-
...με όλο το σεβασμό, έχει αρχίσει η συζήτηση και χάνει το ενδιαφέρον της... δεν είναι κρίμα αντί να μάθουμε διάφορα για το αυτοκίνητο που έχουμε ή που θέλουμε, μέσα από αυτήν, εμείς να την αναλώνουμε για την προφορά της λέξης; Έτσι κι αλλιώς το πως θα το προφέρει ο καθένας είναι δική του ιστορία: κάποτε η ford πήρε μια ελληνική λέξη (Ωρίων) και την έδωσε σε ένα μοντέλο της.... Όλοι εμείς οι Ελληνες δεν το προφέραμε οράϊον; Ποιό ήταν σωστό; Αφού η λέξη ήταν ελληνική θα έπρεπε να το λέμε Ωρίων μα αφού η εταιρία το ονόμαζε έτσι θα έπρεπε να το λέμε οράϊον.... Γι αυτό σας λέω κύριοι: περί ορέξεως κολοκυθόπιτα..... Το λέμε όπως γουστάρει ό καθένας (ότι κανουν και οι άγγλοι, γάλοι, πορτογάλοι και γερμανοί δηλαδή) και τέλος... Συνεχίζουμε την όμορφη κουβέντα μας για το αγαπημένο μας αυτοκίνητο...Τι λέτε;
-
Ο χρήστης nickfast έγραψε:
Παιδία γειά σας. Είμαι ο κολλημένος με το ύψος (παρακαλώ όχι σχόλια τύπου , ευχαριστώ ) καταλλαβετε τον πόνο μου να πάρω αυτοκίνητο και να το αφήνω απέξω !!!! Λοιπόν έβαλα τον πωλητή στην Δρόμον και μετρήσαμε το ύψος. Χονδρικά είναι 18-20 cm. Η επιστήμη σηκώνει τα χέρια.Μέτρησα (μαζί με τον πωλητή) και τα δύο (Sport & Cosmo) στο ύψος του μαρσπιέ, ακριβώς στην αρχή του, πίσω απ' τον μπροστινό τροχό. Το βρήκα ακριβώς όσο γράφεις (20cm Cosmo, 18cm Sport). Δεν σημαίνει όμως πως αυτό είναι και το χαμηλότερο σημείο του αυτοκινήτου. Ειδικά στα AWD είναι πιθανό να υπάρχουν άλλα σημεία πιο χαμηλά. Να σημειωθεί επίσης πως, όσα θα είναι AWD και θα έχουν (υποχρεωτικά) το Flexride πλαίσιο, θα είναι στο ύψος του Sport, ανεξαρτήτως έκδοσης (δεν έχει σημασία αν θα είναι Cosmo κλπ δηλαδή).
Δεν καταλαβαίνω γιατί η επιστήμη σηκώνει τα χέρια αλλά, δεν συνηθίζεται σε τέτοιου είδους αυτοκίνητα να δίνονται στοιχεία ύψους (απόστασης) απ' το δρόμο κλπ. Επίσης επιμένω πως, εκτός απ' το ύψος, μεγάλο ρόλο παίζει και ο μπροστινός πρόβολος του αυτοκινήτου (σε συνδυασμό με το ύψος καθορίζει τη γωνία ράμπας) καθώς και ο πίσω πρόβολος (σε συνδυασμό με το ύψος καθορίζει τη γωνία διαφυγής). Άρα και εφόσον αυτά δεν τα έχουμε, ΜΟΝΟ μια δοκιμή θα μας λύσει την απορία.
-
Βασικά το ύψος δεν παίζει τόσο μεγάλο ρόλο... μεγάλο ρόλο παίζει το τόξο που δημιουργείται αν ενώσεις τα 3 σημεία που ορίζονται από το σημείο που ακουμπαει ο εμπρός τροχός στο έδαφος, ο πίσω τροχός στο έδαφος και το μέσον του μαρσπιέ. Αν αυτό το τόξο είναι μεγαλύτερο από το τόξο που δημιουργεί η καμπύλη της ράμπας του parking σου τότε είσαι ΟΚ!
Ελπίζω να σε κατατόπισα(εγώ εκεί είχα πρόβλημα με το Megane...στην κοιλιά του αυτοκινήτου και όχι στους προβόλους!To Insignia ήταν μια χαρά, αν και δοκίμασα το Cosmo που παράγγειλα και όχι το Sport)
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Ναι αλλά είναι αγγλική λέξη ρε παιδιά και αν θέλουμε να είμαστε σωστοί πρέπει να την προφέρουμε όπως την λέει ο λαός που ομιλεί την γλώσσα (τώρα βέβαια ξέρω ότι ο καθένας προφέρει τις λέξεις όπως γουστάρει και δικαίωμά του...). Όχι όμως να μιλάμε και αγγλικά με γερμανική προφορά (σαν τον Σιμήτη που σπούδασε Γερμανία και μιλούσε Αγγλογερμανικά... )Ναι, αλλά αφού είμαστε στην Ελλάδα πρέπει να τη λέμε ελληνικά.
