-
Η ένθεσμη κρατική βία αποτελεί εγγύηση και θεματοφύλακα της αστικής δημοκρατίας.
Πώς φαίνεται ο άνθρωπος που μένει επαρχία... (δεν το λέω ειρωνικά αυτό).
Έλα μείνε κέντρο να δεις το αμάξι σου να καίγεται από βάζελους, το παιδί σου να τρώει ξύλο από γάβρους, το μαγαζί σου να σπάζεται από αναρχικούς κλπ κλπ κλπ και μετά ξανακάνε σχόλιο για την κρατική βία.
Σε όλες τις παραπάνω περιπτώσεις οι 'πληγέντες' αναρωτιόντουσαν μετά πού ήταν το κράτος και πού ήταν η αστυνομία...
Επειδή οι μουστακαλήδες που πόσταρες αντιπροσωπεύουν μια ακραία περίπτωση κρατικής βίας και καταστολής (που στην τελική εκεί δεν έχει καμμία σχέση με δημοκρατία), δεν σημαίνει ότι η κρατική βία και καταστολή ισοδυναμεί με χούντα...
Αλλά όπως έχουμε ξαναπεί αν μας την πέσουν στο κέντρο θα έρθει ο Λάκης, ο Κανάκης και ο sexy alexis να μας σώσουν... -
Ο χρήστης EDDIE_147 έγραψε:
Έλα μείνε κέντρο να δεις το αμάξι σου να καίγεται από βάζελους, το παιδί σου να τρώει ξύλο από γάβρους, το μαγαζί σου να σπάζεται από αναρχικούς κλπ κλπ κλπ και μετά ξανακάνε σχόλιο για την κρατική βία.
Σε όλες τις παραπάνω περιπτώσεις οι 'πληγέντες' αναρωτιόντουσαν μετά πού ήταν το κράτος και πού ήταν η αστυνομία...
Επειδή οι μουστακαλήδες που πόσταρες αντιπροσωπεύουν μια ακραία περίπτωση κρατικής βίας και καταστολής (που στην τελική εκεί δεν έχει καμμία σχέση με δημοκρατία), δεν σημαίνει ότι η κρατική βία και καταστολή ισοδυναμεί με χούντα...
Αλλά όπως έχουμε ξαναπεί αν μας την πέσουν στο κέντρο θα έρθει ο Λάκης, ο Κανάκης και ο sexy alexis να μας σώσουν...Ρε συ Εντη ελεος
Για ακομα μια φορα ειμαι σιγουρος πως δε 'βλεπεις' τι γραφεις.
1.Το εχω ξαναγραψει:Οι 'χουλιγκανοι' που σπανε, οι 'αναρχικοι' που καινε κλπ ειναι γνωστοι ακομα και με τα μικρα ονοματα στους εκπροσωπους της 'ενθεσμης κρατικης βιας η οποια αποτελει εγγυηση της αστικης δημοκρατιας' και χρησιμοποιουνται ωστε να δικαιολογειται η η υπαρξη της 'ενθεσμης κρατικης βιας' και να προστατευεται η 'αστικη δημοκρατια'.
2.Οι φωτογραφιες των μουστακαληδων που παρεθεσα ειναι μερικα αντιπροσωπευτικα δειγματα ωστε να απαντησω στον 'κ2825' οτι δεν ενθυμειται και τοσο ορθως οταν μας λεει ως >οι μόνοι που τις τελευταίες δεκαετίες έβγαλαν στον δρόμο τανκς και πολυβόλα εναντίον αόπλων αντικαθεστωτικών διαδηλωτών ήταν οι σύντροφοι του Αλέκου, της Αλεκας...Με νοσταλγους που επιζητουν τις αυρες και τις αντλιες νερου, καμουφλαρισμενοι σε οπαδους της 'αστικης δημοκρατιας' δε θα συνεχισω να συνομιλω...
