-
Ο χρήστης Arkady έγραψε:
και 60 αλογα λιγοτερα ομως
Για την ακρίβεια 40 άλογα λιγότερα.
νομιζα οτι ειχε 120 , αλλα τελικα εχει 102 (το 306) , αρα 80 αλογα λιγοτερα
τα 40 που τα βρηκες?
-
75 εχει το 306
ο Arkady πιθανολογώ πως συγκρίνει ινσίγκνια 1,8 με 1,6Τ
-
ακομα χειροτερα
ειδα αυτο που λεει 100 , αρα μαλλον ειναι λαθος
http://en.wikipedia.org/wiki/Peugeot_306
το 40 παντως ακομα δεν καταλαβα που το βρηκε ο αρκαντι
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
75 εχει το 306.
ο Arkady πιθανολογώ πως συγκρίνει ινσίγκνια 1,8 με 1,6ΤΑκριβώς. Το Insignia 1.6T έχει 180 άλογα ενώ το 1.8, 140 άλογα. Διαφορά δηλαδή 40 αλόγων.
-
αααα
αλλα και παλι 140 το 1800αρι , πολυ αισιοδοξο νουμερο
και γιατι θεωρεις δεδομενο οτι θα καψει λιγοτερο
θα θελει πολυ ζορισμα αυτο το μοτερ να κινησει το αρμα -
Ο χρήστης QsisVTS έγραψε:
αααααλλα και παλι 140 το 1800αρι , πολυ αισιοδοξο νουμερο
θα θελει πολυ ζορισμα αυτο το μοτερ να κινησει το αρμα140 δίνει ο κατασκευαστής και συνήθως οι Γερμανοί είναι φειδωλοί όταν ανακοινώνουν τα άλογα.
Σχετικά με την κατανάλωση, το γνωρίζω ότι είναι οικονομικότερο αφού έχω μιλήσει με κάμποσους κατόχους 1.8 περί κατανάλωσης.
-
Παντως το Ινσινια πρεπει να ειναι ενα απο τα λιγα αυτοκινητα που μπηκαν σε μαζικη παραγωγη βιαστικα.
Αλλιως δεν εξηγειται το φαινομενο να γινονται συνεχεις ανακλησεις (η Οπελ τις λεει καμπανιες λες και θα βγαλει προεδρο) μια για update του ραδιοσιντι, μια για update του εγκεφαλου του κινητηρα το οποιο μετα προκαλει αλλες παρενεργειες, μια για να τοποθετηθουν αλλα κλιπς στους προφυλακτηρες που ξεκουμπωνουν, μια για να αλλαχτουν οι θερμοστατες, μια για να αλλαχτουν οι δισκοι τους οποιους εφθειραν τα τακακια...
Αλλοι κατοχοι παλι παραπονιουνται για ανισομεγεθεις αρμους μεταξυ των μερων του αυτοκινητου αλλοι οτι τους εσβησε εν κινησει, αλλοι οτι τριζει η κονσολα...Ενταξει, ειπαμε η GM εχει προβληματα και χρειαζοταν αμεσα τον αντικαταστατη του αχρωμου, αοσμου, αγευστου Vectra αλλα ισως επρεπε να δωσει μεγαλυτερη βαση στη ποιοτητα κατασκευης...
-
Ο χρήστης 888888 έγραψε:
Παντως το Ινσινια πρεπει να ειναι ενα απο τα λιγα αυτοκινητα που μπηκαν σε μαζικη παραγωγη βιαστικα.
Αλλιως δεν εξηγειται το φαινομενο να γινονται συνεχεις ανακλησεις (η Οπελ τις λεει καμπανιες λες και θα βγαλει προεδρο) μια για update του ραδιοσιντι, μια για update του εγκεφαλου του κινητηρα το οποιο μετα προκαλει αλλες παρενεργειες, μια για να τοποθετηθουν αλλα κλιπς στους προφυλακτηρες που ξεκουμπωνουν, μια για να αλλαχτουν οι θερμοστατες, μια για να αλλαχτουν οι δισκοι τους οποιους εφθειραν τα τακακια...
Αλλοι κατοχοι παλι παραπονιουνται για ανισομεγεθεις αρμους μεταξυ των μερων του αυτοκινητου αλλοι οτι τους εσβησε εν κινησει, αλλοι οτι τριζει η κονσολα...Ενταξει, ειπαμε η GM εχει προβληματα και χρειαζοταν αμεσα τον αντικαταστατη του αχρωμου, αοσμου, αγευστου Vectra αλλα ισως επρεπε να δωσει μεγαλυτερη βαση στη ποιοτητα κατασκευης...
Τα θέματα που αναφέρεις είναι όντως υπαρκτά, ωστόσο κανένα από αυτά δεν είναι κάτι σοβαρό που να θέτει θέμα αξιοπιστίας του αυτοκινήτου.