-
Ο χρήστης funkyreverend έγραψε:
Ναι αλλά είναι αγγλική λέξη ρε παιδιά και αν θέλουμε να είμαστε σωστοί πρέπει να την προφέρουμε όπως την λέει ο λαός που ομιλεί την γλώσσα (τώρα βέβαια ξέρω ότι ο καθένας προφέρει τις λέξεις όπως γουστάρει και δικαίωμά του...). Όχι όμως να μιλάμε και αγγλικά με γερμανική προφορά (σαν τον Σιμήτη που σπούδασε Γερμανία και μιλούσε Αγγλογερμανικά... )
Ναι, αλλά αφού είμαστε στην Ελλάδα πρέπει να τη λέμε ελληνικά.
Στην Αγγλία τον ποδοσφαιριστή Ανρί τον φώναζαν Χένρυ.
Βρίσκω λογικό ο κάθε λαός να λέει την λέξη όπως τον βολεύει , αφού η σύμβαση στην προφορά που κάνει αφορά το συγκεκριμένο και μόνο αντικείμενο/υποκείμενο που αρχικά αποκαλέσαμε με τον τρόπο αυτό.
-
Ο χρήστης stanfromgreece έγραψε:
Βασικά το ύψος δεν παίζει τόσο μεγάλο ρόλο... μεγάλο ρόλο παίζει το τόξο που δημιουργείται αν ενώσεις τα 3 σημεία που ορίζονται από το σημείο που ακουμπαει ο εμπρός τροχός στο έδαφος, ο πίσω τροχός στο έδαφος και το μέσον του μαρσπιέ. Αν αυτό το τόξο είναι μεγαλύτερο από το τόξο που δημιουργεί η καμπύλη της ράμπας του parking σου τότε είσαι ΟΚ!
Ελπίζω να σε κατατόπισα(εγώ εκεί είχα πρόβλημα με το Megane...στην κοιλιά του αυτοκινήτου και όχι στους προβόλους!To Insignia ήταν μια χαρά, αν και δοκίμασα το Cosmo που παράγγειλα και όχι το Sport)
Το 'τόξο' αυτό, στη πράξη είναι τρίγωνο του οποίου η κορυφή είναι στο χαμηλότερο σημείο του αυτοκινήτου. Πιο συγκεκριμένα δε, είναι πυραμίδα με βάση το τετράγωνο που 'σχηματίζουν' τα σημεία επαφής των τεσσάρων τροχών με το έδαφος και κορυφή το χαμηλότερο σημείο του αυτοκινήτου. Όλα λοιπόν παίζουν ρόλο σ' αυτό. Ύψος, μεταξόνιο και μετατρόχιο. Όλα αυτά έχουν σχέση με την 'κοιλιά' του αυτοκινήτου. Υπάρχει όμως πάντα και η περίπτωση να 'βρίσκει' είτε μπροστά (όταν ξεκινάς να ανέβεις σε μια ράμπα) είτε πίσω (όταν π.χ. την ανέβεις με την όπισθεν - βλέπε γκαράζ πλοίων). Εκεί παίζουν ρόλο οι αποστάσεις / πρόβολοι και συγκεκριμένα η γωνία ανάμεσα στο επίπεδο του δρόμου και στη νοητή γραμμή που ενώνει το σημείο επαφής τροχού-δρόμου με το άκρο εμπρός ή πίσω του οχήματος.Δες π.χ. την έκδοση Escape του Tiguan στο οποίο η εμπρός ποδιά είναι λοξή προκειμένου να μπορεί να ανέβει σε μεγαλύτερες γωνίες.
-
Εεε... τί να κάνω...προσπάθησα να τα εξηγήσω και εγώ όσο πιο απλά γίνεται...
Πάντως και το αυτοκίνητο να βρίσκει κάτω με την 'κοιλιά' δεν χάθηκε και ο κόσμος καθώς υπάρχει και σε αυτό λύση και μάλιστα αρκετά φτηνή (με 15-20 ευρώ κάνεις την δουλειά σου)... Αγοράζεις 2 πλαστικά σαμαράκια από καταστήματα που έχουν είδη για parking και τα τοποθετείς στην ράμπα (στο σημείο των πίσω τροχών) ώστε την στιγμή που πάει να βρεί η κοιλιά του αυτοκινήτου εσύ να του δώσεις 5 εκατοστά ακόμα ύψος. Τώρα αυτό δεν μπορώ να στο εξηγήσω καλύτερα, είναι όμως μία τεχνική που εφαρμόζεται και στα φέρυ μποτ, συνήθως χρησιμοποιώντας ένα χοντρό σκοινί στο οποίο πατάει επάνω το αυτοκίνητο για να πάρει ύψος. -
Να γιατί η συλλογικότητα των forum αποδίδει. Πολύ καλή ιδέα με τα σαμαράκια. Εχεις δίκιο. Ευχαριστώ.