-
Αυτό που λες ισχύει σε ένα βαθμό για τα εξάρχεια. Τώρα ποιό πρεζάκι είχε αναλαμπή χτες και πήγε και έκαψε τα αμάξια στην πολυκατοικία του Τοροσσίδη δεν νομίζω να το ξέρουν οι μπάτσοι. Όχι για κάποιον άλλο λόγο αλλά δεν τους έχω τόσο ικανούς...
-
Kαι αλλοι τα ειπαμε αυτα αλλα ξαναγυρισαμε
Δεν αντεχεται να διαβαζεις νοσταλγιες τετοιου ειδους και να μην απαντας κιολας..
Περα απο χουλιγκανισμους καθε αλλη μορφη βιας την δημιοουργει το κρατος με τη δικια του βια σε πρωτο σταδιο..(βλ.Κερατεα..ΒΛΕΠΕ ειπα οχι ψαχουλευε στα τυφλα -
Αυτό που λες ισχύει σε ένα βαθμό για τα εξάρχεια. Τώρα ποιό πρεζάκι είχε αναλαμπή χτες και πήγε και έκαψε τα αμάξια στην πολυκατοικία του Τοροσσίδη δεν νομίζω να το ξέρουν οι μπάτσοι. Όχι για κάποιον άλλο λόγο αλλά δεν τους έχω τόσο ικανούς...Κι ομως αγαπητε...
Αν σημερα δεν ειχαν 'καψει τα πρεζακια τα αμαξια στο σπιτι του Τοροσιδη', τα καναλια θα ηταν ΑΝΑΓΚΑΣΜΕΝΑ να μιλανε ή για τις αλλαξοκωλιες του ΓΑΠ με το Στρος Καν, τοτε που ο πρωτος μοιραζε τα 'επιδοματα αλληλεγγυης' και καμωνοταν πως ακομα και τα αρχικα ΔΝΤ του εφερναν αλλεργια, ή μπορει να ΕΞΑΝΑΓΚΑΖΟΝΤΑΝ να μιλησουν και για τη Κερατεα και για τα οσα (δικαιως ή αδικως) συμβαινουν εκει...
Συνομοσιολογια θα μου πεις...
Ποσες φορες ομως οι 'χουλιγκανοι' και οι 'αναρχικοι' δεν εχουν ξελασπωσει την 'αστικη δημοκρατια' απο 'περιπετειες'?? -
Η ένθεσμη κρατική βία αποτελεί εγγύηση και θεματοφύλακα της αστικής δημοκρατίας.
Αλλά όπως έχουμε ξαναπεί αν μας την πέσουν στο κέντρο θα έρθει ο Λάκης, ο Κανάκης και ο sexy alexis να μας σώσουν...και τωρα χουντα εχουμε αλλα φοραει μανδυα δημοκρατιας. οπως και να το δει κανεις ομως το χερι του κρατους σηκωνεται πανω σ αυτους που ειναι (τις περισσοτερες φορες) ανημποροι να αντιδρασουν. Οι μπατσοι ειναι ασυδοτοι και θα συνεχισουν να ειναι γιατι εκτελουν εντολες απο ενα ασυδοτο κρατος. Το οποιο οταν βλεπει αντιδρασεις πραγματικα δυναμικες πχ ''δεν πληρωνω'' τοτε οι πολιτες γινομαστε τζαμπατζιδες, οταν βλεπουν ''κερατεα'' τοτε γινονται οι πολιτες αναρχικοι και οταν ακουμε αλλα δεν βλεπουμε siemens τοτε οι πολιτες ειμαστε ΜΑΛΑΚΕΣ
-
Ο χρήστης 888888 έγραψε:
Αυτό που λες ισχύει σε ένα βαθμό για τα εξάρχεια. Τώρα ποιό πρεζάκι είχε αναλαμπή χτες και πήγε και έκαψε τα αμάξια στην πολυκατοικία του Τοροσσίδη δεν νομίζω να το ξέρουν οι μπάτσοι. Όχι για κάποιον άλλο λόγο αλλά δεν τους έχω τόσο ικανούς...
Κι ομως αγαπητε...