Τα updates δεν είναι 'προβλήματα' με την στενή έννοια του όρου, αφού επί της ουσίας είναι αναβαθμίσεις λογισμικού.Αναβαθμίσεις κάνουν πολλά software ακόμα και στους Η/Υ,οπότε δεν είναι κάτι που να θεωρείται πρόβλημα.
Τριγμοί της κεντρικής κονσόλας, διαφορά στον αρμό του πίσω προφυλακτήρα κλπ είναι όντως εκνευριστικά προβλήματα αλλά σε καμία περίπτωση δεν θέτουν θέμα ασφάλειας.Το μόνο που μπορεί να θεωρηθεί κάπως 'σοβαρό' είναι τα ελαττωματικά τακάκια, που προκαλούσαν 'χαρακιές' στους πίσω δίσκους. Βέβαια αν σκεφτεί κανείς ότι η GM αγοράζει τακάκια από εξωτερικό προμηθευτή και δεν τα παράγει η ίδια, καταλαβαίνει κανείς ότι η υπαιτιότητα δεν είναι άμεσα της GM αλλά του κατασκευαστή/προμηθευτή με τον οποίο συνεργάζεται. Πάντως η αντικατάσταση δίσκων/τακακιών γίνεται μέσα στην εγγύηση και χωρίς χρέωση , όπως οφείλει η GM.
Όμως ακόμα και τα 'ελαττωματικά' τακάκια δεν προκαλούν πρόβλημα στο φρενάρισμα. Χαρακτηριστικά σου λέω ότι παρόλο που στο συνεργείο μου είπαν να μου αλλάξουν δίσκους τακάκια εντός εγγύησης, δεν έκανα την αλλαγή αφού δεν αντιμετωπίζω πρόβλημα στο φρενάρισμα. Την αλλαγή θα την κάνω στο 1ο service, έτσι ώστε να 'κερδίσω' όσο το δυνατόν περισσότερα χλμ, πριν πληρώσω από την τσέπη μου τακάκια/δίσκους. -
Ο χρήστης Arkady έγραψε:
Το μόνο που μπορεί να θεωρηθεί κάπως 'σοβαρό' είναι τα ελαττωματικά τακάκια, που προκαλούσαν 'χαρακιές' στους πίσω δίσκους. Βέβαια αν σκεφτεί κανείς ότι η GM αγοράζει τακάκια από εξωτερικό προμηθευτή και δεν τα παράγει η ίδια, καταλαβαίνει κανείς ότι η υπαιτιότητα δεν είναι άμεσα της GM
κανενας κατασκευαστης δεν παραγει ουσιαστικα τιποτα, εκτος απο σασι και κινητηρα
και βεβαια ειναι υπευθυνος ο καθενας για τη συνθεση του
κατα τα αλλα συμφωνω τα updates δε σημαινουν τιποτα, ολοι κανουν ή πρεπει να κανουν
-
Ο χρήστης QsisVTS έγραψε:
θα θελει πολυ ζορισμα αυτο το μοτερ να κινησει το αρμαΚι εγώ έτσι νόμιζα εξ΄ αρχής γι΄ αυτό και πήγα και ρώτησα κατευθείαν για το 1.6Τ παρόλο που΄ ναι πιο ακριβό. Όλα τα αμάξια έχουν ένα κινητήρα που όταν τα τσιτώνεις αποδίδει καλύτερα από το βασικό τους και καταλήγει παρόλο που έχει περισσότερους ίππους να παράγει το ζητούμενο έργο, πιο οικονομικά τελικά.
-
Ο χρήστης DANAOS_master έγραψε:
θα θελει πολυ ζορισμα αυτο το μοτερ να κινησει το αρμαΚι εγώ έτσι νόμιζα εξ΄ αρχής γι΄ αυτό και πήγα και ρώτησα κατευθείαν για το 1.6Τ παρόλο που΄ ναι πιο ακριβό. Όλα τα αμάξια έχουν ένα κινητήρα που όταν τα τσιτώνεις αποδίδει καλύτερα από το βασικό τους και καταλήγει παρόλο που έχει περισσότερους ίππους να παράγει το ζητούμενο έργο, πιο οικονομικά τελικά.