Κάτι άλλο γενικό. Εχει κάποιος δει σε έκθεση στην Αττική το αυτοκίνητο στην έκδοση SPORT? Οπου έχω πάει είναι τι Edition συνήθως. -
έκθεση opel (κ?????????) στο γέρακα, έχει το 2.0t 4x4 5D sport
-
Ο χρήστης nickfast έγραψε:
Να γιατί η συλλογικότητα των forum αποδίδει. Πολύ καλή ιδέα με τα σαμαράκια. Εχεις δίκιο. Ευχαριστώ.
Κάτι άλλο γενικό. Εχει κάποιος δει σε έκθεση στην Αττική το αυτοκίνητο στην έκδοση SPORT? Οπου έχω πάει είναι τι Edition συνήθως.Τίποτα φίλε μου...απλά και εγώ το είχα δεί να το κάνει ο ιδιοκτήτης ενός parking που νοίκιαζα κάποτε γιατί έβρισκε από κάτω η Merc που είχε
-
Καλημέρα παιδιά,
Θέλω τη βοήθεια σας:
Πρόκειται να παραγγείλω το insignia σε λίγο καιρό και προσπαθώ να καταλήξω στον extra εξοπλισμό (δύσκολο πράγμα ειδικά όταν έχεις περιορισμό στο budget). Έχω λοιπόν κάποιες αμφιβολίες σχετικά με το εάν πρέπει να βάλω AFL ή όχι (κόστος vs μεγαλύτερη ασφάλεια κατά τη νυχτερινή οδήγηση(?)).Υπάρχει κάποιος που το έχει βάλει στο αυτοκίνητο του ή το έχει δει έστω σε λειτουργία να μου πει τις εντυπώσεις του;
Ευχαριστώ
-
Να βάλεις xenon όπως και δήποτε φίλε. Ιδίως αυτό το σύστημα που είναι προσαρμοζόμενο αξίζει μέχρι και το τελευταίο ευρώ που θα δώσεις.
-
Ο χρήστης gkaraman έγραψε:
Καλημέρα παιδιά,
Θέλω τη βοήθεια σας:
Πρόκειται να παραγγείλω το insignia σε λίγο καιρό και προσπαθώ να καταλήξω στον extra εξοπλισμό (δύσκολο πράγμα ειδικά όταν έχεις περιορισμό στο budget). Έχω λοιπόν κάποιες αμφιβολίες σχετικά με το εάν πρέπει να βάλω AFL ή όχι (κόστος vs μεγαλύτερη ασφάλεια κατά τη νυχτερινή οδήγηση(?)).Υπάρχει κάποιος που το έχει βάλει στο αυτοκίνητο του ή το έχει δει έστω σε λειτουργία να μου πει τις εντυπώσεις του;
Ευχαριστώ
Φίλε πράγματι να τα βάλεις οποσδήποτε όπως λέει και ο Κωνσταντίνος! Μλάμε είναι άλλο αυτοκίνητο με αυτά. Πριν το παραγγείλω το είχα κάνει test drive νύχτα και με AFL και χωρίς (σε 2 διαφορετικές εκθέσεις). Θα σου πρότεινα να πάρεις το NAVI PACK 1 με το οποίο έχεις σε πάρα πολύ καλή τιμή, πακέτο και τα AFL αλλά και το NAVI CD 500 (και εγώ αυτό πήρα!)
-
Ευχαριστώ πολύ!!!!
Θα βάλω το navipack1 (1500€)
thanks -
παιδια τωρα μπηκα και διαβαζα τα post σας για το opel το insignia,την καλησπερα μου κατ αρχην σε ολους σας κ ευχομαι οι επιλογες του καθενα να ειναι οι καλυτερες.....
παμε παρακατω....
ειμαι μεταξυ του honda accord 2.0 και το opel to insignia 1.6t(full extra) η το opel insignia 2.0t (αδειο).....
δηλαδη καπου γυρω στα 30,000.....ειδα κ μερικα αλλα αυτοκινητα οπως το skoda octavia αλλα δεν με κερδισαν...το honda με εντυπωσιασε μεσα,οι επιδοσεις του,αν και οχι φοβερες, ειναι μια χαρα στο δρομο που το πηγα,σφιχτο κ καλο αμαξι με παρα πολυ ομορφο εσωτερικο.......2.0 στα 156 αλογα δεν ειναι κατι ιδιαιτερο ομως αυτοι οι honda κινητηρες εχουν κατι αλλο ρε παιδι μου...δε ξερω πως να το πω.......