Αν σημερα δεν ειχαν 'καψει τα πρεζακια τα αμαξια στο σπιτι του Τοροσιδη', τα καναλια θα ηταν ΑΝΑΓΚΑΣΜΕΝΑ να μιλανε ή για τις αλλαξοκωλιες του ΓΑΠ με το Στρος Καν, τοτε που ο πρωτος μοιραζε τα 'επιδοματα αλληλεγγυης' και καμωνοταν πως ακομα και τα αρχικα ΔΝΤ του εφερναν αλλεργια, ή μπορει να ΕΞΑΝΑΓΚΑΖΟΝΤΑΝ να μιλησουν και για τη Κερατεα και για τα οσα (δικαιως ή αδικως) συμβαινουν εκει...
Συνομοσιολογια θα μου πεις...
Ποσες φορες ομως οι 'χουλιγκανοι' και οι 'αναρχικοι' δεν εχουν ξελασπωσει την 'αστικη δημοκρατια' απο 'περιπετειες'??το πασοκ συνηθιζει πριν απο οτιδηποτε να συλλαμβανει τρομοκρατες. βλεπε τελευταια συλληψη ''πυρηνων της φωτιας'' τον γεναρη οταν τις ιδιες μερες εγινε παραγραφη του βατοπεδιου
-
Ο χρήστης theo13 έγραψε:
και τωρα χουντα εχουμε αλλα φοραει μανδυα δημοκρατιας. οπως και να το δει κανεις ομως το χερι του κρατους σηκωνεται πανω σ αυτους που ειναι (τις περισσοτερες φορες) ανημποροι να αντιδρασουν. Οι μπατσοι ειναι ασυδοτοι και θα συνεχισουν να ειναι γιατι εκτελουν εντολες απο ενα ασυδοτο κρατος. Το οποιο οταν βλεπει αντιδρασεις πραγματικα δυναμικες πχ ''δεν πληρωνω'' τοτε οι πολιτες γινομαστε τζαμπατζιδες, οταν βλεπουν ''κερατεα'' τοτε γινονται οι πολιτες αναρχικοι και οταν ακουμε αλλα δεν βλεπουμε siemens τοτε οι πολιτες ειμαστε ΜΑΛΑΚΕΣ
Δεν αντεχεται να διαβαζεις νοσταλγιες τετοιου ειδους και να μην απαντας κιολας..
Περα απο χουλιγκανισμους καθε αλλη μορφη βιας την δημιοουργει το κρατος με τη δικια του βια σε πρωτο σταδιο..(βλ.Κερατεα..ΒΛΕΠΕ ειπα οχι ψαχουλευε στα τυφλαΒ+Α = ΒΑ ...
#1. Η βία προϋπήρξε κάθε κρατικής οργάνωσης. Μπουνίδια έπεφταν ΚΑΙ στις ελευθεριακές κοινότητες του '60/'70 παρά το κρατικό άβατο. Η αιτία γέννησης πχ των έινγκελς ώς ομάδων περιφρούρησης στις ελευεθεριακές εκδηλώσεις του γούντστοκ και τον πάνθερς στα εν πολλοίς αυτοοργανωμένα αμερικάνικα γκέτο εγχρώμων ήταν ακριβώς αυτή - η αναγνωριση της αδυναμίας λειτουργίας της κοινότητας χωρίς ύπαρξη ελεγχόμενων οργάνων επιβολής/καταστολής. Το που κατέληξε η δήθεν αυτορύθμιση των κοινοτήτων αυτών όταν οι δυνάμεις ασφαλείας που δημιουργήθηκαν από τις ίδιες αυτονομήθηκαν είναι γνωστή ...
#2. Η μνημειώδης παπαρολογία που παραθέτεις περί χούντας, αποτελεί ύβρη για τις 100δες χιλιάδες ανθρώπους που στήθηκαν απέναντι στα αποσπάσματα, εξορίστηκαν, φυλακίστηκαν και εκτοπίστηκαν κοινωνικά επί δεκαετίες για να έχουν φιντάνια όπως εσύ και ο οχτάριας το δικαίωμα συμμετοχής σε μια δημοκρατικά οργανωμένη κοινότητα - απαίτωντας την κατάλυση της με τους τσαμπουκάδες και τους τραμπουκισμούς κατά τα γούστα τους.
