-
Ο χρήστης DANAOS_master έγραψε:
Ίσως να είναι και πιο κοντά σε αυτή την περίπτωση, μίλησες όμως για μεικτά πράματα και γι αυτά αναφέρθηκα κι εγώ.
Χωρίς να γνωρίζω, έχω την αίσθηση ότι το Insignia θα τα ΄χει πολύ πιο άνετα αυτά τα χλμ με φορτίο άρα θα ζορίζεται (=καταναλώνει) και λιγότερο.
Τα έχει πιο άνετα, είναι γεγονός. Το θέμα είναι ότι αυτό δεν μεταφράζεται σε μειωμένη κατανάλωση.
-
Ο χρήστης Arkady έγραψε:
Έχει κανείς άποψη αν με ίδιο οδηγό, ίδιες συνθήκες (50% πόλη, 50% εθνική) θα καίει (1.6Τ) περισσότερο από τα άλλα 3 που ΄χω στο μυαλό (Mazda 6 1.8, Toyota Avensis 1.8, VW Passat 1.4);
Ψάχνω για εμπειρίες από κατανάλωση μιας και τα ΄χω βρει μπαστούνια να υπολογίσω αν η κατανάλωση της πόλης με 1 άτομο (άρα δε θα πιέζεται κανένα από τα 4, άρα το πιο ελαφρύ = το πιο οικονομικό) θα καλύπτει της εθνικής (όπου με 5 άτομα φορτωμένο το Insignia θα αντιμετωπίζει πιο άνετα το βαρύ μου πόδι).
Κάθε καλοπροαίρετη σκέψη, εμπειρία δεκτή.
Αν η κατανάλωση παίζει βασικό ρόλο στην επιλογή σου, το Insignia 1.6T ξέχασέ το.
Με πολύ συντηρητική οδήγηση θα έχεις γύρω στα 11lt για 50% πόλη και 50% εθνική, ενώ με νορμάλ οδήγηση χωρίς τρελές επιταχύνσεις και γκάζια, υπολόγισε 13lt-14lt.Με γνώμονα την κατανάλωση λοιπόν, το 1.6Τ απεκλεισέ το με συνοπτικές διαδικασίες.
Για τα άλλα αυτοκίνητα που αναφέρεις (Mazda - Avensis) δεν έχω στοιχεία, αλλά πιστεύω ότι θα είναι σαφώς πιο οικονομικά λόγω ατμοσφαιρικού κινητήρα .Το Passat το 1.4 αν φοράει τον TSI κινητήρα και πάλι θα πρέπει να είναι -θεωρητικά- πολύ οικονομικότερο απο το Insignia.
Φίλε Αρκάδιε , είναι από τις λίγες φορές που κάποιος δεν συστήνει το αυτ/το του και δεν το παινεύει..
Μπράβο σου , αν έτσι κάναμε όλοι , θα είχε αποφύγει πολύς κόσμος να αγοράσει αυτ/το που δεν ταιριάζει στην οδήγηση του ή τελοσπάντων σε αυτά που θέλει από 1 αυτ/το.
είναι η κλασσική μαλακ#$%^ του Έλληνα , να μην βρίσκει κανένα κουσούρι στο δικό του αμάξι , λες και θα γίνει ρεζίλι..
Πάντως περίμενα ότι θα είχε κατανάλωση το Ινσίνια , αλλά όχι και σε τόσο αποτρεπτικό βαθμό.. -
Αν ένα 11άρι είναι αποτρεπτικό τότε μη το πάρετε. Για τα δεδομένα του αυτοκινήτου εγώ το κρίνω νορμάλ προς το αυξημένο, όχι όμως απαγορευτικό.
Όποιος ψάχνει για οικονομικό αυτοκίνητο πάντως ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΡΕΙ Insignia!!!
-
Ο χρήστης giannik1977 έγραψε:
Φίλε Αρκάδιε , είναι από τις λίγες φορές που κάποιος δεν συστήνει το αυτ/το του και δεν το παινεύει..
Μπράβο σου , αν έτσι κάναμε όλοι , θα είχε αποφύγει πολύς κόσμος να αγοράσει αυτ/το που δεν ταιριάζει στην οδήγηση του ή τελοσπάντων σε αυτά που θέλει από 1 αυτ/το.
είναι η κλασσική μαλακ#$%^ του Έλληνα , να μην βρίσκει κανένα κουσούρι στο δικό του αμάξι , λες και θα γίνει ρεζίλι..