το insignia δεν το χω παει ακομα ομως πολυ συντομα θα το δω και αυτο...ετσι οπως το ειδα στην opel μου αρεσε αισθητικα και μεσα κ εξω....εχει μια αρχοντια κ ανεση μεσα,και τα 500λιτρα πορτ μπαγκαζ ειναι υπολογισιμα...μου εδειξε σε ποιοτητα οτι η opel εχει ξεφυγει πολυ απο αυτα που θυμαμαι πιο παλια ...κατι vectra κλπ...
τελος παντων καθε συμβουλη και γνωμη καλοδεχουμενη.......
ευχαριστω
-
Οδήγησε και το Insignia και θα δείς... πάρε όποιο σου κάνει 'κλικ'...
πάντως από τα 2 insignia που αναφέρεις...εγώ προτίμησα να πάρω το 1.6T Cosmo σχεδόν κομπλέ από extra όπως bluetooth, Afl, Navi500, Συναγερμό, Parking Radar, Πρίζα 230v...
παρά να πάρω το 2.0 σκέτο... καθώς θέλουμε και την άνεσή μας.
Το έκλεισα την προηγούμενη εβδομάδα...και μου έδωσαν έναν ορίζοντα παράδοσης 4ων μηνών περίπου... (ελπίζω να έχεις υπομονή) -
Φιλε μου ημουν και γω αναμεσα σε honda kai opel insignia και τα δυο ειναι πολυ καλα αμαξια.Τελικα αποφασισα για οπελ γιατι νομιζω οτι και εσωτερικα και εξωτερικα υπερεχει απο το honda.Μπροστα το honda ειναι μια χαρα η μουρη του,αμα το δεις στο πλαι ομως εμενα προσωπικα δεν μου αρεσε καθολου ειναι πολυ κλασικο για την ηλικια μου.Βεβαια αυτο δεν σημαινει οτι ειναι ενα πολυ καλο αμαξι και με πολλα εξτρας,να φανταστεις οτι εχει και navi kai καμερα οπισθοπορειας στο standard εξοπλισμο.Αλλα στο οπελ στο 1.6 που θελεις εσυ,ειναι τοσο καλη η τιμη του που μπορεις να το φορτωσεις ενα σωρο εξτρας μεσα οπως τετρακινηση,afl,navigation,δερματινα καθησματα,bluetooth,parking sensor και εχεις και 180 αλογα.Αλλα εγω θα σου συμβουλευα να οδηγησεις και το οπελ πριν παρεις την τελικη σου αποφαση και εκει θα αποφασισεις κατευθειαν ποιο σαρεσει.Ρε παιδια αν ειχατε να διαλεξετε αναμεσα σε afl και navi ποιο θα παιρνατε?εγω κατεληξα σε afl.Εδω στην κυπρο δεν εχουν αυτο το πακετο που εχει στην ελλαδα navi+afl που κανει 1500 ευρω και εκτος αυτου ακουσα οτι δεν εχει χαρτες κυπρου μεσα.Αλλα απο την αλλη λεω χανω αυτην την μεγαλη οθονη μεσα που κανει το εσωτερικο του πολυ πιο ομορφο και δειχνει διαφορες λειτουργιες οπως ραδιοφωνου κλπ.
-
Στο 1,6Τ δεν μπαίνει 4κίνηση. Από 2,0Τ και πάνω.
-
Ο χρήστης stratilatis έγραψε:
...
Ρε παιδια αν ειχατε να διαλεξετε αναμεσα σε afl και navi ποιο θα παιρνατε?εγω κατεληξα σε afl.Εδω στην κυπρο δεν εχουν αυτο το πακετο που εχει στην ελλαδα navi+afl που κανει 1500 ευρω και εκτος αυτου ακουσα οτι δεν εχει χαρτες κυπρου μεσα.Αλλα απο την αλλη λεω χανω αυτην την μεγαλη οθονη μεσα που κανει το εσωτερικο του πολυ πιο ομορφο και δειχνει διαφορες λειτουργιες οπως ραδιοφωνου κλπ.Αν έχεις να επιλέξεις μεταξύ DVD800 Navi & AFL+CD500 Navi, διάλεξε το 2ο πακέτο.
Αν επιλέγεις μεταξύ AFL & CD500 Navi, δεν έχουν τα ίδια λεφτά (1.250 vs 590 στην Ελλάδα). Εγώ θα διάλεγα μαμά AFL και θα έβαζα aftermarket Navi με τους χάρτες που θέλω.Soch
-
Ο χρήστης soch έγραψε:
Εγώ θα διάλεγα μαμά AFL και θα έβαζα aftermarket Navi με τους χάρτες που θέλω.
Soch+1
Opel Insignia