#3. Αν αύριο το πρωί εξαφανιζόταν μαγικά οι δυνάμεις εσωτερικής ασφαλείας από το Ελλάδα οι πρώτοι που θα έσκουζαν για την ανασύσταση τους θα ήταν οι αριστεριστές κοι οι αντιεξουσιαστές ... οι λόγοι προφανείς ...Με κάμποσα εκατομύρια τουφέκια και πιστόλια στα χέρια ενός πληθυσμού που κατά +80% αποδοκιμάζει τις καταλήψεις και τους τσαμπουκάδες στους δρόμους η δημοκρατική απάντηση στην βία των ολίγων θα ήταν η βία των πολλών.
Το χω ξαναγράψει: Aν ο κερατιώτης έχει το δικαίωμα να κλείνει με μπλόκα την Λαυρίου με το έτσι θέλω, τότε και εγώ έχω το δικαίωμα να την ανοίξω στουκάροντας στα επανδρωμένα οδοφράγματα με τον τράκτορα.
-
Ο χρήστης k2825 έγραψε:
και τωρα χουντα εχουμε αλλα φοραει μανδυα δημοκρατιας. οπως και να το δει κανεις ομως το χερι του κρατους σηκωνεται πανω σ αυτους που ειναι (τις περισσοτερες φορες) ανημποροι να αντιδρασουν. Οι μπατσοι ειναι ασυδοτοι και θα συνεχισουν να ειναι γιατι εκτελουν εντολες απο ενα ασυδοτο κρατος. Το οποιο οταν βλεπει αντιδρασεις πραγματικα δυναμικες πχ ''δεν πληρωνω'' τοτε οι πολιτες γινομαστε τζαμπατζιδες, οταν βλεπουν ''κερατεα'' τοτε γινονται οι πολιτες αναρχικοι και οταν ακουμε αλλα δεν βλεπουμε siemens τοτε οι πολιτες ειμαστε ΜΑΛΑΚΕΣ
Περα απο χουλιγκανισμους καθε αλλη μορφη βιας την δημιοουργει το κρατος με τη δικια του βια σε πρωτο σταδιο..(βλ.Κερατεα..ΒΛΕΠΕ ειπα οχι ψαχουλευε στα τυφλαΒ+Α = ΒΑ ...
#1. Η βία προϋπήρξε κάθε κρατικής οργάνωσης. Μπουνίδια έπεφταν ΚΑΙ στις ελευθεριακές κοινότητες του '60/'70 παρά το κρατικό άβατο. Η αιτία γέννησης πχ των έινγκελς ώς ομάδων περιφρούρησης στις ελευεθεριακές εκδηλώσεις του γούντστοκ και τον πάνθερς στα εν πολλοίς αυτοοργανωμένα αμερικάνικα γκέτο εγχρώμων ήταν ακριβώς αυτή - η αναγνωριση της αδυναμίας λειτουργίας της κοινότητας χωρίς ύπαρξη ελεγχόμενων οργάνων επιβολής/καταστολής. Το που κατέληξε η δήθεν αυτορύθμιση των κοινοτήτων αυτών όταν οι δυνάμεις ασφαλείας που δημιουργήθηκαν από τις ίδιες αυτονομήθηκαν είναι γνωστή ...
#2. Η μνημειώδης παπαρολογία που παραθέτεις περί χούντας, αποτελεί ύβρη για τις 100δες χιλιάδες ανθρώπους που στήθηκαν απέναντι στα αποσπάσματα, εξορίστηκαν, φυλακίστηκαν και εκτοπίστηκαν κοινωνικά επί δεκαετίες για να έχουν φιντάνια όπως εσύ και ο οχτάριας το δικαίωμα συμμετοχής σε μια δημοκρατικά οργανωμένη κοινότητα - απαίτωντας την κατάλυση της με τους τσαμπουκάδες και τους τραμπουκισμούς κατά τα γούστα τους.