ε ναι αυτη ειναι η ιδεα του downsizing
βεβαια τα ατμοσφαιρικα οπελ εκτος απο ψοφια ειναι απο τα πιο οικονομικα μοτερ που ξερω για αυτο μου κανει εντυπωση που λενε οτι τα τουρμπατα καινε και αυτο δεν το χω ακουσει μονο εδω μεσα
τεσπα, οσο παραπανω και να καιει αξιζει τον κοπο πιστευω
το 10αρακι παντως στο ταξιδι μου φαινεται υπερβολικο μιας και τοσο καιει ενα 2λιτρο τουρμπο με καμια 80αρια αλογα παραπνω σε σβελτο ταξιδι
και επειδη προσφατα εκανα συζητηση με ατομο που μου λεγε οτι θελει να πουλησει το κορσα του (1.4) γιατι καιει 10αρια στη πολη εχω καταληξει οτι οδηγος απο οδηγο κανει γιγαντια διαφορα
αρα μονο απο ατομο που ξερω πώς οδηγει θα δεχτω την καταναλωση ως μετρο συγκρισης ή ακομα καλυτερα απο τον ιδιο μου τον εαυτο -
Ο χρήστης DANAOS_master έγραψε:
Κι εγώ έτσι νόμιζα εξ΄ αρχής γι΄ αυτό και πήγα και ρώτησα κατευθείαν για το 1.6Τ παρόλο που΄ ναι πιο ακριβό. Όλα τα αμάξια έχουν ένα κινητήρα που όταν τα τσιτώνεις αποδίδει καλύτερα από το βασικό τους και καταλήγει παρόλο που έχει περισσότερους ίππους να παράγει το ζητούμενο έργο, πιο οικονομικά τελικά.
Δεν ξέρω πόσο βιάζεσαι να αγοράσεις αυτοκίνητο, πάντως αν δεν είναι ιδιαίτερα επιτακτική η ανάγκη άμεσης αγοράς, θα σου πρότεινα να περιμένεις λίγο τις εξελίξεις περί diesel κινητήρων.
-
Κάνας κάτοχος 1.8;
Δεν πρέπει να ΄χει πουλήσει και πολύ αυτό, ε;
-
Μην το λες... Τα περισσότερα που βλέπω είναι 1,6 και 1,8.
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Μην το λες... Τα περισσότερα που βλέπω είναι 1,6 και 1,8.Ο 1.8 πούλησε αρκετά στην αρχή, μια και ήρθε πριν τον 1.6Τ.Με την έλευση του 1.6Τ οι πωλήσεις του 1.8 έπεσαν ραγδαία.
Ο 1.8 είναι ιδιαίτερα δημοφιλής σε εταιρικά αυτοκίνητα. -
Και ναι, επέστρεψα και η μέση κατανάλωση δείχνει 8.6!
Δυστυχώς δεν έμεινα κάτω από 8.5 καθώς στην επιστροφή κινήθηκα σε κάποια κομμάτια με 160 στο Cruise.
Αθήνα - Καλαμάτα - Κορώνη και πέρα δώθε σε διάφορα χωριά και παραλίες 2 μέρες τώρα και ξανά πίσω Αθήνα. Πάρκαρα απόψε σπίτι και το Fuel Range δείχνει άλλα 180 χλμ.
-
Ο χρήστης Arkady έγραψε:
Τα θέματα που αναφέρεις είναι όντως υπαρκτά, ωστόσο κανένα από αυτά δεν είναι κάτι σοβαρό που να θέτει θέμα αξιοπιστίας του αυτοκινήτου....
Πουθενα δεν εγραψα οτι το αυτοκινητο ειναι ανασφαλες ή επικινδυνο.
Μιλησα απλως για τη ποιοτητα κατσκευης του.
Ειναι αποκλειστικα και μονο θεμα του κατοχου να θεωρει οτι ειναι αποδεκτο το γεγονος να τρεχει καθε τρεις και λιγο στο συνεργειο για 'αναβαθμισεις' ή 'καμπανιες' ή ακομα να ειναι σε συνεχη επικοινωνια με την εταιρεια, για αναφορα προβληματων.
Το γεγονος αυτο απεχει ομως απο αυτο που λεμε ποιοτητα κατασκευης, και μαλλον δεν αναιρει αυτο που εγραψα οτι η Οπελ βιαστηκε (εκ των πραγματων αναγκασμενη) να προωθησει το Ινσινια σε μαζικη παραγωγη. -
Ο χρήστης Arkady έγραψε:
Ο 1.8 πούλησε αρκετά στην αρχή, μια και ήρθε πριν τον 1.6Τ.Με την έλευση του 1.6Τ οι πωλήσεις του 1.8 έπεσαν ραγδαία.
Ο 1.8 είναι ιδιαίτερα δημοφιλής σε εταιρικά αυτοκίνητα.Υπαρχει περιπτωση να του βαλουν τον 1.4 με τα 140?
-
Ο χρήστης 888888 έγραψε:
Πουθενα δεν εγραψα οτι το αυτοκινητο ειναι ανασφαλες ή επικινδυνο.
Ούτε εγώ είπα ότι έγραψες κάτι τέτοιο. Απλά εξηγώ ότι τα θέματα του αυτοκινήτου, δεν είναι ζωτικής σημασίας που να αποτελούν κίνδυνο για την ασφάλεια των επιβαινόντων.
