότι ισχύουν άλλοι κανονισμοί για τους φτωχούς και άλλοι για τους πλούσιους και μάλιστα να ορίζονται αυτές οι κατηγορίες όχι με οικονομικά κριτήρια αλλά με κριτήρια αυτοκινήτου (πχ. ο Κυριακόπουλος (τυχαία η αναφορά) που τρέχει με Α/6 είναι φτωχός ? Ή μήπως το 80% των πιτσιρικάδων αγωνιζομένων τρέχει σε αναβάσεις με ίδιας κατηγορίας αυτοκίνητο με τον Κυριακόπουλο ?) ή ηλικίας.
Η μόνη εξαίρεση που δέχομαι σε κάτι τέτοιο είναι ενιαίες κατηγορίες. Σε όλα τα άλλα οι κανονισμοί πρέπει να είναι ίδιοι για όλους.
Αν τώρα πιστεύεις ότι ένας πιτσιρικάς που 'δεν το αξίζει' ρίχνει στους άλλους επειδή χρησιμοποιεί FIA fuel, είσαι (επίτρεψέ μου) μακράν νυχτωμένος. Σε Ν/4 να τον βάλουμε με όλους τους άλλους με -15 άλογα λόγω 100άρας (για τέτοιες διαφορές μιλάμε, δηλ. 5% και λίγο μεγαλύτερες σε ροπή) και αυτόν με FIA fuel, κολοκύθια με τη ρίγανη θα 'ρίξει' αν 'δεν το αξίζει'. Πόσο δε μάλλον σε κανα Α/5...
Δεν προχωρώ άλλο διότι δε θέλω να σε προσβάλλω όπως προσέβαλες εσύ εμένα.
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
....Και για ποιό λόγο να το κάνουμε αυτό ? Λες και οι πιτσιρικάδες ή τα Cinquecento τρέχουν με FIA fuel
Η λύση είναι μία και την κάνουν σε πιο προχωρημένες χώρες (πχ. Φινλανδία): ενιαίο καύσιμο. Καταρχήν στους πρωταθληματικούς αγώνες και στη συνέχεια στους υπόλοιπους. Με τιμή συγκρίσιμη με την τιμή της super αμόλυβδης από αντλία. Ας μην είναι από βυτίο 'σερβιρισμένη' αλλά με διανομή σε βαρέλια σε συγκεκριμένα βενζινάδικα ανά τη χώρα.
+1. Aσε που η συνολική κατανάλωση των ατμοσφαιρικών σε ένα αγώνα είναι το μισό ή ένα τρίτο των Ν4 οπότε ίσως δεν αξίζει και την φασαρία. Για τα Ν4 έχει νόημα και κάνει την οικονομία.
Η λύση είναι φορτηγό ( οχι βυτίο για φορολογικούς λόγους ) και συσκευασμένη σε βαρέλια (οπως παίρνουν και τώρα δηλαδή ) χωρίς κανέναν κόπο και συμφόρηση ή πανικό. Οποιος θέλει για δοκιμή μπορεί πριν τον αγώνα να πάει και να πάρει (όπως τώρα δηλαδή αλλά με άλλη βενζίνα ).
-
Μα με προσβαλεις διαρκως με τα χαμογελακια και τα μακρυα νυχτωμενος. Μωρε ανθρωπε, εχεις οδηγησει ποτε σου αγωνιστικο 1300αρι με 95-100 αρα και με WRF Turbo Evo, να δεις τις διαφορες? Μετα απο 30 χρονια στα καπω και τα τιμονια, δεν εχεις ουτε καν το δικαιωμα να αναφερεσαι σε μενα με χαμογελακια ειρωνικα και νυχτωματα.
Το ΔΕΘ καλε μου ξερω τι ειναι, τοχω τρεξει και καμμμια δυο φορες. Εσυ? Οταν το αναφερω εννοω οτι σε καθε αλλαγη αγωνα θα εχουμε κι αλλαγη προγραμματος. Ας πουμε, μεταξυ ΕΛΠΑ και Ακροπολις, δεν εχει αλλους Ελληνικους αγωνες? Αυτο θελω να σου πω, ωραια ξεχνα το ΔΕΘ, και βαλε το ΡΣ της Παλμα.
Και τελος, ποιος εισαι εσυ που θα απαγορεψεις στο Καιτατζη., τον Ζαχο, τον Λαμπρο, τον Αμαξο να κυνηγησουν τον Rossetti σου και να παρουν και βαθμους στο Πανελληνιο? ΠΕΣ ΜΟΥ ΜΩΡΕ!!!
Μαθε λοιπον να μην βγαζεις τις οποιες αντιπαθειες σου στο σφυρι, οταν λειτουργεις σαν εκπροσωπος η εστω ημιεκπροσωπος μιας αρχης, κατεβα απ το καλαμι και προσπαθησε να αντιμετωπιζεις τις αποψεις των ανθρωπων του χωρου, που εσυ διαςλεξες να υπηρετεις, ΜΕ ΣΕΒΑΣΜΟ. Οπως εγω παντα σεβαστηκα τις γνωσεις και την προσφορα σου, ΑπΑΙΤΩ να το κανεις κι εσυ. ΚΙ ΕΓΩ ΤΟ ΑΠΑΙΤΩ ΓΙΑΤΙ ΠΛΗΡΩΝΩ 30 ΧΡΟΝΙΑ αυτο που εσυ απολαμβανεις. ΞΕΚΑΘΑΡΟ?
Περί αγωνιστικής βενζίνης