#3. Αν αύριο το πρωί εξαφανιζόταν μαγικά οι δυνάμεις εσωτερικής ασφαλείας από το Ελλάδα οι πρώτοι που θα έσκουζαν για την ανασύσταση τους θα ήταν οι αριστεριστές κοι οι αντιεξουσιαστές ... οι λόγοι προφανείς ...Με κάμποσα εκατομύρια τουφέκια και πιστόλια στα χέρια ενός πληθυσμού που κατά +80% αποδοκιμάζει τις καταλήψεις και τους τσαμπουκάδες στους δρόμους η δημοκρατική απάντηση στην βία των ολίγων θα ήταν η βία των πολλών.
Το χω ξαναγράψει: Aν ο κερατιώτης έχει το δικαίωμα να κλείνει με μπλόκα την Λαυρίου με το έτσι θέλω, τότε και εγώ έχω το δικαίωμα να την ανοίξω στουκάροντας στα επανδρωμένα οδοφράγματα με τον τράκτορα.
#1 Πως τα συνδεεις ομως ειναι αξιομνημονευτο..Προφανως και υπηρχε βια πριν απο τα αστικα κρατη..Οσο υπηρχε εξουσιαστης και εξουσιαζομενος.Οι ''ελευθεριακες'' κοινοτητες που αναφερεις που κολλανε?Προφανως οταν υπαρχει κινδυνος απο τον εχθρο θα υπαρχει και περιφρουρηση..Η περιφρουριση στις πορειες ας πουμε γινεται για αμυντικους λογους.
#2 Απο ποιον εχει γινει καταλυση της δημοκρατιας και που εφαπτεται η εννοια της δημοκρατιας με αυτη της αστικης δημοκρατιας(που και αυτη δεν ειναι ιδια το 70 με σημερα) ειναι ενα αλλο θεμα.Υβρη για αυτους τους ανθρωπους
αποτελει η εξυμνηση της χουντας (εστω και με το γαντι) 40 χρονια μετα.Σε λιγο θα ακουσουμε οτι οι μελανοχιτες ή οι μαυραγοριτες καναν τη δουλεια τους.#3 Να σαι σιγουρος για αυτο..Πορειες σε καθε πολη και χωριο θα γινονταν...Την αστυνομια φοβαται το 80%(!!!!) για να κανει τη δουλεια του..Εγω βλεπω οτι οπου τη κανει τη ''δουλεια'' του τη κανει σε συνεργασια με την αστυνομια..Βλεπε Χρυσα Αυγα...Θα καταργησουν τους συνεργατες?Ημαρτον
Αλλα εχει ενδιαφερον αυτο που λες..Κατα τη κριση σου οι κατοχοι οπλων βλεπουν το πρωτο εχθρο τους στα στεκια και τις καταληψεις..Σε αριστερους ακρο αριστερους και αναρχικους δηλαδη..Ενδιαφερον καταλοιπο του εμφυλιου και της χουντας δεν μπορω να πω..Εγω λεω να ξεκινησετε απο σημερα τις ''εκκαθαρισεις''(εσεις το 80% που κατεχει οπλο) ειδικα μετα τα προσφατα σε Αιγυπτο Λιβυη μερικοι αντικαθεστωτικοι δεν κανουν διαφορα -
Ο χρήστης faflas έγραψε:
#1 Πως τα συνδεεις ομως ειναι αξιομνημονευτο..Προφανως και υπηρχε βια πριν απο τα αστικα κρατη..Οσο υπηρχε εξουσιαστης και εξουσιαζομενος.Οι ''ελευθεριακες'' κοινοτητες που αναφερεις που κολλανε?Προφανως οταν υπαρχει κινδυνος απο τον εχθρο θα υπαρχει και περιφρουρηση..Η περιφρουριση στις πορειες ας πουμε γινεται για αμυντικους λογους.