Πάντως περίμενα ότι θα είχε κατανάλωση το Ινσίνια , αλλά όχι και σε τόσο αποτρεπτικό βαθμό..Μα τι να πω, ψέμματα? Αφού το αυτοκίνητο καίει πάρα πολύ...
Ιδιαίτερα με τις τιμές που έχει φτάσει η βενζίνη, είναι ιδιαίτερα αποτρεπτικός λόγος η κατανάλωση και είναι κρίμα να λέμε παραμύθια σε όποιον ρωτάει.
Αν εξαιρέσει όμως κανείς την κατανάλωση, έχω μείνει απόλυτα ευχαριστημένος από το αυτοκίνητο. -
Έχω ένα Αλμέρα του 2000 , το οποίο ΔΕΝ έχει μετρητή κατανάλωσης βενζίνης. Μπορώ μόνο με κλασσικούς -πρακτικούς τρόπους να δω την κατανάλωση. Έχεις κανά τρόπο άλλο?
-
Ο χρήστης giannik1977 έγραψε:
Έχω ένα Αλμέρα του 2000 , το οποίο ΔΕΝ έχει μετρητή κατανάλωσης βενζίνης. Μπορώ μόνο με κλασσικούς -πρακτικούς τρόπους να δω την κατανάλωση. Έχεις κανά τρόπο άλλο?Δες το παρακάτω site:
http://www.spritmonitor.de/en/Είναι εξαιρετικά χρήσιμο εργαλείο.
Σημειώνεις κάθε φορά πόσα λιτρα βενζίνη έβαλες, χιλιόμετρα που έχεις, τιμή λίτρου και σου υπολογίζει αυτόματα την κατανάλωση σου.Είναι πολύ εύχρηστο και βολικό αφού βλέπεις με μια ματιά κατανάλωση από γέμισμα σε γέμισμα, συνολική κατανάλωση, κόστος ανά χλμ και άλλες πληροφορίες.
Επίσης μπορείς να καταγράφεις και άλλα έξοδα αυτοκινήτου όπως service,διόδια,πλύσιμο, εργασίες συντήρησης/επισκευής κλπ κλπ
Προφανώς απαιτεί εγγραφή, αλλά είναι εντελώς δωρεάν. -
Καλησπερα σε ολους.
Επειδη διαβασα ολα τα χρησιμοτατα ποστ που γραψατε με ενδιαφερον,ιδιαιτερα αυτα περι καταναλωσης,θελω να ρωτησω το εξης...
Ο διευθυντης μου εχει ενα σααμπ διλιτρο τουρμπο 4χ4,το οποιο εχει πλεον στρωθει,εχει κοντα 10000χλμ,και σε προσφατο ταξιδι που καναμε σαλονικη,απο αθηνα 500χλμ,και οσα καναμε εντος σαλονικης,ο μετρητης του επεσε και κατω απο τα 10 λιτρα/100χλμ (γυρω στα 9,8 αν θυμαμαι καλα).Μαλιστα σημερα το πρωι που το κουβεντιαζαμε απορησε κι αυτος πως γινεται αμαξι με λιγοτερα κυβικα το insignia 1.6Τ,να εχει μεγαλυτερη καταναλωση!!πως προκυπτει αυτο?Τα νουμερα που γραψατε πριν για την καταναλωση ειναι αληθινα 100%?ρωταω επειδη τα ταξιδια που θα κανουμε επαρχια θα ειναι μπολικα καθε μηνα,5-6 υπολογιζω προς αρτα,και οσο να ναι το θεμα καταναλωση με απασχολει ετσι οπως διαβασα τα ποστ!
Για την ιστορια παντως,δημοσιος υπαλληλος δεν ειμαι,οποτε δεν θα διαβασετε με καχυποπτο υφος για το αμαξι που μπορει να εχει διευθυντης δημοσιας υπηρεσιας...τοσα που ακομα στις μερες που διανυουμε ειπα να το διευκρινισω!! -
επειδη καπου το χασα, το saab και το insignia τα οδηγουσε ο ιδιος οδηγος?
-
Ο χρήστης QsisVTS έγραψε:
επειδη καπου το χασα, το saab και το insignia τα οδηγουσε ο ιδιος οδηγος?Να ξαναδιαβάσεις το μάθημα της ημέρας και να μας το πεις το βράδυ...
-
θα μου πεις? γιατι αν ενα αυτοκινητο δεν εχει οδηγηθει απο τον ιδιο τον ανθρωπο-ενδιαφερομενο ή εστω απο ατομο που γνωριζεις πολυ καλα το πώς οδηγει , δε μπορεις να βγαλεις ακρη με την καταναλωση
τις προαλλες μιλουσα με γνωστο μου που ηθελε να πουλησει το 1.4 corsa του γιατι καιει
(ισως ο πιο οικονομικος 1400αρης)
και μου ελεγε οτι εκανε με αυτον 10αρια+
τι συμπερασμα να βγαλεις απο αυτο?