Μιλησα απλως για τη ποιοτητα κατσκευης του.
Ειναι αποκλειστικα και μονο θεμα του κατοχου να θεωρει οτι ειναι αποδεκτο το γεγονος να τρεχει καθε τρεις και λιγο στο συνεργειο για 'αναβαθμισεις' ή 'καμπανιες' ή ακομα να ειναι σε συνεχη επικοινωνια με την εταιρεια, για αναφορα προβληματων.
Το γεγονος αυτο απεχει ομως απο αυτο που λεμε ποιοτητα κατασκευης, και μαλλον δεν αναιρει αυτο που εγραψα οτι η Οπελ βιαστηκε (εκ των πραγματων αναγκασμενη) να προωθησει το Ινσινια σε μαζικη παραγωγη.Ως προς την ποιότητα κατασκευής, θα διαφωνήσω κάθετα.
Η ποιότητα κατασκευής του αυτοκινήτου είναι εξαιρετική, προσεγγίζοντας αυτοκίνητα αρκετά μεγαλύτερης αξίας. Το Insignia αποτελεί ένα εξαιρετικό αυτοκίνητο για τα λεφτά του, κάτι που αντανακλάται στα νούμερα πωλήσεων όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και πανευρωπαϊκά.
Οι αναβαθμίσεις σου εξηγώ και πάλι είναι απλά software updates, τα οποία απλά βελτιώνουν το υπάρχων λογισμικό, λύνοντας σε ορισμένες περιπτώσεις κάποια bugs. Σε καμία περίπτωση δεν νοούνται ως προβλήματα.Ούτε αποτελούν 'καμπάνιες', αφού η εταιρία δεν επικοινωνεί καν με τον πελάτη για αυτά. Περνιούνται στην επόμενη επίσκεψη του αυτοκινήτου για το service.Είναι προφανές ότι έχεις διαβάσει αρκετά πράγματα στο Insignia Club.
Όπως γνωρίζεις, όλα τα αυτοκινητιστικά club αποτελούνται κυρίως από άτομα που ασχολούνται ιδιαίτερα με το αυτοκίνητο τους, αρκετά περισσότερο από τον μέσο οδηγό. Τα θέματα που έχεις θέσει λοιπόν, σε καμία περίπτωση δεν στέλνουν τον οδηγό 'να τρέχει κάθε τρεις και λίγο' στο συνεργείο, όπως χαρακτηριστικά αναφέρεις. Έχουν παρατηρηθεί και συζητηθεί κυρίως από τα άτομα του club, που οι περισσότεροι εξ'αυτών είναι γνώστες και 'ψείρες'. Ο μέσος οδηγός σε διαβεβαιώ, ότι δεν έχει καν παρατηρήσει ούτε το 10% από αυτά. Χαρακτηριστικά σου λέω ότι πέτυχα άλλο ιδιοκτήτη Insignia στο Super Market και κουβεντιάζοντας άρχισα να του λέω για κάποια από αυτά, τι μπορεί να κάνει για να τα επιλύσει. Περιττό να σου πω ότι νόμιζε ότι του μιλάω κινέζικα, αφού δεν είχε παρατηρήσει το παραμικρό στο αυτοκίνητο.
Το ότι η Opel βιάστηκε να το ρίξει στην αγορά για κερδίσει γρήγορα μερίδιο αγοράς, είναι γεγονός. Παρόλα ταύτα, όλα τα θέματα που ανέφερες αφορούσαν τα μοντέλα ΜΥ 2009 και πλέον έχουν επιλυθεί στα μοντέλα ΜΥ 2010.
Εν κατακλείδι, θα έλεγα ότι το Insignia είναι ένα πολύ ισορροπημένο αυτοκίνητο αποτελώντας μια από τις καλύτερες επιλογές για την κατηγορία και επίπεδο τιμής που παίζει.
Θεωρώ όμως ότι επί του παρόντος το να τοποθετηθεί κανείς περί αξιοπιστίας (θετικά ή αρνητικά), είναι πολύ πρώιμο αν λάβει κανείς υπόψιν του ότι το αυτοκίνητο δεν έχει κλείσει καν 2ετία. Ιδιαίτερα ο 1.6Τ κινητήρας (που αποτελεί και την πιο δημοφιλή έκδοση) μετά βίας κλείνει κάτι παραπάνω από 12 μήνες παρουσίας στην Ελλάδα. -
Ο χρήστης Biskoto10 έγραψε:
Υπαρχει περιπτωση να του βαλουν τον 1.4 με τα 140?
Δεν έχω ακούσει κάτι, 1.400άρης κινητήρας για να κινήσει τόσο βαρύ αμάξωμα θα αποτελούσε μάλλον υπερβολή.
Opel Insignia