#2 Απο ποιον εχει γινει καταλυση της δημοκρατιας και που εφαπτεται η εννοια της δημοκρατιας με αυτη της αστικης δημοκρατιας(που και αυτη δεν ειναι ιδια το 70 με σημερα) ειναι ενα αλλο θεμα.Υβρη για αυτους τους ανθρωπους
αποτελει η εξυμνηση της χουντας (εστω και με το γαντι) 40 χρονια μετα.Σε λιγο θα ακουσουμε οτι οι μελανοχιτες ή οι μαυραγοριτες καναν τη δουλεια τους.#3 Να σαι σιγουρος για αυτο..Πορειες σε καθε πολη και χωριο θα γινονταν...Την αστυνομια φοβαται το 80%(!!!!) για να κανει τη δουλεια του..Εγω βλεπω οτι οπου τη κανει τη ''δουλεια'' του τη κανει σε συνεργασια με την αστυνομια..Βλεπε Χρυσα Αυγα...Θα καταργησουν τους συνεργατες?Ημαρτον
Αλλα εχει ενδιαφερον αυτο που λες..Κατα τη κριση σου οι κατοχοι οπλων βλεπουν το πρωτο εχθρο τους στα στεκια και τις καταληψεις..Σε αριστερους ακρο αριστερους και αναρχικους δηλαδη..Ενδιαφερον καταλοιπο του εμφυλιου και της χουντας δεν μπορω να πω..Εγω λεω να ξεκινησετε απο σημερα τις ''εκκαθαρισεις''(εσεις το 80% που κατεχει οπλο) ειδικα μετα τα προσφατα σε Αιγυπτο Λιβυη μερικοι αντικαθεστωτικοι δεν κανουν διαφορα#1. Τυπικός παραλογισμός. Αναγνωρίζεις το δικαίωμα επιβολής και άσκησης βίας σε εξωθεσμικούς αλλά όχι σε θεσμικούς παράγοντες (αστυνομία) - θεωρώντας μάλιστα εξ ορισμού υπαίτιους για την όποια παραβατικότητα τους δεύτερους. Η περιφρούρηση πορειών είναι αναγκαία ενώ η περιφρούρηση της δημόσιας τάξης και ασφάλειας συνολικά όχι? Τα ΚΝΑΤ ή οι μπάτσοι έριχναν περισσότερο ξύλο στις πορείες και τα αμφιθέατρα μετά την μεταπολίτευση? Τα κοινόβια και οι ελευθεριακές κοινότητες του '60 ήταν το πλησιέστερο σε πραγματικό case study συμβάν που ευτύχησε να αποκτήσει ποτέ ο αντιεξουσιαστικός χώρος ...
#2. Τυπικός παραλογισμός. Η αναγνώριση μιας ιστορικής πραγματικότητας δεν προϋποθέτει επιδοκιμασία της. Η χούντα όπως και η δημοκρατία είναι εργαλεία που μπορούν να αποδειχθούν είτε ευεργετικά είτε καταστροφικά για την κοινότητα ανάλογα με την ιστορική συγκυρία.
#3. Η ουσία του συλλογισμού μου είναι ότι εκτός νόμου υπάρχει το χάος και το δίκαιο του ισχυροτέρου. Χωρίς το φόβο του μπάτσου ο φιλήσυχος, δήθεν, πολίτης της διπλανής πόρτας θα βγει σε χρόνο dt με την καραμπίνα στο μπαλκόνι στο πρώτο τσαμπουκα που θα απειλήσει το σπίτι και το μαγαζί του ... Ξέρεις πόσες φορές έχω δει πιτσιρικάδες από το μαυροκόκκινο μπλόκ να βρίσκουν καταφύγιο πίσω από τους ματατζίδες για να γλυτώσουν την επίθεση από τις συντεταγμένες - και άριστα εξοπλισμένες - δυνάμεις κρούσης της ΚΝΕ και συνοδοιπόρων?
-
Ο χρήστης k2825 έγραψε:
Ξέρεις πόσες φορές έχω δει πιτσιρικάδες από το μαυροκόκκινο μπλόκ να βρίσκουν καταφύγιο πίσω από τους ματατζίδες για να γλυτώσουν την επίθεση από τις συντεταγμένες - και άριστα εξοπλισμένες - δυνάμεις κρούσης της ΚΝΕ και συνοδοιπόρων?σαν πόσες δλδ;
-
Ο χρήστης mjacob έγραψε:
Ξέρεις πόσες φορές έχω δει πιτσιρικάδες από το μαυροκόκκινο μπλόκ να βρίσκουν καταφύγιο πίσω από τους ματατζίδες για να γλυτώσουν την επίθεση από τις συντεταγμένες - και άριστα εξοπλισμένες - δυνάμεις κρούσης της ΚΝΕ και συνοδοιπόρων?