(περα απο το iq του) -
Το συμπέρασμα που βγάζω είναι ότι βαριέσαι να διαβάσεις τα posts...
Ο φίλος ρωτάει πόσο καίει το Insignia καθώς τον ενδιαφέρει για αγορά και φέρνει ως παράδειγμα το Saab του διευθυντή του. Οι καταναλώσεις που αναφέρθηκαν είναι από άλλους κατόχους Insignia.
-
αυτο που υποψιαζομουν δηλαδη
αρα δε μπορει να βγαλει κανενα συμπερασμα συγκρινοντας ολα τα παραπανω στοιχεια
αυτος ο κινητηρας παντως ακουω συνεχεια οτι καιει πολυ, δε μπορω ομως να το χωνεψω
ειναι μικρος και τουρμπο... απλα δε γινεται , δεν ειναι λογικο!!!πολυ βαρια ποδια εχετε παιδια
-
Έτσι ακούγεται, ότι καίει αρκετά. Ίσως θα έπρεπε να δει κάτι σε Tsi αν τον ενδιαφέρει η κατανάλωση και θέλει αρκετά άλογα σε λίγα κυβικά. Βέβαια εκεί θα τα δίνει στο σέρβις...
-
ναι ενω η οπελ μικρε αθωε ειναι τσαμπα?
η οπελ μπορει να σου εχει φθηνα αυτα που ειναι συνηθισμενα και θα ρωτησεις πριν αγορασεις, ομως ειναι πανακριβη σε κατι αλλα ακυρα
πηγαινε συγκινε ποσο κανει καθρεφτης astra και Α3 , δες ποσο κανει προφυλακτηρας σε opc..
εχει κατι ακυρα ακριβα πραγματα η οπελ , απλα εσυ ψαρωνεις απο τη φθηνη αλλαγη λαδιων
οι αντιπροσωπειες της vw εχουν πιο ακριβη εργατωρα, ομως απο την αλλη η οπελ δε δινει εξουσιοδοτησεις
αμα το ψαξεις λιγο θα δεις ποιος ειναι πιο φθηνος και ποιος οχι
-
Εγώ Ford έχω και τα φαρμακεία σας δεν με αφορουν! Πάντως συνολικά πιστεύω ότι η VW είναι πιο premium εμπειρία service (=πιασοκώλικη).
-
ναι αφου εχουν ιδιες τιμες με audi
καλα εχει και η φορντ κατι μαργαριταρια χρεωσεις παλι σε κατι ακυρα.. ολοι οι κατασκευαστες πρεπει αν εχουν
-
Τελικα δεν λυθηκε η απορια περι καταναλωσης?και ποσο βαρυ ποδι εχει ενας διευθυντης 50 ετων?τοσο ωστε με 6η εξω απο λαρισσα,εχουμε πιασει τα 200...παντως ειναι πραγματι παραδοξο πως ενα μοτερ 1.6 εχει καταναλωση τοσο μεγαλη.Ακομα δεν καταλαβα γιατι η OPEL το διαφημιζει σαν 180 hp ενω πραγματικα δεν ειναι τοσο....η citroen την c5 με παρομοιο μοτερ δινει 155.
Ερωτηση σε κατοχο που εχει κανει 1ο και 2ο service,αν μπορει να μας πει μια τιμη ενδεικτικη? -
φιλε μου τι εννοεις το διαφημιζει σαν 180 , αλλα δεν ειναι τοσο?
-
Ο χρήστης QsisVTS έγραψε:
φιλε μου τι εννοεις το διαφημιζει σαν 180 , αλλα δεν ειναι τοσο?Συναδελφος εκανε δυναμομετρηση και δεν ανεβηκε ποτε πανω απο 160...γιατι?εχει κανενας αλλη αποψη?
-
Ο χρήστης alexandrospa έγραψε:
φιλε μου τι εννοεις το διαφημιζει σαν 180 , αλλα δεν ειναι τοσο?
Συναδελφος εκανε δυναμομετρηση και δεν ανεβηκε ποτε πανω απο 160...γιατι?εχει κανενας αλλη αποψη?
στον τροχο? αν ναι απολυτα λογικο αποτελεσμα μου φαινεται κανεις δεν εχει στον τροχο αυτα που λεει
(ελαχιστες εξαιρεσεις)
Opel Insignia