σαν πόσες δλδ;
Άμα σκεφτείς ότι είμαι από εκείνους που μοιράζανε στα νιάτα τους πολυγραφημένα άρθρα της 'Εξέγερσης', της 'Αναρχικής Θεώρησης' και κάμποσων ακόμη φανζίν που τώρα δεν θυμάμαι τα ονόματα σε αμφιθέατρα και συγκεντρώσεις, καταλαβαίνεις ... Τότε κυρίως, σε μικρότερο βαθμό σήμερα, το μαυροκόκκινο μπλόκ στοχοποιούνταν από τους συντεταγμένους αριστερούς (ΚΝΑΤ/ΚΝΕ-ΝΑΡ/ΕΑΑΚ) οι οποίοι συχνά συλλάμβαναν και παρέδιδαν στην Αστυνομία μέλη του.
Η επίσημη αριστερά τίθεται πάντοτε κατά ΚΑΘΕ εξεγερτικής διαδικασίας που δεν μπορεί να ελέγξει και να καπελώσει (ΠΑΝΣΠΟΥΔΑΣΤΙΚΗ Νο. 8 για τους παλιότερους http://www.politikokafeneio.com/gallery ... inosi2.jpg ), γι αυτό ακριβώς συνεχίζουν να καταγγέλλουν και σήμερα τους αντιεξουσιαστές συλλήβδην ως πράκτορες και προβοκάτορες (παρά τις συλλήψεις/φυλακίσεις 10δων οργισμένων νιάτων τις τελευταίες δεκαετίες).
-
Οπότε δλδ βρίσκαν καταφύγιο οι αναρχικοί πίσω από τους ματατζήδες καθώς οι αριστεροί προσπαθούσαν να τους παραδόσουν στην αστυνομία;
i.e. τα σκηνικά που περιγράφεις δεν έχουν κάποια σχέση με αυτό που ισχυρίστηκες νωρίτερα :
Ο χρήστης k2825 έγραψε:
Ξέρεις πόσες φορές έχω δει πιτσιρικάδες από το μαυροκόκκινο μπλόκ να βρίσκουν καταφύγιο πίσω από τους ματατζίδες για να γλυτώσουν την επίθεση από τις συντεταγμένες - και άριστα εξοπλισμένες - δυνάμεις κρούσης της ΚΝΕ και συνοδοιπόρων? -
Ο χρήστης mjacob έγραψε:
Οπότε δλδ βρίσκαν καταφύγιο οι αναρχικοί πίσω από τους ματατζήδες καθώς οι αριστεροί προσπαθούσαν να τους παραδόσουν στην αστυνομία;i.e. τα σκηνικά που περιγράφεις δεν έχουν κάποια σχέση με αυτό που ισχυρίστηκες νωρίτερα :
Ξέρεις πόσες φορές έχω δει πιτσιρικάδες από το μαυροκόκκινο μπλόκ να βρίσκουν καταφύγιο πίσω από τους ματατζίδες για να γλυτώσουν την επίθεση από τις συντεταγμένες - και άριστα εξοπλισμένες - δυνάμεις κρούσης της ΚΝΕ και συνοδοιπόρων?
Συγγνώμη αλλά έχεις πάει ποτέ σε πορεία?
Οι λιγότερο εξοικειωμένοι πιτσιρικάδες χουλιγκάνοι μπαίνουν συνήθως όχι στην ουρά αλλά στο συντεταγμένο μαυροκόκκινο μπλόκ του οποίου η περιφρούρηση είναι μονίμως για τον π@@τσο (για λόγους ιδεολογικούς αλλά όχι μόνον). Όταν λοιπόν ξεκινήσουν οι τσαμπουκάδες αντί να τραβηχτούν στην ουρά ξεκινάνε τη κλωτσοπατινάδα ΜΕΣΑ από το μπλόκ με αποτέλεσμα το σύνηθες γιούργια των ΚΝΑΤ και την διάλυση του. Τότε οι συντεταγμένοι ματατζίδες στις παρόδους είναι οι μόνοι που μπορούν να τους 'προφυλάξουν' από τα καδρόνια των ΚΝΑΤ ... Έτσι 'Θέτοντας εαυτόν μακράν του εχθρού', οι ΜΑΤατζίδες γίνονται από καραμπόλα σύμμαχοι των εξεγερμένων
-
Ας ξεκινήσουμε από το πότε ήταν η τελευταία φορά που πορεία ΚΚΕ και υπολοίπων ήταν σε απόσταση... οπτικού πεδίου
Και ας συνεχίσουμε, πες λοιπόν επί τούτου περιστατικά που έπεσε ξύλο μεταξύ ΚΝΕ και αναρχικών, όπως αυτό που λες, πότε έγιναν.
Φέτος; Πέρσι; Το Δεκέμβρη του '08; Πριν 5 χρόνια; Πριν 10 χρόνια; Πριν 20 χρόνια; Σε όλα αυτά;[Ε... και σε καμιά πορεία να το πεις έχω πάει ]
-
Ο χρήστης mjacob έγραψε:
Ας ξεκινήσουμε από το πότε ήταν η τελευταία φορά που πορεία ΚΚΕ και υπολοίπων ήταν σε απόσταση... οπτικού πεδίου
Και ας συνεχίσουμε, πες λοιπόν επί τούτου περιστατικά που έπεσε ξύλο μεταξύ ΚΝΕ και αναρχικών, όπως αυτό που λες, πότε έγιναν.
Φέτος; Πέρσι; Το Δεκέμβρη του '08; Πριν 5 χρόνια; Πριν 10 χρόνια; Πριν 20 χρόνια; Σε όλα αυτά;[Ε... και σε καμιά πορεία να το πεις έχω πάει ]
Προσωπικά υπήρξα οργισμένο νιάτο μεταξύ τελών '80 και τελών '90 - ωραίες μέρες ...
-
Αναφέρεσαι λοιπόν στα του '95, γιατί έκτοτε δεν έχουν ξαναγίνει τέτοια. Όοοοολες αυτές οι περιπτώσεις δλδ...
Να φανταστώ επίσης ότι κάπου εκεί ανακάλυψες το κίβδηλο του χώρου και το γύρισες στις σημερινές σου απόψεις;
-
Ο χρήστης mjacob έγραψε:
Αναφέρεσαι λοιπόν στα του '95, γιατί έκτοτε δεν έχουν ξαναγίνει τέτοια. Όοοοολες αυτές οι περιπτώσεις δλδ...Να φανταστώ επίσης ότι κάπου εκεί ανακάλυψες το κίβδηλο του χώρου και το γύρισες στις σημερινές σου απόψεις;
Γιατί το 90/91 τα πράγματα ηταν πολύ διαφορετικά? Το '95 το έζησα 'από μέσα' και ήταν μια πολύ περίεργη ιστορία ... Για τα υπόλοιπα, άν και δεν είναι του παρόντος ... 'Γηράσκω Αεί Διδασκόμενος' ...
-
Αυτα τα προβληματα εχει οταν κανεις ιστορικη πραγματικοτητα την προσωπικη σου αποψη
Δεν αναγνωρισα δικαιωμα ασκησης βιας απο κανεναν.Ειπα οτι απο τη στιγμη που ασκειται βια απο το κρατος ο ''απο κατω'' φυσικα και θα ασκησει βια..Αλλο αν προυσιαζεται τελικα οτι μονο αυτος ασκει βια.
Η περιφρουρηση δεν ασκηση βιας..Ειναι τροπος αμυνας.. -
Mήπως να βρεθείτε για κανέναν καφέ?
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΧΥΤΥ ΣΤΗ ΚΕΡΑΤΕΑ